Lauttasaari tarvitsee uuden koulun ja lisää koulutiloja

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)
Vieras

#2


Samma gäller den svenskspråkiga sidan. Både dagis och skola.

Vieras

#3


Koska Lauttasaaren asukasluku todellakin kasvaa huimasti ja tarvitsemme lisää sekä suomen- että ruotsinkielisiä lastentarhoja ja kouluja.
sivustaseuraaja

#4


Ruotsinkielinen koulu tulee saamaan lisää luokkatiloja Pajalahden koulusta eli heidän tilanteensa ymmärtääkseni tämän myötä paranee.

Lauttasaaren ala-asteella ne sen sjaan vähenevät ja oppilasmäärä kasvaa kasvamistaan. Ensi vuonna oppilaita on yhteensä yli 800 ja ennuste taitaa olla vuoteen 2023 mennessä yli 1200 oppilasta. Minne oppilaat vuosittain laitetaan ja miten opetus hoidetaan, jos parakkia parakin perään ilmestyy ahtaaseen pihaan ja opettajat juoksevat opetusmateriaalit kainalossa talosta ja luokkahuoneesta toiseen? 


Vieras

#5


Lapsilla pitää olla oppimisrauha, samanvertaiset välineet kuin muissa koulussa ja tilaa leikkiin ja liikkumiseen välituntien aikana. Myös ruokarauha väljemmän ruokailun kautta auttaisi palautumiseen.
Kyllä nyt on kurjaa

#6 Itkuhan tässä tirahtaa


Mitenhän sitä ennen opittiin kun ei ollut älytauluja? Kamalaa, liikuntatunnille joudutaan kävelemään. 


Vieras

#7


Lapseni käy ala-astetta Larussa ja toinenkin menee 2016 kouluun Laruun.

Vieras

#8


Olen todella huolissani Lauttasaaren koulutilanteesta. Sisäilmaongelmat ovat jo itsessään jopa esteenä osallistumiseen koulun oppilaana. Nyt tilannetta pahentaa se, että tilat ovat loppuneet kesken ja mm. yhteiset tilat ulkona ja sisällä eivät pysty toimimaan kunnolla. Alueella ei ole vaihtoehtoja koulujen suhteen, joten tilanteeseen on saatava korjaus. Oppilasmäärien kehittyminen ei mahdollista muuta vaihtoehtoa kuin toisen, uuden koulun rakentamisen. Asukasmääriä kun ei olla karsimassa vaan päinvastoin.

Vieras

#9


Asia on erittäin akuutti. Tyttäreni on käynyt ao. koulua ja on nyt siirtymässä eteenpäin, mutta ongelmat jäävät. Ne pitää korjata, mieluummin HETI.

Vieras

#10 Vieras


Kyse on tasa-arvoisesta opetuksesta ja lasten terveydestä, ei pelkästään älytauluista ja hyvistä liikuntamahdollisuuksista. Lauttasaareen kaavoitetaan kiivasta kyytiä vieläkin lisää asuntoja ja samalla kaupunki laistaa velvollisuudesta tarjota kohtuullisia palveluja vastineeksi verorahoille. Päiväkodit ja koulut ovat alimitotettuja ja lapsi/oppilasmäärän kasvu on ollut tiedossa jo yli 10 vuotta. Vanhan koulurakennuksen painovoimainen ilmanvaihto ei toimi näin suurilla lapsimäärillä, rinnakkaisopetukseen ei ole tiloja (vaikka olisikin avustajia), ruokatunti on max 20 minuuttia siirtymisineen...  

Tarvitaan väliaikaisia ratkaisuja akuuttiin tilanteeseen - lisää piha-aluetta lähipuistoista ja autojen parkkialueesta (esim. koulun parkkipaikan uudeelleesijoitus Lauttasaaren tien varteen Länsiväylän suoja-alueelle), parakkien fiksua sijoittelua, ruokailun uudelleenorganisointia, koulupäivien rytmitystä jne. Lisäksi ASAP toteutuspäätös uudesta koulusta Lauttasaareen.

