Suomen HALLITUKSEN pyydettävä anteeksi Israelilta!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Suomen HALLITUKSEN pyydettävä anteeksi Israelilta!.

Tiedoksi:

#1 HS: Tuomioja Israelista: "Apartheid-valtio ei ole oikeutettu"

04.11.2011 00:31

HS: Tuomioja Israelista: "Apartheid-valtio ei ole oikeutettu"
http://www.hs.fi/politiikka/Tuomioja+Israelista+Apartheid-valtio+ei+ole+oikeutettu/a1305547969918

Tuomioja Israelista: "Apartheid-valtio ei ole oikeutettu"

http://hs12.snstatic.fi/webkuva/oletus/560/1305547969951?ts=823...

Puolustusministeri Erkki Tuomioja

"Mikään apartheid-valtio ei ole oikeutettu eikä kestävä", ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd) luonnehti tiistai-iltana Helsingissä.

Tuomioja viittasi Israeliin. Hän osallistui Palestiinan tulevaisuus –paneelikeskusteluun Vanhalla ylioppilastalolla.

"Voi olla, että olemme viimeisellä rannalla", Tuomioja sanoi Lähi-idän kestokriisin ratkaisuyrityksestä. "Voi olla, että on viimeinen hetki toimia kahden valtion mallin puolesta."

Tuomioja käytti apartheid-vertauskuvaa myös edellisellä ulkoministerikaudellaan vuonna 2003. Tuolloin Tuomioja rinnasti Israelin rakentaman niin kutsutun turvamuurin apartheidiin.

Apartheid oli rotusortojärjestelmä, jolla Etelä-Afrikan valkoihoiset pönkittivät valtansa 1900-luvulla.

Ulkoministeri totesi keskustelutilaisuuden jälkeen, ettei apartheid-rinnastus ole hänen omaa käsialaansa.

"Eikös Ehud Barak ole käyttänyt samaa termiä", Tuomioja sanoi.

Israelin puolustusministeri Ehud Barak varoitti helmikuussa 2010, että jos Israelin ja palestiinalaisten välille ei saada kestävää rauhaa, seurauksena on apartheid-valtio.

Kysyttäessä Tuomioja hieman ehdollisti rinnastusta.

"Jos se [Israel] pyrkii tämän tilanteen syväjäädyttämiseen, se [apartheid-valtio] on lopputulos. Nythän Israel vielä kuitenkin on muodollisesti hyväksynyt rauhanneuvottelujen parametrit."

Tiedoksi:

#2 HS: Israelista postitettiin Tuomiojan sähköposti tukkoon vuonna 2002

04.11.2011 00:32

HS: Israelista postitettiin Tuomiojan sähköposti tukkoon vuonna 2002
http://www.hs.fi/politiikka/Israelista+postitettiin+Tuomiojan+s%C3%A4hk%C3%B6posti+tukkoon+vuonna+2002/a1305547970996

Israelista postitettiin Tuomiojan sähköposti tukkoon vuonna 2002

Ulkoministeri Erkki Tuomiojan (sd) sähköposti meni tukkoon syksyllä 2002, jolloin Suomella oli meneillään pienimuotoinen diplomaattinen selkkaus Israelin kanssa.

"Joskus takavuosina sain sähköpostini täyteen, kun ei annettu vientilupaa kahdelle kaasudetektorille", Tuomioja muisteli tiistai-iltana Helsingissä.

Tuomiojan virkapostiin tuli tuhansittain roskapostia, ja jäljet johtivat hänen mukaansa Israelin ulkoministeriöön. Ilmeisesti yksittäinen virkamies oli käynnistänyt roskapostikampanjan.

"Kyllä se nyt oli niin, että kun tuhansia viestejä purkaa, niin on siinä työtä", Tuomioja sanoi Vanhalla ylioppilastalolla järjestetyssä keskustelutilaisuudessa.

