Suomen jääkiekkojoukkue - ota kantaa rasismiin

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Suomen jääkiekkojoukkue - ota kantaa rasismiin.

nakki

#51

16.05.2011 15:53

Ei kannata myöskään mennä sotkemaan ksenofobiaa rasismiin
Sanooj

#52

16.05.2011 15:58

Ihme vinkumista. Keneltä se on pois, jos Leijonat sanovat sanan rasismia vastaan? Kenen päivä menee menee pilalle, jos jäbät käyttävät 30 sekunttia illasta todetakseen, että "toi ei muuten ole jees"??? Tuskin sillä yhdenkään aikuisen miehen tai naisen maailmankuvaa muutetaan, mutta niihin skideihin, jotka nyt treenaavat Ilmaveiviä pihoilla ja parkkipaikoille, sillä voi olla iso merkitys.

Vieras

#53

16.05.2011 15:58

Kannattaisi miettiä miltä tuntuisi kokea itse samaa muualla maailmassa.

Vieras

#54

16.05.2011 16:04

Hyvä idea tämä. Ehkä saavat ikävät ihmiset vähän miettimistä jos maajoukkueen pojat sanovat mitä ajattelevat rasismista. Ei se ole tarkoitus että jee me voitettiin! ja muut vaikka vihatkaa meitä. Mitä järkee??Missä mene raja kuka on minkä maalainen ja kuinka sitä itse tuntee identiteetikseen? Ja vaik ei olis suomalainen "geneettisesti" tai sielunmaisemaltaan nii onhan se kiva jos muutki on sitä mieltä että meni voitto oikeeseen maahan. Miten idiootteja rasistit oikeen ovat ja tekevät vaan hallaa muita ja "omia" kohtaa käytöksellään.
tikusta taas väännetään

#55

16.05.2011 16:04

Vihreiden tulee hallitukseen keploteltuaan ajaa vuoden 2012 jääkiekon MM-kisojen kieltämistä Suomessa, koska rasismi!
Sipuli S.

#56 Re:

16.05.2011 16:04

#52: Sanooj -

Itse asiassa se ei olis paljon vaadittu jos jokainen maajoukkuepelaaja käyttäis joka päivä 30 sekuntia rasisminvastaisen lausunnon antamiseen. Jos yksi lausunto auttaa vähän niin 365 lausuntoa vuodessa poistaa rasismin kokonaan!

miiiiiiii

#57 Re:

16.05.2011 16:05

#52: Sanooj -

aivan! ne jääkiekkoilijat ovat pikkupoikien (ja vähän isompienkin..) idoleita, joten todellakin on merkitystä mitä sanovat ja mihin ottavat kantaa!:)

Jaksamisia Palomalle, toivottavasti et lue tätä ketjua tai ainakin toiv. törkyviestit poistetaan... ja tää on levinnyt nyt muutamassa minuutissa jo satoja kertoja, kohta tuhansia...


Vieras

#58

16.05.2011 16:06

Näyttäkääpä pojat esimerkkiä. Otetaan "Jytky" uuteen sivistyneempään käyttöön ja annetaan sille uusi merkitys.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

16.05.2011 16:08


Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

16.05.2011 16:09Vieras

#61 Hohhoijaa

16.05.2011 16:11

NO HOHHOIJAA! onko sitä taas pakko keksiä jotain valittamisen aihetta??
Naku Vankka

#62 Re:

16.05.2011 16:11

#60: Kikki Hiiri -

Eikun mä pyysin ekaks että ne ottaa rasismia vastaan kantaa! Mä olin eka. Älä tuu väliin!


Vieras

#63

16.05.2011 16:11

Voihan lol, samaa rasismia kuulee vaikka suomi olis jättänyt kokonaan kisat väliin. Hauskaa päivän jatkoa vaan kaikille.
Jep jep, taas mennään

#64 Huh huh

16.05.2011 16:12

Taas on jollakin liikaa aikaa ja oikeat ongelmat ovat unohtuneet. Taas syytetään kantasuomalaista rasismista ja koskaan ei puututa maahanmuuttajien rasistisiin asenteisiin.

