Suomen jääkiekkojoukkue - ota kantaa rasismiin

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Suomen jääkiekkojoukkue - ota kantaa rasismiin.


Vieras

#376

17.05.2011 12:54

Ikävää,että emme osaa iloita mistään sydämemme pohjasta,aina on pilattava jonkun hyvä mieli.Rasismi on liero,joka on ottanut paikkansa meilläkin.:(:(
JSSPSJ

#377 Re: Re: Kristus!

17.05.2011 12:57

#372: Ihmettelijä - Re: Kristus!

Syystäkin. Kyllä tämä addressi on hyvinkin loukkaava monia suomalaisia kohtaan. Mieti nyt vakavissasi, että miten alentavaa on alkaa esimerksi Suomen maajoukkueena ottaa kantaa rasismiin ja sanoutua siitä irti, vain siksi että joku typerä imbesilli riehuu jossain julkisesti.

Tuskinpa esim. ranskalaiset laittavat vastaavaa addressia vetämään sen puolesta, ettei yhden poliitikon raiskausskandaali pilaisi koko maan mainetta.

"junnu"

#378 Re: Aiheellinen ja fiksu veto

17.05.2011 12:58

#370: Jepulis - Aiheellinen ja fiksu veto

Niinpä! on aihetta muistuttaa, ettei suomella ole hippustakaan itsenäisyyttä jäljellä ;) lippu menee samassa "arvo" luokassa :P


Vieras

#379

17.05.2011 13:02

Rasismi, kaikissa sen muodoissa ja varsinkin lapsiin kohdistuva, on pöyristyttävää idiotismia. Suomella ja suomalaisilla on varaa myös käyttäytyä hyvin!

Vieras

#380

17.05.2011 13:07

Jottei totuus unohtuisi:

- Rasistisista rikoksista epäillyistä 25% on tutkimuksen mukaan syntyperältään muualta kuin Suomesta.

- Rasististen rikosten määrä Suomen kansalaisilta on vähentynyt 83% -> 80% (Esim. romanin ja vaikkapa Suomessa syntyneen somalitaustaisen rasistinen rikos luetaan suomalaisten lukuihin.)

- Muualta kuin Suomesta kotoisin olevat syyllistyvät rasistisiin rikoksiin viisi kertaa todennäköisemmin kuin suomalaiset.

- Kristittyjä kohtaan tehdyt rikokset olivat nousseet huimasti kun taas islamin uskoisia vastaan vähentynyt.

- Suhteellisesti ottaen rasistisimpia kansallisuuksia Suomessa olivat v. 2009: somalialaiset, virolaiset, irakilaiset ja venäläiset.

http://www.poliisiammattikorkeakoulu.fi/poliisi/poliisioppilaitos/home.nsf/files/Raportteja88_web/$file/Raportteja88_web.pdf
12wer

#381 voi voi

17.05.2011 13:07

mamut pilaa Suomen
JSSPSJ

#382 Re:

17.05.2011 13:07

#379: -

Voi hyvänen aika. Liittyi siihen rasismia tai ei, niin kyllä lapseen kohdistuva väkivalta tai kehen tahansa on aina yhtä vakava teko. Juuri tämän takia minä en allekirjoita mitään tälläisia hölynpöly-addresseja, koska se jo itsessään arvottaa ihmiset viharikosten ja ei-viharikosten piiriin.

Ottakaa nyt oikeasti järki käteen ja ajatelkaa asioita!

http://www.iltasanomat.fi/mmkiekko/pilkkasi-ruotsin-kansaa---tasta-ruotsissa-raivostuttiin-jaaprinsessa-koivulle-katso-video/art-1288389687650.html

Täällä kun ylistetään kaikkea muuta kuin suomalaisia, niin katsastakaa vaikkapa tuo linkki.


Vieras

#383

17.05.2011 13:08

Muistaakaa nyt hyvät ihmiset että kyse on VAIN urheilusta, ei mistään sen suurempaa. Emme ole voittaneet sotaa, olemme voittaneet urheiluturnauksen.

Vieras

#384

17.05.2011 13:14

En usko, että katu-/bussi- ym. rasismi loppuu, ellei siitä ruveta antamaan rangaistuksia. Kännykällä vaan videoiman tällaiset tapahtumat.

Vieras

#385

17.05.2011 13:18

On erittäin tarpeellista kiinnittää muukalaisvihapurkauksiin huomiota voimakkaan kielteisesti,urheiluhan on luonteeltaan hyvinkin kansainvälistä. Se antaa samalla voimakkaan viestin nuorille tasa-arvosta ja muiden kunnioittamisesta.
Persu

#386 Re: Punaviherväen propagandaa

17.05.2011 13:18

#355: Oiva Oikaisija - Punaviherväen propagandaa

Rasismi ja asiallinen maahanmuuttokriittisyys tosiaan ovat eri asioita. Tätä jälkimmäistä vain näkee aika vähän, ja tietysti tähän väliin mahtuu myös paljon näkemyksiä. Usein nämä myös hieman sekoittuvat ja asialliset mielipiteet voivat helposti lipsahtaa ennakkoluulojen ja jopa rasismin puolelle. Mustavalkoinen puolesta / vastaan näkemys ei tässäkään oikein toimi. Jussi nimisen henkilön kirjoituksia en luokittelisi asiallisen keskustelun puolelle, objektiivisen arvioinnin sijasta esiintyy hänellä paljon tarkoituksenmukaista vääristelyä, harhaanjohtamista ja vastakkainasettelun (me-ne) luomista. Ja vähintäänkin hyvin vahvoja ennakkoluuloja ellei puhdasta rasismia, ainakin näiden vahvistamista. Pahinta on luoda vastakkainasettelua, se estää tehokkaasti todellisen keskustelun.