Israelin hallitus ärsyyntyi vuonna 2002, kun Suomi ei antanut vientilupaa kahdelle Chempro 100 –merkkiselle laitteelle, jotka pystyvät tunnistamaan ilmassa olevia taistelukaasuja.HS: Israel kiistää roskapostin Tuomiojalle
http://www.hs.fi/politiikka/Israel+kiist%C3%A4%C3%A4+roskapostin+Tuomiojalle/a1305548096292

Israel kiistää roskapostin Tuomiojalle

Israelin ulkoministeriöstä ei lähde roskapostia ulkomaille, lähetystösihteeri Yuval Donio Gideon sanoi HS:lle keskiviikkona.

"En ole ikinä kuullut moista väitettä", israelilaisdiplomaatti sanoi.

Ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd) kertoi tiistaina, kuinka hänen sähköpostinsa oli tukkiutunut tuhansista roskapostiviesteistä syksyllä 2002, kun Suomi oli evännyt kahdelta kaasuilmaisimelta vientiluvan Israeliin.

Roskapostin jäljet olivat Tuomiojan mukaan johtaneet Israelin ulkoministeriöön. Hän antoi ymmärtää, että asialla saattoi olla yksittäinen virkamies.

Lähetystösihteeri Gideon kiistää Israelin osallisuuden.

"Voin vakuuttaa, ettei Israelin ulkoministeriö tai mikään muu virallinen taho tee roskapostihyökkäyksiä ketään vastaan, ei herra Tuomiojaa eikä muita. On valitettavaa, jos hän näkee asian näin, mutta vakuutan, ettei asia ollut näin."

Israelilaisdiplomaatti myös tuomitsi Tuomiojan tiistaisen luonnehdinnan, jossa hän rinnasti Israelin apartheid-valtioon.

"Erittäin valitettavaa", Gideon sanoi. "Tämä ei tee oikeutta todellisuudelle."

Gideonin mukaan israelilaiset pyrkivät vilpittömästi rauhaan palestiinalaisten kanssa. "Tällaiset lausunnot eivät ole rakentavia."

Tuomioja puhui tiistaina Vasemmistonuorten ja Demarinuorten järjestämässä Palestiina-keskustelussa Helsingissä. Tuomioja totesi alustuksensa lopussa, että "mikään apartheid-valtio ei ole oikeutettu eikä kestävä".

Apartheid oli 1900-luvun Etelä-Afrikan rotusortojärjestelmä. Tuomioja totesi, että myös Israelin puolustusministeri Ehud Barak oli käyttänyt apartheid-ilmausta.

Yuval Gideonin mukaan Tuomioja "irrotti asian yhteyksistään", "käänsi asiat päälaelleen" ja "oli harhaanjohtava". Gideonin mukaan Barak oli käyttänyt termiä alleviivatakseen Israelin rauhanpyrkimyksiä.

"Ulkoministeri [Tuomioja] ei maininnut, että palestiinalaiset ovat se osapuoli, joka kieltäytyy neuvottelemasta."

 

 

Tiedoksi:

#3 Ministeri Päivi Räsänen ihmettelee Suomen äänestyskäyttäytymistä Unescossa:

04.11.2011 00:45

Ministeri Päivi Räsänen ihmettelee Suomen äänestyskäyttäytymistä Unescossa: "Suomi väärässä rintamassa"
http://www.kd.fi/KD/www/fi/index.php

 

Ministeri Päivi Räsänen ihmettelee Suomen äänestyskäyttäytymistä Unescossa: "Suomi väärässä rintamassa"

03.11.2011

http://www.kd.fi/__we_thumbs__/11907_22_Paivi_600_pienempi.png...

Sisäasiainministeri ja Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen ihmettelee kolumnissaan, miksi Suomi asettui tukemaan palestiinalaisalueiden ottamista YK:n tiede- ja kulttuurijärjestö Unescon täysjäseneksi.

