Haaste Sauli Niinistölle, Suomen Palloliiton puheenjohtajalle

Jaakko Lehtola
Vieras

#26 moikka

28.02.2011 00:55

kyllä ac oulu pitää antaa pelata liigassa
Winter
Vieras

#27 Jalkapallo voittoon

28.02.2011 00:58

Toivottavasti tässä asiassa voittaa Jalkapallo. Urheilulisesti on tois arvonen seikka miten monta kertaa on huomautettu asiasta. Ykös asia on Jalkapallo ja sen harrastajat. Ei paperin pyörittäjät.
Vieras
Vieras

#28 Re: Turha adressi

28.02.2011 01:01

#5: Futisfani - Turha adressi 

 Voi sua reppanaa!

Haukka, Kana
Vieras

#29 Lisää arvovaltaisia allekirjoittaneita

28.02.2011 01:15

1603=Blatterin Sepi Sveitsinmaalta
futispelaaja oulusta
Vieras

#30 Re: Re: Re: Turha adressi

28.02.2011 01:22

#14: Futisfani - Re: Re: Turha adressi

On totta, että juniorit tarvivat kaupunkiin joukkueen, johon pääsystä todella kilpaillaan. Olemassaolonsa aikana Ac on joutunut todistelemaan jatkuvasti olevansa kaupungin yhteinen edustusjoukkue. Taloudenpito on suoranainen vitsi. Yhden joukkueen pyörittämiseen on vuosien aikana palkattu aika monta taustaihmistä, sitten ihmetellään mihin rahat menevät eikä riitäkkään palkkojen maksuun.Aikaa rahojen keräämiseen oli monta kuukautta, joten ei AC voi syyttää kuin itseään kun vissiin taas odoteltiin palloliiton katsovan sormien läpi kuten ennenkin.

Valmentajalle tärkeintä on saada itselle glooriaa ja oma naama näkyville mahdollisimman monta kertaa. Valmentajan palkalla saisi monta pelaajaa tai valmentajia, jotka oikeasti haluavat kehittää nuoria pelaajia. Kukaan ei uskalla kyseenalaistaa nykyisen päävalmentajan asemaa. Eipä ole valmentaja tai urheilutoimenjohtaja tarjonnut, että pienentäisi omaa palkkaa kunnes talous paremmalla tolalla!! Onneksi palkattiin kakkosvalmentaja, jota oikeasti kiinnostaa nuorten kehittäminen. Toivottavasti hänestä ei ole uhkaa päävalmentajan asemalle, ettei tarvi potkia pois kuten takavuosina tehtiin.

Futispelaaja minäkin
Vieras

#31 Höpö höpö

28.02.2011 02:01

Kyllä Nurmela ja Malinen on osallistuneet palkkatalkoisiin kulujen pienentämiseksi. Ei kannattais kirjoitella asiasta josta ei tiedä. Tuu vaan sinäkin ”futispelaaja” reippaasti Acon talkoisiin sieltä höpöjä huutelemasta!
Vieras
Vieras

#32 Re: Lisää arvovaltaisia allekirjoittaneita

28.02.2011 02:06

#29: Haukka, Kana - Lisää arvovaltaisia allekirjoittaneita 

Kävitkö haukka ihan itse sen blatterin sinne lisäämässä? Olitpa nokkela ja varmaan ylpeä itsestäsi.

Tukimies
Vieras

#33 Re: Turha adressi

28.02.2011 02:15

#5: Futisfani - Turha adressi 

Palloliitto aikoo tehdä pitkäjänteisestä myyräntyötä oululaiselle ja koko suomalaiselle jalkapallolle. AC Oulun nuorten pelaajien taso on ollut ainakin minulle jymy-yllätys. JJK-pelissä nuori poika oli joukkueen paras pelaaja. KuPS-pelissä toinen junnu teki pelin ainoan maalin. Mihin nämä liigatasolle kuuluvat junnut menisivät, jos AC Oulu tiputetaan? Eivät he vielä mihinkään HJK:hon tai Liverpooliin lähde, kun koulut ovat kesken ja vanhemmat ovat töissä Oulussa. Vahinkoa tehdään paitsi AC Oululle myös koko Suomen jalkapallolle.

Palloliitto ei voi vaatia AC Oululta virheetöntä lisenssin hakua, koska hakuprosessi oli virheellinen. Valitus Urheilun oikeusturvalautakuntaan olisi aluksi merkinnyt myös 1. divisioonapaikan menetystä. Palloliittohan muutti tämän säännön jälkikäteen. Palloliitto ei voi vaatia AC Oululta pilkuntarkaa suoritusta, jos hakuprosessi valitusoikeuksineen on epäselvä. Aina kannattaa hakea urheilullista ratkaisua. Se kestää aina!

