Turun "Kirjastosilta " Vanhan Suurtorin ja Vähätorin väliin


Vieras

#51

06.08.2011 14:08

Suunnitellulla paikalla Kauppiaskadun jatkeena sillalla ei ole luoetevaa ja järkevää käyttöä. Myös maisemallisesti paikka on järjetön.

Vieras

#52

06.08.2011 18:05

Siltaa ei todellakaan tarvita, se on turha ja pilaa maiseman.
Terttu

#53

06.08.2011 23:44

Pennisilta oikeaan, vanhaan paikkaansa. Saamme upean eurooppalaisen kaupunkimiljöön Vähätori-Vanha Suurtori alueesta. Toivottavasti saamme Casagranden suunnittelemaan paikkaan sopivan sillan.

Vieras

#54

07.08.2011 21:08

Pyöräilen kaikki työ- ja torimatkani (myös talvisin) kirkkosillan kautta, joten tiedän tarkkaan, mitä kautta on lyhin ja sujuvin reitti esim. Uudenmaankadun ja Hämeenkadun kulmasta torille. Jos uusi silta tulisi Kauppiaskadun päähän, en lähtisi kiertelemään uuden sillan kautta, vaikka Hämeenkadun pyörätietä olisi jatkettu Rettiginrinteeseen. Ainakaan takaisin en tulisi sitä kautta jyrkän ylämäen takia. Pyöräilijöille ja jalankulkijoille tulisi myös kauhistuttavan vaarallinen risteys rinteen alapäähän, kun pyöräilijät viilettäisivät alas rinnettä sillalle toisten pyyhältäessä poikkeavasti Itäistä Rantakatua. Eiköhän muutkin valitsisi vanhan reitin ainakin ensikokeilujensa jälkeen. Rettiginrinteen vaihtoehto palvelisi hyvin pientä väestöä ja ehkä joitain kesäterassi- ja teatteriasiakkaita ja muutamia sillan läheisyydessä sijaitsevia yrityksiä - mitään liikenteen sujuvuuden parannusta siitä ei syntyisi. Päättäjien pitäisi kokeilla pyöräilyä eri suuntiin ko rinteessä päivittäin ainakin yhden talven ajan. Suurtorin vaihtoehtoa saattaisin käyttää, vaikka en sillekään mitään tarvetta näe, ellei sinne tulisi uutta pyörätietä Hämeenkadun ja Uudenmaankadun kulmasta suoraan Suurtorin halki.

Hannu Honkasalmi


Vieras

#55

08.08.2011 10:47

"Suunnitellulla paikalla Kauppiaskadun jatkeena sillalla ei ole luontevaa ja järkevää käyttöä. Myös maisemallisesti paikka on järjetön." Luin tämän kommentin ja olen sen kanssa täsmälleen samaa mieltä. Haluan vain lisätä, että jos sinänsä tarpeeton silta halutaan rakentaa, niin olemasaa olevien liikenneväylien ja käytettävyyden kannalta väli Suurtori - Vähätori on ainoa järkevä.

Vieras

#56

09.08.2011 11:11

Silta tulisi rakentaa Vanhan Suurtorin ja Vähätorin välille. Sen tulisi myös olla tyyliltään vanhaan, keskiaikaiseen, miljööseen sopiva. Ei missän nimessä moderni hökötys.
Syntynyt ja lapsensa Heidekenillä synnyttänyt Turku fani

#57

09.08.2011 12:57

Jos kävelysiltaa tarvitaan niin paikka olisi tarkoin valittava samoin sillan malli . Paikka Vanhan Suurtorin ja Vähätorin välillä olisi hyvä ,mutta sillan mallin tulisi sulautua tähän ihanaan ja Turun kauneimpaan historialliseen näkymään . Turku on jo liikaa kärsinyt nk. Turun taudista ja menettänyt suuremman osan kauniista historiaan liittyvästä imagostaan . Yritetään vaalia sitä mitä meillä vielä on .