– Palestiinan valtion profiilin nostaminen kohti itsenäistä valtiota riitaisella tavalla voi kärjistää Lähi-idän konfliktia ja estää rauhan löytymiseksi tarvittavia kompromisseja, hän kirjoittaa.

Räsänen korostaa, että vakavia turvallisuusongelmia, Jerusalemin ja palestiinalaispakolaisten asemaa sekä rajalinjauksia ei ratkaista tällä menettelyllä.

– Edellytyksenä luottamuksen kasvamiselle on se, että israelilaiset ja palestiinalaiset sopivat kiistakysymyksistä keskenään. Palestiinan valtiota ei pidä tunnustaa ilman Israelin valtion kanssa neuvoteltua rauhansopimusta. Suomen ja EU:n pitää ensisijaisesti tukea pyrkimyksiä rauhaan saamalla rauhanneuvottelut käyntiin pikaisesti, Räsänen kirjoittaa.

– On tärkeää, että Lähi-idän kvartetin (EU, YK, Venäjä ja Yhdysvallat) palestiinalaisille asettamat ehdot toteutuvat. Terrorismista tulee luopua, Israelin valtio tunnustaa ja aiempia sopimuksia kunnioittaa. Suomi oli tässä äänestyksessä väärässä rintamassa.

Vastaan äänestäneiden joukossa olivat Israelin ja Yhdysvaltojen lisäksi muun muassa Ruotsi, Saksa, Kanada ja Australia. Äänestämättä jätti 52 maata, mukaan lukien Britannia. Päätös tehtiin muun muassa Yhdysvaltojen vastustuksesta huolimatta. Yhdysvallat ilmoitti vetävänsä rahoituksensa Unescolta.

– Suomen ulkopolitiikkaa johtaa presidentti yhdessä valtioneuvoston kanssa. Käytännössä presidentin asema tässä on edelleen hyvin vahva. Kysymys Palestiinan valtiollisesta tunnustamisesta jää todennäköisesti keväällä valittavan presidentin kaudelle, Räsänen toteaa.

Päivi Räsäsen kolumni julkaistiin 3.11.2011 ilmestyneessä KD-viikkolehdessä.

 

 

Kuulija

#4 Huomio

04.11.2011 00:47

Kuuntelin iltapäivällä Järviradiosta eduskunnan kyselytuntia ja siellä keskusteltiin myös UNESCO-äänestyksestä. Kyllä siellä Tuomioja "kiemurteli" ja Päivi Räsänenkin kertoi, että asiasta ei ole maan hallituksessa näin päätetty, vaikka Tuomioja väitti sitä hallituksen jonkun "aikaisemman linjauksen mukaiseksi". Tästä eduskuntakeskustelusta oli Kokoomuksen Verkkouutisissa myös Zyskowczin puheenvuoro.
Voe, Erkki, Erkki!

#5 Tuomiojan 30-vuotinen sota!

04.11.2011 00:49

Kansanedustaja Ben Zyskowicz (kok.) syytti eduskunnassa ulkoministeri Erkki Tuomiojaa (sd.) Israelin vastaisesta asenteesta.

Kansanedustaja Jouko Jääskeläinen (kd.) kysyi eduskunnan kyselytunnilla Suomen äänestyskäyttäytymisestä YK:ssa.

Suomi äänesti puolesta, kun Palestiina hyväksyttiin Unescon täysjäseneksi. Muun muassa Ruotsi ja Saksa äänestivät vastaan ja Tanska äänesti tyhjää.

Ulkoministeri Erkki Tuomioja vastasi vetoamalla ensin siirtokuntien rakentamiseen, jota Israel jatkaa. Hänen mukaansa Unesco-tapauksessa valitettavasti muutamat EU-maat ilmoittivat heti äänestävänsä vastaan, jolloin yhteisestä kannasta ei päästy neuvottelemaan.

