Haagalaiset haluavat pitää suoran yhteyden ytimeen!

Tuula Laakso

#1 Äly hoi, päättäjät...

19.11.2015 23:55

Hyviä perusteluita Tuula Iivonen kirjannut adressiin! Hienoa!

Pakko lisätä vielä omia mietintöjä..

Käsitykseni mukaan siis tämä kaavailtu uudistus poistaisi kokonaan kaikki suorat yhteydet Helsingin Rautatieasemalle etelä- ja pohjois-haagalaisilta joukkoliikenteen käyttäjiltä!! (Lukuunottamatta Lassilan ja Huopalahden asemien läheisyydessä asuvia)

Tokihan voi vaihtaa esim. Kuusitiellä tai Ruskeasuolla. Onko siellä kummassakin katetut linja-autopysäkit? Ja jos on, niin montako sateensuojaan mahtuisi? Suomen sää varsin kosteaa vuodenaikaan katsomatta...

Miten tämä suunnitelma parantaisi matkustajien kannalta mukavuutta? Ja miten se varsinkin kaukojunilla meneviä/tulevia palvelee? Matkatavaroiden kanssa vaihto olisi melko epämiellyttävää. Tietenkin liikuntarajoitteisilla, lapsilla, yms. myös omat haasteensa jo vaihdon turvallisuudessa jne.  Puhumattakaan päivittäisestä työmatkaliikenteestä, heillä joiden työpaikka esim. pääradan varressa... Melko hankalaksi muuttuisi katsantokulmastani ainakin vaihtaminen juna-yhteyksiin.

Itse siis joukkoliikenteen välineitä, Z-junaa ja linja-autoa, käytän lapsuuden kotikulmilleni piipahtaessani täältä Lahdesta. Eli en kärsisi päivittäin, mutta varmasti vaikuttaa monen ihmisen arkeenkin tuo muutos. Ja tuskin positiivisesti =(

Säästäkäähän nyt edes yksi yhteys, joka ei mene Kamppiin vaan Mannerheimintietä Elielin aukiolle!!! Ei sen luulisi olevan edes mahdoton toive.

 


Vieras

#2

20.11.2015 00:53

Koska päättäminen pitää olla vanhassa paikassa

Vieras

#3

20.11.2015 04:40

Koska muutos on todella huono.

Vieras

#4

20.11.2015 05:25

Asun etelä-haagassa ja siis tämä koskee myös minua ja naapureitani.

Vieras

#5

20.11.2015 05:38

Koska siitä on mukavuus kaukana jos suora yhteys Rautatieasemalle Haagasta poistetaan. Junayhteys Huopalahden kautta ei vaihtoehto.

Vieras

#6

20.11.2015 05:40

Kaikkien haagalaisia palvelevien bussilinjojen reitittäminen kulkeminen Kamppiin/Kampista olisi huomattava heikennys palveluihin, vaikeuttaisi iäkkäiden haagalaisten(Väestörakenne, toistakymmentä vanhainkotia) ja lastenvaunukansan kulkemista ja hidastaisi työ- ja koulumatkoja. Kukaan tuskin on valittanut siitä, että nykyisin 41 ajaa Kamppiin ja 40 sekä 43 ja 63 Elielille eli matkustajat ovat tyytyväisiä nykyiseen reititykseen. Lisäksi linjoista matkustajamäärien kannalta vähiten suosittu on varmasti 41 eli se kertoo sen, että useimpien haagalaisten palveluntarve on päästä bussilla Kampin sijasta Elielienaukiolle. Linjapäätöksen perusteena pitäisi olla palvelu, ei se, onko bussit helppo aikatauluttaa keskenään. Esim. 40, 43 ja 63 palvelevat osin täysin eri asiakaskuntaa eivätkä siten ole verrattavissa. Etelä-Haagan läpi ajaa näistä vain 40.
Huolestunut

#7 Re:

20.11.2015 06:11

#6: -  

 Nyt tuntuu siltä että ikääntyviä ja liikuntarajoitteisia ei ole ajateltu. Onko julkinen liikenne vain hyväkuntoisille/ tervejalkaisille suunnattu? Juna, HML väylälle kävely, vaihtoyhteys tai Kampista metrolla Rautatieasemalle ei ole kaikille kaupunkilaisille mahdollista yksin liikkuessa. Yhteiskunta vähentää tukia ja omatoimista liikumista tulisi tukea rakentamalla toimivia julkisenliikenteen reittejä, ei tuhoamalla niitä. Kiitos adressin kirjoittaneelle!


Vieras

#8

20.11.2015 06:22

Entisenä Statilaisena tiedä että tuolla asuessa on hyvä kun tämä linja on olemassa... Kaikilla kun ei ole autoa.

