Koulukiusaamisen lopettamiseksi. Tomin muistolle.

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Koulukiusaamisen lopettamiseksi. Tomin muistolle..


Vieras

#151

04.03.2015 20:19

Olen itse joutunut koulukiusaamisen kohteeksi. Kukaan ei ole ansainnut huonoa kohtelua missään elämän vaiheessa.

Vieras

#152

04.03.2015 20:28

Toivottavasti tällä on herättävä vaikutus
Marceline

#153 Re: Ei mahda mitään,saavutettua etuisuutta ei saa pois

04.03.2015 20:30

#2: vääräuskoinen - Ei mahda mitään,saavutettua etuisuutta ei saa pois 

 Itse kävin aikoinaan koulua monikulttuurisessa yhteisössä ulkomailla. Minua ei kiusattu koskaan, ja kiusaaminen oli yleisesti ottaen todella harvinainen ilmiö. Kun vanhempani muuttivat takaisin Suomeen, jouduin kolmennelle luokalle kouluun jossa kiusaaminen oli jatkuvaa. Minua ja monia muita kiusattiin, sekä luokkakavereiden että opettajien toimesta, ja tämä jatkui päivittäin kunnes perheeni päätti muuttaa takaisin ulkomaille. Siellä oli taas rauhallista. Kiusaaminen ilmiönä tuli esiin uudestaan vasta kun palasin Suomeen rippikouluun, missä yhtä silmätikuksi joutunutta raukkaa kidutettiin koko leirin ajan. 

Eli ainakin omalla kohdallani on vahvasti näyttänyt siltä, että tämän tason kiusaaminen on suomalainen sairaus. Varmasti sitä esiintyy muuallakin, mutta itse en ole ikinä nähnyt sen yltävän muualla samoihin karmeisiin mittasuhteisiin. Uskon vahvasti että kiusaaminen Suomessa johtuu nimenomaan siitä, että yhteisö on liian homogeeninen. Tällaisessa paikassa, missä kaikki ovat niin samanlaisia, pienikin eroavuus joukosta johtaa kiusaamiseen. Alkuperäisessä koulussani kaikilla oli eri taustat joten kukaan ei joutunut pilkan kohteeksi erilaisuuden vuoksi.  


Harjoitat itse kiusaamista kun otat silmätikuksi ulkomaalaiset. Naurettavaa ja valikoivaa ajattelua että kaikki yhteiskunnan negatiiviset ominaisuudet olisivat ulkomaalaisten syytä. Kyllä me suomalaiset osaamme ihan itsekin mokata.


Vieras

#154

04.03.2015 20:53

Ketään ei tietoisesti saa kiusata millään muotoa iästä riippumatta

Vieras

#155

04.03.2015 20:58

Itsekkin kolukiusattu 1960 luvulla.On se kumma että vieläkään sitä ei ole saatua kitkettyä pois.Voimia kaikille kiusatuille ja heidän vanhemmilleen.
Jiizee

#156 Re:

04.03.2015 21:10

#1: -  

 Jokainen koulukiusaustapaus on liikaa.

Myös kiusaajaa pitää ohjata oikeaan suuntaan ja auttaa joko pakolla tai yhteistyössä oikealle tielle.

jokainen nuori on kasvunsa alussa ja taimi, jokaista nuorta tulee kuunnella ja kasvattaa ottamaan vastaan antoisa ja rikas elämä. Peace and love 


Vieras

#157

04.03.2015 21:25

Tärkeä asia saada kuntoon!

Vieras

#158

04.03.2015 21:40

Ketään ei saa kiusata. Maailma on parempi paikka elää meille jokaiselle, kun otamme
muut huomioon. Jokainen ihminen on arvokas. Kohdelkaa muita niinkuin haluatte teitä kohdeltavan.

Vieras

#159

04.03.2015 22:20

Voisiko koulujen ala-asteen opetussuunnitelmaan lisätä uuden oppiaineen Tapakasvatus jossa opetetaan hyviä käytöstapoja, huomaavaisuutta, toisosta välittämistä ja suvaitsevaisuutta. Monesti myös kiusaajat voivat itse huonosti ja heiltä puuttuvat kotonaan rajat ja rakkaus ja siksi kiusaamalla muita purkavat omaa pahaa oloaan.

