Eläkkeensaajan asumistukea ei saa laskea yleisen asumistuen tasolle

Kateuskortti

#926 Re: Re:

29.06.2015 21:36

#915: - Re:  

 Oi voi. Pienituloisen eläkeläisen - asuntovelallisen -  ongelma ei suinkaan ratkea asunnon myynnillä. Ensiksikin: hän ei saa asumistukea, jos on asunto on "liian" iso. Elämänsä kitkuttanut pienituloinen on saattanut kitkuttaa äärirajoilla saadakseen oman kodin, vaikkapa yksiön. Tämän yksiön on määrä olla vanhuuden turvana, ettei joudu kadulle tai kalliisiin vuokra-asuntoihin. Toivotko, että sijoittajia = vuokranantajia pitäisi mieluummin paapoa? Että tätä yksiötä maksavan eläkeläisen pitäisi alkaa lapioida rahaa heille? Esim. pieni siivoojamummeli, joka on ehkä kerännyt pulloja asuntonsa eteen, mieluummin kadulle säästämästään kodista? Maksamaan kalliita vuokria sijoittajille? Ja mistä ne vuokra-asunnot kaikille löytyvät? 


Vieras

#927

29.06.2015 21:47

Tämä asia koskee niin monia lähisukulaisiani, ja tiedän omasta kokemuksesta miten turhauttavaa ja monimutkaista on hakea asumistuen lisäksi toimeentulotukea. Itse olen vielä nuorehko ja jotenkin toimintakykyinen, mutta miten monet huonokuntoiset vanhukset jaksavat lisääntyvää anomusten laadintaa ja luukulta luukulle hyppäämistä. Toimeentulotukea pitää hakea joka kuukausi uudestaan ja uudestaan ja joka kuukausi paksu nippu kopioita joilla todistat köyhyytesi. Siinä tuntee itsensä todella toisen luokan kansalaiseksi. Säästäkää edes vanhukset tämmöiseltä nöyryytykseltä!

Vieras

#928

29.06.2015 22:03

Hallituksen suunnitelmat heikentävät oleellisesti pieneläkeläisten tuloja. Se minkä menettää tuossa asumistukiuudistuksessa on kaikki pois ruuasta, lääkkeistä ja sairaskuluista.

Vieras

#929 Re: Re: Re:

29.06.2015 22:05

#926: Kateuskortti - Re: Re:  

"Ensiksikin: hän ei saa asumistukea, jos on asunto on "liian" iso."

 Asumistuessa ei ole vuoden alusta lähtien ollut minkäänlaisia neliörajoja. Ainoastaan asunkustannukset (vuokra tai hoitovastike/rahoitusvastike/asuntolainen korot) ratkaisevat.


Vieras

#930

29.06.2015 22:06

Jos itse joutuisin tuollaiseen tilanteeseen, hankkisin korvaavan tulon rikollisin keinoin ja uskon monen muunkin ajattelevan samoin. Koska haluan tasa-arvoisen ja oikeudenmukaisen yhteiskunnan, tämän adressin allekirjoitus on vähintä mitä voin tehdä. Heikoimpien aseman kurjistaminen on törkeää haaskapolitiikkaa.

Missä se varallisuusveron palaaminen viipyy?

Vieras

#931

29.06.2015 22:19

Nyt säästetään ihan järjettömästä paikasta. Jonkun asteinen suhteellisuudentaju tuntuu katoavan virkamiehiltä ja päättäjiltä ko. Asiassa.
Prkls

#932

29.06.2015 22:19

Tämä sitä saa kun on syydetty rahaamaailmalle ja mamuihin kiihtyvällä tahdilla.

Ei se raha taikaseinästä ilmesty. Nyt eläkeläisetkin pääsevät talkoisiin elättämä vihervasemmiston maailmalta maahan haalimia "kesäkissoja". Tokihan se Ahmedin pitää saada se 65" littutelkku sossun piikkiin, kyllä mökin mummo voi sen verran säästää lääkekuluistaan...

