Vastustan tiettyjen koirarotujen kieltolakia

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Vastustan tiettyjen koirarotujen kieltolakia.

Arja Sandström
Vieras

#101 Ai huh huh !

29.01.2011 12:50

Eiköhän se vika ole aina remmin toisessa päässä, ei koirapäässä.
Pitäis tehdä lakialoite yhteiskunnalle haitallisista kansanedustajista/ehdokkaista niin olisi yhteiskuntamme turvallisempi ja tasa-arvoisempi !!!!!!
marko kankkunen
Vieras

#102

29.01.2011 12:54

perunat pitäisi mielestäni syödä vain muusattuna, tukehtumisriski on melkoinen. lakialoitetta???
Notaari
Vieras

#103 Re: HEMMILÄ ON PERUNUT LAKIALOITTEENSA

29.01.2011 12:57

#92: Paavo - HEMMILÄ ON PERUNUT LAKIALOITTEENSA 

Mikä juttu tämä on? Ensin tehdään lakialoite MIKSI. Asia pidetään hiljaisuudessa lähes puoli vuotta MIKSI. Kun lakialoitteen lukee sattumalta sellainen ihminen, jota lakialoite koskee perutaan lakialoite noin vuorokaudessa MIKSI?

MITÄ HELVETTIÄ TÄMÄ ON? Jos näin on koirajuttujen kanssa niin kai se on sama muiden juttujen kanssa. Eikö kansanedustajat saa (hyvää) palkkaa asioiden hoidosta, tämähän on suoranaista irvailua kansalaisten kustannuksella.

Mitä varten tuo lakialoite YLIPÄÄTÄNSÄ on masinoitu Pertti Hemmilän toimesta? Mitä muita lakialotteita tämä sama herra on tehnyt? Täytyykö ne kaikki käydä nyt yksi kerrallaan läpi. 

Miten tämä koirankieltolakialoite voi ylipäätänsä olla näin huonosti tehty? Kieltoluettelossa on koirarotuja, joita ei ole Suomessa ollenkaan (ainakaan tuossa kirjoitusasussa). Miksi lakialoitteessa lukee

"Mikäli taistelu- tai laumanvartijakoira aiheuttaa vaaratilanteen tai vahinkoa ihmisille ja toisille koirille, poliisiviranomaisella on oikeus ottaa tällainen koira haltuun ja myös harkintansa mukaan lopettaa koira."

Jos tällaista lakia jostakin kumman syystä tarvittaisiin niin a) mitä ihmeessä tarkoittaa "aiheuttaa vaaratilanteen", ja b) miksi laki on kohdennettu vain tietyntyyppisiin koiriin? Onko vaikka paimenkoiran tai noutajan aiheuttama vaaratilanne eri kuin laumanvartijakoiran?

On todella huolestuttavaa jos lakialoitteita tehdään tällaisella huolimattomuudella ja vähättelevällä asenteella. 

Kaukkarimix
Vieras

#104 Kaukkarimix

29.01.2011 13:00

Mikä tahansa koira on vaarallinen väärissä käsissä. Katsoinpa eilen yhtä ohjelmaa, tosin jenkki-sellaista, jossa ongelmana oli pieni koira joka puri vieraita ja jota vieraat pelkäsivät.

Omistajalla on vastuu ehkäistä tilanteet joissa on vaarana tapahtua jotain. Vahtiviettinen koira vahtii reviiriään ja laumaansa. Omistajan pitää tiedostaa tämä ja kaikki rodut eivät sovi kerrostaloon.

Itse olen sitä mieltä että laumanvartijarodut, jotka vaativat sen oman vahdittavan reviirin, eivät ole citykoiria.

Meillä on kookas rescuekaukkari-sakemannimix, vajaan 3 000 m2 AIDATTU piha ja varoituskyltti portissa sekä ovikello. Täysin lammas perheenjäsenille ja tutuille. Epäluuloinen vieraita kohtaan ennen kuin tutustuu.

Ennen koiran ottamista perehdyin laumanvartijoiden käytökseen käymällä mm. laumisaiheisella keskustelupalstalla. Toinenkin koiramme on rescue mutta monen rodun mix ja polvenkorkuinen.