Ben Zyskowicz sanoi Tuomiojalle näyttävän siltä, että "te olette henkilökohtaisesti käyneet omaa 30-vuotista sotaanne, tai vähintään 30-vuotista sotaanne Israelin kanssa jo vuosikymmeniä".

- Milloin olette rinnastaneet Israelin politiikkaa natsi-Saksan politiikkaan, milloin Etelä-Afrikan apartheid-politiikkaan. Israel on kuitenkin ollut vuosikymmeniä ainoa demokratia koko Lähi-idässä. Ainoa maa, joka on kunnioittanut demokratiaa ja ihmisoikeuksia ja toteuttanut oikeusvaltioperiaatetta, Ben Zyskowicz sanoi.

Zyskowicz kysyi, milloin Tuomioja on vuosikymmenten kuluessa suunnannut kritiikkiä Syyrian diktatuuria kohtaan.

Tuomioja vastasi toteamalla, että Zyskowiczin kysymys sisälsi "aika paljon virheitä, selvää asenteellisuutta ja väittämiä". Hän kiisti koskaan sanoneensa, että Israelissa on apartheid-valtio.

Vieras

#6 Erittäin tärkeä adressi!

04.11.2011 01:20

Kiitos tästä mahdollisuudesta laittaa allekirjoitus ko. adressiin. Vaikka vaikuttaakin siltä, että Tuomioja on poikkiteloin asettunut Jumalan suunnitelmien tielle Israel-asiassa, se ei tule koskaan onnistumaan lopullisesti. Jumala tulee pitämään siitä huolen. Hän, Jumala, on suunnitellut Israelia varten kaiken valmiiksi. Rukoilkaamme siunausta edelleen Israelille ja pelastusta Tuomiojalle.
Minna Purhonen

#7

04.11.2011 08:28

Uutinen Arutz Shevasta:

"In a surprising reversal, UN Secretary General Ban ki-Moon said that the PA should not seek to be recognized as a member state of the UN."

http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/149385#.TrOFsWBmJt9

Tiedoksi:

#8 Re:

04.11.2011 09:14

#7: Minna Purhonen -  

 Google-kääntäjällä: http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/149385#.TrOFsWBmJt9


Ban puhuu: Kertoo PA pidättymään YK-jäsenyyden
Vuonna yllättävä kääntyminen, YK: n pääsihteeri Ban Ki-moon sanoi, että PA ei pitäisi yrittää tulla tunnustetuksi jäsenvaltiossa YK.
David Lev
Ensimmäinen Julkaise: 03.11.2011, 15:33Ban Ki-moon
Virallinen Photo / UNIn yllättävää movel, YK: n pääsihteeri Ban Ki-moon sanoi torstaina, että palestiinalaishallinto ei pitäisi jatkaa suunnitelmaa tulla tunnustetuksi jäsenvaltiossa YK. Nyt kun PA on hyväksytty Unescon viranomaisen johdon pitäisi olla tyytyväisiä, että saavutus. Kaikki pidemmälle, Ban sanoi, se "ei hyödyttäisi Palestiinassa eikä hyödyttäisi ketään."

Ban puhui ennen kokousta G20 teollisuusmaiden Pariisissa määritelty syy hänen suorasanainen huomautukset, taloudellinen iski YK otti kun Unesco hyväksyi PA: n jäsenyyttä. USA ja Kanada ovat katkaista rahoituksen järjestämiseen, heti alentaa toimintatalousarvionsa lähes 30%.

Ei muut maat ovat tehostaneet täyttää taloudellinen kuilu - ja Ban, tarkkailijat sanoivat, on saanut epämiellyttävä muistutus siitä, kuinka tärkeää Yhdysvaltojen on kansainvälinen järjestö. USA oli asetettu välittämään 64000000dollari Unescon ensi kuussa, mutta rahaa ei enää saada, seurauksena Washington n cutoff varojen.

Torstaina pääministeri Netanjahu sanoi, että Israel olisi myös pysäyttää osuutensa UNESCO. Israel oli rahoittanut kansainvälinen järjestö, noin 2.000.000 dollaria vuodessa.

