Vetoomus Kallion ala-asteen puolesta

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Vetoomus Kallion ala-asteen puolesta.

Tero Ylipulli
Rovaniemi

#1

16.11.2006 01:23

No on jo perkele. Täällä pohjosessa lapset kulkee koulumatkoja kymmeniä, ellei satoja kilometrejä. Eikö Helsingissä lapset pääse kulkemaan muutamia kilometrejä. Onhan täälläkin järjestetty kuljetus takseilla, miksei siis Helsingin herrojen lapsille myös taksikyytit.
PS. En varmaan allekirjoita!
Tero Ylipulli
Rovaniemi

#2

16.11.2006 01:27

Haluaisin vielä kommentoida lauseeseen "perheiden poismuutto Kalliosta". Täällä pohjoisessa kuolee kokonaisia kyliä kun lakkautetaan postit, koulut, postiautojen reitit, kirjastoautojen reitit... Epäilen että Kallio ei kuole, kyllä täältä pohjoisesta tulijoita on.
Rauli Soiluva
Helsinki

#3

16.11.2006 07:52

Ei kalliossa mitään herroja asu,tavallisia duunareita vaan.Ja senkus muutatte tänne,mutta äkää vaan kallioon täällä ei ole kuin juoppoja.Tai oikeastaan koko Helsinkiin kun täällä on älyttömästi autoja ja liikennettä.Täällä jää helposti auton alle,ainakin tollaset pienet kouluun kulkijat jotka ei vielä tajuu mitään.Allekirjoitin adressin,vai pitäisikö täälläkin mennä huonosti jos muuallakin menee, melko lapsellista.Olisin varmasti allekirjoittanut adressin Rovaniemellekin jos olisin tiennyt.Tuskin olisi auttanut jos sitten tämäkään.PS.Syylliset on jossain muualla?
Niina Sipilä
Helsinki

#4

16.11.2006 09:05

Tottakai sitä jokainen haluaa puolustaa oman asuinalueensa palveluita! Ehkä sillä pohjoisessa ei ole yhteishenkeä ja halua toimia? =D

Allekirjoitin adressin, koska mielestäni ei ole mitään järkeä muodostaa satojen, jopa tuhansien,oppilaiden yhteiskouluja. Massalaitoksissa yksilöllisyys katoaa varmasti, opettajat uupuvat isojen luokkien takia, lapsille saattaa tulla sosiaalisia ongelmia, käytöshäriöitä, yms.

Ja tämä ei koske vain Helsinkiä! Isoja "sulatusuunikouluja" muodostetaan myös pienemmissä kaupungeissa. Omassa kotikaupungissani lakkautettiin ala-asteita ja tehtiin iso yhteiskoulu. Nyt ala-asteikäiset lapset tarvitsevat mielenterveyspalveluja selkeästi enemmän, opettajien sairaslomat ovat lisääntyneet hurjasti. Kun toiselta sektorilta supistetaan, tarvitaan lisää määrärahoja toisaalla, jotta (hölmö) päätös ja sen seuraukset pystytään korjaamaan.

Elikkä nyt vaan toimintaa omien pikkukoulujen puolesta ja ihan ympäri Suomen maan!!

Ja jos ei yritä vaikuttaa niin minun mielestä on aivan turha myös jälkitäteen marista! =D
terhi ylikoski
hki

#5

30.11.2006 11:34

huomenta


Tässä vielä asiaan pari näkökulmaa.

Erityis lapset...on erittäin välinpitämäntöntä jos vaihdamme juuri jäiden lasten koulumatkoja säännöllisyys ja rutiinit ovat ehdoton selviämis keino heille itsenäisen/omatoimisen tulevaisuuden takaamiseksi,(vähintä heidän osalta on se että jo kyseisessä koulussa olevat saisivat käydä ala-asteen loppuun siellä) Eriasia on sitten otetaanko uusia oppilaita sisään, mutta annetaan lapsille mahdollisuus käydä ala-aste siinä koulussa missä ovat aloittaneet ja muutenkin on kyse pienistä lapsista joille on opetettu reitit ja bussissa kulkeminen yksin tälläisessä vilkkaassa kaupungissa. Valtaosa Kallion koulun oppilaista tulee kouluun oman alueen ulkopuolelta..kielikylpy,dysfasia ja autimsimi oppilaat.

Taludellisesti pakko suurentaa yksiköitä tehdään se asteittain.Vähän samalla ajatus mallilla säästäminen normaalistikin...ei se miljoona sinne tilille tule sinä päivänä kun päätät että se on saatava kasaan. Vaan joudut vähitellen sitä kerryttämään. Näin olisi jokin komromissi eli kaikki ne lapset jotka aloittavat koulunsa jossain tietyssä koulussa saisivat käydä sen siellä myös loppuun.

Taloudellisesta näkökulmasta eräs asia näin äitinä mietityttää...onko oikeasti järkevää ajaa juuri nyt alas Kallion koulua. Lähialueille pitäisi suhteellisen nopella aikataululla kuitenkin rakentaa koulu, tätä tarve syntyy siitä kun niin sanottu keski-pasilan rakentaminen alkaa. Tietojeni mukaan alueelle odotetaan noin 7000 asukasta ja kun mukana on myös vuokra tuotantoa seka asumisoikeus, osaomistus asuntoja on myöskin lapsiperheitä runsaasti.Vai halutaanko taas kerran näyttää kuinka rakennetaan asunnot ilman palveluita on erittäin todennäköistä että Pasilan ja Alppilan koulut eivät pysty sijoittamaan kaikkia lapsia ja kallion kouluun olisi siltä alueelta hyvät yhteydet.

Lisäksi peräänkuuluttaisin valinnan vapautta. On myös vanhempia jotka syystä tai toisesta eivät halua lapsiaan oman asuin alueen kouluun eikö heille voitaisi juuri keskusttan hyvien kulkuyhteyksien päähän jättää vaihtoehto. kallion koulu olisi juuri sellainen.


Terhi Ylikoski
(yhden kallion ala-asteen oppillan äiti ja yhden sinne menevän)Vieras

#6 Re:

14.05.2018 05:07

#3: Rauli Soiluva -  

Ok Rale☺

Etsin sua tuolta fasesta,vaan löytyi vaan tämä vanha

artikkeli.

olisi mukava nähdä äijjää

Kommentoi adressia