Eläkkeensaajan asumistukea ei saa laskea yleisen asumistuen tasolle


Vieras

#1226

05.07.2015 15:58

Huvin vuoksi nyt allekirjoitin. Eihän tämmösellä adressilla ole mitään toivoa mennä läpi! :) Tarvitaan Kansalaisaloite!
Hallituksen olisi pakko reagoida, Nyt siellä Valtiovarainministeri von Stubbi ja Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylä katsovatt adressia ja sanovat : kovasti olette nimiä keränneet, 7000-8000 :),Katsotaan mitä voimme asian suhteen tehdä, teemme parhaamme!: sanoo Hanna Mäntylä ja vie paperinivaskan edukunnan huoneessaan mappi Öö:hön, (suomeksi roskis). Ja Stubbi naureskelee , että kaikkea ne jaksaa yrittää, Onneksi noita nimiä nimiä on niin vähän, että siitä ei tarvitse välittää p***n vertaa! Näin se homma menee, se on fakta!
senior citizen

#1227 Re:

05.07.2015 16:35

#12: -  

Tuo kansalaisaloite on oikea suunta.  50000 numeä kasaan ja hallituksen on pakko ottaa aia käsittelyyn.
Samaa mieltä ollaan tuolla toisessakin adressissa:
Kansan- ja työeläkkeiden maksuja ei saa leikata tai jäädyttää!

Miten voit vaikuttaa? Mikä ero on nettiadressilla ja kansalaisaloitteella?
Eduskunnalle luovutettujen kansalaisaloitteiden tulee kerätä vähintään 50 000 Väestörekisterikeskuksen hyväksymää allekirjoitusta puolen vuoden kuluessa kansalaisaloitteen aloituspäivämäärästä. Suomen perustuslakiin lisättiin 4.11.2011 uusi kolmas momentti 53. pykälään: Vähintään viidelläkymmenellätuhannella äänioikeutetulla Suomen kansalaisella on oikeus tehdä eduskunnalle aloite lain säätämiseksi sen mukaan kuin lailla säädetään.

Adressi
Kansalaisten luomiin adresseihin viitataan päivittäin tiedotusvälineissä, joten nettiadressi on tehokas väline, kun haluat saada asiallesi suuren yleisön ja päättäjien huomion. Eduskunnan ei tarvitse ottaa kantaan adressiin, päinvastoin kuin Kansalaisaloiteeseen, joka täyttää sille asetetut ehdot: "Vähintään viidelläkymmenellätuhannella äänioikeutetulla Suomen kansalaisella on oikeus tehdä eduskunnalle aloite lain säätämiseksi sen mukaan kuin lailla säädetään".


Vieras

#1228

05.07.2015 19:47

Leena Perttu addressin aloittaja, ja muut keskustelijat oli jo aijemmin hiukan kansalaisaloitteen kannalla, mutta Leena ei osaa, eikä kai kenenkään kuulu yksin moisesta vastuuta kantaa. Myös näkyvyyttä sille tarvittaisiin, eli pitäisi kerätä vaikka meiltä tästä addressilaisita joku kassa, jolla julisteet, monisteet nimienkeräysluvat ym ym ym saataisiin toimiviksi jne..ei yksi ihminen voi kaikkea tehdä.  Jostain syystä Eläkeläisjärjestötkään ei innostuneet, joku taisi sanoa että kansalaisaloitteella voi vaatia vain muuttamaan lakia, ja kun tämä ei vielä (toivottavasti ei toki tulekkaan) ole laki, aloite "menisi hukkaan"tms.

Eli jos joku tuntee ryhmän/järjestön tms, joka voisi olla täydessä valmiudessa, ellei tämä asia muutu.

Sillä syyskuulle Kelassa kysyessäni, rva siellä sanoi muutosta yleiseen asumistukeen on kaavailtu. 

Itsekkin joudun muuttamaan yksiöön?, (tosin on ihan hullu ehdotus esim Niikolta moinen, sillä uudet yksiöt ovat n 600-650e/kk, joten en oikein tiedä mihin muutan, vanhoihin kerrostaloyksiöihin en voi muuttaa niissä ei ole hissiä ja portaita en kykene kiipeämään. ) ja nykyinen 48 m kaksioni 550e on sitten liian kallis! Pitäisi olla noin 430e/kk vuokra kaukolämmöllä tms..sitten oisin samoissa kuin nyt:(.  Syvä huokaus.


Vieras

#1229 Re: Re:

05.07.2015 20:15

#1227: senior citizen - Re:  

 Kansalaisaloitteet tekemisestä täällä kyllä keskustelua käytiinkin,mutta yhdelle ihmiselle se on liian vaativa tehtävä ja Leena kertoikin että ei osaa eikä jaksa.Joka on ihan ymmärrettävää.Tarvittais todella jokin eläkeläis järjästö tms siihen vetäjäksi.Toivotaan nyt että Kelan antamat lukemat tuen muutoksen todellisesta vaikutuksesta tukea saaviin ja myös tämä kongreettinen tieto esim.tämän adressin avulla saa päättäjät muuttamaan tuki muutoksen.Ja huomioimaan ettei niitä pieniä asuntoja kaikille edes ole ja miten muuttaminen vaikuttaisi eläkeläisiin.Ystävät,tuttavat naapurit ja ehkä omaisetkin jäisivät.Yksinäisyys,syrjäytyminen ja masennus varmasti lisääntyisi.


