Liikuntahalli Kuopio-halli takaisin urheilijoille

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Liikuntahalli Kuopio-halli takaisin urheilijoille.

"Liikunta ei vienyt järkeä - vielä"
Vieras

#1 Tervetuloa messut

03.02.2011 08:31

Kuinka Kuopiossa pärjättiinkään ennen Kuopio-hallia?

Valitettavasti suuri osa ihmisistä on laittanut nimensä adressiin, vaikka tärkeää on messujen (ja sitä kautta tulojen) saaminen Kuopioon.

Kun messukäyttö on hyvissä ajoin tiedossa, voi harjoitusohjelmia sopeuttaa. Esimerkiksi futarit pääsevät keskuskentälle jne.

Harrastan itse aktiivisesti liikuntaa, ja käyn 2-3 viikossa Kuopio-hallissa, mutta messukäyttö tervetullutta. Sitä paitsi tämä ammattioppilaitosten Taitaja-kisa vai mikä se on, niin on erittäin tervetullut tapahtuma Kuopioon!
Päivi Mäklin
Vieras

#2

03.02.2011 08:36

Tästä kärsivät myöskin koululaiset ihmeellistä kun kuopion kaupunki ei puutu tähän liikunnan opetus kärsii!!
Sopu antaa tilaa
Vieras

#3 Kuopio-halli kuuluu kaikille!

03.02.2011 08:58

Kuopio-halli kuuluu kaikille eikä vain urheilijoille. Mistä urheiluväki on saanut päähänsä, että Kuopio-halli olisi "sen" oma halli. Kun Kuopio-halli aikanaan rakennettiin, olivat mukana erityisesti argumentit messut ja muut tapahtumat urheilun lisäksi. Tuommoiset paussit eivät ongelma, olihan Keilahallikin katon romahtamisen takia suljettuna pitkät ajat, eikä tiettävästi tästä syystä yhtään "kuolemaa" ole rekisteröity Kuopiossa.

Koululiikunta on muutakin kuin hallissa riehumista ja peuhaamista; tossut jalkaan ja ulos ja myöhemmin Puijolle peruskuntoa kohottamaan koko Hatsala-Klassikka -koulujen oppilaat!

8.3.–14.3. sekä 22.3.–17.5.
Miettikää nyt vähän
Vieras

#4

03.02.2011 10:03

Valitettavasti Kuopiossa on myös muuta urheilua, kuin jalkapalloa ja jääkiekkoa. Voimistelijat ja cheerleaderit eivät yksinkertaisesti pysty treenaamaan koulujen salissa, jossa tila ja korkeus eivät riitä ja myös ainoa turvamatto koko Kuopiossa on Kuopio-hallilla. Miksi näitä messuja ei voida järjestää jäähallilla? Pystyyhän sitä kiekkoa pelaamaan järven jäilläkin.
reino lehtinen
Vieras

#5

03.02.2011 10:30

isojen seurojen mahdollisuudet sponsoreiden taloudellisella tuella ovat aivan erilaiset .se on ammattimaista toimintaa . harrastetoimintaa perustuvat atrvitsevat verorahoillensa vastinetta eli mahdollisuudet urhailuhallin käyttöön.
Vikisijöitäkö?
Vieras

#6 Turhaa vikinää

03.02.2011 11:33

Ihan turhaa vikinää nämä kaksi edellistä puheenvuoroa. Nautitaan me liikkujat hallista kun se on mahdollista, ja annetaan sinne tulla muidenkin välillä.
Kilpaurheilija
Vieras

#7 KalPan pelit Kallavedelle sarjatasosta riippumatta!

03.02.2011 11:44

#6 kilpaurheilija ei voi nauttia vain niistä hetkistä, mitkä on mahdollista käyttää harjoitteluun. Kilpaurheilija tekee töitä, että hän pärjää esim. EM-kisoissa. 2kk tauko keskeyttää minun valmistautumisen EM-kilpailuuni. Arvaatko miltä tuntuu tehdä vuosi töitä ja tärkeimmällä hetkellä tajuta, että "ai joo halli on kiinni, no treenataan sit vuonna 2012, josko silloin pääsisin toteuttamaan unelmani".

