SÄHKÖN SIIRTOHINTAA JA MUITA SIVUKULUJA ON ALENNETTAVA !

SÄHKÖN SIIRTOHINTAA JA MUITA SIVUKULUJA ON ALENNETTAVA ! / Tiedotteet / Sähkön sivukulut saatava inhimillisemmiksi / Kommentit


Vieras

#1

14.02.2016 10:50

Asiaa! Nyt on pistettävä kampoihin korotusta vastaan!
Yxs? Riihimäeltä

#2

14.02.2016 12:52

Kyllä tämä kotimaamme Suomi on ihmeellinen maa. Täällä vuodesta toiseen toitotetaan sanomaa, että Suomi on totaalisesti suossa. Ei tämä Carunan esille tuoma uutinen lajissaan ainoa ollut, mutta taas kerran tämäkin on niitä, mitkä vain syventää tuota "suon syvyyttä". Mutta se tässä "Carunassa" ainoalaatuista on, nimittäin "suon syvyys" syvenee suorastaan "valtavalla kauhalla repäisemällä". Jos Caruna päätöksissään käyttäisi sitä ajattelua, että toimillaan He edistäisivät Suomen tulevaisuutta, eivätkä päättömällä ahneudellaan tuovat sen työn, mitä Forttum vuosien aikana sai luotettavana sähkön siirtäjänä. Nyt sitä Carunalla ei ole, eikä kansan luotettavana palvelijana ei ikinä enään tule. Muistakaa muuten se, että ahneella on aina "surkea" loppu.


Vieras

#3

14.02.2016 12:58

Ihmetyttää kuinka P. Kettunen aikoo toteuttaa siirtohintojen kilpailuttamisen. Toiset tai jopa kolmannet piuhat entisten rinnalle? Yhtiöiden keskinäinen vuokraustoiminta ymmärtääkseni luo vain uuden kartellin
Muutoin kyllä olen samaa mieltä, että asiaan on puututtava tavalla tai toisella lainsäädäntöteitse. On naurettavaa, että pientalouden verkkomasu voi olla suurempi kuin kulutusmaksu..

Vieras

#4

14.02.2016 13:23

Suomessa on paljon köyhyyttä joka lisääntyy vaan. Elintärkeitä asioita ruuan ja asumisen lisäksi on sähkö sekä vesi. Niiden korotukset lisäävät köyhyyttä entisestään. Jotain on tehtävä. Viime hallitus Kataisen johdolla päätti myydä hyvän bisneksen ulkomaiselle sijoitusyhtiölle. Miksi ihmeessä, kuka saa vastuuseen nuo henkilöt. Ei ole kansanetua ajateltu.
Vastausta odottava

#5 sähkön siirroista ja muita sivukulut alennettava

14.02.2016 13:57

Erityisesti olisi kiinnitettävä huomiota Kajaanissa olevan Loisteen siirtohintoihin, se on korkeampi kuin tämä kohua herättänyt Carina.  Se oli ennen Saksalaisen energiayhtiö e.on omistuksessa, joka harjoitti käsittämätöntä riistoa siirtohintoihin.  Sen jälkeen kun tämä tuli Suomalaisen Loisteen omistukseen, siirtohintoihinnat vuosi vuodelta jatkoivat rajua nousua. Laitan tähän esimerkkinä kaksi laskua kesäasunnolta:

e.on     01.09.2013-30.11.2013

Sähkön myynti/Yleissähkö 25A/E.ON Kainuu Oy  32,43 e

Sähkön siirto/Yleissähkö 25A/E.ON Kainuun Sähköverkko Oy                                                   77,03 e 

Loiste    01.09.2015-30.11.2015

Sähkön myynti/Yleissähkö 25 A/Loiste Energia Oy  26,76 e

Sähkön siirto/Yleissähkö 25A/Loiste Sähköverkko Oy                                                                          97,40

