Perussuomalaiset ei ole "The Finns"

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Perussuomalaiset ei ole "The Finns".


Vieras

#251

23.08.2011 19:57

Kannatan lämpimästi Inarinjärven suojelua ja toivon, että hanke toteutuu.
Minä vaan...

#252 Pois suomesta adressin muka suomalaiset!

23.08.2011 20:01

"Eduskuntavaaleissa Perussuomalaisten politiikalle antoi tukensa 19,1% äänestäjistä. Tästä huolimatta puolue pyrkii jatkuvasti esiintymään koko kansan äänitorvena. Omaa politiikkaansa vastustavat he leimaavat kansasta vieraantuneeksi eliitiksi, jolla ei ole mitään isänmaanrakkautta."

Mutta näinhän se vaan on! Pääministerimme Katainen (jonka puolue kokoomuus, ei myöskään 21,2% ole kansan puolue), saa Urpilaisen pikkuhousut väärinpäin yksittäiselle "tapaamisella". Saatin viherhörhötkin ilmastoveroehtoineen mukaan. Kohta dieselin 18snt korotus näkyy kaupassa ja monilla aloilla.

Suomi on kaunis maa, mutta sen tyhjää valittava tyhmä kansa pitäisi vaihtaa. Koska vaan siirrättäisin adresin urputtajat siperiaan, ja ottaisin tilalle norjalaisia, arjalaisia, sveitsiläisiä, jenkkiläisiä, tai vaikkapa Gaddafin maitokahvin väriset neitsyt vartijat XD


Vieras

#253

23.08.2011 20:02

Olen samaa mieltä. Suorastaan sikamaista ottaa nimeksi kansa yleisnimi. Mokomakin kapeakatseinen joukko.
Usvahaukka

#254 Tarja teki sen jo

23.08.2011 20:10

Ei myöskään nykyisen presidenttimme kannat edusta kuin osaa kansasta. Miksi siis haukkua persuja

Vieras

#255 Re: Juuri näin

23.08.2011 20:17

#11: - Juuri näin

"suomalaiset" kirjoitetaan pienellä. Ei se meidän arvoa alenna ;)


Vieras

#256 Usvahaukalle

23.08.2011 20:26

Presidenttikin edustaa kokonaisuudessa Suomea ja näin pyrkii ulkomamaanvierailussa ja medioille tuomaan valtion kantaa. Tästä on mediankin hyvä ulkomailla valita aiheen asiasisältö. The Finns kertoo poliittisen mielipiteensä medialle käsiteltävistä asioista. Tämän puolueen nimivalinnan vuoksi ulkomaine media saattaa ottaa mielipiteen Suomen Valtion kantana(toki virheellisesti), mutta vakavaa?

Tomi

#257 Re: Adressi on hyvä ja perustelut kivikovat

23.08.2011 20:44

#7: Lopen kyllästynyt - Adressi on hyvä ja perustelut kivikovat

Öykkäröintiä ja vihapuhetta harrastavat myös perussuomalaisten vastustajat. He ovat siinä jopa enemmän äänessä.

Asiallista kritiikkiä saa toki esittää, mutta ette voi moittia perussuomalaisia vihapuheesta, jos samaan aikaan itse harjoitatte sitä ko. puoluetta kohtaan.

Sama koskee myös esim. monien Perussuomalaisten poliitikkojen saamia tappouhkauksia kohtaan (Soini, Halla-aho, Immonen, Hakkarainen ainakin) ovat saaneet tappouhkauksia.

Jarmusch

#258 Re:

23.08.2011 20:53

#227: Englantia taitava -

Itsensä englantia taitavaksi hahmottava keskustelija on on näköjään kuvitellut sellaisen säännön, jossa englannin määräinen artikkeli kirjoitettaisiin isolla alkukirjaimella silloin, kun se liittyy puolueen nimeen, mutta pienellä silloin, kun se liittyy kansallisuuteen. Sellaista sääntöä ei ole.  Määräistä artikkelia "the" käytetään esimerkiksi erisnimien "Conservatives", "Labour Party" ja "Liberal Party" yhteydessä normaalien oikeinkirjoitussääntöjen mukaisesti -- virkkeen alussa "The" mutta virkkeen sisällä "the". Samaa sääntöä sovelletaan substantiiviin "Finns", vaikka se saisi erikoismerkityksen 'perussuomalaiset'.

