HETI KÖYHYYSVAJETTA POISTAMAAN!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista HETI KÖYHYYSVAJETTA POISTAMAAN!.


Vieras

#1 vieras

29.05.2011 08:05

Sitä ihmettelen suuresti, kun herroilla tulee tulokorotuksia niin se
tulee heti, mutta kun köyhillä tuee 2e korotus niin se toteutuu
puolen vuoden kuluttua päätöksestä.
TIEDOKSIANTO

#2 RAKKAUS KÖYHYYDEN JOUKKOA KOHTAAN!

29.05.2011 14:36

JUMALAKIN KEHOITTAA MEITÄ KESKITTYMÄÄN RAKKAUDEN TAITOA KÖYHIÄ SUOMALAISIA KOHTAAN!!!!!!!!!!!
Juha Keltti

#3 PERUSTURVA-ADRESSISTA

30.05.2011 10:25

Juha Keltti, adressin laatija: Korjasin muutaman kirjoitusvirheen (lähinnä kirjaimia cäärässä järjestyksessä) ja korvasin sanan "vuokran" sanalla "asumiskustannusten" kohdassa, joka käsitteli asumisen tukien omavastuiden poistamista köyhimmiltä. Pahoittelen etten huomannut näitä ennen kuin 14 muuta ehti allekirjoittaa.

Kiitän kaikkia tässä vaiheessa allekirjoittaneita ja kommenoineita. Ymmärrän, että monet eivät halua nimeään esiin internetissä - sihen voi olla tietoturvasyitä. Jos sellaisia et kohdallasi koe olevan, suosittelen nimen kirjoittamista julki. Se lisää adressin uskottavuutta.

Muitakin esteitä on tullut adressin kannattajien tielle. Kaikilla ei ole esimerkiksi lupa kähettää allekirjoitusta siltä koneelta, jolla lukevat tämän. Tarjoan vaihtoehtoisen tavan: lähetä postikortti os. Juha Keltti Rauhanasema Veturitori 3 00520 Helsinki. Laita siihen vähintäin ilmoitus että allekirjoitat adressin sekä nimi ja paikkakunta. Vain yksi allekirjoitus yhteen korttiin - keräämme ne johonkin esille havainnollistamaan allekirjoitusten määrää.

Haluan vielä korostaa, että pidän itse adressia melkoisen maltillisena ehdotuksena perusturvan paikkailemisesta. Olen pyrkinyt kirjoittamaan sen niin, että hyvin monet voisivat sen allekirjoittaa. Luonnollisesti sen voivat allekirjoittaa myös muut kuin perusturvalla elävät.


Vieras

#4

30.05.2011 12:24

niinpä vituttaa oikeesti toi rahaliikenne tonne pankkien suuntaan..kanavoidaan kohta c4:lla !!!
c-4

#5 rakas raha?

30.05.2011 12:30

100% invaliidi kipupotilas ja ei meinaa riittää millään raha..käyn yksityislääkärillä ym. muuta kivaa niin oon suht kyllästynnyt herrojen menoo ja sikailuun kansaa kohtaan...
Kirsti-täti

#6 oikeudenmukaisuusvaje

30.05.2011 12:42

Vajetta on minun mielestäni pikemminkin oikeudesta, solidaarisuudesta, myötätunnosta... Köyhyyttä on kyllin, jopa liikaa.
Juha Keltti

#7 Köyhyysvaje ja oikeudenmukaisuusvaje

30.05.2011 13:57

Oikeudesta, solidaarisuudesta ja myötätunnosta on puutetta. Köyhyysvajeella tarkoitin rahamäärää, joka pienituloiselta puuttuu, jotta hänen tulonsa yltävät köyhyysrajalle. (Tilastokeskuksella on mutkikkaampi tilastotieteellinen määritelmä, mutta tämä kelvannee politiikkaan.) Köyhyttä on todellakin liikaa. Köyhyysvajetta on kurottava umpeen, niin että köyhyys lievenee ja mahdollisimman moni siitä pääsee (suhteellisesti - he ovat vielä ehdottamieni toimenpiteiden jälkeenkin pienituloisia). Köyhyysvajeen poistamisella nostettaisiin noin 700 000 ihmistä henkilökohtaisiin edellytyksiinsä (sairauksiin, ikään, koulutukseen ym.) nähden kelvolliselle toimintakyvylle ja siten kykeneviksi edelleen omin avuin parantamaan taloudellista asemaansa.