Kumpikaan koiramme ei ole tottunut pieniin lapsiin joten kumpaakaan koiraa ei päästetä pienten lasten lähelle.
El toro
Vieras

#105 Voi hyvää päivää

29.01.2011 13:05

Minulla toimii Amerikanbullgoggi terapiakäytössä lasten ja nuorten kanssa. Ei todellakaan ole mitenkään aggressiiviinen tappaja. :D Sallikaa minun nauraa.
Koira on hyvähermoinen, kestävä ja KOULUTETTU.
Amerikanbulldogin valitsin siksi kun ei ole niin jalostettu kun moni muu rotu tässä maassa.
Sillä on hyvät hermot, terävä pää ja EI stressaa ihmisistä.
Mutta kyllä siitä toki vaarallisen saisi jos oikein koiraa hakkaisi ja väärin kouluttaisi. Mistäpä rodusta ei.
Kaikki koirat jotka painavat yli 25 kiloa on sitten ihmiselle vaarallisia. Ei vain tietyt rodut.
Eikö herra kansanedustaja tiedä että koira pitää KOULUTTAA??
Vika on aina siinä narun toisessa päässä.

Samalla syyllä voisimme tehdä lakialoitteen maahanmuuttopolitiikasta.
Ja sitähän kutsutaan RASISMIKSI.

katariina tuohino
Vieras

#106 mielipide

29.01.2011 13:05

minun mielestäni koirat pitää kouluttaa sillä tavalla, että ne eivät hyökkää kenenkään kimppuun. Tietenkin eri asia on se, jos varas tai joku vaarallinen henkilö koittaa käydä koiran omistajansa kimppuun.
Vieras

#107 Re: KOIRALAKIA EI TULE!

29.01.2011 13:08

#83: Pertti Hemmilä - KOIRALAKIA EI TULE! 

Sehän nyt oli alusta asti selvää, ettei tällainen laki mene läpi MUTTA onko tosiaan niin, ettei ole mitään muuta tekemistä ????? Olisi melko kohtuullista nyt julkistaa kansalla, kuinka paljon tähän on käytetty kansanedustajan ja kaikkien avustajien ja "asiantuntija"apujen aikaa eli paljonko käytitte verovarojamme tähän ?????

Vieras

#108 Re: KOIRALAKIA EI TULE!

29.01.2011 13:09

#83: Pertti Hemmilä - KOIRALAKIA EI TULE! 

Arvostan sitä, että ihminen pystyy myöntämään, jos on väärässä, eikä jääräpäisesti puske lakialoitetta eteenpäin.

omg mikä alote
Vieras

#109

29.01.2011 13:11

Otetaan ihmisiltä mielummin pikkupuudelit pois! Monet pitää niitä lelukoirina, joita ei tarvii pienen kokonsa takai kouluttaa... Sit ne tuolla räksyttää ja yrittää hyökätä tien yli toisten koirien, pyöräilijöiden ja autojen kimppuun ku niitä "pelottaa".
Miia Sandberg
Vieras

#110 Vikako koirissa

29.01.2011 13:19

Nyt oikeesti pitäs herra Hemilän alkaa ajattelemaan jotain kansantaloudellsesti tärkeempiä alotteita ku jotain koirarotujen kieltämistä. Kyllä jokainen vähänkin koirien kanssa tekemisissä ollut tietää että suurin syy koirien häiriökäyttäytymiseen löytyy sieltä hihnan toisesta päästä eli siitä miten koiran kanssa pentuaikana toimitaan ja miten se saa peruskoulutuksen. Toki mm. pentutehtaiden liian läheisten sukulaisten käyttö pennutukseen ja surkeat olot aiheuttaa mitä moninaisempia häiriöitä koirien psyykkeeseen tai jopa anatomiaan. Tällaisten koirien kanssa ei välttämättä enää koulutus tuo haluttua tulosta.

