Dalton Alpakalle elämä

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Dalton Alpakalle elämä.


Vieras

#26 Hyvän asian puolesta !

07.08.2011 12:13

Aina kun on eläimestä kysymys kannattaa raistella sen puolesta ja ihmisen jolle se on tärkeä !

Vieras

#27

07.08.2011 13:36

Eikö karanteeni riittäisi?

Vieras

#28

07.08.2011 14:26

Kannattaisi olla ENNEN tuontia yhteydessä Eviraan, niin ne neuvoisivat mitä testejä, karanteenia ym pitää olla eikä vain omin nokkinensa tuoda eläintä toisesta maasta.

Vieras

#29 Re: Takaisin Ruotsiin

07.08.2011 14:53

#25: Lispetti -

Ennen kuin tuo eksoottisia eläimiä maahan, kannattaa selvittää maahantuontiehdot, mitä alpakan maahan tuonut ei ole ilmeisesti tehnyt tai vaihtoehtoisesti ei ole välittänyt niistä. Eviran virkailijoiden on pakko noudattaa maahantuontisääntöjä, kuten läänineläinlääkärienkin. Mitä siitä tulisi, jos virkailijatkaan eivät niitä noudattaisi, kun ei eläimen maahantuojakaan noudattanut.

Julkisuus ei yhtään auta tässä asiassa.

Eläinparkaa käy sääliksi.  Ei ihmistä joka töppöili.

Jos minä olisin töppöillyt, salakujettaisin eläimen äkkiä takaisin Ruotsiin ja sanoisin että se karkasi.

oululainen

#30 Virheitä sattuu kaikille !

07.08.2011 16:17

Tässä on sattunut virhe alpakan maahantuojalle, kun ei ole tarkistanut tuontimääräyksiä, mutta asian voisi korjata, jos virkaeläinlääkäreillä olisi sydän paikallaan !Järjen käyttökin on sallittua pykäläviidakossa.
Hevostila voi toimia karanteenipaikkana ja tuberkuloositestin voi ottaa elävästä eläimestä!
Itsellenikin oli uusi asia, että tuberkuloositesti tarvitaan alpakoille ja laamoille.

Tahtoo vain olla, että "korppi ei korpin silmää noki". Jos yksi eläinlääkäri töppäilee, niin toiset aina puolustaa häntä, vaikka olisi törkeästäkin virheestä kyse.

Vieras

#31

07.08.2011 16:41

Terve söötti eläin, ei saa murhata.

Vieras

#32

07.08.2011 17:23

On todella ihmeellistä Oululaisten eläinlääkärien toiminta !
Onko eläinlääkärien toiminta näin uusavutonta Oulussa ,koska eläin määrätään lopetettavaksi ihmisillekin on pystytty tekemään tuberkuloosi nalyysi tappamatta ihmistä niin miksei se käy eläinten kohdalla ?Eviran sivuilla on kuitenkin tarkat ohjeet kokeen tekemisstä varten niin miksei sitä tehdä ohjeiden mukaan ?
EVIRASSAKAAN EI NÄKÖJÄÄN TIEDETÄ OMIA OHJEISTUKSIA EIKÖHÄN OLISI AIKA TUTUSTUA NIIHIN ennenkuin lähdetään tappotuomiota antamaan !
Eläinsuojelija Oulusta

#33 Tietoa on laitettu eteenpäin !

07.08.2011 19:03

Laitoin e-mailia Eviraan, Aviin jne. Viestiini kopioinkin Eviran sivuilta kohdan, jossa oli tarkat ohjeet näytteen otosta elävältä eläimeltä !

Oulun virkaeläinlääkäreiden toiminta on todella erikoista, ei tämä ole ainut tapaus !
Toivottavasti tässä jutussa kuitenkin järki voittaisi ja alpakka saisi jatkaa eloaan hevosten kaverina.


Vieras

#34

07.08.2011 22:13

yksityinen eläinlääkerikin on virkamies ja mielestäni hänen tekemät testit tulisi olla myös pitäviä. suomi mukamas oikeusvaltio, ja kukkua kanssa, aina saa viranomaisten takia kärsiä sivulliset ja viattomat.
Satu

#35 Voisimmeko joukolla auttaa asiassa?

07.08.2011 23:18

Uskon, että Eija Lehto oli yrittänyt tehdä parhaansa tuodessaan alpakan Suomeen. Dalton alpakka oli Ilta-sanomien jutun mukaan mikrosirutettu, ruotsalaisen eläinlääkärin vientitarkastama ja terveeksi todettu. Kaiken piti olla kunnossa. Todella surullinen olo lukiessani juttua Dalton alpakan tulevaisuudesta. En pysty ymmärtämään miksi Eviran virkakoneisto on inhimmilisen erehdyksen kohdalla niin säälimätön sekä joustamaton ja rankaisee eläintä omistajineen virheestä pahimmalla mahdollisella vaihtoehdolla. Haluasin jotenkin auttaa, kun tietäisin voisimmeko joukolla mitenkään vaikuttaa?
Väinö Latvakoski, Kukka-ja Eläinpuisto Escurial Ky

