vr_lisämaksu

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista vr_lisämaksu.

Harmaa talous ja musta tulevaisuus.

#1 Lisämaksu.

22.10.2011 08:21

Laittako lipunmyyjä vitosen omaan taskuunsa?
Aapeli

#2 Re: Lisämaksu.

22.10.2011 13:12

Mira

#3 Esimerkkitapaus

22.10.2011 21:15

Kaverini, varusmies, kulki juuri junalla Orivesi-Tampere matkan. 9, 25 euroa tuli hinnaksi, koska mukana oli tämä ihana viiden euron lisä. On se hauskaa, että lisä voi olla enemmän kuin lipun hinta...

Vieras

#4

26.10.2011 17:58

D:
Mira

#5 Mira

26.10.2011 19:41

Demi.fi:ssä käydään myös keskustelua aiheesta, ja siellä parikin tyyppiä totesi asuvansa niin pienessä maalaiskunnassa, ettei heidän asemallaan edes ole automaattia...
Sepi

#6

28.10.2011 00:17

Ennen uudistusta lisä tuli ainakin vain, jos asemalla oli lipunmyynti ja lipun olisi voinut sieltä ostaa.

Vieras

#7 Valivali

28.10.2011 09:29

Naurettavaa kitinää. Turha valittaa siitä jos asuu perähikiällä yhteyksien ulottumattomissa. Se ei ole VR:n ongelma. Tilanne on tismalleen sama, kun esimerkiksi konserttien ennakkoliput ovat halvempia kuin ovelta. Yhtä lailla voisitte kitistä siitä, kun lippupalvelua ei teidän kulmilla ole. VR:llä on sen verran monipuolinen jakelukanava lipuilleen, että teidän pitäisi lähinnä hävetä valittamistanne.
Sitä paitsi kyseessä ei ole mikään lisämaksu, vaan junalippu on eri hintainen junasta ostettuna. Lentolippukin on erihintainen aseman tiskillä, kuin aikaisemmin varattuna. Ja mikäli joku kehtaa valittaa korkeammasta hinnasta sen takia, kun ei ole nettiä ja yhteyksiä, niin ei muuta kuin hankkimaan se netti ja kone. Niin me muutkin kuluttajat olemme tehneet. Tilanne on sama kuin jos lankapuhelimen omistajat valittaisivat kännykkälipun sorsivan heitä.
Ottakaa vastuuta elämästänne ja lopettakaa turha valitus.
Mira

#8 Re: Valivali

29.10.2011 12:02

#7: - Valivali

Tuo on sinun mielipiteesi. Suurin ongelma tässä lienee, että mikäli automaatti ei toimi, joutuu lipusta maksamaan enemmän. Tämä ei ole asiakkaan vika, jos VR:n laitteet ovat rikki, joten miksi asiakas joutuu silloin maksamaan enemmän? Sitä paitsi kaikilla ei ole esimerkiksi varaa hankkia lipun ostamiseen tarvittavia välineitä. Lisäksi lapset ja vanhukset ovat huonommassa asemassa, kun eivät osaa käyttää palveluita tai heidän vanhempansa eivät anna heidän hankkia esim. pankkikorttia. Automaateista ostaminen on monilla tutuin, helpoin jaehkä ainoakin tapa ostaa lippu.

 

Sitä paitsi, minua ainakaan ei hävetä tämä "valittaminen". Mielestäni tämä on enemmänkin asioihin vaikuttamista, sillä kun saamme tarpeeksi nimiä kasaan, lähetän tämän adressin VR:lle ja vetoan heihin, että tuota viittä euroa ei joutuisi maksamaan esimerkiksi silloin, kun automaatit eivät toimi.

Haloo...

#9 Re: Re: Valivali

30.10.2011 12:59

#8: Mira - Re: Valivali

Asiakas joutuu maksamaan enemmän, jos ei ole kyennyt hankkimaan lippuaan tarpeeksi aikaisin. Kalliimmalla junasta ostetulla lipulla pyritään luonnollisestikin ohjaamaan lipunmyyntiä muualle, kuin juniin. Tällä pyritään rauhoittamaan junamatkoja esimerkiksi siltä, että paikattomat junasta ostaneet asiakkaat hyppivät penkiltä toiselle häiriten muita junassa. Lisäksi konduktöörit pystyvät keskittymään tärkeämpiin tehtäviin kuin lippujen myymiseen, joka ei todellakaan ole tärkein työ junassa. Mitä tulee lasten matkustamiseen ja tuohon pankkikorttivuodatukseen, niin Visa Electron käy kaikissa maksukanavissa, myös junassa.