En usko, että omalaatuinen ehdotus lyö itseään läpi. Emme tunne naapurimaistakaan puolueita, joiden nimi olisi "ruotsalaiset", "norjalaiset", "virolaiset" tai "venäläiset". Se että Suomessa "ruotsalaisilla" voidaan viitata Suomessa toimivan Ruotsalaisen kansanpuolueen (Svenska folkpartiet i Finland) jäseniin on vähän eri juttu, onhan kyse epävirallisesta nimityksestä muutenkin.

Tomi

#259 Re: Soinin häikäilemättömyydellä ei rajoja?

23.08.2011 21:00

#162: Emme vaikene enää! - Soinin häikäilemättömyydellä ei rajoja?

Lopeta sinä oma vihapuheesi ja opettele kritisoimaan asiallisesti.

Tomi

#260 Re: Suomen Sisulaiset ovat itse sitoutuneet fasismiin ja rasismiin

23.08.2011 21:01


Vieras

#261 Re: Re: Suomen Sisulaiset ovat itse sitoutuneet fasismiin ja rasismiin

23.08.2011 21:06

#260: Tomi - Re: Suomen Sisulaiset ovat itse sitoutuneet fasismiin ja rasismiin

Muun muassa siinä että se väittää erilaisten asioiden tapahtuvan 100% varmuudella Suomessakin, jos asiaa ei estetä. Tälle ei ole mitään muuta kuin ennakkoluuloihin perustuvat olettamukset, jolloin kyseessä on rasismi.

Tomi

#262 Re: Re: Re: Suomen Sisulaiset ovat itse sitoutuneet fasismiin ja rasismiin

23.08.2011 21:08

#261: - Re: Re: Suomen Sisulaiset ovat itse sitoutuneet fasismiin ja rasismiin

Tutustu Ruotsin maahanmuuttoasioihin ja siihen liittyviin ongelmiin, niin huomaat millaiseen maahanmuuttoon ei todellakaan pidä pyrkiä.

Voit aloittaa tuosta ja jatkaa oikeasta laidasta.

http://www.youtube.com/watch?v=dlG75wb7lLw&feature=fvw

 

 

Mikko Laaksonen

#263 Re: Re: Perussuomalaisissa on fasisteja

23.08.2011 21:23

#240: Pirkka Keskinen - Re: Perussuomalaisissa on fasisteja

Tarkempi analyysi asiasta on Terho-foorumilla. Alla muutama poiminta.

http://www.terhoforum.fi/forum/viewtopic.php?f=11&t=329

Faktojen toteaminen ei ole kunnianloukkaus. Yhtä lailla esimerkiksi Matti Putkosen oikeudessa todettuihin edesottamuksiin saa viitata. Suomen Sisun ohjelmien yhteydet fasismiin ja rasistiseen politiikkaan ovat aivan ilmeisiä. Niiden analysointi ei missään tapauksessa ole esimerkiksi kunnianloukkaus. Oikeushenkilöllä, kuten Suomen Sisu - järjestöllä ei myöskään ole kunniaa, jota loukata.

Suomen 1930-40-lukujen äärioikeistopuolueiden ohjelmat löytyvät täältä: http://www.fsd.uta.fi/pohtiva/ohjelmalistaus

Saksan kansallissosialistisen puolueen (NSDAP) ohjelmia puolestaan löytyy esim. englanninkielisestä wikipediasta. Ongelma toki on, että suurta osaa NSDAP:n toteutuneesta ohjelmasta ei kirjattu puolueohjelman muotoon:http://en.wikipedia.org/wiki/National_Socialist_Program

Kuten kommenttisi hyvin osoittaa, osa fasististen puolueiden ohjelmakohdista on näennäisen hyväksyttäviä varsinkin fasismin historiaa ja ajatusmaailmaa tuntemattomille. Ongelma on siinä, millaisen kokonaisuuden ne muodostavat.

