Dalton Alpakalle elämä

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Dalton Alpakalle elämä.

Kova päistä porukkaa.

#651 Re:

02.01.2012 16:24

#649: - Kuule, sä et oo minkäänmaan hyväksymä. Dalton oli ja on vieläkin suurimman osan ihmisten hyväksymä. Miltä tuntuu, murha sydämenalla lopun elämää? Toivottavasti, tukehduttavalta. ne molemmat akat pois viralta ja ne poliisit, menivät toisen omistamalle tilalle, murhaamaan, viattoman eläimen."Pas'aiset ja sairaat eläimet teurastamoissa ja elintarvikkeissa ovat todellinen terveysriski ihmisille."

 


Vieras

#652

02.01.2012 19:25

Teurastamot eivät ota vastaan likaisia eläimiä. Tuottajalle ei makseta lainkaan esm. naudasta, joka on lantainen. Jos teurastamoon tulee likainen nauta, läänineläinlääkäri saa ilmoituksen ja tarkastuseläinlääkäri käy välittömästi tilalla tekemässä eläinsuojelutarkastuksen. Naudasta ei makseta lainkaan teurastiliä ja teurastamo voi periä siitä kuljetuskulut. Likainen nauta menee ongelmajätelaitokselle poltettavaksi. Tämä on jo vuosia voimassa ollut uudistus.
ITKUA

#653 Re:

02.01.2012 20:11

#652: - Älä viserrä turhia, on nähtykkin. Hakattuja,  huonosti hoidettuja ja likasia eläimiä kuljetetaan jatkuvasti. Sekin osoittaa jo että ei millään oo mitään väliä. Kun hyväksytään ja käytetään salonellalla saastunuttta ruokaa elintarvikkeiksi. Jopa kuolevat kuljetuksen aikana. En usko että niitä likasia sinne laitetaan (ongelmajätelaitokselle) ne tapetaan ja laitetaan myyntiin. Kuka se siellä noin luulee? Näkeehän ne kaikki sikalat ja muut, että siel ei oo puhtaudesta tietookaan, puolikuollenakin viel teurastamot ottaa vastaan eläimiä. Mutta, itseasiaan, Dalton tapettiin turhaan ja se osoittaa kuinka onneton on meidän eläinlääkärikaartimme. Millä on eläinlääkärinpaperit saatu? Ilmankos sitä käydään kirkossa kättäheiluttamassa ja pyydetään syntejä anteeksi.JA NE KANALAT, voi kristus, kyllä täällä riittää hommia, ettei tarvis poiketa alpakoiden 1:n alpakan kanssa saikkaamaan. Mutta kun ilkeyttä piisaa, se suorastaa on nautintoa joillekkin.  http://www.sikatehtaat.fi/tutkimuksen-tulokset Tässä tätä on vuonna 2011   Varmaan moni söi taas ihan sitä ihteään.  http://www.sikatehtaat.fi/sikatehtaiden-kuvaajat On kamalaa filmiä, meillä ministereistä eläilääkäreihin ym. ei tee mitään tämän asian eteen. LIIKUTTAVAA!

 


Vieras

#654 Re: Re:

02.01.2012 20:56

#653: Hihiii - Re:  

 

Kommenteistasi päätellen olet täysin pihalla karjankasvatuksesta. Sinä, niin kuin moni muukaan ei ole elävää sikaa, nautaa tai kanaa nähnytkään. Ulostaudu kämpästäsi, jonka vuokran sossu maksaa ja mene vaikka vapaaehtoisena jollekin tilalle töihin. Meille eläimet menevät aina tärkeysjärjestyksessä muiden asioiden edelle. Omat eläimemme ovat puhtaita, saavat elää vapaasti ja ne saavat puhdasta oikean laista rehua. Meillä ei koskaan ole ollut salmonellaa ja eläimet ovat terveitä. Meillä ei koskaan käytetä eläimiä kohtaan väkivaltaa. Siksi ne tuottavat hyvin ja ovat meille rakkaita.
Näin on

#655 Re: Re: Re:

02.01.2012 21:17

#654: - Re: Re: Oot tosi juntti, vai miten sanoisin? " Ulostaudu kämpästäsi, jonka vuokran sossu maksaa ja mene vaikka vapaaehtoisena jollekin tilalle töihin"  Ai niinkö kuvittelet, että maksaa? Sulle varmaan lankee kaikki tukiaiset, eläimet makaa niinkuin makaa ,niinkuin näämme jatkuvasti, huonosti hoidettuja eläimiä. SE KOIRA ÄLÄHTÄÄ JOHON KALIKKA KALAHTAA.

