Ahlmanin maitobaaria uhkaa sulkeminen

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Ahlmanin maitobaaria uhkaa sulkeminen.

Kaupungin tyttö
Vieras

#151 Lähimaito on lähiruokaa

12.03.2011 20:47

Pelkäävätkö isot meijerit pienten navettojen tuottelijaisuutta. Valistunut nykykuluttaja osaa hakea terveellistä, vähän käsiteltyä maitoa. Miksi sitä ei sallittaisi?
kalevi mettälä
Vieras

#152 Maitobaari

12.03.2011 21:30

Rupea yrittäjäksi mutta toisaalta laitetaan monelaisia esteitä yrittäjyyteen, niinkuin tämäkin maitokiintiö eikä Ahlman ole siinä yksin. Sama kuin nyt on helpompi perustaa kahvilayritys mutta et saa itse leipoa tuotteita kahvilaan. Onko tämäkin suomalainen oma este yrittäjyyteen.
Ahlmanin tinkimaitolainen
Vieras

#153 Ehdottomasti raakamaidon saanti halukkaille jatkuttava!!

12.03.2011 23:18

Tukka nousi pystyyn ja kiukku kanssa moisesta suunnitelmasta!
Missään nimessä ei saa tällaista rajotusta hyväksyä!! Pikemminkin raakamaidon saantia ja saantipaikkoja pitäisi lisätä.

Tämä rajoitus on kansan holhoamista ja valinnanmahdollisuuden rajoittamista!!

Kyllä kaupoissa kaikenmaailman kemiallisia myrkkyjä (E-koodit)sisältäviä ruokia saa
myydä rajoituksetta mutta puhdasta luonnontuotetta ei!

Täähän on ihan järjetöntä!!

Vieras
Vieras

#154 Re: Lähimaito on lähiruokaa

12.03.2011 23:20

#151: Kaupungin tyttö - Lähimaito on lähiruokaa

Perustetaan maitokolhoosi :) Niin kylläpä jokainen kolhoosilainen saa maitonsa omasta kolhoosista!

Orwell
Vieras

#155 Mistä näitä yli-intoisia kirjoituspöytähihhuleita oikein sikiää?

13.03.2011 00:32

Jutun suurin kysymysmerki on, ettää mistä näitä todellisesta elämästä vieraantuneita teoreetikkointoilijoita oikein syntyy?

Tästähän on normaali järki täysin kateissa, kun täysin ongelmitta toiminutta luonnollista toimintaa yritetään ajaa alas.

Eikö tälle typeryydelle saa mitään loppua?
kapa tampere.
Vieras

#156 halloo päättäjät

13.03.2011 00:35

liikkuuko teidän päässänne yhtään mitään. oliskohan kuluttajalla mitään sananvaltaa? mitäs sit te teette kun me ei enään osteta sitä valion tai arlan maitoa. tai ylipäätänsä mitään valmista elinterviketta.
teidät kansanedustajat pitäisi vaihtaa kaikki ja nyt heti, ette edusta muuta kuin itseänne.
puro pirjo
Vieras

#157 vatsakivut pois

13.03.2011 01:11

Haluan juoda käsittelemätöntä, pastöroimatonta maitoa, sillä minulle tulee kevyt maidosta, jota jopa värjätään maidon väriseksi, ilmavaivoja ja vatsa kipeäksi. Maito on hyvää!
Se on myös hyvä laihdutusruoka ja vitamiineja riittää. Iso lasillinen kunnon maitoa on jopa ateria.
Arja Pehkonen
Vieras

#158 Aalmanni

13.03.2011 01:30

Hei olisi ehdottomasti saatava maitoa Aalmannilta, kuinka tommosta edes voidaan ajatella kieltää. Emempi luonnonmukaista suoraan tiloilta saatavaa maitoa ja ruokaa ilman pastorointia ja mita lisäaineita.

Vieras

#159 Maitoko vaarallista?

13.03.2011 02:50

Käsittämätöntä?!? Alkoholin haitat on tiedetty ja tunnustettu sekä siitä aiheutuneet kustannukset ja sairaudet ovat myös mittavat SILTI SITÄ MYYDÄÄN JA VALTIOLLA ON SEN MYYNTIIN MONOPOLI?!?

