Sikatiloilla kuvanneet vapaiksi kaikista syytteistä!

Tuomo

#1 Miten voi olla?


Miten toinen ihminen voi loukata toisen kunniaa vääristelemättömällä totuudella?
Miten voi sikalan rauha rikkoontua, jos ovet on auki, eikä koko käyntiä edes huomata?
Miten pieni voi ihminen olla "hyvä veli"-korruptiojärjestelmän hampaissa.
Ja isänmaaksi kutsuvat.

Vieras

#2


On kyse sikamaisista sikatiloista eikä hiihtoliiton herroista!

Vieras

#3 Lisää julkisuutta asialle. Hyvä.Vieras

#4


Kuvaajat eivät ole rikollisia vaan elämää suojelevia kansalaisia. Jonkun täytyy todistaa , kun ministeri ei tahdo ja eläinlääkärit väistää vastuun. Iodellisuudessa pitäsi edellä mainitut laittaa vastuuseen tekemättömistä töistä.

Vieras

#5


Suomessa pitää olla jokaisella kansalaisella oikeus mielipiteeseen, tässä tapauksessa eläinten kohteluun asianosaisten, sikatilallisten huolimattomuudesta/välinpitämättömyydestä johtuen.

(Ennen vanhaan pidettiin sioilla, ja kaikilla maatalon eläimillä JOPA PAHNOJA, kuvissa ei näy niitäkään - täysin virikkeettömiä "elintarvikkeita".
- Miksi niitä ei saisi kuvata?
Kaikkihan tässä maailmassa näytetään teeveessä ja lehdissä/netissä."

ELÄIMILLE OIKEUS ASIANMUKAISEEN KOHTELUUN, PISTE
Antti Pietilä
Vantaa

#6 Uskoni oikeusvaltioon on koetuksella


Mielestäni on käsittämätöntä, että käräjäoikeus on edes ottanut käsiteltäväkseen tämän asian! Kyseessä on räikeä suora hyökkäys sananvapautta ja ansiokasta kansalaistoimintaa kohtaan. Ei tunnu siltä, että oikeusvaltiossa eletään jos härskisti eläinten kärsimyksistä piittaamattomat toimijat saavat vapaasti ja röyhkeästi syyttää ihmisiä, jotka toivat heidän kyseenalaiset ja moraalittomat toimintansa päivänvaloon. Sikatiloja kuvanneille ei kuuluisi syytteet, vaan Valtion tiedonjulkistamispalkinto!

Vieras

#7


justice system in Finland sucks too.
sikamaista

#8 rahako vain ratkaisee


Etteivät taas rikkaat suojele vain toisiaan. Siat jäävät tässäkin pelkiksi rahantekovälineiksi. Ne ovat sentään eläviä olentoja ja niitä pitää kohdella sellaisina.
katsoa

#9 hirvittävää


Katsokaa yllä mainittu Iltasanoman filmi. Kyse on selvästä eläinrääkkäyksestä. Eikö se ole rangaistava teko Suomen maassa?

Vieras

#10 Re: rahako vain ratkaisee


#8: sikamaista - rahako vain ratkaisee

Minulla tuli ihan sama mieleen. Tässä ei ole kyse mistään muusta kuin siitä että elinkeinon harjoittajia ei tässä voi tuomita koska ne tuottavat rahaa valtiolle. Rahanvalta näkyy nykyään kaikessa, surullista että viattomat ja puolustuskyvyttömät eläimet saavat kärsiä sen takia. On ihme jos tässä tapahtuu oikeus ja kuvaajat pääsevät syytteistä.

Kake

#11 Laki ei ota kantaa siihen onko jokin oikein tai väärin


Oleellista on, että kuvaajat ovat tunkeutuneet yksityisiin tiloihin ja toisaalta se, että tilalliset ovat syyllistyneet eläinten rääkkäykseen tms. En ole löytänyt tietoa onko tilalliset saaneet minkäänlaisia syytteitä eläinten kaltoinkohtelusta, joka olisi oikeusvaltion yhdenvertaisuusperiaatteen mukaista.

Tämän vuoksi en voi allekirjoittaa tätä adressia vaan ehdotan, että perustetaan uusi adressi, jossa vaaditaan tilallisten rankaisemista samalla. Tarkoitus ei pyhitä keinoja, jonka vuoksi kuvaajat ovat syytettyinä. Oikeuslaitos saa ratkaista mahdollisen syyllisyyden eikä nettiadressilla saisi olla vaikutusta vapauttamiseen.

Vieras

#12


Raja se pitäis olla sikamaisuudessakin.
L. Jauhiainen

#13 Re: Miten voi olla?


#1: Tuomo - Miten voi olla?

