Suomen HALLITUKSEN pyydettävä anteeksi Israelilta!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Suomen HALLITUKSEN pyydettävä anteeksi Israelilta!.


Vieras

#2151 Haagin kansainvälisen tuomioistuimen Israelin rakentamaa muuria koskeva neuvoa-antava lausunto

23.03.2012 23:47


Alla on Haagin kansainvälisen tuomioistuimen Israelin rakentamaa muuria koskevan neuvoa-antavan lausunnon kolmen viimeisen kohdan käännös.



TUOMIOISTUIN,

(1) yksimielisesti

on tullut tulokseen, että sillä on tuomiovalta antaa pyydetty neuvoa-antava lausunto:

(2) äänin neljätoista vastaan yksi

päättää suostua pyydetyn neuvoa-antavan lausunnon antamiseen:

PUOLESTA: puheenjohtaja Shi; varapuheenjohtaja Ranjeva: tuomarit Guillaume, Koroma, Vereshchetin, Higgins, Parra-Aranguren, Kooijmans, Rezek, Al-Khasawneh, Elaraby, Owada, Simma, Tomka;

VASTAAN: tuomari Buergenthal;

(3) vastaa Yleiskokouksen asettamaan kysymykseen seuraavasti:

A. Äänin neljätoista vastaan yksi,

muurin rakentaminen, jota miehittäjävalta Israel tekee miehitetyllä palestiinalaisalueella sekä Itä-Jerusalemiin ja sen ympärille, sekä tähän liittyvä hallinto, ovat kansainvälisen lain vastaisia:

PUOLESTA: puheenjohtaja Shi; varapuheenjohtaja Ranjeva; tuomarit Guillaume, Koroma, Vereshchetin, Higgins, Parra-Aranguren, Kooijmans, Rezek, Al-Khasawneh, Elaraby, Owada, Simma, Tomka;

VASTAAN: tuomari Buergenthal;

B. Äänin neljätoista vastaan yksi,

Israel velvoitetaan lopettamaan rikkomuksensa kansainvälistä lakia vastaan: se velvoitetaan keskeyttämään välittömästi miehitetylle palestiinalaisalueelle sekä Itä-Jerusalemiin ja sen ympärille rakennettavan muurin rakennustyöt, purkamaan välittömästi siellä sijaitsevat rakennelmat, ja kumoamaan ja poistamaan voimasta välittömästi kaikki siihen liittyvät lait ja asetukset, tämän lausunnon pykälän 151 mukaisesti:

PUOLESTA: puheenjohtaja Shi; varapuheenjohtaja Ranjeva; tuomarit Guillaume, Koroma, Vereshchetin, Higgins, Parra-Aranguren, Kooijmans, Rezek, Al-Khasawneh, Elaraby, Owada, Simma, Tomka;

VASTAAN: tuomari Buergenthal;

C. Äänin neljätoista vastaan yksi,

Israelin velvollisuutena on korvata kaikki vahingot, jotka ovat aiheutuneet muurin rakentamisesta miehitetylle alueelle sekä Itä-Jerusalemiin ja sen ympärille:

PUOLESTA: puheenjohtaja Shi, varapuheenjohtaja Ranjeva: tuomarit Guillaume, Koroma, Vereshchetin, Higgins, Parra-Aranguren, Kooijmans, Rezek, Al-Khasawneh, Elaraby, Owada, Simma, Tomka;

VASTAAN: tuomari Buergenthal;

D. Äänin kolmetoista vastaan kaksi,

Kaikki valtiot velvoitetaan olemaan tunnustamatta muurin rakentamisesta johtuvaa laitonta tilannetta ja olemaan antamatta apua tai tukea rakentamisen luoman tilanteen ylläpitämiseksi: Kaikilla 12. elokuuta vuonna 1949 solmitun Geneven neljännen, siviilihenkilöiden sodan aikaista suojelemista koskevan sopimuksen jäsenmailla on lisäksi velvollisuus varmistaa, kunnioittamalla Yhdistyneiden Kansakuntien peruskirjaa ja kansainvälistä lakia, että Israel noudattaa kansainvälistä humanitaarista lakia, niin kuin Sopimuksessa on säädetty

PUOLESTA: puheenjohtaja Shi; varapuheenjohtaja Ranjeva; tuomarit Guillaume, Koroma, Vereshchetin, Higgins, Parra-Aranguren, Rezek, Al-Khasawneh, Elaraby, Owada, Simma, Tomka;

VASTAAN: tuomarit Buergenthal, Kooijmans;

E. Äänin neljätoista vastaan yksi,

Yhdistyneiden kansakuntien, ja erityisesti Yleiskokouksen ja Turvallisuusneuvoston tulisi harkita, mitä jatkotoimia tarvitaan muurin rakentamisesta ja siihen liittyvästä hallinnosta aiheutuneen laittoman tilanteen poistamiseksi, ottaen huomioon käsillä oleva neuvoa-antava lausunto.

