Ei vastaanottokeskusta Kivistöön!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Ei vastaanottokeskusta Kivistöön!.

Rajantakana

#51 Re: NIMBY -ilmiö iskee. Sinne vaan tai sit rajat kiinni kiitos!

02.12.2015 17:14

#37: Älvsby-pellolla - NIMBY -ilmiö iskee. Sinne vaan tai sit rajat kiinni kiitos! 

 Kivistö on halvempaa aluetta? Höpöhöpö sulle! Ei todellakaan ole! Missä sä itse asut,kun et edes tiedä missä Kivistö on? Sekoitatko johonkin Kivikkoon,joka on itä Helsingissä. Ota asioista selvää, ennen kuin kirjoittelet! Tämä on tosi tiiviisti rakennettua omakotitaloaluetta eikä täällä ole tilaa liiemälti millekkään pakolaiskeskukselle!

Ei mahdu

#52 Re:

02.12.2015 17:16

#40: voi hito mitä perusteluita -  

 Ei mahdu pakolaiskeskusta tänne!

Kivistöläinen

#53 Otsikko

02.12.2015 17:22

Olen itse viettänyt Kivistössä koko nuoruuteni, ja on totta, ettei nuorille ole pienessä kylässä tarpeeksi virikkeitä (ehkä kauppakeskus helpottaa asiaa vuosien päästä). Turvapaikanhakijat tulisivat väistämättä vaeltelemaan pimeän laskeuduttua ympäri hämäriä katuja usean henkilön ryhmissä (tai notkumaan Siwan ovella ja ihmiset eivät uskalla mennä enää edes kauppaan), mikä väistämättä aiheuttaisi huolta varsinkin naisissa ja lapsissa, myös meissä miehissäkin. Siihen en ota kantaa, onko pelko välttämättä aiheellinen, mutta pelko on joka tapauksessa täysin ymmärrettävää, vaikka turvapaikanhakijoiden joukossa rikoksia tekevät ihmiset ovatkin selkeä vähemmistö. Pahaa tarkoittamaton huutelukin vierailla kielillä voi luoda suuren turvattomuuden tunteen.

Mikäli vastaanottokeskus tosiaan perustetaan, muuttuu illalla liikkuminen mielestäni liian turvattomaksi. Kivistö on todella hiljainen asuinalue varsinkin iltaisin. Kello kuuden jälkeen töissä käyvät ihmiset ovat palanneet kotiin ja liikenne hiljenee. Kaduilla liikkuu lähinnä yksittäisiä koiranulkoiluttajia ja lenkkeilijöitä sekä lapsia/nuoria kulkemassa kaverille/kotiin. Esimerkiksi kymmenen turvapaikanhakijan ryhmä, joka päättää lähteä kello 21:00 Kivistön Siwalle ja takaisin voi luoda erittäin suuren turvattomuuden tunteen kenelle tahansa yksittäiselle ihmiselle. Mitä voi tehdä, jos tuntematonta kieltä puhuva joukko kävelee rivissä vastaan täyttäen koko tien, ja he kiinnittävät sinuun jostain syystä huomiota? Itse en vielä alle 2-kymppisenä voi sanoa, mutta jos minulla olisi lapsia (peruskouluikäisiä), en heitä enää pimeän jälkeen kodin ulkopuolelle uskaltaisi päästää.

Sijoittakaa vastaanottokeskukseen pysyviä vartijoita, tai unohtakaa sen suunnittelu. Tai vähintään niin, että ulkonaliikkumista rajoitetaan pimeällä, kunnes he läpäisevät jonkinlaisen kulttuuri- ja käytöskokeen, ja on varmuus siitä, että he osaavat olla kunnolla. Uskon vakaasti, että +90% turvapaikanhakijoista ovat kunnollisia ihmisiä, mutta ne loput 1-10% ovat niin suuri riski, että ei pidä kokeilla onnea. Turvapaikanhakijoilla on erittäin suuri yhteenkuuluvuudentunne keskenään, jos jollain yksilöllä porukasta tulee jokin "rötös" mieleen, saattavat muut lähteä siihen helposti mukaan.  Kuvitelkaa jos itse lähtisitte vaikka Irakiin muutamankymmenen suomalaisen joukolla, välittäisittekö niin paljon paikallisista säännöistä, että riskeeraisitte joutuvanne kaikkien suomalaisten hylkimäksi estämällä koko muuta porukkaa rikkomasta jotain Irakilaista sääntöä, joka meistä suomalaisista vaikuttaa ihan tyhmältä? 