Ja joku "viisas" tietenkin heittää, että miettikää jos moni suomalainen saisi pelätä henkensä edestä ulkomailla. No ensinnäkin varmasti saa jos muuttaa vaikka Somaliaan. Ja toisekseen suomalaisia ei lähde loisimaan muihin maihin vaan töihin.

Tietyistä maista tulee laiskoja pummeja ja se on fakta. Joissakin maissa on ylpeys olla laiska ja elää muiden siivellä. Kovaa työntekijää pidetään hölmönä.

Tämmöistäkö haluamme Suomeen? Ei kaikissa maissa rehellisyyttä ja ahkeruutta arvosteta. Me vain kuvittelemme niin. Kukkahattutädit haluavat väittää että joka maassa on yhtä ahkeria työntekijöitä eivätkä usko että laiskuus on joissain maissa hyve. Luulevatko nämä tädit/sedät edustavansa jotain korkeampaa rotua koska eivät halua hyväksyä että joku voisi olla niin alhainen että ei arvosta samoja asioita kuin me?

Lukekaa vaikka kehitysaputyöntekijän juttu ja miettikää minkälainen on se paikka mistä tännekin ihmisiä tulee:
http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/lukijat-kiittavat-tata-kirjoitusta-kehitysyhteistyosta-rohkeudesta-hammastyttavaa
Mimmi

#65 Kiitos

16.05.2011 16:14

Kiitos että täällä nostetaan esiin tärkeä asia. Vaalien jälkeen olenkin jäänyt miettimään että olenko ainoa kantasuomalainen joka enää avaa suutaan ja puolustaa muita, joka ajattelee että maassamme on paljon tyhjiöitä joihin vielä mahtuu ihania ihmisiä. Tunnen paljon uussuomalaisia ja he ovat ihania ihmisiä joilta me kantikset on paljon opittavaa. Joten vielä kerran: häpeä kaikille ahdasmielisille ahdistelijoille. Haluan olla ylpeä maastani, demokratiasta missä kaikkia kunnioitetaan ja voivat elätä rauhassa, juhlia, tehdä töitä, opiskella ja nauttia elämästä! Mutta kuvottaa pahan kerran joka kerta kun joku joka on jäänyt apina-asteella näyttää ikävät kasvonsa. Kiipekää ihmiset jo alas puusta ja alkaakaa käyttäytyä niinkun kuuluu 2000-luvulla!

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

16.05.2011 16:14


Axu

#67 AIVAN USKOMATONTA! Miten tämä hysteria vaan leviää??

16.05.2011 16:15

Tämä sairaalloinen herkkähipiäisyys ja vainoharhaisuus alkavat mennä jo liian pitkälle. Eikö tässä maassa saa enää kukaan kulkea rauhassa ilman, että joka puolelta löytyy joku kukkahatutäti, joka löytää joka paikasta pelkkää valkoista (=pahaa) ja mustaa (=hyvää). Itse tunnen paljon ulkomailta suomeen muuttaneita ja kyllä meidän riemu lätkävoitosta on yhtälailla jaettu! Ei meidän porukassa kukaan edes ajattele toisen olevan pakolainen tai "mamu".

Jos Vihreät on vaali-propagandassaan käyttänyt rasisti-korttia, niin kai te nyt hyvät ihmisette voitte jo vaalien jälkeen pistää kuuppaan virrat päälle on-off kytkimestä ja ajatella omilla aivoillanne ja tajua, että se oli vaan sitä vaalibluffia, millä yriteltiin kalastaa ääniä rasisti-kortin avulla. Ei ne ole teidän mielelipiteistänne seuraavaan neljään vuoteen kiinnostuneita tippaakaan. Hallitukseenkaan ei pitänyt kuulemma lähteä "jos hävitään", mutta "kah ku tilanne muuttu nyt, niin totta hitos lähetään".