Vieras

#1230

05.07.2015 20:53

Adressi pian eteen päin ja sen mukana joitakin kommentteja. Kun lakia ei ole vielä laadittu.


Vieras

#1231

06.07.2015 05:36

Ihmisen elintasoa ei saa huonontaa varsinkin näin huonona aikoina onko enään millään väliä poistamalla tai tai alentamalla asumistuki joka turvaa, että koti on kaikilla varsinkin vähis vähimmistöillä on alaarvoista heikentää elinolosuhteita tekemällä niin kuin mahdollisesti tekevät oman päänsä mukaan raha ei tule tyhjästä, ihmiselle kuuluu koti, leipä ja turvattu elämä.

Vieras

#1232

06.07.2015 07:15

Ei me pientä eläkettä saavat rikkauksia tässä vaadita vaan että jollakin lailla saatais vuokra ja laskut maksettua ja jotakin vatsan täytteeksi joka päivälle.Eläkkeensaajan asumistuki auttaa siinä jonkin verran,ei se leveää elämää meille anna nytkään.Nyt tuntuu siltä että päättäjät luulevat sen tuovan jotakin luxusta elämäämme.,mutta se auttaa meitä asumaan kohtalaisesti ja saamaan katon päämme päälle.Kituuttamista se silti on mutta saataisiin pitää nykyiset kotimme kuitenkin kun tuki pysyisi entisellään.Siltikin joudumme käyttämään kirpputoreja,ostamaan ale ruokaa,laskemaan miten rahat riittäisivät koko kuukaudeksi ja jos jokin yllättävä meno tulee niin ruuasta se on tingittävä vaikka siinä ei tinkimisen varaa olekkaan.Joten miten ihmeessä pärjäämme jos tuki muuttuu,eläkeläinenkään ei elä pelkällä"pyhällä hengellä".Nyt päättäjien tulee ymmärtää,että tämä meidän hätä on aivan totta,huoli jokapäiväisesta toimeentulosta,että ihan oikeasti nyt otetaan se raha meiltä jolla ostamme ruokaa,lääkkeitä jne ei me olla voitu sitä rahaa käyttää mihinkään"turhuuteen"tai tilille korkoa kasvamaan.


Vieras

#1233

06.07.2015 08:15

Nyt vuokran jälkeen jää 500€/kk. Se on taso jolla juuri ja juuri voi elää ilman toimeentulotukea, kunhan ei käy missään, tee mitään ja samalla kuukaudelle tule liian monta laskua. Muutoksen jälkeen se tippuisi 350-360€/kk tasolle 

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

06.07.2015 08:58



Vieras

#1235 Re: Tämä on ihan oikea säästökohde

06.07.2015 09:14

#1234: - Tämä on ihan oikea säästökohde 

 Jos asuu väljemmin kohtuullinen asumismeno ylittyy siitä maksaa eläkeläinenkin lisä oma vastuuta.Ei pienituloisella eläkeläisellä ole varaa asua väljästi.Mutta ei niitä halpoja asuntojakaan kaikille ole.Ei kannata kadehtia pientä eläkettä saavia,voi olla itsellä edessä jo huomenna jos parantumaton sairaus iskee.Tosin jos on hyvätuloinen eläkeläinen jo nyt tai muuten isotuloinen/varakas ...mutta silloinhan ei tiedäkkään mitä köyhän elämä oikeasti on.Itse läheltä seurannut,ei kateeksi käy yhtään.


Vieras

#1236

06.07.2015 09:55

Olen itsekin eläkeläinen ja juuri muuttanut vuokra-asuntoon koska "oma" kotini on homeessa.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

06.07.2015 10:52



Vieras

#1238 Re: Tämä on ihan oikea säästökohde

06.07.2015 11:07

#1234: - Tämä on ihan oikea säästökohde 

 Vai oikea säästökohde? Pitäisikö tappaa itsensä ja lakata olemasta?

Minulla on synnynnäinen liikuntavamma, jonka vuoksi apuvälineille pitäisi asunnosta löytyä tilaa. Minulla on ruhtinaalliset 29,5 m2 tilaa asua ja liikkua pyörätuolilla. Vammani takia tarvitsisin sähköpyörätuolia, mutta asuntoon ei mahdu.

En pysty tekemään ansiotyötä, joten pakko olla eläkkeellä. Eläkkeensaajan asumistuki on mahdollistanut kuitenkin edes jonkun asunnon ja katon pään päälle.