Vieras

#54 Re: Otsikko

02.12.2015 17:28

#53: Kivistöläinen - Otsikko 

 Erittäin hyvä pointti! Kiitos!


Vieras

#55 Re: Otsikko

02.12.2015 17:28

#53: Kivistöläinen - Otsikko 

 Erittäin hyvin argumentoitu!


Vieras

#56

02.12.2015 17:31

Erittäin huolestunut lasten turvallisuuden vuoksi.
Suvaitsevainen

#57 Ajatelkaa mitä sanotte, ettette sano mitä ajattelette

02.12.2015 17:32

#31: - Re: kovat on ennakkoluulot 

#33: Mamu - Asuuko kivistössä muita kuin perSu kannattajia? 

#34: - Leimataan heti pakolaiset raiskaajiksi ennen kuin ehtivät edes maahan. 

#37: Älvsby-pellolla - NIMBY -ilmiö iskee. Sinne vaan tai sit rajat kiinni kiitos! 

#40: voi hito mitä perusteluita -  

#45: itkettääkö - Tasa-arvonnimessä, kivistöön vaan.

 #31: Ennakkoluulot ovat kyseessä silloin, kun tietämys puuttuu. Tässä adressissa esitetyt asiat ovat faktaa. Totuutta on toki vaikea hyväksyä, jos se sotii omaa kasvatusta, kokemusta, oppia tai näkemystä vastaan. Voisimme väitellä asiasta lukuisia aikamääreitä, mutta kenenkään muuttamatta kantaansa, jos mieli ei ole avoinna. Todellisuudessa sinä olet ennakkoluuloinen siitä, että me olemme ennakkoluuloisia, sillä sinulla ei ole tietämystä ennakkoluuloistamme. Me taas tukeudumme tietämykseen. Olet siis ahdasmielisten ajatustesi vanki, me vapaita omistamme.

#33: Perussuomalaisten vaaliohjelmaan kuuluu muutakin kuin maahanmuuttopolitiikan tiukentaminen. Lisäksi PS on epäonnistunut ko. politiikassa surkeasti, joka on johtanut puolueen kannatuksen huomattavaan romahdukseen. Oli Kivistössä sitten minkä tahansa puolueen kannattajia aiemmin, jakauma on varmasti laajentunut. Maahanmuuttokriittisyyttä voi toki koittaa lokeroida poliittisiin puolueisiin, jos sillä ilta lähtee paremmin käyntiin, mutta argumenttia sillä ei saa aikaiseksi. Kivistöläisten arvuuttelu Perussuomalaisiksi on ylipäätään köyhää kommentointia. Jos ei ole mitään konkreettista sanottavaa, on parempi olla hiljaa - ihan pelkästään senkin vuoksi, ettei nimimerkkisi viittaamaan kansanryhmään kohdistuisi yleistämistä.

#34: Adressissa on esitetty faktoja ja visioitu niiden pohjalta todennäköisten tapahtumien mahdollisuuksia. Esittämättä tilastoja sen enempää, kehotan tutustumaan raiskaustilastoihin, pakolaisten osuuksiin tuossa vastenmielisessä rikoksessa, sekä pakolaisten suhteelliseen määrään maassamme. Silloin leimasinta ei tarvita. Lisäksi, pakolaiset ovat jo maassa. Se on ikäänkuin se syy, miksi ja mistä faktoja ylipäätään on esiteltävissä. Leikitäänpä ajatusleikkiä, että naapurustoosi ollaan perustamassa Helvetin Enkelien aluejaostoa. Minkä leiman annat heille, nyt ihan muutamassa sekunnissa, sulkeutuneessa mielessäsi? Aivan.

