MERIKORTTELI PELASTETTAVA

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista MERIKORTTELI PELASTETTAVA.

Vexi Salmi
Vieras

#51 Re: Hieno suunnitelma

02.05.2011 08:02

#49: Kannattaja - Hieno suunnitelma

Hätääntynyt arkkitehtitoimisto näköjään masinoi kehuvia ja ylistäviä kirjoituksia. Kukaan järkevä ihminen ei puolustaisi suunnitelmaa suojeltuun, ehjään teollisuuskortteliin. Jos kannattajalla on olemassa nimi, niin olisi mukava lukea se, että tietäisi miltä idiootit näyttävät.

Vexi
Vieras

#52 Re: Re: Hieno suunnitelma

02.05.2011 08:07

#50: Vexi Salmi - Re: Hieno suunnitelma

huh, huh. Se joka kuuseen kurkottaa, katajaan kapsahtaa. Vain suuruudenhullut tavoittelevat taivaita ja vielä asuntopulan nimissä. Onkohan kirjoittajalla varaa asua suunnitellussa Babelin tornissa.

Häämies
Vieras

#53 Re: Re: Hieno suunnitelma

03.05.2011 17:59

#51: Vexi Salmi - Re: Hieno suunnitelma

Joo varmasti tekevät kaikkensa masinoimalla isolla rahalla. Tää oli nähtävissä ja kuultavissa jo Laiturin tilaisuudessa, kun vähän arvosteltiin niin KSV:n henkilöt puolustivat hanketta halveksien kriittisiä yleisölausuntoja näyttämättä kasvojaan selin yleisöön ja sitten nimettömiä ihmisiä, jotka ihailivat suunnitelmaa ja loukkaantuivat KSV:n ja arkkitehtien puolesta.

Olet oikeassa Vexi!

Jan

#54 TIETOA KANNATTAA LISÄTÄ

06.05.2011 01:51

Nimimerkki Kannattaja kirjoittaa ettö Hkiin tarvitaan kipeästi uudisrakennuksia. Niitä on tulossa pilvinpimein mm. Jätkäsaareen ja Kalasatamaan. Ei muutamille luxusasunnoille ole tarvetta, niitä on ennestään myymättä iso kasa. Ota yhteyttä välittäjiin, jos on tarvetta. Mikäli haluat rikastuttaa hollantilaista sijoitusyhtiötä, heiltäkin löytyy varmasti jotakin sinulle. Kannattaa myös matkustaa ulkomaille, useimmissa maissa ei pilata vanhoja asuinalueita muutamien huippurikkaiden ostajien takia. Jos tuo terassitalo nousisi, kuka sinne kehtaisi edes muuttaa? Vastustus on sen verran kova.

Vieras

#55

08.05.2011 16:20

uskomatonta
Kehityksen puolesta

#56 Re: Re: Hieno suunnitelma

08.05.2011 20:12

#51: Vexi Salmi - Re: Hieno suunnitelma

Olipa junttimainen agressiivisuudessan tämä lausunto. Mdelkein kuin Irwinin piisit. Niiden kirjoittaja tosin tiedetään.


Vieras

#57

08.05.2011 21:01

Asuessani Helsingissä työpaikkani oli merikorttelissa
Vexi Salmi

#58 Re: Re: Re: Hieno suunnitelma

09.05.2011 07:53

#56: Kehityksen puolesta - Re: Re: Hieno suunnitelma

Kirjoitan aina omalla nimelläni, joten en kuulu vihjailijoiden joukkoon. Junttimaisuudesta en tiedä mitään, mutta nousukaismaisuuden huomaa, haistaa ja tuntee jo kaukaa. Irwininb kuolemasta on jo yli kaksikymnentä vuotta. Hänen mukaan vetämisensä ei tunnu kovin sivistyneeltä. Olen pahoillani, mutta en tunne minkäänlaista sääliä joutuessani tekemisiin tyhmyyden, ypeyden ja suuruudenhulluuden klanssa.

tasa-arvo ja isänmaallisuus takaisin, älkää myykö maatamme

#59 Kaikki taloyhtiöt hakemaan poikkeuslupaa sisäpihapilvenpiirtäjälle!

10.05.2011 00:44

Idea: pakotetaan kaupunki ottamaan yleisellä tasolla kantaa sisäpihapilvenpiirtäjien sallittavuuteen.