 


Vieras

#656 Re: Re: Re: Re:

02.01.2012 21:37

#655: Näin on - Re: Re: Re:  

 

Miksi Eija olet näin katkera niille ihmisille, jotka ovat hoitaneet asiansa ja eläimensä hyvin?
Moikka

#657 Re: Re: Re: Re: Re:

02.01.2012 22:14

#656: - Re: Re: Re: Re: Minä en olekkaan Eija, ettäs sen tiedät. Meitä on paljon jotka pitää eläimistä, muttei niiden kärsimyksistä. Olen onnellinen, etten oo kylmä ja välinpitämätön eläville eläimille, enkä muullekkaan. Jos minusta sellanen joskus tulee, niin olen surullinen, mutta eihän sitä tietenkään tajuakkaan. Toivottavasti en tule koskaan välinpitämättömäksi, tärkeistä asioista. Mutta, säälin sellasia. Ne on maapallon SYÖPÄ. Ite oot katkera, sen huomaa, mutta ei voi mitään, jokanen petaa niinkuin makaa, vai oliko se toisinpäin?

 


Vieras

#658

02.01.2012 23:57

Hahhah onpas täällä hauskoja kirjoituksia. Sulle 657 eli Eijalle. Pitäskö sun jo pedata petis ja mennä nukkuu.

Vieras

#659 Re:

03.01.2012 00:08

#658: - meehän muaten, mutta seuraa niitä porsaita ja emakoita, ettei ne huku  pa*kaan.

 

Ei Eija, rautalanka kommentit jne

#660 Lopettakaa jo vainoharhaiset juttunne !

03.01.2012 09:31

Täällä on monta minun ja tuttujen kirjoitusta laitettu Eijan kirjoitukseksi ! USKOKAA JO VIHDOINKIN TE ELÄINTEN VIHAAJAT, että täällä keskustelussa käy nuoria ja vanhoja ihmisiä, jotka eivät todellakaan hyväksy, että Dalton tapettiin !
Satuja emme myöskään kaipaa eli teurastamoihin menee likaisia eläimiä ja virkaeläinlääkärit tekevät hyvin huonosti OIKEITA eläinsuojelutarkastuksia. Paperit ovat heille eläimiä tärkeämpiä.
En oo Eija

#661

03.01.2012 10:43

Niin, en ymmärrä, miten ne luuleekin, että Eija täällä kirjoittelee.Ne pitää meitä ihmisiä niin pöljinä että, me ei tajuta, mitä väärää he ovat tehneet. Meitä on paljon eläinrakkaita ihmisiä, jotka näämme kaiken mitä ympärillämme tapahtuu. Emme voi hyväksyä, tuollasta käyttäytymistä ja tekoa, mikä tehtiin Daltonille. Kyllä te olette tosiaan "luupin" alla, on hirveetä nähtävää nää sikalat, kanalat ja kaikki missä on tosi huonot oltavat eläimillä. Eikä varmaan virkaeläinlääkärit päätään käännä, eläinten hyväksi, jos ne tekis, meillä ei olis kärsimyksiä eläimillä. Karsiutuis kaikki huonot eläintenpitäjät pois. Olis hyvä kun loppuis kaikki sikaloiden, kanaloiden ym kasvatus, kun se on noin heikoissa kantimissa. Mutta, olen parhaimmaksi katsonut vaikuttaa eläinten hyvinvointiin, olemalla syömättä niitä, kun sen kaikki ajattelevat ihmiset tekis, niin hyvä olis. Voisi sanoa, "ELÄMÄLLE KIITOS"

Vieras

#662

03.01.2012 12:44

Avatkaa oma adressi muiden eläinten hyvinvoinnista. Tämän adressin keskusteluketju on tarkoitettu Dalton alpakan laittomasta maahantuonnista ja siitä seuranneesta tappotuomiosta vellovaan keskusteluun.
Näin

#663 Re:

03.01.2012 12:58

#662: - Elikkä, mitä tarkoitat? Tarkoitatko että täällä saa vain keskustella, jotka hyväksyy kaikki, mitä Daltonille tapahtui? Siis Daltonin vihaajat. Minun mielestä tämä ketju on "Daltonille". Mutta välillä sivutaan muutakin eläinsuojelullista asiaa, kun eläinlääkärit juoksee yhden Daltonin perässä ja mualla eläimet kärsii holtittomuudesta.