#37: Ainakin tämän kommentin kirjoittaja vaivautui kirjoittamaan muutakin, kuin pelkän otsikon. Naapurustothan usein perustuvat jonkun tietyn sorttisille yhteisöille. On olemassa nk. perheystävällisiä alueita, jotka ovat suunniteltu pieniä lapsia silmällä pitäen. Päiväkodit, koulut, liikenne, sijainti, yms. hämmästyttävät asiat. Kivistö on tällainen perheystävällinen alue. Jos aidosti tiedustelet mihin VOK:set tulee sijoittaa, niin esitän tässä joillekin näemmä yllätyksenäkin tulevana ehdotuksena; sellaiselle alueelle, missä on mahdollisimman paljon heidän kaltaisiaan asukkaita. Enkä nyt puhu rodusta, joka sinulle lukija tuli tietenkin ensimmäisenä mieleen, vaan esim. sukupuolesta, iästä ja harrastuksista. Jos minä, miehenä, asuisin yhteisössä, joka koostuisi 90% nuorista yksin asuvista miehistä, ottaisin tällaisen porukan rauhallisin mielin vastaan... Ei, en ollakseni väkivaltainen, joka sinulle lukija, tuli tietenkin taas ensimmäisenä mieleen, vaan koska en joutuisi olemaan huolissani faktoista ja tilastoista yhteisöni jäsenten vuoksi. He kun pystyisivät pitämään huolen itsestään. Tämä on tietenkin utopiaa, mutta niin on itse globaali agendakin. Kun ymmärtää yhteisöjen erilaisuuksia, ymmärtää miksi Kivistö on yhtä hyvä paikka pakolaisille, kuin käymälä keskelle ruokalaa.

#40: Tältä kaverilta joko puuttuu a) lapset b) empatia tai c) järki. Todennäköisesti kaikki. Perusteluiden kirjoitusvirheellistä arvostelua ei avattu sen enempää, joten sen voi jättää hyvin mielin omaan arvoonsa. Vertailusi on tosin pätevä, mitä esittämiesi vertausten turvallisuutta alentaviin tekijöihin tulee. Kuitenkin, juna-asema ja kauppakeskus tulevat olemaan kauempana ja niissä tulee olemaan sekä valvontaa, että vartiointia aivan toisessa mittakaavassa. Lisäksi näiden kaikkien mainittujen rakennusten asiakkaat ovat tarkasteltavissa aivan erilaisilta lähtökohdilta toisiinsa nähden. Väitän, että turvallisuutta laskevat tekijät ovat näin ollen huomattavasti pienempiä mainitsemiesi kohteiden osalta. Lisäksi mainitsemistasi rakennuksista on itsestäänselvää yhteisöllistä hyötyä, mikä auttaa johdonmukaistamisessa. Pakolaisten nimittäminen hassuiksi, edes semanttisessa mielessä, on tokaisu, mikä on kaikessa kevytmielisyydessäänkin tyrmistyttävä. Melkein yhtä tyrmistyttävä, kuin joidenkin yksilöiden välinpitämättömyys näinkin vakavassa asiassa.

#45: Eli mikäli itselläsi tai muilla ei ole ollut suoraselkäisyyttä koittaa vaikuttaa alueensa asioihin, ei Kivistössäkään saa olla? Toteamuksesi kuvastaa hyvin sitä antautuvaa mielialaa, mitä huomattavalla joukolla vätyksiämme on. Mitä kyyneleihin tulee, valuiko niitä kovin, kun sinulle selvisi, ettei sinulla ole ketään josta olla huolissaan, eikä mitään, mitä puolustaa? Kivistöläisillä nimittäin on. Jos sinullekin joskus sellaisia siunaantuu, ehkä ymmärrät. Todennäköisesti et. Mieleni täyttyy nyt säälistä.


