Dalton Alpakalle elämä

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Dalton Alpakalle elämä.


Vieras

#476

17.12.2011 16:40

Tuota oon kanssa ihmetelly. Ei mittään järkeä yksin pittää. Mitä lie miettinny hevosten seassa. Laumaelläin tarvii turvaa toisista alpakoista.

Vieras

#477 Virkaeläinlääkäri 466,470,472

17.12.2011 17:36

Sanopa, miksei Daltonilta otettu heti heinä-elokuussa tuberkuloosi- ym. testejä?
Se meitä Daltonin puolustajia ihmetyttää.
Ei viranomaiset voi tehdä mitä tahansa...poliisikin tarvitsee kotietsintäluvan mennäkseen rikolliseksi epäillyn asuntoon.
Laumaeläimiä ovat muutkin kuin alpakat.

Olipa Daltonilla tauteja tai ei, niin ei se reppana vaarantanut kenenkään terveyttä oikeasti. Ihmiset itse vaarantavat ihmisten terveyden tuomalla kaikenmaailman pöpöjä ulkomailta. Dalton tuli Ruotsista, muistapa se.

Kova päistä porukkaa.

#478 Re:

17.12.2011 17:50

#472: -

Ime  lekaa, testituloksilla on suuri merkitys. Miksi niitä muuten otettas. Tajuutsä? tajuutko? Kumma paksupäisiä ja ihmeellisiä luuloja. Eihän sitten millään oo mitään merkitystä, tajuutko?  Jos niil ei oo niin ei todellakkaan oo millään,,  luulis tuon nyt jotain sanovan. Turha tappo ja silleen, testin voi viisas ihminen ottaa elävästäkin, Tajuutteko hei!>:I

Pelottaa eläinten puolesta

#479 Numerolle 478

17.12.2011 19:01

Osa meistä tajuaa oikein hyvin, että Daltonin olisi voinut testata elävänä. Laki olisi mahdollistanut sen.Heti alussa vai haluttiin lähteä tappolinjalle.
Oikeasti läänineläinlääkärikään ei epäillyt tarttuvia tauteja, koska Daltonin annettiin elää ensimmäisen tappotuomion jälkeen 4-5 kk. Dalton-parka, syytön eläin joutui kärsimään läänineläinlääkärin takia, joka oikeasti vaarantaa ihmisten ja eläinten terveyden.
Tämän Dalton-jupakan jälkeen tuskin kukaan virallisestikaan koiran tai kissan itärajan takaa tuonut uskaltaa mainita edes omalle eläinlääkärille tuoneensa eläintä idästä tappouhan takia. Jos eläin sairastuu vähän aikaa tuonnin jälkeen , niin aina on vaara , että hysteeriset eläinlääkärit tappavat eläimen ja tutkivat vasta sitten, mikä eläintä vaivasi.Dalton tuotiin Ruotsista eli turvallisesta maasta, mutta idästä, espanjasta jne virallisestikin tulleet ovat uhka suomalaisten eläinten terveydelle.
(Itselläni ei ole idästä jne tuotuja eläimiä, vain putipuhtaita suomalaisia löytökissoja.)
Kuolinpiikki!

#480 Otsikko

17.12.2011 22:51

On kyllä niin pimeetä porukkaa, toi suomen virkamiesporukka, että voi taivas. En olis uskonut, että meillä on noin tyhmiä ihmisiä päättämässä eläimen kohtalosta. Oksettaa kun nään ne akat siinä kuvassa tappamassa Daltonia. Mun on niin paha olla. Toivottavasti, noi akat ja poliisit saavat tekojensa mukaisen tuomion.

http://www.seiska.fi/uutiset/_a272838/nain+daltonalpakka+tapettiin++jarkyttavat+kuvat/?p=2


Vieras

#481

18.12.2011 00:15

Eikö ihmisillä ole mutta elämää kuin vatvoa yhden eläimen tappoa. Tää on sitä sosiaalista myötäelämistä mikä tuo suuria tunteita kun niitä ei muuten ole. Joka päivä tapetaan satoja tuhansia eläimiä ja ihmisiä kuolee kanssa joka päivä. Koittakaa nyt vaan kestää hajoamatta.

