Suomen HALLITUKSEN pyydettävä anteeksi Israelilta!


Vieras

#3576 Palestiina - maa, jota ei ole

19.01.2013 07:53


Palestiina - maa, jota ei ole

Palestiina on Israelin miehittämä alue Lähi-idässä. Vuonna 1947 YK teki päätöksen jakaa alue kahdeksi valtioksi, Palestiinaksi ja Israeliksi. Alkuperäisasukkaat, arabit, eivät hyväksyneet jakoa, koska se oli heille selvästi epäedullinen. Vuonna 1948 Israel julistautui yksipuolisesti itsenäiseksi. Kun Israel voitti itsenäisyysodan, lähes miljoona Palestiinan arabia joutui lähtemään kodeistaan. Lähi-idän pakolaisongelma oli syntynyt.

Vuonna 1967 käytiin Kuuden päivän sota, jolloin syntyi nykyinen asetelma; Israel miehitti Länsirannan ja Gazan kaistan. Miehitys jatkuu edelleen. Länsirannalla hallinnoi rajoitettu palestiinalaisten itsehallinto. Palestiinan valtion on tunnustanut 114 maailman valtiota. Suomi ei ole tunnustaneiden valtioiden joukossa.

Kuvat ja tekstit ovat Pauliina Mäkisen. Hän työskenteli Länsirannalla, Tulkremin kaupungissa Kirkon Ulkomaanavun EAPPI-ohjelman lähettämänä siviili-ihmisoikeustarkkailijana ja kanssakulkijana marraskuusta 2008 helmikuuhun 2009.

http://www.kirkonulkomaanapu.fi/filebank/gallery/full_510_.jpg...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Susiyan kylän lapsia etelä-Hebronin kukkuloilla, 2009. 1970-luvulla Israel alkoi perustaa siirtokuntia Länsirannalle. Näihin siirtokuntiin muuttaneet juutalaiset saivat omistukseensa merkittävän osan alueen maa-alasta. Myös Susiyan kylän liepeillä on siirtokunta. Susiaylaiset asuvat teltoissa suojellakseen maitaan siirtokunnan levittäytymiseltä niille. Telttailu ei ole elämäntapa vaan välttämättömyys. Rakennuslupia kyläläiset eivät mailleen saa. Ainoa keino säilyttää maan omistusoikeus on olla poistumatta siltä.


Vieras

#3577 LÄHI-ITÄ / KUA

19.01.2013 07:55



LÄHI-ITÄ

Kirkon Ulkomaanapu tekee kehitysyhteistyötä sekä toimittaa humanitaarista apua tarveperusteisesti palestiinalaisalueilla, Libanonissa, Syyriassa ja Jordaniassa.
Toimeentulo ja hyvinvointi

Libanonissa, Jordaniassa ja palestiinalaisalueilla

parannamme naisten, nuorten ja vanhusten asemaa
teemme psykososiaalista työtä
teemme yhteisöjen kehittämistyötä
edistämme koulutusta ja tulonhankintaa
Paikallisina kumppaneina toimivat Lähi-idän kirkkojen neuvoston alaiset yksiköt sekä ACT-allianssin jäsenjärjestöt.

Ulkomaanapu tukee palestiinalaisalueilla myös ekumeenista EAPPI-ohjelmaa , joka on osa Kirkkojen maailmanneuvoston kansainvälistä kampanjaa Palestiinan miehityksen lopettamiseksi.Ohjelman tavoite on osoittaa solidaarisuutta paikallisille kirkoille sekä palestiinalaisille ja israelilaisille rauhanaktivisteille.

EAPPI-ohjelma pyrkii myös takaamaan ihmisoikeuksien ja kansainvälisten humanitaaristen sopimusten kunnioittamisen alueella. Ohjelma lähettää vapaaehtoisia tarkkailijoita seuraamaan alueen ihmisoikeustilannetta ja raportoimaan mahdollisista rikkomuksista.

Kansalaiskasvatustyö

Kirkon Ulkomaanapu tukee kansalaisjärjestöjen tekemää kansalaiskasvatustyötä Libanonissa, Syyriassa ja Länsirannalla.

