HSL:n alennusliput ja oikeus matkustaa ilman lippua säilytettävä!

Elämä vähän on..

#26

27.04.2015 22:52

Junissa sisääntullessa on leimauslaitteet. HSL:n alueella matkakortilla eläkeläinen ja opiskelija matkustaa halvemmalla. Kävin töissä ennen vauvoja ja sain ansiosidonnaista äitiyspäivärahaa. Kotihoidontuen aikaan puoliso elätti perhettä ja muutimmepa pois hsl alueeltakin. Jos hsl alueen perheet saa ilmaisia matkoja neuvolaan jne. Miksei Keravalta pakollisiin asianhoitopaikkoihin, esimerkiksi lastenvalvojalle ei pääse maksutta rattaiden kanssa? Miksi Jyväskyläläisten perheiden on pitänyt vaunujen kanssa maksaa matkoistaan tai jossain Mikkelin peräkylillä oman kunnan alueella pääsee paikkaan x ilmaseksi, mutta y:n ei. Vammais ja eläkelläisasiat erikseen, mutta miksi täällä pitää ratsastaa lapsiperheillä on niin tiukkaa kortilla vaikka ne asiat on ihan omista valinnoista kiinni? Ylevero vituttaa kun töllötintä ei perheessämme oo, mutta ehkä tasapuolisuuden nimissä pitäisi poistaa kakki julkisen liikenteen maksut ja huomioida se kaikki veroissa niiltä, joilta puuttuu auto. Täältä syrjästä muuten ei pääse duuniin tai kauppaan ilman omaa autoa, oli sitten lapsiperhe tai vanhus. Vähän tasa-arvoa valtaväestöä kohtaan. (Siis maksansa maksavia duunareita, opiskelijoita jne. Työttömiäkin) ja sitä paitsi kun tasa-arvo on tapetilla: Ei homoparit tai lapsettomuudesta kärsivät oikeen oo reilussa asemassa tässä systeemissä kun aika heikot mahdollisuudet ois saada pirkkopetteriä rattaisiin työnneltäväksi. Uskomatonta sanoa näin suurperheellisenä ja vuosia alle 400e:kk omaa tuloa saaneena, mutta pakko se vaan on todeta kun tietyt tahot näkee vain oman napansa ja kaikki mieluusti pitäisi olla ilmaista. Se lapsiperheen talous ei kaadu niihin sisäisiin lippuihin tai edes seutulippuihin, ei oikeasti kenenkään tarvitse joka päivä ravata niillä asioilla tai kaupassakaan. 

japi

#27 pysäkkien väli

29.04.2015 17:15

somalit käyttää itähelsingissä bussia yhden pysäkin matkan kulkemiseen joka on täysin hullua kun sinne ei mahdu kuin kahdet vaunut.Ehdottamasti maksulliseksi.ne jotka vie töihin mennessä lapsia vaikka tarhaan eivät sinne enää mahdu ja töissäkäyvillä on ostettu lippu koska he jatkavat matkaansa.EHDOTTOMASTI maksulliseksi lasten kanssa.

aune

#28

06.05.2015 12:29

Tänä päivänä alennuksen bussissa saa silloin jos on ainoastaan kansaneläkeläinen. Ainakaan 80-vuotias liikuntarajoitteinen äitini ei alennuslippua saa, eikä myöskään kunnan taksikorttia. Hänellä pahaksi onnekseen on kunnan pieni työeläke.

Sanktioita niille, jotka kuljettavat yli neljävuotiaita busseissa lapsiaan rattaissa. Tai ostoksia pursuvia rattaita. Ilmaisista eduista halutaan tietty pitää kiinni voitaisiin kuitenkin miettiä kenelle ne ovat tosiasiassa tarpeellisia.

ansu

#29 Re:

06.05.2015 13:00

#25: Ajattele muitakin kuin itseäsi -  

 On todellakin outoa, että tullaan rattaiden kanssa autoon ja sitten mennään istumaan. Aikoinaan  ilmaiskyytioikeuden yksi peruste oli se, että rattaita on valvottava ja istumisoikeutta ei täten ole. Nykyään ilmeisesti valvomisvelvollisuus on tarpeetonta. Ja todellakin nykyään leimauslaitteet ovat keskiosassa. Entä metro ja juna.Onko niihin kovin vaikea mennä rattaiden kanssa ? Tuskin.