Meillä on paljon puhuttu niin sanotusta kestävyysvajeesta, joka ei ole kiireellisin ongelma, ja osa hallitusneuvotteluosapuolista painottaa valtiontalouden alijäämää, joka ei kuitenkaan ole erityisen huolestuttava ns. eurooppalaisessa vertailussa ja joka on korjattavissa (minun mielestäni) muuttamalla veropolitiikan suuntaa. Aatelisilta palautettiin kruunulle Ruotsin valtakunnassa holtittomasti myönnettyjä läänityksiä 1600 -luvulla ns. reduktioilla. Nyt on uuden reduktion aika.

Suomen bruttokansantuote on kasvanut noin 130 miljardista eurosta noin 180 miljardiin euroon 2000 -luvulla. Perusturvan tai toimeentulotuen varassa elävien arjessa tämä on näkynyt lähinnä kasvavana kuiluna oman kulutustason sekä toisaalta tulotasoaan nostaneiden kulutustason, ja jopa yhteiskunnallisesti välttämättömiksi muodostuneiden uusien kulutustarpeiden välillä. Huonoimmassa asemassa olevilla ei ole varaa puhelimeen, nettiyhteyteen tai paikallisliikenteessä matkustamiseen (lue: siis ei tehokkaaseen työnhakuun), ja peruspäivärahalla elävälle jo lehden tilaaminen on kovan harkinnan paikka. Olennaiset parannukset maksaisivat muutamia satoja miljoonia euroa ja ne on toteutettavissa tämän vaalikauden aikana. On uusjaon aika.

Tämä oma kantani. Adressiin voi yhtyä muistakin lähtökohdista. Se on kirjoitettu niin kuin on kirjoitettu.
VmH

#8 Re: Köyhyysvaje ja oikeudenmukaisuusvaje

30.05.2011 21:39

#7: Juha Keltti - Köyhyysvaje ja oikeudenmukaisuusvaje

"Vaje" tarkoittaa puutetta jostakin. Jotain on liian vähän. "Köyhyysvaje" tarkoittaa siis puutetta köyhyydestä, mitä todellakaan ei ole.

 

Tevvo Jänis

#9 Re: Re: Köyhyysvaje ja oikeudenmukaisuusvaje

31.05.2011 13:02

#8: VmH - Re: Köyhyysvaje ja oikeudenmukaisuusvaje

otsikko pitää ihan ensimmäiseksi vaihtaa ja sitten pari muuta kappaletta. ei todellakaan köyhyydestä ole puutetta.

Juha Keltti
Adressin tekijä

#10 Köyhyysvaje:

31.05.2011 15:05

Kaikella kunnioituksella, katsokaa googlesta, "köyhyysvaje". En muuta, en poista, en sulje - ainakaan vähään aikaan. Osallistua voi myös siten, että tulostaa adressin ja kerää nimiä (yksittäiset nimet postikortilla) Juha Keltti, Rauhanasema, Veturitori 3 00520 Helsinki.

Kiitos tästäkin, mutta keskustelussa kannattaa pureutua asiaan.

Vieras

#11 Heti köyhyysvajetta poistamaan

01.06.2011 09:54

Jo vuosia oikeudessa rikoksiin sortuneita puolustettuani mietin yhä enemmän mikä olisi oikein? Lisää rahaa huumeisiin, vai liennytystä todelliseen köyhyyteen?
Tunnen myös ihmisiä, jotka rikoksettomasti sinnittelevät köyhyysrajan tuntumassa, mikä se raja sitten onkin. Alkutuottajien pitää saada myös omansa, sehän on selvä; mikä siis ratkaisuksi? Valtio subventoisi niin, että ihan peruselintarvikkeet; mitä en jaksa edes miettiä; olisivat kaikkien saatavissa. En usko että tämä koskettaisi niinkään varakkaampia, jotka ovat kyllästyneet kaikkeen halpaan ja koettuun, kuten juuri paaahdettuuun ruisleipään, tiraus voita päällä ja kunnon läskisiivu vauhdittamassa kokonaisuutta.Tietenkin aidolla leppäsavullla savustettu, ilman lisäaineita.

