SÄHKÖN SIIRTOHINTAA JA MUITA SIVUKULUJA ON ALENNETTAVA !

SÄHKÖN SIIRTOHINTAA JA MUITA SIVUKULUJA ON ALENNETTAVA ! / Tiedotteet / SIIRTOMAKSUIHIN TULOSA ISOT KOROTUKSET LÄHITULEVAISUUDESSA ! / Kommentit


Vieras

#1

22.01.2016 10:01

Kyseessä on vain keino saada lisää rahaa osakesalkkuihin ja palkan korotuksia johtajille. Tilanne on aivan vailla järkeä! Sähköstä maksat esim. 20€ ja sen siirrosta 60€. Sama kuin ostaisi leivän 1€ ja maksaisi pussista 3€. Hallitus on joko sokea tai täysin rahamiesten ohjaimissa kuin hevonen kyntömiehen vailla omaa järkeä ja päättely kykyä. Tällaiselle toiminnalle pitää saada stoppi ennen kuin se karkaa käsistä ja sen se on tekemässä parhaillaan.
Liisa Kylänpää/ Pohjois-Savo
Vieras

#2

22.01.2016 10:10

Just kattelin, et 300€ sähkölaskusta yli puolet oli veroja ja siirtomaksua. Voi meitä köyhiä - eihän se rikkaita hetkauta!

 


Vieras

#3

22.01.2016 10:16

Juuri näin! Hallitus tekee mitä haluaa, ei heitä kiinnosta pystyvätkö ihmiset maksamaan jatkuvasti nousevia siirtomaksuja. Heillä on lähtökohtana se että jos omistat jotain niin varmasti myös maksat. Itse et voi mitenkään vaikuttaa siirtomaksujen suuruuteen ja siksi aina kun käyn pohjoisessa mökilläni(2-3 kertaa vuodessa) pidän AINA yötä-päivää kaikki valot/kulutukset päällä. Näin tulee ainakin itselle parempi mieli kun katsoo sähkölaskun keskimääräistä kwh hintaa joka nytkin on reilut 10euroa/kwh!!!!Käyttämäni sähköenergian osuus laskuissa on vain 0,20-0,30 euroa(laskutuskuukautena jos en ole mökillä käynyt, silti kuukausittainen sähkölaskun suuruus on 21-25 euroa). Laskut koostuu lähes kokonaan siirtomaksuista,veroista sekä perusmaksuista)

Tosi tyytyväinen sähkön toimitukseen

#4 Siirto

22.01.2016 10:26

No,Pitäähän herrojen saada samat ja miltei kokoajan ponuksia jotka tuottavat koko ajan vaan enemmän ja enemmän. eihän ne poloiset elä kun koko ajan pittää tuottoa tulla lisää ja lisää.(AHNEUS)

Tuunarit ulos ja pomoja lissää.Tähän on menty.ONKO OIKEIN:Minusta Linja miehet töihin ja pomoja pois.

mie

#5 mitäpä

22.01.2016 10:29

se mahtaa auttaa parkuminen, kun ahneus ja röyhkeys istuu kuskin paikalla. Ja taitaa olla vasta alussa tämä show.


Vieras

#6

22.01.2016 10:55

Coldman-Sassille ja Australialaisille sekä Kanadalaisille kaivo... siis sijoittajille lisää ilmaista rahaa lisää! Nytkin pörssisähkö on kurittanut aamupäivällä klo 7 - 11 välisenä aikana yli 24 sentin hinnalla, päivällä 7-8 sentin hinnalla ja illalla klo 16 - 20 välisenä aikana vähintään 20 sentin hinnalla. Vasta klo 22 jälkeen laskee alle 5 sentin. 20 - 30 asteen pakkasella nuo hinnat tuntuu jo plakkarissa.

Siirtohinnalla saakin jo melko hulppean määrän aurinkopaneeleja talon katolle ja niiden hankkimenen on kotiinpäin tuloa, eikä tyhjän maksamista mitä siirtohinta on. Ihme etteivät maanomistajat vaadi "siirtohintoja" myös, sähkö kun palaa maadoituksen kautta maata pitkin takaisin voimalaan.