Tämä on uskomatonta, jos valtiovalta ei tähän pysty puuttumaan. Mihin tarvitaan lakeja? Onko ne vain sitävarten, että tavallisista kansalaisilta riistetään herrojen pankkitileille ja verojen kiertoon ulkomaille?Valtio myös riistää yrityksiltä niin kohtuuttomasti että niille ei jää muuta vaihtoehtoa kuin lopettaa ja siirtää toimintansa ulkomaille. Missä mättää kun Suomen alasajo vain kiihtyy !!!??? Onko EU mepit asialla?

mobilemake

#6 Re: sähkön siirroista ja muita sivukulut alennettava

14.02.2016 14:42

#5: Vastausta odottava - sähkön siirroista ja muita sivukulut alennettava 

 Oliko noissa vielä perusmaksu mukana?Jos ei niin 29.70/kk lisää kulunkipuolelle.Itse kulutan samallaalueella noin 100 kwh/v ja lasku lopun 370€/v


Vieras

#7

14.02.2016 15:31

kyllä sähkö on jo nyt kallista ja jos vielä korotetaan siirto hintoja ja muita kuluja niin pian monen ihmisen tarvi alkaa miettimään korvaava vaihto ehtoa mitä noita nyt on valokennot oma tuuli mylly

Vieras

#8

14.02.2016 15:36

Eikä vain siirtomaksu nouse...isoin korotus prosenteissa on PERUSMAKSUSSA...( ei ollenkaan voi ymmärtää )...AIKAISEMMIN 10,72 e / kk Jatkossa 28,73 ( yö ),,,LASKEPPA PROSENTIT !...lyhyen matematiikan tiedoilla en pysty, on niin maharotoon nousu !
U

#9 Kaapeloinnin kulut

14.02.2016 16:48

Maakaapelointi on tietenkin hyvä asia, mutta jos sen toteutus jää siirtoyritysten varaan, ei mitään kilpailua ja synenergiaa synny. Kaapelointi pitää tehdä entistä tehokkaammin, yhteistyössä muidenkin kanssa. Miksi nykyään ei hyödynnetä yhteistyötä muiden yritysten kanssa vaan jokainen kaivaa saman kunnan alueella kuoppansa vieri viereen ja eri aikaan.. ?? No työllistetään siinä tietenkin sitä kaivuu-urakoitsijaa, mutta... Kaapelointi pitää toteuttaa järkevästi ja kuten joku jo aiemmin totesi, mahdollisesti annettava/anottava lisäaikaa.


Vieras

#10

14.02.2016 17:58

Mun siirtokulut on isommat, kuin käytetty sähkö. Elenia. 60 euroa kuussa menee aina, varmaan tammikuun lasku on tuplat. En ole ekohippi, mutta koitan elää fiksusti; kämpässä max 21 ja työpäiväksi lasken sen 20 asteeseen. Makuuhuone on kuin jääkaappi, 18 ja sopii mulle. Ilmalämpöpumppu tekee työtään, patterit on suljettu. Pakkasten aikaan huomasin niiden lämmeneen, melkein revin seinästä. Ei ole varaa lämpöön. Mun asuntolainani per kk on melkein sama, kuin sähkö.

Vieras

#11

14.02.2016 22:35

Ulkomaiset firmat, jotka ovat livahtaneet rahastamaan suomalaisten kulutushyödykkeiden käytöstä maksamatta valtiolle veroja, on saatettava verotuksen alaisiksi samalla tavalla kuin suomalaisetkin.
Suomen rajojen sisällä olevat luonnonvarat ovat kansallisomaisuuttamme, joten niiden ryöstö on estettävä muuttamalla kaikki lait siten, etteivät ulkomaiset yritykset pääse valloittamaan tai turmelemaan Suomen luontoa. Veden tai mineraalien tai puuston käyttöoikeus on suomalaistettava ja säilytettävä ainoastaan suomalaisyrityksillä.
Kansako on antanut päättäjien oman edun tavoittelun tuhota kansallisomaisuutemme myymällä pala palalta ulkomaisille yrityksille, jotta suomalaisuus katoaisi ja kansa kurjistuisi? Missä on isänmaallisuus?
tuottoo tuottoo

