Enkkuluokkien puolesta - Lappeenranta Kesämäki

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Enkkuluokkien puolesta - Lappeenranta Kesämäki.


Vieras

#1

10.05.2016 20:12

Lappeenranta tarvitsee kaikkia painotusluokkiaan!!

Vieras

#2

11.05.2016 05:04

Minun Lappeenrantani on kansainvälinen lapsiystävällinen monenlaista laadukasta opetusta tarjoava kehittyvä kaupunki. Toivon sen antavan tulevaisuudessakin saman mahdollisuuden uusille koululaisille.#mylappeenranta
Enkkuluokkalaisen Mummi

#3 Enkkuluokkien puolesta - Lappeenranta Kesämäki

11.05.2016 12:10

Ei missään tapauksessa tässä kohdin saa säästää, säästö ei edes olisi ratkaiseva millään mittarilla.

Meillä on hienoja painotusluokkia muitakin muttei yhtään liikaa, Lappeenranta on sivistyskaupunki ala-aste opetuksesta lähtien edelläkävijä.

Englanninkileinnen opetus ehdottomasti jatkukoon ennallaan !


Vieras

#4

11.05.2016 12:17

Kieli on avain kansainvälisyyteen tarjoamalla myös kulttuurin ja eri kansojen ajattelutapojen ymmärtämisen. Kieli yhdistää, ja hyvin opittu kieli vielä paremmin.

Vieras

#5

11.05.2016 14:39

Kansainvälisyys on tärkeää

Vieras

#6

11.05.2016 14:51

Tavoite oli koulun jälkeen päästä Lappeenrannan teknilliseen yliopistoon, missä monet aiheet on englannin kielellä. Motivoituneet lapset joutuvat vaihtamaan koulua tai kaupunkiakin. Monet ovet sulkeutuvat. Maailman ensimmäisen kielen saaminen on melkein mahdotonta. Vaikea sanoa, miten se vaikuttaa. Voi olla, että tarvitsee enemmän kustannuksia syrjäytymisen torjumiseen.

LoRu

#7 Enkkuluokkien puolesta #mylappeenranta

11.05.2016 15:21

Me tarvitsemme kaupunkiimme Lappeenrannan Kasvatus- ja opetustoimen vision mukaisia "Ilosii, pärjäävii, globbaalei karjalaisii", jotka uskaltavat puhua vieraita kieliä. Nyt näihin taitoihin hyvät lähtökohdat antava kouluopetus ollaan kaupungistamme lakkauttamassa. Jos näin käy, perheemme suurella todennäköisyydellä joutuu muuttamaan toiselle paikkakunnalle koulun perässä. Ihmettelen vain, miten väkimäärältään puolet pienempi naapurikaupunki Imatra pystyy edelleen tarjoamaan lapsille englanninkielistä opetusta? Pitäisikö Lappeenrannan kysyä neuvoa pienemmältä?


Vieras

#8

11.05.2016 18:40

Kieliluokat ovat tärkeitä jotta suomalaiset lapset kasvavat rohkeiksi vaikuttajiksi kansainvälisillä areenoilla. Kaakkois-Suomi tarvitsee kansainvälisyyttä.

Vieras

#9

11.05.2016 18:55

Koska olen enkku luokalla ja kun pakolaisia tulee paljon suomeen tai niitä on on helpompi kun on enkku kielinen luokka kuin suomen.
suvsu

#10 enkku luokat jää

11.05.2016 18:57

#1: -  

Olen enkku luokalla ja kun pakolaisia tulee paljon suomeen tai niitä on jo paljon suomessa niille olisi helpomoi enkku luokka kuin suomen kielinen luokka.


Vieras

#11

11.05.2016 20:06

Enkkuluokat ovat tärkeitä kaikille!


Vieras

#12

12.05.2016 03:27

Molemmat lapseni ovat käyneet enkkuluokat ja vanhempi jo IB lukiossa. Nuorempi poika vielä yläkoulun puolella. Mahtava mahdollisuus oppia kieli ja saada tiivis luokkayhteisö yhdeksäksi vuodeksi! Ei mitään syytä lopettaa, rahaa ei säästetä tällaisilla ratkaisuilla!
Paluumuuttaja

#13 Paras mahdollinen panos-tuotos -suhde!