PUOLESTA: puheenjohtaja Shi; varapuheenjohtaja Ranjeva; tuomarit Guillaume, Koroma, Vereshchetin. Higgins, Parra-Aranguren, Kooijmans, Rezek, Al-Khasawneh, Elaraby, Owada, Simma, Tomka;

VASTAAN: tuomari Buergenthal;

Laadittu ranskaksi ja englanniksi, ranskankielinen teksti ollen määräävä, Haagin Rauhanpalatsissa, tänä heinäkuun yhdeksäntenä päivänä, kaksituhatta neljä, kahtena kappaleena, joista toinen sijoitetaan Oikeusistuimen arkistoihin ja toinen toimitetaan Yhdistyneiden kansakuntien pääsihteerille.

(allekirjoitus) SHI Jiuyong, Puheenjohtaja.


Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

23.03.2012 23:53


Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

23.03.2012 23:56


Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

24.03.2012 00:14


Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

24.03.2012 00:15


Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

24.03.2012 00:16


Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

24.03.2012 00:17


Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

24.03.2012 00:25



Vieras

#2159

24.03.2012 00:54




JOS KERRAN HYVÄKSYT ISRAELIN TURVA-AIDAT, TURVAMUURIT JA TARKISTUSPISTEET,

NIIN MIKSI IHMEESSÄ SENSUROIT KAIKKI NE POIS TÄÄLTÄ??



VAIKUTTAA SILTÄ, ETTÄ MIELSTÄSI NE EIVÄT SITTENKÄÄN OLE OIKEASTI

OIKEUDENMUKAISIA, VAAN SORTAVAT PALESTIINALAISIA??



VAIKUTTAA SILTÄ, ETTÄ HÄPEÄT ISRAELIA JA SEN TOIMIA

PALESTIINALAISIA KOHTAAN - MIKSI??


SINÄHÄN RAKASTAT ISRAELIA JA KAIKKIA SEN TEKOJA.





Vieras

#2160 ISRAEL UPDATE / Israel-uutisia sanomalehdistä kääntänyt ja kommentoinut Gavriel Eskel

24.03.2012 01:51



PA:n tukijamaat kokoontuivat keskiviikkona Brysseliin käsitelläkseen pääministeri Salaam Fayadin kiireellistä vaatimusta lisärahoituksesta, sillä PA:n talous on romahduspisteessä viime vuoden tuloksen jäätyä yli miljardin tappiolliseksi. PA:n talous perustuu pääosin ulkomaitten antamaan taloustukeen, jonka käytöstä on vaadittu selvityksiä ja esitetty syytöksiä holtittomasta taloudenhoidosta. Pari tutkimusta on suoritettu EU:n toimesta eikä niissä havaittu suuria väärinkäytöksiä, mutta tutkimusten asiallisuutta on vakavasti kritisoitu.

Vieras

#2161 Rahoitussotkut piinaavat Israelin Netanjahua

24.03.2012 01:53



Rahoitussotkut piinaavat Israelin Netanjahua






Rahoitussotkut piinaavat Israelin Netanjahua
2.3.2012 12:54 | 0 | HELSINGIN SANOMAT
Israelin valtion tilintarkastajat ovat jo 11 kuukauden ajan hissukseen tutkineet, mistä pääministeri Benjamin Netanjahu on saanut rahaa ylellisiin matkoihin, loistohotelleihin ja kampanjointiin, Haaretz.com-verkkolehti kertoi perjantaina.

Netanjahua on alkuviikosta kuulusteltu matkoista, jotka lehti leimaa nimellä "Bibi-Tours". Bibi on Netanjahun etunimestä luotu lempinimi.

