Pelastakaa Kuurojen museo!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Pelastakaa Kuurojen museo!.

Museon puolustaja
Vieras

#51 Pysytään asiassa

03.04.2011 12:08

Koitetaan pysyä asiassa, ei epäasiallisuuksia kuten viestissä 48. SIllä emme mitään voita.

Vieras

#52 Päivi Rainolle ja Birgitta Wallvikille

03.04.2011 14:09Olette upeita ja lämpimäistä ihmisiä kuurojen yhteistössä,
ja haluatte pelastaa kuurojen museota. KIITOS!!!Vieras

#53 Re: Päivi Rainolle ja Birgitta Wallvikille

03.04.2011 17:25


Vieras

#54 Re: Päivi Rainolle ja Birgitta Wallvikille

03.04.2011 17:28


Vieras

#55 Re: Päivi Rainolle ja Birgitta Wallvikille

03.04.2011 17:42

#52: - Päivi Rainolle ja Birgitta Wallvikille 

 Olen täysin sama mieltä, että suurkiitokset Päivi Rainolle ja Birgitta Wallvikille adressin toimeenpanosta, vaikka he ovat viittomakielisiä kuulevia. Hävettää kuurojen puolesta.


Vieras

#56 Syyttely on aivan turhaa

03.04.2011 20:47

Minua surettaa tämä lynkkaysmieliala ja kirjoituksissa näkyvä paljon vääriä tietoja KL:n työntekijöistä. Kun Tässä adressissa on kyse kuurojen museosta. Fakta on se, että RAY:n avustus vähenee ja toimintoja on lakkautettava. Syytteleminen ei vie asioita eteenpäin, ehdottaisin, että tässä adressissa pitäydytään Kuurojen museon säilymisessä.

Vieras

#57 Re: Syyttely on aivan turhaa

04.04.2011 09:05

#56: - Syyttely on aivan turhaa

Niin, mutta miksi KL ehdottivat sen arvokkaan KUUROJEN MUSEON lakkautetaan, eikö esim. EUD-toimiston? Se kuuluu muualle Euroopassa, ei Suomen KL:ssa. Kuurojen museo on SUOMALAISTEN KUUROJEN oma kulttuuri ja historia. Ei saa lakkautettaa!

 

 


Vieras

#58 Re: Re: Syyttely on aivan turhaa

04.04.2011 09:59

#57: - Re: Syyttely on aivan turhaa

Korjaus:  Ei EUD, vaan tarkoitus on WFD.

Meritähti
Vieras

#59 Olisiko malliksi?

05.04.2011 20:13

Muistaakseni viittomakieli ja saamen kieli hyväksyttiin samaan aikaan virallisiksi kieliksi Suomessa.

Kävin sivulla http://yle.fi/alueet/lappi/2011/01/saamelaismuseo_siida_vahvistaa_rooliaan_kulttuuriperinnon_vaalijana_2260573.html tutustumassa saamelaismuseon toimintaan. Löytyisikö sieltä mallia myös Kuurojen museon pelastamiseen eli yhteistyö Museoviraston ja EU:n kanssa ja mahdollisesti muitakin tahoja?

Kiitokset Birgitalle ja Päiville, olette ihania!
SK
Vieras

#60 Kannatusyhdistys Museon tueksi

06.04.2011 09:08

Ehdotus Museoviraston kanssa yhteistyöstä on hyvä idea, sitä varmaan kannataa tutkia.
Voisiko myös harkita kannatusyhdistyksen perustamista. Se keräisi varoja erilaisilla tempauksilla ja keräyksillä museon toimintaan ja tekisi tunnetuksi museon toimintaa.


Vieras

#61 Liiton toimintaa

06.04.2011 09:36

Ilman muuta KL pitäis lopettaa WFD tukemista ja keskittyä omiin ongelmiin. Liitolaiset pitää satsata enemmän kotimaamme asioista kuin nauttia ulkomaan matkoja ja tietojenvaihtoa. Muut maat voisivat ottaa tämä vuoroksi roolia WFD.ssa. Kyllä RAY varmaan ajattelee tai olettaa että tämä kuurojen museo kuuluu museopiirin avutuspiirihiin eikä heidän roolin tukemista kuuluu tähän.Toivottavasti tämä lakkaus on vain huhuja eikä toteutuu.

Vieras

#62 Re: Liiton toimintaa

06.04.2011 12:34

Museon puolustaja
Vieras

#63 EI ole huhua

06.04.2011 15:26

EI tää Kuurojen museon lakkautus ole huhua. Onhan tämäkin adressi museon puolesta laitettu tänne. Ilman muuta WDF.n toimisto pitää siirtää muualle, jos emme ole enää puheenjohtajamaa.
Nyt on Kuurojen yhdistyksilläkin näytön paikka. Valta on meillä, ei Kuurojen liitolla.

