Kannanotto leikkauspolitiikkaa vastaan

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Kannanotto leikkauspolitiikkaa vastaan.


Vieras

#51

29.11.2015 14:37

Saisi jo loppua kaikesta leikkaaminen. Ostovoimasta ei ole enää jäljellä sitäkään vähää, mitä nykyään on. Eläkeläiset, pienituloiset, sairaat, vammaiset, työttömät ym. kärsii jo. Leikkaukset ovat jo kohtuuttomia. Mkseivät leikkaa omista palkoistaan enempää. Varaa kyllä olisi.

Vieras

#52

30.11.2015 21:04

Sivistykselle, tiedolle ja totuudelle pitää osoittaa niiden ansaitsema arvo myös rahassa.

Vieras

#53

02.12.2015 13:12

Tärkeä asia.

Vieras

#54

04.12.2015 13:21

Velallinen on aina köyhä, sillä rikkaan ei tarvitse eikä kannata ottaa turhaa velkaa. Velallisen on supistettava jostakin. Kyllä meillä on vara supistaa koulutuksesta (olen opettaja) jonkin aikaa. Subjektiivinen päivähoito-oikeus olisi pitänyt poistaa jo ajat sitten.

Hoidetaan ensin velat pois ja juhlitaan vasta sitten.

Hallitukselle suurkiitos! Kerrankin meillä on vastuun ottava hallitus.


Vieras

#55 Jos rahaa

04.12.2015 13:24

#52: -  

 Jos rahaa ei ole, pitääkö koko ajan vain ottaa lisää velkaa ja jättää velanmaksu perinnöksi seuraavalle sukupolvelle. Se olisi vastuutonta ja holtitonta.


Vieras

#56 Re: Minäkin olen opettaja

05.12.2015 08:30

#54: -  

 Olen nähnyt, miten koululaitoksessa tuhlataan.

Nyt meillä on hyvä hallitus.

PETTYNYT

#57

06.12.2015 09:00

EI MEILLÄ TAVALLISILLA DUUNAREILLA OLE VARAA SUOSTUA MIHINKÄÄN LEIKKAUKSIIN OTETAAN NE ÖKYRIKKAILTA, NIILTÄ JOTKA OVAT SAANEET MAAMME TÄHÄN TILAAN, KAIKKI NYPITÄÄN PAKKOLAILLA TARTTIS TEHRÄ JOTAIN


Vieras

#58

06.12.2015 09:58

siksi että en salli leikkauksia köyhiltä

Anonyymi

#59

11.12.2015 09:59

Vastustan köyhdyttämistä!
Lento

#60 Re:

16.12.2015 22:37

#54: -  



 - Jokainen varhaiskasvatukseen sijoitettu euro  tulee takaisin viisinkertaisena. Niinpä varhaiskasvatukseen investoidusta rahasta säästäminen vie rahaa, ei tuo. (Jos "investointi" on sanana vieras, niin se tarkoittaa sitä, että käytetään resursseja johonkin asiaan, koska tiedetään, että siitä seuraa tulevaisuudessa resurssien kasvua joko lisääntymisen tai säästöjen muodossa. Investointi sopii ajatuksena huonosti kvartaalitalouteen, joka lopulta muistuttaa esimerkiksi neuvosto-Venäjän elintarviketuotannon kiintiöitä, joiden "toimivuus" on historiallisesti hyvin tiedossa.) Perusajatus on, että kun raha on halpaa, kuten nyt, niin investoidaan, esimerkiksi otetaan velkaa ja laitetaan kustannuksia säästävää infraa kuntoon tai luodaan uusia tuotantomahdollisuuksia. Kun raha on kallista, kerätään parhaan mukaan pesämunaa. Laskusuhdanteessa ei pidä säästää vaan päästää lisää rahaa liikenteeseen, erityisesti vähävaraisille, joiden kohdalla raha parantaa eniten hyvinvointia ja joilta raha lähtee suoraan liikkeelle. 