Eli pitäisikö nyt tuota lakialoitetta muuttaa sellaiseksi että saataisiin Suomesta nuo pentutehtaat loppumaan ja sitä mukaan vähenemään ne sairaat koirat jne. Laitettas niin kovat linnatuomiot tätä harrastaville että jos ei muu auta ni sitten joutuvat istumaan linnassa vaikka koko elämänsä ni ei ainakaan sillä aikaa pentuja tehtaile.
SV
Vieras

#111

29.01.2011 13:20

Ihmettelen muutenki sitä miks me koiranomistajat joudutaan aina elää suurennuslasin alla ja mistä ihmeestä tällänen yleinen koiraviha on saanut alkunsa?!
Harva se päivä joutuu puolustelee koiransa olemassa oloa ja tuntuu, että saa melkein anteeksi pyydellä ku omistaa koiran!
Hitto sentää ku saa aina olla pelkäämässä pahinta ku ei tiedä mitä nää hullut koiranvihaajat seuraavaks keksii.
Ensin myrkytetään ja syötellään partateriä, että varmasti saadaan koirat hävitettyä maailmasta mahdollisimman kivuliaasti ja sitten yritetään kieltää koko koirat lailla.
Sairaaksi on menny tämä maailma, mutta niin kauan kun itsessäni henki pihisee voi olla varma, että taistelen koirien (niin omista kuin muidenkin) puolesta henkeen ja vereen.

Tassutellen kevääseen... :)
Amstaffi Emma ja emäntä
Miia Sandberg

#112 Re: KOIRALAKIA EI TULE!

29.01.2011 13:26

#83: Pertti Hemmilä - KOIRALAKIA EI TULE! 

 Käyppä taistoon pentutehtaita vastaan niin paljon paremmalla asialla olet. Kyllä se ongelma löytyy häiriökäytökseen sieltä hihnan toisesta päästä !!!!

Susanna Vaurio aka koiranomistaja
Vieras

#113 Syy omistajassa ei koirassa

29.01.2011 13:47

Mielestäni moinen lakialoite on naurettavuuden huippu. Jos koira on agressiivinen tai ns. hullu, syy on AINA omistajassa. Kun ottaa koiran, hyväksyy myös vastuun sen kouluttamisesta. KAIKKI koirat pitää kouluttaa. Mielestäni on turhaa kieltää jokin koirarotu sen takia että tämä on hyökännyt kouluttamattomana jonkun kimppuun. Lakialoite saisi olla "Kielletään idiooteilta ja vastuuttomilta ihmisiltä koiran ottaminen". Hyvänä esimerkkinä on että jotkut perheet tulevat Mustiin ja Mirriin kysymään että "missä täällä niitä koiranpentuja on? Tämähän on eläinkauppa" Tuo kertoo mielestäni ihan tarpeeksi jo siitä onko oikeasti valmis ottamaan koiran. Noissa tapauksissa koiran ottamista ei ole mietitty sekuntia pidempään. Koiran ottamista pitää harkita tarkkaan ja koko perheen pitää olla valmis sitoutumaan koiran hoitoon ja koulutukseen. Onhan ne suloisia että tekisi mieli ottaa ne kaikki, mutta pennun hoitaminen on erittäin raskas prosessi ja kouluttaminen on pakkotyö jokaisella, joten harkitkaa pidempään hyvät ihmiset.
Taisteluapina
Vieras

#114 No johan on markkinat...

29.01.2011 13:59

Mitähän tähän sanoisi, ihmetyttää kummasti jotta minkä alan asiantuntijat herra hemmilällä on ollut? Asiantunteva ihminen tietää, että esim. pitbulleja, staffeja ja amstaffeja kutsutaan jenkeissä ja briteissä "nanny dog" nimellä joka kuvastaa niitten huolehtivaa ja lojaalia luonnetta perhettään kohtaan... Samaa ei voisi sanoa mustasukkaisesta puuterihuiskasta joka mustasukkaisuuttaan ja kouluttamattomuuttaan puree perheen pienempiä jos menevät koskemaan vaikkapa koiran ruokakuppiin.
Eerin Rosenström
Vieras

#115 Suomi ei parane yhdelläkään kieltolailla

29.01.2011 14:08

kieltolait pois

Vieras

#116

29.01.2011 14:08

Kiihkomielisyys ja tietämättömyys ei koskaan ole hyvä yhdistelmä. Surullista, että tällaiset aloitteentekijät ovat päättämässä asioista.
Nea
Vieras

