Haagalaiset haluavat pitää suoran yhteyden ytimeen!


Vieras

#26

20.11.2015 15:28

Aika epäreilua jos viedään suorat yhteydet Stadionille, Jalkapalloon, Oopperaan Finlandiatalolle yms...... Kyllä nyt yksi bussi pitäis olla mahdollinen jättää Elielin aukiolle.

Vieras

#27

20.11.2015 17:29

Ei pelitä HSL:n suunnitelmat matkustajia palvelevana, niin kuin täällä on jo todettu. Matka-aika pitenee ruuhkaisen Runeberginkadun ruuhkissa ja useissa liikeenvaloissa. Liikennevalot mahdollisella uudella reitillä eivät toimi niin jouhevasti kuin Manskulla.

Olisi myös mukavaa tietää onko HSL tehnyt/teettänyt matka-ajan vertailua. Linjojen jaksotus kun ei kuitenkaan käytännössä palvele, koska bussikaistat ovat Töölössä puutteelliset.

Manskun varrella olevat palvelut jäävät vaihtojen varaan ja pidentää matka-aikoja. Vanhukset ja muut huonojalkaiset ovat vaihtojen kanssa pulassa.

Takatöölöläinen, mutta syntyperäinen Haagalainen

#28 Toisinkin päin tarpeen!

20.11.2015 17:58

Hei,

kiitos adressista ja asian saattamisesta tietoisuuteen! Tällä mahdollisella linjamuutoksella on myös merkittävä vaikutus toiseen suuntaan matkansa kulkeville, jos 43 ja/tai 40 eivät enää kulje Mannerheimintietä pitkin etelästä kohti Haagaa. Meitä on erittäin merkittävä määrä aamuisin ko.linjoilla Töölöstä Haagaan toimistolle, työpaikalle, yläasteelle ja lukioon kulkevia! 

Kauppakeskus Kaari on merkittävä yli 300 henkeä työllistävä työpaikkakeskittymä, jota ko.linjat Mannerheimintien varrelta palvelevat ja tuovat työntekijöiden lisäksi asiakkaita! Pohjois-Haagan yhteyskoulun, SYK:n ja Lärkanin koululaiset, jotka ovat kotoisin Mannerheimintien varrelta, turvautuvat ko.bussilinjoihin päivittäisessä liikenteessään.  Juurihan Haagaan on valmistunut jälleen uusia toimistoja Aku Korhosen tielle, Tieto Oyj:n pääkonttorin yhteyteen ja ennen kaikkea Kaupintie on Helsingin tasolla merkittävä toimistokeskittymä (ml. Sampopankki pääkonttori, Hartela ja IDO Suomi pääkonttori, Silmäasema pääkonttori, HOK-Elanto pääkonttori, Consti pääkonttori, Helsingin läntinen sosiaalitoimisto, jne), johon kuljetaan kantakaupungista ko.bussilinjoilla päivittäin töihin. Kehä I:n ja Hämeenlinnanväylän kulmaan valmistellaan vielä lisää asuin- ja toimistotäydennysrakentamista osayleiskaavalla, onko tämä kokonaan unohdettu HSL:llä? Samoin Kehä I:n ja Vihdintien kulmaus on varattu täydennysrakentamiseen yleiskaava 2020:ssä, jotka entisestään vahvistavat Haagan merkittävyyttä ja sen saavutettavuuden tärkeyttä kantakaupungista käsiin ko.runkolinjoilla 40 ja 43.

Minusta on erittäin näköalatonta siirtää kaikki liikenne kulkemaan pelkästään Topeliuksenkadun kautta, heikentäen runkolinjojen monipuolisuutta ja niiden palvelemista kantakaupungissa. Nämä mahdolliset muutostoimet lisäävät ennemmin yksityisautoilua kuin kannustavat tukemaan joukkoliikennettä - ja toisaalta muutokset kohdistuisivat toteutuessaan etenkin heikoimmassa asemassa oleviin eli koululaisiin, ruuhka-aikoina työmatkan suorittaviin sekä toisaalta vanhenevaan väestöön, jota löytyy sekä Mannerheimintien varrelta että Haagasta ja joka ei kykene vaihtamaan kulkuneuvoa kesken matkan.  