Ohjelman tavoitteena on

tarjota kyseisten maiden asukkaille perustietoja kansalaisten oikeuksista ja velvollisuuksista
rohkaista osallistumaan oman yhteisönsä tai kansalliseen päätöksentekoon
Näin tuetaan väkivallatonta demokraattista kehitystä maissa, joissa ihmisillä ei ole aiempaa kokemusta osallistumisesta, ja joiden historia on autoritaaristen hallintojen, väkivallan ja konfliktien leimaamaa. (25.7.2012)

Vieras

#3578 SEURAKUNNAT JA KUA

19.01.2013 07:59





SEURAKUNNAT

Kirkon Ulkomaanavun työ on kansainvälistä diakoniaa. Periaatteenamme on tehdä työtä siellä, missä avuntarve on suurin ja missä muut eivät auta.

http://www.kirkonulkomaanapu.fi/filebank/79-header_LahiIta_01.jpg...

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kotimaassa tärkein sidosryhmämme on evankelis-luterilainen kirkko ja sen seurakunnat. Yhdessä seurakuntien kanssa ulotamme kirkkomme diakonian kaukaisen lähimmäisemme hyväksi.

Suuri osa kotimaisesta työstämme tapahtuu seurakunnissa ja seurakuntien kautta lukuisin eri tavoin. Lähes jokaisessa seurakunnassa toimii Ulkomaanavun yhteyshenkilö, jolla on ajankohtaista tietoa meneillään olevista hankkeista ja tapahtumista sekä erilaista aineistoa Ulkomaanavun työstä. Yhteyshenkilöön voi olla yhteydessä, kun haluaa tarkempaa tietoa oman seurakunnan kansainvälisestä diakoniasta.

Kaikki seurakunnan työntekijät ja seurakuntalaiset voivat olla mukana tekemässä pieniä arjen ihmeitä kehitysmaiden ihmisille.

Tervetuloa mukaan yhteiseen työhön!


Vieras

#3579 Suomen Lähetysseura: Lähetystyö Palestiinalaisalueilla ja Jordaniassa

19.01.2013 08:04



Lähetystyö Palestiinalaisalueilla ja Jordaniassa







Kirkollinen työ Kehitysyhteistyö Kummityö

Israelin ja palestiinalaisalueiden väliset konfliktit ovat jatkuneet usean sukupolven ajan ja vaikeuttavat ihmisten elämää monin tavoin. Israelin rakentama alueita erottava muuri rajoittaa ihmisten vapaata liikkumista, muun muassa palestiinalaisten työssäkäyntiä Israelin puolella. Korkea työttömyys Palstiinalaisalueilla lisää köyhyyttä.

Palestiinalaisalueilla toimii Lähi-idän ainoa luterilainen kirkko. Jordanian ja Pyhän maan evankelisluterilaisella kirkolla on noin 2000 jäsentä. Kuudesta seurakunnasta yksi toimii Jordanian pääkaupungissa Ammanissa ja muut viisi Länsirannalla ja Jerusalemissa.

Lähimmäisen palveluksessa

Suomen Lähetysseura tukee kirkon diakoniatyötä. Kirkon koulut tarjoavat tasokasta opetusta lapsille ja diakoniatyössä huolehditaan vanhuksista. Ramallahissa vanhusten kotipalvelu toimii yhteistyössä Al Atta -järjestön kanssa. Vähävaraisille vanhuksille tarjotaan ateriapalveluja, kodinhoitoapua ja kotisairaanhoitoa.

Jerusalemissa Suomen Lähetysseura tukee Martin Luther -päiväkeskuksen toimintaa. Keskus tarjoaa monipuolista viriketoimintaa vanhuksille. Lähetysseuran työntekijöitä toimii diakoniatyössä ja kummiyhdyshenkilönä.

Suomen Lähetysseura on pidemmän aikaa tukenut kirkon kouluverkon kehittymistä Ulkoministeriön kehitysyhteistyövaroin. Esimerkiksi Dar Al Kaliman koulun tiloja on remontoitu ja lisätilaa on rakennettu Lähetysseuran kehitysyhteistyövaroin.

Betlehemissä toimii palestiinalaisnaisten taide ja työllisyyshanke, jota Lähetysseura tukee kehitysyhteistyövaroin. Hankkeessa naisia koulutetaan kolmen vuoden ajan ja he saavat mahdollisuuden ansaita toimeentuloa myymällä huolella suunniteltuja tuotteitaan.