Ban sanoi, että lisäponnisteluja PA kätkeytyä itse YK: n järjestöjen ajoneuvo saavuttaa kansainvälistä valtion tunnustaminen sen tarkoituksena on laatia Juudeassa, Samariassa, ja suurin osa Jerusalemin "voisi vaikuttaa elämää miljoonia ihmisiä, jotka enää saa rahoitusta heidän tarpeensa ja kärsivät siksi palestiinalaisia. "

Muutama päivä sitten, tiedottaja PA, ylistäen UNESCO hyväksymiselle viranomaisen tarjouksen liittyä järjestö sanoi, että PA tarkoitus liittyä myös 16 järjestöihin.

Ryhmien kesken, jossa PA suunnittelee tiedoston jäsenyyttä ovat Maailman terveysjärjestö, Maailman kauppajärjestön, Kansainvälisen televiestintäliiton, ja monia muita. Jos PA ei sovelleta ja hyväksytään - hyvin todennäköistä, sillä viranomainen on käytännössä taattu kaikki äänet kolmannen maailman ja kehitysmaiden, jotka muodostavat suurimman osan näistä ryhmistä - Yhdysvallat on sanonut, että se pysäyttää rahoitusta niitä.

Ei ollut mitään virallista vastausta Ban puheenvuoron torstaina, mutta tarkkailijoiden Israel sanoi, että mikä yllätti heidät oli vauhti, jolla Ban muuttanut hänen asemaansa.

"Tämä on mies, joka on rohkaissut palestiinalaisia ​​kaikki heidän villeimmätkin poliittisia suunnitelmia asti, ja koska hänen järjestö aikoo missaa rahaa, hän on heittänyt pois kaikki mahtipontisia periaatteita hän omaksui, kun hän pystyi vapaasti viettää American rahaa millään tavalla hän halusi, "sanoi eräs Israelin lähteestä. "Se ei ehkä ole yllättävää, että hän sanoisi tähän, koska hän tarvitsee huolehtia organisaation, mutta niin nopeasti? Voisiko hän ei yritä riviin muiden avunantajien kattamaan American vajeen? "

Tiedoksi:

#9 Puheenjohtaja Juhani Starczewskin piti puheen YK:ssa!

04.11.2011 09:33

Puheenjohtaja Juhani Starczewskin piti puheen Israelin tueksi YK:ssa New Yorkissa torstaina 6.10.2011
http://www.elisanet.fi/juhani.starczewski/Puhe_New_York_YK_6.10.2011.htm 

http://www.elisanet.fi/juhani.starczewski/jyvask33.jpg...

Tiedoksi:

#10 Adressi Israelin tueksi!

04.11.2011 09:35

Adressi Israelin tueksi!
http://www.adressit.com/israelin_tueksi

Tämä adressi on tarkoitettu kaikille niille, jotka haluavat tukea Israelia ja seistä sen rinnalla ja levittää oikeaa tietoa Israelista!

Päivitys: torstaihin 3.11.2011 mennessä on tullut lisää 1.886 + aikaisemmat 4.801 -> yhteensä 6.687 nimeä!!!
Allekirjoittaneita on 286:sta Suomen kunnasta ( 85,1 %), vielä on 50 ( 14,9 %) kuntaa, joista ei ole allekirjoitusta.
Suomessa on 1.1.2011 alkaen 336 kuntaa.


 

http://www.elisanet.fi/juhani.starczewski/30_4_2009-3_5_2009_Vappu_konsertti_ja_...

  

http://www.elisanet.fi/juhani.starczewski/12.-15.3.2010_Holocaust-nayttely_pe-la...


