Ahlmanin maitobaaria uhkaa sulkeminen

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Ahlmanin maitobaaria uhkaa sulkeminen.

Leena Järvenpää
Vieras

#126 AHLMANNIN MAITOBAARIA UHKAA SULKEMINEN


Asun maaseudulla tiedän mitä ovat puhtaat elintarvikkeet.
Olen ehdottomasti sitä mieltä että maidonmyynti jatkkuu.
Allergioita on jo aivan tarpeeksi ja lisäääntyy jatkuvasti lisäaineiden myötä
Jarkko Pahkala
Vieras

#127 Täysin turvallista


Olen lapsena aina juonut maitoa omasta tilamme tankista, kuten kaikki maatiloilla asuvat. Koskaan ei kukaan saanut mitään mikrobitartuntoja niistä. Nykyaikainen maitotila Suomessa on tuottaa erittäin laadukasta ja puhdasta maitoa. Miksi meidät pakotetaan teollisesti prosessoidun, luonnottoman ruuan köyttäjiksi. Toimistossa olevat virkamiehet ovat ihan ulkona tässäkin asiassa.
Risto Leppänen
Vieras

#128 Typeryyksiä taas


Ensin halutaan lähiruokaa, sitten tapetaan mahdollisuudet. On meillä typerää byrokratiaa!!
seppo kauranen
Vieras

tä5tä tuotteesta on ainoastaan hyviä kokemuksia.
Sirkka-Liisa HIetala
Vieras

#130 luomuruokaa


Kovasti patistellaan ostamaan lähiruokaa ja luomuruokaa ja sitten estetään yksi perus luomu/lähi ruoan saanti yliampuviin hygienia vaatimuksiin vedoten
Vieras
Vieras

#131 Re: Alhmanin maitobaari.


#2: Kauppatieteiden maisteri. - Alhmanin maitobaari.

Tällaiset mielivaltaiset päätökset/kiellot voivat koskea meitä kaikkia monessakin asiassa. Miksi sitten eivät kaikki halukkaat saa allekirjoittaa adressia, vaaditaan sähköpostiosoitetta. Ei kaikilla ole nettiä.


Vieras

joku tolkku sentään olla pitää.
Maalaispoika
Vieras

#133 Re: Täysin turvallista


#127: Jarkko Pahkala - Täysin turvallista

Samoin niin minäkin lapsuudessa join aina omassa navetassa tuotettua maitoa!Myös lähialueen kesäasukkaat hakivat meiltä paljon "tinkimaitoa"!Kaikki olivat tyytyväisiä,eikä allergioita ollut!Onhan se nyt päivänselvää,että lähellä tuotettu ja käsittelemätön elintarvike on parempaa kuin vastaava teollisesti käsitelty ja satoja kilometrejä kuljetettu tuote.Ensin puhutaan suurella äänellä lähiruuan suosimisesta ja sitten byrokratialla ja monella kilpaillutuksella estetään esim.koulujen keittiöitä käyttämästä lähiruokaa!Suomessa teollisuus ja kauppa hallitsevat täysin ruokamarkkinoita,eivätkä halua maksaa tuottajille raaka-aineista kuin murusia,vaikka tuotantokustannukset nousee pilviin!Itse kauppa kuitenkin nostaa tuotteiden hintoja heti jos kuljetuskustannukset nousevat,tai palkkaratkaisut kasvavat!Täysi tuki Ahlmannin maitobaarille!!!Tällaisia pikku kauppoja vaan enemmän Suomeen!!!!

