MERIKORTTELI PELASTETTAVA

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista MERIKORTTELI PELASTETTAVA.

Timo Toivonen

#76 Re: Re: Re: Hieno suunnitelma

03.12.2011 22:40

#52: Vexi - Re: Re: Hieno suunnitelma

Vexi nolaat itsesi noilla viisauksillasi. Jokaisella ihmisellä on oikeus vaikka tavoitella taivaita (mikäli 16-kerroksisen talon sellaiseksi näet), jos sen omilla rahoillaan tekee. Se ei ole sinun murheesi!

Jos et pidä hankkeesta, niin se on ok -jokaisella on mielipide. On ylimielistä lähteä viisastelemaan raamatullisin sanakääntein:)

Kehityksen kaasu

#77 Kaikki muutos aina pahasta

27.12.2011 14:17

Kylläpä on taas kivaa vastustaa kaikkea mahdollista pelkästä vastustamisen ilosta :)
Merikorttelin sisäpiha on muutenkin kuin pommin jäljiltä ja viereinen satama-alue ruma kuin neuvostoliittolainen tukikohta, joten "skylinen rikkominen" olisi vain positiivista. Uusi suunnitelma on nokkela, käytännöllinen ja kaunis. Kyseessä on edistyksellinen idea ja juuri sitä mitä kasvava Helsinki tarvitsee tyydyttääkseen asukkaiden tarpeet. Mieluummin jotain tällaista kaunista ja yllättävää kuin Koffin puiston päällä olevat valkoiset kuutiot, jotka eivät mielestäni erityisesti maisemaa kaunista.

Kyllä keskustassakin voidaan neliöitä tehostaa, ettei uuden rakentaminen keskity vain johonkin esikaupunkeihin.

Oikeasti varjostuksen merkitys on sen verran pieni että suosittelen ammattivastustajille mieluummin liito-oravan papanoita. Niitä kun ripottelee vaikkapa Nosturin pihaan (eikös olekin idyllinen ympäristö?) niin kyllä tulee kapuloita tämänkin vankkurin rattaisiin.

Sitten joskus sadan vuoden päästä tuo hökötys suojellaan kun ihmiset ovat niin kovin kiintyneitä siihen ja se on olennainen osa Etelä-Helsingin kaupunkikuvaa.
jh

#78 No niin.

17.04.2012 13:18

16.04.2012 Museoviraston lausunto:

"Museovirasto toteaa, että entinen kaapelitehtaan talo on arkkitehtonisesti ja kaupunkikuvallisesti merkittävä rakennus sekä tärkeä osa Punavuoren ja Hietalahden telakka-alueeseen liittyvää teollisuusrakentamisen perintöä ja miljöötä. Uudisrakentaminen esitetyllä tavalla korttelin sisälle turmelisi entisen Kaapelitalon kaupunkitilallisen ja -rakenteellisen olemuksen siitä huolimatta, että rakennukseen itseensä kohdistuu asemakaavaluonnoksessa asianmukainen suojelumääräys. Sisäpihan täyttäminen rakennusmassalla heikentää myös kadunvarsirakennuksen sisätilojen arvoa ja käytettävyyttä. Poikkeavan korkea rakentaminen ei sovellu kantakaupungin rakennuskorkeuksilta historiallisesti vakiintuneeseen maisemaan. Helsingin kantakaupunki ja sen hahmo kaukomaisemassa tulee rauhoittaa ylikorkealta rakentamiselta."

kts. http://www.nba.fi/fi/ajankohtaista/tiedotearkisto?Article=5680

Vieras

#79 Pimentävät Pilvet pois Punavuoresta

27.09.2012 15:15

1. Sotii Merikorttelin jo saamaa suojelupäätöstä vastaan. Merikortteli on suojeltu sr-2 merkinnällä, joka kattaa seinät ja katon, mutta ei näköjään ylläolevaa ilmatilaa.
2. Rikkoo historiallisesti arvokkaiden tehdasrakennusten harjaprofiilin (viereisessä korttelissa on Mestaritalo eli vanha Fazerin makeistehdas).
3. Pimentää Telakkapuiston, kaupunginosamme lasten henkireiän.
4. Suuri kysymys ovat myös liikennejärjestelyt rakentamisen aikana ja sen jälkeen.
5. Tämän pilvenpiirtäjän hyväksyminen suojelun ohittaen avaa mahdollisuuden rakentaa lisää tornitaloja Punavuoreen ja muihin kaupunginosiin, joissa on arvokasta, vanhaa rakennuskulttuuria.

Vieras

#80

13.05.2020 10:48

Matut maasta ulos johan niin pelastiuu kaiken maailman meret ja korttelitkin !