Tilastokukkanen

#11


Jo vuosia sitten taisteltiin päiväkotipaikoista - ja tiedettiin hyvin, että sama tulee heijastumaan kouluun. Olen istunut vanhempainillassa, jossa polilitikot selittelivät että "tilastojen mukaan ongelmaa ei ole" - lapsiperheet eivät kuulemma muuta kalliiseen Lauttasaareen, alueella asuvat naiset ovat liian vanhoja synnyttämään (!), laskelmallisesti tilat kyllä riittävät jne. uskomatonta puppua...

Uudisrakentamisen lisäksi vanhoissa isoissa asunnoissa on tapahtunut sukupolvenvaihdosta (jota mm. taloyhtiöiden linjasaneeraukset ovat vauhdittaneet) eli sitäkin kautta lapsiperheitä on tullut runsaasti taloihin, joissa aiemmin on ollut iäkkäämpää väestöä - ja päiväkoti- ja koulutilat entisestään ahtautuneet!

Kuka on vastuussa laskelmista? Ketkä eivät uskalla tunnustaa totuutta? Käsittämätöntä vedätystä!

 

 

 


Vieras

#12


Koulutilanne ollut huono Lauttasaaressa jo 40 vuotta ja mitään ei ole tehty!
Myös sisäliikuntatilojen puute katastrofaalinen! Miksi kaikki rakennetaan Myllypuroon?

Vieras

#13 Myllykallion koulun ahtaus


Lisäisin tähän, että ruokailutilat ovat liian ahtaat. Tästä johtuen ruokailu järjestetään monessa peräkkäisessä ryhmässä. Yhdelle ryhmälle on varattu aikaa vain n. 15-20 min, mikä on liian vähän rauhalliseen ruokailuun. Lisäksi portaittainen ruokailu aiheuttaa haasteita oppituntien aikataulutukselle.

Liikuntasali on myös minimaalinen ja ylikuormitettu. Lauttasaareen tulisi saada kunnon palloiluhalli koululaisten ja muidenkin käyttöön.

Kyllä, ja valitettavasti paskemmals menee

#14 Re: Itkuhan tässä tirahtaa


#6: Kyllä nyt on kurjaa - Itkuhan tässä tirahtaa 

Nyt on ihan järjettömän osuva kommentti tähän aiheeseen. Tolla asenteella varmaan kehität itseäsi ja työyhteisöäsi parhaalla mahdollisella tavalla. Olet johtaja-ainesta- ilmoittaudu johonkin isoon suomalaiseen instituutioon tai pörssiyhtiöön, että olet käytettävissä ja johdat Suomen nousu-uralle. Hitto me mitään tietotekniikkaa tarvita, mennään niinkuin ennenkin. Miks me ei olla tota tajuttu?

ABCD jne

#15 Re: Re: Itkuhan tässä tirahtaa


#14: Kyllä, ja valitettavasti paskemmals menee - Re: Itkuhan tässä tirahtaa 

Ehkä älytaulu olisi ollu tarpeellinen jo meidän nuoruudessa. Sinäkin olisit saattanut oppia oikeinkirjoituksen alkeet.


Vieras

#16


Haluan, että pienet lapset voivat käydä koulua lähellä kotiaan turvallisessa ja rauhallisessa ympäristössä.

Vieras

#17


Lauttasaaren tulee olla alue,jossa myös lapsiperheet voivat asua ja käydä koulut, harrastaa eri kultturimuotoja ja liikunatalajeja. Muussa tapauksessa saaresta muodostuu eläkeläisten alue, joka ei edusta viihtyisää monimuotoista asumismallia.

Vieras

#18


YHTEISKOULUSSA oli ennen 1200 oppilasta. Peruskoulun ansiosta koulusta väheni noin 600 oppilasta.

Yhteiskoulussa oli jo silloin kaiken aikaa luokkahuoneita tyhjillään. Nyt kaksi kertaa enemmän kuin silloin.

Vanhassa koulussa oli tilanahtaus suuri. KIRKOLTA OLI VUOKRATTU KERHOHUONEITA, JOISSA TUNTEJA PIDETTIIN. sAmoin oli vuokrattu voimistelusali. Myös palokuNNan talosta oli vuokrattu huoneita ja voimistelusali, samoin svenska samskolanista.

MIksei nYTkin voisi Tiloja vuokrata kirkolta ja Lauttasaaren yhteiskoulusta. 