Jotkut ovat satsanneet AC Ouluun jopa kymmeniä tuhansia euroja. Nämä tukijat häipyvät ikuisiksi ajoiksi, jos heidät nyt petetään. Kaikki jalkapallon tukirahat ainakin Oulussa ja ehkäpä muuallakin tullaan jatkossa sitomaan liigalisenssiin. Palloliiton pelleihin ei Oulussa tämän jälkeen luota enää kukaan. Jalkapallon tukirahat siirtyvät muihin lajeihin.

AC Oulun pelejä seuranneena tilanne ei ole minulle suuri yllätys. Tuomaritoiminta on koko AC:n liigauran ajan ollut täysin ala-arvoista. AC Oululla oli ainakin jossain vaiheessa viime kautta eniten varoituksia. Ilmeisesti tuomarien AC Oulun vastainen linja piti loppuun asti. Varsinkin vieraspeleissä oli yleistä, että AC:n pelaaja ajettiin ulos jo alkuminuuteilla.

AC Oulu haluttiin selvästi pudottaa tuomaripelillä. Kun tämä ei onnistunut, niin asialle pantiin Palloliiton lisenssipellet. Ainakaan Haka ei täyttänyt lisenssiehtoja, mutta se päästettiin mukaan, koska se on tarpeeksi lähellä Helsinkiä. Luulenpa, että Palloliiton manööverin takana on yksinkertaisesti HJK:n halu pienentää matkabudjettiaan.

Jarmo Huuki
Vieras

#34 Ac Oulu

28.02.2011 02:17

Ihmettelen palloliiton ajatuksenjuoksua. Tukemalla AC Oulun toimintaa he samalla tukisivat nimenomaan suomalaisen jalkapallon kehittämistä!

Nyt liigassa pelaa joukkeita, joilla on lähes puolet ulkomaalaisia pelaajia(ei kehitä suomalaisia pelaajia).

AC Oulu on jo parin vuoden ajan määrä-tietoisesti pyrkinyt nostamaan kotimaisuus-astetta ja samalla myös Pohjois - suomalaista / nuorten pelaajien jalkapalloa ylöspäin.

Siksi en ymmärrä mitä palloliitto "voittaa" tyrmäämällä AC Oulun lisenssin vain rahan tähden.
Vieras
Vieras

#35 Re: Turha adressi

28.02.2011 02:18

#5: Futisfani - Turha adressi

Täysin samaa mieltä. Tämä on täysin totta, ikävä kyllä...

tuntuu pahalta
Vieras

#36 Entä katsojat?

28.02.2011 03:14

On syytä muistaa myös katsojat. Olen käynyt kymmeniä vuosia peleissä. Nyt, kun Raattikin on korjattu, tunnen koko Palloliiton pettäneen ja estäneen meidät katsojat. Mielellään sen roposen antaisi vastikkeeksi, kunhan vielä näkisi pelejä ja nimenomaa Raatisa.
Kimmo Piispanen
Vieras

#37

28.02.2011 03:26

"periksi ei anneta ennen kuin sydänkäyrä on suora"
nuorisotyöntekijä
Vieras

#38

28.02.2011 03:58

:(
V
Vieras

#39 Piispanenkin on myöntänyt, ettei AC Oulu ansaitse lisenssiä

28.02.2011 08:31

Eikös se AC Oulun toimitusjohtaja Kimmo Piispanen ole äskettäin jossain todennut, että AC Oulun mahdollisuudet saada liigalisenssi Urheilun oikeusturvalautakunnan kautta ovat seitinohuet. Tämähän viittaa vahvasti siihen, että AC Oulu ei ole oikeasti keksinyt lisenssipäätöksessä mitään moitittavaa ja selvää virhettä. Mutta koska AC Oulun tulevaisuus ja olemassaolo on niin vahvasti riippuvainen liigastatuksesta, liigapaikan eteen yritetään tehdä kaikki mahdollinen jotain muuta kautta.

Näen, että tämä on todella valitettavaa, jos se samalla häiritsee joukkueen valmistautumista tulevaan Ykkösen kauteen, sillä järkevää olisi panostaa kaikki siihen, että talous pysyy kunnossa myös Ykkösessä ja sitä kautta mahdollistuu uusi liiganousu lähivuosina. AC Oulun taloushistorian tuntien nyt ei olisi varaa uhrata panoksia turhiin kikkailuihin, jotka eivät 99,9 prosentin varmuudella kuitenkaan tuo sitä liigapaikkaa kaudeksi 2011. Kaiken keskittymisen ja energian pitäisi suuntautua yhteistyösopimusten uudelleenneuvotteluun ja joukkueen rakentamiseen kohti Ykkösen kautta 2011 ja uutta liiganousua (mielellään ilman satojen tuhansien eurojen velkoja).
Vieras
Vieras

#40 Re: Piispanenkin on myöntänyt, ettei AC Oulu ansaitse lisenssiä

28.02.2011 09:49

#39: V - Piispanenkin on myöntänyt, ettei AC Oulu ansaitse lisenssiä

Jospa nimimerkki v pysyisi vaan futisfoorumissa kirjoittelemassa. jokos kävit allekirjoittamassa adressin?