#12 Re: sähkön siirroista ja muita sivukulut alennettava

15.02.2016 00:14

#5: Vastausta odottava - sähkön siirroista ja muita sivukulut alennettava 

 Joo, kyllä Carunan touhut on vielä pientä Kainuun Loisteen ryöstöön verrattuna, vaikka törkeäähän se Carunankin kiskonta on. Meillä pelkkä Sähkönsiirron perusmaksu on 49.2e \kk, muista siirtokuluista puhumattakaan. En  ymmärrä miten sähköyhtiö voi maksattaa oman infansa kunnossapidon asiakkaillaan. Samalla Loiste tekee Kainuun parhaimpiin kuuluvaa tulosta...Pitäisiköhän sähkön tuotto ja siirto siirtää valtiolle ja säätää laki ettei saa paljoa voittoa tehdä. Alkaa olla aikalailla välttämätön perushyödyke tuo sähkö ja kohta monella ei ole enää varaa siihen.. Kuitenkin ainoa millä suosta vielä noustaan on erilaiset tekniset ratkaisut, jotka vaativat sähköä.. Tai sitten pientuotantoa tukemaan niin että on kannattavaa. Itse ainakin ihan mielelläni tuottaisin itse tarvitsemani sähkön..

musta enkeli

#13

15.02.2016 04:45

Suomalaisten omaisuuden myynti on estettävä. Pelkkää kieroilua koko poliittinen touhu. Isänmaallisuus unohtuu. Häpeäisivät edes, mutta ei, öykkäröintiä ja työ unohtuu. Pelkillä pelimerkeillä eletään ja riistetään, syytetään " tavista" sitten laiskaksi.  Markkintalous tuhoon tuomittava.Typerillä päätöksillä tuhotaan koko Suomi-neito. sääliksi käy jälkeemme jääviä, levottomia ikiunia toivon vallan kahvassa oleville.

jussi hyvinkää

#14 söhkön hinta kauhistuttaa

15.02.2016 07:11

 hyvä että joku hoitaa tätä sähkö  nousua alkaa olla  sähkö niin kallista  asun vanhassa omakotitalossa  sähkö -puu -ilmalämpö pumppu silti tilit ei meinaa riittää  

Vauhtia koneeseen

#15 Nyt vauhtia kannanottoihin!

15.02.2016 07:34

Terve Pekka ja muut!

Olen tässä ihmetellyt, miksi tähän sähkönsiirtoadressin asiaan ei voisi panna enemmän styrkkaa ja poweria?

Siinä on jo merkittävä määrä allekirjoituksia ja asia on juuri nyt kuuma kuin se kuuluisa hellankoukku. Miten sinä Pekka perustelet sen, että "adressi jätetään maaliskuussa"? Mielestäni on mentävä ryminällä sekaan ja juuri nyt, ei huomenna!

Sähkösiirto kilpailutuksen piiriin oitis.

Yleisönosastot täyteen kuvauksia adressin asiasta kuvaten myös adressin historiaa. Samalla varmistaen, että toiset 12 tuhatta nimeä tulee adressiin. Ja eikun ministerin puheille.

Sekaan vaan sano entinen mummo, ja Kaavista kajahtaa, vai mitä!

T. Ossi Väänänen


Vieras

#16

15.02.2016 08:22

Kannattaa ehkä sisällössä mainita, että Keravan energia Oy jonka keravan kaupunki omistaa, ei tiliytä voittojaan omistajalle, vaan käyttää ylijäävän rahan asiakkaiden hinnan alennuksiin, eli maksaville asiakkaille etuja. Miten tämä on mahdollista? Jos kaikissa muissa kunnallisiomisteisissa s-laitoksissa hinnat nousevat...