Kuulusteltavina ovat olleet myös Netanjahun avustajat viimeisten kymmenen vuoden ajalta.

Haaretzin tiedon mukaan rahoittajat olivat liikemiehiä ja "lahjoittajia".

Israelilainen televisiotoimittaja väittää Netanjahun perheen saaneen yksityistä hyötyä myös valtion varoista.

http://www.hs.fi/ulkomaat/Rahoitussotkut+piinaavat+Israelin+Netanjahua/a1305556848995

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

24.03.2012 01:57


Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

24.03.2012 01:58


Näin sanoo Herra!

#2164 Re: Jerusalem on oleva muuriton paikkakunta

24.03.2012 15:42

#2154: -

Ja minä nostin silmäni ja katsoin. Ja katso, oli mies ja hänen kädessänsä mittanuora. Minä sanoin hänelle: "Mihin sinä olet menossa?" Ja hän vastasi minulle: "Mittaamaan Jerusalemia, nähdäkseni, kuinka leveä ja kuinka pitkä se on oleva." Ja katso, enkeli, joka puhutteli minua, lähti liikkeelle, ja toinen enkeli lähti häntä vastaan. Ja hän sanoi tälle: "Juokse, puhu tälle nuorukaiselle ja sano: Jerusalem on oleva muuriton paikkakunta, sillä niin paljon siinä on ihmisiä ja eläimiä. Mutta minä olen oleva, sanoo Herra, tulimuuri sen ympärillä ja kunnia sen keskellä.

Tästä on kysymys!
Vieras

#2165 Israelin turva-aita

24.03.2012 16:23

Mitä itsenäinen kansakunta voi ja saa tehdä suojellakseen omia kansalaisiaan ja muita maassa vierailevia? Kun Yhdysvaltoja kohtasi terrori-isku sen omalla maaperällä, maa julisti maailmanlaajuisen sodan terrorismia vastaan hyökäten ensin Afganistaniin ja sitten Irakiin, maihin, joiden se uskoi uhkaavan turvallisuuttaan.

Israelin vastaus toivottomalta tuntuvaan terrorismiongelmaan oli lopulta pystyttää turva-aita oman alueensa ympärille. Suunnitelma sai vastaansa maailmanlaajuisen vastustuksen ja arvostelun. Palestiinalaiset pitävät aitaa keinona, jolla heidät suljetaan ”ghettoihin”. Muu maailma arvostelee Israelia turvatoimien liioittelemisesta. Mutta kuinka muut maat itse toimisivat vastaavassa tilanteessa?

Turvallisuusaita tietenkin vaikeuttaa entisestään palestiinalaisten oloja. Paikoitellen aita halkoo palestiinalaisten viljelyalueita. Se rajoittaa ja vaikeuttaa kulkemista. Israelin mukaan se pyrkii ottamaan mahdollisimman hyvin huomioon palestiinalaisten asukkaiden tarpeet. Israel sanoo kuulleensa maanomistajia ja pyrkii ottamaan huomioon heidän näkemyksensä. Sen mukaan yli 60000 oliivipuuta on siirretty aidan rajoittamilta alueilta paikoille, joissa palestiinalaiset viljelijät voivat esteettä jatkaa niiden hoitoa. Silti monet palestiinalaiset viljelijät sanovat, että heidän näkemyksiään ei ole huomioitu.

Aita ei ole paras vaihtoehto myöskään Israelille, jonka kansainvälinen imago kärsii rakennustyön johdosta. Mutta eikö Israelin päätöstä voida ymmärtää selvistä turvallisuuslähtökohdista? Sillä on oikeus omaan alueeseensa. Israel on demokraattinen ja avoin yhteiskunta, jolla on velvollisuus suojella omia kansalaisiaan. Jos palestiinalaiset ääriryhmät olisivat lopettaneet iskunsa, aitaa ei olisi koskaan rakennettu metriäkään.

Aidan lopullinen pituus tulee olemaan n. 720 km. Vajaa 3 % siitä rakennetaan betonielementeistä paikkoihin, joissa on vaarana, että palestiinalaiset tarkka-ampujat surmaavat israelilaisia autoilijoita, kuten on tapahtunut. Yli 97 % aidasta on verkkoaitaa varustettuna vartioiduin portein, turvakameroin, piikkilankaestein ja kaivannolla, joka estää palestiinalaisalueelta pääsyn ajoneuvolla aidan luo. Kummallekin puolelle aitaa rakennetaan tie, jota myöten Israelin armeijan rajaa valvovat partiot ajavat. Aidan Israelin puoleinen tie on päällystetty.