 

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

03.01.2012 14:17



Vieras

#665

03.01.2012 14:22

Kyllä tänne varmasti kaikki mahtuvat kirjoittelemaan. Älkää nyt vetäkö hernettä nenään.
Naudan suoli

#666 Kohta tapetaan sikoja....

03.01.2012 15:15

Kohta jyllää afrikkalainen sikarutto Suomessa...saataneen se idästä tulevien maatalouslomittajien ja keikkatyöläisten mukana....
Varmuuden vuoksi kait tapetaan kohta terveitä villisikojakin massoittain...

Muistutan vielä, että kun raivotautinen hevonen tavattiin Suomessa joku vuosi sitten, niin muita tallin hevosia ei tapettu !

Daltonin juttu olisi naurettava , jos Dalton-parka ei olisi menettänyt henkeään turhaan !

Evira ja Avi ovat kyllä menettäneet täysin arvovaltansa ammattitaidottomien virkaeläinlääkärien takia.
Mitähän muuta riskimateriaalia kuin naudan suolta löytyy elintarvikkeista....

Vieras

#667

03.01.2012 15:29

Lehto korostaa joka lehtijutussa olevansa vain harrastaja ja eläinten olevan hänelle lemmikkejä.
Todellisuudessa hänellä pyörii varsin mittava eläinkauppa ja tuotantolaitos Zetka baarin ja omakotitalonsa takapihalla.

http://www.hs.fi/omaelama/artikkeli/Aasi+voi+olla+koiran+korvike/HS20070226SI1YO041md
RANTSILA. Pakkasta on 20 astetta, mutta aasit viihtyvät hyvin omakotitalon takapihalla Rantsilan Mankilankylällä.

"Jättiaasin ja seepra-aasin ostin viikko sitten Ruotsista, missä on kova aasibuumi. Ihmiset hankkivat aaseja koiran korvikkeeksi", kertoo baariyrittäjä Eija Lehto, 31.

Pihalla syö paalista heinää yhteensä 11 aasia. Kolme täysikasvuista aasia on vielä tulossa Ruotsista, Lehto kertoo. Hänelle aasit ovat harrastus, kuten monelle koirakennel.

Ruotsiakin hurjempi aasivillitys on Saksassa ja Tanskassa, jossa on jalostettu muun muassa miniaaseja. Hän uskoo, että aasit yleistyvät kotieläiminä myös Suomessa.

Aasia on totuttu pitämään hyötyeläimenä, kuten hyvänä taakan kantajana.

Ruotsissa aaseille järjestetään agility-kilpailuja, ja sellaisen Lehto aikoo järjestää ensi kesänä Temmeksellä, jossa hän pitää Zetoribaaria.

Agility on koirien esteratakilpailu, jossa koiraa ohjataan erilaisten esteiden yli. Lajin nimi tulee englannin kielen sanasta agility, joka on suomeksi ketteryys. Agility-radalla on muun muassa kymmenkunta hyppyä, rengas, pujottelueste, pöytä ja kontaktiesteitä.

"Aasi oppii helposti erilaisia temppuja toisin kuin hevonen. Kun kesällä laitoin pihalle pulloja pystyyn, aasi kävi ne järjestelmällisesti potkimassa kumoon", Lehto sanoo.

Lehto ihaili aaseja jo nuorena tyttönä käydessään vanhempien mukana eläintarhassa.

"Kun omakotitalo valmistui vuonna 2000, päätin hankkia ensimmäisen aasin. Se löytyi Iittalasta Kuurilan tilalta, jossa talon emäntä pitää harrastuksenaan aaseja. Ensimmäinen aasi, Simppa, on tuolla hevosten seassa. Hevosia minulla on 19", Lehto kertoo.

Viime vappuna yksi Lehdon aaseista kuoli poikimisen jälkeiseen tulehdukseen.

