Adressi musiikkipainotteisen opetuksen säilyttämiseksi Riihimäellä

kohtuuta muillekkin

#1 mitenkäs muut

15.09.2015 09:50

onko tässä tarkoitus muusiikkiluokkalaisista tehdä eliittiä ja muista hävijäjiä. Eiköhän muut joudun silloin isompii luokka kokoihin . Onko muusiikki ja sen ymmärtäjät/osaajat mahdollisuus päästä siedettävin ja oppimisympäristöltä kohtuullisiin opetus kokoihin. 

Jos kerta kaupungilla on rahaa niin siitä vaan mutta taidetaan olla ihan "peppuauki" . 

hmmhmm

#2 Re: mitenkäs muut

15.09.2015 13:17

#1: kohtuuta muillekkin - mitenkäs muut 

 Heips!

Musiikkiluokalla opiskelu ei todellakaan tee lapsesta millään lailla ''parempaa'', kuin tavallisella luokalla opiskelevasta lapsesta. Musiikkiluokan tarkoituksena on tukea ja kehittää muusikillisia lahjoja omaavia lapsia niille sopivalla tavalla. Olen itse käynyt peruskouluni musiikkiluokkalaisena ja koin oppimisen helpompana, kun välillä oli laulamista ja pääsi tutustumaan eri instrumentteihin. 

Mitä luokkakokoihin tulee, niin ainakin minun käsitykseni mukaan kaikki luokat ovat suunnilleen samankokoisia riippumatta siitä onko kyseessä musiikkiluokka vaiko normiluokka. Nykyään kylläkin luokkakoot ovat mielestäni aivan liian isoja jos miettii lapsen oppimista yksilönä.

sanattomaksi vetää

#3

15.09.2015 13:53

"onko tässä tarkoitus muusiikkiluokkalaisista tehdä eliittiä ja muista hävijäjiä"

 Voi hyvää päivää. 

Riihimäen musiikkiluokkien kasvatti, ammattimuusikko

#4 Musiikkiluokilla kauaskantoisia vaikutuksia

15.09.2015 14:08

Musiikkiluokkatoiminta on nostanut suomalaisen musiikintekemisen kansainväliseen kukoistukseen. Musiikki on myös elinkeino, jossa menestyminen vaatii alan aktiiviharrastamista pienestä pitäen. Musiikkiluokkatoiminta nimenomaan avaa tämän alan mahdollisuuden kaikille motivoituneille lapsille varallisuudesta riippumatta. Yksi musiikintunti viikossa ei tähän riitä ja kaikilla lapsilla ei ole musiikin tekemiseen suurta motivaatiota. Tutkimusten mukaan (esim. Päivi-Sisko Eerola) musiikkiluokkalaisilla kouluviihtyvyys on parempaa kuin tavallisella luokalla ja positiivinen vaikutus korostuu etenkin pojilla. Musiikkiluokat vaikuttavat lisäksi positiivisesti koko koulun kulttuuriin ja vaikuttavat pitkäjänteisesti kaupungin musiikkielämään. Maailmalla esimerkiksi vastaavantasoisen kuoron vuosibudjetti voi olla kolme miljoonaa dollaria, johon Suomessa päästään musiikkiluokkatoimintajärjestelmän ansiosta. Musiikkiluokkien alasajo on valtava isku koko suomalaiselle musiikkikentälle.

 

Pop

#5 Re: mitenkäs muut

15.09.2015 14:18

#1: kohtuuta muillekkin - mitenkäs muut 

Miltäpäs vaikuttaa tämän 30-vuotisen historian perusteella; onko musaluokkalaisista tullut eliittiä ja muut hävinneet? Musaluokkalaisten musiikkipainotteinen opetus ei ole milläänlailla muilta pois, sillä luokkakoot ovat samanlaisia. Oppilaat omin esiintymisin ja vanhempainyhdistys erilaisten tapahtumien avulla rahoittavat musiikkiluokkien toimintaa. Opettajat ovat myös sitoutuneet toimintaan tarjoamalla kiitettävästi omaa vapaa-aikaansa musiikkikasvatuksen käyttöön.