Tiedoksi:

#2166 Re: Israelin turva-aita

24.03.2012 17:00

#2165: Tästä on kysymys! - Israelin turva-aita 

 Turva-aita

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/98/BarrierMay2005.png/220p...

Suunniteltu ja rakennettu turva-aita Länsirannalla toukokuussa 2005. Aita on merkitty sinisellä viivalla. Vuoden 1967 raja merkitty karttaan vihreällä.

Toisen intifadan seurauksena Israel on rakentanut Länsirannan turva-aidan, jonka tarkoituksena sanotaan olevan terroristien pääsyn estäminen Israelin kaupunkeihin. YK:n yleiskokous ja EU ovat kritisoineet aitaa, koska se hajottaa palestiinalaisalueita ja liittää 6–8 prosenttia kiistellyistä alueista Israeliin ennalta määräämättömäksi ajaksi. Israelin näkemyksen mukaan aita on kuitenkin vain väliaikainen ratkaisu. Haagin kansainvälinen tuomioistuin antoi vuonna 2004 YK:n yleiskokouksen pyynnöstä asiasta lausunnon, jonka mukaan aita on kansainvälisen oikeuden vastainen ja se tulisi heti purkaa. Lisäksi Israel olisi velvollinen korvaamaan aidasta palestiinalaisväestölle aiheutuneet vahingot

Enemmistö israelilaisista tukee hanketta väkivallattomana keinona estää terrori. Israelin puolustusvoimien näkemyksen mukaan aidan avulla itsemurhaiskujen määrä Samariassa väheni vuoden 2002 huhti-joulukuun 17:stä vuoden 2003 viiteen iskuun. Lisäksi itsemurhaiskujen kokonaismäärä väheni samana ajanjaksona 30 prosenttia, mikä voi osaksi olla aidan ansiota. Kuitenkin vain neljä prosenttia itsemurhaiskuista on tehty vuoden 1949 tulitaukolinjan (ns. 1967 raja) läheisyydessä, ja aidan merkitystä itsemurhaiskujen vähentäjänä on tilastojen perusteella vaikea arvioida.


Vieras

#2167 Re:

24.03.2012 17:13

#2158: -

 

 

No, kaiken tuon väkivallan, vangitsemisen, häpäisyn, kotien tuhoamisen, lasten ja siviilien tappamisen jälkeen Israelilla on nyt varmasti oikein, oikein turvallinen olo.

Sitä paitsi he pääsevät vielä helvetissäkin jatkamaan taistelua arabien kanssa, jos kesken jää. Tiensä ovat valinneet, ja sitä tietähän riittää.

 

 

 

 


Vieras

#2168 Re: Israelin turva-aita

24.03.2012 17:16

#2165: Tästä on kysymys! - Israelin turva-aita

 

 

Siis kumpi tässä terrorisoi kumpaa?  Olet unohtanut, että ongelma on molemminpuolinen. Näet vain Israelin ongelman. Yritäpä samaistua siihen, millaista on elää juutalaisten naapurina.

Kyllä terroristeja ovat molemmat osapuolet, jos oikein silmiin katsotaan. Israel tekee palestiinalaisten elämästä maanpäällistä helvettiä.

 

 

 

 

Valitse nimimerkki

#2169 Muurilla ruokitaan kurjistumisen, väkivallan ja vihan kierrettä

24.03.2012 17:23

 

ÄLÄ LASKE NUMEROITA, KUINKA MONTA % ON MUURIA TAI AITAA.

 

LASKE, MONTAKO VESIJOHTOA ISRAEL TUHOAA, MONTAKO KAIVOA, KUINKA MONTA KOTIA JYRÄTÄÄN NURIN AIDAN TIELTÄ, MONTAKO OLIIVIPUULEHTOA TAI -SITRUUNALEHTOA, MONTAKO TYÖPAIKKAA AITA/MUURI VIE, MONTAKO AMBULANSSIA EI PÄÄSE ENÄÄ LÄPI VIEMÄÄN SYNNYTTÄVÄÄ ÄITIÄ TAI SOTILAITTEN PAHOINPITELEMÄÄ SIVIILIÄ HOITOON, JA HE KUOLEVAT.

