Eläkkeensaajan asumistukea ei saa laskea yleisen asumistuen tasolle


Vieras

#576 Re: Re: Re:

15.06.2015 21:49

#568: - Re: Re:  

 Ei kysymyksesi tainut olla minulle, mutta kuitenkin;  eläke 810 kk ja vuokra keski suuressa kaupungissa 545 kk (pieni kaksio), nyt eläkkeensaajan as tuki noin 430, yleinen tuki on vain 260.  Yhtenä esimerkkinä tämä.  Sossunluukulle takaisin... sairaspäivärahalta just pääsin eläkkeelle.

Totuus esiin

#577 Re:

16.06.2015 03:40

#575: -  

 Laitoin sähköpostia...saa nähdä lukeeko,kongreettistä tietoa on päättäjille saatava.Kun puhuvat että tuki nousisi tai alenisi vain muutaman euron.Ja että tuki alenisi vain muutamilta.Kelan laskuri näyttää aivan toista.Kaikki kenen kanssa olen tuesta puhunut kertovat että yli 100€ tuki vähenisi.Eläkeläiset saattavat jopa uskoa tuen nousuun,kenellä ei nettiä ole.


Vieras

#578

16.06.2015 06:52

Kyllä ihmettelen eläkkeensaaja liittoja ja yhdistyksiä; miksi he ovat niin hiljaa?  Emmekö köyhät eläkeläiset saa siellä edes ääntämme kuuluviin?

Jos nekin ovat vain hyvintoimeentulevia varten, jokainen jonka asumistuki nyt putoaa erotaan kannattamasta moisia yhdistyksiä!

Autoton

#579

16.06.2015 07:33

Nyt kirjoitettiin ilta-lehdessä että eduskunnan puhemiehelle hankittiin öky-Audi.Miten kehtaavat, kun eläkeläisiltä leikataan asumistukea ja ajetaan pois kodeistaan.Päätös auton hankinnasta on tehty viime hallituksen aikana,mutta olisivathan voineet perua päätöksen.Voivathan muuttaa asumistuenkin.Kyllä tälläinen vihastuttaa kun köyhiltä otetaan mutta omia etujaan eivät leikkaa.


Vieras

#580

16.06.2015 09:22

Ei ole järkeä leikata mitään pientä eläkettä saavien asumistuesta tai muista välttämättömistä eduista esim hoitotuesta. Jos yhtä tukea leikataan, niin mummu tai pappa joutuu sitten vaan seuraavan luukun eli sossun asiakkaaksi ja rahaa palaa lopulta enemmän vaikka mummu tai pappa saisi itse saman rahan tai jopa vähän vähemmän. Mutta kun ei ne sossunkaan ihmiset näitä asioita ilmaiseksi käsittele. Jokaiselle vanhuuseläkeläiselle, joka tarvitsee asumis- ja tai hoitotukea pitäisi Kelassa laskea mikä on hänen todellinen eläkkeentarpeensa ja sen mukaan maksaa kansaneläkettä, ettei tulisi turhia byrokratiakuluja kuten nykyään. eli vaikka kerran vuodessa asumistuen tarkastamisen yhteydessä katsottaisiin sairauden ja muut hoitokulut ja asumiskulut ja sitten laskettaisiin mikä on sellainen kansaneläke pienen työeläkkeen lisäksi, mikä vastaa toimeentulotukiminimiä. Näin ei juoksutettaisi ihmisiä luukulta toiselle eikä maksettaisi turhasta paperinpyörittämisestä kuten nyt tapahtuu. Yksi tuki vähenee ja toimeentulotukiluukulle tulee lisää asiakkaita. Näistä vanhuksista olisi hyvä aloittaa tämä järkeistäminen. Hehän eivät enää ole millään tempulla työllistettävissä. Heidän krooniset sairautensa eivät enää parane vaan pahenevat hitaasti mutta varmasti. Olisi hyvä ja halpa askel parantaa vanhusten hoitoa ja taloutta. Kun taistelu byrokratian kanssa olisi helpompaa myös eläkeikää lähestyvät ja kremppaiset mutta vielä työssä sinnittelevät omaisetkin jaksaisivat paremmin auttaa omaisensa hoidossa. Nykysysteemi on niin toivoton, että omainenkin on pian itse hoidettava ja vaara ennenaikaisesta eläköitymisestä on suuri ja todellinen. Säästöä tulisi siis myös tätä kautta, kun omaisten taakkaa helpotettaisiin.
Läheltä seurannut

#581 Re:

16.06.2015 09:34

#580: -  

 Ei sillä toimeentulotuella pysty edes vanhus/eläkeläinen elämään pitempiä aikoja.Se on tarkoitettukkin tilapäiseen tarpeeseen.Sillä ei saa hankittua kuin ihan kaikista välttämättömimmän jos sitäkään.Kun kaikki muu jää hankkimatta ja tarpeet kasautuu niin mitä sitten....leipäjonokaan ei enää sitten tuo apua.