"Otin varsan kotiini ja juotin sille tuttipullolla joka päivä noin kolme litraa kilin- tai lehmänmaitoa. Pieni aasi nukkui olohuoneen sohvalla ja istui kesällä autossa, kun kävin lomamatkalla Savonlinnassa", Lehto kertoo.

Syksyllä aasi oli Lehdon mukana juoksulenkillä, kun se yhdessä sivutien risteyksessä jäi auton alle ja kuoli.

"Siitä olisi voinut kehittyä superaasi. Aasista tulee kiltti ja koiran kaltainen kun sitä kohtelee ystävällisesti. Vain Aku Ankasta olen nähnyt potkivia aaseja", Lehto sanoo.

http://www.kaleva.fi/uutiset/sopiva-sekoitus-koiraa-ja-hevosta/869016

Turpa, pitkäripsiset silmät ja hillittömät karvaiset korvat.
Aaseilla on hellyttävä ulkonäkö ja siikalatvalaisen Eija Lehdon mielestä niiden luonne on yhtä ihana. "Nämä ovat kuin koiria, seurallisia ja oppivaisia. Eivätkä aasit ole yhtä säikkyjä kuin hevoset."

Ensimmäistä Simppa-aasiaan Lehto lenkitti narussa pyörän kanssa kuten koiraa.

Simpasta Lehdon aasiharrastus on kasvanut siihen pisteeseen, että hän nykyään kasvattaa aaseja.

"Varsat ovat todella suosittuja, paljon enemmän on kysyntää kuin mitä meille vuosittain syntyy", Lehto kertoo ja taputtaa kirjavaa Pampula-varsaa jota hän ei edes raaskinut myydä.

Lehdolle itselleen aasit ovat harrastus ja ne elelevät lemmikkeinä pihalla. Joillain hänen aaseistaan on ratsastettu, mutta hevosten veroisia ratsuja ei aaseista koskaan tule.

"Aasit ovat liian laiskoja siihen hommaan ja jos ne päättävät pysähtyä keskelle tietä, niin silloin ne eivät siitä liikahda muuta kuin ruuan avulla."

http://103056.activeboard.com/t14949001/aasia-hankkimassa-myytvt-aasit-tss-keskustelussa/
Myydään: AASIVARSA
Osasto: Hevoset ja ponit
Ilmoitusteksti: varattavissa harmaa komea aasipoika, luov. keväällä. Kasvaa noin metrin korkeaksi. Paljon käsitelty, kiltti. Kysy myös muita aaseja. H.1700 e
Tuotekuvaus: Aasi-varsa on syntynyt joulukuun alussa ja luovutus on vasta puolen vuoden iän jälkeen. Aasi tarvii seurakseen toisen aasin, hevosen tai ponin.
Hinta: 1700 e
Ilmoittajan yhteystiedot:
Puhelinnumero: 050-5602289
Sijainti: Rantsila

Myydään:
AASI-POIKA
Osasto: Hevoset ja ponit
Myydään: AASI-POIKA
Osasto: Hevoset ja ponit
Ilmoitusteksti: Valkoinen komea aasi-ori, jo miehen iässä (aasit elävät 40v), terve ja reipas, siitokseen tai hevosen kaveriksi, erittäin kiltti. H.1800 e
Tuotekuvaus: Olen käyttänyt poikaa siitokseen, periyttää kirjavia varsoja. Mutta voi myös ruunata. Tarvii seuraksi muita aaseja, hevosen tai ponin, ei yksin. Voi käsitellä myös lapset, ei pure eikä potki, ja helppo taluttaa. Meillä ei ole ajettu eikä ratsastettu, mutta uskon että luonnistuu kun alkaa vain tekemään, luultavasti joskus on ratsastettu Ruotsissa ollessa. Aasi-yhdistyksen rekisteripaperit. Valkosia aaseja ei ole Suomessa kovinkaan montaa.
Hinta: 1800 e
Ilmoittajan yhteystiedot:
Puhelinnumero: 050-5602289

