MERIKORTTELI PELASTETTAVA

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista MERIKORTTELI PELASTETTAVA.

jj
Vieras

#1 Punavuori versus gloudcity

30.03.2011 17:52

Punavuoressa ei tarvita omaa MAKKARATALOA (ylisuurta arkkitehtuuria)yksi riittää Hesalle.
KW
Vieras

#2

30.03.2011 20:06

Nyt kun on muutama vuosikymmen kulunut arvotalojen ja hienojen puutalojen tuhoamisesta, voidaan pilata Helsingin profiili ja Punavuoren asukkaiden kotiympäristö. Luultavasti lahjontaa ja isoja rahoja on hommassa mukana, arvailen.
JH
Vieras

#3

31.03.2011 08:27

Kyllä rakennusoikeuden pitäis riittää nykyisilläkin. Nyt lisätään oikeutta niin että se vaikuttaa ympäristöön monella negatiivisella tavalla. Suunnitelma ei saa tulla näkyviin harjakorkeuden yläpuolelle. Sisäpihalle saa ihan tarpeeksi Lisäoikeutta ja sen pitäisi omistajalle riitää.
sunshine
Vieras

#4

31.03.2011 11:21

Mielestäni Merikorttelisuunnitelma on loistava - suojeltu rakennus säilyy katukuvassa ja alue elävöityy uusilla asukkailla.
Valoisuuden väheneminen Telakkapuistossa on kehno argumentti tässä tapauksessa, koska korkeat rakennukset joka tapauksessa varjostavat aamuisin, jolloin aurinko paistaa matalalta Merikorttelin suunnalta. Huolestuttavampaa puiston kannalta on Telakkarantaan suunniteltu asuinalue.
Tehdasrakennusten harjaprofiilin rikkoutuminen tai kaupungin siluetin muuttuminen tuskin häiritsee monenkaan arkielämää.
Liikennejärjestelyt rakentamisen aikana ovat tietysti ongelma, mutta väliaikainen.
Toisessa (2) kommentissa puhuttiin Punavuoren asukkaiden kotiympäristön pilaamisesta(?) - tämä suunnitelmahan ei ympäristöä muuta..

Hienoa, että on vihdoinkin ymmärretty, että kaupunkikuva voidaan säilyttää ja silti rakentaa uutta. Niin on toimittu maailmalla jo vuosikymmeniä.
jj
Vieras

#5 sunshine meni varjoon

31.03.2011 14:36

Merikorttelin räystään korkeusasema on nyt 26.45m merenpinnasta (= +0.0) ja katon harja 34,50 m

Kortteli sijaitsee Telakkapuiston etelä reunalla ja varjostaa jo nykyisessä korkeudessaan huomattavasti Telakkapuistoa, jossa Betania-talossa sijaitsevan lasten päiväkodin lapset ulkoilevat päivittäin sekä aamu että iltapäivisin. Edelleen puisto on myös iltaisin lasten perheineen suosima ulkoilupaikka.Siis auringonvalon saantia puistoon ollaan nykyistä rakennuskantaa huomattavasti korkeammalla rakentamisella varjostamassa kello 12 alkaen koko loppu päivän ajaksi.
Telakkaranta suunnitelmissa kaikkein korkeimmat massat oli sijoitettu Mallaskadun puoleiseen päähän suunnittelualuetta. Telakkapuiston valon saannin turvaamiseksi edes hetkittäisinä pilkistyksinä Perämiehenkadun katulinjaa myöten on toteutettava arkkitehti Juha Ilosen ideoima Perämiehentori suunnitelma.
(http://www.kolumbus.fi/juha.ilonen/Sivusto/01peramiehentori.html)

Nykyisen asemakaavan mukaan korttelin rakennusoikeus on käytetty kaikilta osin loppuun. – Siis kortteli on valmis. – Kiinteistön julkisivut ovat suojeltu SR2 merkinnällä, joka suomeksi sanottuna tarkoittaa: katujulkisivuja ja kattoa ei saa muuttaa, joten on melkoista ylimielisyytä KSV edustajilta väittää, ettei uusirakennuksen katon yläpuolelle kohoavat 8 -kerrosta liittyisi mitenkään suojeltuun julkisivuun. Julkisivuun on ymmärrettävä kuuluvaksi myös se tyhjä tila, joka sijaitsee kiinteistön tontinkohdalla rajaten rakennuksen yläpuolelta taivasta vasten.