Junalipun hankkimiseen tarvittavia välineitä ovat: raha, luotto, puhelin, netti, ja viitseliäisyys. Kaikkia asioita ei voida ihmisille valmiiksi pureskella. Joidenkin asioiden eteen pitää kyetä tekemään itsekin jotain. Jos jollain ei ole oikeasti varaa käydä kirjastossa missä saa ilmaiseksi nettiä käyttää, niin ei varmastikaan ole silloin varaa junaan tulla. Huvittaa, että nämä netittömyyteen vetoavat kommentit tulevat sellaisilta tahoilta jotka kirjoittavat niistä nettiin ja näin ollen ovat jatkuvasti koneen äärellä..

Mikäli haluatte vaikuttaa asioihin niin pitäisikö se kohdistaa oikeasti tärkeään kohteeseen, kuten asunnottomuus, vanhusten yksinäisyys, perheväkivalta tai rasismi? Jotenkin tekopyhää "vaikuttaa" junalippujen hinnoitteluun.

Arvaa huviksesi kuinka monta miljoonaa junamatkaa tehdään vuodessa VR:llä? Teillä on tätä kirjoitettaessa kasassa 155 nimeä. Tsemppiä lopun viiden miljoonan hankkimiseet, jotka muutoksen toteutus vaatii.

Julius

#10 Re: Re: Re: Valivali

30.10.2011 20:05

Uolevi Oulusta

#11 Lisämaksu tyhmille

31.10.2011 04:26

Hah! Otti vaan silmään aloittajan introsta kohta: "vanhuksillakin lienee hankaluuksia uusien käytäntöjen kanssa". Lienee? Niin onko heillä hankaluuksia vai ei? Oletko tehnyt asiasta tutkimuksen? Oletko selvittänyt VR:ltä "vanhusten" matkustuskäyttäytymistä?
Toinen omituisuus liittyi lapsiin ja pankkikortteihin. Automaatillahan käy Visa Electron jonka voi hankkia vaikka sikiölle.
Pitäiskö ensin koota faktat kehiin ja vähän rauhoittua ennen kuin nolaa itsensä näillä adresseilla..
Mira

#12 Vastaus edellisiin

01.11.2011 17:07

Ymmärrän kyllä pointtinne, mutta turha meille on nauraa. Miksi emme saisi kerätä nimiä ja pyytää VR:ää muuttumaan käytäntöään niin, että silloin kuin heidän automaattinsa eivät toimi, ei se ole asiakkaan maksettavaksi? Tekopyhää? :D Anteeksi nyt, mutta mielestäni ihmiset voivat pyrkiä vaikuttamaan useampiinkin asioihin kuin yhteen.
Lisäksi nämä teitä huvittavat kohdat:
1)Allekirjoitamme tämän adressin netissä. Entä sitten? Joillakin meistä on mahdollisuus käydä koneella, esimerkiksi siellä kirjastossa tai sitten koululla. Ne ovat auki tasan tiettyinä kellonaikoina, ja vaativat juurikin sitä, että matka suunnitellaan ajoissa. Sitä paitsi, itse kun loin tämän adressin, niin suurin motivaationi ei ollut oma hyöty, vaan kaikkien muidenkin. Näen paljon junalla matkustavana useinkin tuota, että joidenkin asiakkaiden pitää maksaa tuo lisämaksu, vaikka he yrittävävt vedota rikkinäisiin automaatteihin. Meillä Orivedellä automaatti oli rikki ainkin vielä viime lauantaina, ja se on ollut rikki jo ennen kuin tämä adressi luotiin. Noin kuukauden ollut jo rikki...
2)Allekirjoitusten määrä. 156 on aika hyvin ottaen huomioon, että allekirjoitukset koostuvat minun kavereistani ja muutamista muista. Tarkoituksenani olisi saada tälle vähän julkisuutta ja katsoa kuinka paljon allekirjoituksia siitä sitten tulee. Ei sitä 5:ttä miljoonaa vaadita, etät meitä kuunneltaisiin. :)
3)Lienee. Okei, käytin potentiaalimuotoa, entä sitten? Olen nähnyt monien vanhusten mm. Oriveden asemalla ihmettelevän lisämaksua. Ei, en ole tehnyt tutkimusta aiheesta, mutta en voi yleistää ja sanoa, että kaikilla ikäihmisillä on ongelmia tässä. Lähes kaikilla minun tuntemillani kuitenkin on, ja uskon, että kyseinen ryhmä ei ole täysin poikkeava muista ikäryhmänsä edustajista.