KUINKA MONI OPISKELIJA EI VOI OPISKELLA, KUN EI PÄÄSE AIDAN LÄPI. KUINKA MONI LÄSIRANNAN ASUKAS EI ELINAIKANAAN PÄÄSE ULOS KOTIKYLÄSTÄÄN TAI -KAUPUNGISTAAN, KOSKA SE ON AIDATTU.

KUINKA MONTA ELÄMÄÄ ISRAEL TUHOAA VIEMÄLLÄ ELÄMÄN MAHDOLLISUUDET: KODIN, TYÖN, OPISKELUPAIKAT, KARJAN, PELLOT, MAHDOLLISUUDET SAIRAALAHOITOON JA ENSIAPUUN.

 

 


 

TÄMÄNKÖ ISRAEL VIE KIITOSUHRINA JA HEDELMÄNÄ TYÖSTÄÄN JUMALANSA ETEEN?

 

 

 

 

RUKOILE ISRAELIN PUOLESTA, RUKOILE KUIN NEHEMIA JOKA TUNNUSTI KANSANSA SYNNIT, JA TEKI PARANNUSTA KANSANSA ISRAELIN PUOLESTA. POLVILLASI HUUTAEN RUKOILE ARMAHDUSTA ISRAELIN SYNTIEN EDESTÄ, ETTEI JUMALA KOKONAAN TUHOAISI TÄTÄ SUKUPOLVEA, JOKA ON TÄYNNÄÄN VERIVELKOJA JA JOKA EI LÄHIMMÄISTÄÄN ARMAHDA.

 

ISRAELIN EDESSÄ ON HIRVITTÄVÄT SODAT, JA SE EI NIISTÄ SELVIÄ, JOS KAIKKI SEN VERIVELAT TULEVAT JUMALAN MUISTOON.

 


 

Kun muurin rakennus oli alkuvaiheissaan:



Israel ruokkii väkivallan kierrettä.

 

Rauhanjaksoista riippumatta se jatkuvasti sortaa miehittämäänsä Palestiinaa.
Palestiinalaisten itsemurhaiskuihin Israel vastaa
salamurhaamalla palestiinalaisjohtajia. Elokuussa Israel
ilmoitti tappavansa kaikki Hamasin johtajat. Syyskuussa se
piti palestiinalaisten presidentin Jasser Arafatin murhaamista
“vaihtoehtona”.


Heinäkuusta 2002 alkaen Israel on rakentanut kivimuureista,
turvavalleista ja sähköistetyistä piikkilanka-aidoista
koostuvaa “Turvamuuria” palestiinalaisalueiden ympärille
Länsirannalla.

 

Muurin pääasiallinen tehtävä on nöyryyttää
ja eristää. Se tuhoaa Palestiinan infrastruktuuria katkomalla
liikennereittejä ja eristämällä alueelliset keskukset kylistään
ja maanviljelijät viljelyksistään.

 

Muurin harvoja portteja
hallitsevat sotilaat, jotka saavat päättää niiden aukiolosta
mielivaltaisesti. Myöhästyminen esim. 40 000 asukkaan
Qalqilyan kaupungin eristävän muurin ainoan portin
sulkemiselta iltapäivällä, estää asukkailtakin sisäänpääsyn
seuraavaan aamuun asti.

 


Muurin sisään jäävistä palestiinalaisalueista on tehty suuri
vankila. Vartiotornieineen, sotilaineen, sähköaitoineen ja
turvavalleineen muuri olisi kuin Berliinin muuri, ellei siitä olisi
Toisen Intifadan aikana (syyskuu 2000 - elokuu 2003) yhteenotoissa
on kuollut 2 500 ja haavoittunut 23 000 palestiinalaista.

 


* Länsirannan työttömyys on 60-70%. 70%
palestiinalaisista elää alle köyhyysrajan (2 USD/
päivä).

 

- Muuri estää palestiinalaisia pääsemästä työpaikoilleen  >> työttömyys kasvaa

 


* Länsirannan teillä on yli 300 tiesulkua ja
maavallia.


* Muuri eristää sisäänsä jäävät kylät ja kaupungit
yli 50% Länsirannan pinta-alasta. Muuria varten
10% pinta-alasta takavarikoidaan
palestiinalaisilta mm. muurin turvavalleiksi.