Maailmanhalailuista lankesi lopulta lasku, älkää kitiskö vaan maksakaa. Itsehän monta kertaa jo aiemmin olette äänestäneet niitä jotka maan tähän velkasuohon ajoivat kun eivät osanneet tehdä leikkauksia vaan halattiin sitä maailmaa!

Dirt Abuse

#933 Lueskelun jälkeen...

29.06.2015 22:21

tulin siihen tulokseen, että nyt tarvitaan HEL... anteeksi ÄLYTTÖMÄN iso ja pahaääninen mielenosoitus!

Tulipa mieleen sekin, että tuostahan kärsii jopa kaikkivoipa talouskin kun kaikkein köyhimmillä ei ole varaa ostaa enää mitään, siinä jää rahat pois kierrosta, ei tule verotuloja jne. Hölmöläisen peitonjatkoa!


Vieras

#934

29.06.2015 22:33

Allekirjoitin adressin, koska olen elänyt sairaana monia köyhiä vuosia ja seurannut läheltä muiden köyhien elämää. Se on nöyryyttävää, alistavaa, ei-ihmisarvoista. Kun on sairas ja köyhä, ei ole oikeutta edes yksityisyyteen. Toiset saavat päättää asioistasi mielivaltaisesti.

Kukaan ei rupea huvikseen sairaaksi, ei köyhäksi. Kukaan ei pysty terveydentilastaan itse päättämään, ei kehoaan hallitsemaan niin, etteikö se jonain päivänä pettäisi. Se muuttaa elämän radikaalisti ja köyhyys on edessä, jos on toiminut pienipalkkaisessa työssä siihen asti ja muutenkin jo joutunut kitkuttelemaan pienillä rahoilla.

Suomella ei ole vara kohdella kansalaisiaan näin huonosti. Vanhuudesta ja sairaudesta on tullut niin pelottavaa, että moni miettii itsemurhaa sen sijaan. Eikö tämä herätä päättäjiä?

Yli 2000e kuukaudessa ansaitseville tämä ei tuntuisi missään, mutta on lopullisen tuhon alku köyhille. Köyhä ei pysty noin vain "muuttamaan halvempaan asuntoon" tai "nipistämään vähän jostain ylimääräisestä", koska, yksinkertaisesti: hänellä ei ole missään rahaa, mistä nipistää, ehdotus on hänelle hyvin loukkaava, toisen perunanko hän jättää syömättä - tai millä maksaa muuttokuluja?

"Halvempia asuntoja" ei myöskään ole, eikä SAIRAS voi jaksaa muuttaa, ymmärrättekö tätä lainkaan? Ambulansseillako nämä kuljetettaisi uusiin halpoihin koteihin, ja missä ne olisivat??

Olen siitä onnekas köyhä, että minulla on vielä tietokone, jaksan vielä tämän kirjoittaa. Olen käynyt sosiaalihuollon luukulla itkemässä, että viimeinen euro meni raitiovaunumatkaan, ja pitäisi saada ruokaa. Odottaessa kuuluisia byrokraattisia päätöksiä siitä, myönnetäänkö minulle sairaana mitään perustoimeentuloturvaa ylipäätänsä. Tällainen ei ole ihmisen elämää.

Hyvätuloiset ryhdistäytykää, irrottakaa otteenne siitä ainaisesta ahneudesta. Pääministeri voisi katsoa peiliin, ja moni muu. Kysyy peilikuvasta, olisiko minulla vara antaa mitään omastani, tai otanko nyt viimeisen tältä köyhältä.

Vaatii käsittämätöntä röyhkeyttä ja itsekkyyttä ja kylmyyttä, voida edes suunnitella tällaisia päätöksiä, saatikka missään oloissa niitä hyväksyä.

Suomella on rahaa, mutta sen käytön kohdistus on pahasti vinksahtanut. Tällaisessa tilanteessa, jossa monen kärsimys on hirvittävä, tosi ja näistä suunnitelmista pahenee - kehdataan keskustella esim. guggenheimista!