Vieras

#58

02.12.2015 17:45

Ajatuskin, että lapsiperheiden sekä kaikkien muiden kivistöläisten rauha ja turvallisuus häviää alueelta, huolestuttaa syvästi. Ei ole mitään järkeä asuttaa heitä tälle alueelle, sillä kun poliisia tarvitaan, se ei todennäköisesti ehdi paikalle riittävän ajoissa pitkän välimatkan takia.

Vieras

#59

02.12.2015 18:03

Tulin junalta sunnuntaina 29.11.15 n. klo 20.00, kävelln kotiin. Takaani kuului kävelyaskelia. Ihan oikeasti minua, joka olen sentään tehnyt pisimmän työurani kriminaalihuollossa, pelotti. Pelon tunne oli minullee aivan uutta. Se kaikki, mitä on tapahtunut lähiaikoina väkivaltaisten, seksuaalisen häirinnän, raiskausten yms. suhteen on vaikuttanut minun turvallisuuden tunteeseeni asuinalueellani. Valitettavasti.

Vieras

#60

02.12.2015 18:13

Ei yhtään lisää maahanmuuttajia eikä keskuksia!!!!!!!!!
Umm, joo?

#61 Re: Otsikko

02.12.2015 18:17

#53: Kivistöläinen - Otsikko Kuvitelkaa jos itse lähtisitte vaikka Irakiin muutamankymmenen suomalaisen joukolla, välittäisittekö niin paljon paikallisista säännöistä, että riskeeraisitte joutuvanne kaikkien suomalaisten hylkimäksi estämällä koko muuta porukkaa rikkomasta jotain Irakilaista sääntöä, joka meistä suomalaisista vaikuttaa ihan tyhmältä? 

Sitä kutsutaan selkärangaksi. Eli koska esim. mm. Irakissa tiettävästi on hyvän tavan mukaista (ei siis edes laki) olla syömättä vasemmalla kädellä, voit olla aika pirun varma, että typerää tai ei, itse söisin siellä ainoastaan oikealla tassulla. Miksikö? KOSKA TOISEN MAAN TAPOJEN NOUDATTAMINEN ON PIRU VIEKÖÖN KOHTELIASTA! Ja jos purkan sylkemisestä tulisi linnaa Irakissa, niin kyllä aika saletisti estäisin muita Suomipoikia niin tekemästä... hylkiöksi tulemisen uhallakin. Doh? Niin ja jos oikeasti jonkun mielestä sääntö naisen luvattomasta käyttöönotosta on "tyhmää", niin sopii miettiä halutaanko sellaista porukkaa ylipäätään Suomeen - tai edes maailmaan.

Muuten hyvää kommentointia, ei siinä mitään.


Vieras

#62

02.12.2015 18:26

Mahdollisesti tulevilta pakolaisnuorilta puuttuu aktiviteetti paikat alueelta, jää liian paljon aikaa pahan tekoon ajan tappamiseksi
Faktatietoa

#63 Järjestyshäiriöt vastaanottokeskuksissa

02.12.2015 18:29

Nykyisin toiminnassa olevissa keskuksissa on jatkuvia järjestyshäiriöitä (Uudenmaan läänissä). Paikkoja rikotaan, poliisit käyvät kolme kertaa päivässä ja vartiointiliike on ympärivuorokautisesti paikalla. Yön putkassa vietettyään ajavat taksilla takaisin ja nauttivat hotellitason aamiaisista. Lisäksi ajelevat taksilla kauppakeskuksiin, omistavat iPadit jne.  Sitten elävät täällä veromaksajien kustannuksella....


Vieras

#64

02.12.2015 18:38

Pelkään alueen lapsien turvallisuutta jos keskus avataan.