Suurlähettiläs Avi Granot                                                     Lähetystösihteeri Yuval Donio-Gideon


Vieras

#11

04.11.2011 09:55

'Sadankomitealainen' Erkki Tuomioja käyttää vielä teiniradikaaleille kuuluvia sanontoja, kuten: Israelin toimet Gazassa ovat verrattavissa Natzien toimiin....ja Israel on Apartheid-valtio. - Äkkiä pois tuollainen hallituksesta Suomen vaarantajana tai koko Hallitus erotkoon...

Vieras

#13

04.11.2011 10:04

Ensin on saatava rauhanneuvottelut päätökseen,vasta sitten muut kysymykset käsittelyyn.Israel on jakamaton Jumalan antama maa Juutalaisille.
Tiedoksi:

#15 Lähetystösihteeri Yuval Donio-Gideonin haastattelu

04.11.2011 10:13

Tiedoksi:

#16 Re: Lähetystösihteeri Yuval Donio-Gideon: Tässä on yksi ydinsyy Israelin olemassaoloon

04.11.2011 10:17

#14: Tiedoksi: - Lähetystösihteeri Yuval Donio-Gideon: Tässä on yksi ydinsyy Israelin olemassaoloon 

Tuolta sivulta: 

Ainutlaatuisuus tässä Holocaustissa ei ole ainoastaan tämän murhan laadullisuus. Se on ainut kerta ihmiskunnan historiassa, kun kansanmurha on tapahtunut sen seurauksena, jonka rasistinen, ideologinen näkökulma hyvin suunniteltuna aiheutti. Tämä tarina tiedettiin etukäteen. Natsijohtajat eivät piilotelleet aikeitaan, eivät edes ennen valtaanpääsyään. Se oli kirjoitettu, se oli julkaistu – sitä ei edes yritetty kätkeä, mutta maailma ei kuunnellut. Tärkeä asia, jonka me opimme Holocaustin ainutlaatuisuudesta, on se, että meillä ei ole etuoikeutta tuolla tavalla ohittaa radikalismin uhkia, vaikka ne näyttäisivät epärealistisilta.


http://www.elisanet.fi/juhani.starczewski/DSC06956.JPG...

Kaikki me tiedämme, että kohtaamme tätä myös tämän päivän maailmassa. Omasta mielestäni on erittäin merkityksellistä kertoa näistä näkökulmista nuoremmalle sukupolvelle tällaisessa maassa kuten Suomi. Kiitos sen rohkean moraalisen asenteen, jota osoitettiin II maailmansodan aikana Suomessa - juutalaisyhteisö täällä säilyi. Nuoren sukupolven täytyy ymmärtää, että tämä ei ollut yleistä Euroopassa, vaan tämä mitä oli Suomessa, oli poikkeuksellista. Se on erittäin tärkeää kasvatuksellisessa roolissa myös Jyväskylän kaltaisessa kaupungissa. Toivon, että monet koulut, yliopistot ja muut ottaisivat tilanteesta vaarin ja tulisivat tähän näyttelyyn.

AREATV: Holocaust-näyttelyn avajaiset Jyväskylän Keskusseurakuntatalolla ma 15.3.2010
Klikkaa: http://www.areatv.fi/nettiareatv.php?tunnus=holocaust  
Holocaust 2010 - 65-vuotisjuhlanäyttely Jyväskylässä 47:08 min
Näyttelyn esittelee toiminnanjohtaja Jorma K. Ahonen
Klikkaa: http://www.areatv.fi/nettiareatv.php?tunnus=HOLOCAUSTNAYTTELY  

Tiedoksi:

#17 Re: Re: Lähetystösihteeri Yuval Donio-Gideon: Tässä on yksi ydinsyy Israelin olemassaoloon

04.11.2011 10:19

#16: Tiedoksi: - Re: Lähetystösihteeri Yuval Donio-Gideon: Tässä on yksi ydinsyy Israelin olemassaoloon 

 Palestiinalaiset kieltävät koko Holocaustin edes olleen, eikä heillä ole koulujensa kartoissa ole edes merkitty Israelia, eikä oppikirjoissa mainita Israelia ja Suomikin kustantaa nuo oppikirjat!