Vieras

#3580 SLS: Lähetystyö Israelissa

19.01.2013 08:05



Lähetystyö Israelissa



Kirkollinen työ Kummityö

Israel on juutalaisuuden, islamin ja kristinuskon kohtaamispaikka. Suomen Lähetysseura pyrkii edistämään maassa ruohonjuuritason rauhaa ja sovintoa sekä toimimaan sillanrakentajana ja kohtaamispaikkana eri etnisistä ryhmistä tulevien ihmisten kanssa.

Israelissa Lähetysseuralla ei ole yhteistyökirkkoa, vaan yhteistyökumppaneina ovat messiaanisten juutalaisten eli Jeesusta messiaana pitävien juutalaisten seurakunnat ja ihmisoikeuskysymyksiin erikoistuneet kansalaisjärjestöt.

Lähetysseura on tehnyt lähetystyötä nykyisen Israelin alueella vuodesta 1924.

http://www.suomenlahetysseura.fi/ls_fi/?__EVIA_WYSIWYG_IMAGE=5996&w=550&...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





Kristillinen sanoma menee eteenpäin

Lähetysseuralla on Jerusalemissa Shalhevetjah-keskus, jonka tiloissa toimii kahdeksan eri seurakuntaa. Shalhevetjah on avoin kaikille kansallisesta identiteetistä ja uskonnollisesta tai etnisestä taustasta riippumatta. Sen toiminta on käytännön läheistä rauhan rakentamista: eri taustoista tulevat ihmiset kohtaavat siellä. Keskus on merkittävä lasten ja nuorten kokoontumispaikka. Siellä järjestetään mm. perhetyötä, raamattuopetusta, sapattijumalanpalveluksia, diakoniatyötä, lauluryhmien harjoituksia, leirejä ja erilaisia kerhotapahtumia.

http://www.suomenlahetysseura.fi/ls_fi/MediaManager:Image/caid/115195/file/isr_l...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Lähetysseuralla on myös yhteistyötä messiaanisen Immanuel-kirkon kanssa Jaffassa. Siellä toimivat sekä heprean- että englanninkielinen seurakunta. Koulujen opettajat ja erilaisten opinto- tai harrastusryhmien vetäjät tulevat ryhmiensä kanssa tutustumaan paikkaan ja keskustelemaan uskonnosta.



Lähimmäisen palveluksessa

Siltoja rakennetaan myös vuonna 1976 perustetussa Haifan Ebenezer-vanhainkodissa. Vanhainkoti kokoaa saman katon alle sekä arabikristittyjä että messiaanisia juutalaisia. Vanhainkodin asukkaat ja työntekijät muodostavat kymmenistä kielistä ja kulttuureista koostuvan tilkkutäkin. Ebenezer on vuodesta 2008 toiminut Lähetysseuran ensimmäisenä kummivanhuskohteena.

Lähetysseura toimii Israelissa vierastyöläisten, erityisesti thaimaalaisten parissa koko maan alueella. Maassa on kymmeniätuhansia Aasiasta tulleita maahanmuuttajia lähinnä maataloustöissä. Heidän englannin ja hepreantaitonsa on usein hyvin vaatimatonta, eivätkä he pysty puolustamaan oikeuksiaan. Lähetysseuran thaikielentaitoiset työntekijät toimivat yhdessä paikallisten kansalaisjärjestöjen kanssa vieras työläisten henkisenä tukena ja tulkkeina työnantajien ja viranomaisten kanssa asioitaessa. Vierastyöläistyötä tehdään yhteistyössä The Hotline for Migrant Workers ja Kav Laoved -järjestöjen kanssa.

 

KUMMITYÖ ISRAELISSA


Lähetysseuran kummit tukevat ryhmätuella messiaanisten juutalaisten lasten koulunkäyntiä Makor HaTikvan koulussa ja vanhusten turvallista vanhuutta Ebeneser-kodissa Haifassa. Messiaaniset juutalaiset ovat vähemmistöryhmä oman kansansa keskellä.

 


Vieras

#3581 Israel Youth Conference 2013 Espoo

19.01.2013 08:16



Israel Youth Conference 2013

 

http://www.fida.info/wp-content/uploads/2012/11/Israel_Youth_Conference-534x400....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Eliel ja Andrey puhuvat Espoossa järjestettävässä nuorisokonferenssissa.