Toivon todella, että HSL ottaa adressin lukuisat allekirjoitukset ja sekä Töölön että Haagan asukkaiden huolet tosissaan ja peruu suunnitelmansa muuttaa linjojen 40 ja 43 reitit pois Mannerheimintieltä. Linjoista jo 41 on muutettu kulkemaan Topeliuksenkatua Kamppiin ja aikanaan lakkautettu linja 46, eikö tämä jo riitä - ja jäljelle jääneiden linjojen 40 ja 43 käyttäjämäärät ovat varmasti käytössänne HSL:llä todistamaan niiden korkean käyttöasteen sekä nykyreittien tarpeellisuuden.

Jaria

#29 Vaihtaminen ei ole kaikille ongelmatonta.

20.11.2015 18:05

Ylipormestarin asukasillassa virkamies totesi vaihtamisen olevan helppoa Ruskeasuon ja Tullinpuomin välillä, jos haluaa matkustaa Elielinaukiolle. Periaatteessa näin se varmaan onkin, varsinkin työpöydän takaa katsottuna. Mutta jos tarkemmin asiaa katsoo, niin järkeviä pysäkkejä on tasan kolme: heti Hakamäentien jälkeen, Korppaanmäentien jälkeen ja Folkhälsania vastapäätä. Kuusitie ei tule vaihtoehdoksi, sillä viimeinen "uudistus" oli erottaa pysäkkejä entisestään (Kamppiin matkaavat pysähtyvät ennen Kuusitietä ja Elielille Kuusitien jälkeen).

Mutta miten vaihto todellisuudessa onnistuu varsinkin huonojalkaisilta, sillä pysäkin ruuhkautuessa toisista busseista kuskeilla on tapana jättää ihmiset sinne minne vain nopeasti saavat, oli bussi pysäkillä tai ei, tai oli ovet reunakiven vieressä tai ei, tai oli puu ovien edessä tai ei. Miten voidaan varmistua, että bussit pysähtyvät jatkossa oikeisiin paikkoihin esimerkiksi vaikka siten miten Tukholmassa asiat on hoidettu: Pysäkeillä on sokean laatat pysäkkikatoksen etureunan kohdalla (lähestymislaatat ja pysähtymislaatat) ja kuskin tehtävä on pysähtyä etuovien kanssa juuri tuon laatoituksen kohdalle, ei metriä yli eikä alle. Lisäksi Helsingissä läsnä oleva jatkuva kiire pakottaa ihmisiä siirtymään oville ennen pysäkkiä viimeisessä kurvissa jarrutuksen aikana, sillä kuskien hätäinen käytös ja tiukaksi vedetyt aikataulut ovat luonut tällaisen ilmapiirin. Miten tämä ilmapiiri saadaan korjatuksi sellaiseksi, että vasta bussin pysähtyessä ihmiset nousevat penkeistään ja kulkevat oville. Kun nämä kaksi asiaa saadaan ratkaistuksi, vaihtamisesta tulee vasta mielekästä. Ennen tätä se on yhtä kaaosta ja osa jättää matkoja jopa tämän takia tekemättä. Enää on jäljellä kolmas ongelma, ruuhkat, jotka pakottavat kahteen edelliseen ongelmaan. Ruuhkien poisto ruuhka-aikana onkin aivan eri luokan ongelma. Tämä tuottaa kahta edellistä ongelmaa.

Seuraavaksi voisi miettiä linjojen keskenäistä suosiota - asiakkaiden tarpeita. Kunka tiheästi liikennöidään Haagan suunnalta Kamppiin vs. Elielin aukiolle tällä hetkellä? Tästähän on puhdasta dataa saatavana, sillä jokainen asiakas on velvollinen höyläämään korttiaan lukijalle. Nyt tämä data voitaisiin tuoda julkiseksi (matkaa per yksikkö ja matkoja per päivä ja nämä per kohde). Ja kuinka usein bussin kapasiteetti on ylitetty verraten näitä kahta suuntaa? Jos Kamppiin olisi suuri suosio, luulisi sen jo nyt näkyvän vuoroväleissä ja asiakasmäärissä.

Entä vaihdot muihin julkisiin välineisiin? Nyt olisi viimein aika saattaa bussi - ratikka ja ratikka - bussi -vaihdot sujuviksi. Mannerheimintiellä on kovin vähän pysäkkejä, missä olisi luonteva vaihtaa vieressä ajavan ratikan kyytiin. Matkaketjut eivät pääty Elielinaukiolle, eikä Kamppiin. Eivätkä esim. Hämeentien suunnasta Rautatientorille. Ihmisillä on tarve päästä kaikkialle. Nyt tätäkin asiaa ollaan huonontamassa.

