Sutta ei suojella tappamalla

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Sutta ei suojella tappamalla.


Vieras

#26 Re: hyvä teko

24.02.2015 11:40

#25: pohjoisen asukas - hyvä teko 

 Susi on peto, jota luonto tarvitsee, ihmisillä luonto ei tee yhtään mitään, pikkuisia sarjamurhaajia kivääreineen ampumassa kaikkea mikä liikkuu, jopa omia koiriaan.  Lisäksi, jokaisella Suomen kansalaisella on oikeus valittaa vääräksi kokemastaan menettelystö, tämä oikeus on sisällytetty perustuslakiin. Pl 2.2,14 ja 20.2 pykälissä olisi esim sinulle hiukan lisää tietoa tästä kansalaisen oikeudesta sekä myös sanotun lain 2 pykälän 3 momenttiin sisältyvä oikeusvaltioperiaate jonka mukaan julkisen vallan käytön tulee perustua lakiin.

Sinähän esiinnyt tässä anarkistisesti, koska olet vaatimassa vapaita ihmisiä laitoksiin siksi, että ovat kanssasi eri mieltä. Mielipiteen vapaa ilmaisu sisältyy myös siihen samaan lakiin ja myös toimiminen vääräksi kokemiaan asioita vastaan, niin kauan kun tekee sen lakia noudattaen. 

 

monttuun vaan

#27 juujuuu

25.02.2015 06:53

Minun mielestä sudet vois vähentää alle 100 yksilöön suomesta, se ei ole mikään uhanalainen lajo jos naapurimaassa niitä on kymmeniä tuhansia. Susisuojelijathan voivat aina muuttaa venäjälle, jos susia haluavat elämäänsä.

Miten ne sudet muuten teijän elämään vaikuttaa, jotka asutte kehä kolmosen sisäpuolella? Miksi ette suojele muita eläimiä? Mikä tekee sudesta niin erikoisen?

 

Mielestäni niiden ihmisten kuuluu päättää tästä asiasta, jotka susialueella asuvat! Ei minkää hihhuleiden, jotka eivät ole ikinä nähneet sutta. Kertokaapa susisuojelijat oletteko oikeasti nähneet susia ja missä?

 

 

 


Vieras

#28 Re: juujuuu

25.02.2015 07:25

#27: monttuun vaan - juujuuu 

 Vielä kerran. Vaikka naapurimaassa olisi miljoona sutta, meidän susikannallemme sillä ei ole hemmetinkään merkitystä.

Suomen susi on erittäin uhanalainen ja jos se häviää salametsästyksen ja luvallisen metsästyksen vuoksi, olemme tehneet luonnolle vahingon josta se ei toivu. Lisäksi susien sukupuuttoon tappaminen on varkaus, silloin varastetaan tulevaisuudelta erittäin tärkeä osa luonnon monimuotoisuutta, meiltä kaikilta, ei suinkaan vain muutamalta liipasinhullulta pikku sarjamurhaajalta.

Susi kuuluu suomen luontoon huippupetona. Ihminen ei ole oikeutettu päättämään suden olemassaolon oikeutuksesta yhtä vähän kun toisen ihmisen oikeudesta elää.

 


Vieras

#29

25.02.2015 11:21

DANSK : hvad er det for en blod-indstilling at have, med at dræbe disse smukke skabninger ?????-- Jeg elsker ULVE, men forstår IKKE disse dræber-mennesker, Nu må ULVE-JAGTEN INDSTILLES TIL ET KÆMPE O, = nul.STOP MORD PÅ DEM, ny lov om mord på alle dyr-- retfærdighed skal der til for de arme dyr- straf disse modbydelige ulve-morder, nu !!!!!!!!!!!!!!
Kannatan kannanhoitosuunnitelmaa

#30 Re: Sudet vapaaksi riistaksi

25.02.2015 19:34

#1: kaupungissa asuva - Sudet vapaaksi riistaksi  

 Suden kannanhoitosuunnitelma on hyväksi sekä susille, susien maineelle.


Vieras

#31 Re: Re: Sudet vapaaksi riistaksi

26.02.2015 00:50

#30: Kannatan kannanhoitosuunnitelmaa - Re: Sudet vapaaksi riistaksi  

 Seuraavaksi olisi sitten kai harkittava ihmisen kannanhoitosuunnitelmaa, se kun olisi sitten hyväksi ihmisille ja ihmisen maineelle ?

Voi taivas mitä typeryyttä tää maa päällään kantaa.