Vieras

#64 Re: Olisiko malliksi?

06.04.2011 20:48

#59: Meritähti - Olisiko malliksi?

Hyviä ehdotuksia, mutta arvaan, että ehdotuksiksi jäävät. Turha  herätellä ihmisissä toiveita tai ajatella Museovirastoa apuun, se on muutenkin lakkauttamassa omia museoitaan, Anjalan kartano pantiin jo kiinni, Svinhufvudin museon kohtalosta keskusteltiin kiivaasti viime kesänä yms.  Ja myös Helsingin kaupunginmuseon Tuomarinkylän kartanossa oli sulku-uhka. Näitä museoita on Suomi väärällään, mutta tälläista ei ole!

Nämä vaihtoehtoasiat olisi Liiton pitänyt selvittää, ja aloittaa riittävän ajoissa, ennen kuin ehdotus tehtiin. Lyön vetoa, että Liitto ja johtoryhmä ei tässä peräänny, ellei Liiton hallitus tee päätöstä itsenäisesti. Nyt jokainen painostamaan hallituksen jäseniä! Tai onhan meillä vielä yksi vaihtoehto. Aina voi erota liitosta ja liittyä kilpailijaan (FST). Kenen edunvalvontaa sitten harjoitatte?

 

Meritähti
Vieras

#65 Re: Re: Olisiko malliksi?

06.04.2011 22:01

#64: - Re: Olisiko malliksi? 

Meidän museommehan on yhtä ainutlaatuinen kuin saamelaistenkin! Kun kerran he saavat avustusta ja tukea, niin miksi heti suhtautua negatiivisesti ajatukseen yrittää saada meidänkin museollemme samat tuet?! Ellei mitään yritä, ei myöskään mitään voita!

Luettelemasi lakkautetut/lakkautettavat museot eivät ole samanlaisia ainutlaatuisia "erikoismuseoita" kuten meidän museomme. Kuten itsekin toteat, niin näitä luettelemiasi museoita on Suomi väärällään, mutta tällaista, eli meidän museomme kaltaista, ei ole. Jos asia saadaan taitavasti perusteltua - ja uskon, että saadaan - voimme saada tukea. Eikä Museovirasto ole ainoa taho, muitakin on, joista kannattaa yrittää. Positiivista uskoa kehiin!

Kerroit vaihtoehdoksi erota Kuurojen Liitosta ja liittyä kilpailijaan (FST). Miten niin kilpailijaan, FST:hän on Kuurojen Liiton jäsen; on ainakin vuoden 2010 jäsenyhdistysluettelon mukaan.


Vieras

#66 Re: EI ole huhua

06.04.2011 23:53

#63: Museon puolustaja - EI ole huhua

Olen sinun täysi sama mieltä...  Esim WFD toiminnassa ei voi enää suomessa aina ikuisesti vaan toiminnasta voisi lakkautus ja antaa toisen maahan valtioon ota hoitaa.. Esim takaisin italiaan!!.... Toinen asia Valtaoikeudella kenelle on tarkoitettu.. Se on valta annetttu kaikki Yhdistykselle.. ON lain mukaan  EI liitolla mitään valtaoikeudella olemassa..MUTTA valittavasti monta vuotta aina ollut Johtoryhmä teki paljon väärinkäyttöä erilaisen päätökset.. Hallituksen jäsenet teki vaan tottelevat mitä johtoryhmä sanoi esittää asia ja päätökset hyväksyy..... Se on kamala ja inhottava juttu!!! Pakko olla jotain tehtävä huomatus Johtoryhmälle!!!! Onko teillä ehdotuksia???

Mikki Nieminen
Nummi-Pusula

#67

07.04.2011 07:59

Näen kuurojen historian osana suomalaista identiteettiä. Viittomakielinen vähemmistö edustaa suomalaista sisua parhaimmillaan. Suomi on kansana puolustanut maataan ylivoimaista vihollista vastaan sotavuosina. Samoin ovat kuurot puolustaneet viittomakieltä ja kuurojen kulttuuria valtaväestön puristuksessa. Vain historian tuntemuksen kautta ymmärrämme nykyisyyttä.

Minä olen Kuurojen museon toiminnan jatkamisen kannalla, joko niin, että se on nykyinen erityismuseo tai niin, että se sijoitetaan Suomen Kansallismuseon yhteyteen.
Keikka
Vieras

#68

07.04.2011 15:19

Uskomatonta, että tällaista edes suunnitellaan!?
Valitse nimimerkki
Vieras

#69

07.04.2011 15:33

Pähkäilen miten olisi nyt aikaa perustaa EU:n oma kuurojen museo niin saadaan avustukset EU.lta ja tehdään tänne suomeen koko euroopan kuurojen museoksi. Mutta kai se olis toiveunia.:)

Kirjoita kommentti...
Meritähti
Vieras

#70 Erilaisia mahdollisuuksia

07.04.2011 20:14

Mikki Nieminen Nummi-Pusulasta teki hyvän ehdotuksen, että Kuurojen museo siirrettäisi Kansallismuseon yhteyteen. Se on varteen otettava vaihtoehto.