Vieras

#17

15.02.2016 08:34

olen samaa mieltä

Vieras

#18

15.02.2016 08:37

Strateginen kansallisomaisuus valtion itsensä eikä minkäänlaisen yhtiön haltuun. Yhtiöiden ketteryydet on koettu.
Jyllinkosken toloppa

#19 Re:

15.02.2016 09:36

#3: -  

Ennen mm. Jyllinkosken aikana, sähköverkon korjaukset ja uusimiset kustannettiin sulakemaksulla. Siirtohinta tuli vasta sen päälle kun sähkön hinta vapautettiin kilpailulle, mutta edelleen sulakemaksu säilyi. Eli siirtohinta ihan turha maksu!

Siirtohinta voidaan silti kilpailuttaa sitomalla se esim. 20-25% arvosta sähkön hintaan. Nyt kun kilpailutetaan halvin ja korkein sähkön hinta tai pörssisähkö, määräytyisi myös siirron hinta aina halvimman tai korkeimman sähkönhinnan mukaan. Se tulee myös vaikuttamaan sähkön tarjoushintaan, koska kukapa liikoja on halukas maksamaan kummastakin...

Mitä vanhalle ilmajohdoille tapahtuu maakaapeloinnin jälkeen? 
Ne toimivat edelleen ja purkaminen tulisi kieltää, sillä niistä on kehitettävä monopolia pilkkova ja
kilpaileva sekä valtion omistava yritys koko maahan.

Carunan tapauksessa maaliskuun alussa nousee sekä sulakemaksu ja siirtohinta, sulakemaksu yösähkössä 25A sulakkeella on nyt 18,65 ja maaliskuusta alkaen se on 28,75. Kortus on 55 prosenttia! Edelleen päivähinta nousee 2,95 sentistä /kW 3,92 senttiin kW eli 33 prosenttia. Yösiirto nousee 1,93 sentistä /kW 2,41 senttiin /kW eli 25 prosenttia.

Karuna täytyy sanoa että Caruna laskee koko verkon uudistamisen. Jo Jyllinkoski 20 vuotta sitten laski valokaapelien kaivuun yhteydessä, paikallisen teleyhtiön kanssa myös sähkökaapelit maahan. Samoin kustannuksia jaettiin Forttumin aikana ja lähes koko Rannikko-Pohjanmaa ja Etelä-Pohjanmaa on jo valo- ja sähkökaapeloitu. Samoin Elenian verkko on yhteistyössä teleyhtiön kanssa kaapeloitu maan alle ja Elenia on muutenkin kannattanut kustannusten jakamista kunnan tai teleyhtiön kanssa.

"Anvia on rakentanut maan alle runkoverkkojaan valokuidulla jo yli 20 vuoden ajan. Vuoden 2014 vuosikeromuksen mukaan kiinteä laajakaista on pitänyt hyvin pintansa vakautensa ja huippunopeuksiensa ansiosta. Eniten kasvavat nopeusluokat 50 ja 100 Mbit/s. Anvian mittavien verkkoinvestointien ansiosta nopeiden yhteyksien saatavuus laajenee jatkuvasti, ja vuoden lopussa jo noin 80 000 kotitaloudella on mahdollisuus saada 100 Mbit/s:n kiinteä laajakaista. Konsernin investointien kokonaismäärä oli 16,2 milj. € (16,1 milj. €). Pääosa investoinneista kohdistui ICT-liiketoiminnan verkonrakentamiseen."

Elenia säävarma maakaapelointi video:
https://www.youtube.com/watch?v=i1LwWHNM8vY
"Yhteistyö säästää kustannuksia, ennen rakentamista kartoitamme kuntien, teleoperaattorien ja muiden kumppanien 
rakennustarpeet".
Karunalla on siihenkin oma kanta, "Kustannusten jakaminen valokuituverkon ja sähköverkon kaivuutöissä".
Karunan vastaus liikenne- ja viestinäministeriölle: http://www.lvm.fi/lvm-site62-mahti-portlet/download?did=192141

Karunalla on verkkoa kaikenkaikkiaan 79 000 km.