Vieras

#7

22.01.2016 10:57

Ei auta itku eikä hampaiden kiristely. Näin se vaan menee.....Ei mulla sähkölasku olisi niin suuri vaan kun tätä helvetin sähkönsiirtomaksua pitää maksaa vaikka et edes kuluta yhtään???? On pieni mökki ja siellä ei voi olla talvella ja kylmään aikaan lainkaan niin sähkölasku tulee aina ; kulutusta ei mutta sähkönsiirtoveroa peritään silti? Miten sitä voidaan periä ja millä perusteella kun ei mitään siirtoa edes ole kun ei ole kulutustakaan?

Vieras

#8

22.01.2016 10:59

Näin sanoo jonkun järki ja matematiikka. Kaikkinainen hävyttömyys on tämän päivän agenda, jota kilpaa toteutetaan.
Näillä maksujen korotuksilla tulee taas paljon hyvien veljien selkään taputuksia kun osinkoja ja optioita jaellaan.
Näitä piirejä ei tippaakaan kiinnosta se, että maan kaikkinaiset elinkustannukset ovat eu-alueen huippua ja kun otetaan huomioon palkkataso niin korkeinta huippua. Jossain tulee vastaan raja kansan kuppaamiselle, siitä ei varmasti päästä mihinkään, tuleeko se sitten, kun viimeinenkin veroeuro lähtee kiertoon jonkin tehdyn eu- tai muun , oman maan asioita tärkeämmän chengen-sopimuksen takia vai tuleeko sitä ennen jo jotain vielä järisyttävämpää, jää nähtäväksi, mutta halu kiristää ja koetella kansaa on nyt mennyt äärimmäisyyksiin, eikä halua palkkioden maksajien kuunteluun ole. Tärkein asia näille rahaa hulvattomasti kaikkeen, maan omia asioita tärkeämpiin kohteisiin jakajilla on, että ytimessä tykätään, vaikkei siellä yhtään mitään kulujen kasvattamisen lisäksi aikaan saadakaan.

Vieras

#9

22.01.2016 14:48

Hei
Olen samaa mieltä. Sähkön hinta nousee aivan valtavasti vuodessa. Toivon, että nousukiito katkaistaan nopeasti.
eko

#10 Sähkön siirtohinta

22.01.2016 14:50

Hei

 

Sähkön hinta nousee huimaa vauhtia. Kuka pystyy pysäyttämään tuon kehityksen, käyttäjät olkaa hyvä.

Joppe43

#11 Siirto maksut

22.01.2016 15:47

Se on nykyään niin kettumaista kun kaikki yhtiöt ovat vapaassa osake kilpailussa mukana(eu)! Omistajat voivat olla ihan missä vaan! Ihmiset pyrkivät säästämään kulutuksessa missä voivat teknologian kehittyessä ( energian säästö valaistus, eristys yms.) Mutta eipä auta kun osakkeen omistajat vaativat osakkeilleen tuottoa niin,sitten pitää nostaa siirtohintaa vetoamalla huolto kuluihin! Loputon suo ja tekemätön paikka!


Vieras

#12

22.01.2016 20:44

Aivan järjetöntä tämä kaikki, kuinka ahtaalle pieneläkeläiset ajetaan, millä näitä pystyy maksamaan, joko jättää lääkkeet ostamatta ja maksaa huiman sähkölaskun tai paleltuu asuntoon talvella...

Vieras

#13

23.01.2016 06:24

tee addressista sellaiseen muotoon tietoisku ja komentit jota voi jakaa facebookissa ja julkisissa kirjoittelussa...pistetään media laulamaan tästä sähkölaitosten/hallituksen toimista

Vieras

#14

23.01.2016 11:32

Tämä on mielestäni outoa muutenkin. Nyt kun sattui yllättäen tulemaan oikea talvi niin itketään että sähkö ei riitä. Nämä nykyiset hinnat on oikeasti niitä pakkomaksuja mille kuluttja ei voi mitään.
Janne

#15 Siirtohintojen korotus

24.01.2016 10:28

Caruna (ent Fortum) kertoi perjantaina 22.1 että siirtohinnat nousevat 22% tai 27% riippuen asuinpaikasta. Syyksi kerrottiin 50-70 luvuilla rakennetun kantaverkon surkea kunto ja sen uudistamisen tarve. Sitä ei kuitenkaan kerrottu että suurimmat syyt sen surkeaan kuntoon ovat puutteelliset huolto- ja kunnossapitotoimet vuosikymmenten saatossa jolloin verkon on annettu giljalleen rapistua ja ympäristön metsittyä varsinkin viimeiset 15 vuotta kun on keskitytty voiton maksimointiin ja johtajien palkkiojärjestelmien kehittämisiin (esim. entinen johtaja Mikael Lilius). Henkilöstöä on vähennetty ja toiminnot ulkoistettu erillisille huoltoyhtiölle, jotka myös haluavat tehdä voittoa. Näin ei ennaltahkäisevää työtä, esim. raivausta tehdä varsinkaan maaseudulla läheskään tarpeeksi. Tämä on todella törkeää! En voi käsittää miten monopoliasemassa oleva sähkönsiirron tuottaja, voi olla pörssiyhtiö jonka ensisijaisena tehtävänä aina on tuottaa omistajilleen voittoa. Sen pitää olla osa valtion infrastruktuuria!