Vieras

#9

20.11.2015 06:33

Kahden lapsen kanssa kaukojunalle kulkeminen kaikkien matkatavaroiden & autoistuimien kanssa on jo nyt ihan riittävä haaste.

Vieras

#10

20.11.2015 06:49

Koska tuossa muutoksessa ei ole mitään järeä. Siellä taas on päättämässä kopla tyyppejä joilta maalaisjärki puuttuu. Pitää vaan muuttaa muutoksen vuoksi

Vieras

#11

20.11.2015 07:12

Tämä on niin huono uudistus, että ei paremmasta väliä. Hurjaa sumplimista tulee vaihtojen kanssa. Ja mitä tulee siihen, että bussit ovat sisätiloissa, ja näin voisi kuvitella, että se olisi mukavaa myös matkustajille, niin se on väärä. Sen mitä niistä sisätiloista matkustajana hyötyy, niin sen hyödyn kyllä menettää, kun kävelee Kampista vaikka Mannerheimintielle. Työmatka-aika pitenee, se on selvääkin selvempi asia. Ja mietin minä Töölööläisiäkin, tuskin hekään siitä pitävät, että Runeberginkadulle tulee kaksi bussilinjaa lisää. Ottaa kyllä raskaasti päähän tämä uudistus, joka on susi jo syntyessään.

Vieras

#12

20.11.2015 07:18

Mannerheimintietä kulkevaa bussia yksinkertaisesti tarvitaan. Niin kuin adressissa esiin nostettiin, sen varrella on monia paikkoja joihin pääseminen bussilla on erittäin tärkeää ja tarpeellista. Näiden linjojen siirtäminen Runskille on selkeä huononnus HSL:n palveluun haagalaisesta näkökulmasta.

Vieras

#13

20.11.2015 07:30

Käytän busseja usein työmatkoilla. Matka -aika on jo nyt pitkä.

Vieras

#14

20.11.2015 07:33

Jos suora linja Haagasta Elielinaukiolle lopetetaan, se on julkisen liikenteen selkeä huononnus Haagalaisten arkeen. Hidastaa ja vaikeuttaa liian monen työmatkoja.
Isä

#15

20.11.2015 07:43

Monen lapsen harrastukset ovat Mannerheimintien varrella (jäähalli, kisahalli, uimastadion, bollis, eläintarhan kenttä, ...). Se että he pääsevät nyt suoralla bussilla itse on hyvä juttu ja mahdollistaa monen lapsen harrastukset. Jos lapset pakotetaan vaihtamaan bussia jossain kantakaupungissa, voi olla kynnyskysymys monelle. 


Vieras

#16

20.11.2015 08:33

Haluan ehdottomasti bussiyhteyden Pohjois-Haaga Elielinaukio jatkuvan.

Vieras

#17

20.11.2015 09:08

Haagalaisten liikenteen sujuvuuden puolesta.

Vieras

#18

20.11.2015 09:39

Tärkeä aihe
B

#19 Kotimatka

20.11.2015 10:16

 Kun muutin Haagaan, iloitsin hyvistä yhteyksistä rautatientorille, kamppiin ja itäkeskukseen. Tällä hetkellä työskentelen Kaisaniemessä ja nuorena naisena iloitsen, kuinka nopeasti pääsen keskiyön jälkeen turvallisesti kotiin. Elielinaukiolle matka työpaikalta kestää pari minuuttia ja bussi tulee melkein kotiovelle.

 

Muutoksen myötä joutuisin valitsemaan Kampin sekä junan väliltä. Juna olisi tässä nopeampi, mutta en öisin uskalla kävellä yksin asemalta kotiin pitkää reittiä pimeän metsän läpi. Kampista lähtö hidastuttaisi työmatkaani paljon. Samoin vietän aikaa useasti Mannerheimintien useissa palveluissa ja on aina ollut hienoa, että siitä pääsee suoraa kotiin.

 

Olen ehdottomasti sitä mieltä, että edes yksi bussi jatkaa Mannerheimintietä reittinään. Vetoaminen bussin odotusolosuhteisiin on huono, sillä linjat kulkevat erittäin tiuhaan.

SonjaHAi

#20

20.11.2015 11:54

En tajua pätkääkään tuota logiikkaa. Länsimetro palvelee koko läntistä pääkaupunkiseutua jo sinällään. Kyllä se metro tiettävästi kulkee rautatieasemalle saakka. Ajanhukka 2 minuuttia versus se, että pakataan jokainen linja Kampin sumppuun ja jalankulkijat ruuhkauttamaan entisestään Mannerheimintien ylityspaikkoja. Espoolaiset voivat jäädä metrosta pois Sekä Kampissa Että Rautatientorilla että missä vaan.

Peruste, että matkustaja ei joudu selvittämään etukäteen reittejään on absurdi. Kuka nyt sokkona muutenkaan lähtee liikkeelle selvittämättä reittejä tai aikatauluja?