Muutama fakta auringon kierrosta Helsingin horisontissa auringonkorkeus korkeimmillaan talvipäivänseisauksen aikaan on vain 6,5° ja vastaavasti kesäpäivänseisauksen aikaan 57,5°horisontin yläpuolella. Auringon ollessa etelässä, keskipäivällä, korkeimmillaan on varjo lyhimmillään. Katso taulukosta Wikipediasta.)
Muutama fakta auringon kierrosta Helsingin horisontissa auringonkorkeus korkeimmillaan talvipäivänseisauksen aikaan on vain 6,5° ja vastaavasti kesäpäivänseisauksen aikaan 57,5°horisontin yläpuolella. Auringon ollessa etelässä, keskipäivällä, korkeimmillaan on varjo lyhimmillään. (Katso lisää oheisesta taulukosta, jonka lähde on Wikipedia.)

Pitkän varjon kesto on kahdeksan ja puoli kuukautta vuodesta. Pisimmillään
keskipäivän varjo 63.8 m korkealle rakennukselle on 559,965m joulun aikoihin. (Varjomaksimi on noin 8,8 kertaa rakennuskorkeus.)Vielä 30° korkeudessa varjon pituus on 110,505m siis miltei kaksi kertaa rakennuksen korkeus .
Näin ollen puoli vuotta varjon pituus on välillä 560-110m.

Tähtitieteellinen yhdistys Ursan tekemien havaintomittausten mukaan Helsingin horisontissa auringonkorkeus 45° sattuu toukokuun 1. ja elokuun 12. päivään.

Tuolloin tarkalleen keskipäivän hetken ajan varjo on yhtä pitkä kuin rakennus on korkea. On syytä muistaa, että muun osan päivää varjo on edelleenkin pidempi kuin rakennus on korkea, koska asialla on merkitystä puiston todelliselle varjoisuudelle.
Näin ollen siis vain vajaat kolme ja puoli kuukautta vuodessa keskipäivän hetken varjo on lyhyempi kuin rakennuksen korkeus 63,8m, mutta aina varjoa on vähintään 47,210m verran juhannuksenakin. (Varjominimi on noin 0,75 kertaa rakennuskorkeus. )
Edellä olevassa on laskettu kilpailutöiden korkeimman (pistetalo Mallaskadun päässä) rakennuksen mukaan.
Matalin hotellimassa on 39m korkea ja sen varjot ovat pituudeltaan vastaavasti: auringonkorkeus 6,5° = 342,299m / 30°=67,550m / 45°=39,000m = kahdeksan ja puoli kuukautta vuodesta lyhin varjo on pidempi kuin rakennus on korkea / 57,5°=24,846m.
Eniron internetkarttapalvelussa mitattuna telakka-alueen säilytettävän punatiilipiipun huipusta etäisyys Punavuorenkadun ja Perämiehenkadun kulmassa olevaan jugend talon kulmatornin huippuun on 214m.
Vanhan säilytettävän piipun varjon pituus on 214m luokkaa vielä noin 10°-11° auringonkorkeudella siis marraskuun 20 päivästä tammikuun 20 päivään. SIIS Telakkapuiston lapset ovat täysvarjossa kaksi kuukautta vuodessa matalimman hotelliversion mukaan! Ehdotettujen hotellirakennusten Telakkapuiston puoleiset seinät ovat huomattavasti lähempänä puistoa kuin säilytettävä piippu, joten varjoa riittää yli tuon mainitun kahden kuukauden. Kolmen muun ehdotuksen harjakorkeuden ollessa korkeammalla varjostus kasvaa pituutta ja ajallista kestoa.

+63,8m rakennuskorkeus oli Telakkaranta suunnitelman korkein rakennus Gloud Cityn huippu on +67.8m korkeudessa
siis vuodesta 8 ja 1/2kk on pitkä varjo vain 3 ja 1/2kk varjon pituus keskipäivällä hetkellä on lyhyempi kuin rakennuksen korkeus


Vieras

#6 Re: sunshine meni varjoon

31.03.2011 19:23

nono
Vieras

#7 Merikorttelin muutosrakentaminen järjetön

31.03.2011 21:11

miksi olisi olemassa suojelupäätöksiä jos rahalla saa ne järjettömästi purkaa, vastustan moista järjettömyyttä!
nimim.erkki

#8 Miksi?