Vieras

#65 Re: Ajatelkaa mitä sanotte, ettette sano mitä ajattelette

02.12.2015 18:40

#57: Suvaitsevainen - Ajatelkaa mitä sanotte, ettette sano mitä ajattelette 

 #fakta ei ole se että poimitaan sieltä sun täältä pieniä pätkiä median artikkeleistä kuten tässä yritetään väittää.

 

Väite 1 - Yle on ollut yhteydessä moneen poliisilähteeseen. Useat poliisit ovat sanoneet olevansa huolissaan naisiin kohdistuvasta seksuaalisesta häirinnästä, mutta he eivät ole halunneet puhua asiasta julkisesti.

Ei tarkoita että kyse olis pakolaisista.

Väite 2- Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen vahvisti tänään Ylelle, että vastaanottokeskuksissa ja niiden läheisyydessä poliisin tehtävät ovat lisääntyneet.
– Tehtävämäärissä on nähtävissä selvä piikki. Vastaanottokeskuksissa ja niiden liepeillä on ollut häiriöitä, tappelunujakoita, varkauksia, mutta myös epäasiallista kohtelua naisia kohtaan kuten häirintää, huutelua ja jopa käsiksi käymistä, poliisiylijohtaja kertoo Ylelle.

Edelleen, onko kyse pakolaisista?

väite 3 - Vastaanottokeskuksia suljetaan, koska niitä pidetään vaarallisina paikkoina. Poliisin resursseja hälytetään päivittäin vastaanottokeskuksiin suorittamaan erinäisiä turvaa edistäviä tehtäviä. Perustamalla Kivistöön vastaanottokeskuksen viimeaikaisten tapahtumien valossa ja tietäen, että alueella liikkuu paljon lapsia ja nuoria yksin, tarkoittaa se sitä, että heitä ei suojella lain edellyttämällä tavalla. Lain huomiotta jättäminen on rikos, johon Kivistöläiset eivät aio osallistua.

Missä on lähde, vai onko pelkkä mielipide tai poiminta suomi24 foorumilta?

Väite 4 - Poliisipartiot käyvät vastaanottokeskuksissa hälytystehtävissä useita kertoja viikossa.

Samassa artikkelissa lukee myös alla oleva, mutta se on jätetty pois

Jos kerran ei ole vertailukelpoista dataa, ei voi myöskään sanoa että hälytystehtäviä olis ollut enemmän tai vähemmän?

"Turvapaikanhakijoihin liittyvä rikollisuus

Turvapaikanhakijan status on salassa pidettävää tietoa. Tästä syystä poliisi ei voi lähtökohtaisesti yksittäisessä rikoksessa vahvistaa, onko epäilty turvapaikanhakija vai ei. Tilastointi koskien turvapaikanhakijoiden tekemäksi epäiltyjä rikoksia on ollut haastavaa, koska turvapaikkastatuksen on saanut merkitä ilmoituksiin vasta marraskuun alusta lähtien. Helsingin poliisi on pitänyt yllä omaa tilannekuvaa."

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

02.12.2015 18:41



Vieras

#67 Re: Re: Ajatelkaa mitä sanotte, ettette sano mitä ajattelette

02.12.2015 18:47

#65: - Re: Ajatelkaa mitä sanotte, ettette sano mitä ajattelette 

 Tämä kommentti on ihan trollausta! Halutaanko sen myöntää vai ei, EI kaikki alueet sovi turvapaikanhakijoille.

voi hito mitä perusteluita

#68 Re: Ajatelkaa mitä sanotte, ettette sano mitä ajattelette

02.12.2015 19:04

#57: Suvaitsevainen - Ajatelkaa mitä sanotte, ettette sano mitä ajattelette 

Paljon tekstiä mutta loppujen lopuksi jäi epäselväksi mitä halusit sanoa.... taisit harhautua kirjoittajan arvosteluun ja itse asia sitten unohtui. Seuraavalla keralla enemmän asiaa ja vähemmän tekstiä ;)

Minusta Kivistö sopii erinomaisesti pakolaiskeskuksen paikaksi, siinä missä muutkin paikat. Junalla matut pääsevät helposti illanviettoon Hesaan. Lapsia olen varoitanut juna-asemien vaaroista ja kaikista vanhemista ihmisistä jotka pyrkivät tekemään tuttavuutta. Poliisit partioivat jo nyt alueella ihan kiitettävästi. Ja jokainen on syytön kunnes rötöstelee - myös pakolaiset.