Vieras

#482

18.12.2011 00:19

Tää alkaa tosiaan jo haiskahtaa vihaketjulta.
Haloo

#483 Re:

18.12.2011 00:59

#481: -

"Yhden eläimen tappoa" Huomaa että tossa on todella välinpitämätn ihminen. SÄÄLIN SINUA. Hajoamatta tuskin kestetää, on niin vaikeaa elää kaiken tän pahan jälkeen. Viaton eläin tapetaan, niin sitä ei voi vaan unohtaa. Toivottavasti, tekijät saa tuomionsa taivaallisessa että maallisessa oikeudenkäynnissä.

Daltonin tappo oli turha

#484 Periaatteesta ja inhimillisyydestä on kyse !

18.12.2011 12:35

Eiköhän tässä ketjussa ole periaatteesta ja eläinrakkaudesta kyse...elävältä Daltonilta olisi voitu ottaa näytteet ja antaa sakot maahantuojalle huolimattomuudesta.
Paperit olisi voitu täydentää Suomessa, mutta LÄÄNINELÄINLÄÄKÄRI HALUSI TAPPAA Daltonin HETI !
Laki olisi sallinut karanteenin ja tarvittavien näytteiden oton Suomessa elävältä eläimeltä!
Nyt otettin käyttöön ikävin vaihtoehto, kun muukin vaihtoehto olisi ollut lain mukaan mahdollinen.

ELÄMÄN PUOLESTA TÄSSÄ OLLAAN/OLTIIN KOVIA VIRKAMIEHIÄ VASTAAN !Viaton Dalton menetti turhaan henkensä.Läänineläinlääkärin pitäisi menettää virkansa, ettei vastaavaa enää tapahtuisi!
En puolusta maahantuojan tekoa, mutta en todellakaan hyväksy läänineläinlääkärinkään tekoa.Meille Daltonin tukijoille tuli todella ikävä joulu ! Läänineläinlääkärihän vain tunteettomasti tappoi Daltonin ja toivotti sitten hyvät joulut Daltonin omistajlle. Todella ...(sensuroitu) , en viitsi kirjoittaa, mitä ajattelen moisesta touhusta.


Vieras

#485

18.12.2011 12:41

Lehto olisi voinut testata eläimensä elävänä määräajassa tuonnista. Miksi hän ei tehnyt elettäkään hoitaakseen velvollisuutensa. Vasta tarkastuksessa lain vastaisesti maahan tuotua eläintä alettiin tutkimaan, mutta sitä ennen hän oli täysin piittaamaton määräyksistä. Hänellä olisi siis ollut aikaa teettää testit, mutta koska eläimen tuonti ja paperit eivät kestäneet päivänvaloa, Lehto ei toiminut kuten vastuullinen maahantuoja. Jos tarkastusta ei olisi tehty, eläin olisi vieläkin testaamatta. Lehto on omalla toiminnallaan aiheuttanut lopputuloksen.
Oikeutta!

#486

18.12.2011 13:04

Lehtohan, etsi eläinlääkäriä (rehellist), mutta tää akka Lounela ja Evira, väitti vastaan että se ei kelpaa. Vaan "ELÄIN ON TAPETTAVA" oli tän akan tapa toimia. Miksi? Uskovainen ihminen, eläinlääkärinvirassa (läänin) niin tommosiako meillä pitää olla virasa? Äkkiä tuollaset pois virasta, samoin kunnaneläinlääkäri ja ne poliisit myös. Veronmaksajana emme tuu hyväksymään tommosia ihmisiä, niille viel makstaan. HUH! Missä tulokset viipyy, ei oo vieläkään nähtävillä? Eikö siel pitäisi olla jo kaikki tapettuna, jos tubia olis Daltonissa ollut? Aikamoista toimintaa. Ei kellään oo oikeutta mennä kenenkään kotiin tappamaan eläintä, ilman lupaa. On pahasti viirannut noilla, ne on toimineet kuin hullut, juoppolallit. Ei nekään toimis noin.
Turha tappo

#487 Numerolle 485 eli virkaeläinlääkärille(?)