Mielestäni ei ole kovin kypsää tulla haukkumaan meitä tyhmiksi (Uolevin otsikosta), vaikka pyrimmekin vaikuttamaan VR:n lisämaksuun. Vaikkei se ole teidän mielestänne ongelma teille, niin ainakin pienillä paikkakunnilla asuvat nuoret ovat huomanneet sen tuntuvan epäoikeudenmukaiselta. Toki saatte ilmaista mielipiteenne, ja hyvä vaan ,jos tarkennatte jotain kohtia. Silti olen eri mieltä siitä, että olemmeko tehopyhiä, tyhmiä tai nolaammeko itsemme.

Kiitos
Sami

#13 Tukehtukaa kaviaareihinne.

01.11.2011 18:46

Miksi taistelette vastaan ettei saataisi lipun hintaa laskettua? itse en enää aiokkaan kovin mielelläni junalla kulkea tuon lisämaksun takia joten allekirjoitan mukisematta.

(Taitaa olla itse VR:än johtoporras täälä laukomassa mielipiteitään.)
pena

#14 Re: Tukehtukaa kaviaareihinne.

02.11.2011 07:05

#13: Sami - Tukehtukaa kaviaareihinne.

Kuuleppas Sami. Mikään ei ole typerämpää, kuin matkustaa jyväskylästä helsinkiin ja ensi töikseen junassa häätää paikaltaan se laukkuineen penkin vallannut paikaton lievestuoreen mummo tai päätään aukova teinilauma. Sen verran kovat lippuhinnat meille kaikille, että siihen hintaan pitää saada matkustaa rauhassa. Ostakaa lippunne etukäteen kuten me muutkin ja lopettakaa tuo aiheeton ruikutus.

Ja mikäli et itse edes mielelläsi junaa käytä, niin miksi sitten avaudut tänne?

Mira

#15 Re: Re: Tukehtukaa kaviaareihinne.

02.11.2011 17:43

#14: pena - Re: Tukehtukaa kaviaareihinne.

Kaviaareihinne? hah.

Ymmärrän kyllä, mikäli omalla paikalla istuu joku, niin silloin voi pyytää tätä siirtymään. Itse olen aina kuitenkinkin nähnyt kuinka paikaton siirtyy mukisematta pois tieltä, mutta ikävää, jos kohdallesi on sattunut muunlaista käytöstä. Itsehän en edes viitsi pyytää paikallani istuvaa vaihtamaan paikkaa, vaan yritän itse etsiä vapaan paikan, jottei toisen tarvitsisi nousta. En silti vaadi muidenkin käyttäytyvän näin.

 

Lipun etukäteen ostaminen ei ole mahdollista, jos ei tiedä milloin palaa. Esimerkiksi jos menet Orivedeltä Tampereelle, et tiedä välttämättä millä junalla tulet takaisin. Aina ei tiedä kuinka paljon aikaa menee siihen, mitä aikoo tehdä. Oli kyseessä sitten läärikäynti tai sukulaisen moikkaus. Jos lipun ostaa netistä, ei sitä voi muuttaa (ainakaan ilman jäätäviä lisämaksuja), mikäli olen oikein käsittänyt.

 

Jos olisit pena lukenut tarkemmin, olisit huomannut, että sami sanoi, ettei aio jatkossa käyttää junaa, koska on tuo lisämaksu. Tulee halvemmaksi mennä vaikka bussilla. Ei ole muuten sami ainoa tietämäni, joka ottaa tuon asenteen. Tosi paljon olen kuullut, että he aikovat käyttää jatkossa vaikka omaa autoa, mikä ei mielestäni ole hyväksi sitten ympäristöllekään. Ihmiset vaan ovat saaneet tarpeekseen VR:n temppuilusta, oli kyseessä sitten myöhästelyt tai nämä uudet muutokset.

 

Olen myös itse huomannut, ettei VR:n nettisivut aina toimi. Erityisesti tuo verkkokauppa, joka lataa hyvin hitaasti ja pätkii välillä. Ei paljoa naurata sekään.