Kansakuntien sekoittamiskielto on Suomen Sisun ohjelmassa alun perin ollut suora rotujen sekoittamiskielto eli miscegenaatokielto. Sanamuotoa on hieman siistitty 2006, mutta sisältö on säilynyt samana.  Miscegenaatiokiellot ovat olleet rasististen yhteiskuntajärjestelmien, kuten natsi-Saksan, Jim Crow - etelävaltioiden ja apartheid-Etelä-Afrikan synkimpiä puolia, lisää löytyy esimerkiksi täältä: http://en.wikipedia.org/wiki/Miscegenation

Suomen Sisun kulttuuripolitiikkaa on pitkälti vastaavaa kuin NSDAP:n politiikka "rappiotaidetta" vastaan ja kielipolitiikassa on yhteyksiä NSDAP:n kahteentoista teesiin.

Periaateohjelmassa ei ole suoraan mainittu Suomen Sisun pelkäämää kansanryhmää. Ryhmän jäsenten kirjoitusten perusteella se on yleisesti islaminuskoiset, lukuunottamatta ehkä pieniä pitkään länsimaihin sosiaalistuneita ryhmiä.

Suomen Sisun ohjelman kohta edustuksellista demokratiaa vastaan rinnastuu hyvin esimerkiksi Isänmaallisen kansanpuolueen 1932 ohjelman kohtaan I, Isänmaallisen kansanliikkeen 1932 ohjelman osioon "valtiollisen elämän suuntaviivoja", Suomen Kansallissosialistisen liiton 1932 ohjelman osaan II, Suomen Kansallissosialistisen liiton ohjelman 1942 kohtaan 5.

Suomen Sisu kirjoitti:Kansanvaltaisuus
(...) Suomen Sisun ihanneyhteiskunnassa toteutetaan aitoa kansanvaltaa, jossa kansan tahto on ylin auktoriteetti. Valtion ainoana tehtävänä on kansan edun toteuttaminen.Tällaisessa yhteiskunnassa eivät kansan tahtoa sido muutaman henkilön solmimat vapautta rajoittavat sopimukset, pienen eliitin säätämät lait tai hallitsevan propagandakoneiston tahto. Ainoastaan edustuksellisuuteen perustuva demokratia on kansanvaltaisuuden irvikuva.

Suomen Sisun ohjelman sananvapauskohta on mielenkiintoinen siinä suhteessa, että siinä toivotaan suurta sananvapautta yksille (ilmeisesti ohjelman mukaan toimiville) mutta rangaistuksia "mielipidevaikuttajille" (ilmeisesti ohjelmaa vastaan toimiville). Sananvapauskohdassa on lisäksi samankaltaisuuksia NSDAP:N ohjelman kohdan 23 kanssa.

Suomen Sisu kirjoitti:Todellisen sananvapauden ja vastuun toteutuminen yhteiskunnassa

Sanan-, ajatuksen- ja omantunnonvapaudet ovat jo sinällään arvokkaita, mutta erityinen painoarvo niille tulee yhteiskunnallisen kehityksen valvomisessa. Sananvapauden rajoittaminen ja riistäminen radikalisoivat turhan vuoksi, joten ei saa olla yhtäkään asiaa, josta ei saisi puhua tai jota ei saisi arvostella. Totuutta ei saa uhrata poliittisen korrektiuden alttarille.

Rajoittamattoman sananvapauden vastapainona pitää jokaisella olla vastuu sanomisistaan. Mielipidevaikuttajat eivät saa jäädä rangaistuksetta, mikäli he ovat vilpillisesti sanavapautta hyväksi käyttäen vahingoittaneet yhteiskuntaa tai sen jäseniä.

Vieras

#264

23.08.2011 22:07

Puolueen nimen tulisi vastata käännöksissäkin suomenkielistä vastinetta. Nimi The Finns kollektoi kaikki Suomen kansalaiset alleen ajatustasolla, mitä en itse voi hyväksyä mielestäni kyseenalaista politiikkaa harjoittavalta puolueelta.

Basic Finns vastaisi paremmin puolueen suomenkielistä nimeä, sekä antaisi osuvan nimityksen puolueen politiikkaan ja asenteisiin samaistuvista.

