Munkkiniemen puukioskin puolesta

Munkkiniemen puukioskin puolesta / Tiedotteet / Välitilanne tulostettu lähetettäväksi kaupungille / Kommentit


Vieras

#1

19.10.2015 05:47

Hienoa duunia Krista , ja kaikki allekirjoittaneet. Broidin kiskaa rakastaen, Lisa

Vieras

#2

19.10.2015 05:56

Kesällä Munkkivuoreen muuttaneina puukioski tuli meille heti tutuksi. Se on kuin tervetulotoivotus alueelle ja muutenkin kutsuva maamerkki.

Vieras

#3

19.10.2015 06:05

Kallen pitämä puukioski Laajalahden aukiolla on sananmukaisesti Munkan sydän vapusta syyskuun loppuun. Se on kohtaamispaikka, jonka kynnys on tosi matala... ei pukeutumiskoodia, ei sosiaalista koodia, ja sinne on helppo piipahtaa myös rollaattorilla tai pyörätuolilla. Siellä tavataan tutut, luodaan uusia ystävyyssuhteita ja lujitetaan yhteenkuuluvuutta. Parempaa paikkaa vahvistaa yhteisöllisyyttä on vaikea keksiä... ja monelle yksinäiselle Puukkari on päivän kohokohta säällä kuin säällä. Kalle herätti puukkarin henkiin ja on sen ehdoton sielu. Kaikki tuntevat Kallen, ja Kalle tuntee kaikki. Hänellä on myös taito palkata todella herttaista ja ystävällistä henkilökuntaa. Koska Puukkari sijaitsee avoimella paikalla, sitä ei kenenkään paikallisen mielestä sovi koristella riemunkirjavaksi. Hyvä kahvi, tuoreet leivonnaiset ja jätskitötteröt riittävät. Emme tarvitse mitään erityistä "kioskiteemaa" viettääksemme mukavia hetkiä Puukkarilla. Kaupungin myyntiaie herätti täällä tyrmistystä ja kiukkua epäoikeudenmukaisuudesta, jolla kaupunki kohtelee vakiintunutta yrittäjää. Toivomme, että myyntisuunnitelma peruutetaan, ja että Kalle saa edelleen jatkaa kioskiyrittäjänämme.

Vieras

#4

19.10.2015 06:16

Koko pienen ikäni (57v.) olen munkinseudulla asunut ja "puukkari" on aina ollut olennainen osa seudun "maamerkeistä". Säilyttäkää edes se.
Eila K

#5

19.10.2015 06:22

Munkan puukioskin säilyttämisen puolesta:

*paljon rakkaita muistoja: lapsuuden irtokarkkien ostopaikka ja kavereiden kohtaamispaikka

*tärkeä osa Munkkiniemen kaupunginosakulttuuria: kokoaa ihmiset yhteen, luo hyvää mieltä ja pitää Munkkiniemen puistotien alueen elävänä ja vireänä

ja

*munkkalaisuutta ja yhteisöllisyyttä edistävä, ystävällinen kauppias


Vieras

#6 Puukkarille pitkää ikää tulevaisuuteen

19.10.2015 06:27

 Kevään tullessa rupean jo odottaamaan Puukkarin avaamista. Sinne on mukava pysähtyä kahville, jäätelölle ja muuten vain nauttimaan mukavasta tilasta mukavien uhmisten joukossa. Lastenlasten, asuvat USA:ssa, kanssa on puistokäynnin jälkeen tultu hakemaan jäätelöt, joka heidän mielestään on maailman parasta. Voin kuvitella pettymyksen, jos ei Puukkaria enää olisikaan tulevana kesänä. Ihanaa on myös ollut tänä syksynä, kun aurinkoisina päivinä Puukkari onkin ollut auki ja kahvit saa nauttia vielä syksyn viimeisten lämpimien hetkien ja auringonsäteiden hellimänä. Koiratkin seurustelevat paikalla sujuvasti ulkoiluttajiensa mukana.

Kohtaamispaikka, elävöittää Munkkaa. 