Kyllä nyt on normaali terve maalaisjärki, sekä se kaupunkilaisjärkikin täysin hukassa niiltä jotka tätä rajoitusta ovat puuhaamassa!! Ei kyllä enää osata suhteuttaa sairastumisriskejä?!?

Ovat tainneet herrat pienessä "maistissa" tulleet keksineeksi "loistoidean"
s irkka m
Vieras

#160

13.03.2011 10:27

maito on aitoa oikoaa maitoa koska sitä ei ole jälkikäsitelty ! se on tamperelaisille tärkeä !
Kossijuntti
Vieras

#161 Tilamaitoa käytetty Pohjoismaissa ja muualla Euroopassa niin kauan, kun lehmä on ollut "kesytettynä"

13.03.2011 11:39

Rio Grande, 10.7.2009

Ravintosuosituksissa tapahtui täyskäännös vuosikymmenien 1950- 76 välisenä aikana

Tyydyttyneet rasvat ovat elämän kannalta välttämättömiä ja terveyttä ylläpitäviä. Ihminen on aina syönyt eläinrasvoja.

Virallinen ravintotiede kehittyi 1950- luvun loppupuolelta Yhdysvalloissa ja Euroopassa suuntaan, joka on ollut 1970- luvun puolenvälin tienoilta lähtien vallitseva käytäntö.
Amerikkalainen lääke- ja ravintotieteen tri, professori Ancel Keys sai 1950-luvulla alkaneilla tutkimuksillaan Yhdysvaltain Lääketieteellisen Kollegion(500 lääkäriä) päättämään niukalla yksikertaisella ääntenenemmistöllä 52- 48, että tyydyttyneet rasvat aiheuttavat sydän- ja verisuonisairauksia, kun taas viljan hiilihydraatit suojelevat näiltä taudeilta.

Toisen maailmansodan jälkeen, kun aseet oli sulatettu auroiksi, ja Yhdysvalloissa oli monista syistä pula viljasta(viljan poliittinen vienti, jolla ”ostettiin” kehitysmaita kommunismilta, Vietnamin sota nosti viljan kysynnän huippuunsa), tri Ancel Keys`in ravintotutkimukset antoivat suunnan uusille päätöksille. Tällöin Nixonin hallituksella oli helppo tukeutua Lääkärikollegion päätökseen v. 1973, ja antaa maatalous- ja terveysministeriön laatia uudet ravintosuositukset amerikkalaisille.

Näin Yhdysvalloissa tapahtui täyskäännös siitä, mitä ihmiset olivat vuosisatojen ajan aikaisemmin syöneet. WHO siunasi asian, ja Länsi- Euroopan maat kopioivat kyseiset ravinto-suositukset.

Viljan viljely kehittyi vähitellen noin 9000 v. sitten Välimeren maissa, Pohjoismaissa noin 4 000 vuotta sitten. Kaupallisesti viljaa on viljelty parisensataa vuotta.
Se aika on ollut liian lyhyt ihmisen kehityshistoriassa, jotta hänen perimänsä(tietyt geenit) olisi kaikkien kohdalla muuttunut kestämään viljapohjaisia ruokia. Sen vuoksi kansakuntien populaatioissa on noin 40 %:lla ihmisiä vaikeuksia käyttää viljaa ravintonaan(mm. tyypin-2 diabeetikot ja keliakiaa sairastavat).

Ancel Keys ja Martti J. Karvonen
Amerikkalainen professori, lääketieteen ja ravintotieteen tri ja Ancel Keyes sekä lääketieteen tri Martti J. Karvonen ovat jääneet historiaan henkilöinä, jotka muuttivat aikaisemmat ravintosuositukset 180 astetta 1970- luvun alkupuolelta lähtien Yhdysvaltojen ja Euroopan maiden osalta, jolloin tyydyttynyt rasva kiellettiin vaarallisena sydäntauteja aiheuttajana, ja hiilihydraattisuositus nostettiin 60 %:iin.