Keltaisessa Pörssissä oli
Jätetty 26.09.2008 klo 10:19
ilmoitusnumero 17977725
Myydään:AASI
Osasto:Hevoset ja ponitI
lmoitusteksti:ruskea-valkokirjava aasiori, erittäin komea, kiva käsitellä, ei vielä ratsastettu, ollut siitoksessa, paperit. Myös muita aaseja!
H. 1800
Tuotekuvaus:Aasi-poika on 5-vuotias ja on laiduntanut hevosien ja ponien seurassa, mutta myös aasien kanssa. Sillä on jo jälkikasvuakin. Kirjava väritys on harvinainen aaseilla. Vain kotiin, jossa se saa olla Paljon ulkona ja sillä on kaveri, ei pärjää yksin; masentuu.Hinta:1 800
Ilmoittajan yhteystiedot:Puhelinnumero:050-5602289 Sijainti:Rantsila

Jätetty 03.11.2008 klo 15:16
ilmoitusnumero 19908379
Myydään:AASEJA
Osasto:Hevoset ja ponit
Ilmoitusteksti:aasitamma, kantava, varsoo 6 kk sisällä, tummanruskea. Kiva käsitellä, terve ja nätti. 2500e.
Aasiori, kirjava, 5-v., tosi komea. Kiltti. H.1 800e
Tuotekuvaus:Kysy myös muita aaseja, varsoja tulossa! Aasi tarvii seurakseen joko toisen aasin tai hevosen/ponin, Yksin ei pärjää.
Hinta: 1 800
Ilmoittajan yhteystiedot:Puhelinnumero:050-5602289
Sijainti:Rantsila

Jätetty 21.10.2008 klo 11
ilmoitusnumero 19239935
Myydään:AASI-TAMMA
Osasto:Hevoset ja ponit
Ilmoitusteksti:Kantava, varsoo kevääseen mennessä. Tummanruskea. 3-vuotias, terve ja reipas. Kiltti käsitellä. Syntyvän varsan arvo n. 1600e.
H.Hinta: 2 500
Ilmoittajan yhteystiedot:Puhelinnumero:050-5602289
Sijainti:Rantsila


otsikko Aasi-tamma 02.11.2008
paikkakunta Oulun lääni
maakunta Pohjois-Pohjanmaa
ilmoitus Kantava aasi-tamma, 4-vuotias, tumman ruskea, nätti ja terve, kiva käsitellä. Ei vielä ratsastettu, mutta pystyy kouluttamaan itse. Ollut nyt pihatossa. Varsoo 6 kk sisällä. Varsan arvo 1500-1800 euroa! Hinta kantavana 2500e.

Lehdon kotisivut http://www.tinker-wolfhound.com/
Lehdon tilalle useat eläimet ovat tulleet alunperin Ruotsista. Ne syövät rehunsa suoraa suurpaaleista muovineen päivineen ja suurin osa rehusta kuvien mukaan sotkeutuu kuraan.
"Koko ajan myytävänä hevosia ja aaseja. Soita vain niin etsitään sinulle tarkoitukseen sopiva."
Eläimet toimivat myös yleisömangneettina hänen Zetka-baarilla.
"Ratsuksikin koulutettu Nefele on erittäin kivan näköinen otus, sillä on valtavan suuret korvat. Tamman voi tavata kesän aikana Zetka-Baarilla Temmeksellä."
"Zeppo on ruunattu, eikä se olisi muutenkaan lisääntymiskykyinen, vastaa muulia. Tulevana kesänä Zeppoon voi tutustua Zetka-Baarilla Temmeksellä."
"Ruskea-pilkullinen ori-poika Hippi täyttää tänä keväänä kolme vuotta. Poika on syntynyt Etelä-Ruotsissa ja matkasi Suomeen vuoden vanhana. Noin metrin korkea Hippi tulee toimimaan Käpälämäen pilkkuponien siitosorina keväästä lähtien. Poika on ajo-opetettu ja erittäin kiltti veitikka, joka on kiertänyt mukana jo useilla toripäivilläkin."



Myös KeltaisessaPörssissä ollut viime ja tänä vuonna kymmeniä hänen eläinmyynti ilmoituksia, jotka nyt on poistettu. Hänen kotisivuillaan aikaisemmin viimevuonna näkynyt alpakkaosio on poistettu.

Lehdolla on kolmekymmentä aasia ja hevosta takapihalla??? Montako työntekijää hänellä on? Näin suuren eläinlauman hoito vaatii monen ihmisen työpanoksen päivittäin. Harjaukset, ruokinnan ja lannanpoiston. Miten koulutus useiden vuosittain syntyvien varsojen osalta voidaan toteuttaa harrastuksena ominvoimin? Esm. talutukseen, kavioiden hoitoon ja käsittelyyn totuttaminen vaatisi jopa kymmenen ammattitaitoisen ihmisen palkkaamista. Hevoset ja aasit toimivat vetonauloina toripäivillä ja markkinoilla. Varsovat joka vuosi ja kauppa käy.