Suhteellisuudentaju, tilannetaju ja asioiden tärkeysjärjestys on täysin kateissa. En tiedä mitään ihmisryhmää tässä maassa, jota kadehdittaisi enemmän kuin köyhää. Köyhälle ei suotaisi mitään.

Maan köyhät, sairaat ja työkyvyttömät pelastettaisi nopeimmiten laittamalla äkkiä perustulo kaikille. Ei alueellisia ajantuhlauskokeiluja, vaan kaikille alle 2000e tienaaville, ja heti. Tällä tavoin saataisi ehkä muutaman ihmisen jopa työkykykin vielä pelastettua ja edes osittain käyttöön, se kyky, mikä nyt menee murehtimiseen ja lisää sairastumiseen, kun ei pysty ostamaan ruokaa, ei lääkkeitä, puhumattakaan että menisi terveyskeskukseen.

Toimikaa nyt oikein, päättäjät!


Vieras

#935

29.06.2015 22:36

Juuri siksi allekirjoitin, mitä adressin sisältö kertoo. Seniorikansalaiset ansaitsisivat enemmän kunnioitusta ja apuja, nyt heiltä leikataan eläkeindeksiä ja verotetaan kovalla kädellä pitkän työuran ja eläkemaksujen maksamisen jälkeen. Vielä kaikkein pienituloisimmilta vietäisiin sekin vähä apu, jonka nykyinen asumistukensa tuo!
Saisimme hävetä.


Vieras

#936

29.06.2015 22:38

On erittäin röyhkeää ottaa pienituloisilta,

eläkeläisiltä, sairailta, opiskelijoilta

heiltä, jotka jo muutenkin elävät köyhyydessä,

Ihmetellyt myös, miksi eläkkeissä ja palkoissa on %-korotukset,

niinhän tulo-erot koko ajan kasvavat,

eikö korotukset pitäisi olla euroina %:ien sijaan???


"1 Jo vääryys vallan saapi, se huutaa taivaaseen.
Se turmaa ennustaapi, vie kansan kurjuuteen.
Ken Herran oikeutta, nyt täällä julistaa,
ja ken vanhurskautta, nyt tahtois puolustaa?

2 Nyt viekas vilppi täällä, on noussut kunniaan.
On valhe vallan päällä, ja vääryys voimassaan.
Ei kuulla kurjan ääntä, ja köyhää sorretaan,
ja lainkin rikkaat vääntää, vääryyttä puoltamaan.

3 Kas, köyhän leivän syövät, nuo jumalattomat.
He viatonta lyövät, ja häntä vainoovat.
He kurjaa ahdistaapi, kuin käärme kiukussa,
korvansa tukkeaapi, tuon raukan huudoilta.

4 He armotonna veivät, osuudet orpojen.
He söivät lesken leivät, on Herra nähnyt sen.
Hän vanhurskaasti kostaa, vääryydentekijät,
rankaisee ansiosta, nuo viekkaat ryöstäjät.

5 Vaan voitonpäivän kerran, vaivaiset näkevät.
Vanhurskaus kun Herran, lyö väärät, väkevät.
Oi Herra, voimas näytä, kansaasi armahda
ja hurskaan pyynnöt täytä, ja päästä vaivasta."

 (Vanha virsikirja 1938)


Vieras

#937

29.06.2015 22:40

Pitäkää päänne pystyssä ja selkänne suorassa tämän barbaariyhteiskunnan keskellä, pienituloiset  eläkeläiset. Päättäjät hävetkööt.

Hatunnosto adressin laatijalle, toivottavasti konkreettista muutosta saadaan aikaan. 

ajatus

#938 Re: Re: Re:

29.06.2015 22:42

#926: Kateuskortti - Re: Re:  

 Vuokrat ne vasta kalliita ovat, ok-talossa saattaa olla halvempi asua, ellei remontteja, ja han oikein,  

 onhan niistä jouduttu pikään velkataakkojen alla vyötäkin kiristetää.