Vieras

#582

16.06.2015 09:43

Ylen uutiset: lakiasiantuntijat ampuvat_kovilla_heikoimpien perusoikeudet_pudonneet_hallituksen prosessikaaviosta

 

Perustuslain vastaista  heikommalta ei voi enään ottaa!!!!!!!Miten käy sairaiden ja heikkojen ,yksi mielenterveyspotilas sanoi minulle jo tappavansa itsensä ,koska niin ahdistaa tämä .

Ansu

#583

16.06.2015 09:58

Sipilä yrittää saada bisnesmaailman opeilla pelastettua velkaisen maamme, mutta eihän se onnistu että karsitaan tuottamattomat rönsyt, eli eläkeläiset, lapset ja opiskelijat. On pakko löytää muitakin keinoja kuin kyykyttää kaikkein vähäosaisempia ja heikentää heidän elämänlaatua. Missä on järjenkäyttö ja inhimillisyys päättäjiltä?


Vieras

#584

16.06.2015 10:33

siksi että onlen pienellä työkyvyttlmyyseläkkeelä ja esim. lääkekuluni ovat suuret + vuokrani on suht korkea, jos asumistukea pienennetään, en pysty ostamaan kaikkia lääkkeitä ja sosiaalinen elämäni kuihtuu kokonaan koska ei ole varaa bussilippuihin, kaikki ystäväni asuvat muualla kuin Espoossa.

Leena P
Adressin tekijä

#585 Kelaan on laitettu tieto asiasta ja vastaus oli

16.06.2015 11:24

#575: -  

 emme ota kantaa tähän adressiin , se kuuluu eduskuntaan ja päättäjille .


Vieras

#586 Re: Kelaan on laitettu tieto asiasta ja vastaus oli

16.06.2015 11:59

#585: Leena P - Kelaan on laitettu tieto asiasta ja vastaus oli 

 Kuka vastasi Kelasta? Oletko lähettänyt tilanteestasi selvityksen Kelan johtaja Helena Pesolalle, miten sinulle käy, jos asumistuki pienenee? Ei adressin lähettäminen Kelaan mitään toinna. Kerro tilanteestasi asumistuista vastaavalle johtaja Pesolalle Kelaan.


Vieras

#587

16.06.2015 13:17

Allekirjoitin tämän adressin, koska suuri vääryys ja kohtuuttomuus on tapahtumassa. Sen tapahtuminen on estettävä!

Vieras

#588

16.06.2015 13:50

Eläkkeensaajan asumistuki kompensoi kelasta saamieni tietojen mukaan,sitä kansaneläkkeenmenetystä,joka koettiin edellisen laman alkaessa ja eläkkeiden veron vain noustessa. Edelleen Kelasta kerrottiin erittäin asiallisesti ,että Kelan etuuksien väärinkäytöt,kuten pimeän työn tekeminen ja ns.pimeät vuokralaiset syövät Kelan varoja miljooniaeuroja. Miksi hallitus-ohjelmassa ei ole tarkistuksia kaikkiin ulkomaalaisten ja suomalaistenkin nauttimiin etuuksiin ,vaan ensin ollaan viemässä rehellisesti veronsa maksavilta ihmisiltä. Kyllä meiltä löytyisi aivan viisaita työttömiä,jotka voisivat toimia Kelassa ja sosiaalivirastoissa tarkastamassa miten terveistä ja työikäisistä ulkomaalaisista esim. Turkkilaisista tuli työttömiä sosiaali-etuuksista nauttivia pimeän työn tekijöitä heti Suomen kansalaisuuden saatuaan. JA HEITÄ ON PALJON MUITAKIN KUIN SUKU KARAMAN.

Vieras

#589

16.06.2015 14:17

Kyllä se varmaan on hallitus jonka tulisi kaiken järjen, kohtuun ja säälin vuoksi pyörtää tämä asumistuen alennuspäätös, jossa ei todellakaan ole mitään siunausta.

Vielä sossussa juoksemiseen, jos jostain syystä et pääse siellä käymään, voi lähettää postitse, mutta koska päätökset tulee vaihtelee jne,  ja esim kun tarvitset uudet silmälasit, on ensin sovittava sossun kanssa että saat ne hakea, (itse olen diabeetikko, siksi silmälääkärinmaksykin piti erikseen anoa, sitten sen luvan jälkeen käyt optikolla hakemassa arviot maksuista, ja sitten taas haet sossusta maksusitoumuksen heidän valitsemaansa liikkeeseen, ja halvin maksuluokka tietty (79e ), ei ohennuksia tms, ne joutuu itse maksamaan.  Ja sitten kun saavat maksusitoumuksen, sen jälkeen voit tilata silmälääkärin jne.  Eli koko prosessi voi viedä 4-5 käynti kertaa.  Jos mummu tai pappa asuukin jossain korvessa eikä autolla pääse, taksimatkoja tulee.