Seppo Salminen
Vieras

#134 Näinkö lähiruokaa ja luomutuotantoa edistetään


Nykyfilosofiassa kehotetaan käyttämään lähi- ja luomutuotantoa. Asia ei tunnu menneen perille valtioneuvostolle ja vielä vähemmän asioita esitteleville maa- ja metsätalouden virkamiehille. Iso laiva suuntaa kaikella tehollaan toiseen suuntaan ja kiskoo vastakkaiseen ja terveellisempään suuntaan soutelevia pien- ja lähituottajien venhoja potkurivirtausten pyörteisiin.
Perusteet linjauksiin taitavat todella löytyä suurkilpailijoiden toiminnasta. Pienikin yrittäjä häiritsee niiden mielestä markkinoita. Suoraa kieltoa ei anneta, mutta vaikeutetaan toimintaa määräyksillä, joilla ei ole mitään merkitystä hygieniaan, terveyteen tai tuotteen laatuun. Toiminta vaikeutuu ylimitoitetujin vaatimuksin. Pientuotanto ei ole sortunut ruoka-aineiden terveellisten kokonaisuuksien tuhoamiseen. Esim. allergikko, joka ei voi käyttää pastöroitua ja homogenisoitua maitoa, voi nauttia mm. Ahlmanin tuotteita.
Teppo Virtanen
Vieras

#135 Ahlmanin maitobaarin sulkeminen


Käsittämätöntä byrokratiaa varmaan peräisin sieltä EU:tuutista mistä ei nykyään mitään hyvää ainakaan suomalaisille tule!Täysi tuki Ahlmanin maitobaarin jatkolle!!!
Elina Aro
Vieras

#136 Oikeus puhtaisiin elintarvikkeisiin


Valtiovallan tulee jättää kuluttajalle oikeus valita kkäyttämänsä elintarvikkeet. Nykyinen tehoelintarviketuotanto on kulkenut tiensä päähän ja on aika palata takaisin puhtaisiin, oikeudenmukaisesti tuotettuihin elintarvikkeisiin.
Lauri
Vieras

#137 Mittarit uusiksi


Maidon myynnin laitostamiselle pitää olla jokin muu peruste kuin myyty määrä.
osama bin laden
Vieras

#138 loppuu


sa lopuua koko almanni
Ei näin
Vieras

#139 Tyhmyys on poliitikkojen ja virkamiesten epidemia


Aivan uskomatonta skeidaa alkaa säätämään mokomaa asetusta. Kyllä tässäkin on taustalla taas jotain EU:n takapuolen suutelua.

Vieras

#140 Suomessa pilataan kaikki hyvä


Suomen säädökset ovat maailman tiukimmat ja edelleen niitä vain tiukennetaa sekä tulkitaan mahdollisimman tiukasti ja vallanhimoisesti. Euroopassa monet asiat sujuvat hyvin ja tulkinta on paljon väljempää. Suoramyynti tiloilta tulee vuosi vuodelta vaikeammaksi. Ja jos esim maito on hyvänlaatuista ei todellakaan ole väliä myydäänkö sitä 2500 l vai 25 000 litraa.
Taitaa taustalla olla elintarviketeollisuus joka haluaa kaikki tuoteet kulkemaan heidän kauttaan lisäaineilla täytettynä.
Tarmo Nenonen
Vieras

Parasta luomua mitä voi saada.
Mauri Suokko
Vieras

Ainoat kunnon karjalanpiirakat voi tehdä vain tuoreesta maidosta, joten herätkää terveysviranomaiset unestanne ja keskittykää tekemään jotain järkevää.
erkki leppämäki
Vieras

#143 Käsittelemätön maito


Käsittelemätön maito tuoreena ja jäähdytettynä myytynä on todella hyvää ja terveellistä.
Nykyään on elänten hoito korkealla tasolla.
Maidon bakteeri, solupitoisuus testataan ja sairaat maidot ei päädy joukkoon pilaamaan laatua. Mikäli kysyntää on ja myyntihalukkuutta, pitää maidonmyynti sallia isommallekin määrälle, kuin 2500 litraa.
Ellu
Vieras

Mastila on kasvualustani.
Koskaan ei meillä ole ollut hygienia niin hyvällä tasolla kuin nyt - päin vastoin se on liiankin "hygieenistä". Meillä on pesukoneet meillä on kylmälaitteet.
Voi mikä tyhmyys ja väkivaltainen teko.
kari kinos
Vieras

#145 Byrokratia kuriin


Suomesta on hyvää vauhtia tulossa byrokratian mallimaa. Virkamiehiä on liikaa ja heidän pitää ajankulukseen keksiä mitä hullumpia lakeja ja asetuksia.
marjatta latosaari
Vieras