#117

29.01.2011 14:14

Jos jotain pitäisi Suomessa kieltää, niin mahdollisesti huonosti käyttäytyvien koirien huonosti/väärin käyttäytyvät omistajat ja ihmiset, jotka väittävät koiran käyttäytymisen olevan rotukohtaista.
JJ, Hki
Vieras

#118 Kyse on kasvatuksesta

29.01.2011 14:24

Koirat ovat yksilöitä, mutta ei toinen toistaan vaarallisempia tai vaarattomampia. Lakialoitteiseen on kirjattu kolme koirarotua, mutta jos kaivaa erilaisia kirjoituksia julkisuuteen nousseista tapauksista, koskien koirien häriökäyttäytymisestä, niin siellä nousevat esille aivan eri rotujen edustajat. 

Vastuu on kasvattajalla; kenelle koiran luovuttaa. Ja Henkilöllä joka ottaa koiran. Mikään rotu ei ole toinen toistaan pahempi, mikäli jokainen tuntee omat vastuunsa koiran kasvatuksessa ja huomioi koiran ottaessaan rodun ominais luonteen piirteet. Usein tällaisten vahvaluonteisten koirien kasvattajat tietävät ja tuntevat oman vastuunsa paremmin, kuin perus seurakoiriksi jalostettujen rotujen kasvattajat.

 

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011012013040839_uu.shtml

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010102012551013_uu.shtml

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/Koira%20puri%2018-vuotiasta%20naista%20kaulaan/art-1288336605470.html

http://www.koirat.com/uutiset/diego_maradona_joutui_sairaalahoitoon_oma_koira_puri_kasvoihin_3

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2009102210471553_uu.shtml

http://www.kp24.fi/uutiset/47813/Noutaja-puri-tyttöä-Laajalahdessa

http://koirauutiset.blogspot.com/2007/11/koira-puri-lasta-kurkkuun.html

 

Tuossa muutama, suurin osa julkisuuteen nousseista jutusta ei edes kerro mikä rotu ollut kyseessä.

Olisi mielenkiintoista nähdä eri rotujen väliltä tehty tilasto, mihin perustetaan tämän kaltainen lakiehdotus noista ko. koiraroduista? - Oliko Hemmilällä tilastollisia faktoja mihin tämä perustetaan?

 

Itse aktiivisena saksanpaimenkoira-harrastajana jään kauhulla odottamaan, että milloin minun koirani joutuvat lopetusuhan alle, jos ongelman koetaan olevan rotukohtainen - kuinka usein olenkaan lehdistä lukenut saksanpaimenkoirien häiriökäyttäytymisestä, verraten lakialoitteen rotuihin. Ongelma ei ole rotukohtainen, vaan kyse on edelleenkin vastuusta, jota ei voi liikaa tässä kohtaa painottaa. 

Tiukempi valvonta, että kenellä on oikeus toimia kasvattajana. Koiranomistajille ja koiraa hankkiville vastuuta omaan toimintaan enemmän. Tuomioihin, jotka tulevat erilaisista eläimenpidollisista väärinkäytöksistä, yms. kovennusta, jolloin kynnys kasvattaa omaa vastuuta kasvaa. 

Samoin kovennettuja tuomioita pentutehtailta ostetuiden koirien pidosta. Oletko kuullut vanhaa sanontaa; se ei ole tyhmä joka myy, vaan se joka maksaa? Moni on valmis halvemman hinnan vuoksi ostamaan paperittomia koiria, joita usein myydään "vahinkopentuina" todellisuus voi olla jotain muuta. Ja silloin kaikki vastuuntuntoisuus jää jo olemassa olevien säännösten varjoon. Koiria ei tulisi myydä muiden kuin kasvattajien toimesta. Kasvattajat tuntevat vastuunsa ja pentueet ovat tarkkaan sukupuultaan mietittyjä, jolloin ei ole sukupuut ja mahdolliset uhat katsotaan ennalta. 

Pertti, olisitko ystävällinen ja puuttuisit oikeaan haasteeseen tämän "koiraongelman" takana? 

 

Kiitos ja aurinkoista kevään odotusta!