HÄVETTÄÄ! : (

Tiedoksi:

#18 Re: Re: Re: Lähetystösihteeri Yuval Donio-Gideon: Tässä on yksi ydinsyy Israelin olemassaoloon

04.11.2011 10:25

#17: Tiedoksi: - Re: Re: Lähetystösihteeri Yuval Donio-Gideon: Tässä on yksi ydinsyy Israelin olemassaoloon 

 Palestiinalaiset, eivätkä monet arabivaltiot ole edes tunnustaneet Israelia!

Kansojen kohtalon on ratkaissut se, miten ne ovat suhtautuneet juutalaisiin. Se, mitä tapahtuu juutalaisille, vaikuttaa koko maailman tilanteeseen. Onneksi Suomi ei suostunut Hitlerin vaatimuksiin luovuttaa Suomessa olevat juutalaiset Saksaan. Kun Hitler vaati Mannerheimin 75-vuotis päivillä luovuttamaan juutalaiset pakolaiset ja suomenjuutalaiset Saksaan, Mannerheim suoristi selkänsä ja sanoi: "Ainoastaan minun kuolleen ruumiini yli!". Vähän ennen Hitlerin vierailua arkkipiispa Kaila oli lukenut Mannerheimille Obadjan kirjasta jakeet 11-15,"Sinä päivänä, jona sinäkin olit läsnä, päivänä, jona vieraat veivät pois Jerusalemin rikkaudet, kun muukalaiset tunkeutuivat sisään sen porteista ja heittivät siitä arpaa, sinäkin olit kuin yksi heistä. Älä katsele iloiten veljesi päivää, hänen onnettomuutensa aikaa. Älä ilku juutalaisia heidän turmionsa päivänä äläkä suullasi suurentele heidän ahdistuksensa aikana. Älä tunkeudu sisään minun kansani portista sen hätäpäivänä. Älä katsele iloiten, myös sinä, sen onnettomuutta sen hätäpäivänä. Älä ojenna silloin kättäsi sen rikkauteen. Älä seiso tienhaarassa hävittämässä sen pelastuneita. Älä luovuta sen pakoon päässeitä ahdistuksen päivänä. Herran päivähän on lähellä kaikkia kansoja: Kuten sinä olet tehnyt, niin sinulle tehdään. Rangaistus sinun teostasi kohtaa sinun omaa päätäsi". Viisaana miehenä Mannerheim otti tämän sanan huomioon. Hän oli myös tutkimusmatkoillaan saanut tietoonsa, miten kadonneet sukukunnat olivat siirtyneet Eurooppaan ja pohjoismaihin. Juutalaisten omissa tietosanakirjoissa on myös tästä aiheesta karttoja ja niissä on kuvattu, miten esim. Isaskarin heimoa siirtyi Suomeen.

Yksi häpeätahra on Suomella juutalaisten suhteen, sillä yhdeksän juutalaista luovutettiin Saksaan v. -43. Sisäministeri Toivo Horelli päätti luovuttaa kaikki juutalaiset pakolaiset Saksaan. Suomen hallitus yriti estää sen, mutta Horelli sanoi eroavansa hallituksesta, jos tähän ei suostuta. Koska pelättiin hallituskriisiä ja Suomen ja Saksan välien viilenemistä, suunnitelma hyväksyttiin pienemmässä mittakaavassa. Kun juutalaisia oltiin lastaamassa laivaan, Tanner sai tästä tiedon ja hän pysäytti Horellin touhut. Laivaan oli kuitenkin ehditty siirtää yhdeksän juutalaista, joista yksi matkalla hyppäsi mereen ja hukkui. Loput vietiin Auswitchin keskitysleiriin, seitsemän kuoli siellä ja yksi selvisi hengissä, George Koholman. Hän muutti Israeliin ja toimi siellä sairaalan johtajana.