* Muurin tieltä on tuhottu jo yli 100 rakennusta.
Lähiaikoina tultanee tuhoamaan yli 200 asuin-,
liike- ja teollisuusrakennusta lisää. Muurin
rakentamisen yhteydessä tapahtuva maa-aluiden
takavarikointi ja sulkeminen tuhoavat 6 500
työpaikkaa.


* 80% palestiinan pohjavesivarannoista on ohjattu
Israelin tai sen siirtokuntien käyttöön.


Palestiinalaisalueille vieviä vesijohtoja on muurin
tieltä tuhottu jo 35 km.

Kaivoja on jo tuhottu tai
eristetty käytöstä 29 (3,9 milj. kuutiometriä vettä
vuodessa).

Menetettyjen kaivojen määrän
lasketaan kasvavan 50:een ja useiden kylien
pelätään menettävän ainoan vedenlähteensä.


* Muurin alta tuhotaan 2 200 tonnin oliiviöljy-, 50
tonnin hedelmä ja yli 100 000 tonnin
vihannessatojen viljelymaat.

 

10 000 eläintä ei tule
pääsemään laitumilleen.

Muurin aiheuttamat
tuhot Palestiinan maataloudelle on laskettu
nousseen jo 900 miljoonaan euroon.


* Muurin pituus kasvanee Israelin hallituksen
suunnitteleminen jatkeineen jopa 700 kilometriin.


Sen keskimääräinen korkeus on 8 metriä.


* Muurin lopulliset linjaukset johtaisivat
400 000 palestiinalaisen täyteen eristykseen.


MUURI
Lisätietoja:
www.pengon.org www.amnesty.fi www.gush-shalom.org


tulossa kolme kertaa pidempi ja keskimäärin kahdeksan metriä korkea.


Israel on tuhonnut Palestiinan liikenneyhteyksiä ja rakentanut miehitetyn alueen maanteille
tarkastuspisteitä ja maavalleja.

Tiesulkuja sotilaat hallitsevat mielivaltaisesti estäen mm.
ambulanssienkin hätäkuljetusten läpipääsyä ja hajottavan autojonoja kyynelkaasulla,
äänipommeilla sekä kumi- ja metalliluodeilla. Tiesuluilla on ihmisiä tapettu ilman minkäänlaisia
perusteluja.

Murhista syytettyjä sotilaita on
kieltäydytty toimittamasta oikeuden eteen.


Turvamuuri tuhoaa viimeisetkin mahdollisuudet
Palestiinan alueelliseen kehittämiseen.

Se on
Israelin yksipuolinen päätös tuhota
mahdollisuudet Tiekarttana tunnettuun
rauhansuunnitelmaan.

Israel rikkoo toistuvasti
kansainvälisiä ihmisoikeus- ja sotarikoslakeja
ja suurinta osaa YK:n ihmisoikeuksien
julistuksen artikloista.

kyllä ISRAEL on turvassa, entäs sen naapurit?
Vieras

#2170 Raportteja miehitetyltä Länsirannalta ja Itä-Jerusalemista

24.03.2012 17:25



Raportteja miehitetyltä Länsirannalta ja Itä-Jerusalemista

Amnesty Internationalin raportin mukaan Israel estää palestiinalaisilta jopa vähimmäismäärän puhdasta vettä. Gazassa Israelin saarto on saattanut jo ennestään huonosti toimineen vedenjakelu ja jätevesijärjestelmän kriisitilaan.
Jotkut palestiinalaiset saavat tuskin 20 litraa päivässä, mikä on suositeltu vähimmäismäärä jopa humanitaarisissa hätätilanteissa. 450 000 siirtokuntalaista käyttää yhtä paljon tai enemmän vettä kuin 2 300 000 palestiinalaista.