Vieras

#387 Re: Yksi asia unohtui

17.05.2011 13:23

#380: -  

 Jos ottaa suomalaisista vain  sen osan, joiden elämäntilannetta voidaan verrata vierasmaalaisten työttömyyteen/joutliaasisuuteen/raha- tai asuntopulaan ym., niin tuskin on prosenteissa mitään eroa! Puute ja syrjäytyneisyys pakottaa auttamaan itse itseään ja jotkut tekevät sen lainvastaisesti, okoon minkämaalainen hyvänsä.

Kummastunut

#388 Ällistyttävää

17.05.2011 13:24

En ole koskaan ymmärtänyt tapaa juhlia mollaamalla toisia. Omasta voitostaan voi varmasti olla iloinen ilman, että vastustajaa ja heidän kannattajiaan täytyy uhkailla. Asun itse ulkomailla (en Ruotsissa), ja täytyy sanoa että tulin surulliseksi lukiessani Ruotsin puolelle tehdyistä ilkivaltaretkistä ja ruotsin lipun polttamisista. Täytyy myöntää, että se yksi uutinen pilasi hieman myös omaa voitoniloani. Pieni veljellinen kiusoittelu on asia erikseen. Ja tosiaan miten ne maahanmuuttajat taas tähänkin vedettiin. Tuollainen uhkailu ja lippujen polttaminen se vasta kuulostaakin terroristien toiminnalta, eikä kuulu sivistysvaltioon. Onneksi asumassani maassa voin elää ulkomaalaisena ilman, että bussissa tullaan uhkailemaan.

Vieras

#389

17.05.2011 13:24

Ja muistetaan nyt kuitenkin, että kyseessä on vain addressi suvaitsevaisuuden puolesta. Hieman vähemmän suvaitsevat ihmiset ovat sitten vain vetäneet siitä herneen nenäänsä. Itselleni ei ole mitään merkitystä sillä, onko addressin alullepanijalla jotain poliittisia taka-ajatuksia asiassa. Minuun ne eivät ainakaan vaikuta millään tavalla.

Vieras

#390

17.05.2011 13:29

Se että Suomesta löytyi maailman paras jääkiekkojoukkue tänä vuonna, ei tarkoita sitä, että olisimme oikeutettuja mollaamaan muita kansalaisuuksia. Kuten Mikko Koivukin vastasi, tärkeintä on tehdä yhteistyötä ja siten saada jokaisen vahvuudet näkyviin! Mielestäni tämä tarkoittaa yhteistyötä synnynpaikkakuntaan katsomatta pyrkiessämme yhteisiin päämääriin niin kansallisesti kuin valtakunnallisestikin.
Suomalainen

#391 Kuka v i t t u...

17.05.2011 13:39

..on Paloma Hänninen pyytelemään minun ("kaikkien Suomen kansalaisten") puolestani anteeksi minkään värisiltä pojilta yhtään mitään? Helvetti mitä ylemmyydentuntoa ja moraalisäteilyä!
Paloma

#392 Maajoukkueen kapteeni Koivu vastaa kysymykseemme

17.05.2011 13:41

Suomen jääkiekkomaajoukkueen kapteeni, Mikko Koivu, vastasi eilen nelosen uutisille pyyntöömme ja kommentoi juhlinnan lieveilimiönä esiintynyttä rasismia.

Koivu toteaa uutisissa, että maajoukkue on hyvä esimerkki siitä, mitä toista kunnioittamalla voidaan saavuttaa ja että Suomessa on aina pystytty suvaitsemaan ja kunnioittamaan toisia.

Tässä vielä linkki nelosen uutisiin:

http://www.ruutu.fi/video?vt=video&vid=144904

Sekä Helsingin Sanomien uutisten pohjalta tehtyyn juttuun:

http://www.hs.fi/urheilu/jaakiekko/maajoukkueet/artikkeli/Kapteeni+Koivu+pohti+MM-voiton+esille+nostamaa+muukalaisvihaa/1135266211092/?cmp=tm_etu_uusimmat_uutiset

Seuraava kysymyksemme voisi olla, nähdäänkö jääkiekossa ehkä jo lähitulevaisuudessa samanlainen rasisminvastainen kampanja kuin minkä UEFA on aloittanut jalkapallon puolella. Punainen kortti rasismille -kampanja toimii paitsi ruohonjuuritasolla myös huippupelaajien voimin (http://www.srtrc.org/home)

Esimerkiksi Dean Ashton on sanonut UEFAn kampanjassa: "It’s really important that players and famous people get involved with campaigns like Show Racism the Red Card, because we’d like to think that we’re the role models for kids these days and its important that we show them that racism’s not right." Eli on tärkeää, että roolimallit, kuten pelaajat, ovat mukana tällaisissa kampanjoissa ja näyttävät, että rasismi ei ole oikein.