On ollut helppoa lähteä työpaikalta Elielinaukion kupeesta, hypätä 43:een ja olla puolen tunnin päästä kotiovella Näyttelijäntiellä. Vaikka Mannerheimintielläkin on pullonkaulansa, se vetää silti paremmin kuin Runeberginkatu. Ja eipä houkuttele kauheasti käyttämään bussia kun menee esimerkiksi Oopperaan. Huomattavaa on myös se, että sekä 40 että 43 ovat olleet klo 16-17 todella täysiä jo Elielillä, vastaavasti sen kerran kun olen poikennut Kamppiin ja hypännyt samaan aikaan 41:een, bussista on saanut istumapaikkoja ihan joka kerta. En usko että länsimetron aukeaminen tähän vaikuttaa, harvempi länsimetroa käyttävä varmaankaan Haagaan huitelee ruuhka-aikoina.

Entäpä esimerkiksi ystäväni joka asuu Haagassa ja menee säännöllisesti viikonlopuiksi Tampereelle? Mukanaan on aina kaksi isoa kassia tavaraa. Hän tulee Tampereelta ensin rautatieasemalle. Siitä rymyää kasseineen asemahallin läpi, metron rullaportaita, menee metrolla yhden pysäkinvälin. Nousee Kampissa taas nyssäköineen hissillä tai rullaportailla kauppakeskukseen ja siitä läpi hallin terminaaliin. Ja niin edelleen.

Tai vaihtaa Pasilassa I-junaan ja jää Pohjois-Haagassa pois. Odottelee bussia, joka käytännössä ei koskaan ole sopivasti paikalla - kahden vuoden kokemuksen jälkeen. Tai kävelee painavine laukkuineen toista kilometriä asunnolleen pimeässä, sateessa, kylmässä.

 

Jos aidosti HSL haluaa palvella kokonaisvaltaisesti pääkaupunkiseudun asukkaita, olisi mielestäni kaikkein kattavin linjasto se, että:
Bussi 43 kulkisi muuten samaa reittiä kuten nykyään, mutta Elielinaukion sijaan jatkaisi Erottajalle.
Bussit 40, 41 ja 42 liikennöisivät kuten nykyään.

 

HSL, Mari Flink

#21 Re: Äly hoi, päättäjät...

20.11.2015 12:53

#1: Tuula Laakso - Äly hoi, päättäjät... 

 Hei, HSL selvittää vielä tilannetta ja pyrkii löytämään sellaisen ratkaisun, joka on kaikkien osapuolten kannalta hyvä. Infoamme heti päätöksistä, kun niitä tehdään.


Vieras

#22

20.11.2015 13:33

Herrat kulkee takseilla,mutta ei kai ole tarkoitus pakottaa köyhempiä kävelemään?
Tuula Laakso

#23 Re: Re: Äly hoi, päättäjät...

20.11.2015 13:37

#21: HSL, Mari Flink - Re: Äly hoi, päättäjät... 

 Hyvä, että vielä selvittelette. Ehkäpä tämän adressin kommentoinneistakin selviää kansalaisten eli palveluiden käyttäjien mielipide muutokseen.

Kiitos, että kommentoit ja olet kiinnostunut, Mari.

iloinen 43käyttäjä

#24

20.11.2015 14:32

Ehdottoman tärkeä säilyttää edes yksi suora yhteys Haagasta Elienlinaukiolle juuri yllä mainituista syistä. Nämä bussit ovat haagalaisten paras yhteys kaukojuniin, ja lapset pääsevät kätevästi kaikkiin Mannerheimintien varrella oleviin liikuntaharrastuksiin jne.jne. Itse käyn Haagasta muualla kuin Helsingissä töissä, ja saavun usein kaukojunalla myöhään Rautatieasemalle, josta 43 varmasti ja turvallisesti tuo perille (metro Kamppiin ei enää kulje niihin aikoihin, ja matkatavaroiden kanssa matka ON pitkä; Huopalahden/Lassilan asemat eivät kodin lähellä.  Uskon, että meitä on monta!

Päätöksissä olisi hyvä ottaa huomioon asiakkaiden käyttötarpeet eikä tilantäyttötarpeet. Ehkä sinne Kampin terminaaliin voi sijoittaa vielä enemmän OnniBussin vuoroja :-)

 


Vieras

#25

20.11.2015 15:17

Adressissa mainitut syyt, käytän nykyisen matkan varrellal olevia palveluja ja ehdotettu bussin vaihto hankaloittaa matkan tekoa. Pyydän huomioimaan myös vaikeasti liikkuvien ongelmat bussin vaihdossa sekä siinä, että Kamppi on liikuntaesteiselle huomattavasti vaikeampi kuin Eliel.