Israelilaisten siirtokuntalaisten nauttiessa Länsirannalla vihreistä puutarhoista ja uima-altaista, Amnestyn mukaan Israel on kohdistanut palestiinalaisiin diskriminoivia toimenpiteita:
Israel on anastanut kokonaan palestiinalaisten osuuden Jordan-joesta ja käyttää 80 prosenttia yhteisistä maanalaisista vesivaroista
Länsirannan palestiinalaiset eivä saa porata kaivoja ilman Israelin lupaa, mikä on yleensä mahdotonta saada
Israelin armeija tuhoaa usein sadeveden keruualtaat
Suuri osa Länsirannan muurin pois leikkaamasta maasta on sellaista, jolta on hyvä pääsy keskeiselle vesisuonelle
Israeli sotilasoperaatiot ovat vahingoittaneet palestiinlaisten vesilaitosjärjestelmiä, mukaan lukien 6 miljoonan dollarin vahingot Gazan operaatiossa vuoden 2009 alussa.
Vesi on perusvättämättömyys, mutta monille palestiinalaisille jopa toimeentulorajoilla olevasta määrästä huonolaatuista vettä on tullut tullut ylellisyyttä, johon heilla on tuskin varaa. Gazassa 90-95 prosenttian ainoan vesisuonen vedestä on saastunutta ja kelpaamatonta ihmisten käyttöön, mutta Israel on salli veden juoksuttamista Länsirannan suonesta Länsirannalle ja Gazaan.

Yli 40 miehitysvuoden aikana asetetut rajoitukset palestiinalaisten pääsylle vesivaroihin ovat estäneet vesihuoltojärjestelmän kehittämisen miehitetyillä alueilla ja evänneet sadoilta tuhansilta mahdollisuuden normaaliin elämään.
Palestiinalaisten on kuitenkin maksettava Israelille puolesta Länsirannalla käytetystä vesimäärästä, vaikka se johdetaan yhteisestä vesilähteestä.
Troubled waters - Palestinians denied fair access to water

Palestiinalaisen Stop the Wall-kampanjan raportin mukaan Israelin "turvamuuri" vaikuttaa edelleen haitallisesti Länsirannan palestiinalaisasukkaiden ihmisoikeuksiin, mukaanlukien oikeus elinkeinoihin, kohtuulliseen elintasoon, koulutukseen ja terveydenhoitoon. Tuhannen palestiinalaiset on eristetty mailtaan ja toimeentulon lähteiltään, heidän kotejaan ja oliivipuita on tuhottu muurin rakentamisen seurauksena. Pääsy terveydenhoitoon, kouluihin,, uskonnollisiin paikkoihin ja jopa perheenjäsenten luo on tullut yhä vaikeammaksi. Muuri on vienyt parasta viljelymaata ja vesilähteitä, ja de facto anastanut 10% Länsirannasta. Israelin sotilaat ovat käyttäneet suhteetonta voimaa palestiinalaisia (ja myös israelilaisia ja kansainvälisiä solidaarisuusaktivisteja) kohtaan, jotka ovat protestoineet muuria vastaan viikoittaisissa mielenosoituksissa. Report: Rights without Remedy

Israel on kaksinkertaistanut laittomien siirtokuntien ympärillä olevat maa-alueet ja estää niiden laillisten omistajien pääsyn niille. Estämällä sopimusten vastaisesti osoitteenmuutokset Gazan ja Länsirannan välillä se hajottaa niiden asukkaat ja perheet kahdeksi osaksi. Ihmisoikeusjärjestöt vaativat kansainvälistä yhteisöä puuttumaan Israelin toimiin palestiinalaisten kansallisen ykseyden ja ihmisoikeuksien turvaamiseksi.
B'Tselemin ja HaMokedin raportti

Palestiinalaisten viljelmien ja rakennusten hävittäminen Länsirannalla jatkuu YK:n humanitaaristen asioiden koordinointitoimiston raportti Jordan-joen laaksosta

Kansainvälinen laki eikä kansainvälinen yhteisö suojaa palestiinalaisia mielivaltaisilta vangitsemisilta. Vuoden 1967 jälkeen jokas viides palestiinalainen, yli 700000 henkeä, on viety Israelin vankiloihin kieltäydyttyään hyväksymästä Israelin laitonta miehitystä. Suurin osa on tavallisia ihmisiä, miehiä, naisia ja lapsia, joukossa sairaita ja raskaana olevie naisia. Palestiinalaisten on joko hyväksyttävä rasistinen alistaminen ja mielivalta tai kärsittävä Israelin vankiloiden epäinhimillisiä oloja. Women for Palestine -järjestön raportti Double Jeopardy Entraps Palestinians (pfd)