Kaikkien lähiseudun taloyhtiöiden tulisi nyt laittaa hakemukset sisäpihapilvenpiirtäjistä kaupungille.
Kaupunki joutuisi sallimaan kaikki, tai hylkäämään kaikki, myös Merikorttelin samalla, koska taloyhtiöitä on kohdeltava tasavertaisesti.

Jos suomalainen taloyhtiö hakisi lupaa korkealle lisärakennukselle sisäpihalle, ei lupaa luultavasti saataisi, koska asemakaavamääryäkset eivät salli.
Ovatko nämä hankkeet mahdollisia vain, jos puuhamiehinä on ulkomainen sijoittaja, ja hanketta kuvataan ja mainostetaan seuraavilla sanoilla ja asioilla:
"innovatiivinen"
"luova"
"elävä kaupunki"
"luovan alan toimistoja"
"ekologinen"
"viherkattorakentaminen"
atomipummi

#60 Voi että

11.05.2011 23:44

Häpeisitte nyt vähän. Itkettää katsella ja lukea kun ihmiset joita on aikaisemmin pitänyt fiksuina lähtee mukaan vastustaan muutosta. Teidän takia stadi ei kehity.

Voisitte koittaa ymmärtää että Helsinki ei ole enää se sama kaupunki mitä teidän lapsuudessanne. Päästäkää irti, lopettakaa toi auringonpaiste-skeidan jauhaminen ja muuttakaa maalle jos kehitys ei miellytä. Tai edes Töölöön. Se on muutenkin jo täynnä vanhoja jääriä.

Jos haluatte tehdä Rööperistä paremman paikan elää, voisitte aloittaa räjäyttämällä ne 60-70-lukulaiset rakennusten irvikuvat. Jollette nyt pidä niitäkin kodikkaina ja perinteisinä....

(ja tosiaan; minulla ei ole mitään suhteita arkkitehteihin tai kaupunkiin. Haluan vain lävän ja kehittyvän Helsingin, en NIMBYjen jumittamaa ulkoilmamuseota.)

Vieras

#61

12.05.2011 19:51

stadi on meidän stadi eikä kukaan firma tai instituutio saa muuttaa suomalaista historian perintöä.jotkut asiat kuuluu vain suomalaisille ja helsinkiin.

Vieras

#62

13.05.2011 14:38

ei merikortteria

Vieras

#63

18.05.2011 15:45

Tehtiinsä Pariisissakin pilvenpiirtäjä keskelle vanhaa kaupunkia ja nyt kaduttaa niin vietävästi. Ei siis tehdä enää.

Vieras

#64

19.05.2011 18:44

Täysin uskomaton möhläys suunnittelijoiden ja sijoittajien puolelta. HÄVETKÄÄ!!!

Vieras

#65

19.05.2011 22:25

pasilaan korkeat talot kenties sopivat, eivät vanhaan kantakaupunkiin.
kehityksen puolesta

#66 Re: Re: Re: Re: Hieno suunnitelma

29.05.2011 14:32

#58: Vexi Salmi - Re: Re: Re: Hieno suunnitelma

Nimittelet kuitenkin erimielisiä idiooteiksi.....

kysymys

#67 Re: sunshine meni varjoon

01.06.2011 18:29

#5: jj - sunshine meni varjoon

Miksi et tee visualisointia varjolaskelmista?

Samoth

#68 Re: Järkyttävä ajatuskin

01.06.2011 18:46

#28: Thomas - Järkyttävä ajatuskin

Merikorttelin vastustaminen kuvaa lähinnä suomalaisten (tieyn ryhmän) huonoa itsetuntoa: vastustetaan kaikkea, ihan vain vastustamisen vuoksi. Sivistysmaissa ihmiset eivät vastusta hyviä suunnitelmia. Jos vastustajilla on kielteinen suhtautuminen, kehoittaisin heitä leikkimään legoilla ja perehtymään todelliseen kaupunkisuunnitteluun. Siinä ei tarvita muutamien kiukkuisten urputusta, joka haittaa koko kaupungin positiivista kehitystä. Adressissa on muuten vaikuttavia nimiä, tunnetusti ajattelevia ihmisiä.

Johan

#69 Paha vedätys

13.06.2011 23:13

Hollantilainen sijoitusyhtiö yrittää kääräistä miljoonien voiton Merikortteli-bisneksellään, joka rumentaisi ympäristöä eikä auta asuntopulaan. Kun talo saataisiin valmiiksi, olisi luultavasti jo seuraava suurlama. Jäljelle jäisi pimeä tornitalo. Vastaavia pimeitä asuntoja voi käydä katselemassa Eiranrannassa. Lukekaa englantilaisen arkkitehdin mielipide viikonvaihteen Hesarista, siinä haukutaan eiranrannat ym. Arkkitehdin mielestä Hki on pilattu uusilla rakennuksilla. Yes!p.S. Mitä törkeämmin ulkomaiset sijoittajat käyttävät meitä hyväkseen, sen enemmän sataa ääniä persuille.
Hieno pilvi!