Kun Fagerholm sai kuulla, mitä oli tapahtunut, hän suuttui ja uhkasi erota hallituksesta jos vielä yksikin juutalainen luovutetaan. Fagerholm oli elämänsä loppuun asti juutalaisten ystävä ja toimi Suomi-Israel -yhdistyksen puheenjohtajana. Hänen muistolleen on istutettu metsää lähelle Jerusalemia. Mannerheimille ja Tannerille on myös istutettu nimettömät puut Herzelin vuorelle.

 


Vieras

#19

04.11.2011 10:31

Hyvä asia ja adressi. Tuomio-oja on erotettava.

Vieras

#20

04.11.2011 10:32

Erittäin tärkeä adressi, koska asia koskee myös Suomen kohtaloa: Jumala siunaa sitä ihmistä ja kansaa, joka siunaa Israelia. Kirous on sellaisten osa, jotka kiroavat (vastustavat) Israelia.
Tiedoksi:

#21 Re: Näinhän se menee!

04.11.2011 10:48

#20: -  

 Näinhän se menee!

"Toivottakaa rauhaa Jerusalemille, menestykööt ne, jotka sinua rakastavat.
Rauha olkoon sinun muuriesi sisällä, olkoon onni sinun linnoissasi.
Veljieni ja ystävieni tähden minä sanon: olkoon sinulla rauha.
Herran, meidän Jumalamme, huoneen tähden minä tahdon etsiä sinun parastasi."
Psalmi 122:6-9
http://ftp.funet.fi/index/bible/fi/1933,38/Ps.122.html

”Ja minä siunaan niitä, jotka sinua siunaavat,
ja kiroan ne, jotka sinua kiroavat,
ja sinussa tulevat siunatuiksi kaikki sukukunnat maan päällä.”
1 Mooseksen kirja 12:3
http://ftp.funet.fi/index/bible/fi/1933,38/1Moos.12.html

Vaihtopäivät!?

#22 Re: Rukousaihe!

04.11.2011 10:52

#19: -  Hyvä asia ja adressi. Tuomioja on erotettava.

Ehkäpä hänen tilalleen löytyisi joku, olisi kyllä henkilökin jo mielessä, mutta katsotaan nyt, miten tämä menee! 
Eeva Virolainen

#23 Re: Ministeri Päivi Räsänen ihmettelee Suomen äänestyskäyttäytymistä Unescossa:

04.11.2011 12:24

#3: Tiedoksi: - Ministeri Päivi Räsänen ihmettelee Suomen äänestyskäyttäytymistä Unescossa:  

 Minä ihmettelen suunnattomasti, miksi Päivi et puuttunut asiaan ennen äänestystä? Miksi vasta nyt, kun äänestys on jo suoritettu?

Vaihtopäivät!?

#24 Re: Re: Ministeri Päivi Räsänen ihmettelee Suomen äänestyskäyttäytymistä Unescossa:

04.11.2011 12:45

#23: Eeva Virolainen - Re: Ministeri Päivi Räsänen ihmettelee Suomen äänestyskäyttäytymistä Unescossa:  

 Minä ihmettelen suunnattomasti, miksi Päivi et puuttunut asiaan ennen äänestystä? Miksi vasta nyt, kun äänestys on jo suoritettu?

Hyvä kysymys, jota voisi kysyä suoraan! Voipi olla, ettei oltu kerrottu, eikä ehtinyt kysellä. Varmaan tuolla omalla hallinnon alalla riittää puuhaa, ettei jokaista Erkin ja ulkopoliittisen "johtomme" tekosta ennätä kysellä ja eivät varmaan paljon kertoilekaa, kun ovat niin kokeneita ja tottuneet vallan käyttöön!


Vieras

#25

04.11.2011 12:54

Oikea hetki antaa vastustava äänensä Tuomiojan Israelin vastaisesta äänestyksestä! Kiitos Adressin liikkeelle laittajille!

Kommentoi adressia
Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…