Miehitetyssä Itä-Jerusalemissa vain juutalaisille annetaan rakennuslupia, Israelin armeija tuhoaa palestiinalaisten "laittomasti" rakennetut talot Kirje Itä-Jerusalemista

Palestiinan ihmiskoikeuskeskuksen viikoittaisia raportteja surmista ja ihmisoikeusloukkauksista miehityillä alueilla; Palestinian Centre for Human Right: Weekly Reports

Amnesty International vaatii Israelia purkamaan Länsirannan muurin. Amnestyn raportti Länsirannalta vuodelta 2007 Enduring occupation. Palestinians under siege in the West Bank

Kuvia miehitetyiltä alueilta

http://www.kaapeli.fi/akys/images/galleria/image002.jpg...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.kaapeli.fi/akys/images/galleria/image011.gif...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.kaapeli.fi/akys/images/galleria/image021.jpg...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.kaapeli.fi/akys/images/galleria/image007.jpg...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.kaapeli.fi/akys/images/galleria/image008.jpg...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.kaapeli.fi/akys/images/galleria/image004.gif...


Vieras

#2171 Israel, kansa jolla ei ole korvia kuulla Jumalaa eikä lähimmäisiään

24.03.2012 17:33

 

 

 

http://www.kaapeli.fi/akys/images/galleria/image022.jpg...

Entä jos arkussa olisi

SINUN

vaimosi tai tyttäresi??


Vieras

#2172 Entä, jos SINÄ olisit tämä mies? Tai sinun poikasi, sinun miehesi?

24.03.2012 17:36

 

 

Yhäkö laulaisit sokeaa hallelujaa-kiitosta Israelin tekojen kunniaksi?

 

Vai tunnustaisitko, että Israel ei tottele Jumalansa Sanaa, ei rakasta Jumalaansa, eikä lähimmäistään?

 

Sillä mitä muuta Jumala sinulta vaatii, oi sinä ihminen, kuin että kuulet ja tottelet Jumalaasi,

ja teet lähimmäisellesi niin kuin haluat itsellesi tehtävän?

 

http://www.kaapeli.fi/akys/images/galleria/image021.jpg...

Totuus on!

#2173 Kuuluvat Israeliin!

24.03.2012 17:56

Länsiranta eli Juudea ja Samaria kuuluvat historialliseen Israelin Jumalan sille antamaan aluueeseen!

Vieras

#2174 Re: Kuuluvat Israeliin!

24.03.2012 18:13

#2173: Totuus on! - Kuuluvat Israeliin!

 

Kyllä. Pekka Sartola on sanonut kirjassaan Jaakobin jäännös, että jos Israel olisi totellut Jumalaansa, sillä ei olisi palestiinalaisongelmaa eikä maaongelmaa.

Israel siis olisi voinut totella Jumalaa, ja Jumala olisi johdattanut ja auttanut Israelia saamaan Luvatun maan takaisin kuten JUMALA olisi tahtonut antaa.

Israel valitsi oman tiensä. Väkivallan, sorron ja etnisen puhdistuksen. Se ei kysynyt Jumalan neuvoa eikä totellut Jumalaa.

 

Sartolan mukaan tämän hetkinen väkivaltakierre on siis seurausta Israelin tottelemattomuudesta.

 

Pääkysymys ei siis ole ollenkaan MAA.  Vaan se, ETTEI ISRAEL TOTTELE JUMALAANSA.

Jos Israel laittaisi pääasian kuntoon, Jumala huolehtisi muusta.

Jos Israel ei edelleenkään halua kuulla eikä totella Jumalaa, maa- ja palestiinalaiskysymys tulee ratkeamaan vain ja ainoastaan kovimman kautta: 70 maan sotaliitto tulee hyökkäämään Israeliin. 2/3 juutalaisista tuhoutuu, mutta 1/3 kääntyy viimein Jumalan puoleen, ottaa Jeesuksen vastaan Messiaanaan, ja pelastuu Tuhatvuotiseen valtakuntaan, jossa he tulevat olemaan Jumalan pappiskansa, kun kristityt siinä vaiheessa on jo temmattu pois maan päältä.

 

 

 


Vieras

#2175 Israel on kylvänyt. Israel tulee niittämään sen mitä on kylvänyt.

24.03.2012 20:07

 

 

 





http://www.kaapeli.fi/akys/images/galleria/image021.jpg...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentoi adressia




Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…