#70 Re: Punavuori on kehittyvää aluetta

04.07.2011 19:51

#35: Paikallinen - Punavuori on kehittyvää aluetta

Olet oikeassa. On sääli, etteivät kaikki mahdu asumaan kantakaupunkiin, mutta enemmän asuntoja tännekin mahtuu. Ja enemmän ihmisiä ja kuhinaa tuottaa enemmän palveluita ja elävää, iloista, suvaitsevaista kaupunkia. Tervetuloa pilvilinna, olet piristävä esimerkki boksin ulkopuolisesta ajattelusta ja uudesta rakentamisesta! Tuon kaikki vieraani katsomaan CloudCityä ja ylpeänä näytän, miten kaupunkini kehittyy. Vanha talohan sitä paitsi jää paikoilleen, kerrostuminen on hauskaa.

kehityksen puolesta

#71 Re: Re: Punavuori on kehittyvää aluettajippii

13.07.2011 01:56

Toivo

#72 Kauppalehti meni lankaan

02.08.2011 23:22

Arkkitehtitsto pääsi ylistämään suunnitelmaansa Kauppalehdessä, jossa julkaistu juttu oli journalistisesti varsin yksipuolinen. Tornitaloaan haikaileva arkkitehti sortui puhumaan väheksyvästi hanketta vastustavista. Vailla todellista tietoa hän väitti mm. erään kulttuurivaikuttajan vastustavan hanketta, koska hänen parvekkeellaan auringonpaiste vähenee. Tämä kulttuurivaikuttaja ei ole tietääkseni koskaan puhunut sanaakaan omasta parvekkeestaan vaan yleisestä kaupunki-ilmeestä ym. Noh, poikien pitää yrittää alhaisilla keinoilla saada itseään esille, koska vastustus on kova myös Punavuoren ulkopuolella asuvilla. Tornitalo toisi lisää joitakin luxusasuntoja, muuta iloa rakennuksesta ei ole kaupunkilaisille. Suurin ilo jäisi hollantilaiselle sijoitusyhtiölle, eikä sekään ole varmaa, sillä rakennustyöt saattaisivat jäädä puolitiehen, jos lama pyyhkäisi yhtiön kartalta. Siinä olisi sitten monumentti (rakennustyömaa) muistuttamassa Euroopan talouselämän pudotuksesta.
Mies telakalta

#73 Hollantilaisia sijoittajia ja norjalaismiljonäärejä

23.09.2011 15:37

Kyllähän kaupunkiin voi rakentaa pilvenpiirtäjiä ja vaikka sitä wau-arkkitehtuuriakin, mutta ei kai niitä tarvitse rakentaa vanhojen rakennusten päälle tai empirekeskustaan! Miksi kaupunki nöyristelee näiden hollantilaisten sijoittajien ja norjalaisten miljonäärien edessä?
Harri Nieminen

#74 Re:

16.11.2011 16:13

#4: sunshine -  

 Olen kanssasi ehdottomasti samaa mieltä. Punavuoriseura tapansa mukaan yrittää jälleen estää alueella kaiken kehityksen, toivotaan että heidät saadaan vaiennettua.

Timo Toivonen

#75 Re: Re:

03.12.2011 22:32

#74: Harri Nieminen - Re:

Olen täysin samaa mieltä. Punavuoriseura vastustaa aivan kaikkea. Kehtaavat vielä mainostaa itseänsä asukkaiden äänenkannattajana. En ole äänestänyt Punavuoriseuran änkyröitä edustamaa minua. Puhukaa vain pienen prosenttiseuranne puolesta, älkää vetäkö muita mukaan! Kiitos!

Toivon suurella sydämellä, ettei pienen äänekkään porukkanne kapinaa kuunnella asukkaiden mielipiteenä. Olin kuuntelemassa palopuheitanne KSV:n tilaisuudessa ja häpesin käytöstapojenne sekä lapsellisia ennakkoluulojanne.

Jotkut hämmentävät lätäkköä saadakseen sen näyttämään syvemmältä -sen te todellakin teitte.