12.05.2016 05:15

Tuottavuus ratkaisee nykyisin kaikessa. Sillä perustellaan usein leikkauksia, erityisesti kun ne kohdistuvat heikosti konkreettista hyötyä tuottaviin asioihin, kuten kulttuuri - tai koulutus. Jos tätä kyseessä olevaa asiaa katsotaan hieman laajemmin, on vaikea löytää paremmin tuottavaa sijoitusta kaupungille kuin enkkuluokat. Suoraa tuottoa tulee kaupunkiin muuttavien kansainvälisten perheiden tuomista verotuloista. Lappeenrantaan ei varsinaista ryntäystä hyvin ansaitsevien kansainvälisten huippuosaajien keskuudessa ole, mutta hyvä englanninkielinen opetus lapsille edesauttaa muuttopäätöstä merkittävästi. Kun englanninkielisen opetuksen edellyttämä taloudellinen lisäpanos on erittäin pieni - oppimateriaalit ovat saman hintaisia kuin suomenkielisetkin ja opettajille maksetaan ymmärtääkseni vain todella pieni lisä siitä, että he opettavat vieraalla kielellä, jää panososa yhtälöstä pieneksi. Suorien tuotosten päälle syntyy kuitenkin vielä valtava potentiaali kansainväliset valmiudet omaavista tulevista veronmaksajista, joihin jää rakkaus kotikaupunkiin ja jotka rakentavat tulevaisuutemme. Moni heistä jää tänne ja useat palaavat kun ovat rakentaneet uraa maailmalla. Ei mokata tätä nyt.


Vieras

#14

12.05.2016 07:32

Koulussa tärkeintä on sivistys ja kansainvälistyminen niin miksi näin tärkeä kuin erinomainen ja loistava englannin kielen opetus otetaan pois jos Lappeenranta vielä mainostaa itseään kansainvälisenä kaupunkina. Ite oon käyny enkkuluokan ja siellä oikeasti oppii lausumaan ja ymmärtämään eri aksentteja ja erottamaan britti ja amerikan enkun. Amerikkalaiset ja britti opettajat ovat olleet huippuja ja meidän koko luokka osaa englantia todella hyvin ja kaikki on todella tyytyväisiä että on tullut enkkuluokalle! Enkku luokalle tulee monia oppilaita muista maista juuri siksi koska luokalla englanti on yhteinen kieli.

Vieras

#15 Mietitääs nyt

12.05.2016 09:47

Poikani käy Kesämäen englanninkielistä luokkaa alakoulun puolella. Hän keskustelee sujuvasti englannin kielellä kenen tahansa selkeästi englantia puhuvan henkilön kanssa. Hänen kielitaitonsa on parempi kuin USEILLA aikuisilla ystävilläni. Eikö tähän nimenomaan pitäisi kannustaa? Paljonko olisi ihan oikea säästö vuodessa mikäli englanninkieliset luokat lopetettaisiin? 

Monet luokan oppilasta ovat valinneet toiseksi kieleksi Venäjän. Eikö päättäjät usko siihen, että Venäläinen matkailu enää lisääntyy? Eikö olisi upeaa, että tästä kaupungista tulevaisuudessakin löytyisi kielitaitoista porukkaa palvelemaan turisteja ja kenties työskentelemään maahanmuuttajien parissa?

Alusta asti ajatus siitä, että tämä sama porukka on yhdessä yhdeksän kokonaista vuotta, on ollut aivan mielettömän hieno! 

Tosiaan, päättäjien kannattanee nyt kysyä Imatralta neuvoja jotta enkkuluokat saadaan säilytettyä.

 


Vieras

#16

12.05.2016 16:05

Minne ulkomaalaiset lapset opiskelemaan, ei hyvä jos suomenkielinen luokka on ainoa vaihtoehto. Jos Lappeenrannasta katoaa IB-lukio, niin meidän perhe muuttaa pois.