KUKAAN MUU kuin te perisuomalaiset kukkahattutädit ette pidä tuota NAURETTAVAA ITKUA - ei edes yksikään oikea "mamu". Tiedättekö mitä käytännössä kaikki minun ulkomailta tänne muuttaneet frendini ovat teistä kukkahatuista mieltä? Kyllä - heidän mielestään te kohdistatte huomion heihin, kun he haluaisivat vain olla ja sulautua joukkoon. Mikä helevetti teitä oikein vaivaa?? Rasisti siellä ja rasisti täällä!

Suosittelen hieman katsomaan peiliin ja miettimään, että kuka onkaan oikeastaan se ahdasmielinen suomessa? Se, joka kännipäissään sattuu huutamaan jotain hassua mustalle miehelle, joka iskee silmää ja heittää vastaherjan takaisin hyvässä hengessä? Vaiko se, joka tuntee häpeää meidän kaikkien "suomalaisten puolesta" ja löytää rasismia 95%:sti sieltä, mistä edes ulkomailta tänne muuttaneet eivät sitä löydä?

Teet siis tuolla omalla hömpötykselläsi maahanmuuttajille todella ikävän tunteen, kun he joutuvat silmätikuiksi juuri SINUN takiasi. Yksin et pilaa suomikuvaa, mutta kun teitä on muutama kymmenen yhdessä, niin jos joukkoon sattuu samalla aaltopituudella vaikuttava punavihreään kokopukuun pukeutunut toimittaja-tonttu, se on jo uutinen -> te yritätte rakentaa suomikuvaa, jossa kaikki vieras ja outo on "tabua" josta ei saa puhua ja samalla sallitte myös ikävä kyllä kaikenlaiset lieve-ilmiöt maahanmuuton ympärillä - jotka taas edelleen vievät noidankehään ja maahanmuuttaneet ja tänne kovasti integroitumista yrittävät tyypit ovat yhä ahtaammalla. En laita tätä nyt kysymysmuotoon, koska tiedän jo valmiiksi vastauksen, mutta: etkö oikeasti ymmärrä edes hävetä!
Kantasuomalainen muttei mikään perus

#68 Re: Huh huh

16.05.2011 16:16

#64: Jep jep, taas mennään - Huh huh

Jos muuttaa Somaliaan saisi pelätä hengestään koska siellä on sota ei koska on valkoihoinen tai suomalainen, vähän eri asiasta nyt puhut. En tunne ketään maahanmuuttaja joilla on rasistisia asenteita suomalaisia kohtaan. Jos tunnet niin ovat ehkä sinua tavanneet.

yksilö

#69 Re: Olisi hienoa voittaa maahanmuuttajat ja pakolaiset

16.05.2011 16:17

#1: Ne ovat vaan tiellä täällä - Olisi hienoa voittaa maahanmuuttajat ja pakolaiset

kannattaisi ehkä paneutua aivan ensiksi enempi siihen syyhyn miksi pakolaisia on täällä?

mikä on pakolainen?

Pakolainen = (tämä vain yksi määritelmä tuhansien joukosta, mutta se yleisin, wikipedia ):

Pakolainen on henkilö, joka joutuu pelkäämään joutuvansa kotimaassaan vainotuksi rodun, uskonnon, kansalaisuuden, sosiaalisen aseman tai poliittisen mielipiteen johdosta.[1] Pakolaisuutta koskee ja sitä määrittelee Geneven pakolaissopimus vuodelta 1951 ja sen pöytäkirja vuodelta 1967.[2]

Määritelmän mukaan eivät esimerkiksi sota, nälänhätä tai ympäristökatastrofi ole varsinaisesti pakolaiseksi oikeuttavia syitä. Mutta sen sijaan huoltajan puuttuminen; esimerkiksi orpous tai sotaorpous on. Yleissopimuksen mukaan pakolaista ei voida palauttaa maahan, jossa hänen henkeään tai vapauttaan uhataan.