Adressin tavoite on säilyttää musiikkipainotteinen opetus, vaikka säästöt jouduttaisiinkin tekemään. = Etsitään vaihtoehtoisia toimintamalleja mieluummin kuin päätetään vaihtoehtoja selvittämättä lopettaa myönteisiä oppimistuloksia ja kouluviihtyvyyttä parantanut toiminta. Eli rahaa tämä päätös ei välttämättä vaadi, vaan pelkkää tahtoa.


Vieras

#6

15.09.2015 14:23

Kaikki neljä lastani olleet musiikkiluokalla ja kyllä se on antanut paljon positiivista extraa sekä lapsille, että meille vanhemmille. Suotakoon se tulevaisuudessakin lapsille.

Vieras

#7

15.09.2015 17:22

Musiikkiluokat ovat tuoneet paljon iloa muillekin koulun oppilaille. Musiikkiluokkien tuki ry. on ostanut esimerkiksi uusia soittimia yms. koko koulun käyttöön. Tästä hyötyvät kaikki muutkin oppilaat musiikkia opiskellessa.

Mietin myös, millainen houkutustekijä tälläiset painotukset koulussa ovat muualta muuttaville perheille. Jos montessorikoulu ja musiikkiluokat ajetaan alas, voi moni muuttaja valita mielummin muun kunnan, josta löytyy vaihtoehtoja. 

Musiikkiluokan käyneen äiti
Vieras

#8 Pitää säilyttää

16.09.2015 07:47

Arvostan musiikkiluokkatoimintaa. Musiikin ammatteihin koulutus on aloitettava jo lapsena. Musiikkiluokka on Riihimäen vetovoimaa lisäävä tekijä ja vakiinuttanut paikkansa kulttuurielämässä. Tarjoaa opetusta lahjakkuuden eikä varallisuuden perusteella.


Vieras

#9

16.09.2015 11:17

Ystävä suositti ja kannatan ajatusta
Jukka Palonen
Vieras

#10 Musiikkiluokat tukee ja vahvistaa koko Riihimäen kulttuurielämää!

16.09.2015 14:51

Musiikkiluokkaopetus tukee ja vahvistaa koko Riihimäen ja lähiseudun kulttuurielämää. Musiikkitunneilla pystytään mm. laulamaan 3-4 äänisiä lauluja, jotka ovat liki mahdottomia ns. tavallisessa luokassa. Musiikkiluokan oppilaista tulee monesti kuoronjohtajia yms musiikkiryhmien vetäjiä aikuisena, mikä on jatkuvuuden kannalta erittäin merkittävää. Hyvinkään Aseman koulun musiikkiluokkien tuntimäärä on sama kuin tavallisilla luokilla. Lisämusiikkitunnit saadaan vähentämällä esim. matematiikan ja äidinkielen viikkotunteja, jolloin lisäkuluja ei tule ollenkaan kaupungille.Tämä järjestely tietysti lisää jonkun verran oppilaiden kotitöitä, mutta 3 lapseni kokemuksesta voin sanoa, että hyvin ehtivät opiskella kaikki asiat ja pitää vielä monia unohtumattomia konsertteja ja musikaaleja.


Vieras

#11

16.09.2015 16:01

Jokainen musiikkiluokan lakkautuspäätös on virhe, jolla saadaan pieni säästö mutta suuri vahinko. Siinä ajetaan alas toimintaa jolla on vain hyviä puolia.
Teija

#12

16.09.2015 20:26

Tämä musiikkiluokkamahdollisuus on erittäin tärkeä musikaalisille oppilaille. Tuonut itsevarmuutta esiintymiseen,

mahdollistanut instrumentin valintaan ja opiskeluun, pitänyt yllä kuorolaulun taitamista, avannut esiintymis-

mahdollisuuksia. Ammattitaitoiset opettajat antaneet laadukasta opetusta lapsille. 


Vieras

#13

17.09.2015 05:02

Jotta tulevilla koululaisilla olisi mahdollisuun musiikkiin.

Vieras

#14

17.09.2015 10:30

Olin musiikkiluokkien ensimmäinen opettaja, perustamassaTuki- yhdistystä, luomassa ystävyyskoulusuhteet Unkariin ja lopetin urani koulun rehtorina.