Israel Youth Conference 2013:n teemana on juutalaisten ja eurooppalaisten yhteys. Lue lisää ja katso upea video!

Israel Youth Conference eli Israel nuorisokonferenssi järjestetään 8.-10.2.2013 Espoon helluntaiseurakunnassa. Fida Internationalin ja Espoon helluntaiseurakunnan järjestämään konferenssiin saapuu puhumaan kaksi israelilaista pastoria. Andrey ja Eliel toimivat kummatkin nuorisopastoreina – Andrey Haifan lähellä sijaitsevassa messiaanisessa seurakunnassa ja Eliel Haifassa Karmel-vuorella toimivassa messiaanisessa seurakunnassa.

Pastorit vetävät yhdessä Hand in hand -toimintaa, jonka tarkoituksena on auttaa juutalaisia ja saksalaisia nuoria kohtaamaan yhdessä historian pimeys, anteeksiantamus ja paremman tulevaisuuden toivo. Toiminta sisältää messiaanisille juutalaisnuorille järjestettyjä matkoja Saksaan, jossa he asuvat saksalaisperheissä ja viettävät aikaa uskovien saksalaisten nuorten kanssa. Nuoret muun muassa rukoilevat ja tutkivat Raamattua yhdessä. Matkoihin kuuluu vierailu Auschwitzin keskitysleirissä, jonne nuoret kävelevät pareittain (juutalainen ja saksalainen) käsi kädessä. He kietovat Israelin ja Saksan liput yhteen ja kantavat niitä kävellessään.

Samaa sovintoa ja anteeksiantamusta, jonka monet nuoret ovat Hand in hand -toiminnan kautta saaneet kokea, tarvitaan Suomessakin. Eliel ja Andrey haluavat jakaa samaa yhteyden näkyä suomalaisten nuorten sydämiin. He haluavat myös pitää esillä asiaa holokaustista, jotta nuo tapahtumat eivät koskaan unohtuisi.

Konferenssiohjelma sisältää raamattutunteja, ylistystä, rukousta ja yhdessäoloa. Musiikissa on mukana muun muassa Andreas Forsberg ja Dora Lukacs. Fidalle on lähetysjärjestönä suuri etuoikeus olla järjestämässä nuorten Israel-tapahtumaa. Nyt on Israelin aika! Kiitos, kun muistat nuorisokonferenssia rukouksin.

TV7:n kautta voit seurata suoraa lähetystä konferenssista.

Katso lisää infoa täältä: www.enterisrael.fi

Katso myös konferenssivideo!

http://www.fida.info/tyomme/lahetystyo/juutalaistyo-2/israel-nuorisokonferenssi-2013-juutalaisten-ja-eurooppalaisten-yhteys/

Juutalaistyön koordinaattori
juutalaistyonkoordinaattori (a) fida.info
puh. 040 450 8218

TIEDOTE

#3583 Östman vaatii ulkoministeriltä selitystä

20.01.2013 15:16

TIEDOTE
18.1.2013
Vapaa julkaistavaksi

Östman vaatii ulkoministeriltä selitystä

Kansanedustaja Peter Östman (KD) kummastelee julkisuudessa esille nousseita tietoja EU:n Ulkoasiainneuvoston joulukuisesta kokouksesta, jossa käsiteltiin Lähi-idän rauhanprosessia. Tietojen mukaan päätöslauselmaa muodostettaessa Suomi yhdessä kolmen muun maan kanssa vastusti Hamas-johtajien Israelin tuhoamista koskevien lausuntojen tuomitsemista. Asia kuitenkin sisällytettiin päätöslauselmaan Saksan ja Tsekin vaatimuksesta.
- Olen kyllä yllättynyt, jos Suomi todella on toiminut Euroopan Unionissa vastustaen terroristijärjestön tuomitsemista lausunnoista, jotka tähtäävät valtion tuhoamiseen, ihmettelee Östman.
Östman jätti asiasta perjantaina kirjallisen kysymyksen.
- Tällainen uutisointi ei ole omiaan keräämään Suomelle hyvää mainetta maailmalla. Mikäli väitteet ovat vääriä, toivon, että ne voitaisiin julkisesti oikaista, Östman toteaa.
Lisätietoja: Peter Östman, puh. 09 432 3197
---
Peter Östman
Kansanedustaja - Riksdagsledamot
Suomen Kristillisdemokraatit r.p. - Kristdemokraterna i Finland
peter.ostman@eduskunta.fi
+358 9 432 3197
Juhani Starczewski

#3584 Re: Östman vaatii ulkoministeriltä selitystä

20.01.2013 15:19

#3583: TIEDOTE - Östman vaatii ulkoministeriltä selitystä

Suomen ulkopoliittinen johtoko haluaa maamme tuhoamista - uskomatonta!
Sillä lähellä on Herran päivä kaikkia pakanakansoja: Niinkuin sinä olet tehnyt, niin sinulle tehdään; kosto sinun teostasi kohtaa sinun omaa päätäsi.