Vieras

#17 Re:

12.05.2016 18:06

#16: -  

 Niin meidänkin perhe. Tämä on aivan järjetöntä.

Enkkuluokan ja IB-lukion käynyt korkeakoulutettu

#18 Enkkuluokan ja IB-lukion käynyt korkeakoulutettu

13.05.2016 06:50

Lyhennettynä: Olen valtavan kiitollinen siitä, että olen lapsena saanut mahdollisuuden opiskella enkkuluokalla. Se on helpottanut elämääni valtavasti, ja jättänyt paljon hienoja muistoja. Mikä olisi parempaa näinä päivinä, kuin osata puhua englantia sujuvasti? Kiitos!

Pakko sanoa, että en ikipäivänä luopuisi nimenomaan juuri tästä koulutuksesta. Nuoressa iässä kun sai ja joutui opettelemaan vierasta kieltä, tuntui että se meni syvälle sisimpään, ja jäi sinne tiukkaan. Todella mukava ja motivoituneen tuntuinen opettajakunta teki opiskelusta hauskaa, ja sitä kautta tehokasta. (Vielä pari päivää sittenkin soi päässä ala-asteella opitut Jeanin opettamat englanninkieliset lastenlaulut, vaikka niitä ei ole kuullut melkein pariinkymmeneen vuoteen.) Enkkuluokalla on pakko keskustella opettajien kanssa englanniksi, ja sitä kautta siihen tulee uskomattoman vahva rutiini. Ei ole varaa miettiä suomenkielen kautta jokaista sanaa minkä meinaa opettajalle sanoa 9 vuoden opiskelun aikana. Jo ala-asteella tuntui vieraalta ajatukselta, kun kaverit ja vanhemmat sanoivat ajattelevansa suomenkielen kautta kuulemiaan ja sanomiaan englanninkielisiä asioita. Miksi kukaan tekisi niin? Eikö se ole hirmu hidasta ja hankalaa?

Enkkuluokka tuo mukanaan myös yhteisön, jonka kanssa saa opiskella koko peruskoulun 9 vuoden ajan. Tuntui, että meillä kaikilla oli yhteinen haaste, joka on suurempi kuin tavallisella luokalla olisi: Opettele samat asiat kuin muut, mutta vielä vieraalla kielellä! Tätä tuskin monikaan lapsena ajattelee, mutta uskon sen luovan tavallista vahvemman yhteisöllisyyden tunteen luokan sisällä. Tästä huolimatta mielestäni ulkopuolelta (= ulkomailta) porukkaan kesken opintojen mukaan tulleet lapset ja nuoret olivat hyvin tervetulleita. Oli suorastaan jännittävää päästä näyttämään omia kielitaitojaan sellaiselle ihmiselle, joka ei välttämättä osannut puhua suomea kovin hyvin.

Englanniksi peruskoulussa opiskelleena oli todella helppo lähteä IB-lukioon, koska kieli oli jo hyvin hanskassa. Eteen kun lyötiin läjä erinäisiä englanninkielisiä opuksia, ei tarvinnut lähteä käymään hankalaa kieltä läpi lause kerrallaan sanakirjan kanssa. Kieli tuli selkärangasta, ja muutamat vaikeimmat sanat sanakirjasta. Sama etu kantautuu korkeakouluun asti, missä englanninkielisiä tieteellisiä artikkeleita ja valikoidusti kirjojakin on melko lailla pakko lukea ja ymmärtää, jos meinaa valmistua. Korkeakouluistakin löytyy englanninkielisiä linjoja, missä enkkuluokkalainen on mukavuusalueellaan englanniksi esseetä kirjoittaessaan tai esitelmää pitäessään.

Kiitos kaikille niille opettajille, jotka haluavat opettaa aineitaan englanninkielellä enkkuluokille. Erityiskiitos niille englantia äidinkielenään puhuville opettajille, jotka ovat taistelleet meidän kanssamme, kun olemme parhaamme mukaan yrittäneet kommunikoida kanssanne!

Olisi sääli, jos jostain näin arvokkaasta luovuttaisiin rahan tähden.