Vieras

#160

04.03.2015 22:34

Itsekin koulukiusauksen uhri kautta vuosien. tämän on loputtava, tavalla tai toisella. hyvällä tai pahalla. näinkö on,ettei tätä saada kuriin mitenkään?..kyllä kun rangaistukset riittävän koviksi ja asioiden esiin tuonti helpommaksi ja niin että sen vastaanottava amm. tajuaa heti ja myös ottaa sen tosissaan,joka ikinen kerta.
kiusaamiseen puututtava

#161 Re: Re: Ei mahda mitään,saavutettua etuisuutta ei saa pois

04.03.2015 22:37

#153: Marceline - Re: Ei mahda mitään,saavutettua etuisuutta ei saa pois 

Samoin meillä palattiin suomeen ja poika meni kolmannelle luokalle kiusaamista oli paljon.Ei auttanut vaikka kouluun otettiin yhteyttä.Viidennellä luokalla sitten yksi näistä kiusaajista joutui vaihtamaan koulua kun kuraattori puuttui asiaan ja kun tämä henkilö kiusasi myös muita.Kuitenkin aikuisena ymmärsin lapsen taustat miksi lapsi syyllistyi kiusaamiseen,lapset ei tietenkään ymmärtäneet ja eikä tietyst saanut kertoa.Enempi avoimuutta ja kiusaajille myös apua ajoissa.Ja tunnen itse syyllisyyttä kun en ottanut lastani pois koulusta.Mutta kuitenkin lapsi on selvinnyt kun on vanhemmat jaksanut tukea.Ja monesti oli pelko ja se avottomuus,eihän suomessa hyvinvointi valtiossa voi olla näin,kiva koulut.Jouduttiin tietenkin lasta "suostuttelemaan" suomeen paluusta.Ja nyt on sisäilmaongelmat...ongelmathan ei lopu suomessa.Ja lapsista ei välitetä.....


Vieras

#162

04.03.2015 22:55

Tärkeän asian puolesta. Kiusaaminen muuttaa muotoaan koko ajan ja aina löytyy uusia keinoja kiusata, mutta ei puuttua siihen. Myös kiusaamisen aiheuttamat psyykkiset ja fyysiset vaikutukset pysyvät, ikuisesti. Nyt on aika vihdoinkin todella välittää Suomen tulevaisuudesta, lapsista ja nuorista!
Schlapi

#163

04.03.2015 23:32

Opettajilla on hyvin suuri vaikutus lapsiin niin hyvässä kuin pahassa ( halusimmepa tai emme.) Siksi tulisi kiinnittää huomiota siihen, että useiden kiusaamistapauksien yhteydessä vanhemmat ovat saaneet huomata, että koulun edustajat; opettajat, rehtorit, kuraattorit....vähättelevät asiaa, osallistuvat itse kiusaamiseen ja viime kädessä jopa hyökkäävät kiusattua ja hänen perhettään vastaan peitellen asioita ja  valehdellen jopa poliiseille....

Miettikääpä hetki miltä tämä tuntuu kiusatusta lapsesta, jolle opettajan pitäisi olla turvallinen ja luotettava aikuinen.....

Miettikääpä minkä viestin se antaa kiusaajille.......jotka kuitenkin ovat lapsia ja joille opettaja on roolimalli........

Kun lapsemme ovat koulussa, he ovat "koulun vastuulla." Peruskoululain mukaan lapsille on taattava turvallinen oppimisympäristö, oppilaita kiusaavat ja kiusaamisen mahdollistavat opettajat pitää saada pois kouluista.

"Opetuksen järjestäjän tulee laatia opetussuunnitelman yhteydessä suunnitelma oppilaiden suojaamiseksi väkivallalta, kiusaamiselta ja häirinnältä sekä toimeenpanna suunnitelma ja valvoa sen noudattamista ja toteutumista." - Peruskoululaki 

 Koulut ja niiden henkilökunta (kunnat) tulisi pakottaa sanktioiden uhalla kantamaan vastuunsa. Vastuun kantoa ei ole kiva-koulu status, joka käytännössä tuntuu olevan vain keino luistaa vastuusta. "koulumme kuuluu kivakoulu ohjelmaan,ei meillä kiusata ketään........."

 

Kaub's von pete

#164

04.03.2015 23:38

Siis mitä ihmettä? Eikö se ole yksilön heikkoutta jos henkensä menettää kiusaamisen takia? Sietääkin poistua tältä planeetalta! Muutenkin tarpeeksi ihmisiä täällä. Koulukiusaamisella karsitaan ne heikoit alisuoriutujat jo alkujaan pois! Kiusaajat yleensä päätyvät joko johtotehtäviin tai hampuuseiksi, nämä välimallin tyypit kouluissa tuppaavat sitten tasaisesti menestymään, mutta kyllä vanhemmissakin on ollut vikaa, mikäli ei olla opetettu lapselleen itsenpuolustamista.