Tässä kommentoinnissa aikaisemmin mainittu linjan 43 päättärin siirtäminen Erottajalle/Erottajankadulle on ajatuksena nerokas. Tätä ajatusta tukisi 43:sen muuttaminen tiheimmin liikennöidyksi Haagan linjaksi. Tämä ratkaisisi pääsemisen Mannerheimintien varrella oleviin palveluihin (Laakson sairaala, jäähalli, Sonera-stadion, Olympiastadion, Ooppera, museot sekä sadat muut palvelut), sekä uutuutena vaihdot Lasipalatsilla Katajanokalle, Kirurgiselle ja Senaatintorille ja uudella pysäkillä (hotelli Marskin kohdalla) vaihdot Hietalahteen ja Olympiaterminaalille.

Nyt olisi loistava mahdollisuus järkeistää linjoja sellaiseksi, että ne ajaisivat ohi ydinkeskustan, kuten esimerkiksi 65a, tai joka ikinen ratikka. Ei niiden päättärit ole yhdessä ja samassa paikassa. Linja 43 Erottajalle, jos ei jopa joku lenkki Tehtaankadulle asti, 41 Kampin kautta Punavuoreen ja 40 vaikka lähemmäksi Kruununhakaa.

Tulevaisuus on nyt!


Vieras

#30

20.11.2015 19:25

Töölö, Runeberginkatu ja Topeliuksenkatu ovat todella hitaita reittejä myös ruuhka-ajan ulkopuolella. Ensisijaisesti toivoisin bussien40 ja43 päätepysäkkien säilyvän ehdottomasti Elielinaukiolla, mutta jos se on siirrettävä Kamppiin, olisi toivottavampaa, että reitti kulkisi Mannerheimintietä pitkin esim Pohjoiselle Rautatiekadulle asti linjan 194 tavoin.
Bus43

#31 Ei ihan loppuun asti kelattu..

20.11.2015 22:30

Todella huono päätös jos tää toteutuu!

Poikavoima

#32 Valitettavaa näköalattomuutta

21.11.2015 06:59

Tätä uudistusta on lähdetty suunnittelemaan täysin, vain ja ainoastaan Kauppakeskus Kampin kapasiteettia ajatellen. Uudistuksesta puuttuu toimiva ratkaisu linja-autoilla matkaavien asukkaiden tarpeeseen päästä vaivatta kotoaan kaupungin keskustaan. Nykyinen järjestelmä toimii hyvin palvelua käyttävien mielestä. Jostain syystä uudistuksen suunnittelu on annettu Espoossa, Vantaalla tai Vuosaaressa asuville viskaaleille, jotka eivät ole nähtävästi perehtyneet asiaan loppukäyttäjän tarpeita huomioon ottaen. On todellinen harmi, jos nyt suunniteltu muutos toteutuu.


Vieras

#33

21.11.2015 09:27

Ei taas mitään järkee näiden apinoiden päätöksissä tehdä turhia asioita.
KL

#34 Re: Toisinkin päin tarpeen!

21.11.2015 11:06

#28: Takatöölöläinen, mutta syntyperäinen Haagalainen - Toisinkin päin tarpeen! 

 Kiitos, että toit esiin tämänkin näkökulman. Haagan koulut ja työpaikat todellakin vetävät väkeä myös kaupungin suunnasta.


Vieras

#35

21.11.2015 14:57

Suora ja helppo yhteys rautatieasemalle tärkeä itselle kun kuljen lasten, vaunujen ja joskus matkalaukun kera

Vieras

#36

21.11.2015 22:33

Koska olen samaa mieltä!

Vieras

#37

22.11.2015 06:40

Asia koskee myös kannelmäkeläisiä. Esim. harrastaville lapsille tämä on erittäin huono muutos, koska suoraa yhteyttä esim. Töölön pallokentille ei muutoksen myötä enää olisi.

Vieras

#38

22.11.2015 07:13

HSL on aina vedonnut säästöihin näissä bussilinja-uudistuksissa jos bussit 40 ja 43 siirretään hitaammalle ja nyt jo erittäin ruuhkaiselle Runeberginkadun reitille tarvitaan lisää kalustoa ja sehän taas maksaa enemmän! ja matkustajillekin se on huono uudistus koska matka-ajat pitenevät!