Sonja Laajala
Adressin tekijä

#32

26.02.2015 10:01


Vieras

#33

26.02.2015 13:50

Suden suojeluohjelma sisälsi niin paljon jo sisällöltään huomautettavaa, että en tiedä, voiko sitä edes suojeluohjelmaksi kutsua. Räikein epäkohta oli kuitenkin se, että ohjelma on laadittu salametsästyksen ja rikollisen toiminnan painostuksen tuottamana. Luonnonsuojeluliiton olisi tullut pyrkiä kaikin keinoin vaikuttamaan siihen, että ensin saatetaan rikoksentekijät / salametsästäjät edesvastuuseen teoistaan ja vasta sen jälkeen määritellään kannanhoidolliset tasot suden suojeluohjelman osalta. Suden suojeluohjelma on nyt lyöty lukkoon ja luonnonsuojeluliiton ei olisi tullut jatkaa, tällä rikoksentekijöitä, tai salametsästäjiä hyssyttelevällä tiellä, vaan sanoutua irti yhteistyöstä tahojen kanssa, jotka edes välillisestikään antavat hiljaisen suostumuksensa tällaiseen toimintaan. Erityisesti huomio tulee kiinnittää siihen, että jo metsästyslaissa rajoitetaan susien tappamista lisääntymisaikana ja luonnonsuojeluliiton ei tule antaa mitään singnaalia siihen suuntaan, että tällainen toiminta olisi sallittua, kuten nyt on valitettavasti päässyt käymään.
ex suojelija

#34 naurettavaa

26.02.2015 19:39

tällaisen adressin voi huoletta tunkea sinne minne aurinko ei paista ! Ja vielä kun katsoo allekirjoittaneiden listaa niin alle 1% asuu susialueella joten betoneissa asuvat nettisuojelijat voivat alkaa suojelemaan vaikka Austraalian liemikilpikonnia koska tietävät niistä takuulla yhtä paljon kuin petoeläimestä jota sudeksikin kutsutaan Ehkä naurettavin adressi mihin ikinä olen törmännyt eikä vähiten sen vuoksi kun katsoo allekirjoittaneiden nimilistaa ja kotipaikkakuntia !


Vieras

#35 Re: naurettavaa

27.02.2015 00:40

#34: ex suojelija - naurettavaa 

 Heti kun sinä alat suojelemaan susia, minä alan suojelemaan vaikka niitä liemikilpikonnia. En kuitenkaan yhdy väitteeseesi tiedon puutteesta. Luulen että tiedon ja empatian puute löytyy juuri sieltä sun tietokoneen ja tuolin välistä. 

Osoitelistan perusteella sinä et voi määrittää mistä me olemme lähtöisin, nykyinen asuinpaikka ei sitä kerro ja mitkä meidän kokemuksemme sudesta ovat.

Epäilen, että meillä suojelijoilla on siitä sen verran kokemusperäistä tietoa, että sinä joka tuskin olet sutta nähnyt tai mitään sen käytöksestä tiedät, taitaisit sen kisan hävitä. Esson baari-tarinat kun eivät taida olla niitä totuudenmukaisimpia.

 

mökin akka

#36 poistetaan sudet

27.02.2015 08:25

Kaikki sudet jotka metsästäjät luonnossa kohtaavat saa ampua ja susi ehdottomasti luvallisesti metsästettäväksi ympäri vuoden kuten kaikissa muissakin sivistysmaissa . Outoa jotta venäjälläkin heti rajan takana on susi niin uhanalainen ja tiukasti suojeltu jotta siitä maksetaan oikein tapporahaakin

tui tui peltsi

#37 Re: Entinen susiensuojelija

27.02.2015 13:43


Vieras

#38

27.02.2015 14:51

We have to stop seeing the world as something to profit from, without respect, without seeing and protecting the balance and beauty and health. Wolfes are an integral and most important part of nature. I love them - I do not consent to killing them !

Vieras

#39 Re: poistetaan sudet

27.02.2015 18:32

#36: mökin akka - poistetaan sudet 

 Poistetaanpa ensin mökin akat jotka trollaavat salametsästäjäukkojensa puolesta, sitten vois poistoon pistää ne salakytät..semmoinen 10 vuotta tiilenpäitä ehkä opettaisi lain ja luonnon kunnioitusta kummallekin sortille.

Melkein eronnut

#40 Toinenkin outo yhteistyötiedote

28.02.2015 10:15

Suomen luonnonsuojeluliitolta on lähtenyt muitakin outoja tiedotteita. Itse harkitsin vakavasti eroa tämän Koneyrittäjien liiton kanssa annetun tiedotteen kanssa, koska ehdotettu toiminta uhkasi metsäluonnon monimuotoisuutta:

Outo tiedote

Olisikin mielenkiintoista tietää, minkä prosessin kautta Suomen luonnonsuojeluliiton tiedotteista päätetään ennen kuin ne lähetetään eli kuka näistä on vastuussa?