Suomi oli poikkeus siinä dramaattisessa ravintosuositusten muutoksessa, joka vähitellen valtasi alaa Euroopassa 1970- luvun alkupuolella.
Se ei kopioinut Yhdysvalloista suoraan sikäläisiä uusia ravintosuosituksia, vaan teki sen aivan omalla tavallaan, lopputuloksen ollessa, jos mahdollista, vieläkin tehokkaampi!

Pieni Suomi suurissa saappaissa
Miten Suomessa saatiin aikaan vielä tehokkaammat, margariineja, monityydyttämättömiä kasvisöljyjä ja kevytlevitteitä painottavat ravintosuositukset samalla, kun virallisesti kiellettiin eläinrasvat verenkierto- ja sydäntauteja aiheuttavana, sekä muutettiin hiilihydraateista saatu päivittäinen energiansaanti 30 %:sta → 60 %: iin kokonaisenergiasta!

Yhdysvalloissa sen eri osavaltioissa, kolesterolitasot vaihtelivat suuresti II Maailmansodan jälkeen, vaikka ihmisten ravinnossa ei ollut suuria eroja. Samanlainen ilmiö oli havaittavissa Suomessakin.
Pohjois-Karjala poikkesi kuitenkin muista maakunnista. Siellä varsinkin miesten kolesterolitasot olivat korkeita. Näitä maakuntien välisiä kolesterolitasojen eroja tutki 1950- 60- luvuilla lääketieteen tri, professori Martti J. Karvonen(24.6.1918- 10.3.2009).

Italia oli niihin aikoihin Ancel Keys´lle ja Martti Karvoselle mielenkiintoinen tutkimuskohde, koska sen maakuntien väliset kolesterolierot olivat suuret.
Professorit tunsivat toisensa hyvin(olivat tutustuneet 1950-luvun alussa alan kansainvälisissä konferensseissa).

Vuonna 1973 Lääkärikollegio(500 lääkäriä) päätti tri Keys’in esityksestä uusista ravintosuo- situksista amerikkalaisille. Tällöin hiilihydraattien päivittäinen saantisuositus nostettiin 60 %:iin, tyydyttynyt rasva kiellettiin terveyttä vaarantavana, ja tilalle tulivat monityydyttämättömät kasvisrasvat, kuten margariinit, kevytlevitteet ja kasviöljyt(mm. rypsi-, auringonkukka-, pellavaöljy).
Länsimaat kopioivat Yhdysvaltojen uudet ravinto-ohjeet.

Suomi ei lähtenyt vielä toteuttamaan käytännössä näitä Ancel Keys´in ja prof. Martti Karvosen tutkimuksiin perustuvia johtopäätöksiä, vaan Ancel Keys järjesti v. 1972 prof. Martti Karvosen kautta yhdysvaltalaiselta lääketeollisuudelta suuren tutkimusrahan tarkoitukseen, joka on maailmanlaajuisesti tunnettu Pohjois-Karjala-projektina.
Sen ensimmäinen osa tuli valmiiksi v. 1976, jolloin sen vaikutuksesta syntyneet uudet
ravintosuositukset vietiin kaikkialle suomalaisen yhteiskunnan päätöksentekotasoille; lastentarhat,
koulut, armeija, yliopistojen opetuskäytäntö/ravintotiede.
Suomessa esitettiin vuosia mm. suosittua TV-sarjaa, missä keittiömestarit Veijo
Vanamo ja Jaakko Kolmonen tekivät ruokia uusilla terveellisillä ravinto-ohjeilla.

Yhdysvalloissa P-K- projektin tuloksia käytettiin virallisesti vahvistamaan tri Keys`in
tutkimustulokset, ja niiden pohjalta amerikkalaisille laaditut viralliset ravintosuositukset.

Vuonna 1984 Kuopion yliopistossa aloitettiin ravintotieteellinen koulutus amerikkalaisen mallin mukaan. Helsingin yliopisto aloitti täsmälleen samanlaisen opinto-ohjelman pari vuotta myöhemmin.
Ko. yliopistoista valmistuu nykyisin ravintoterapeutteja, ravintotieteen maistereita ja – tohtoreita, jotka eivät ymmärrä paljonkaan ihmisen fysiologiasta, heiltä kun puuttuu lääketieteellinen koulutus. Heidän historiallinen näköalansa loppuu vuoteen 1976, jolloin P- K – projektiin perustuvat uudet ravinto-ohjeet annettiin suomalaisille.