Kiia Äyri
Vieras

#119 HOHOOOHH

29.01.2011 14:36

IHMISET HERÄTKÄÄÄ!
Adrian.o
Vieras

#120 Good luck.

29.01.2011 14:49

Never give up this "fight". Good luck to all of you.
benedi
Vieras

#121 Koirarotujen kielto

29.01.2011 14:55

On vanha totuus, että jos härkä puskee miestä tai naista, ja härkä on ennenkin puskenut, niin härkä kuolkoon, ja koska sen isäntää oli varoitettu, niin maksakoon hengestään hinnan joka hänen maksettavaksi määrätään.
Mutta miksi tämä viha koko rotua kohtaan?
Eihän pankinjohtajaa rangaista, jos joku mies, tai kaksi ryöstää hänen pankistaan rahat?

Eihän syytön laumanvartijakoiran sovi kantaa synnin taakkaa syyllisen laumanvartijakoiran puolesta.

Eiköhän tämän lakialoitteen tekijä ole joutunut kiinni oman suunsa sanoista, ja niihin sotkenut itsensä!
Kelvoton ihminenhän on sellainen joka kulkee suu täynnä vilppiä! Eiväthän tällaiset saa unta, elleivät pahaa tee, ja elleivät ole ketään kaataneet.
Nyt on vuorossa laumanvartijakoirat. Eduskunta on tehnyt lain, joka kaataa n. 10.000-14.000 syntymätöntä perussuomalaista
jo äitinsä kohtuihin, kun eduskunta sallii avata kohdun, ennenkuin se sallii synnytettävän!
Parempi olisi suomalaisten lasten henki pelastaa, eikä tapaa, eikä laumanvartijakoirien pelastamista sikseen myöskään jättää!!
Tämä tiedoksi lakialoitteen puuhapetelle!
Faina Puustinen
Vieras

#122 Ei koiraongelmat/ongelmakoirat poistu lailla.

29.01.2011 15:02

Se on vaan niin että laki ei tässä auta, mistä koirasta tahansa saa tappajan. Syy koiran agressiivisuuteen löytyy ikävä kyllä useimmiten sieltä remmin toisesta päästä.
meiju
Vieras

#123 Hyvä hyvä!

29.01.2011 15:03

Olisi mielenkiintoista tietää paljonko Hemmilä sai eilisen aikana palautetta.
P
Vieras

#124 miksi

29.01.2011 15:19

Eduskunta on täynnä tällaisia idiootti tyhjäntoimittajia?
Multilauman johtaja
Vieras

#125 Villakoiran ydin!

29.01.2011 15:24

Mitä ihmettä tämä tarkoittaa että itse koiranomistajat aina lähtevät keskusteluun mukaan aivan väärillä urilla?

Kyse ei ole koirista, kyse ei ole koiraroduista, kyse ei ole kasvattajista, kyse ei ole ostajista, kyse ei ole omistajista, kyse ei ole hihnan tässä tai tuossa päässä. KYSE ON VAIN JA AINOSTAAN SIITÄ YKSINKERTAISESTA ASIASTA ETTÄ KOIRAT EIVÄT OLE MISSÄÄN EIKÄ KENELLEKÄÄN MINKÄÄNMUOTOINEN RISKI. Verrataan asiaa millä mittakaavalla tahansa, missä maassa tai yhteiskunnassa tahansa, on koirien ihmisille aiheuttamat ongelmat pienen pieniä pisaroita valtameressä.

Puhutaan asioista niinkuin ne oikeasti on!

Hemmilän nyt peruttu lakialoite on erinomainen esimerkki siitä että tehdään tikusta asiaa. Se mikä itseäni ärsyttää on se että heti kun joku huomaa tällaisen suuren epäkohdan, ryhtyvät välittömästi siitä seuraavassa keskustelussa koirienomistajat puhumaan asian vierestä! Haluan toistaa, ja koittakaa muistaa tämä jatkossa kun tällasia minimyrskyjä nousee: KOIRAT EIVÄT OLE MISSÄÄN EIKÄ KENELLEKÄÄN MINKÄÄNMUOTOINEN RISKI.

Kommentoi adressia
Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…

Facebook
Tulisiko lakko-oikeutta rajoittaa?