Keskuspuistoa ei saa supistaa

Keskuspuistoa ei saa supistaa / Tiedotteet / Keskuspuisto-adressin uudet nimet luovutetaan keskiviikkona 12.10. / Kommentit

defacto
Vieras

#1 Näkyvyys, vahvistaa sanomaa!

09.10.2016 17:10

Pyrin oleman paikalla ja jos saan ystäviäni mukaan, otan heidätkin!

Mappe

#2 Täydennysrakentamisessa kaikki voittavat. Keskuspuiston nakertamisessa kaikki häviävät

09.10.2016 19:17

Helsingin keskuspuisto on erittäin suosittu ilmainen, kaikille avoin, ulkoilu-, liikunta- ja retkeilyharrastuksiin tarkoitettu alue. Keskuspuisto on useimmille kaupunkilaisille vain kävelymatkan päässä ja myös päivittäisessä käytössä.

On äärimmäisen lyhytnäköistä edes suunnitella tämän jo yli satavuotiaan puistoalueen nakertamista asuntokäyttöön. Nyt esitellyt suunnitelmat pilaisivat jopa Pirkkolan urheilupuiston lenkkipolut ja hiihtoladut.

Keskuspuiston vieressä olevia lähiöitä voisi hyvin vastaavasti täydennysrakentaa. Isoilla tonteilla taloja on harvakseltaan ja niiden väliin mahtuisi hyvin pienempiä rakennuksia (myös omakotialueilla). Hyvin suunniteltuina ne eivät häiritsisi ketään.

Lisärakentamisoikeus tulisi antaa nykyisille tontinhaltijolle, jolloin niistä saadut tulot voitaisiin käyttää putkiremontteihin ym. vanhojen talojen peruskorjausremontteihin. Samalla kun tontinvuokrat, kiinteistöverot ja katumaksut kohdistuisivat useammalle asukkaalle, silläkin olisi asumiskustannuksia pienentävä vaikutus.

Täydennysrakentaminen alueelle, jossa kunnallistekniikka ja kaupungin palvelut ovat jo valmiina, on kannattavaa myös kaupungille.

Täydennysrakentamisessa kaikki voittavat. Keskuspuiston nakertamisessa kaikki häviävät


Vieras

#3

09.10.2016 20:46

>Tervetuloa mukaan luovuttamaan adressia.
miten?

Vieras

#4

10.10.2016 14:01

Osmo. Tonttu voi mennä itse metsään

Kommentoi adressia