Tässä yhteydessä on hyvä vilkaista suomalaisen ravintotieteen kehittämää ravintopyramidia, joka oli vielä 3 vuotta sitten Leipätiedotus ry:n, Suomen Diabetesliiton ja Duodecimin (Suomalainen lääkäriseura) yhteisesti julkaisema virallinen ravintopyramidi suomalaisille, jonka kuitenkin poistettiin ilmeisesti taktisista syistä noin 3 vuotta sitten, kun ADA (the American Diabetes Association) julkaisi upean ravintopyramidin diabeetikoille. Siitä puuttuu kokonaan alin eli konditoria- ja leipomotuotteiden hylly.
Vuoden 1976 jälkeen ravintosuositukset eivät ole paljoa muuttuneet, kun tarkastelee tämän- päiväisiä Suomen Diabetesliiton lautasmalleja.

Leipäyhdistyksen, Suomen Diabetesliiton ja Duodecimin (Suomalainen lääkäriseura). ravintopyramidia voisi nimittää vitsiksi, ellei sen noudattaminen aiheuttaisi valtavan suuria terveydellisiä pulmia. Katso lähettämäni erillinen tiedosto ”Molemmat ravintopyramidit”.

Vuoden 1980 loppupuolelle tultaessa, suomalainen yhteiskunta niin koko syvyydeltään että leveydeltään oli saanut erittäin tehokkaan tiedottamisen avulla uudet ja ”terveellisemmät” ravinto-ohjeet, joissa hiilihydraattien osuus nostettiin 60 %:iin, ja tyydyttyneiden rasvojen osuudeksi jäi alle 10 %.
Viimeksi mainituista rasvoista tehtiin virallisesti ravintotieteen roisto!

Tämä virallisterveellinen ravintosuositus on nyt ollut vallalla 35 vuotta. Useimmat vielä työelämässä olevat eritasoiset ravintoterapeutit, ravintotieteilijät(esim. alan professorit) ja lääkärit tuntuvat unohtaneen, että ravintotiedettä oli ennen P- K- projektiakin.

Itä-Suomen yliopistossa työskentelevä terveyssosiologian dosentti Markku Myllykangas on päätynyt tutkimuksissaan siihen, että 80 % suomalaisista lääkäreistä on lääketehtaitten myyntiorganisaatioiden jatkeita, ja saavat siitä taloudellista hyötyä itselleen(ovat myyneet sielunsa ja unohtaneet Hippokrateen(460 – 377 eaa.) Hän oli antiikin kreikkalainen lääkäri, joka on saanut kunnian tulla kutsutuksi länsimaisen lääketieteen isäksi, ja lääkärinvalan eli Hippokrateen valan kirjoittajaksi).
Loput 20 % lääkäreistä ovat hänen mielestään sinisilmäisiä. Lääketehtaan huippukoulutetun aluemyyntipäällikön edessä lääkäri on tietämättään avuton, koska hän ei ole saanut ammattiostajan koulutusta.
Yllä olevan kappaleen tekstin olen vapaasti lainannut Myllykankaan kirjasta “Rahan raiskaama terveydenhuolto”.

Tänään on hyvä muistaa, että heti sodan jälkeen tyypin-1 ja tyypin-2 diabeetikoita oli yhteensä 6 000, ennen P- K- projektin alkua v. 1973 tyypin-2 diabeetikoita oli 50 000, nykyisin 500 000. Virallinen ennuste vuodelle 2020 on 2 miljoonaa!

Pohjois-Karjala-projekti
Kuopion yliopistosta valittiin tutkijana toiminut lääketieteen lis. Pekka Puska johtamaan kahden muun lääkärin ryhmää(rutiinityössä hallinnollista henkilökuntaa). P. Puska väitteli lääketieteen tohtoriksi 3 vuotta projektin alkamisen jälkeen. Projekti jatkui 1990- luvun lopulle saakka, jakaantuen useampaan osaprojektiin.
Jo parin vuoden kuluttua tutkimuksen alkamisesta, suomalaiset saivat samantyyppiset, mutta tiukemmat uudet ravinto-ohjeet, kuin yhdysvaltalaiset olivat saaneet joitakin vuosia aikaisemmin.