Kyse ei siis ole harrastuksesta, vaan mittavasta liiketoiminnasta. Siksi myyjän tulisi osoittaa ehdotonta rehellisyyttä toimissaan ja eläimiä maahan tuodessa.

Vieras

#668 Re:

03.01.2012 16:31

#667: - Selvästi huomaa, että kateus on suurin syy mikä aiheutti Daltoninkin kuoleman. Siellä vaikuttaa, kyllä melkonen kateus, että saa tommosen  rämsyn tehtyä toisesta ihmisestä juttua. keskittykää ihmeessä nyt omiin hommiin, jättäkää  Eijan hommat rauhaan. Sen vaan huomaa,selvästi huomaa , mistä kaikki johtui? Nyt on ollut kateus suurin syntipukki. Voi, voi, olisimpa minäkin noin kadehdittu ihminen, kateus vaan lisääntyy.  :) Kyllä "Kateus vie kalatkin vedestä." kattelin noita linkkejä, vanhoja iäikusia niin huomaa kyllä mistä kenkäpuristaa. Dalton kuoli kateuden takia. Lopettakaa, ihmeessä turha kateus. Mitä te sillä saatte aikaan? ette mitään. Raukat kadehtii. Ne läänin-kunnanlääkärit ja kaikki samaa pa*kaa. Nyt on nähty, kateus todellakin on kuin SYÖPÄ.http://www.kaleva.fi/uutiset/sopiva-sekoitus-koiraa-ja-hevosta/869016#viesti_3663256 Kyllä Eija on ahkera nainen, ilmankos kateuskin on tullut sinne, toivottavasti, ei jää asumaan, vaan antaa Eijan olla rauhassa työnsä ääressä.

 

Valitse nimimerkki

#669 Otsikko

03.01.2012 16:39

http://www.kaleva.fi/uutiset/lemmikki/sopiva-sekoitus-koiraa-ja-hevosta/869138
juttu jatkuu...
Lehdon aaseista erikoisin on ruskea ja pörröinen Nefele, joka on ranskalainen poitou-aasi. Nefele on Rantsilaan tullut Ruotsista. Suomessa niitä on noin viitisen kappaletta.

"Nämä ovat ylipäätään aika harvinaisia koko maailmassa ja sen vuoksi hinnakkaampia kuin normaalit aasit."

Normaaleilla aaseilla Lehto tarkoittaa yleisimpiä harmaita aaseja, joilla ei hänen mukaansa ole sen kummempaa rotua.

"Rekisterikirjassa nämä ovat vain aaseja."

Aasinvarsoja Lehto on myynyt ympäri Suomen niin ratsastuskouluille kuin seuralemmikeiksi ihmisten koteihin.

"Kerran eräs nainen osti aasin itselleen 70-vuotislahjaksi. Hän pitää aasia pihalleen rakennetussa mökissä, jossa se viihtyy ihan hyvin", Lehto kertoo.

Hänen mukaansa etenkin vanhemmat naiset ovat ihastuneet aasien rauhallisuuteen ja älyyn.

"Näissä on se hevosmaisuus mukana, mutta kuitenkin nämä eivät hötkyile eivätkä hosu niin kuin hevoset. Aasit ovat tällaisia möllyköitä", hän nauraa.

Sen sijaan ratsastuskouluissa aasista voi koitua ongelmia, jos aasi on yksinäinen.

"Jos näillä on tylsää tai asiat huonosti, ne rupeavat huutamaan. Aasin huuto on voimakkuudeltaan yli sata desibeliä, joten ratsastuskouluissa sitä ei kauaa kuunnella. Kuitenkin jos näillä on seuraa niin harvemmin ne huutelevat."

Aasit pärjäävät hyvin navetassa tai pihatossa, joten erillistä tallia ei tarvitse. Talvisin ne kasvattavat pitkän turkin, joten pihatto ei ole niille liian kylmä.