Obadja 1: 11. Sinä päivänä, jona sinäkin olit läsnä, päivänä, jona vieraat veivät pois hänen rikkautensa, jona muukalaiset tunkeutuivat sisään hänen porteistaan ja heittivät Jerusalemista arpaa, olit myöskin sinä niinkuin yksi heistä.
12. Mutta älä katso iloiten veljesi päivää, hänen onnettomuutensa päivää; älä ilku juutalaisia heidän turmionsa päivänä äläkä suullasi suurentele ahdistuksen päivänä.
... 13. Älä tunkeudu sisään minun kansani portista heidän hätäpäivänänsä. Älä katso iloiten, myös sinä, hänen onnettomuuttansa hänen hätäpäivänänsä. Älä ojenna kättäsi hänen rikkauteensa hänen hätäpäivänänsä.
14. Älä seiso tienhaarassa hävittämässä hänen pelastuneitansa. Älä luovuta hänen pakoonpäässeitänsä ahdistuksen päivänä.
15. Sillä lähellä on Herran päivä kaikkia pakanakansoja: Niinkuin sinä olet tehnyt, niin sinulle tehdään; kosto sinun teostasi kohtaa sinun omaa päätäsi.

 

Luettu

#3585 Re: Östman vaatii ulkoministeriltä selitystä

20.01.2013 19:21

#3583: TIEDOTE - Östman vaatii ulkoministeriltä selitystä

_____________________________________________

Lähettäjä: Tuomioja Erkki [mailto:Erkki.Tuomioja@formin.fi]

Lähetetty: 20. tammikuuta 2013 19:13

Vastaanottaja: Juhani Starczewski

Aihe: Luettu: VL: Östman vaatii ulkoministeriltä selitystä

Your message was read
on Sunday, January 20, 2013 5:13:16 PM UTC.

Obadja

#3587 Re: KUA vaatii EU:lta tuontirajoituksia Israelin siirtokuntatuotteille

20.01.2013 21:27

#3586: Obadja - KUA vaatii EU:lta tuontirajoituksia Israelin siirtokuntatuotteille

Kirkon Ulkomaanapu aiheuttaa Suomen viennille korvaamatonta vahinkoa!
Obadja: Sillä lähellä on Herran päivä kaikkia pakanakansoja: Niinkuin sinä olet tehnyt, niin sinulle tehdään;
kosto sinun teostasi kohtaa sinun omaa päätäsi.

Juhani Starczewski

#3588 Re: Re: KUA vaatii EU:lta tuontirajoituksia Israelin siirtokuntatuotteille

20.01.2013 22:37

#3587: Obadja - Re: KUA vaatii EU:lta tuontirajoituksia Israelin siirtokuntatuotteille


Lähettäjä: Juhani Starczewski [mailto:juhani.starczewski@elisanet.fi]
Lähetetty: 20. tammikuuta 2013 22:25
Vastaanottaja: 'asiakaspalvelu@kirkonulkomaanapu.fi';
'lahjoittajapalvelu@kirkonulkomaanapu.fi'

Aihe: Kirkon Ulkomaanapu aiheuttaa Suomen viennille korvaamatonta vahinkoa!

Tiedoksi:

Kirkon Ulkomaanapu aiheuttaa Suomen viennille korvaamatonta vahinkoa!