Ja tätä halutaan lisätä!


Vieras

#590 Re:

16.06.2015 15:06

#589: -  

 Ei vanhat ja sairaat jaksa tuota ruljanssia sossun kanssa.Yrittävät vaan sitten tulla toimeen vaikka eivät kunnolla näkisikkään ilman silmälaseja tai vanhoilla laseillaan.Tai hakea mihinkään muuhunkaan sossusta apua.Tähän ei päättäjien tule eläkeläisiä ajaa.


Vieras

#591

16.06.2015 15:36

Ei kai tätä tarvi edes perustella?Selvä asia.
Kyrsii

#592 Liikuntavammaisen näkökulmasta

16.06.2015 15:47

 

Jos joku huutaa tasa-arvoa tukiin, ottakaa tasa-arvoisesti esimerkiksi liikuntavammaisia sitten töihin, jotta tasa-arvo toteutuu. Moni liikuntavammainen ei pääse työelämään "kun meillä on niin ahdasta"-asenteella, josta voi tuloa hakea. Itse haluaisin tehdä työtä, maksaa veroa ja olla tasavertainen kansalainen, jota nyt en saa olla, kun olen vaan liikuntavammainen. Ottaisin toki yleisen asumistuen, jos saisin työtä, jolla voisin paikata menetyksen. Nyt meidän muitakin omavastuukuluja on nostettu, ettei paljoakaan voi ostella ja nostaa Suomea pystyyn, kun työhön ei pääse. Meillä Suomessa menetetään ainakin 200 miljoonaa euroa verotuloina työtä haluavan liikuntavammaisen eläkkeellä pitämiseen. Kun henkilö pyrkii työhön, hän pääsee vain ja ainoastaan tukipalkkatyöhön, josta potkaistaan, kun tukea palkkaukseen ei enää myönnetä. Siis valtio kierrättää rahaa, josta valtio ei itse hyödy muunna kuin statistiikan hienoutena. Työ on kannattavaa yhteiskunnalle, jos sillä pystyy kattamaan elinkustannusten lisäksi hyvinvointia lisäävä vapaa-aika. Ei niin, että elinkustannuksiin menee 65 % ja loput 35 % joutuu jakaa lääkityksien, ruokien, laskujen, kulkemisen ja muiden yllättävien menojen kesken.  Lääkitys voi viedä 35 %:sta vielä puolet pois. Elä nyt 17 %:lla ja hoida hyvinvointia. Vielä jos haluat nauttia elämästä harrastaen muuta kuin aivoja surkastuttavaa Big Brotherin katsomista TV:stä, niin voi vain alkaa kytätä naapureita ja pitää heidän toilailusta päiväkirjaa ja julkaista heidän kiusaksi Iltalehdessä ilmaiseksi toki, kuten kaikki muutkin työt, jotka halutaan ei-palkalliseksi meidän korkean elinkustannusten hyvinvointivaltiossain.

Martti W

#593 vääryyttä vastaan

16.06.2015 15:52


  Tämä mielipiteemme koskee hallituksen suunnitteilla olevia vähävaraisiin eläkeläisiin kohdistuvilla toimenpiteillä, jotka pahimmillaan voivat kokonaan romuttaa eläkeläisten mahdollisuuden ihmisarvoiseen elämään.
 Meidän ryhmäläisten on täysin mahdotonta käsittää sitä, että jotain tällaista voi tapahtua Suomessa, jota sentään on
pidetty hyvinvointi- ja sivistysvaltiona.  Miten ja millä perusteilla tällaista kurjistamista voidaan sallia?
 
  Vähävaraisten eläkeläisten asumistuen leikkaus aiheuttaa pahimmillaan suunnatonta fyysistä ja psyykkistä kärsimystä hyvin monella eri tavalla kaikkine seuraamuksineen.
 Jo nyt olemme lukeneet aivan järkyttäviä kertomuksia siitä mihin tällainen tulojen menetys voi johtaa.
On aivan selvää, että jos vähistä tuloista leikataan tuntuva osa, niin ihmisarvoiseen elämiseen ei enää riitä rahaa, vaan monikin voi joutua jättämään nykyisen kotinsa ja hakea paikkaa mistä löytyy, jos löytyy. On täysin käsittämätöntä että yhden ihmisryhmän pitäisi ottaa vastaan näin epäinhimillinen kohtelu vaikka hyvin monet eläkeläiset ovat itse osallistuneet tämän maan rakentamiseen, kasvattaneet lapsia joista monella on jo itsellään lapsia tätä maata rakentamassa kukin voimiensa mukaan.  