"Päitsien kokoa joutuu talvella suurentamaan pari numeroa, kun näillä törröttää viiden sentin mittainen karva päässä." Muuten aasien pidossa pitää huomioida vain yksi seikka, eli niitä ei saa syöttää liian vahvalla ruualla.

"Aasit pärjäävät pelkällä ruoholla tai heinällä, kaupasta ei missään nimessä saa mitään väkirehuja ostaa ja antaa. Siitä tulee helposti kaviokuumetta." Oikealla ruokinnalla ja hyvin hoidettuna aasit voivat elää noin neljäkymmentä vuota. Muutaman tiedän eläneen viisikymmentä vuotta, mutta silloin jalkojen pitää kestää, Lehto kertoo.

Suomessa parisataa

EU:n vuonna 2009 voimaan astuneen asetuksen mukaan joko rekisteröitävä tai vähintään tunnistettava.

Aasien hinta vaihtelee perusaasien 1500 eurosta harvinaisten rotuaasien 3500 euroon.

Aasia voi alkaa opettamaan ratsuksi kun se on noin kaksivuotias.

Maailmalla on useita eri aasirotuja jotka on jalostettu vastaamaan paikallista työnkuvaansa.

Suomessa on vajaat kaksisataa aasia. Varsinaista rotuyhdistystä ei ole, mutta harrastajilla on sivusto (http://koti.phnet.fi/aasinus/etusivu.htm).

Tässä kuvaus Zetka-baarin miljööseen, joka toimii myös Lehdon eläinkasvattamona.
http://norssi.oulu.fi/~pkemppai/mp/suomensota/index.htm

ja kuvaa baarin takapihalta.
http://norssi.oulu.fi/~pkemppai/mp/suomensota/0003i.htm
Pieni yksinäinen aasivarsa. Söpöä, mutta aasi on myös laumaeläin ja tarvitsee pienestä asti lajitovereitaan. Traktorista ei oikein ole kaveriksi.

Vieras

#670 Re: Re:

03.01.2012 16:53

#668: - Re:

Minä en ainakaan kadehdi. Minua kauhistuttavat nämä alkeelliset olot, joissa valtava määrä ulkomailta tuotuja hevosia ja aaseja ja poneja lisääntyy myyntitarkoituksiin. Työn määrä on varmasti valtava ja tuleeko kaikkien hyvinvointi varmistettua?

Kummastuttaa mikset ole lainkaan huolestunut eläimistä, jotka kesät talvet paskovat samoihin tarhoihin ja jotka joutuvat sieltä maasta sen rehun hamuamaan. Jo tarhojen ja takapihan loistilanne on varmasti häkellyttävä tuolla eläinmäärällä. Kuka nämä eläimet hoitaa ja ruokkii päivittäin? Mitä luulet, kaunko yhden eläimen päivittäiseen harjaamiseen ja kanssakäymiseen kuluu aikaa ja todellisuudessa miten se toteutuu? Eijan omien sanojen mukaan tallia tai suojaa ei tarvita, kasvaahan niille pitkä karva ja ne eivät palele.

http://koti.phnet.fi/aasinus/muuta/ukk.htm Aasikasvattajien ja -harrastajien sivuilla aasin tallin ja tilojen tarpeista:

"Miten aasit pärjäävät Suomen ilmastossa?
-Aaseille kasvaa pitkä talvikarva, mutta ei ollenkaan alusvillaa, joka lämmittää esimerkiksi shetlanninponeja. Aasille tulee hevosta herkemmin kylmä tuulisella säällä, joten aasiakin pitää välillä loimittaa. Aasi tarvitsee tarhaansa kunnollisen kolmiseinäisen katoksen, johon se voi mennä tuulen- ja sateensuojaan.

Voiko aasi asua pihatossa ympäri vuoden?
Ei voi Suomen pakkasilla. Aasi tarvitsee pakkasöiksi tallin, jossa lämpötila on vähintään nollassa ja jossa ei vedä. Vaikka aasin kotiseuduilla Afrikassa voikin öisin olla pakkasta, ei siellä silti ole Suomen kaltaisia kuukauden mittaisia pakkasjaksoja."


Miten varsomiset ja sairastapaukset silloin hoidetaan, jos takapihalla ei ole asianmukaisia sairaskarsinoita?  Alpakan kasvatus karahti nyt kiville, mutta Lehto haalii pääasiassa Ruotsista "harvinaisia" hevosia ja aaseja ja luonnollisesti tienaa elantonsa sillä. Nämä eivät ole lemmikkejä, eikä tässä laajuudessa ole missään tapauksessa harrastus. Tämä on tuotantolaitos.