Vieras

#939 Re:

29.06.2015 22:48

#935: -  

Näyttää siltä, että päättäjissämme on  psykopaattisen luonteen omaavia ihmisiä, joilta on normaali kyky tuntea häpeää väärästä toiminnastaan kateissa, eivät siis pysty siihen. Näin häpeän tunne ei ole "häiritsemässä" kun tällaisia päätöksiä tehdään.

Uskon näiden sentään olevan vähemmistö, joten normaalijärkisiin ja normaalit, inhimilliset empatiakyvyt omaaviin päättäjiin kannattaa ehdottomasti tästä asiasta vedota, jotta heräisivät huomaamaan, mitä nyt ollaan tekemässä.

Suomessa köyhien lukumäärä vain kasvaa ja kasvaa, yhä isommalla joukolla ihmisiä ei ole varaa selviytyä enää elämän perustarpeista. Elämä kutistuu olemiseksi, odottamiseksi, pelkäämiseksi. Miten tämä edistää kansantaloutta?


Vieras

#940

29.06.2015 22:59

Oikeus ja kohtuus.

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

29.06.2015 23:25



Vieras

#942

30.06.2015 00:26

On suuri vääryys ottaa pienituloisilta eläkkensaajilta yhtään pois asumistuesta.

Vieras

#943

30.06.2015 00:36

Ihan itseni ja monen muun pienen eläkkeen varassa kituuttavan kanssakulkijan toimeentulon puolesta. Säästää pitää, mutta on todella tarkkaan mietittävä, mistä EI riitä säästösäkin täytteeksi. Meillä pitää olla oikeus arvokkaaseen vanhuuteen.

Vieras

#944 Re:

30.06.2015 00:39

#942: -  

Moni näistä "pienituloisista eläkkeensaajista" on ollut innosta pinkeänä mamuttamassa tätä maata kuvitellen että se raha tulee jostain loppumattomasta taikalaatikosta. Ei tule ei, se on aina jostain pois.

Nyt on sitten maailmanhalauksen takia rahat loppu ja leikataan, ehkä ne mamut nyt sitten auttaa teitä vuorostaan hä?


Vieras

#945

30.06.2015 00:46

Kuulun itse joukkoon, joiden elämä vaikeutuu. Sairastan pitkäaikaikassairautta, joka etenee. Millä elän, ostan lääkkeet, jos asumistuki leikataan.1000 eläke ja vuokra 760 euroa.

Vieras

#946

30.06.2015 00:55

Oikealla asialla ollaan.

Vieras

#947 Re:

30.06.2015 01:02

#945: -  

Ainahan voit kysellä asiaa Kataiselta ja Huoviselta joiden käsiala tästä lakimuutoksen alta löytyy.

Hallituksen esitys HE52/2014. Ehdotetaan annettavaksi uusi laki yleisestä asumistuesta, jolla korvattaisiin nykyinen asumistukilaki. Esitys perustuu hallitusohjelmaan ja kehyspäätöksessä vuosille 2014-2017 sovittuihin uudistuksiin. Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi myös eläkkeensaajan asumistuesta annettua lakia siten, että asumistukien välinen valintaoikeus poistuisi.

Hallituksen esityksen ovat allekirjoittaneet tuolloiset ministerit pääministeri Jyrki Katainen ja peruspalveluministeri Susanna Huovinen Helsingissä 24.4.2014.

Köyhäin kukkarot

#948

30.06.2015 01:13

Vähäosaisten ryöstöpolitiikka sen kun vain jatkuu. Menee niin härskiksi, ettei oikein löydy sanoja! Poliitikot ottakaa ensin omasta paksusta lompakostanne ja menkää sitten vasta muiden kukkaroille.  Jättäkää vähäosaiset rauhaan! En ole itse kärsimässä, mutta muiden puolesta tuntuu tosi pahalta!


Vieras

#949

30.06.2015 01:44

"Jolla vähiten on,siltä eniten otettakoon". Niinkö pääministeri Sipilä?

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

30.06.2015 01:51