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

02.12.2015 19:16


ö

#70 Re: NIMBY -ilmiö iskee. Sinne vaan tai sit rajat kiinni kiitos!

02.12.2015 19:30

#37: Älvsby-pellolla - NIMBY -ilmiö iskee. Sinne vaan tai sit rajat kiinni kiitos! 

 voitko kertoa asuinalueesi, niin lähetetään pakolaiset sinnepäin

Älvsby-pelto

#71 Re: Re: NIMBY -ilmiö iskee. Sinne vaan tai sit rajat kiinni kiitos!

02.12.2015 19:37

#70: ö - Re: NIMBY -ilmiö iskee. Sinne vaan tai sit rajat kiinni kiitos! 

 NIMBY. Kyllä nyt Vihreitä ja Kokoomusta äänestäneitä nyt kaduttaa. Suvaitsevaisuudella pilataan maa kun päästämme ensin pakolaiset tänne ja sitten kukaan liberaali ei halua heitä naapuriinsa.

Kivistö on sopivan rosoinen paikka ja siksi vetää hyvin pakolaiset. Siellä asutaan siksi kun ei ole paremmille alueille varaa.

 


Vieras

#72 Nuoret omalle alueelle

02.12.2015 19:43

Järki päähän. Nuoret elävät aivan erilaista elämänvaihetta kuin Kivistön lapsiperheet. Etsikää voi nuorille samantyylinen paikka, jossa on virikkeitä nuorille. Ei Kivistöön.

Kivistöläinen

#73 Re: Re: Otsikko

02.12.2015 19:44

#61: Umm, joo? - Re: Otsikko 

"jos oikeasti jonkun mielestä sääntö naisen luvattomasta käyttöönotosta on "tyhmää", niin sopii miettiä halutaanko sellaista porukkaa ylipäätään Suomeen - tai edes maailmaan." 

Tuon kanssa en voisi olla enempää samaa mieltä. Se, että toiselle ihmiselle ei saa tehdä mitään vastoin hänen tahtoaan pitäisi kaikilla ihmisillä olla tärkein arvo elämässä ihan synnynnäisesti.

Tuo Irak-esimerkki oli kyllä aika heikko juu. On ylipäätään mahdotonta, että suomalaisia lähtisi ulkomaille samasta syystä kuin tänne osa tulee = elintasopakolaisena. Selkäranka on valmiiksi aika heikko (ei kunnioitusta meidän "tyhmiä sääntöjä" kohtaan) niillä ketkä tänne tulevat ilman todellistä hätää, ei sitä porukkaa pitäisi maahan edes päästää, mutta mitenkäs erottaa toisistaan ne ketkä oikeasti apua tarvitsee ja ne ketkä ei..


Vieras

#74 Järkeä alueen valintaan

02.12.2015 19:51

Kivistö on pientaloalue, talot arvokkaita. Nyt on hölmöläisen hommaa päästää vok alueelle. Kaikki menee turvallisuus, rauha. Asukkaat ovat valinneet alueen ja panostaneet elämään, maksavat veroja, näinkö kaupunki kiittää. Nyt Kivistön vok jäihin ja etsikää alue sieltä missä ei ole lapsia. Vok järjestyshäiriöitä ja "yksittäistapauksia" , täytyy odottaa taas että jotain tapahtuu, sitten voivotellaan. Ollaan kerrankin etukäteen viisaita ja perutaan koko hanke. Ei voi kivistölle.


Vieras

#75 Miten saadaan järki päättäjille

02.12.2015 19:54

kuka on yhteydessä päättäjiin pian ja saa jaettua asukkaiden huolta sekä peruttua vok Kivistön.