Vieras

#671 Re: Otsikko

03.01.2012 16:53

#669: Valitse nimimerkki - Otsikko Tuli kertaheitolla niin paljon Infoo, että  osaa jo päätellä mistä kaikki tämä on saanut alkunsa. Kateudesta. On se ikävää, kun on noin kateellisia raukkoja noi ihmiset. Hyi Hel*etti! Toivottavasti eivät tunkeu mun elämääni, antasin lähöt. Voi teitä raukkoja. Ihania eläimiähän ne on ja hyvinvoivia. Päivastoin kuin ne sikalat, kanalat ja muut sellaset. Sikala isännät  antaa sikojen maata pa*kassaan ja ajelevat tila-autolla pitkin raittia. Mutta, onhan se väärin että virkamiehetkin sotkeutuu noihin tyhmien ihmisten juoruihin, jotka kateudesta pursuaa. Voi, voi kyllä on suomen asiat huonolla mallilla, tuskin paranevat jos ei herrat vaihdu."Aasi raukat ja muutkin pollet Järkyttävä paikka, käykääpä paikanpäällä ja tehkää lisää ilmoituksia!" Tämäkin viesti osoittaa todella paljon. On tuosta Kalevan linkistä.  .http://www.kaleva.fi/uutiset/sopiva-sekoitus-koiraa-ja-hevosta/869016#viesti_3663256

 


Vieras

#672

03.01.2012 23:11

On joku surkea kateellinen pirullinen ihminen joka yrittää jauhaa p..kaa, ei tiedä asioista mitään, mikä surkeinta läänineläinlääkärikin on saatu mukaan.

Vieras

#673 Re:

03.01.2012 23:20

#672: - No se H Lounelahan se on kaiken päällepäsmärinä ja ne kunnaneläinlääkäri/it.

Onhan ne niin sulosia noit eläimet, ilmankos ne on niin kateellisia. Onko se sitten väärin jos niitä myy muillekkin? Eikait niitä kannata ilmankaan antaa. Kulujahan niistä on kuitenkin. Miksi Lounela ja kumppanit sitten käy töissä, kun palkkaa ei sais muutkaan tienata.  Niin ja viel ootte niin huonoja työntekijöitä, että meette muiden työpaikalle tappamaan eläimen. PYYTÄMÄTTÄ JA TILAAMATTA. Ootte te vaan RAUKKOJA en voi muuta sanoa.  http://akuliinasaarikoski.puheenvuoro.uusisuomi.fi/86893-karsimys-kuuluu-elaintuotantoon

 

Eräs eläinsuojelija

#674 Kateus vie kalatkin vedestä !

04.01.2012 09:34

Näköjään joku todella vihaa Eijaa...muistutan vain, että kukaan ei ole puolustellut laitonta tuontia, vaan vastustanut sitä, että Dalton tapettiin.
Daltonin testaus elävänä, papereiden kuntoonlaittaminen ja sakot maahantuojalle, niin olisi toimittu sivistysvaltiossa.
Varmasti suurin osa lukijoista on tiennyt ilman sinun kateellisen ihmisen kirjoituksia, että Eija on eläinkauppias. Eläinkauppiaallakin voi olla lemmikkieläimiä.


667, 669 ja 670 käytäpä energiaasi , että lähikunnassa olevan KOIRATEHTAAN toiminta saataisiin loppumaan. Siitä on valitettu kymmeniä vuosia kunnan- ja läänineläinlääkäreille ja toiminta vain jatkuu.....myös Hanna Lounelalle on siitä valitettu, mutta turhaan....


Vieras

#675 Re: Re: Re:

04.01.2012 13:28

#670: - Re: Re: Mitä suurempi syntinen ja saastainen on ihminen, niin sitä suuremmalla syyllä se kätkeytyy uskovaiseksi. Sitä sanotaan, että Kateus voittaa kiimankin. H***a Lounela ym. kumppanit voisivat vetäytyä uskon asioista, minun käsittääkseni, uskovaisuus ei sovi syntisille, verhohan se on johon mielellään piiloudutaan.