Vieras

#58

10.08.2011 19:01

Olen lopettanut mielipideosastoon kirjoittelun, koska lautakunnassa on sattumalta samanniminen. Minun ykkösvaihtoehtoni on "ei siltaa lainkaan". Jos se on tehtävä, niin Brahenkadun linjalle. Naurettavin perustelu on mielestäni se, että Kauppiaskadun vaihtoehto on "luonteva", tuskin muille kuin Vartiokujan asukkaille.
Perustelu "kyllä pyöräilijät sen sillan löytävät" on samaa luokkaa. Tottakai löytävät, kun ei muuta vaihtoehtoa ole. Haluaisin nähdä edes yhden Nummenpakan pyöräilijän perustelut ajamisesta Rettigin rinteeseen. Kauppiaskadun vastakarva on vielä asia erikseen maisemantärvelystä puhumattakaan.
Heikki Mäki, eläkeläinen

Vieras

#59

11.08.2011 03:38

Jumalan varjelus ja siunaus kansakunnille on sidottu siihen miten ne kasittelevat Israelia. Jumalan siunaus tulee niille kansoille jotka siunaavat Israelia ja kirous niille jotka kiroavat Israelin. Israel on vedenjakaja, nain kansat valitsevat itse joko siunauksen tai kirouksen.
Mathias Luther
Åbo

#60 Optimipaikka

11.08.2011 10:44

Silta voidaan teknisesti oikein hyvin sijoittaa paikkaan jossa se vie Katedralskolanin pihan portin edestä (rantakadun puolelta siis) melko kohtisuoraan joen yli kirjastolle. Ei osu venelaituriin kummallakaan puolella. Ei mahdollista pyöräilijäiden syöksymisen päätä pahkaa Nunnakatua alas suoraan sillalle (asia mainittu etukäteisselvityksissä). Ei häiritse näköalaa oikeastaan mistään klassisesta kuvakulmasta ja palvelee oikein hyvin kevyen liikenteen tarpeita. On oikein hyödyllinen ja kiva kaikenlaisten suurtapahtumien yhteydessä joulurauhasta keskiajan markkinoihin.
kultuurimaiseman puolesta

#61 Silta väärään paikkaan

11.08.2011 10:56

Tarvitsevatko Rettinginrinteen hienostorouvat oman sillan kauppatprille? Ei todelakaan
sillalla ei ole käytännössä muuta käyttöä.

Vieras

#62

11.08.2011 20:17

Uutta siltaa ei itse asiassa tarvittaisi ollenkaan.Jos herrat eivät muuten saa kaupungin rahoja tuhlattua, niin rakennettakoon se sitten Suurtorin ja Vähätorin välille.Ei se sen enempää toisi liikennettä Vähätorille kuin nykyiset Tuomiokirkkosillalta kurvaavat pyöräilijät.

Vieras

#63

12.08.2011 21:12

Sillan rakentaminen Suurtorin ja Vähätorin välille yhdistäisi nämä ainutlaatuiseksi historialliseksi kokonaisuudeksi ja elävöittäisi kaupungin omistamien Suurtorin äärellä sijaitsevien arvokkaiden rakennusten käyttöä. Vaikea ymmärtää miksi kaupunki jättäisi tämän mahdollisuuden käyttämättä.
Anssi

#64 Silta on tarpeeton!

14.08.2011 22:10

Pyöräilijöillä on jo nyt liikaa etuoikeuksia: kaahailevat jalankulkijoiden päälle. Silta vain lisäisi "pyörävaltaa".
Kiitos Tertille!

#65 Ilman muuta - silta vanhojen torialueiden väliin!

15.08.2011 20:27

Mielestäni saataisiin aivan ainutlaatuinen kokonaisuus, kun nämä vanhat torialueet yhdistettäisiin kauniilla kävelysillalla. Olisi upeaa kulkea rannalta toiselle ilman että täytyy poiketa suurelle raskaasti liikennöidylle sillalle. Alue olisi aivan uniikki Suomessa. Mikään muu kaupunki ei voi tarjota sellaista keskieurooppalaista tunnelmaa ja näkymää.


Vieras

#66

16.08.2011 13:32

Erinomaisen kannatettava asia, niin monta kansalliseen kulttuuriperintöömme kuuluvaa paikkaa on pilattu näköalattomalla (sic!)rakentamisella.