01.04.2011 01:24

Miksi mennä ylös? Alaspäin on tilaa vaikka kuinka. Samalla tulisi lisää väestönsuojatiloja.

Vieras

#9

02.04.2011 21:43

Asiallinen!

Vieras

#10 Ulkomaalaisille pitää kieltää kokonaan

03.04.2011 21:13

yritysten ja asuntojen osto Suomesta!

Päätösvalta PITÄÄ PALAUTTAA Suomeen ->

SUOMI PITÄÄ PALAUTTAA SUOMALAISILLE!

KATSO -> http://riikkasoyring.puheenvuoro.uusisuomi.fi/


Vieras

#11 Juuri niin!

03.04.2011 21:15

Allekirjoita adressi!
http://www.adressit.com/eusta
Varjotutkija
Vieras

#12 Varjo tulee siis Merikorttelista kuten laskelmillasi hienosti osoitat.

04.04.2011 18:02

#5: jj - sunshine meni varjoon 

Kuten edellinen kirjoittaja huomauttaa Merikortteli varjostaa puistoa nykyään kello12 asti, osittain kello 18 asti.

Uudessa tilanteessa varjo tulisi edelleen 99% Merikorttelista, Cloud City heittäisi lisävarjoa puistoon vuoden ympäri keskiarvona laskettuna yhden prosentin lisää.

Talvella Cloud City ei varjosta puistoa, sillä merikortteli varjostaa sen jo käytännössä täysin, kesälläkin sen varjo lankeaa puiden lehvistöön, joka toki nykyäänkin jättää puiston varjoonsa. Puiston varjostuksesta on siis aiheetonta valittaa.

Vexi Salmi
Vieras

#13 EHJÄ PUNAVUORI EI TARVITSE ÖKYPILVENPIIRTÄJIÄ

04.04.2011 22:09

Olen nähnyt useita keskieurooppalaisia kaupunkeja. Siellä vanhojen kaupunkien harjakorkeudet ovat pyhiä. Jos alueille on rakennettu uutta ( Saksassa pommitusten takia ), niin rakennukset on sopeutettu ympäristöönsä. Uudet, nykyarkkitehtuuriset kaupunginosat ovat syntyneet uusille alueille ja ovat kokonaisuuksia. Merikorttelin tuhoamisessa ei voi olla muuta tarkoitusta kuin korttelin omistajan hyödyn maksimointi ja sellaista voidaan hyväksyä vain nousukkaissa kaupungeissa, Toivottavasti Helsinki ei kuulu niihin.
Pilven poika
Vieras

#14 Re:

07.04.2011 09:03

#4: sunshine -  

Ei kai se, että nyt aamulla on varjoistusta, tarkoita sitä että menkööt myös auringonpaiste päivällä. Talvellahan Telakkapuiston varjot ovat pitkät, kesällä lyhemmät. Ainakin meillä lapset käyttävät puistoa päivällä, eivät niinkään illalla, jolloin uuden Rööperinrannan varjot tulevevat.

Kaupunkikuva voidaan säilyttää. Ja rakentaa uutta Rööperinrantaan, Hernesaareen, Jätkäsaareen ....

Petrus Pennanen
Vieras

#15 Re: EHJÄ PUNAVUORI EI TARVITSE ÖKYPILVENPIIRTÄJIÄ

07.04.2011 17:52

#13: Vexi Salmi - EHJÄ PUNAVUORI EI TARVITSE ÖKYPILVENPIIRTÄJIÄ

16 kerrosta ei ole nähnytkään pilvenpiirtäjää, ja korkeita rakennuksia Helsinki nimenomaan tarvitsee.

Rantsun kundi
Vieras

#16 Stadissa on runsaasti rakentamatonta tonttimaata

07.04.2011 19:04

Sipoon "valtauksen" ja satamien uudelleen kaavoituksen yhteydessä kaupunki on saanut käyttöönsä runsaasti vapaata tonttimaata rakentaa kokonaisia uusia kaupungin osia. Mikä järjetön tarve on tunkea suojeltuun kohteeseen liikenteelliseen pullonkaulaan yhtään mitään lisää.