Vieras

#41 Re: naurettavaa

28.02.2015 11:58

#34: ex suojelija - naurettavaa 

 Joo, asun Espoossa,  en kuitenkaan  "betonissa". Tossa  parinsadan metrin pässsä alkavassa metsässä  liikkuu ilveksiä,   ja pienempiä otuksia  toki myös  . Karhunkin tiedetään ihan tässä lähiestöllä liikkuneen  muutamaan otteeseen ( ehkä ohikulkunmatkalla oleva nuori yksilö ??) Kukaan ei täällä kurkku suorana huuda että ne pitäisi tapppaa.

 


Vieras

#42

01.03.2015 01:02

Arvostan susia!

Vieras

#43

01.03.2015 10:53

Ihminen on luonut suden ympärille kauhun ja julmuuden kuplan. Todellisuudessa susi on laji missä muutkin, ei sen vaarallisempi tai vaarattomampi kuin petoeläimet ylipäätänsä - tai arvaamattomampi. Kaikelle eläimen toiminnalle on jokin syy. On hyvä muistaa, etteivät poikkeukset saa vaikuttaa suurien linjojen päätöksiin ja mielikuviin. Ihminen on lajina hyvinkin arvaamaton ja vaarallinen, vaikka sille onkin kehkeytynyt erityisasema. On syytä katsoa peiliin ja kantaa vastuuta siitä roolista.

Vieras

#44

01.03.2015 15:07

Ssusi kuuluu Suomen luontoon
Susien salametsästäjät ovat natseja

#45 Re: Sudet vapaaksi riistaksi

01.03.2015 23:27

#1: kaupungissa asuva - Sudet vapaaksi riistaksi  

 Kirjoituksesi osoittaa silkkaa natsismia.

Mutta niinhän susien salametsästäjät, julkisalametsästäjät ja metsästäjät (samaa porukkaa kaikki) ovatkin natseja, heikomman alistajia ja yhden lajin tuhoajia järjettömällä ja ääliömäisellä sekä mihinkään biologisiin faktoihin perustumattomalla populismilla. Näille vouhkaajille heidän suuressa joukkotyperyydessään ja uhossaan on tärkeintä saada kaikki sudet murhattua Suomesta keinolla millä hyvänsä. Typerimmät heistä ovat persuja ja toiseksi typerimmät kepulaisia. Saattaa mukana olla jopa muutama kristillisdemokraattikin, Jeesushan nimenomaan käski tappamaan ja vainoamaan raukkamaisesti tiettyä vähälukuista ja puolustuskyvytöntä eläintä, eiks je?

Sun mielestä varmaankin on hyvä, että ihmisistäkin kaikki kehitysvammaiset, "ei puhtaat arjalaiset" ja muutkin "geneettisesti epäsopivat" murhataan vain koska sinä olet sitä mieltä? Tämähän on täysin vastaavaa natsismia kuten varmasti hyvin ymmärrät. Onkin mielenkiintoista, että joku päästää kilahtanut pihasusivouhkaaja tulee meille vain yksiselitteisesti kertomaan, että "hybrideillä ei ole oikeutta elää", koska he ovat geneettisesti epäsopivia.

Oletko Jumala, joka kertoo meille kuka täällä saa elää ja kuka ei?

Dirus

#46 Sivistäkää itseänne ennenkuin meukkaatte

04.03.2015 22:24

 

Minusta tuntuu, etteivät nämä meidän suloisen typerät ja säälittävät susivihaajamme eivät halua lukea tätä, sillä hehän saattaisivat huomata olevansa väärässä ja tällaisen alaikäisen pikku lukiolaisen olevan oikeassa, sillä oi ja voi, sehän olisi kauhean kamalaa.

 

Naurettavaa miten suomalaiset (lähinnä vieläpä "raavaat" miehet) sortuvat alkukantaisesti pelkäämään sutta. 

Karhut tappavat ja repivät kotieläimiä, samaten ilvekset ja kumpaisiakin on selkeästi enemmän kuin susia, vaan eipä kukaan niistä möykkää. Koirat käyvät paljon useammin ihmisen kimppuun kuin sudet. Oikeastaan, eipä tässä lähiaikoina ole yksikään susi ihmisen kimppuun käynyt...