Minulle tuli mieleen, että kun me kuurot olemme ns. aistivammaisia kuten näkövammaisetkin, niin onkohan heilläkin oma museonsa? Ja onhan heillä: Näkövammaisten keskusliiton sivulla kerrotaan siitä; http://www.nkl.fi/fi/etusivu/palvelut/museo. En tiedä, onko heidän museollaan samanlainen tilanne kuin meillä, mutta jos on, niin voisiko ajatella heidän ja meidän museomme yhdistämistä ja siirtämistä omaksi yksikökseen jonkun isomman museon yhteyteen, jolloin kävijämääräkin varmasti lisääntyisi? Molemmat museot ovat tärkeitä sekä aistivammaisille itselleen että myös tutkijoille kuurojen ja näkövammaisten kulttuurin tallentajina ja vaalijoina. Näin olisi kolmen ryhmän kulttuuri ja menneisyys samassa paikassa: kuurojen, sokeiden ja kuurosokeiden. (Kun tuo terminologia on vähän kimurantti juttu, niin olen tässä käyttänyt meistä niitä nimityksiä, jotka meillä kuurojen ystävieni kanssa on jokapäiväisessä käytössämme.) Kustannuksetkin olisi yksinkertaisempi jakaa ja erilaisten tukien saaminen varmasti helpompaa.

Siitä me olemme kaikki olleet tällä palstalla yksimielisiä, että Kuurojen museo pitää säilyttää. Erilaisia mahdollisuuksia on, ne pitää vain löytää ja selvittää.

Vieras

#71 Re: Erilaisia mahdollisuuksia

08.04.2011 18:38

#70: Meritähti - Erilaisia mahdollisuuksia

Todellinen vaihtoehto pitää olla 100 % varma ja sopimuskin allekirjoitettu ennenkuin mitään museota koskevaa päätöstä tehdään.  Helppoa on heitellä vaihtoehtoja ja herätellä toiveikkuutta. Miksei liitto hanki puolueetonta ulkopuolisia selvityksiä ja arvioita siitä, mikä on sen eri toimintojen todellinen vaikutus yhteiskuntaan, kuurojen hyvinvointiin, edunvalvontaan ja kuinka paljon kukin yksikkö oikeasti tuottaa, ja mikä on tuotoksen laatu. Silloin olisi helpompi tehdä lakkauttamispäätöksiä jotka eivät ole vain uskon varassa. Jos tulot laskevat vielä noin 2 miljoonaa vuoteen 2013 mennessä niinkuin eilen Helsingin kuurojenyhdistyksen verkkolähetyksessä  talousjohtaja Torniainen sanoi, niin se tarkoittaa että todella suuria leikkauksia pitää tehdä lisää. Siitä ei verkkolähetyksessä kukaan sanonut mitään.  Ikävistä asioista ei uskalleta puhua. Onneksi tämä museoasia tuli edes ilmi!


Vieras

#72 Re: Re: Erilaisia mahdollisuuksia

09.04.2011 11:03

#71: - Re: Erilaisia mahdollisuuksia

Olen samaa mieltä kanssasi. Päätöstentekoon tarvittaisiin ulkopuolinen selvitysmies. Prioriteetit ovat hukassa ja organisaatiorakenne aivan liian raskas.

HeKa
Vieras

#73 Turkuun?

09.04.2011 20:07

Hieno asia, mikäli Kansallismuseo ottaisi Kuurojen Museon haltuunsa,
Mutta mikäli näin ei kävisi, niin mitäpä jos lahjoittaisimme museomme turkulaisille.
Turkuhan on valittu tämän vuoden kulttuurikaupungiksi ja lisäksi Turun Kuurojen yhdistys täyttää tänä vuonna 125 vuotta.
Olisi hieno lahja heille ja ehkäpä Turun Museovirasto löytäisi Kuurojen Museolle arvostetun paikan.
X
Vieras

#74 Re: Re: Erilaisia mahdollisuuksia

09.04.2011 22:21

Korjaisin tuon tittelin, Torniainen ei ole talousjohtaja, vaan hallintojohtaja.


Vieras

#75 Re: Re: Re: Erilaisia mahdollisuuksia

09.04.2011 23:36

#74: X - Re: Re: Erilaisia mahdollisuuksia

Eikö mies ole vastannut talousasioista jo 30 vuotta, nimike on täysin toissijainen. Tulokset ne ovat ensisijaisia... Ja Museovirasto puolestaan vastaa ihan koko maasta, Suomen Turustakin: http://www.nba.fi/fi/museot