- Jokainen valtio tässä maailmassa on velkaa. Valtiot eivät "hoida pois" velkojaan. Jos joku valtio niin koettaa tehdä, niin nauraahan sille naurismaan aidatkin (mistä hyvinkin mainitsemisen arvoisena poikkeuksena Islanti).

http://ketoharju.info/saatavakello/

- Jos suomalaisten hyvinvointi ja resurssit ajetaan alas, ei ole enää "juhlia". Rahojen vieminen vähävaraisilta ja alempaan keskiluokkaan kuuluvilta kuluttajilta, mihin esimerkiksi päivähoitokäytäntöjen tiukennukset johtavat, tarkoittaa myös kulutuksen vähentymistä. Tämä puolestaan merkitsee vähemmän työpaikkoja, enemmän köyhyyttä, vähemmän kulutusta ja niin edelleen. Myös kotimaisten tuotteiden hankkiminen käy hinnan vuoksi yhä haastavammaksi, ja niin edelleen. Tämä on hyvin alkeellista logiikkaa, enkä oikein jaksa uskoa, etteivät hallituksessa plopsahtelevat kermapyllyt olisi tästä selvillä. Mikä tavoite tämän ihmisten kurjistamiseen tähtäävän politiikan takana todellisuudessa on? Vai ovatko elämän realiteetit ja rahan arvo kokonaan kadonneet päättäjiltä? 

- Suomesta on jo pitkään rakennettu yritysten ja rikkaiden yksilöiden veroparatiisia. Nykyinen hallitus tekee samaa, kuten Stubbin kiemurtelut osoittavat. En halua tämän maan olevan toisen Jerseyn. Enkä halua tämän maan kansalaisten rahojen valuvan sinne ensimmäiseen. Hyvä esimerkki tällaisesta valumisesta ovat olleet valtion tukemat Postin palvelut (Valtio -> Posti - Siwa - Triton Fund III /Jersey) tai vaikkapa terveydenhoitopalvelujen yksityistäminen (Kela-korvaukset -> veroja Suomeen maksamaton terveydenhuollon yritys). 

- Pienen maan ainoa resurssi ovat kansalaiset; heidän hyvinvointinsa ja tietotaitonsa. Näistä ollaan nyt hankkiutumassa eroon. Se, mitä jää jäljelle, on joukko porvareita taskut täynnä kansainvälistä pääomaa nauramassa koko matkan Sveitsiin. Esimerkiksi kouluterveydenhoito (erityisesti keskiaste) jäi laittamatta kuntoon viime laman jälkeen - ja se näkyy. 

- Erityisen huolestuttavaa nykyisissä päätöksissä ovat sukupuolittuneet vaikutukset; esimerkiksi päivähoito-oikeuksien rajaaminen todennäköisesti sulkee tässä yhteiskunnassa kotiin erityisesti äitejä. Myös pätkätöistä, joita edelleen tekevät enemmän naiset, tulee päivähoitojärjestelyjen vuoksi aiempaa vaikeampaa. Hallitus ei tunnu katsovat tarpeelliseksi arvioida lainkaan päätöstensä sosiaalisia vaikutuksia. Tämä on todella vakava virhe ja erittäin vastuutonta. Sosiaaliset vaikutukset ovat myös suoraan yhteydessä taloudellisiin; mitä ihmeen ajatusta on vähentää terveyskustannuksien korvaamista, jos yhä useampi joutuu sen vuoksi hakemaan yhteiskunnalle kalliimpaa rahaa sosiaalitoimelta toimeentulotuen muodossa? Kysymyksessä on hölmöläisten peitonjatkaminen, paitsi että tässä peitto vielä kaikenhuipuksi lyhenee. 


Vieras

#61 Re: Re: Vanhempien pitää kasvattaa itse lapsensa

21.12.2015 09:22

#60: Lento - Re:  

 Haluan kasvattaa lapseni kristillisten arvojen mukaan


Anonyymi

#62

30.12.2015 18:44

On suorastaan vahingollista leikata koulutuksesta, mistä yritykset saavat osaavaa työvoimaa jos vain pienellä osalla on varaa kouluttautua. Kotimainen kysyntä pitää tätä Suomen maata pystyssä tällä hetkellä ja hallitus aikoo tuhota senkin. Mitä vähemmän ihmisillä on varaa ostaa sitä enemmän yrityksiä kaatuu kun ei tavara liiku. Tuntuu aivan siltä kuin päättäjät tehtailesivat itselleen halpatyövoimaa tuntuvine etuineen, eikö ole jo nähty kun miljardi tukia on vuodesta toiseen yrityksille lapottu että säästöt kertyvät veroparatiiseihin ja lihottavat omistajien lompakoita ja vain ylimmälle johdolle on varaa maksaa palkaa ja sinne se kaikki palkkavara kuluukin, työntekijät ovat olleet maltillisella korotuslinjalla 90-luvusta alkaen eikä sekään ole yhtään auttanut päinvastoin bruttokansantuote on vuosi vuodelta vajonnut pakkasen puolelle.
pirjo singh
tampere