Onko pakko työntyä busseihin pahimpaan ruuhka-aikaan. Alennukset ovat yleensä voimassa alkupäivästä kello 15.00 asti.

ansu

#30 Re:

06.05.2015 13:23

#26: Elämä vähän on.. -  

Kyllä lapsiperheillä menee huonosti kun kaikesta pitää maksaa eivätkä he ole tasaväkisiä muiden kanssa. Näinköhän? Ollaan kerrankin rehellisiä ja myönnetään ettei keidenkään muiden etuja ole ajettu niin hyvin kuin niiden. Vaalien aikoina lapsiperheille luvataan ( myöhemmin myös toteutetaan ) kuut ja tähdet taivaalta.

Lapsia tulee tehdä niin paljon, että ne pystyy elättämään. Tulevaisuuden veronmaksajia? Ei voi olla varma. 


Vieras

#31 Re:

06.05.2015 13:27

osta auto ;)#11: -  

 


Vieras

#32

04.07.2015 08:54

Allekirjoitin, koska en käsitä miten pysäkillä pyörätuolissa istuva, bussia odottava voi matalasta asennostaan käsin ulkoapäin nähdä, missä busseista on lippuautomaatti vain edessä, missä myös takana. Pysäyttääkö hän joka bussin ja kysyy kuljettajalta, tai miten tämän on ajateltu hoituvan?

Katsokaa peiliin; haluaisitteko itse, että liikkumistanne vaikeutettaisi  pyörätuolissa istumisen lisäksi, että minnekään ei voisi lähteä, ennenkuin saapuisi juuri se "sopiva bussi, johon ei lippua tarvita"?

Tai vastaavasti, mitä hyötyä on tästä jalomielisestä liputtomuudesta, jos kuitenkin joka toiseen bussiin lippu tarvitaan, aina pitää olla siihen varautunut sittenkin?

Onko unohtunut liputtomuuden alkuperäinen hyvä idea; tehdä pyörätuolilla bussissa matkustaminen mahdolliseksi?

Joka ei tiedä miten hankalaa pyörätuolista käsin on päästä lippua leimaamaan, ihan vapaasti, saa kokeilla.


Vieras

#33

02.08.2016 09:41

Eläkeläisillä, joiden soisin mielellään käyttävän julkisia on useinkin toimeentulo niukkaa.
Allennus edistäisi liikkumista joka sitten edistäsi tervempää ja hyvinvoivampaa elämää..
MATUT VÍTTUUN!

#34 SUOMI ENSIN ! SOMPUT JA ANTI FA SOSSU SOSIALISTIT VÍTTUUN!

30.03.2020 07:41

 l   ()    

 

ISLAMI ON HOMOK PROPAGANDAA!

 

ILMASET BUSSI LIPUT ON NYKYÄÄN VAAN SOMALEILLA ! :=(

 

MIXEI SAA FINSKI ENÄÄ SOSSUUST BUSSI LIPPUU MUT SOMPUT SAA VAIKKA HIVI-KORONA VIIRUS LEVIÄÄ ?

 

JÄRKIJÄTTÖ SUVAKKI:LUOVU ALKOHOLISMISTA

 

FINSKI:MISSÄ TUKI ALKOHOLISMON PAUSSAILUUN?

 

JÄRKIJÄTTÖ SUVAKKI: ET SAA SOMALII PITÄÄ JEESAA

 

FINSKI:NOO KAII MÄÄ SITTE JATKAN DOKAUSTA

 

 

(VAIHDETAAN ''RYYPPÄYS SANAN TILALLE NATSI'')

JA SELVIÄÄ MIKS SUOMES ON 3 MILJOONAA TYÖTÖNTÄ JOISTA 2 MILJOONAA ASUNNOTONTA JA 3 MILJOONAA NATSIA !