Vuodessa Karuna rakentaa 4000 km ja se maksaa 120 miljoonaa euroa.
Tuhannen kilometrin rakentaminen maksaa 300 000 euroa.
Kilometrin rakentaminen maksaa 30 000 euroa.
Koko verkon uudelleen rakentaminen maksaa siis 2 370 miljardia euroa...?

Jyllinkosken aikana sähköverkko rakennettiin ja pidettiin kunnossa sulakemaksulla.

Kuituverkkon rakennuskustannukset Kymijoen kyläkuidun mukaan maksaa 11 euroa metri:
http://www.kylakuitu.fi/hinnat/yleinen-hinnasto/ Kilometrin rakennuskustannusten hinnaksi tulee 11000 euroa...
Yrittäjänriskiä ei ole monopolissa

#20 Re: Re: sähkön siirroista ja muita sivukulut alennettava

15.02.2016 09:43

#12: tuottoo tuottoo - Re: sähkön siirroista ja muita sivukulut alennettava 

 Monopolissa hinnankorotukset ovat mielivaltaisia.Jo nykyiset siirtohinnat sisältävät verkon ylläpitokustannuksia! Ja uusien kaapelointien kustannukset tulevat vakio-/tasavauhdilla,joten korotukset kerralla ovat suhteettoman suuret.Eivät maakaapeloinnit tapahdu kuukaudessa,vaan tasaista tahtia vuosia.Eli jos nyt korotettaisiin +10%,olisi hinta +10%suurempi myös seuraavat vuodet ja kuukaudet.Suurinpiirtein sitä luokkaa voisi siirtokustannukset nousta nykyisiin siirtokustannuksiin vähitellen samaa tahtia maakaapeloinnin kanssa. Ja jos nyt korotetaan +50% (ka.28%),mikä takaa ettei siirtohintoja koroteta taas esim.vuoden päästä?? Eli pudotettaanko korotukset pois kun maakaapeloinnit on valmistuneet?!


Vieras

#21

15.02.2016 10:33

johto maksetaan kykyjen mukaan, pois optiot, lahjoitukset ja koruptiot!.

Vieras

#22

15.02.2016 21:37

Totta! Täysin samaa mieltä. Jo meitä on "tasapuolisuuden nimissä" muissa kuluissa ja maksuissa kuritettukin aivan liikaa, kun tulotkaan eivät nousseet.
Esimerkkeinä lääke- ja sairaanhoitokulut, vuokra - v. 2015 40 €, eläke nettona nousi n. pari € ja v. 2016 33 €, eläke ei noussut lainkaan. Ynnä paljon, paljon muuta...

Vieras

#23

09.03.2016 10:04

Hyvä näin Pekka...
Otetaan loppurutistus allekirjoittamisessa, kerrotaan kavereille jne :)

Olen selvittämässä vielä miten Fortum - joka möi sähkönsiirron Carunalle - VIELÄKIN on siirtomaksun saajana....Ellei syynä ole " vähittäismaksu " Carunan puolesta....
Kukaan ei sano...

Terveiset aktivistimummolta :)

Vieras

#24

11.03.2016 06:01

Kuluttajia plemme kaikki ja päätösvalta on kansalla/kansanedustajilla.
Heidän täytyy muuttaa lakia ettei yhtään euroa kuluttajien malksuista mene osinkoina aivan muuhun kuin sähkön siirron varmistuskuluihin.
Eduskunnan täytyy tehdä lakiin muutos ja kansallistaa kulut yksin ja perustua todellisiin kyluluihin.
Kansa voi olla omitaja.
Maksettiin jo esim,talon rakennuksen yhteydessä kovat liittymismaksut.
Ja niillä joilla on useita asuntoja maksaa kohtuuttomia siirtomaksuja.

Vieras

#25

11.03.2016 06:10

Sähkönsiirtoverkon päivittäminen maan alle kuuluu valtiolle.
Olemme keskellä Helsinkiä ihan kusessa omakotitalomme sähkölaskujen vuoksi, koska tulotaso on tipahtanut köyhyyteen täällä Laajasalossa.
Kannatamme adressia.