 

Haluaisin myös tuoda esille erään tänään kuulemani asian. Kaverini kertoi kuinka hän matkustaessaan koiransa kanssa ei pystynyt ostamaan lippua toimivasta automaatista, koska sen mukaan junan eläinvaunu oli täynnä. Hän yritti ostaa myös normilippua, mutta ei olisi pystynyt silloin maksamaan lemmikistään. Niinpä hän oli mennyt junaan ja eläinvaunuun, jossa ei ollut kuin muutama muu asiakas, ja joutunut maksamaan tuon 5e kaiken muun lisäksi.

 

 

 

Tukehtukaa adressiinne.

#16 Re: Re: Re: Tukehtukaa kaviaareihinne.

03.11.2011 11:18

#15: Mira - Re: Re: Tukehtukaa kaviaareihinne.

Jos menet Orivedeltä Tampereelle niin voit ostaa paluulippusi tampereen lipputoimistosta. Mikäli on suljettu, niin lippuautomaateista. Mikä tässä on niin vaikeaa?!

Ja että kaverisi ei pystynyt ostamaan paikkaa täyteen osastoon.. Haloo! Ylläri ettei pystynyt.. Mäkään en pystynyt ostamaan lippua täydelle lennolle, mutta en sentään ole niin tyhmä että kuvittelisin sen olevan palveluntarjoajan vika. Mikäli juna on täynnä niin se on täynnä!

Tämä lisämaksu on hyvä. Se ohjaa ihmisten ostoskäyttäytymistä. Pankeilla on sama politiikka, jos maksat laskusi tiskillä niin joudut maksamaan lisämaksua 8 e/lasku. Eipä sielläkään käy selityksenä, että ei ole nettiä kotona.. Maailma muuttuu, koittakaa muuttua mukana. Vaihtoehtona on paikalleen jämähtäminen ja itsensä nolaaminen.

Tämä vitosen "lisämaksu" on tullut jäädäkseen. tottukaa asiaan ja kohdistakaa energianne johonkin järkevämpään, vaikka vanhusten yksinäisyyden poistoon.

 

Mira

#17 Re: Re: Re: Re: Tukehtukaa kaviaareihinne.

03.11.2011 15:48

#16: Tukehtukaa adressiinne. - Re: Re: Re: Tukehtukaa kaviaareihinne.

Ah, aivan. Joo tuo feilas mun esimerkissä. Mut jos meneekin johki, mis ei oo lipunmyyntitoimistoo. Niiku vaik Orivesi-Jämsä. (Käytän tosiaan esimerkkei täst lähelt, mis ite asun.) Puhummekin nyt niistä asemista, joilla ei ole lipunmyyntitoimistoa, ja ainoa automaatti ei toimi.

 

Se osasto ei ollut täynnä, kuten huomaisit, jos olisit lukenut tekstini uudelleen. Siellä oli lähes tyhjää, mutta jostain syyst' automaatin mukaan se oli täynnä, eikä koko junaan pystynyt hän ostamaan lippua. Eikä se ollut täynnä.

 

Tukehtukaa adressiinne

#18 Re: Re: Re: Re: Re: Tukehtukaa kaviaareihinne.

03.11.2011 22:43

#17: Mira - Re: Re: Re: Re: Tukehtukaa kaviaareihinne.

Vaikka osasto silmämääräisesti ei ole täynnä, niin ei se suinkaan sitä tarkoita etteikö kaikki lemmikkipaikat olisi varattuja esimerkiksi väliasemilta tuleville. Yleensä tämän jo tyhmempikin tajuaa..

Ja onko joku tosiaan niin tyhmä, että jättää lipun ostamisen automaatin varaan etenkin kun on tiedossa etteivät ne aina toimi. On mobiililippua, junamyyntiä, nettilippua, ennakkolippua, sarjalippua ja vaikka mitä lippua mutta mikään ei kelpaa.

Kännykkälippu syrjii lankapuhelimen omistajia, nettilippu kirjoituskoneenkäyttäjiä, junamyynti p***eaukisia, aseman lipunmyynti jalattomia ja kädettömiä rampoja ja kaikki myyntikanavat kuurosokeita vihanneksia. Koita nyt hyvä ihminen ymmärtää kokonaisuuksista edes jotakin, ennen kuin jatkat itsesi nolaamista.

Mira

#19 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tukehtukaa kaviaareihinne.

03.11.2011 23:10

#18: Tukehtukaa adressiinne - Re: Re: Re: Re: Re: Tukehtukaa kaviaareihinne.

No eipä ollut. Tämä kaverini meni yhden tai kaksi pysäkinväliä, eikä se lemmikkivaunu täyttynyt missään välissä edes puolilleen.