Vieras

#7

19.10.2015 06:38

Puukkari on hyvin tärkeä osa Munkkiniemen yhteisöä. Se on varsinkin kesäisin, varmasti sijainnistaankin johtuen, munkkalaisten olohuone. Voi liioittelematta sanoa, että puukkari on juuri sellainen aktiivinen, osallistava ja kaupunkikuvaa elävöittävä asia, joita Helsinkiin kaivataan. Olisi suuri kulttuurihistoriallinen menetys, jos tämä nykyinen erittäin toimiva konsepti tuhottaisiin.

Vieras

#8

19.10.2015 07:52

Vanhana Munkkiniemiläisenä olen "kasvanut puukkarin kupeessa" siis hengaillut ja viihtynyt sen "terassilla". Nykyään lopetamme kouluvuoden lapseni kanssa puukkarin terassilla jätskin merkeissä, ja teemme treffit sinne likkojen kanssa kun olemme lähdössä iltalenkille. Puukkarin kun tietää kaikki lähialueella asuvat.

Kovasti jäisimme kaipaamaan vapun avausta, koulun päättäjäisiä, kesäiltojen jätskejä. Ja syyskuisten iltojen "kuppi kuumaa". Puukkari on ehdottomasti osa Munkkiniemeä, ja elävöittää tätä kaupungin osaa olennaisesti. Antakaa meidän pitää Puukkari - ja Kallea siellä sitä hoitamassa !


Vieras

#9 Meidän Stadi

19.10.2015 07:52

Munkan puukioski hyvä ja upea pysähdys lepohetki paikka  meille pyöräilijöille

jotka tulemme lasten kanssa uimarannlle ja koneen kentälle ulkoilemaan munkkiniemen ulkopuolelta

kioski on ollut turvallinen kohtaus paikka lasten ja nuorten kanssa .siihen on ollut hyvä tehdä treffit ja jatkaa matkaa munkkiniemen ulkoilualueelle

Huomioidaan myös vanhukset alueella palvelutaloja . Itse ja ystänikin omaamme vanhuksia alueella 

kioski on toiminut äärettömän tärkeänä levähdys /sosiaalisena kohtauspaikkana heille

Vuosia munkkiniemen ulkoilu alue on rantoineen on stadilaisille tärkeä Kallen puu kioski mahdollistanut pikku pilttien kanssa turvallisen ja sosiaalisesti rikkaan taukopaikan 

 Näin ollen Kalliosta koko kaupungin alueelta  asti on vuosia paikalliset vanhukset käyttäneet kioskin pikkuterassia .paikkana johon ratikalla kätevää tulla. niin vanhusten kuin nuorempien . 

kioski on mahdollistanut rauhallisen ja kauniin kohtauspaikan ja Kallen tarjoama pyörän kumien täyttämisen mikä pieni mutta ääri tärkeä palvelu pyöräilijöille.

Stadilaiset haluaa olla stadilaittain 

ja jakaa kioski kulttuuriaan lapsilleen.  todella tärkeää lasten tuntea olonsa turvalliseksi tälläisessä Kioski miljöössä jossa ei lapset ole pelkkiä anonyymi asiakkaita vanhempiaan odotellessa tai ystäviään.  

Kiitos & Ugh ! Olen avautunut lasteni ja ystävieni puolesta. <3


Vieras

#10

19.10.2015 08:20

Sehän on Munkkiniemen Kreivin jälkeen tai kanssa osa Munkan historiaa, kulttuuuria ja traditiota.

Vieras

#11

19.10.2015 11:00

Puukkarin Kalle työllistää myös joka kesä paikallisia nuoria.

Vieras

#12

19.10.2015 13:27

Puukkarin kehityksen kannalta aika olennaista on jatkuvuus - nykyinen pitäjä on selvästi satsannut siihen, että on tuonut uudelleenavauksen jälkeen lisää tarjottavia, pöytiä jne. Jos lähdetään kilpailuttamaan - mikä ehkä oli sen myymisen takana oleva ajatus - niin on vaara, että lyhyen ajan vuokrahintakilpailutuksella nitistetään mahdollisuudet kehitykseen.

Vieras

#13

19.10.2015 16:02

Mistä tietää, että kesä on tullut, jos puukkari ei ole auki.