#36 Dalton alpakalle elämä

07.08.2011 23:37

Ko läänineläinlääkäri on tehnyt jo uransa aikana tarpeeksi paljon ns. ylilyöntejä. Väitteeni voin todistaa kirjallisin dokumentein milloin ja kenelle tahansa. Kauhulla vaan odotan, milloin Dalttonin elämä lopetetaan ko henkilön toimesta. Oulun läänissä ei enää tarvita yhtään viattoman eläimen kuolemaa yhden vähäpätöisimmän eläinlääkärin aseman ja itsetunnon pönkittämiseen.
veijo vartiainen, eläinpuisto escurial
Vieras

#37

08.08.2011 00:17

tervettä eläintä ei saa lopettaa, oikea eläinlääkäri ei näin teekkään. kyseinen läänineläinlääkäri on toiminut aikaisemminkin vähintään arveluttavasti, tietämättä itsekään asioiden oikea laitaa.Hän on mm. määrännyt lopetettavaksi terveen poron, poro on edelleen hengissä viisi vuotta tappomääräyksen jälkeenkin, ja voi hyvin.


Vieras

#38 Re: Elävän eläimen voi testata !

08.08.2011 00:26

#17: Oululainen - Elävän eläimen voi testata ! 

 moi, paikalla käynnyt läänineläinlääkäri oli Hanna Lounela, hän on viransijainen. varsinainen läänineläinlääkäri on Hankonen,. Testin olisi suostunut ottamaan Lakovaara.


Vieras

#39 Re: Läänineläinlääkäri on Hanna Lounela, joka on sijaisena varsinaiselle läänineläinlääkäri Hankosel

08.08.2011 00:41


Vieras

#40 Re: Re: Läänineläinlääkäri on Hanna Lounela, joka on sijaisena varsinaiselle läänineläinlääkäri Hank

08.08.2011 00:42

hereillä oleva kansalainen

#41 DaltonAlpakalle elämä

08.08.2011 00:52

Voisko Entinen Oulun Lääninhallituskin reagoida

Veroja maksava

#42 DaltonAlpakalle elämä

08.08.2011 00:57

Voiko Lounela virkansa nimissä kieltää Lakovaaraa suorittamasta etiikkansa mukaista työtä.
Missä on Lääninhallituksen moraali ja etiikka. Olisko toiminnan paikka?


Vieras

#43

08.08.2011 10:04

Mutta iltasanomat ei ehkä kaikessa asiantuntevuudessan tiedä sitä, että tuberkuloositesti tehdään kamelieläimille ihokokeena vrt. ihmisille tehtävä mantouxin koe. Lainsäädäntö sanoo, että alpakalta on testattava tuberkuloosi lähtömaassa, sekä Suomessa myöhemmin. Tämä johtuu siitä, että kyseisessä ihokokeessa on epäluotettavuutta. Mutta on katsottu, että jos eläin testataan ensin lähtömaassa ja sen jälkeen suomessa pari kertaa, niin tulosta voidaan pitää luotettavana.

Tämän alpakan kohdalla maahantuoja eli tämä Eija Lehto ei ole huolehtinut siitä, että k.o. eläimellä olis asiat kunnossa ennen maahantuontia. On pikaisella googletuksella löydettävissä taulukko kaikista taudeista jotka pitää olla testattuna ennen maahantuontia! Joten pitäisin tätä tapausta tämän oululaisen omana vastuuntunnottomuutena ja huolimattomuutena. Ja olisiko tästäkään noussut näin iso kohu, jos kyseeesä ei olisi noin harvinaisen söpö eläin, vaan esim. ilman vaadittavia tautitodistuksia Suomeen tuotu nauta tai sika?

Ja kaikki varmaan ymmärtää, että jos näistä säädöksistä tehtäisiin poikkeuksia, niin niitä pitäisi tehdä kaikkien tuotantoeläimien kohdalla yhtälailla? Eli ensiviikolla ilman todistuksia tuotu nauta pitäisi jättää henkiin ja sitten ihmetellään, että miten Suomessa esiintyykin tauteja, joita ei erittäin tarkkojen säädöksien vuoksi ole vuosikymmeniin esiintynyt?

Ja sitä paitsi tämän Eija Lehdon on ollut rekisteröidyttävä maahantuojaksi ennen alpakan maahantuontia. Ja tässä ohjeet, mitä hänen olisi pitänyt tehdä heti eläimen perille saapumisen jälkeen:

6. Suomeen saapuvien lähetysten tulotarkastukset

Eläimet, tuotteet ja niiden tunnistusmerkinnät sekä muut asiakirjat (esim. hevos- tai nautaeläinpassi) on tarkastettava välittömästi saapumisen jälkeen määräpaikassa. Tarkastuksesta vastaa toimija, joka on rekisteröitynyt tuojaksi. Jos tarkastuksen suorittaja toteaa, että asiakirjat tai tunnistusmerkit eivät täytä lainsäädännön edellyttämiä vaatimuksia tai ne ovat puutteelliset tai jos eläimen epäillään levittävän tarttuvaa tautia, eläimet on eristettävä välittömästi ja asiasta on ilmoitettava kunnaneläinlääkärille.