18.12.2011 13:47

Totta, Lehto on syyllinen, kun toi puutteellisin paperein Daltonin RUOTSISTA Suomeen.
Totta, läänineläinlääkäri on syyllinen, kun tappoi Daltonin.

Daltonia ei olisi tarvinnut tappaa, vaikka Lehto oli tuonut sen puutteellisin paperein. Dalton olisi voitu testata ja myydä oikeuden päätöksellä vaikkapa uudelle omistajalle. Luulisin, että oikeus olisi sellaiseen suostunut, jos läänineläinlääkäri olisi ehdottanut sitä.

VIRKAELÄINLÄÄKÄRIT ! Voisitteko nimellänne kirjoittaa, eikä nimimerkin suojasta ! KIITOS !
raakuutta
Vieras

#488 Re: Numerolle 485 eli virkaeläinlääkärille(?)

18.12.2011 14:10

"Ei korppi, korpin silmää noki" Toivottavasti tuo ei pidä paikkaansa. On tutkittava kaikkien noiden työt mitä tekevät, onko etes lailliset ihmiset virassan. On niin paljon ollut tuota epärehellistä "valelääkäri" toimintaa. Tässäkin tapauksessa voi olla kyse tälläsestä. Eihän niillä ole tiedossa miten toimia asioissa. Sitten viel, jos on huonosti rimaahipoen mennyt tentit lääkiksessä, niin tommosia tapauksia sattuu ja niitä voi tulla lisääkin. Tutkintaan nuot lääkärien paperit, voi olla ostettuja papereita.

Hommat makaa, vai?

#489

18.12.2011 14:43

herätys, mikä tilanne?"Ei korppi, korpin silmää noki" Toivottavasti tuo ei pidä paikkaansa. On tutkittava kaikkien noiden työt mitä tekevät, onko etes lailliset ihmiset virassan. On niin paljon ollut tuota epärehellistä "valelääkäri" toimintaa. Tässäkin tapauksessa voi olla kyse tälläsestä. Eihän niillä ole tiedossa miten toimia asioissa. Sitten viel, jos on huonosti rimaahipoen mennyt tentit lääkiksessä, niin tommosia tapauksia sattuu ja niitä voi tulla lisääkin. Tutkintaan nuot lääkärien paperit, voi olla ostettuja papereita.

Turistit karanteeniin

#490 Superbakteeri suuri uhka

18.12.2011 15:54

Intiassa matkailevilla todellinen vaara saada antibiooteille vastustuskykyisen NDM-1 bakteeri. Noin kirjoittaa Kaleva 28.11.2011 s. 6.
Samassa jutussa mainitaan myös toinen vaarallinen bakteeri ESBL.Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran mukaan Suomenkin marketeista löytyy ESBL-bakteerien saastuttamia siipikarjatuotteita.

HALLOO !

Evira oli myös tapattamassa hevostilalla asuvaa lemmikkiDaltonia ja samaan aikaan kaupoissa myydään vaarallisen bakteerin saastuttamia elintarvikkeita ihmisille.
Ei siis taida kaikilla Eviran virkamiehillä olla "ruuvit ihan paikoillaan" ....Ulosteen peittämiä sikoja, nautoja, lampaita jne kuskataan koko ajan teurastamoihin ...mielestäni ne ovat terveysriski, Dalton ei ollut. Miksi Evira sallii sen?

Dalton vai Evira/läänineläinlääkäri uhka ihmisten terveydelle? Lapsikin tietää vastauksen siihen....