Anssi Puutio
Vieras

#41 mikko.pikkujamsa@ppvlex.fi

28.02.2011 10:01

Laitoitko jo nimen alle?
Mourinho
Vieras

#42

28.02.2011 10:07

Lassille peliaikaa liigassa
Minä vain
Vieras

#43

28.02.2011 10:08

50-luvulla Oulussa oli kaksikin menestyvää jalkapalloseuraa. Olisi todella nolo, jos nyt ei saada edes yhtä pysymään mukana. Ilmeisesti oululaiset yritykset eivät ole riittävän kansainvälisiä (Nokia, Nokia) kun eivät halua tukea riittävästi jalkapalloa, kuningasten lajia.
Jorma Raappana
Vieras

#44

28.02.2011 10:18

Kyllä siinä on taas kyykytysyritys pienisieluiselta pieneltä piiriltä. Ei muuta kun "hyvällä omatunnolla2 illalla
nukkuun hemmot.jotka päättää asioista.
Matti Ländén
Vieras

#45 Haaste Sauli Niinistölle

28.02.2011 10:20

Esimerkki Sm-liigan toiminnasta Pelicans-tapauksessa: liiga jeesas ja homma ok!
Tsemppiä AC Oulun organisaatiolle ja kaikille jalkapllon ystäville Oulun seudulla.
RoPsin faneja lainatakseni:
Sori Etelä, Oulu ei tipu!
Tapio Aho
Vieras

#46

28.02.2011 10:25

AC Oulu tervehdytti talouttaan huomattavasti alkuperäisen lisenssihylkäämisen jälkeen, mikä ei luonnollisesti riitä jos päätös on lopullinen näennäisestä uusintakäsittelystä huolimatta.

Veikkausliigan arvostus ei siitä ainakaan nouse, että sarja pelataan parittomalla joukkuemäärällä, se vaikuttaa juuri sellaiselta kabinettiratkaisulta joka ei kansalliseen pääsarjaamme kuulu. Mitä seuraavaksi, runkosarjan jälkeen pudotuspelit? Voi toimia Pohjois-Amerikassa, muttei koskaan Eurooppalaisessa jalkapallosarjassa.
Jamppa
Vieras

#47 Vakava asia

28.02.2011 10:36

Kommentoijat ovat olleet tällä palstalla kaikki aivan oikeassa - mitä nyt muutama alatyylinen arvioija. AC Oulun taloudenpito ei vrmastikaan ole ollut Veikkausliigatasoa, eikä sitä kautta ansaitsisi liigalisenssiä. Nyt minua ainakin kiinnostaa muiden liigaseurojen lisenssitaustat, onko yhdenvertaisuus toteutunut. Itse allekirjoitin addressin tämän takia, ja ennen kaikkea siksi, että esille tulisi Oulun seudun junioreiden tulevaisuus. Tämän addressin myötä näin on. keskustelun suuntaaminen tulevaisuuteen on olennaista - juniorit ovat tulevaisuus.
Jalkapallo seniori
Vieras

#48 Terveiset Haukiputaalta

28.02.2011 10:53

Jalkapallon asema Haukiputaalla on noussut raketinomaisesti viimekesäisen HauPan 1.joukkueen nousun ja A-junioreiden SM-kauden jälkeen. Ensivuonna näemme ensikertaa HauPan historiassa kolme joukkuetta aikuisten sarjoissa. Tämän lisäksi joukkueella pyörii aktiivinen harrastajajoukkue miehissä. Keskusteluissani HauPan juniorivalmentajien kanssa on AC Oulu saanut vankkumattoman tuen ja sympatiat. Kuningas Jalkapallo ansaitsee Uuteen Ouluun liigajoukkueen -jo kaudelle 2011!
Jarmo Meriläinen
Vieras

#49 Oikeus ja inhimillisyys voittakoon!

28.02.2011 11:12

Kai jokainen ymmärtää, että oikeuden ja innhimillisyyden on voitettava myös tässä asiassa!
Ilkka I
Vieras

#50 Inhimillisyyttä...

28.02.2011 11:21

Nyt järki käteen palloliiton pojat...
AC Oulun talous näyttää nyt hyvältä ja lupaavalta.
AC Oulun johto toki olisi voinut olla "myyntikentällä" ajoissa liikkeellä, ettei rahan keruu olisi jäänyt viime tippaan! Luulisi nyt tästä saaneet oppia ja parantaneet tapoja tulevaisuutta varten.
On koko suomifutiksen etu että Oulussa pelataan liigaa...

Kommentoi adressia
kysytään!-- Large modal -->