On erijuttu jos vaan käy huvikseen kuntoilemassa, mutta joillekin panokset ovat paljon korkeammat!

#4 Kannata täysin ideaa siirtää messu jäähalliin. Kaukaloita on ympäri Kuopiota ja Kallavesi jäätyy joka talvi.
realismia, hei
Vieras

#8 Rahaa pöytään..

03.02.2011 12:02

Syyllisiä etsitään nyt KalPasta, KuPSista jne.. sekä on mentaliteetti.

Kilpaurheilusta pitäisi maksaa kunnon hallin vuokra, kuten muuten KalPa tekee.. siitä vaan rahalla vuokraamaan hallia. Myönnettäköön, että yksilölajeissa tulee ongelmia, mutta kaupungin tehtävänä ei liene ensisijaisesti tukea kilpaurheilua,vaan nähdä kokonaisuus esim. elinkeinoelämän kannalta. Yritykset tuovat kuitenkin enemmän hyvinvointia Kuopiolle ja kuopiolaisille kuin kilpaurheilijat, olivatpa kyseessä kiekkoilijat, jalkapalloilijat tai vaikkapa aitajuoksijat.

Vieras

#9 Kuopiohalli on urheiluhalli

03.02.2011 12:45

Messuille on muitakin tiloja kuten esim jäähalli, mutta suurimmille osalle kilpaurheilijoista ei ole. Messut voisi vuorotella jäähallissa ja kuopiohallissa niin ei tarvitsisi kuopiohallin olla koko ajan kiinni ja urheilijoiden ei tarvitsisi olla niin pitkää aikaa harjoittelematta. Jos on kuopiohallin sisällä kerrankaan käynyt, on jo ulkonäöstä selvää että se on urheiluhalli eikä messuhalli.
Yrittäjä
Vieras

#10 Faktoja

03.02.2011 12:46

On hienoa, että Kuopiossa järjestetään messuja. Kuopio-hallin käyttö esim. kesäaikana messukäyttöön olisi tervetullutta. Mutta muutamia faktoja liikuntakäytön suhteen:

1. Suomen liikunnan ammattilaisten selvitys 2009
70 % kunnista pitää liikuntatilat maksuttomia alle 16 vuotiaille. Kuopio lienee kallein kaupunki/kunta tilojen maksujen suhteen liikunnan harrastajille. Eli liikkujat maksavat itsesä kipeäksi jo nyt. Maksut ovat vastoin kaupunginvaltuuston hyväksymää strategiaa liittyen hyvinvointiin! Tätä kannattaa painottaa - Kallein kaupunki harrastaa liikuntaa!

2. Kuopio-hallikin saanut Veikkausvoittovaroja (liikunta momentilta)
Hallin käyttö muuuhunkin kuin liikuntaan, silloin kun liikuntakäyttö ei ole merkittävää esim. touko - syyskuu on suotavaa, mutta talvella halli tulisi liikuntalain ja veikkausvoittovarojen hengen mukaan pitää liikuntakäytössä.

3. Osa heittää nyt kadulla syytä virkamiesten niskaan. Kansalaisten pitää kuitenkin suunnata katseet polittisiin päättäjiin, jotka laativat strategiat, mutta eivät sitten anna talousarvioissa mitään painoa omille strategioille (=liian suuret tuottopaineet taksoissa)

4. Hallivuokrat koskettavat eniten käyttäjiä. Kalpa, Kups kuten kaikki muutkin maksavat kovia hintoja. Tapahtumien järjestäminen alkaa olla Kuopiossa vuokrien suhteen mahdotonta - tapahtumakapungissa tätä on vaikea ymmärtää!

5. Eniten hallin käyttö heikentää tavallisten liikkujien lasten, nuorten ja aikuisten mahdollisiuuksia. Kuopiossa on kuitenkin todellisia kilpaurheilijoita hyvin vähän, vain muutamia per laji.