Toinen asia mihin HSL on vedonnut että keskustakirjasto vie parkkipaikat busseilta, keskustakirjastoa rakennetetaan jo eli sieltä se on jo vienyt ne bussien parkkipaikat mutta hyvin nuo näyttävät sinne mahtuvan!  Meiltä Haagalaisilta kuitenkin halutaan viedä kaikki bussiyhteydet sinne, olettavatko ne HLSsä että Haagalaiset eivät käytä keskustakirjastoa ollenkaan.

 

Lainaus vastauksesta HSL:lle annettun palautteeseen.

"Kamppiin ja Elielinaukiolle päättyvien linjojen jaon suhteen on olennaista, että mahdollisimman monilla matkoilla bussit lähtevät samasta terminaalista eli että matkustaja ei joudu etukäteen selvittämään, kummasta terminaalista seuraava bussi menee. Kun Haagan Näyttelijäntien suuntaa palvelevat linjat 40, 41 ja 43 tulevat lähtemään samasta terminaalista, ajoreittinään Runeberginkatu,"

Petteri Kantokari
joukkoliikennesuunnittelija
Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä (HSL)

Nytkin bussi lähtevät kahdesta eri paikasta eli 40, ja 43 Elielinaukiolta ja 41 Kampista tämä on hyvä. Nyt on mahdollisuus päästä bussilla Haagaan ja Kannelmäkeen riippumatta mistä päin keskustaa tulee jatkossa bussit palvelevat vain keskustan länsipuolella liikkuvia. Lisäksi kun ajavat Runeberginkaudun reittiä ei pääse bussilla Laakson sairaalaan, jäähallille, kisahallille, oopperaan musiikkitalolle ja Keskustakirjastoon.

 

Ystävällisin terveisin

Jussi Jalkanen

Pelastetaan Helsingin bussilinja 69 eli nakki o.s. Metsälän linja Adressin ja yhteisön perustaja.

 

Vieras

#39

22.11.2015 07:56

Haluaisin Hsl lle tiedoksi,että joudumme lopettamaan bussi 43 n käytön,jos päätepysäkki siirtyy Kamppiin. En huomannut tuossa adressissa sellaista kenttää,mihin sen olisi voinut lisätä.
Jussi Jalkanen
Helsinki

#40

22.11.2015 13:40

Minun ehdotukseni on: Bussi 40 (palvelee Lassilan, Pohjois ja Etelä-Haagan asukkaita) jatkaa nykyisellä reitillä ja päätepysäkki olisi Elielinaukiolla Bussi 43 (palvelee Hakuninmaan-Kannelmäen ja Pohjois-Haagan asukkaita) ajaisi Mannerheimintiettä pitkin Kampin terminaaliin reitille lisättäisiin kaupunkiin päin mentäessä pysäkki Eduskuntatalon kulmalle (pysäkkihän on jo olemassa) kaupungista pois päin mentäessä pysäkki olisi kaupunginmuseon edessä jossa 43 pysähtyy nykyäänkin. Näin saataisiin säilymään myös yöliikenne Elielinaukiolta.


Vieras

#41

23.11.2015 10:23

Kannelmäkeläisiä ei voi tässä myöskään unohtaa. 43 on todella tärkeä reitti, koska se kulkee keskustaan asti Mannerheimintietä. Reittiä käyttävät paljon lapset ja nuoret mennessään harrastuksiin. Varsinkaan pienempiä, jotka vasta opettelevat itsekseen kulkemista, ei mielellään halua laittaa vaihtamaan bussia kesken matkan. En ymmärrä, miten julkisen liikenteen käyttäjiä voi palvella sellainen, että siirretään reittiä eri paikkaan, pois matkakohteiden varrelta?! Se ei myöskään palvele ketään, että kaikkien linjojen päätepysäkki olisi Kampissa. Ensin kannelmäkeläisiltä vietiin 42:n suora ja toimiva yhteys keskustaan (alun perin Erottajalle) ja nyt menee myös 43.

00420

#42 Entä Kannelmäki?

23.11.2015 18:59

Joo tässä ei nyt kyllä voi yhtään vähätellä myöskään Kannelmäen, Hakuninmaan ja Maununnevan asiakkaita! Vaikka bussi 40 jatkaisi samalla reitillä, on tuo 43 ainoa bussiyhteys näiden 00420 ja 00430 alueen asukkailta Elielille. Ei todellakaan voi perustella kaiken liikennöinin siirtymistä Kamppiin sillä, että vuorovälit pienenevöt ja "asiakkaan ei tarvitse miettiä kumpaan terminaaliin menee". Eiköhän suurin osa asiakkaista mene miettimättä lähimpään bussiterminaaliin.