Obadja: Sillä lähellä on Herran päivä kaikkia pakanakansoja:
Niin kuin sinä olet tehnyt, niin sinulle tehdään;
kosto sinun teostasi kohtaa sinun omaa päätäsi.
http://ftp.funet.fi/index/bible/fi/1933,38/Ob.html

KUA vaatii EU:lta tuontirajoituksia Israelin siirtokuntatuotteille

http://www.taloussanomat.fi/ulkomaat/2012/10/30/kua-vaatii-eulta-tuontirajoituksia-israelin-siirtokuntatuotteille/201241006/12


Terveisin

Juhani Starczewski
Muurarintie 9 B 8
40520 JYVÄSKYLÄ
+358 40 757 2537
juhani.starczewski@elisanet.fi
http://www.elisanet.fi/juhani.starczewski/
http://www.adressit.com/israelin_tueksi
http://www.adressit.com/anteeksipyynto_israelilta

Yhteys ON!

#3589 Re: Re: Östman vaatii ulkoministeriltä selitystä

21.01.2013 13:03

#3585: Luettu - Re: Östman vaatii ulkoministeriltä selitystä

Arvoisa Ulkoministeri,

Alla katkelma Suomen johdosta toisen maailmansodan
aikana. Uskon että tämä päätös ja vastaavanlaiset vaikuttivat siihen, että
Suomi säilytti itsenäisyyden. Miten nykyiset päättäjät, te arvoisa ministeri
mukaan lukien, tulevat vaikuttamaan kansamme kohtaloon? Oletteko viemässä sitä
tuhoon ja siirrätte vastuun muille vai uskallatteko seisoa selkä suorana kuten
Mannerheim Israelin kansan rinnalla? Teillä on vastuu ei vain omasta vaan koko
kansan kohtalosta.

”Kansojen kohtalon on ratkaissut se, miten ne ovat
suhtautuneet juutalaisiin. Se, mitä tapahtuu juutalaisille, vaikuttaa koko
maailman tilanteeseen. Onneksi Suomi ei suostunut Hitlerin vaatimuksiin
luovuttaa Suomessa olevat juutalaiset Saksaan. Kun Hitler vaati Mannerheimin
75-vuotis päivillä luovuttamaan juutalaiset pakolaiset ja suomenjuutalaiset
Saksaan, Mannerheim suoristi selkänsä ja sanoi: "Ainoastaan minun kuolleen
ruumiini yli".

Näin Tuomioja vastaa:

"Mannerheimin, Tannerin ja Fagerholmin kunnioitettava
tiukkuus ja suoraselkäisyys esti juutalaisten luovutuksen Suomesta.
Tällä vain ei ole mitään yhteyttä nykyisen Suomen ja
maailman tilanteen kanssa."

"Window on the Wall"

#3590 ....niin kuule taivaasta, asuinpaikastasi.....

21.01.2013 23:47

http://www.aish.com/w/note/

1.Kuningasten kirja:
8:41 Myös jos joku muukalainen, joka ei ole sinun kansaasi Israelia, tulee kaukaisesta maasta sinun nimesi tähden -
8:43 niin kuule taivaasta, asuinpaikastasi, häntä ja tee kaikki, mitä muukalainen sinulta rukoilee, että kaikki maan kansat tuntisivat sinun nimesi ja pelkäisivät sinua, samoin kuin sinun kansasi Israel, ja tulisivat tietämään, että sinä olet ottanut nimiisi tämän temppelin, jonka minä olen rakentanut.

2.Aikakirja:
6:32 Myös jos joku muukalainen, joka ei ole sinun kansaasi Israelia, tulee kaukaisesta maasta sinun suuren nimesi, väkevän kätesi ja ojennetun käsivartesi tähden - jos hän tulee ja rukoilee kääntyneenä tähän temppeliin päin,
6:33 niin kuule taivaasta, asuinpaikastasi, häntä ja tee kaikki, mitä muukalainen sinulta rukoilee, että kaikki maan kansat tuntisivat sinun nimesi ja pelkäisivät sinua, samoin kuin sinun kansasi Israel, ja tulisivat tietämään, että sinä olet ottanut nimiisi tämän temppelin, jonka minä olen rakentanut.

SANA

#3591 SANA TÄLLE PÄIVÄLLE Tiistai 22.01.2013

22.01.2013 07:59

------------------------------------------------------------------------
SANA TÄLLE PÄIVÄLLE Tiistai 22.01.2013
------------------------------------------------------------------------

He kulkevat kaupungista toiseen ja sanovat: "Lähtekää tekin mukaan,
menkäämme yhdessä Jerusalemiin uhraamaan Herralle ja etsimään
häneltä armoa, rukoilemaan Herraa Sebaotia." Ja kaikkialta kuuluu
huuto: "Minä tulen mukaan!" Kansanjoukot ja mahtavat kansat saapuvat
Jerusalemiin rukoilemaan minua, Herraa Sebaotia, uhraamaan minulle
ja etsimään minulta apua.