Jos asumistukileikkaus toteutuu, minulla ei ole mahdollista enää elää lainkaan. En voi kuvitellakaan, että seuraavat 40-50 vuotta (nyt olen 30-v.), jotka minulla mahdollisesti on elinaikaa jäljellä, hakisin toimeentulotukea joka ikinen kuukausi.  En pysty siihen, eikä minulla ole ketään auttamassa siinä. Olen alunperinkin syntynyt köyhään perheeseen, joten ei ole sukulaisia, jotka voisivat auttaa taloudellisesti.

Sairastan vaikeaa masennusta ja minulla on pelkotiloja, joten henkiset voimavarat ovat nytkin vähissä. Jos vielä tulee huolta asumisesta ja toimeentulosta lisää, niin ainoa vaihtoehto taitaa olla poistaa itseni oman käden kautta... Eipä minua varmasti kukaan jäisi liiemmin kaipaamaan, ja säästyisihän siinä yhteiskunnan rahat tärkeämpiin kohteisiin kuin asumiseni ja elämiseni turvaamiseen.

En voi kuin ihmetellä ihmisiä, joilla ei parempaa tietoa köyhän, vammaisen, sairaan tai vanhuksen, elämästä ole, mutta viitsivät olla niin p*******n kateellisia. Miksei voida ymmärtää, että kaikilla ei ole samoja lähtökohtia elämiseen? Eivätkä kaikki pysty asumaan samanlaisissa oloissa esim. apuvälineiden ja liikuntarajoitteisuuden takia?

Jos tämä lakimuutos asumistukiin tulee, niin voisivat päättäjät samalla säätää lain eutanasian sallimisesta, niin pääsisi kaikki halukkaat köyhyydessä kituvat, ei toivotut ihmiset pois, ja samalla yhteiskunta pääsisi heistä eroon. Johan sitten säästöä syntyisi.

Ajatelkaa nyt oikeasti seurauksia! Tämä "säästö" tulee maksamaan moninkertaisesti, kun köyhät alkavat sairastaa, ja työllistää sossua. 


Vieras

#1239

06.07.2015 13:51

Koska ole pienituloinen eläkelläinen,joka saapi 700 ekua kuukaudessa käteen,jokainen saatu euro on mulle tärkeä!.Miksi juuri minua pientulosta ihmistä rankaistaan tälläisellä ryöstämisellä?

Vieras

#1240

06.07.2015 15:38

Eriarvoisuutta torjuakseni. Kaikki tarvitsevat asunnon ja pienillä eläkkeillä sinnitteleville kuuluu valtion asumistuki ja nimenomaan suurempana kuin muille. Vähintä millä voidaan vähän lievittää elämisen kalleutta. Pienituloisilla eläkeläisillä pitää jäädä rahaa myös lääkkeisiin ja ruokaan vuokranmaksun jälkeen.

Vieras

#1241

06.07.2015 20:10

Eläkkeeni on pieni. Hyvinvointivaltiossa pitäisi olla tasa-arvoisempi tulojen jajo ja kustannusten keräily. Nykyisin vähäosaiseet ovat maksummiehiä. Vuorineuvokset ja pankinjohtajat valittavat köyhyyttään.

Vieras

#1242

06.07.2015 20:33

Lainaus addresssin tekijän päivän tiedotteesta "Adressin luovutukseen tällä aikataululla on mahdollista saada paikalle vain allekirjoittanut ministerin puolesta sekä ministeriön virkamies. Ministeri Mäntylä ei siis ole paikalla tuolloin. Ministerin erityisavustajana otan adressin vastaan ministerin puolesta ja toimin viestin välittäjänä hänen suuntaansa. "

Hei realismia kehiin! Ministeri ei poliittis-taktisista syistä halua ottaa addressia henkilökohtaisesti vastaan. Viekää se kuitenkin.. ja addressin luovutuksesta virkamiehelle uutinen mediaan.


Vieras

#1243 Re:

06.07.2015 20:42

#1242: -  

 Mäntylä on lomalla 6.7-10.7 ja 20-31.7. Tieto löytyy mm. valtioneuvoston sivulta. 


Vieras

#1244 Re: Re:

07.07.2015 06:49

#1243: - Re:  

 

Varsin yleistä, että ministerit lomailevat heinäkuussa..

 

Onko tästä adressista tiedotettu Facebookin puolella eläkeläisten ryhmissä?


Vieras

#1245 Re: Re: Re:

07.07.2015 07:00


Vieras

#1246

07.07.2015 07:24

Eläkeläisten köyhyys on niin hanurista kuin olla vaan voi!

Vieras

#1247

07.07.2015 09:05

Voisikohan vasemmistolaista Voima-lehteä kiinnostaa

"Juttutarjoukset Fifiin ja Voimaan kannattaa lähettää sähköpostilla osoitteeseen toimitus(a)voima.fi."

http://uusi.voima.fi/toimitus/


Vieras

#1248

07.07.2015 10:20

työkyvyttömyyseläke ei riitä asunnon vuokraan ja elämiseen, jos tuki poistetaan

Vieras

#1249

07.07.2015 11:23

Demokratian vuoksi!

Vieras

#1250

07.07.2015 12:08

Omakohtaisesti joutuisin saamaan pienempaa asumistukea ja olisi tiukkaa!