Nolla tasokorotuksella = nousevat kuluttajahinnat

#12 Nolla on nolla oli se sitten 500e tai 2000e/kk.

04.06.2011 12:24

Mitenkä vaje korjataan? Nostamalla tukia? EI! Yksityinen vuokraaja saa maksimaalisen hyödyn valtiontukien kautta, ja voi jatkaa mielivaltaista hinnoittelua. Koko vuokrausperiaate pitäisi romuttaa, ja muuttaa sellaiseksi että kun maksat vuokraa, menisi se a)valtion kassaan tai b) omaksi omaisuudeksi. Toinen ongelma on ruuan hinnoittelu. Kuluttajalle ei löydy kunnollista tietoa mitä kannattaa maksaa ja mikä on todellinen arvo. Kannattaako kiinasta tuoda enää halpakrääsää kun se ei ole enää halpaa? Ja jos kaksi suurta Kesko ja S ryhmä hinnoittelee suomalaisen ruuan ja rakentamisen kohtuuttoman kalliiksi niin vaihtoehdoiksi jää vain ulkomaalaisten halpatuotteiden tukeminen.
Johan tämä on nähty Palkat nousee, tuet nousee =kuluttaja hinnat nousee = Huonotuloisten tilanne pahenee/tilanne pysyy samana. Kupla suurenee.
T: Naapuri adressi http://www.adressit.com/sk_ryhmat_eun_ratsattavaksi
JATKETAAN!

#14

10.06.2011 14:33

Hallitusneuvottelut käynnistyivät uudelleen ns. sixpack -pohjalla. Saman pohjan aikana aloitin tämän adressin keruun ja luonnollisesti se jatkuu. Sanan "köyhyysvaje" esiintyminen otsikossa ja tekstissä on eniten keskustelua herättänyt asia. Tekstissä se ilmaistaan ensimmäisessä virkkeessä ja peitetysti selitetään, jos hoksaa, seuraavassa. Niiltä osin en tee muutoksia. Yritys oli vastata retoriikkaan retoriikalla, tai oikeastaan hämäräköön puheeseen kestävyysvajeesta paljon täsmällisemmässä merkityksessä käytetyllä sanalla "köyhyysvaje". Kun ehkä olen arvioinut väärin tuon tutkimuksessa vakiintuneen ja poliittisessa kielenkäytössä hieman väljemmin esiintyvän sanan käsitettävyyden, teen seuraavasti: en muuta tekstiä mutta avaan otsikon keskustelulle niiden kesken, jotka ovat allekirjoittaneet adressin. He saavat tiedon, miten se käy päinsä. Ulkopuolisten odotavan kommentoivan vain sitä, mitä on vaadittu (mutta ei otsikkoa), ja millä perusteella, tai mitä pitäisi vaatia (mutta ei otsikkoa), ja millä perusteella. Tarkoitukseni on saada aikaan keskustelukykyinen perusturvan puolesta toimiva nettiyhteisö.
Juha Keltti