Itse asiaan eli lihakarjan oloihin Suomessa tai kyseisten tapausten rangaistavuuteen Suomen lain mukaan en ota mitään kantaa, mutta mielestäni tälle adressille ei ole järkeviä perusteita.

Kansalaistottelemattomuudelle tai vastaavalle ei ole lainsäädännössä asetettu erityisasemaa rangaistavuuden suhteen - eettispoliittinen tavoite ei siis poista rikokseksi määritellyn teon rangaistavuutta. Näin ollen kuvattu teko, jos näin todetaan, on rikos ja siitä pitää lainsäädännön mukaisesti rangaista.

 

Perusteluna tälle on ennustettavan lainkäytön vaatimus ja yhdenvertaisuusvaatimus. Lainsäädännön ennustettavuus ja erityisesti rikoslainsäädännön pelotevaikutus kärsii, jos ennalta rikokseksi määrätty teko ei olekaan rikos. Yhdenvertaisuus taas vaatii, ettei yksittäisessä tapauksessa kohdella yhtä lainrikkojaa "hellemmin" kuin toista ilman ennalta määriteltyä perustetta, vaan langetetaan samasta teosta sama seuraamus. Tällainen tuomion lievennysperuste voisi olla vaikkapa pakkotila, mistä ei nyt kyseessä olevassa tapauksessa ole kysymys. Jos kuvatunlaisessa tapauksessa, jossa rikoksen taustalla on mitä ilmeisimmin poliittinen tai eettinen näkemys maailman menosta, joustetaan, olisi tämä todella kyseenalaista jo demokraattisen valtion kannalta. Poliittiset vaikuttimet olisivat tällöin tuomion kevennysperusteena, mikä on jo perustuslakimme ja muun perus- ja ihmisoikeuslainsäädännön vastaista.

 

Adressin allekirjoittajat lienevät haluavan sanoa, ettei eläinten oikeuksien puolustaminen tunkeutumalla tuotantolaitokseen pitäisi olla rikos. Allekirjottamalla tämän adressin kirjoittaja kuitenkin sanoo, että nyt pitäisi yksittäistapauksessa poiketa lain asettamasta ohjeesta. Näiden kahden välillä on niin suuri ero, että kannattaa miettiä pariinkin otteeseen, mihin nimensä lykkää.

 

Summa summarum: Jos kyseinen teko on rikoslain mukaan rikos, siitä pitää seurata rangaistus. Jos tämä ei miellytä, pitää lainsäädännön kautta muuttaa rikoslakia hyväksymään kyseinen toiminta. En toki halua rajata kansalaistottelemattomuutta kokonaan pois laskuista, mutta siihen pitäisi turvautua vain, jos muut keinot eivät ole mahdollisia. Muussa tapauksessa pitää olla valmis vastaamaan tekonsa seurauksista.

Landelta

#14 Kaupunkilaisia nämä tämän allekirjoittajat


Taas tekee mieli nähdä (tässäkin) jakoa kaupunkilaisten ja maaseudun ihmisten välillä. Eläinten oikeuksia puolustavat ovat TOSI usein kaupunkilaisia. (Helsinki, Vantaa, Tampere, Lahti...) Tilat kuitenkin ovat usein maalla, ja maalla asuvat kanssaihmiset näkevät naapurin (tuottajan) ahdingon. Kuka tuolla luuli sikatilallisia rikkaiksi? Yeah, right.

Vieras

#15


Tärkeän asian puolesta tämä. Henkilökohtaisessa arvomaailmassani ei jonkun Sorkka-Liisan näkemyksillä ole minkäänlaista painoarvoa
eläintenoikeuksista välittävä

#16 Re: Kaupunkilaisia nämä tämän allekirjoittajat


#14: Landelta - Kaupunkilaisia nämä tämän allekirjoittajat

eihän kenellekään soisi ahdinkoa. mutta mielummin ahdinko sikatilallisella ihmisellä kuin sadoilla tuhansilla viattomilla eläimillä. mielestäni on turha sikatilallisten hakea sääliä esim. vetoamalla työnsä menettämisellä jne.

työtä löytyy, vaikka sitten puhelinmyyjänä. työtä jossa eläin kärsii, ei saisi tehdä.


Vieras

#17


Koen tilallisten syytteen moraalisesti erittäin epäilyttäväksi, sillä heidän toiminta itsessään on eläinsuojelain vastaista. Se, että lakiin on tehty "porsaanreikiä" porsaille, ei muuta tosiasiaa. Mielestäni aktivisteille pitäisi antaa nimellinen sakko julkisrauhan rikkomisesta, kunnianloukkausta ei ole tapahtunut sillä väärää tietoa ei ole levitetty. Odotan vieläkin, josko eläinten hyvinvointilakiin tulisi muitakin kuin näennäisiä muutoksia. Vihreiden ja Vasemmiston ollessa hallituksessa tällaista voisi toivoa, mutta mitään edistystä ei ole tapahtunut.