Ja vaihtoyhteyksien selvittelyssä se loppuaika sitten menisi, jos käytössä olisikin vain se yksi Kampin terminaali.


Vieras

#43

24.11.2015 13:09

HSL:n reittimuutokset ja -suunnittelu perustuvat usein isojen matkustajamäärien liikutteluun. Matkustajatutkimukset jäävät kuitenkin usein esittämättä.

Vieras

#44

25.11.2015 07:21

Toni Tervo kirjoitti Helsingin Uutisissa nro 88 ytimekkään jutun aiheesta. Bussien 40 ja 43 nykyisellä reitillä ovat kaikki tuiki tärkeät ja paljon käytetyt pysäkit.
Reitin muuttamalla käy niin, että ihmiset tulevat omilla autoilla kyseisiin paikkoihin. Paljon on puhuttu siitä, miten yksityisautojen tuloa Helsingin keskustaan saataisiin vähennettyä. HSL:n ehdottama muutos ei tue tätä suunnitelmaa.. Toivottavasti HSL:ssä järki voittaa ja ko. bussien nykyinen reitti säilyy.
esteettömyys kunniaan

#45

25.11.2015 08:05

Liikuntarajoitteiset, vanhemmat ihmiset, kassien ja matkalaukkujen kanssa kulkevat, lastenvaunujen kanssa kulkevat jne. ovat ryhmiä joita "uudistus" - tai paremminkin "huononnus" koskisi. Matkan hankaloituminen heille lisää myös onnettomuusriskejä.


Anonyymi

#46

25.11.2015 12:29

HSL:n liikennesuunnittelija Petteri Kantokorpi sanoo 25.11 ilmestyneessä Helsingin uutiset lehdessä. " - Elielinaukiolla on kapasiteetti melko lailla täynnä. Tällä hetkellä sieltä lähtee 50 linjaa ja muutoksen jälkeen niitä olisi tarkoitus olla 35."
Kuitenki HSL:n sivujen mukaan sieltä lähtee tällä hetkellä 28 linjaa.
Linjat: 40, 43, 63, 38, 213N, 231N, 247A, 248, 248A, 270, 270N, 321, 321N, 345, 345N, 435, 436, 436K, 436N, 322, 332, 411, 415, 415N, 421,431, 431N ja Finnairin lentokenttäbussi.
Eli liikennesuunnittelija Petteri Kantokorven perustelu on todella huono ja totuudenvastainen!

Vieras

#47

26.11.2015 18:05

Autottomana etelähaagalaisena kannatan aloitetta lämpimästi Nyt pitäisi vain saada lyhyt tiedote adressista kaikille bussireittien pysäkeille ja markettien oville.
Ihmettelen myös, miksei lentokenttäbussin päätepysäkkiä siirretä Kamppiin. Rautatieasemaltahan kaikki ottavat junan.
Bussi 43 n säännöllinen käyttäjä.

#48

27.11.2015 10:30

Jos bussi 43 n päättäri muuttuu pois Elielinaukiolta,joudun lopettamaan kyseisen bussin käytön kokonaan,enkä ole ainut,tiedän monia ,jotka niin joutuu tekemään. Tyhjällä bussillahan matka taittuukin sitten nopeammin Kamppiin.


Vieras

#49

27.11.2015 20:16

Perustelut bussilinjojen 40 ja 43 jatkamisesta Mannerheimintietä pitkin keskustaan ovat hyvin tärkeitä ja osuvia faktoja. Yksi vaihtoehtohan voisi olla ohjata ne esim. Lasipalatsin editse ja siitä ylös Kamppiin samaa reittiä kuin esim. 66 A menee mäkeä ylös.

Vieras

#50

29.11.2015 11:05

Missä perhekeskukset voisivat sijaita?
•Etelän perhekeskus: Kallio (Toinen linja 4)
•Lännen perhekeskus: Laakson sairaala-alue
•Pohjoinen perhekeskus: Malmin virastotalo
•Idän perhekeskukset: Kontula ja Vuosaari
MITEN KULKU LAAKSON SAIRAALAAN, MIKÄLI SOTESSA SINNE KAAVAILTU PERHEKESKUS TAI JOKU MUU TOIMINTA SIIRTYY.