Tämän jälkeen syöty, kolesterolia sisältävä eläinrasva, kuten voi, kanamunat, rasvainen liha, rasvaiset juustot, kookosöljy, kerma, rasvainen maito etc. ovat olleet virallisesti kiellettyjä terveyttä vaarantavia rasvoja Suomessa.

Tilalle tulivat mm. rypsi-, auringonkukka- ja pellavaöljy, margariinit, kevytlevitteet, rasvaton liha, vähärasvainen juusto, rasvaton maito(kurri) ja nopeat hiilihydraatit(viljaruoat/tärkkelys → glukoosi niminen sokeri), joita on pitänyt syödä jo kohta 40 vuoden ajan reilusti yli puolet päivittäisestä ravinnon energiamäärästä!
Suomen Lääkäriliitto luovutti kaiken ravitsemusneuvonnan v. 1972 Suomen Diabetesliitolle, jolloin ko. liitosta tehtiin virallinen ravintoneuvoja.
Medisiinareilla(lääkäriksi opiskelevat)on vain lyhyt viikon kestävä luentosarja ravitsemuksesta n. 6 vuotta kestävänä opiskeluaikanansa. Sen vuoksi lääkärit eivät tunne ravintoon liittyviä tärkeitä peruskysymyksiä ollenkaan, vaikka eivät sitä helposti myönnä!

KOLESTERILIMYYTTI
Maailmassa on kolme lääketieteen tohtoria, kaikki professoreita, jotka ovat valinneet yhdeksi elämäntehtäväkseen tutkia sodanjälkeiset suuret kolesterolitutkimukset. Yksi heistä on tanskalaissyntyinen, vielä Upsalan yliopiston lääketieteellisessä tiedekunnassa työskentelevä lääketieteen tri, professori Uffe Ravnskog.
Hän on levittänyt ko. kolesterolitutkimusten tilastotiedot pöydälleen ja havainnut, että niiden rahoituksesta on huolehtinut melkein aina joku suuri kansainvälinen lääkejätti.
Melkein kaikista tutkimuksista on jätetty pois sellaista tilastoaineistoa, joka olisi kaatanut tutkimukset.
Kun mukaan otettiin vain “oikeanlainen tilastollinen tieto”, ko. tutkimukset vastasivat tuloksiltaan rahoittajien toivomuksia.

Näin menetteli myös prof. Pekka Puska Pohjois- Karjala- projektin tutkimustietoa julkaistessaan. Prof. Uffe Ravnskovia lainatakseni: huijasi tiedemaailmaa!
Siksi prof. Pekka Puskan 2 lääkärin tutkimusryhmästä erosi ennen tutkimustulosten julkaisemista toinen lääkäreistä, koska hän ei voinut eettisistä syistä johtuen allekirjoittaa tutkimustuloksia.

Uusi viisaus muutti kaiken.
Maapallon ihmisistä yli 30 % on lihavia. Suositusten mukainen hiilihydraattien syöminen on johtunut siihen, että tyypin-2 diabetes, sydän- ja verisuonisairaudet, dementia, masennus, keliakia, joitakin tärkeimpiä mainitakseni, ovat räjähtäneet käsiin.
Amerikkalaisista on ylilihavia jo 40 % ja suomalaiset ovat ”neljänneksi parhaita”, ollen Euroopan maiden kärjessä.
Lääketeollisuus on saavuttamassa kohta tavoitteensa; se suosittelee jo 12-vuotiaille kolesterolilääkkeitä varmuuden vuoksi!

WHO ja kansalliset diabetes- ja sydäntautiliitot perustavat paljolti toimintaansa lääke- ja ruokateollisuudelta saamaansa rahoitukseen!

Konsulit ”nukkuvat”. Heistäkin monella näyttää olevan ”oma lehmä ojassa”.
Media ei rohkene tiedottaa virallisten ravinto-ohjeiden vastaisesti, koska se pelkää ilmoitustulojensa vähenevän!