Vieras

#19 Re: Enkkuluokan ja IB-lukion käynyt korkeakoulutettu

13.05.2016 07:36

#18: Enkkuluokan ja IB-lukion käynyt korkeakoulutettu - Enkkuluokan ja IB-lukion käynyt korkeakoulutettu 

 Juuri näin, loistavaa että olet saanut kaiken tämän itsellesi Lappeenrannan koululaitokselta, toivon niin koko sydämestäni että minun lapsenlapseni, nyt enkkuluokan ekalla, saa jatkaa myös koko samanlaisen matkan kuin sinä. 

Olisin niiiiiin pettynyt jos tässä kohdin nyt säästetään, joka säästö ei todellakaan ole millään mittarilla laskettuna suurensuuri. Säästetään jostain muusta tai siirretään niitä tarvittavia rahoja esim rakentamiseen varatuista määrärahoista, jotka kohteet alkavat joskus myöhempinä vuosina kuitenkin, mitä niitä varattuina talousarviosta pitää, koska enkkuluokan ylläpitäminen versus tavallisen luokan, ero ei ole kovin suuri summa !

Tuija W ja muut päättäjät tehkää nyt viisas päätös ettei Enkkuluokkia lopeteta, olen varma että itsekin haluat Tuija tätä päätöstä !

Entinen enkkuluokkalainen

#20 Enkkuluokka oli yksi elämäni parhaimpia kokemuksia

13.05.2016 13:47

Moikka!

Itse kävin ylä-asteeni kesämäen enkkuluokalla ja voin sanoa, että oli elämäni yksi parhaimmista päätöksistä hakea sinne. Tänä keväänä saan lakin ja voin ylpeästi sanoa, että enkkuluokasta on ollut vain hyötyä! Päivääkään en ole katunut.

Englanninkielentaito kehittyy huomattavasti jo parin ensimmäisen kuukauden aikana. Opiskelu oli hauskaa ja enkkuluokalla opiskelusta on ollut ja varmasti tulee olemaan koko eliniän ajan hyötyä. Englanniksi on helppo puhua eikä vieraankielen käyttäminen pelota, vaan se on joka kerta ainutlaatuisen ihanaa.

Enkkuluokalla opiskelu kasvatti, se myös sai innostumaan lukiossa kansainvälisistä projekteista. Erään projektin kautta löysin myös yhden parhaista ystävistäni, jonka kanssa puhun englantia ja olemme vierailleet toistemme luona tutustumisen jälkeen lähes joka vuosi. Yläasteen suorittaminen enkkuluokalla näyttää myös hyvältä työhakemuksessa.

Jos jokin, niin kansainvälisyys on  Lappeenrantalaisten nuorien, eli tulevien vaikuttajien avain menestykseen. 


Vieras

#21

13.05.2016 14:31

Englanninkieliset luokat tuovat kulttuuria nuorille ja vahvan kielitaidon nuorena. Erikoisluokkia ei pitäisi lakkauttaa, ne ovat rikkaus!

Vieras

#22

13.05.2016 17:41

Lapsien opetus on meiden kakkien tulevaisuus.

Vieras

#23

14.05.2016 12:50

Englannin kielen taito on välttämätön lähes kaikilla aloilla. Ja myös yleissivistyksen kannalta selvää bonusta.

Vieras

#24

15.05.2016 16:01

Englannin kielen osaaminen on erittäin tärkeää. Nuorempana, alkuopetuksen luokilla lapsi on ottavaisempi uusille kielille ja leikin varjolla, peleillä ja loruilla sekä lauluilla saadaan positiivinen alku opetukseen. Alalla kuin alalla on kielitaito tärkeää ja kun englannin oppii jo nuorena, on hyvä pohja opiskella myös muita kieliä. Monet tietokonepelitkin ovat englannin kielisiä.

Vieras

#25

15.05.2016 21:08

Lappeenranta on riittävän iso kunta tarjoamaan laadukasta
englanninkielistä opetusta, jolla saadaan maan kielitaitovarantoa
kasvatettua.