 

Teille, jotka ette ole jaksaneet itseänne sivistää biologialla, 500 sukukypsää yksilöä on kriittinen alaraja populaatiolle, jotta populaatiosta ei tulisi sisäsiittoista ja sen myötä sairasta. Miten luulette kannan reagoivan, jos se teurastettaisiin nykyisestä vielä puoleen? 

 

Kyllä, onhan se hyvin valitettavaa, jos se oma turre joutuu sitten suden suuhun. Mutta kukaan ei pakota teitä päästämään niitä pikku puudeleita vapaaksi luontoon, jos päästää koiran irti metsään, niin vastuu on silloin täysin itsellään. Susialueella asuttaessa ei kukaan järkevä laita koiraansa hihnaan pihalle ellei ympärillä ole esimerkiksi suojaavaa aitausta.

Eikä niitä teidän karvaisia koiraystäviänne olisi ilman susia. Kun sellaisen päästää tuonne vapaana liikkumaan ja susi tulee vastaan, niin miten oletatte suden reagoivan siinä vaiheessa, kun selkeästi ravinnosta ja reviiristä kilpaileva ihmiselle haiseva yksilö juoksee haukkuen sitä vastaan. 

 

Ja kyllä, susia liikkuu ihmisten asuinalueella. Mutta miksi? 

Ihmiset asutuksellaan levittäytyvät laajemmalle alueelle, ekologiset käytävät unohtuvat, joten mistä sitten niiden susien ja muiden pitäisi mennä, kun ovat jääneet loukkuun asutuksen ympäröivälle metsäalueelle? 

Niin ja sitten tähän vaikuttaa myös se salametsästys, jos teistä susien vihaajista yksikään viitsisi ottaa ja lukaista susien laumahierarkiasta jotain, niin voisitte ehkä ymmärtääkin salakaatojen seuraukset.

Ensinnäkin, jos kaadettu yksilö sattuu olemaan alfa, niin silloin on riski siihen, että lauma hajoaa niihin yksistään ja pareittain kulkeviin susiin, joista nuoret yksilöt eivät pärjää ilman laumaa ja etsivät helppoa ravintoa ihmisasutuksen läheltä.

Ja toisekseen, se ei hoida kantaa millään tavalla, jos lupia annetaan kokonaisen lauman kaatamista varten vain siksi, että te raavaat metsämiehet -ja naiset pelkäätte sitä sutta. Nuorien ja terveiden yksilöiden kaataminen vahingoittaa kantaa ja vähentää kannan elinkelpoisuutta.

 

Omasta mielestäni nykyisen kannan suhteen tulisi tehdä seuraava: 

Mahdollisimman usea yksilö tulisi ottaa kiinni, merkitä ja testata onko kyseessä puhdas susi vai koirasusi. Mikäli yksilö sattuisi olemaan jälkimmäinen, silloin sitä ei luontoon enää saisi päästää.

Sitten kun tuo vaihe olisi suoritettu, pitäisi tuoda Suomeen muualta selkeästi terveitä ja hyväkuntoisia nuoria susia, jotta Suomen susikannan perimän monimuotoisuus säilyisi ja liialliselta sisäsiittoisuudelta säilyttäisiin.

Ja lisäksi pitäisi aloittaa välitön informaation kertominen susista, sillä suden hierarkian, käyttäytymisen yms. tiedostaminen ehkäisisi susivihaa.

 

Ja EI, minä EN ole Helsingissä tai vastaavassa kaupungissa asuskeleva pieni hippityttö puolustamassa susia.

Olen kohdannut susia luonnossa ja tiedostan varsin hyvin millaisia nämä jalot eläimet ovat, toisinkuin te, jotka ette viitsi ottaa selville tosiasioita, ennenkuin alatte raivoamaan "pahoista susista", jotka vievät teiltä koiria metsästysreissuilla.


Vieras

#47

08.03.2015 17:04

Ministeri orpo myi suden metsästäjille omaa poliittista asemaansa pönkittääkseen ! Se on niin suuri petos kuin olla voi. Susi on suomessa lailla rauhoitettu ja erittäin uhanalaiseksi luokiteltu eläinlaji.orvon kaltaiset rosvot eivät saa olla tämän maan hallituksessa.

Vieras

#48

10.03.2015 15:52

Annetaan suden elää,niitä on enää jäljellä vähän!Tappamalla niitä ei ainakaan suojella!!

Vieras

#49

15.03.2015 14:42

Hirvien kaatolupia pienennettävä.Jättäkää palanen erämaata ja sudet,karhut hoitavat harvennuksen.

Vieras

#50

23.03.2015 13:01

Kouvolasta allekirjoitin, puolustan kaikkea" kannanhoidollista tappamista vastustavaa toimintaa"