Yksi ja paras mahdollisuushan olisi rakentaa messuhalli (elinkeinorahoituskella) ei liikuntainvestointina.

Yritys toimintaa tuetaan maassamme noin 2 miljardilla (EK:n arvio), liikuntaa vähän yli 100 miljoonalla, joten - jos me yrittäjä haluamme messuilla - niin eiköhän siihen kamnnata meidän rakentaa omat tilat - ilman veronmaksajien apua.

Ja oppilaitoksilla on hienot tilat - siellä voi hyvin järjestää Taitajia sun muita kinkereitä. Tai kesäaikana vaikka Kuopio-hallissa.






Vieras
Vieras

#11 Re: Herätys

03.02.2011 13:52

#4: Miettikää nyt vähän -  

sm liigapelejähän pystyy pelaamaan ulkojäillä! Valoja tauluun valopää!


Vieras

#12

03.02.2011 14:01

#10 asiaa!
KiSa
Vieras

#13 Pohjois-Savon ainoa yleisurheilun talviharjoituspaikka

03.02.2011 14:06

Kuopiohalli on kaiken muun ohessa pohjois-savolaisten yleisurheilijoiden ainoa talviharjoituspaikka. Tulevaa kesää ajatellen maalis-toukokuussa eletään tärkeintä harjoituskautta. Missähän sitä lajiharjottelua nyt sitten toteutetaan? Aitajuoksu- ja kolmiloikkatreenejä lumihangessa? Lottovoitto tietysti mahdollistaisi koko valmennusryhmän viemisen kuukaudeksi etelään leireilemään.

Hallin rakentamisen, remontoinnin ja ylläpitämisen rahoitus tapahtunee veronmaksajien varoista nimenomaan liikuntapaikkana. Messujen järjestäminen lienee tuottoisaa liiketoimintaa kaupungille, mutta joku tolkku tässä pitäisi olla. Eikö liikuntapaikan liikkuvilla käyttäjillä ole mitään arvoa. Ei kaikkea voi rahassa laskea. Tyhjennetään saman tien sairaalat ja vanhainkodit ja myydään tai vuokrataan tilat asunnoiksi. Saisihan siitä paremman tuoton.

Vieras

#14

03.02.2011 14:07

#11 Miksi niitä ei voi pelata ulkona? Kyllähän NHL:kin järjestää ulkopelejä kerran kaudessa miksei jääkiekkoilijat? Tiedä miten hieno tapahtuma olisi kauniilla Kallavedellä tai Linurilla. minusta ainakin aivan loistoidea!

Vieras

#15

03.02.2011 14:10

#13 puhuu asiaa! Kaikki kaupuungin tilat vaan vuokralle tuottoisampaan toimintaan. Turhaan täällä mitään lapsia januoria hyysätään Hyvin ne kasvaa kotona pleikkareiden ääressä!

Vieras

#16

03.02.2011 14:34

8.3.–14.3. sekä 22.3.–17.5. Ole hyvä ja mene pelaamaan sitä jääkiekkoa kallaveden jäälle toukokuussa!
Totuudenpuhuja
Vieras

#17 naivismia..

03.02.2011 14:52

En voi uskoa, että urheiluväki on näin yksinkertaista. Tuntuu ihan siltä, että eipä taida paljon yhteiskunnan toiminnasta ja nykytilasta olla haisuakaan.

Ensiksikin; Kuopiohalli on ensisijaisesti kuopiolaisten halli, ei mikään Pohjois-Savon yhteisesti omistama halli. Se siitä.

Yksityisesti voi rakentaa halleja, kuten Toivolan Tuplajäät, mutta se maksaa lasten harrastuksen kuluina 200-300 euroa vähintään per kk, kun harrastaja 14-16-vuotias.

Onnekkaita ne, jotka eivät ole pakotetut näin suuriin maksuihin, mutta pitäkää pienempää älämölöä jos halli on vähän aikaa muussa käytössä, tuottavammassa. Se siitä..
peace, not war
Vieras

#18 Asialinja, kiitos.