#63 Re:

30.12.2015 18:57

#54: -  

 Mikä se sellainen vastuu on johon osallistuu vain kaikkein köyhimmät, kun kysyttiin edustajien 4000 e/kk sopeutumiseläkkeestä niin tuli heti vastaus ettei niihin voi puuttua, ja sen saa kuukausittain tekemättä yhtään mitään eikä tartte mennä edes palkattomiin töihin mutta köyhän kyllä pitää mennä 9 e/päivä töihin ja köyhän pieneen tuloon kyllä voi puuttua eihän keneltäkään varakkalta mene näihin talkoisiin senttiäkään tämäkö siis on sitä vastuunkantoa. näkyykö jossain oikeudenmukaisuutta vai näkyykö mielumminkin ahneutta.  Herätkääpä miettimään älkääkä syöskö meitä toista kertaa yritysjohtajien vallan alle sillä he kyllä tietävät miten orjuutetaan.

pirjo singh
tampere

#64 Re: Jos rahaa

30.12.2015 19:05

#55: - Jos rahaa 

 No pitää niin kauan kuin nämä orjatyömarkkinat ovat pystyssä, yritykset eivät enään palkkaa lainkaan vakituisia työntekijöitä kenelläkään ei enään kohta ole turvallista työpaikkaa, minunkin yritykseeni ei ole palkattu vakihenkilöä 10-vuoteen vaan kaikki tukevat henkilöstöpalveluilta joita myydään ja ostetaan ja aina työntekijät ovat ilman kesälomaansa uutena työntekijänä pätkätyö on yleisin työmuoto eläkkeet eivät kartu tai karttuvat minimitasossa henkilöstöfirmat riistävät työntekijöitä ja töitä on päiväksi tai pariksi sitten menetetään vuokrarahat yhtä helvettiä ja tämän kaiken on hallitus itselleen ja kavereillen bisnes miehille luonut no mihin sitten on kadonneet verorahat palkat pienenee ja pienenee ja bruttokansantuote vajoaa. Herätkää pahvit ja sitten ei enään yhtään yritysjohtajaa päättämään jooko.

pirjo singh
tampere

#65 Re: Re: Minäkin olen opettaja

30.12.2015 19:16

#56: - Re: Minäkin olen opettaja 

 Onko sulla minkäänlaista näkemystä siitä kuka tämän maan on tähän tilaan saattanut? Luuletko että työttömät niinkö?

Ota hyvä ihminen järki käteen ja katso mihin jamaan päätöksillään herraskansa on tämän maan ajanut ihan omaa etuaan ovat katsoneet kuin norsut posliinikaupassa ja riehuneet orjatyömarkkinat on luotu ihmiset ovat ahingossa ja onko verovaroilla saatu mitään tähän maahan viime vuosina terveydenhuoltoon koulutukseen vanhuksille lapsille vai onko rahat valuneet Talvivaaraan ja muihin maihin matkustaneisiin yrityksiin. Missä on tämän kansan bruttokansantuote yritysjohtajien taskuissa veroparatiiseissä ja verolistoiltahan näkyy kuka möi hyvin tuetun yrityksensä hyvällä voitolla ja seuraava seisoo hallituksen edessä hattu kourassa anomassa yritystukea. että tämmöstä  äänestäkää vielä yritysjohtajat valtaan niin pääsee loputkin köyhät hengestään sillä he ovatkin ainoita jotka on valjastettu tätä Suomea ylös nostamaan.


Vieras

#66

05.04.2016 16:05

Sivistys, oppiminen, koulutus, tutkimus ovat tulevaisuuden tie!

Vieras

#67

21.04.2016 17:45

Vetää Suomen suohon