Merikorttelin sisäpiha olisi mainio teidän "tavisten" työmatkahotellin paikkaksi sisäpihalla liikenteen melu ei pahemmin häiritse unta. Punavuorelaisena en itse käytä juurikaan alueen hotellipalveluja.

Telakka/Rööperinrannan voisi käyttää johonkin stadin asukkaita paremmin palvelevaan toimintoon kuin hotelliin. Tämä kaikki olisi mahdollista tehdä rikkomatta nykyistä harjakorkeutta.

Kaupunkisuunnitteluvirasto ei esittänyt mitään ajatusta visioksi mitä aluella tulisi olla vaan on toiminut postimerkki-asekaavoitus periaattella ensin Telakkarannassa Wärtsilän konkurssipesän pillin mukaan ja Merikorttelissa kiinteistösijoittajan lompakon paukkeen tahdissa.

Vieras

#17 K Juuri niin!

07.04.2011 19:35

Rööperin kundi
Vieras

#18 Re: Stadissa on runsaasti rakentamatonta tonttimaata

08.04.2011 09:27

#16: Rantsun kundi - Stadissa on runsaasti rakentamatonta tonttimaata

Täsmälleen!

Tehköön mitä tahansa omalla takapihallaan, mutta suojellun kiinteistön, rakennuksen tms ulkonäköä ei voi lisätä 8:lla kerroksella nykyisen harjakorkeuden yläpuolelle ilman että suojelukohteen ulkonäkö siitä muuttuu. Tää on ihan yksinkertaista, ja pitäis olla myös virastolle.

Nyt hankitaan todella arvokkaita rakennusoikeuksia, yli 8000m2 jo yli 30.000m2 lisäksi. Stockmannin rakennusoikeutta ei pidä jakaa joka kortteliin, ei ainakaan suojeltuun kortteliin.

Tehköön vaikka asunnottomien asuntolan sinne, meitä punavuorelaisia ei se haittaa.

Taiteilija
Vieras

#19 Hei arkkitehti

08.04.2011 10:12

Piirtäsitko sinä Mona Lisalle viikset ?
NW
Vieras

#20 Re: sunshine meni varjoon

08.04.2011 10:54

#5: jj - sunshine meni varjoon 

 ..ja samalla kun puhutaan piipuista niin ainakin alueen pienoismallin perusteella (esillä mainiossa "Laituri"-tilassa vanhalla bussiasemalla) tajusin että uusi Cloud City tuleekin nousemaan samaan korkeuteen kuin Sinebrychoffin tehtaan suojeltu piippu!

Siinä ovat mittasuhteet joista puhutaan tässä tapauksessa. Cloud City on enteellinen nimitys Punavuoren keskelle laskeutuvalle ukkospilvelle joka varjostaisi kivikaupunkia entisestään.... Helsingin nykyinen "skyline" mereltä nähtynä on itseisarvo sinänsä ja oikea ylpeyden aihe, tähän asti on kelvannut näyttää ulkomaalaisille vieraille, mutta kuinka pitkään..? 


Vieras

#21

08.04.2011 11:07

Rikkoo maiseman

Vieras

#22

08.04.2011 11:18

Ei sovi alueelle
Iso Roba
Vieras

#23

08.04.2011 13:12

.. Wau-uudisrakennus, joka jossakin muualla voisi menetelläkin, mutta ei tässä vanhassa punavuorelaisessa teollisessa rakennusympäristössä..
JOO JOO
Vieras

#24 Mikä Wau

08.04.2011 17:00

Terassi talo on oikea termi ja sellaisen "keveyttä" voi tsekata Pikku Huopalahdessa. Siellähän on sellainen ollut jo iät ja ajat. Eikä todellakaan ole kevyen näköinen talo!
jj
Vieras

#25 Re: Re: sunshine meni varjoon

08.04.2011 17:06

#20: NW - Re: sunshine meni varjoon

Olet oikeassa telakkarannan piippu on noin +40 m siis 28 metriä matalampi kuin Could City