Kuten eräs tunnettu elokuvaohjaaja totesi: Soini puhuu kuten Vennamolta on oppinut ja muut puolueen kansanedustajat ihmettelevät kun näkevät liikennevalot ensimmäistä kertaa.
Kukkis
Vieras

#265

23.08.2011 22:18

#251: -

Ei... ei... missään tapauksessa ei! Minä olen suomalainen, en perussuomalainen

wierdstuff

#266 huh huh

23.08.2011 22:25

miten jotkut jaksaa. naurettavia juttuja. ei tule yli 20 000 allekirjoittajaa hah!

Vieras

#267 Kreikka-paketti

23.08.2011 22:26

Nyt sen sitten näkee, miten Suomen käy? EU:ssa on nyt kumoamassa Suomen laadukkaita ratkaisuja kreikkapaketin tekemisestä. Vaaleillahan tämä saatiin aikaan ja Soinin hienoja ideoita ruvettiin maan sisällä kilpailuttaminen Eu-asioista vaalien alla. Tokihan The Finns pakeni hallitusneuvotteluista sopivasti ennen hallituksen valintaa neuvottelujen yhteydessä. Suomi on pieni ja avuton valtio yksinään ja sekin ollaan jakamassa Finland ja The Finns muotoon. Tulossa on työttömyys lama yms?


Vieras

#268 Hä hää!

23.08.2011 22:27

Huutonaurua piiperoiden adressille! :D Voi sitä parkumisen määrää kun persut THE FINNS nousee valtaan. :) Yhyy, minä muutan Afrikkaan, yhyy minä muutan Etelä-Amerikkaan. Hajotkaa! :D
Ei ikinä persu!

#269 Re: Perussuomalaiset

23.08.2011 22:31

Onko mielestäsi hienoa että Persut haluavat maamme takaisin kuusikymmentä.. siis kaksikymmentäluvulle?

Vieras

#270

23.08.2011 22:36

En pitanyt tavasta, jolla adressi oli kirjoitettu, vaikka samaa mielta sen sisallosta olenkin. Olisin toivonut asiallisempaa savya kirjoitukseen.
Tomi

#271 Re: Re: Perussuomalaiset

23.08.2011 22:45

http://hankamaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/81107-suvaitsemattomuus-takaa-laadun
Lukekaas tämä suvaitsevaiset:

Ja myös oikean laidan linkit.

Englantia taitava

#273 Re: Re:

23.08.2011 22:52

#258: Jarmusch - Re:

Jarmusch: "Itsensä englantia taitavaksi hahmottava keskustelija on näköjään kuvitellut sellaisen säännön, jossa englannin määräinen artikkeli kirjoitettaisiin isolla alkukirjaimella silloin, kun se liittyy puolueen nimeen, mutta pienellä silloin, kun se liittyy kansallisuuteen."

Minä en ole keksinyt mitään. Perussuomalaiset on itse ottanut määräisen artikkelin "the" mukaan "The Finns"-nimeen, jolloin se tietenkin kirjoitetaan isolla, toisin kuin kansallisuudet, jotka kirjoitetaan englannissa pienellä alkavalla "the"-artikkelilla (esim. "the Finns"). Esimerkiksi The New York Times käyttää nimeensä sisällytettyä määräistä artikkelia, joka kirjoitetaan silloin aina isolla alkukirjaimella. Jo peruskoulun jälkeen luulisi olevan selvää, että erisnimet kirjoitetaan sekä englannissa että suomessa aina isolla alkukirjaimella.

Koomista, miten ihmiset yrittävät väitellä minulle vastaan, mutta epäonnistuvat surkeasti. Minä luulin, että persut ovat ne, jotka ovat puutteellisia kielitaidoltaan.

Toistan itseäni:
"the Finns" = suomalaiset
"The Finns" = Perussuomalaiset tai Suomalaiset (suora käännös)

Cherry_Pie

#274 Ei ymmärrä...

23.08.2011 22:55

Missä vaiheessa persut on väittänyt että ne ketkä ei persuja äänestä, eivät ole suomalaisia? oon yrittänyt lueskella mutta en oo vaan löytänyt aiheesta muualta :D pipo kireällä?

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

23.08.2011 22:59