Vieras

#491

18.12.2011 16:16

Ottakaa asioista selvää. Lehdon olisi pitänyt testauttaa eläimensä pian maahan tuotuaa. Jos eläinrakkaudesta olisi kyse hän olisi sen tehnyt. Miksi minun viestejä väitetään jonkun eläinlääkärin kirjoittamiksi? Nämä lait ovat olleet voimassa jo vaikka kuinka kauan. Joka vuosi salaa tuotuja eläimiä esm. minisikoja on tapettu saman lain nojalla. Asia ei ole uusi ja kaikki läänineläinlääkärit ovat joutuneet toimimaan samoin vastaavassa tilanteessa. Tämä ei ole mikään uusi asia.

Vieras

#492 Numerolle 491 !

18.12.2011 16:41

Mutta, kun niitä elukoita ei ole pakko tappaa, vaikka ne olisi tuotu puutteellisin paperein Suomeen.
Karanteeni maahantuojan tilalla on lain mukaan mahdollista !



Lähden ostamaan lisää rautalankaa...

#493 Laitanpa vielä kerran otoksen Eviran sivulta

18.12.2011 16:58

Jos tuontiehdot eivät täyty, tuojalle tarjotaan yleensä mahdollisuus täydentää tuonnilta vaadittuja asiakirjoja. Jos tämä ei onnistu, ovat vaihtoehdot yleensä eläinten palautus lähtömaahan (edellyttäen, että lähtömaan viranomaiset hyväksyvät palautuksen) tai lopetus. Myös eläinten asettaminen valvottuun, virallisesti Eviran hyväksymään karanteeniin on mahdollista edellyttäen, että eläimiin liittyvät eläintautiriskit eivät ole liian suuret esimerkiksi alkuperämaa, eläinlaji ja tautitilanne huomioon ottaen. Eläinten omistaja vastaa karanteenitilojen etsimisestä ja kaikista karanteenijärjestelyihin liittyvistä kustannuksista. Selvitysten ajaksi eläimet asetetaan eristykseen. (päivitetty 23.11.2011)

----

Laittomasti/vajanaisin paperein maahan tuotua eläintä ei ole pakko tappaa! Dalton-alpakka oli tuotu Ruotsista eli tappamista ei olisi tarvittu, vaan Dalton olisi pitänyt testata elävänä! Muistakaapa myös , että läänineläinlääkäri kielsi HETI ensi käynnillä tuberkuloosi- ym testien otattamisen virkaeläinlääkäreiltä ja yksityisen eläinlääkärin ottamia testejä ei hyväksytä.

Vaihtoehdot: palautus lähtömaahan, lopetus tai KARANTEENI ! Ruotsi ei sallinut palautusta, koska piti Suomea UHKANA Ruotsin tautitilanteelle eli Ruotsi puhtaampi(?) eläintaudeista...ja silti Dalton tapettiin....en ymmärrä en...
Näin on

#494

18.12.2011 17:28

"Laittomasti/vajanaisin paperein maahan tuotua eläintä ei ole pakko tappaa! Dalton-alpakka oli tuotu Ruotsista eli tappamista ei olisi tarvittu, vaan Dalton olisi pitänyt testata elävänä! Muistakaapa myös , että läänineläinlääkäri kielsi HETI ensi käynnillä tuberkuloosi- ym testien otattamisen virkaeläinlääkäreiltä ja yksityisen eläinlääkärin ottamia testejä ei hyväksytä." Läänineläinlääkärillä oli yksinkertaisesti tappamisen tahto ja kova. Siittä se varmaan oli kivaa, jotkuhan nauttivat siittä, uskon että tässäkin tapauksessa, siittä oli vaan kysymys.
Daltonin muistolle

#495 Daltonia taistelu ei tuo henkiin

18.12.2011 17:45

, mutta oikeus ja kohtuus olisi, että läänineläinlääkäri erotetaan virastaan.

Hulluinta tässä jupakassa on vielä se, että läänineläinlääkäri ja Eviran eläinlääkärit eivät osaa lukea, mita Eviran sivuilla kirjoitetaan laittomasti/vajonaisin paperein maahantuoduista eläimistä.