Vaatimukset sähkön toimitusvarmuudesta ovat vielä uudenkin lain astuessa voimaankin naurettavalla tasolla esim. Ruotsiin verrattuna, kun puhutaan asiakkaille sähkökatkojen kestoista ja niistä maksettavista korvaussummista. Kun minä valitin Carunalle viime kesänä jatkuvista lyhyistä sähkökatkoista (30 sek-2 min), minulle vastattiin että lain mukaan 100 katkoa vuodessa on vielä hyväksyttävä määrä. Että näin meillä... 

Jottain tarttis tehrä

#16 Hintamonopoli ja vero

28.01.2016 14:42

Jannen kommentti osuu asian ytimeen, pörssiyhtiöiden voiton maksimointi kaiken takana. 

Kantaverkko uusittu näilläkin seuduilla jo vuosia sitten, siirtomaksu nousee edelleen, tällä kertaa lähemmäs 30%. Caruna taitaa maksattaa meillä muunkin Suomen verkkoja - ja hyvä on maksattaa, kun sattuu olemaan täällä monopoli asemassa.

Jo on kumma, ettei kuluttajalla ole tässä minkäänlaista valinnanvapautta, niinkuin ei ole myöskään mahdollisuuksia vaikuttaa hallituksen yksipuoliseen veropolitiikkaan, "kyllä tavallisen kansalaisen pitää ymmärtää, että myös sähköveroa on nostettava yhteisen edun nimissä" - niinpä, sitä saa mitä tilaa.

Nykyisellä hallituksella ei ole mitään todellisuuskuvaa tavallisen pienipalkkaisen kansalaisen maksukyvystä - ja miten voisikaan olla, eivät nämä hinnankorotukset tunnu heidän kukkarossa mitenkään.

- Ja suomalainen itkee ja maksaa...

 

 

 

 

pian entinen fortum asiakas

#17 näpätys fortumille

30.01.2016 12:23

Kaikki joille fortum myy sähköä vaihtakaa. Sähkön toittajaa. Se ois tuhti näpäytys miten fortum jätti asiakkaansa ahneen carunan armoille... ketuttaa

Jukkis
Vieras

#18 Kallis maa vielä kalliimaksi asua !!!!?

30.01.2016 17:31

 Suomessa on kaikki tosi kallista. Kalliit asumiskulut, jos nyt vielä sähkönsiirtomaksua nostetaan menee monen elämä todella taloudellisesti ahtaaksi, kun se nyt jo on sitä.  tämä tekee monen elämän vielä vaikeammaksi.  Kulutuksestahan kaikki on sitten pois. Sitäkö nyt halutaan. Ruokakustannuksistako aina vain meidän köyhien täytyy säästää... Makaronia ja hernekeittoa?

Sairasläkeläinen 54v.

#19 Ei todellakaan sähkönsiirron hintaa voida nostaa.

30.01.2016 17:32

Meillä Suomessa on muutenkin tosi kalliit asumiskulut, tämä tekee monen elämän vielä vaikeammaksi. Tämä on suurimmalle kansanosalle iso kuluerä, joka on tietenkin kulutuksesta pois. Miten päättäjät eivät tätä ymärrä....vieläkään?!

silipuplee

#20 silipuplee

14.02.2016 12:33

Ei korotuksia sähkönsiirtoon.  Aikoinaan linjoja rakentaessa sähköfirmat ovat tehneet linjat, maanomistajien maille. Eikä niistä ole ehkä maksettu kovin kummasia korvauksia. Vuosi  vuodella aina linjan raivauksien yhteydessä,  se linja leviää.  Miksi?  Siitä linjan leveydestä ei makseta sitä vähääkään.  Nyt aletaan periä korotettua siirtomaksua.  Eikö se ole  tavallaan vuokramaalla. Passaa sitä pomoille osuuksia maksella.