Vieras

#67

16.08.2011 13:36

Allekirjoitan kaikilta osin Terttu
Pietilän perustelut.Oireileeko Turussa
edelleen Turuntauti, vai miten muuten
voidaan selittää tämä historiallisten
taustojen ja kulttuurimaiseman sekä
yleisen mielipiteen merkityksestä piit-
taamaton "kevytmielinen" ehdotus??
Adressin allekirjoittamisen tulisi olla
mahdollista (esim. kirjastossa) ilman
sähköisen viestinnän kynnystä.
Jo 57 vuotta turkulainen

#68 Silta viimeistelee hienon kulttuurimiljöön

16.08.2011 18:26

Ainoa oikea paikka sillalle on Suurtorin ja Vähätorin välillä. Ihan hämmästyttävän valinnan turkulaiset päättäjät ovat taas tehneet!
Esitänpä salaliittoteorian, täytyyhän sellainen joka asiaan löytyä. Jos silta tulee nyt päätettyyn paikkaan, joudutaan kaiken järjen mukaan tekemään pyörätie torille päin Kauppiaskatua pitkin.Nykyistä Kauppiaskadun alapäässä olevaa parkkialuetta joudutaan pienentämään sekä Linnankadun ja Eerikinkadun väliltä poistamaan parkkipaikat ainakin toiselta puolelta. Entä sitten? No juu, tarvitaan välttämättä toriparkki torin alle!!!
Yli 60-vuotiaana, kömpelönlaisena pyöräilijänä en mielelläni käytä Tuomiokirkkosiltaa, jossa puikkelehtii vauhdikkaita pyöräilijöitä molempiin suuntiin ja paljon jalankulkijoita. Turvallisemmalta tuntuu polkea Auransillan yli reippaasti oman kaistan vallaten; matkahan on kovin lyhyt, ei siinä juurikaan autoliikennettä jarruta.

Vieras

#69

16.08.2011 20:34

Silta entiselle paikalleen,jossa se on ollut.
Siis Vähätorilta Suurtorille!

Vieras

#70

16.08.2011 21:56

Historiallisesti ja maisemallisesti paras sillan paikka on Vähätorin ja Vanhan Suurtorin yhdistävä silta. Antakaa Casagranden päättää - Suomalaisten arkkitehtien joukosta ei valitettavasti löydy visioita...

Vieras

#71

16.08.2011 22:05

Meidän sukupolvellemme on jätetty kaunis Aurajoen mutka, olemme ansiokkaasti säilyttäneet ja entisöineet sekä Vähätorin että Vanhan Suurtorin maisemat. Ei tuhota kokonaisuutta rakentamalla uutta ja rumaa - mieluummin sitten ei mitään!
76 v

#72 Ei tuhota Aurajoen maisemia

16.08.2011 22:07

Meidän sukupolvellemme on jätetty kaunis Aurajoen mutka, olemme ansiokkaasti säilyttäneet ja entisöineet sekä Vähätorin että Vanhan Suurtorin maisemat. Ei tuhota kokonaisuutta rakentamalla uutta ja rumaa - mieluummin sitten ei mitään!


Vieras

#73

17.08.2011 11:14

Ehdottomasti kannatettavaa.

Vieras

#74

17.08.2011 23:16

Ehdotettuun paikkaan vanha-suurtori ja vähätori on oikea paikka, siinä aikoikaan oli myös pennisilta, joten kunnioitetaan Turun vanhaa perinnettä.

Vieras

#75

21.08.2011 20:10

Olen myös minä sitä mieltä että "Kirjastosillan" paikka on Vanha Suurtorin ja Vähätorin väli,jo historiallisestikin,ja johtaa jostakin johonkin.Keskiaikatapahtumien aikana mm. olen kaivannut (ennen kuin sillasta alettiin puhua) sitä siltaa joka olisi jatkumo torilt torille. On se vaan kumma ettei turkulaiset päättäjät opi koskaan. Taistelu Turusta doc. herkisti Casagranden, tosin puretuista taloista, mutta pitääkö tämä silta rakentaa, että tulevat sukupolvet saavat itkeä tämä ajan päättäjien "töppäyksiä"!!!!!