#146 lehmän maitoa


Kasvoipa Kauhavalla pieni tyttö myllytilalla jossa oli 2-3 lehmää.Kesäisin lehmät oli haettu laitumelta lypsyaitaukseen.Äiti pesi kätensä,pesi utareet ,lypsi kiehuvalla vedellä huuhdeltuun lypsyämpäriin,kaataen maidon siivilän läpi "kaltattuun" isompaan kannuun.Aurinko paistoi,pieni tyttö seisoi pellolla kädessään kissimirri muki ja kissan emalinen kuppi.Vanha Ansa kissa seisoi vieressä häntä terhakkaasti pystyssä.Siinä me seisoimme odottaen.Saimme molemmmat lämmintä maitoa.Näin jatkui vuodet,elin maidolla vuosikaudet,ylipainoa ei ollut.Ei tunnettu flunssaa ei pelätty bakteeria.Uskon että minäkin "henkilaidaksi" kylällä nimetty sain voimani tästä lypsymaidosta.
Silloin ennekin pärjättiin. Tämän päivä tilamaidon myyjä on niin kovan kontrollin alla että jos on tauti,se on kyllä hankittu muualta.Vuosikaudet mietin tämän päivän maidon ketjua pellolta kuluttajan suuhun.Mietin että terveellistä se ei voi olla.Löysin googlettamalla monta hyvää sekä englantilaista että amerikkalaista tutkimusta joka tukee tila maidon käyttöä.Rasvatkin jotka siinä ovat ovat niitä hyviä rasvoja.Vitaminit ovat luontaisia,ei keinotekoisesti tuotettuja ja maitoon lisättyjä.Tein päätösen että tämä tyttä juo vain "lehmän maitoa" tästä lähin.Ja näin on tehty syksystä lähtien.Tuomme maitoa samalla myöskin pojan perheelle kaksi kertaa viikossa.Ei ole pojankaan lapsiin flunssa iskenyt koko talvena.Samaa kertoi valokuvausliikkeeni omistaja joka oli hakenut jo 4-vuotta tila maitoa.Viili on aivan ihanaa,puurokin maistuu paremmalta.Maidon maistuvuutta kertoo pieni tosi tarina.Eräänä aamuna ei poikani perheessä ollut muuta kuin purkki maitoa.Maito päivä oli sinä iltana ja olivat hakeneet illalla aamua varten purkkimaidon.9-vuotias Eetu-poika oli huutanut pää punaisena aamulla"haluan mummun maitoa".
On aivan käsittämätöntä miten isot maitojalostamot,samoin isot lihajalostamot pystyvät vaikuttamaan päätöksiin tuottaa huonompaa ruokaa. Maatalousministerimmekin kuuluu samaan kastiin kuin iso teollisuus. Huomasihan asian TV:ssä käytävässä "sikakeskustelussakin"Ja onhan maidon haku elämän tapakin.Maitoa pitää lähteä erikseen hakemaan,nähdä vaivaa.Mutta voi luoda myöskin sosiaalisia kontakteja.
Ei muuta kun taistelemaan tila maito myynnin puolesta,omankin terveytemme vuoksi.....

Helvi Jääskeläinen
Vieras

#147 Miksi ?


Kuka on vastuussa maitobaarin sulkemisesta ?
Kun saa käsittelemätöntä maitoa, ei laktoosi- intoleranssi vaivaa.
Tarja Jalkanen
Vieras

Annetaan olla. Lapsuudessani käytiin maito hekemassa läheisesta maalaistalosta. Koskaan ei maidosta sairastuttu. Joten annetaan lupa jatkumineen. Jos jotain tapahtuu... sitten miettimään syytä
Hannu.T.H
Vieras

#150 Pienet toimittajat = pieni emidemiariski


Perustelu, että isoilla toimijoilla olisi pienempi epidemiariski on huuhaata. Pikemminkin isot volyymit = isot riskit.

Kommentoi adressia