Eli tämä maahantuoja ei ole hoitanut mitään velvollisuuksiaan.

Mielestäni tämä lainsäädäntö on asiallinen, koska sillä voidaan ehkäistä Suomessakin eläinten joukkoteurastuksia. Eli sallimalla testaamattomien eläinten maahantuonnin (ja sehän pitäisi sallia, koska ei lakeja voi silloin tällöin jättää noudattamataa) olisitte valmiita riskeeraaman satojen, ellei tuhansien eläimien hengen? Ei kovin eläinrakasta..

Lähde:
https://helda.helsinki.fi/​bitstream/handle/1975/8063​/Alpakoiden%20ja%20laamoje​n%20tuonti%20tutkielma.pdf​?sequence=3

Vieras

#44 Erehdyksiä sattuu kaikille !

08.08.2011 11:44

Vaikka alpakka on tuotu vajavaisin paperein, niin silti sitä ei tarvitse tappaa.

Testata voi Suomessakin.Alpakkahan oli ruotsalaisen eläinlääkärin tarkastama! Tullikin töppäsi, kun päästi alpakan Suomeen!

Vieras

#45

08.08.2011 11:54

Ei voi muuta kun ihmetellä.


Eläinten puolesta

#46 EI VAARALLISIA ELÄINTAUTEJA SUOMEEN!!!

08.08.2011 12:27

Nämä tuontiehdot ja tautivastutusohjelmat on olemassa ja noudatettavia sen takia, että meidän maamme eläintautitilanne säilyisi yhtä hyvänä kuin se on. Meillä ei ole täällä monia sellaisia tauteja, joita ulkomailla on. Alpakoita voi tuoda Suomeen laillisesti, mutta se vaatiin vähän vaivannäköä. Daltonia ei tarvitse mielestäni tappaa, koska vahinko on jo tapahtunut, mutta kyllä omistajalle pitäisi vähintään lyödä sakot ja karanteeni opetukseksi muillekin mitkä seurakset laittomilla eläintuonneilla on!!! Täällä ei ole vielä nähty niitä Britannian savuavia raatokasoja, kun kokonaisia katraita tapetaan vaarallisten eläintautien leviämisen pysäyttämiseksi, mutta tällaiset ajattelemattomat ihmiset kuin Daltonin maahantuonut ihminen, vaarantavat meidänkin eläimemme. Ehkä jollekin yksi alpakka on tärkeämpi kuin Suomen kaikki muut eläimet, mutta mielestäni on edesvastuutonta edes allekirjoittaa tällaista addressia!!!
oululainen

#47 Eläinlääkäri oli tarkastanut eläimen

08.08.2011 13:41

Numerolle 46. Ruotsalainen eläinlääkäri oli tarkastanut eläimen ennen Suomeen tuontia.
Ihmiset ne itse tuovat lentokoneilla kaiken maailman taudit Suomeen. Jos tarkoitat suu- ja sorkkatautia Britannian raatokasojen takaa, niin muistutan, että se tauti ei tartu ihmiseen ja siihen sairastuneet eläimet voidaan hoitaa, eläinlääkäri on niin sanonut.
Eläinsuojelija

#48 Virkaeläinlääkäreillä liikaa valtaa !

08.08.2011 15:50

Pitkän eläinsuojelu-uran aikana olen monesti kokenut virkaeläinlääkärieden kovuuden...tuntuu, ettei heillä ole sydäntä lainkaan.
Oikeasti, kun eläin tarvitsisi apua , niin heiltä ei saa sitä. Pahalta tuntuu.
Nyt on jäänyt yksi testi ottamatta ja heti ollaan terve eläin tappamassa.
Onneksi omaeläinlääkärini on ihana ihminen, sellaiselle on mukava viedä sairas eläin. Jonkun kerran olen päivystysaikana joutunut turvautumaan virkaeläinlääkäreihin ja täytyy sanoa, että huonompaa eläinlääkäripalvelua ei saa missään muualla.

Vieras

#49

08.08.2011 18:19

Elämä alpakalle, kuolema sairaalle byrokratialle!

Vieras

#50

08.08.2011 19:03

Ei tervettä laamaa Valvira eikä kukaan muukaan saa päättää tappaa,tässä nähdään viranomaisten typeryys.Dalton on Ruotsissa tutkittu ja terveeksi todettu,ei sitä pidä tutkimusten takia tappaa Suomessakaan,olemmeko me jälkeenjääneitä.Jos alpakka lopetetaan tästä tulee revolution.Olen alpakan ystävä ja eläinten ystävä,Dalton saakoon vahingonkorvauksia typeristä viranomaisten esityksistä.Voi hyvin Dalton.Sinä et ole typerä ja sairas vaan jotkut muut ovat sairaita ja typeriä.