Elämme rahan ja ahneuden maailmassa, jossa jo tuhannet ihmiset ovat ottaneet terveydenhoitonsa omiin käsiinsä, ja parantuneet.
Näin tapahtui mm. allekirjoittaneelle jo kohta 10 v. sitten. Meitä ravinnolla tervehtyneitä tyypin-2 diabeetikoita on paljon, ja koko ajan tulee lisää.

Emme elä pidempään, vaan kuolemme pidempään!
Lea Jääskeläinen
Vieras

#162 haatalojen maitobaarit

13.03.2011 12:37

Kaikki eivät voi käyttää meijerimaitoa.
Lehmän maito on allergisille terveellistä.
Nykyään navettojen maitohuoneet ovat siistimpiä kuin ehkä joidenkin keittiö.
IHMEELLISIÄ AJATUKSIA !!!!!

Vieras

#163

13.03.2011 13:30

Tämä on hyvin yksiselitteinen intressivertailu:

Suurten maitomäärien suoraan tilalta myynnin estävän säännöstön tavoittelemisen arvoiset seuraukset: SELLAISIA EI OLE
Maito tulee lehmästä
Vieras

#164 Normaalimaito

13.03.2011 14:24

Missä vaiheessa normaalimaidolla on alettu tarkoittamaan tölkkimaitoa? Näin on, mikäli uskomme Aamulehteen.

Vieras

#165 Tilamaidon puolesta

13.03.2011 15:11

Meille on alettu pikkuhiljaa uskotella n.40 vuotta sitten yhä lisääntyvässä määrin ruokateollisuuden kasvaessa, ettemme voi syödä tai juoda mitään, mikä ei ole ensin käynyt "tehtaassa" muokattavana "ravinnoksi sopivaksi".

Tämä järjetön suunnitelma tilamaidon myymisen rajoittamiseksi on selvää jatkumoa tuolle ajattelutavalle ja ihmisten holhoamiselle. Eikä varmasti jää tähän vaan jatkoa seuraa, ihan varmasti. Kohta lähtee vitamiinit kauppojen hyllyltä.
Suuntana on ravintoon liityvä totalitarismi.

Lääketeollisuus on valtaisa bisnes jolla on sanansa sanottavana monessa asiassa ja jo nyt hallitsevat yhä enenevässä määrin mitä syömme tai juomme tai mitä on soveliasta laittaa lautasellemme. Sieltä ne ohjeistukset tulee. Seuratkaapa esim. kuinka monella tuntemallanne ihmisellä on kolesteroli-lääkitys?!? Ja millä syyllä laitettu?

Ottakaa ihmiset ohjat omiin käsiin oman ravintonne suhteen, netti on täynnä tietoa ja kaikkea vedätystä ei tarvitse uskoa mitä virallinen taho esittää.
Niinkuin nyt tässä maitoasiassa!!
Seppo Lapinkero
Vieras

#166 Päätöksentekijät suurtuotannon asialla

13.03.2011 16:15

Järkyttävää, kuinka tällainen aloite on edes mahdollista. Olen koko lapsuuteni juonut tinkimaitoa, eikä ole ollut mitään ongelmia, vaikka maitoa on haettu useilta tiloilta. Näyttää siltä, että kaikenlaiselle lähiruokatuotannolle asetetaan esteitä milloin milläkin verukkeella, vaikka sillä olisi suuri työllistäväkin merkitys.
uskomatonta
Vieras

#167

13.03.2011 17:50

Miten on selitettävissä että maidon myynti on turvallista kahteentuhanteenviiteensataan litraan saakka ja muuttuu sen jälkeen vaaralliseksi?
kuluttaja
Vieras

#168 Kuluttajako tyhmä?