03.02.2011 15:03

"Voimistelijat ja cheerleaderit eivät yksinkertaisesti pysty treenaamaan koulujen salissa, jossa tila ja korkeus eivät riitä ja myös ainoa turvamatto koko Kuopiossa on Kuopio-hallilla." Tämä on totta täysin. Osa seuroista on suunnitellut harjoitusten pitämistä jopa Joensuussa.

Toivon, että täällä käytävä keskustelu pysyisi asiallisilla linjoilla. Vastakkainasettelu ja toisten syyttäminen/mollaaminen ei edistä asiaa. Hallimaksuja kerätään kyllä Kuopparillakin sekä seuroilta että juoksun harrastajiltakin.


Vieras

#19

03.02.2011 15:08

Jääkiekkoharrastus SAA maksaa vaikka 500 euroa/kk, siihen löytyy rahat. Mutta luuletko että tyttöjen lajit esim. Joukkuevoimistelu saa maksaa tuota summaa edes vuodessa? Harrastajat katoavat, jos 60 euron vuosimaksu nostetaan 80 euroon ja seurat tuskailevat rahatilannettaan olemattomien sponsoritukien ja avustusten kanssa.
Päättäjät vastuuseen
Vieras

#20

03.02.2011 15:51

Turhaan te urheilijat toisianne sätitte ! Kaikkien urheilijoiden pitäisi tukea kaikkia urheilulajeja, oli ne sitten ammattimaista tai harraste. Kaupungin päättäjiin tämä asia pitää kohdistaa. Hehän näitä "hyviä" päätöksiä tekee. Olette ilmeisti huomanneet ettei kaupungin herroja paljoakaan liikuta urheilijoitten narina. Pääasia, että rahaa tulee ja saadaan palkattua lisää isopalkkaisia herroja.
Vieras
Vieras

#21 Re: niin

03.02.2011 15:52

#4: Miettikää nyt vähän -  

Oletkos miettinyt miten erinlainen pinta jäähallin  jää ja luonnon jää on toisiinsa verrattuna. Itse en harrasta, mutta osaan sanoa että eroa on!

 

samaa mieltä olen siitä että, tätä hallia tarvitsevat muutkin kuin futarit ja jääkiekkoilijat.

Ajatus 2011
Vieras

#22 Uusi jäähalli Kuopioon!!

03.02.2011 15:56

Kuopioon pitää siis rakentaa uusi jäähalli, semmoinen toinen Hartwall-areena, siellä voidaan kyllä pitää sitten messuja, hevostapahtumia, konsertteja.. Kuopiohalli voidaan pyhittää urheilulle. Kuopiohallin käyttömaksuilla, ja niiden korotuksella, voidaan sitten rahoittaa osittain tätä uutta Areenaa...

Ehkäpä UUSI jäähalli-uimahalli-messuhalli kompleksi olisi nyt pistettävä alulle. Mukaan lisäksi salibandyyn sopivia saleja..
VOI VOI
Vieras

#23 YHTEEN HIILEEN

03.02.2011 15:58

UNOHTAKAA JO NE KIEKKOILIJAT JA PALLOILIJAT ! Ei Kuopio-hallin tilanne johdu heistä ! KAIKKI YHTEEN HIILEEN PUHALTAMAAN ! Näin ehkä voidaan saavuttaa jotain.
kuntoilija
Vieras

#24 Kuopio-Halli

03.02.2011 16:07

Oikealla asialla ollaan. Liikuntaan pitää satsata, myös kaupungin.
!
Vieras

#25 jassoo?

03.02.2011 17:40

"Kuopiossa on kuitenkin todellisia kilpaurheilijoita hyvin vähän, vain muutamia per laji. "

Miten on joukkuelajit? Esimerkiksi nämä cheerleaderit ja voimistelijat tarvitsevat mattoa yms, ja kilpailemallahan ja treenaamalla niitä huippu-urheilijoita kehittyy. Esimerkiksi cheerleadingissä on vaarallista treenata juttuja parketilla yms. Valoja tauluun ihmiset.