Kiitos kaikille mukana oleville!

Vieras

#393

17.05.2011 13:41

Valitettavasti suomalaisen miehen pää ei kestä juhlimista ilman etanolia, ja juhlia ei ole ilman etanolia. Useinhan vain etsitään hyvää syytä juhlimiseen = etanolin käyttöön, ja monesta silloin tulee; niin mikä? "Idiootti".

Vieras

#394

17.05.2011 13:43

Mycket bra initiativ av Paloma. De finländska hockey-supportrarna har varit mycket osportsliga och jag skäms för mina landsmän. Ett folk med självrespekt kan också respektera andra, men så här långt har inte finländarna kommit än. Mycket ris till YLE:s reporter på scenen. Han borde få sparken direkt.

Vieras

#395

17.05.2011 13:49

Erittäin hyvä ja tärkeä aloite. Rasistinen käytös ei ole pelkästään törppöä ja hävettävää, vaan myös pelottavan vaarallista. Siihen pitää puuttua. Ei riitä, että tädit ja sedät puuttuvat. Tarvitaan juuri sitä nuorta urhoenergiaa, jota esimerkiksi maailmanmestarien lätkäjoukkueella on.

Vieras

#396 Re: Maajoukkueen kapteeni Koivu vastaa kysymykseemme

17.05.2011 13:51

#392: Paloma - Maajoukkueen kapteeni Koivu vastaa kysymykseemme

Paloma yrittää kääntää Koivun kannanoton jotenkin tämän adressin kovaksi tueksi. Säälittävää politikointia.

Se, mitä tuossa Koivun kommentissa itse näen on nimenomaan halu olla hankkiutumatta poliittisen kampanjoinnin välikappaleeksi. Lausunto on niin äärimmäisen ympäripyöreä kuin se voi olla. On Hannosen tulkintaa väittää, että Koivu asettui jotenkin erityisesti hänen tuekseen, kun Koivun kommentin positiointi tuntui olevan lähinnä "en ole kenenkään poliittisen agendan pelinappula vaan ihminen, joka ajattelee omilla aivoillaan." (Tämä on omaa tulkintaani, mutta eihän Koivu maininnut sanallakaan rasismia, muukalaisvihaa, maahanmuuttajia tai muitakaan taikasanoja. Hän nimenomaan vältteli niitä.)

Täällä ei-niin-vihreässä reaalitodellisuudessa ovat erittäin harvassa ne, jotka oikeasti rummuttavat aktiivista vihaa syntyperän ja etnisen taustan vuoksi. Paljon yleisempiä ovat ne, joille mikä tahansa omista normeista poikkeava vihan kohde kelpaa - Hannonen vaikuttaa esimerkiksi tuntevan vähintäänkin syvää inhoa jääkiekkofaneja kohtaan jotka eivät selkeästi osoita sitoutumustaan Vihreiden agendaan, joka on kuitenkin vain yksi poliittisten agendojen joukossa.

i.Heikki

#397

17.05.2011 13:53

Ulkonäköön ja etniseen taustaa perustuva möläyttely ja tyrkkiminen on törppöä. Sitä saamme kaikki suomalaiset häbetä. Mutta siinä piilee paljon pahempi väkivallan, pelon ja syrjinnän mörkö. Siksi siihen on puututtava. Eikä riitä, että tädit ja sedät puuttuvat. Tarvitaan juuri sitä nuorta urhoenergiaa, jota maailmanmestariläjtäjoukkueella on.

Vieras

#398

17.05.2011 13:53

Mikko koivun vastaus oli hyvä. Meille kaikille pitää olla tilaa elää ja saada olla mukana riemutsemassa yhteisestä ilosta.

Vieras

#399

17.05.2011 13:57

Tämä adressi julkaistiin yllättäen ja ihan sattumalta samana päivänä kun sen aloittaja on ilmoittanut hakevansa Vihreiden varapuheenjohtajaksi...

Vaikuttaa kaikinpuolin äärimmäisen rasittavalta POPULISMILTA.
Mokkakyynel

#400

17.05.2011 14:00

Voi vitsi, oikein adressi. Kyllä nyt suomalaiset muuttuvat!

Niin selvästi adressin alullepanijan julkisuushakuisuutta ja oman kilven kiillottelua, että miltei oksettaa. Käyttää lätkämestaruutta omien asioidensa ajamiseen. Mitä muuta joltain jämäpoliitikolta voisi odottaakaan.

P.S. Siellä oli muuten varmasti alaikäisiäkin humalassa juhlimassa. Nekin vielä rasisteja varmaan. Voi näitä jääkiekkokisojen lieveilmiöitä...