13.03.2011 18:39

Mielestäni suoramyynti tilalta on erittäin tärkeä ja kuntoon saatettava asia. Nykyisin suurten kauppaketjujen rinnalle pitäisi saada ihmisläheisempää kaupantekoa kuten suoramyynti. Kuluttajalla pitäisi olla mahdollisuus ostaa liha ja maitotuotteita tilalta suoraan niin halutessaan. Onko parempaa laadunvalvojaa meille kuin itse kuluttaja, vaikkakin viranomaiset muuta väittävät.
Vieras
Vieras

#169 Re: Normaalimaito

13.03.2011 18:55

#164: Maito tulee lehmästä - Normaalimaito 

 Onhan se käsittämätön asia tämä luonnehdinta "normaali maito".Se on vähän sama kuin että helsinkiläinen asiakkaani nimitti Valiota maitotehtaaksi ja kun uskalsin sanoa että ei sitä maitoa siellä kyllä tehdä pilataan vaan hän tiuskaisi  että siellähän se purkkiin laitetaan.Mikäs se sitten on.Niinpä niin.

Tinkimaidon vakiostaja
Vieras

#170 Kannattaa lukea koko kaavailtu asetusluonnos

13.03.2011 19:15

Siinä rajoitetaan määrällisesti lähes k a i k k e a suoraan tiloilta tapahtuvaa myyntiä, joka liittyy eläimiin - oli se sitten hunajaa, kananmunia, siipikarjaa, maitoa tai lihaa!!!

Myyjän etu on myydä hyvin tuotettua, tuoretta ja turvallista tuotetta. Suoramyynnissä jos missä ostajat äänestävät välittömästi jaloillaan. Kuluttaja ei ole niin tyhmä kuin elintarviketeollisuus lakilobbareineen antaa ymmärtää, vaan osaa valvoa laatua ja antaa palautteen suoraan, oikeaan osoitteeseen.

Lainsäätäjien asettamia hatusta vedettyjä myynnin enimmäismääriä ei tarvita! Osaavalla tuottajalla pitää olla oikeus suoramyyntimääriin, joilla saa elannon.  Kuluttajilla pitää säilyttää oikeus valita vapaasti ostopaikkansa.

Melkein maalaispoika
Vieras

#171 Sekin on hieno juttu.

13.03.2011 20:18

Eihän nykyajan lapset juurikaan näe lehmiä tai muita koti eläimiä,maidonhakureissu näille tiloille missä,se on mahdollista,on elämys ja jää mieleen.
Toivon;Myynti jatkukoon,hulluus loppukoon.
tarja soini
Vieras

#172 jo on aikoihin eletty!

13.03.2011 23:04

mitähän noi päättäjät vielä keksii meitin pään menoksi?juuri elintarvikkeiden käsittely aiheuttaa kaikenlaisia allergioita!maitobaaria ei saa lakkauttaa!itsekin olen ahlmanin tilan maitoa juonut,eikä minkäänlaisia vatsanväänteitä ole tullut.tavallisesta maidosta kyllä.päättäjät keskittykää muihin asioihin ja antakaa meidän edelleenkin nauttia hyvästä ja puhtaasta ahlmanin tilan maidosta!navetan puhtaudesta ja lehmistä pidetään tosi hyvää huolta.navettaankaan ei päästetä mielellään ulkopuolista vierailemaan.kaikki maitobaaria puolustamaan!kippis terveydelle!!
Mauri Eteläaho
Vieras

#173 Virkamiehille töitä?

14.03.2011 08:52

Nöyristely Brysseliin on huipussaan, koska tätä asetusluonnosta ei Brysselikään ole vielä keksinyt!
Maitotaru
Vieras

#174 Ostaja päättäköön itse!

14.03.2011 09:19

Eikö tässä maassa saa enää itse valita mistä maitonsa ostaa? Eikö vastuu raakamaidon ostamisesta suoramyynnistä ole kuluttajalla itsellään? Viedäänkö häneltä tämä oikeus itse valita elintarvikkeensa? Eikö hän saa itse ottaa vastuuta siitä mistä ruokansa ostaa? Suoramyynnin harjoittaja kantanee vastuun omasta toiminnastaan. Seurauksiltaan huono maito tuskin kaupaksi menee! Käyttäjille siitä on ollut paljon hyötyä! Merkillistä ja huonoa politiikkaa.
Hugo Savolainen
Vieras

#175

14.03.2011 11:04

Lehmän maitoa KAUPUNKILAISILLE ja erikoiseuokavalioisille!

Kommentoi adressia