Vieras

#496

18.12.2011 18:46

Lehto ei pystynyt täydentämään puutteellisia asiakirjoja. Alpakka ei ole eläinlaji jonka kohdalla karanteeni olisi mahdollinen. Tähän on laissa selkeät määritelmät. Laissa on määritelty asiakirjat ja jo lähtömaassa vaadittavat testit. Nämä kaikki ovat olleet puutteellisia. Maahantuonti ei ole tapahtunut lain mukaisesti. Tuoja ei ole edes yrittänyt tuonnin jälkeen itse toimia. Hän jäi kiinni muun tarkastuksen yhteydessä.

Vieras

#497 Re: Laitanpa vielä kerran otoksen Eviran sivulta

18.12.2011 18:56

#493: Lähden ostamaan lisää rautalankaa... - Laitanpa vielä kerran otoksen Eviran sivulta 

 

Laita nyt ihmeessä myös luonnonvaraisia märehtijöitä, erityisesti alpakoita koskevat määräykset tänne. Löytyvät myös Eviran sivuilta.
Daltonin muistolle

#498 Lounelalle (?) 496:

18.12.2011 19:55

Kaikki tiedetään, että Lehto toi puutteellisin paperein Daltonin Suomeen, mutta silti Daltonia ei olisi tarvinnut tappaa.
Olisi riittänyt, kun alpakka olisi pidetty karanteenissa Lehdon kotitilalla ja otettu tarvittavat testit siellä ja KUNNON SAKOT Lehdolle!

Missä lain kohdassa sanotaan, että karanteeni ei ole alpakan kohdalla mahdollinen? Laitapa se näkyville ! Itse en ole sellaiseen kohtaan törmännyt, mutta tietenkin sellainen voi olla olemassa.


Vieras

#499 Onko Lounela todella eri nimimerkeillä netissä?

18.12.2011 20:07

Jos Lounela on nimimerkeillä netissä, niin silloin rikkoo kyllä vaitiolovelvollisuutta , mikä eläinlääkäreillä on....
Toisaalta en ihmettele, vaikka olisi, koska olihan jo aiemmin ollut menossa laittomasti tappamaan Daltonin.
Dalton ei ollut terveysriski kenellekään, vaikka tuontisäännöksiä tapauksessa rikottiinkin.

Vieras

#500 Re: Onko Lounela todella eri nimimerkeillä netissä?

18.12.2011 20:53

#499: - Onko Lounela todella eri nimimerkeillä netissä?

Tässä se nähdään, kuinka vainoharhaisia ja väärää tietoa levittäviä kirjoittajia täällä on. Olet useissa viesteissäsi yrittänyt väittää mielipiteitäni ja kirjoituksiani Lounelan tai muutoin vaan läänineläinlääkärin kirjoituksiksi. Minulla ei ole mitään tekemistä kyseisen ammatin harjoittamisen kanssa enkä todellakaan edes tunne Lounelaa. En usko että missään tapauksessa ko. henkilö lähtisi nettipalstoille kirjoittelemaan. Jos tunnet vastustamatonta tarvetta lähteä asiaa selvittelemään, itse ainakin olen ilmaissut selkeästi väitteesi vääriksi. Samoin täällä lakia luetaan ja tulkitaan omia tarpeita vastaaviksi. Johonkin se raja joustavuudessa on vedettävä ja oikeuslaitos sanoo sen viimeisen sanan johon on tyytyminen. Liki kaikki tieto mitä mediassa on tapauksesta julkaistu, on peräisin Lehdon suusta. Hän on jättänyt kertomatta ratkaisevia seikkoja ja korostanut niitä asioita, joilla ei ole tapauksen kannalta mitään merkitystä. Jos läänineläinlääkäri tulee tilalle kahden poliisin ja KHOn päätöksen kanssa, luulisi tyhmemmänkin tajuavan, että peli on pelattu. Jos nimimerkin suojissa kehtaatte väittää ko. hekilöä virkavirheestä, kerätkää roponne yhteen ja nostakaa kanne. Se osoittaisi edes jonkinlaista selkärankaa pas*an jauhajilta.