  Lisäksi eläkkeiden indeksien jäädyttäminen yhdessä tuloleikkausten sekä maksujen yms. korotuksineen asettaa vähätuloiset eläkeläiset äärimmäisen tukalaan asemaan, josta ihmisarvo on kaikonnut kauas pois.
  On myös huomattava se, että monille eläkeläisille sopivan motorisoidun ajoneuvon omistaminen ei ole pelkästään mukavuustekijä, vaan hyvin usein suoranainen välttämättömyys heikentyneen liikuntakyvyn yms. vuoksi. Yhdessä tulojen menetyksen sekä ajoneuvojen ylläpidon kallistumisen johdosta monikaan ei enää pysty pitämään tarvittavaa kulkuneuvoa vaan joutuvat jäämään kotiin ilman mahdollisuutta mennä esim. kauppaan, kylään tai virkistävälle
matkalle. Näemme, että kaikki tällaiset rajut heikennykset eivät kuulu sivistyneen maan periaatteisiin.

 Kaikki eläkeläiset eivät automaattisesti ole oikeutettuja toimeentulotukeen vaikka tuloja leikataan, tällöin ainoastaan käytettävissä oleva marginaali tulojen ja menojen suhteessa pienenee ja vähäinenkin yllättävä menoerä voi olla kohtalokas. Ja vaikka olisivatkin oikeutettuja toimeentulotukeen, lienee monelle nöyryytys lähteä anomaan toimeentulotukea koko pitkän työuransa päätteeksi.

 Lisäksi pyydämme huomioimaan sen tosiasian, että eläkeläisten joukossa on varmasti monia sellaisia jotka jo edellisen laman aikana 1990-luvun alkupuolella joutuivat maksajiksi/uhreiksi ja nyt taas sellainen kurjuus on edessä. Tässä pätee vanha sanonta: "älä lyö lyötyä".

  Eläkeläisiltä on tunnetusti jo edellisen laman aikoina leikattu kansaneläkkeen pohjaosa sekä otettu käyttöön n.s. taitettu indeksi, jotka yhdessä alentavat eläkkeiden määrää.
Hyvin huolestuttava seikka on myös se, että usein tällaiset heikennykset/leikkaukset jäävätkin pysyviksi, jolloin mitään toivoa paremmasta
ei enää ole. Mitä tällaisesta seuraa, sen voi vain kauhulla arvailla.

 Nyt on tehtävä kaikki mahdollinen sen eteen, että tämä hyvin julmalta tuntuva politiikan suunta pysäytetään välittömästi, sillä jatkuessaan tämä johtaa hirvittäviin inhimillisiin kärsimyksiin, joita ei varmasti kukaan voi toisille toivoa, saatikka aiheuttaa.

Turku-ryhmä MW & LK


Vieras

#594

16.06.2015 15:54

Kuka ymmärtää tätä köyhempien ja sairaiden kärsimää hätää.Mulla ainakin meni yö unet ja tarvitsisin jo jotain rauhoittavia.Aamulla ensimmäisenä mielessä tämä tuska ja pelko mihin voi muuttaa kun vanhusten palvelutaloissakin on korkeat vuokrat ja vaaditaan  erikseen vielä joku palvelulisä.


Vieras

#595

16.06.2015 16:11

Siksi että itselleni on toimeentulon kannalta erittäin merkityksellinen nykyinen asumistuki, jos se pienenee, niin on kai turvauduttava telttamajoitukseen, nyt juuri ja juuri selviän asumiskustannuksista...

Vieras

#596

16.06.2015 16:16

Asumistuen leikkaus on erittäin epäoikeudenmukainen!

Vieras

#597 Re:

16.06.2015 16:28

#594: -  

   Minulla sama juttu olen valvonut öitä ja miettinyt joudunko muuttamaan pois asunnosta jos tukea leikataan ja riittävätkö rahat enää mihinkään ruokaan ja muuhun kun nytkin on tiukkaa.Olen hermostunut ja itkettää, päättäjät ovat kamalia.

 


Vieras

#598

16.06.2015 16:55

Olen eläkeläinen
Niin asiaa!!!

#599 Re: vääryyttä vastaan

16.06.2015 17:32

#593: Martti W - vääryyttä vastaan 

 Lähetä tämä asiaa täynnä oleva kirjoituksesi ministeri Mäntylälle sähköpostiin