 

Tätä lukiessa voikin yksi sun toinen miettiä, että tämä niin kutsuttu pakolainen eli ihminen kuten sinäkin toisesta kulttuurista, toisesta maasta on varmasti tullut tähän kyseiseen maahamme ihan syystä. Myös meiltä Suomesta muutetaan maailmalle aina syystä, ei syyttä. Ei mihinkään maahan pääse muuttamaan tuosta noin vain, painavia on perustelujen oltava ja ne myös todeksi todetaan, helppoakaan se ei ole.

Pistä itsesi siihen asemaan että jäät esim. orvoksi, olet sitten lapsi tai aikuinen, tai sinua vainotaan koska sinut koetaan erilaiseksi, sinun mielipidettäsi ei arvosteta ja sinut sysätään järjestelmän ulkopuolelle, näet nälkää jne. Pohdi mikä hätä sinulla olisi tällaisessa tilanteessa, suunnaton suru, raskas olo, ei ketään läheistä jäljellä, koti pommitettu hajalle, oma kotikaupunki tuhottu, ei pääse enää töihinkään eikä missään ole turvaa???? Ole nöyrä ja näe, että kukaan ei kukaan tule tänne ilman painavaa syytä tai mihinkään toiseen maahan. Jumalalla on suunnitelma jokaista varten, myös sinua ja sitä polkua sinä kuljet joka on sinua varten, kuten kuka tahansa muukin.

Siitä olen harmissani, että yhteiskunnan järjestelmässämme on siinä mielessä porsaanreikiä, että tukia annetaan vähän eri tavoin eri kansalaisille. ja huom, ketään ei todellakaan saa jättää nälkäkuolemaan. myös muista on huolehdittava, vaikka olisivat ulkomailta. Mutta tästä ei saa syyttää maahanmuuttajia eikä pakolaisia, he eivät määrittele sitä minkä suuruisen tuen kukakin saa, sen määrittää eduskunta + hallitus + muut päättävät tahot. Syy ei ole maahanmuttajan eikä pakolaisen. Mieti aina askelta pidemmälle asiat.

Eipä tällä erää muuta kuin ollaan kiitollisia ylipäänsä tästä elämästä vaikka se välillä (toisille usein) vaikeaa onkin kaikin ERI tavoin.

Vihreä vastavoima

#70 Leijonat! Ottakaa kantaa myös EU-tukipakettiin!

16.05.2011 16:17

Kyllästynyt

#71 Vastaus #67

16.05.2011 16:21

#67: Axu - AIVAN USKOMATONTA! Miten tämä hysteria vaan leviää??

Ai ja. Antaisitko heidän itse puhua mielluummin että pistät sanoja heidän suuhuihin. Maahanmuuttajafrendini kyllä kokevat päivittäistä rasismia tässä maassa ilman että kukaan kiinnittää heihin erikseen huomiota. Niin taidat kyllä vaan elää harhassa uskossa että Suomi on hyvä maa missä ei ole rasismia tai sitten et vaan näe sitä kun se ei kohdistuu sinuun.


Vieras

#72 Re: Leijonat! Ottakaa kantaa myös EU-tukipakettiin!

16.05.2011 16:24

#70: Vihreä vastavoima - Leijonat! Ottakaa kantaa myös EU-tukipakettiin!

Ei kuulu tähän !!

(sitäpaitsi jos haluat niin perusta itse oma adressi sitä varten)


Vieras

#73

16.05.2011 16:26

Rasismi ratsastaa vaikka omalla mummollaan jos on tarvis, sitä ei pidä kuitata liian kevyesti.

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

16.05.2011 16:27


Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

16.05.2011 16:30