Sak. 8:21-22

Päivän valjettua Jeesus lähti ulos ja meni paikkaan, jossa hän sai
olla yksin. Ihmiset kuitenkin lähtivät etsimään häntä. He tavoittivat
hänet ja estelivät häntä lähtemästä luotaan. Mutta Jeesus sanoi:
"Minun on vietävä Jumalan valtakunnan ilosanoma myös muihin
kaupunkeihin, sitä vartenhan minut on lähetetty." Ja hän saarnasi
Juudean synagogissa.

Luuk. 4:42-44

------------------------------------------------------------------------
Data Missionary Fellowship ry - http://www.damif.org/
------------------------------------------------------------------------

Gavriblock

#3592 Lopulliset vaalitukokset näyttävät seuraavia lukuja:

23.01.2013 22:50

ISRAELIN KANSA on sanonut painavan sanansa, ja nyt pölyn alkaessa laskeutua aloitetaan vain tutkimaan, missä ollaan ja mihin suuntaan tästä mennään.

Lopulliset vaalitukokset näyttävät seuraavia lukuja:

Likutenu, Likudin ja Israel Beitenu liitto, 31 edustajaa

Yesh Atid, Yair Lapidin puolue 19

Labour, Työväenpuolue 15

Habait Hayehudi, Juutalainen Koti 11

Shas, haredipuolue 11

United Tora Judaism, UTJ 7

Hatnua, Tzipi Livnin puolue 6

Meretz, entinen kommunistipuolue 6

United Arablist, Ta´al 5

Hadash 4

Balad 3

Kadima 2

PÄÄMINISTERI Benyamin Netanyahulla on paljon selittämistä, miksi Likudin ja Israel Beitenun liitto romahti 11 kansanedustajan verran. Hän alkoi vaalitaistonsa loppumetreillä aavistaa tuntiessaan hengenahdistusta, ettei etukäteen luvattu automaattinen voitto olekaan synagogassa kuulutettu, ja alkoi osoittaa selviä paniikkioireita.

Poliittiset analyytikot ovat tarjoamassa syitä Likudin ja pääministerin tappioon selittäen, ettei Netanyhau osannut lukea kirjoitusta seinällä eli hän oli syrjinyt keskustan tarpeita ja tavallisen kansan toiveita keskittymällä esiintymään vahvana johtajana, joka tietää, mikä on parasta kansalle selvittämättä, mitä kansa haluaa. Kansa vastasi hänelle antamalla äänensä niille puolueille, joita he normaalisti eivät kannattaisi. Joidenkin oikeistoon lukeutuvien kerrotaan protestiksi äänestäneen arabipuolueita tai Meretziä. Alla ynetnews.com laatima yhteenveto.

KNESSETIN vaalitulokset aiheuttavat vakavan tutkistelun Israelin puoluekentässä, mikä toivottavasti johtaa myös vaaliuudistukseen, jota kipeästi kaivattaisiin. Vaalitaisteluun osallistui kaikkiaan 32 puoluetta, joista 12 ylitti vaalikynnyksen 2 %. Tämä aiheuttaa sen, että osa äänistä menee tavallaan hukkaan, koska niiden edustajat eivät pääse Knessetiin, jossa heillä olisi mahdollisuus laatia lakiesityksiä ja niiden kautta vaikuttaa maan kehitykseen. Toiseksi toimintakykyisen hallituksen muodostaminen on vaikeaa, elleivät puolueet pysty muodostamaan kansallista hallitusta, jossa mahdollisimman moni puolue olisi edustettuna.