Vieras

#19


Näyttää siltä, että nyt on yhteiskoulu enemmän kuin puoliksi tyhjillään ja entiset kansakoulut natisee liitoksissaan.

Täysin kannatettava ajatus, että tiloja vuokrataan yhteiskoulusta peruskoulun käyttöön sekä kirkon tiloja ja voimistelusali.


Vieras

#20 Ei päätä eikä häntää


Niin, ja palokunnan talo on siinä Pajalahden koulun vieressä. Eikö sieltä ole vielä nykyäänkin mahdollista vuokrata tiloja?

Jumppasalia löytyy ja muitakin tiloja.

 

Pitihän se mennä vanha merenkulkuoppilaitos purkamaan ja svenska samskolan muutettiin muuhun tarkoitukseen samoin entinen yhteiskoulu. Eikö tämä muuttajatulva ollut tiedossa jo aikaa sitten? Nyt tungetaan entisten kansakoulujen pihat täyteen parakkia sun muuta uudisrakennusta ja lisäsiipeä, yhteiskoulussa puoli taloa kumisee tyhjillään.


Vieras

#21


20 vuoden kuluttua ollaan taas siinä tilanteessa, että jos nyt rakennetaan uusia kouluja, niin on taas tyhjiä kouluja, ja taas ihmetellään mitä niille tehdään. Kun tämä ruuhka on ohi, lapset aikuistuneet ja muuttaneet pois saarelta, oppilasmäärä vähenee. Vattuniemessä on silloin vanhoja pareja, lapset lentäneet pesästä. Vanhaan Lauttasaaeren eivät lapsiperheet hankkiudu, koska asunnot on pieniä ja keittiöt kopperoita, asunnot sopii sinkuille ja lapsettomille pariskunnille.


Vieras

#22


Ennen mentiin 4. luokan jälkeen oppikouluun. Monet lähtivät kouluun kapungin keskustaan tai Tapiolaan, läheskään kaikki eivät siirtyneet Lauttasaaren yhteiskouluun. Kansalaiskouluun, siis 7.  ja 8. luokalle mentiin Lapinlahden kansakouluun.

Tämän ikäiset lapset ja nuoret osaavat jo itse matkustaa bussissa, se on todistettu asia.

Kun keskustasta on lapset vähentyneet, niin eikö voisi osan Lauttasaaren luokista siirtää Lapinlahden kouluun?

Tämäkin koulu kumisee tyhjyyttään suurten ikäluokkien ajat sitten mentyä ohi kouluiän.


Vieras

#23


Me jaksoimme kävellä Pyrkälle Haahkatiellä sijainneesta yhteiskoulusta.

Jaksoimme myös kävellä kirkolle jumppasaliin ja muillekin tunneille.

Nyt pitää rakentaa uusi jumppasali keskelle koulun pihaa, ettei tarvitse lapsukaisten kauas kävellä.

Ihmettelen

#24 Mitä järkeä?


Miksi ruotsinkieliset eskarit on tungettu Pajalahden koulun muutenkin ahtaisiin tiloihin ja heille annettiin sieltä vielä uusi luokka, joka johtaa siihen, että suomenkieliset koululaiset joutuvat ahtautumaan entistäkin pienempiin tiloihin? Pajalahdessa aloittaa sen johdosta yksi ensimmäinen luokka vähemmän ja Myllykalliossa yksi ekaluokka enemmän. Miksei ruotsinkieliset eskarit voineet mennä LYKKiin jos siellä kerran luokkia tyhjillään? Tämä ei tietenkään poistaisi sitä faktaa, että Vattuniemeen tarvitaan kokonaan uusi koulu, mutta tehdyt huonot päätökset kärjistävät ongelmia ennestään. Kenen päätös tämä on ollut?


Vieras

#25


Eikö eskarilaisille voisi vuokrata tilat Poliisien kesäkodista? Ihana paikka luonnon keskellä.

Tai miksei kirkolta? Siellähän on lasten päiväkerhoja ja iltapäiväkerhoja ennenkin pidetty.

Entäs entinen pankinkonttori, näyttää olevan tyhjillään. Ja siitä on leikkikenttä ihan vieressä, että ulkoilemaan

pääsee avaralle alueelle.

Kommentoi adressia