Vieras

#15

17.09.2015 13:49

Kaksi sanaa. SAMAE KOSKINEN

Vieras

#16

17.09.2015 17:49

Musiikkiluokat mahdollistaa tasa-arvoisesti musiikinopiskelumahdollisuudet osana peruskoulua,

Vieras

#17

18.09.2015 08:24

On tärkeää jo maamme kilpailukyvynkin kannalta, että lapsilla on mahdollisuus toteuttaa lahjakkuuttaan maksuttomassa perusopetuksessa. Jos tämä loppuu, niin varakkaimmat hakeutuvat maksulliseen opetukseen ja muut lahjakkaat jäävät paitsi tätä mahdollisuutta.

Vieras

#18

18.09.2015 20:55

Kenelläkään ei ole mitään järkevää syytä olla allekirjoittamatta.

Vieras

#19

19.09.2015 12:06

Laadukkaan,vuosikymmenten kehittämistyön on tärkeä saada jatkoa Riihimäen musiikkikasvatuksen saralla

Vieras

#20

19.09.2015 16:52

Musiikkiluokan käyneen vanhempana kannatan tätä vaihtoehtoa.

Vieras

#21

20.09.2015 16:55

Lapsenlapseni Riihimäellä ovat koulussa mikä on musiikkipainotteinen, jos ja kun lapsille on annettu mahdollisuus alkaa ala-asteella musiikin syvempi oppiminen, miksi se pitää lopettaa, jo kasvatuksellisestikin musiikin opiskelu vahvistaa yhteisöllisyyttä ja monipuolistaa kuuntelemisen taitoa !

Vieras

#22

22.09.2015 05:00

Musiikkiluokkatoiminta on kulttuuria parhaimmillaan!
KupcuQ

#23

22.09.2015 12:36

Musiikkiluokka tasa-arvoistaa lapset, myös niiden perheiden lapsilla, joilla ei ole taloudellisesti mahdollista laittaa lastaan musiikkiopistoon, on näin tilaisuus saada arvokasta opetusta musiikissa. Musiikki tukee myös muita osa-alueita: yhteisöllisyyttä, toisten huomioon ottamista, pitkäjänteisyyttä. Myös oppiminen esim. matematiikassa ja vieraissa kielissä helpottuu (useita tutkimuksia aiheesta löytyy). Tämä on sijoitus tulevaisuuteen, jatketaan sitä

Missä tolkku

#24 Musiikki aktivoi

23.09.2015 12:19

1. Musiikkiluokka tarjoaa loistavan kasvatustapahtuman meidän lapsille ja nuoirille. Se auttaa myös muiden aineiden omaksumista.

2. TUKI ry luo upean tavan tehdä kodin-ja koulun yhteistyötä. Soittimia on hankittu kaikkien oppilaiden käyttöön.

3. Unkarin  Zoltán Kodaly ystävyyskoulu tuo oppilaille parasta kieli- ja kansainvälisyyskasvatusta ikinä.

4. JOULUN SÄVEL SOI : Musiikkiluokkien  MTV- nauhoitus sekä LP-äänilevy toi valtakunnallista näkyvyyttä LASIMUSEOLLE ja Riihimäen kaupungille. Lasten raskas urakka toi Eteläisen koulun oppilaiden käyttöön 8000 FIM.

5. HOPEALINNUN MAA - Nuorisomusikkaali esitettiin Riihimäen Teatterissa kuusi kertaa täysille katsomoille. Aku Hirviniemi esiintyi pääroolissa.

6. Director cantus Matti Nikunen Kulttuuripalkinto on jakanut stipendejä Eteläisen oppilaille 17 kpl x 20 €=340 € eli

2040 FIM.

7. On täysin kohtuutonta tuhota loistavan Unkarin ystävyyskoulun, vanhempien, opettajien ja innokkaiden oppilaiden 33:n vuoden tekemä arvokas yhteistyö muutaman halvan lantin takia.

 


Vieras

#25

24.09.2015 06:47

Olen myös sitä mieltä että musiikki kuuluu kaikille. Ihan jokainen ei pääse musiikkiopistoon mutta kun musiikki on osana arkea ja elämää torjuu se ainakin henkistä lamaa. Ja henkinen lamahan tätä kaupunkia näiden päätösten myötä uhkaa. Säästetään mieluummin niistä rakenteista ei sisällöstä.