 

Ja nyt saisivat jo nuo nolaamis-puheet riittää. Enemmän nolaatte itsenne, kun valitatte siitä, että yritämme muuttaa yhtä pientä yksityiskohtaa VR:n toiminnassa. Miksi se teitä niin kauheasti liikuttaa, että pitää tulla tänne haukkumaan meidät/minut/joku muu? Esimerkiksi edellinen kommentoija sortui taas tuollaiseen ihme liioitteluun.

 

Mielestäni ei myöskään ole tyhmyyttä jättää lipun ostaminen automaatin varaan, silloin kun muuhun ei ole tilaisuutta tai muiden keinojen käyttäminen olisi hankalaa ja kallista. Automaatin pitäisi olla toimiva ostamiskanava, sillä se on todella yleisesti käytetty.

Mira

#20 vanhukset

03.11.2011 23:13

Ainiin, voisin lisätä vielä yhden jutun. Eli, kun tuolla aiemmin toivottiin, että keskittäisimme energiamme vaikka vanhuksiin, niin voin kertoa, että kyllä meidän nuorisovaltuustomme kävi paikallisen vanhainkodin luona ja vietimme sen asukkaiden kanssa aikaa ja leikitimme heitä. :)

Toistan tosiaan sen, että kyllä sitä voi tehdä useampaakin asiaa, vaikkette te haukkujat sitä tunnu uskovan.
Stop the hating

#21 Haters gonna hate

04.11.2011 00:03

Taisi muutama vihaaja mainita kommenteissaan, että meidän tulisi käyttää aikaamme paremmin kuin tähän asiaan. Tällä me koitamme sentään ajaa jotain "hyvää". Sen sijaan teidän vihakommenttien kirjoittamiseen käytetyn ajan olisitte voineet käyttää vaikka siihen vanhuksien yksinäisyyden poistamiseen. ;)
Tukehtukaa adressiinne

#22 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tukehtukaa kaviaareihinne.

04.11.2011 11:30

#19: Mira - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tukehtukaa kaviaareihinne.

Siis pitääkö tämä nyt vääntää sulle rautalangasta? Jos juna kulkee Jyväskylästä helsinkiin ja lemmikkiosastosta on paikka varattuna välillä Tampere-hämeenlinna niin ne paikat on silloin varattu koko matkan osalta. Jaa että miksikö? No siksi kun järjestelmä ei osaa ennustaa sitä, että montako lemmikillistä matkustajaa mahdollisesti tulee kyytiin vaikkapa Orivedeltä.

Ihan oikeesti, ei voi olla kenellekään noin vaikeeta.

Se automaatti toimii noin 98% varmuudella, joten voithan ostaa sieltä vaikka kymmenen matkan sarjalipun siltä varalta että se jonain päivänä ei toimi. Vai menikö tämäkin liian vaikeaksi??

Mitä enemmän olet tänne kommentoinut, sitä enemmän olet itsesi nolannut ja tuonut tyhmyytesi sekä tietämättömyytesi julki. Asioista on hyvä käydä välillä pientä vääntöä, mutta silloin on hyvä selvittää faktat kuntoon ettei käy niin kuin sinulle on käynyt.

Tukehtukaa adressiinne

#23 Re: vanhukset

04.11.2011 11:36

#20: Mira - vanhukset

"Ja leikitimme heitä".

Tämä kommentti yhdistettynä siihen aijempaan olettamukseen, että vanhukset eivät osaa käyttää automaatteja, nettiä kännykkää tai muitakaan uudempia myyntikanavia osoittaa sen, että pidät heitä lapsentasoisina ja tyhminä. Onkohan pieneen mieleesi tullut miten paljon kommenttisi loukkaavat heitä?

 

Mira

#24 Re: Re: vanhukset

04.11.2011 13:34

#23: Tukehtukaa adressiinne - Re: vanhukset

Mikäli olisit ollut paikalla, tietäisit paremmin. Osasto, jolla kävimme, oli hieman huonokuntoisimmille ikäihmisille. Osalle bingon pelaaminenkin oli vaikeaa. Ja kyllä, leikimme jotain yhteisleikkejä heidän kanssaan. Tuntuivat tykkäävän ja hoitajatkin kehuivat toimintaamme. Aiemminkin olen käynyt saman vanhainkodin asukkaita jututtamamassa, eri osastolla. Heidän kanssaan juteltiin ja käveltiin.