#15 Perusturva: ei vielä riitä

18.06.2011 12:21

Adressin www.adressit.com/heti_koyhyysvajetta_poistamaan yksi vaatimus toteutuu varmuudella hallitusohjelmaesityksen mukaan: 100 euron korotus eräisiin alimpiin perusturvaetuuksiin 2012. Kuten adressissa lausutaan, riippuu muista ratkaisuista, voiko tätä pitää välttävänä; etuuksien korotuksia sekä muita toimenpiteitä on jatkettava seuraavissa budjeteissa. Lauantaihin puoleenpäivään mennessä en ehtinyt puolestani arvioida hallitusohjelman muita vaikutuksia sen tarkemmin, mutta epäilemättä verotuksessa on myös huonompaan suuntaan vaikuttavia ratkaisuja. Lykätyt ratkaisut muodostavat hankalan ongelmaryhmän. Adressin teksti kelpaa nähdäkseni edelleenkin, eikä otsikostakaan ole tullut uusia huomautuksia, joten kenties voisimme ensimmäiseksi jatkaa keskustelua toimenpiteistä ja vaatimuksista (myös adressin ulkopuolella) jonkin aikaa adressin keskustelupalstalla, tai jos joku haluaa osoittaa viestin henkilökohtaisesti minulle, juha.keltti@akl-web.fi. Muuten: olen alkanut toimittaa tietoa adressista sähköpostitse kansanedustajille, ja jossain vaiheessa toimitan sen allekirjoituksineen ministereille, kunhan sellaiset on.

Vieras

#16

23.06.2011 21:23

On suuri häpeä, että maassamme on niin paljon oman kansa keskuudessa edelleen köyhyyttä, jolla asianomainen itse ei voi mitään. Rahaa jaetaan, jos jaetaan, vähemmän kuin kulut nousevat ja kuilut senkun kasvavat. Kansanedustajista listat näkyviin, missä vaiheessa ovat vaalilupaukset tällä hetkellä itse kullakin!
Juha Keltti

#17

25.08.2011 14:44

Adressin toimittaminen kansanedustajille jatkuu oiakkoin ja sitten se menee allekirjoituksineen ministereille. Ehtii siis vielä allekirjoittaa. Budjettiesitys aloittaa nyt vaiheen, jossa tarvitaan nopeaa reagointia, yksityiskohtaisempia ehdotuksia ja niiden ympärille laajempia toimia.
Kommentteja tästä?

Vieras

#18

04.04.2013 05:21

Päätösten tekijöiden tulee mielestäni huomioida perusturvan korotuksen lisäksi se, että tulevaisuudessa toimeentulotuki tulee nostaa perusturvan tasolle. Jos senkin jälkeen tuen tarvetta ilmenee, ei ihmisten elämää saa kurjistaa nykyisen kaltaisilla laskennallisilla olettamilla jotka eivät ole tämän hetken maailmasta. Noiden olettamien vuoksi viimesijaisen turvaan varaan joutuneiden ihmisten elämä on jatkuvaa puutetta kaikesta, jopa suoranaista nälkää.......Jokainen haluaa työnteon kautta saada paikkansa tässä yhteiskunnassa. Jos niitä "vapaamatkustajia" löytyy, on syy jossakin muussa kuin laiskuudessa. Sitä syytä ei poisteta rankaisemalla kaikkia tt-tuelle joutuneita. Näiden henkilöiden kohdalla on tarpeen tehdä tarkka tutkimus siitä ovatko he kentien joutuneet liian suuriin saappaisiin elämän vaatimuksiin nähden. Jos näin on, on heille löydettävä muu tukimuoto kuin toimeentulotuki.

Vieras

#19

28.11.2013 10:51

Ite saan 478/kk ja lainarahoilla joutuu välillä porskuttamaan.
KYRPÄ

#20 SUOMI ENSIN JA SUOMEN KANSA !

16.05.2020 13:01

  卐        

                                   

              

 

KÖYHYYS LOPPUU KU EROTAAN EEUUSTA JA PAKOTETAAN RIKKAAT JA RIKKAAT RODUT MAKSAA PAREMPAA PALKKAA JA TUKEMAAN FIXITIÄ ELI EEUU EROA !

 

2.000-5.000MK PER KUUKAUSI MINIMI LIKSAKSI !

 

MIELELLÄÄN JOPA 3 KUUKAUDEN TYÖSTÄ 50.000-100.000MK !

KYRPÄ

#21 卐卐卐

16.05.2020 13:05

 

 

JA SEKOPÄILLE TIEDOKS = HAKARISITI ON INTIALAINEN ONNEN SYMBOLI EI NATSI SYMBOLI JA OLLUT SUOMEN LIPUSSA JO 1800-LUVULTA LÄHTIEN TSAARIN AJOISTA ASTI !