Vieras

#165 Jo toisessa sukupolvessa

05.03.2015 01:15

 Olen itse joutunut koulukiusaamisen uhriksi ala-asteelta - ammattikouluun, jolloin  ei enään pinnani riittänyt ja valitettavasti jouduin vastaamaan väkivallalla, kadun sitä! Mutta kiusaaminen loppui. Vuosia myöhemmin kun odotimme silloisen vaimoni kanssa esikoista jouduin työpaikkakiusaamisen kohteeksi ja silmä tikuksi, ei hankittu tarpeellisia työvälineitä, että työt olisi voitu hoitaa, josta sitten saatiin kuulla, verbaalista uhkailua, pikkujouluista poisjättämistä ja loppujenlopuksi pomo kävi fyysisesti kimppuun! Jäin pitkälle sairaslomalle masennuksen ja paniikkihäiriön vuoksi ja kaikki vanha kouluaikainen tulvi mieleeni takaisin, vaikka olin omasta mielestä unohtanut ja jättänyt taakseni. Kun asiaa yritti viedä eteenpäin, oli jo Narsisti pomo kerinnyt kietoa ts-valtuutetut ym. omalle puolelle, asia ei ratkennut, ennen kuin uhkarin oikeudella, pressillä ja somella niin minulle määrättiin uusi alipomo (ns. pomolle oikeaksi kädeksi, mutta hänelle ei asian oikeaa laitaa ollut kerrottu) ensimmäisenä työpäivänä kysyin ja jerroin hänelle mitä on tapahtunut ja miksi hän on palkattu siihen, vaikka hän oli yhteydessä hlö-päälikköön ja muihin pomoihin hän ei uskonut sitä! Mutta alle 4kk:sisällä kun tätä kiusaamista "pomo" alkoi tehdä myös hänelle alkoi tapahtuun!

No summa summarum. Alipomosta tuli sen alueen pomo, minulta kysyttiin haluanko jatkaa 9v. kestänyttä työuraani, mutta tyytyin heidän sopimukseen, jos en vie oikeuteen niin saan x-summan rahaa yli 6-kk ajan ilman työvelvoitetta. Vanha pomo alennettiinfirman huonoinpaan ja pienipalkkaisempaan työtehtävään, ja jos kieltäytyy annetusta työstä niin silloin potkitaan pihalle! No onnea vaan hänelle :)

No! Asiaan nyt olen saanut tietää, että tytärtäni on kiusattu ala- ja ylä asteen puolella ns. Kiva koulussa (Kiusaamisen vastainen), asiasta olisn suuresti huolissaan ja kouluun ja kaikkialle mahdollisiin paikkoihin sen lopettamiseksi.

Opettajat eivät välittäneet ja vaikka sanoivat tarkemmin seuraamaan tilannetta! Valitettavasti sitä kesti usean vuoden ja jätti arvet tyttööni!!! Toivon, että hän saisi paremman tulevaisuuden eikä tulisi menneisyys kummittelemaan. Valitettavasti avioero sattui tyttereni 4. luokalle ja jouduin hoitamaan asiat yksin, tukiverkko pieneni/ puolittautui, mutta asia saatiin hommattua hyvälle malille ja tytär pääsi "kiusaaja luokalta" pois mentäessä ylä-asteen puolelle ja hän pääsi silloisen parhaan kaverin luokalle.
Nyt myöhemmässä selvityksessä hänen henkinen kasvu on kärsinyt tästä, näkee "koulumatkalla pahojä näkyjä jotka eivät ole todellisia" hän ei käy missään sosiaalisissa tapahtumisisssa, heikosti on vapaa-ajalla oman ikäistä seuraa (hengaile kavereiden kanssa) opiskelee hirveästi koulutehtäviin/ kokeisiin (hänen mielestään 8 1/2 on huono numero kokeista) Hän sai Stressiperäisen Epileptisen kohtauksen ja oli tajuttomana n. 20min. Lääkärit eivät löytäneet mitään fysiologista poikkeavuutta mikä selittäisi sen!

Töivon vain syvään, ettei hän joutuisi aikuis-ikäisenä kärsimään lapsuusajan kiusaamisesta ja ei joutuisi kokemaan ja käymään läpi ja hän saisi eläää mahdollisimman normaalin ja hauskan teini- ja aikuisiän

Ja näille kiusaajille! ymmärrän, että joukossa tyhmyys tiivistyy ja halutaan näyttää "kovaa".

Minusta "kova" on se joka menee ja avutonta ihmistä ja nousee kiusaajia vastaan, menee väliin, ilmoittaa opettajille, rehtorille tarvittaessa Poliisille. Jos edes näillä Pienillä/ isoilla teoilla saataisiin lapsille parempi ja menestyksellinen tuleivaisuus. Samalla saataisiin tietoa teosta ja niiden vaikutuksista, oli ne pieniä tai isoja (jokainen ihminenreagoi erilailla) Myös välitettyä viestiä eteenpäin opettaa/ opastaa nuoria oikeille poliuille, näin voisimme rakentaa paremman huomisen.