Vieras

#18


Vähintä mitä voi tehdä on allekirjoittaa adressi. Toivottavasti yhä useampi lopettaa kokonaan lihan syönnin, niinkuin minä olen tehnyt. Kiitos sikatilojen kuvaajille!
TJ

#19 Re: Re: Miten voi olla?


#13: L. Jauhiainen - Re: Miten voi olla?

Selvähän se, että kuvaajat rikkoivat lakia. Mutta menemällä avoimista ovista mitään hajoittamatta tai varastamatta sisälle tuotantohalliin kuvaamaan en näkisi mitenkään vääränä jättää heitä tuomitsematta. Itse asiassa ihmettelen, onko tässä edes syytekynnys ylittynyt. Lisäksi ainakin YLEn uutisten mukaan syyttäjä ei pysty yhdistämään kuvaajia niihin henkilöihin, jotka asianomistajien tiloilla olivat käyneet, jonka nyt ainakin pitäisi olla vaatimus tuomitsemiselle.

Sen sijaan syytteet ja korvausvaatimukset kunnianloukkauksista, henkisistä kärsimyksistä ja tuotannon menetyksistä ovat täysin käsittämättömiä. Selkeästi tällä halutaan vain pelottelemalla tukkia mahdollisten tulevien lihatuotannon arvostelijoiden suut. Koko oikeudenkäynti haisee poliittisin perustein tekaistulta, joten on ihan asiallista vaatia syytteiden tiputtamista. Tosin eipä tällä adressilla ole, eikä saakaan olla vaikutusta siihen, mitä tuomiovalta asiasta päättää.

 


Vieras

#20


Ei voi ymmärtää tätä yhteiskunnan menoa.

Vieras

#21


Mikäli lihaa ei voida tuottaa ilman kärsimystä, etsiköön lihatilalliset toisen elinkeinon. Olen maalta. Ja olen tosissani. Itse olen työkyvytön, ja tiedän millaista on elää taloudellisessa ahdingossa. Sikatilalliset jo nyt köyhiä, miksi ei vaihtaa alaa, eiköhän pienipalkkainen työ löydy vaikkapa postinjakajana (jos haluaa säilyttää unirytmin ;) )

Virhe on myös systeemissä. Mutta lopulta vastuu on sen, joka hyväksyy kärsimyksen, kulkee ohi vammautuneiden ja kuolleiden eläinten ohi päivittäin. Kuinka nukut yösi sikatilallinen, vai oletko paatunut, tunteeton rikollinen? Selkeää eläinrääkkäystä, josta tulee joutua vastuudeen!

Rangaistusten kovuus on järkyttävä. Myös sikojen kärsimysten vähättely. Rangaistuksia sikatilallisille ja uusi adressi tästä!!

Olen kasvissyöjä. Mitä sitten söisimme ellei lihaa tuoteta nykyisessä määrin, jos ei kerta ole resursseja antaa eläimille enemmän neliöitä ja virikkeita? Pienimuotoistetaan tuotantoa. Jokaiselle pari lihatonta päivää viikossa.
Silmät auki eläinten oloille ja joulukinkut hiiteen! Toivottavasti jouluksi saadaan joku hyvällä maulla tehty kampanja aiheesta - sellainen joka ei syyllistä ja mene viherpiiperrykseksi, vaan tarjoaa konkreettisia ehdotuksia ja vaihtoehtoja :) Shokkikuvat on kansalaisen helpompi ehkä ohittaa, kun ne on liian kauheita ees ajateltavaksi?

Vieras

#22


Täyttä asiaa!!

Vieras

#23


Kuvaajat ehdottomasti vapaiksi, he eivät ole tehneet mitään väärää.
Miettii miltä itse tuntuisi olla sika tehotuotantotiloilla ja puhuu vasta sitten...
Vieras

#24 Näin Suomessa... :(


Suomesta löytyy ihan riittämiin niitä oikeita rikollisia, joita ovat esim. raiskaajat, murhaajat ja varkaat. Siitä huolimatta täällä kaiken tuon ohella kehdataan antaa syytteitä eläinaktivisteille, joiden tavoite on saada OIKEUTTA ELÄIMILLE, joka yleensä luetaan hyväksi asiaksi, kun taas murhat, raiskaukset ja varkaudet ovat niitä oikeita rikoksia! Mihin tämä maailma on oikein menossa kun rikollisiksi luetaan jo nekin, jotka tarkoittavat hyvää... ??? ;(

freedom

#25


en hyväksy tälläistä niin monta kohtaa väärin syytteissä??!
niinkuin eläinten kohtelussakin, jos näin ei tehtäis mikään ei koskaan muuttuisi!!

Kommentoi adressia