 

Ja seuraava kommentti varmaan on, etteivät he sitten varmaan käytä VR:ääkään. Nämä ovat kaksi erillistä ryhmää, vanhukset, joihin viittasin VR:n käyttäjinä, sekä sitten nämä, joita kävimme ilahduttamassa. Kerroin tästä vanhainkotivierailista, vaikkei se liity VR:ään, koska te valittajat, otitte asian puheeksi.

 

Tarkoitukseni ei todellakaan ole olla loukkaava. Tulkiset nyt ihan omiasi. Mielestäni ikä ei tee ihmisestä tyhmää, pikemminkin päin vastoin. Mutta on silti tutkimuksia ja vaikka mitä siitä, kuinka uudet tekniset laitteet ovat hankalia niille, jotka eivät ole tottuneet niiden käyttöön. Meidän koulussakin eniten ja parhaiten tietotekniikkaa ja muita käyttää juuri nuori opettaja, ja jopa keski-ikäiset opettajamme ovat myöntäneet laitteet hankaliksi, ainakin aluksi. Entä sitten eläkeläiset ja muut vielä vanhemmat? Uskon, että ainakaan osa heistä ei osaa käyttää noita nettipankkeja ja muita, mutta mielestäni ser ei tee heitä tyhmiksi! Turha laittaa sanoja suuhuni!

 

Ja siihen edelliseen taas: Käsitykseni on, että lippu varataan sille matkalle, jolle se ostetaan. Eli jos juna kulkee paikasta x paikkaan y paikkojen z ja v kautta, niin jos sinä ostat lipun matkalle x-z ja minä ostan matkalle v-y, niin eikö sen pitäisi pystyä myymään meille molemmille? Samoin oli tuon eläinmatkustajan kanssa. Mikäli olen väärässä, niin pahoittelen erehdystäni. On se kyllä outoa, jos VR ei suostu myymään kuin yhden paikan matkalle, kun siihen paikalle saisi myytyä useammankin tyypin, koska he kulkevat vain osan matkasta.

 

Joko loppuu tommoinen herja, syyttely ja kitinä?!  Joo, tämä on Internet, joten kaipa täältä täytyy löytyä myös teidänkaltaisianne. Pohdin vain, että mikähän lienee motiivinne tällaiseen.. Osa kommenteistanne lähenee jo kunnianloukkausta. Se, että olemme eri mieltä kanssanne, ei teestä meistä tyhmää. Se, että oikein yrittämällä yritätte löytää sanamuodoistamme tai argumenteistamme virheitä, osoittaaksenne meidän tyhmyytemme ja oman paremmuutenne, on turhaa.

 

Jos ei ole mitään oikeaa ja asiallista sanottavaa, niin OLKAA HILJAA!

 

 

Tukehtukaa adressiinne

#25 Re: Re: Re: vanhukset

04.11.2011 17:27

#24: Mira - Re: Re: vanhukset

No väännetään vielä tämäkin sinulle rautalangasta. Olet vedonnut adressissasi milloin mihinkin asiaan ottamatta niistä edes selvää. Tämä vie pohjan koko adressilta. Se, että koitat kerätä nimiä adressiin valheellisin argumentein lähentelee kunnianloukkausta.

Tiedoksi sinulle, että nettilippua käyttävät matkustajat ovat yleisemmin ikäihmisiä, kuin nuoria. Tämä junissa perittävä kalliimpi lippu tuntuu jostain syystä kismittävän enemmän nuoria, kuin vanhempia. Osasyynä tähän on se että nuorempi ns. pullamössö sukupolvi on tottunut saamaan kaiken tekemättä mitään. Sama meno jatkuu junissa. Ei olla valmiita pistämään tikkua ristiin sen eteen että saataisiin lippu hankittua etukäteen ja sitten valitetaan jokaisella mahdollisella foorumilla kun junassa lippu maksaa vitosen enemmän vanhuksilla ja nuorilla. Vetoatte vanhuksiin tietämättä hölkäsen pöläystä heidän matkustamisistaan. Se että olet jutellut muutaman seniorin kanssa tai leikittänyt koko lievestuoreen vanhainkotia ei tarkoita sitä, että sinulla on mandaatti kaikkien matkustajien äänitorveksi..

Vanhukset muistavat ajan, jolloin lipun sai pelkästään lipunmyynnistä hankittua, SINÄ ET.

Ja se että ohjeistat eri mieltä kanssasi olevia olemaan hiljaa tukee edellä mainitsemaani pullamössökäytöstä.

Tietämättömyys ei ole tyhmyyttä. Se on jos luulee tietävänsä.