Ihmiset muistakaa, jokaisella teollanne ja valinnoilla on seuramukset, toiset hyviä ja toiset pahoja mutta vastuu meidän on niistä kaikkien itse kannettava. ( Vanha viisaus: Tee niinkuin haluaisit itsellesi teehtävän ).

Rakkain terveiisin Isäsi


Vieras

#166

05.03.2015 01:21

Toivottavasti tämä adressi herättää ajatuksia myös syyllisissä , mitä jos oma lapsi joutuu kokemaan saman...

Vieras

#167

05.03.2015 03:04

Otettu osaa
yhteteiskuntakelpoinen verojenmaksaja

#168 yksinäinen susi

05.03.2015 03:56

 minua kiusattiin jättämällä yksin. Ilman turhaa sääliä en olisi tuntenut itseäni kiusatuksi. Keinuin reppuni kanssa päiväkodissa. En tänäkään päivänä viihdy pissaliisojen keskuudessa. eikä minun enää tarvitse. Olen löytänyt ihmisiä ympärille jotka osaavat arvostaa ystävyyttämme, ilman materialismia. Olimme köyhiä, "mutta sain hyviä oppeja kaikkia ei tarvitse miellyttää, voi olla oma itsensä, eikä tarvitse olla kiinnostunut muodikkuudesta". Väkivaltaiseen kiusaamiseen puuttuisin kuitenkin välittömästi. Mutta antakaa syrjityn syrjäytyä jos se sitä haluaa.... 


Vieras

#169

05.03.2015 04:49

On Se hyvä että kiusaamiseen puututaan oikein. Ei Se opettaja ainakaan minun lapseani yhtään auttanuy

Vieras

#170

05.03.2015 05:23

Todella tärkeä asia jonka puolesta kaikkien pitäisi sllekirjoittaa.

Vieras

#171

05.03.2015 05:42

Eihän nykyään kiusaajille saada mitään kuria eikä rangaistuskaan. Päänsilittelyä ja sanotaan että voi, voi ei näin saa tehdä. Sen sijaan jos kiusattu puolustaa itseään niin joutuu yhteiskunnan kiusatuksi. Opettajat kohtelevat silloin kuin jotakin suur rikollista. Joutuu psykologille selvittämään miksi on puolustanut itseään kiusaajia vastaan sitten tehdään lastensuojeluilmoitus kun kiusattu on mukamas vaaraksi muille oppilaille ja kiusaajille. Mutta kiusaajat jatkavat samaa opettajien silmienalla saamatta mitään rangaistusta tästä toiminnasta.
Jos haluamme että kiusatuille saisimme jotakin toivoa paremmasta tulevaisuudesta niin rangaistuksia kiusaajia kohtaan tulisi EHDOTTOMASTI tiukentaa.
Mutta eihän nykyään voida rangaista ollenkaan kun yhteiskunta kieltää rankaisemisen vaan jatkamaan samaan tapaan niin kyllä se yhteiskunta silleen pyörii sanoi jokin sketsihahmo. Lopuksi vielä terveisiä niille opettajille,psykologeille, lastensuojeluviranomaisille ja muillekkin tämän asian kanssa tekemissä oleville tahoille.
TEHKÄÄ OIKEASTI JOTAKIN TÄLLE ASIALLE VAI EIKÖ KANTTI KESTÄ RUVETA TUOMITSEMAAN TODELLISIA ONGELMATEKIJÖITÄ ELI KIUSAAJIA.

Vieras

#172

05.03.2015 05:51

Kaikki kiusaaminen on hirveää ja loukkaa ihmisoikeuksia. Asialle täytyisi tehdä jotain todellista - KiVa Koulu -kampanjat sun muut eivät oikeasti auta ketään.

Vieras

#173

05.03.2015 06:22

Ymmärtäkää nyt ihmiset!!

Vieras

#174

05.03.2015 06:24

Toivon todella että tästä on apua.

Vieras

#175

05.03.2015 06:35

Koulukiusaaminen ei ole mikään "pikku juttu" ja se voi mennä yllättävän pitkälle, lastenkin kohdalla. Jotta voitaisiin estää tällaiset onnettomuudet, pitää kaikkeen koulukiusaamiseen reagoida välittömästi ja paljon voimakkaammin. Ei enää: "pojat on poikia" tai "meidän koulussa ei ole kiusaamista" eikä varsinkaan "älä reagoi siihen mitenkään niin kyllä ne lopettaa"! Kiusaaminen on rikos, johon tulee puuttua viiveettä. Kirjoittakaa adressi. Yksi nimi ei ehkä merkitse paljoa, mutta kun me kaikki kirjoitamme nimemme, saa tämäkin tärkeä asia enemmän huomiota - myös päättäjien keskuudessa. Kiitos, Arja, kun toit Tomin tarinan julkisuuteen! Tämä voi auttaa monia lapia, nuoria ja myöskin aikuisia.