OIKEISTON ja keskusta-vasemmiston välinen voimakeskitys osoittaa 60/60 tasapainoa, mikä antaa presidentti Shimon Peresille mahdollisuuden harkita, kumpi niistä parhaiten edustaisi hänen näkemystään kansan parhaaksi toimivan hallituksen muodostamiseksi. Tässä tarkkailussa on sovittava ensin ”parametreistä”, arvosteluperusteita, mikä kuuluu presidentin oikeuksiin. Viime vaalien jälkeen presidentti Peres antoi hallituksen muodostamisen Netanyahulle, vaikka perinteen mukaan se olisi pitänyt antaa Livnille, jonka johtama Kadima oli yhden kansanedustajan verran Likudia suurempi, mikä katkeroitti Livnin, mitä hän nyt haluaa kostaa pyrkien kaikin tavoin kaatamaan Netanyahun hallitusvallan

Vieras

#3593 Doc Point elokuvat 2013

24.01.2013 00:03



Israelin salaisen palvelun Shin Betin tehtäväksi on määritelty maan puolustaminen terrorismia vastaan. Dokumentaristi Dror Morehin elokuvassa kuusi palvelun entistä päämiestä kertoo ensi kertaa julkisesti näkemyksensä palestiinalaisalueiden miehityksestä. Dokumenttielokuva kattaa tapahtumat kuuden päivän sodasta aina tähän päivään ja miehittämättömien lentokoneiden käyttöön. Rakentuu kuva raskaan sarjan portinvartijoista sekä korkeimman asteen päätöksenteosta, jossa kaikki tapahtuu välikäsien kautta.

Israelin turvallisuusjohtajien näkökulmien valottamisesta huolimatta moraalin punnitseminen jää katsojalle. The Gatekeepers voitti parhaan dokumenttielokuvan palkinnon vuosittaisessa LA Film Critics Association -gaalassa.



Hannes Nissinen

Dror Moreh
96min, Belgia, Israel, Ranska, Saksa, 2012
Alkuperäinen nimi: Shomerei Ha’Saf
Esitysformaatti: DCP
Kuvaus: Avner Shahaf
Leikkaus: Oron Adar
Ääni: Alex Claude
Tuotanto: Dror Moreh, Estelle Fialon, Philippa Kowarsky / Dror Moreh Productions, Les Films du Poisson, Cinephil
Muuta: The Gatekeepers on ehdolla parhaan pitkän dokumenttielokuvan Oscar-palkinnon saajaksi 2013.
Avainsanat: israel, historia, maanpuolustus, turvallisuus, vakivalta, politiikka,


Dror Moreh
96min, Belgia, Israel, Ranska, Saksa, 2012
Alkuperäinen nimi: Shomerei Ha’Saf
Esitysformaatti: DCP
Kuvaus: Avner Shahaf
Leikkaus: Oron Adar
Ääni: Alex Claude
Tuotanto: Dror Moreh, Estelle Fialon, Philippa Kowarsky / Dror Moreh Productions, Les Films du Poisson, Cinephil
Muuta: The Gatekeepers on ehdolla parhaan pitkän dokumenttielokuvan Oscar-palkinnon saajaksi 2013.
Avainsanat: israel, historia, maanpuolustus, turvallisuus, vakivalta, politiikka,


http://docpoint.info/content/gatekeepers-0




Vieras

#3594 Doc Point elokuvat 2013

24.01.2013 00:04



Kello kahdelta aamuyöllä naisryhmä aloittaa kuuden tunnin työmatkansa rajan yli. Kyseessä ei ole mikään kevyt rupeama, sillä ylitys on laiton. Dokumenttielokuva White Night seuraa ilman työlupaa elävien palestiinalaisnaisten päivittäisiä matkoja pakolaisleiriltä töihin Jerusalemin esikaupunkialueille. Öisistä rajanylityksistä on tullut dokumentin päähenkilöille arkipäivää.

Ohjaaja Irit Gal kuljettaa kameraa joukon mukana kuvittaen tarkasti naisten työmatkan kukkuloiden yli ja verkkoaitojen ali, välittäen heidän pelkonsa rajoja vartioivia armeijan joukkoja kohtaan. Tunnelma vaihtelee painostavasta hilpeään. Elokuva avaa rajakonfliktia uudella tapaa muurin vierellä elävien työntekijöiden näkökulmasta.



Hannes Nissinen






http://docpoint.info/content/white-night



Irit Gal
47min, Israel, 2012
Esitysformaatti: Digibeta
Kuvaus: Daniel Gal
Leikkaus: Yuval Orr
Ääni: Yossi Ron
Tuotanto: Nurit Kedar, Mosh Danon, Talia Kleinhandler / Inosan Production, Nurit Kedar Productions, JCS Productions, Pie Films
Avainsanat: israel, arabimaat, maanpuolustus, turvallisuus, tyo, sukupuoli,


Vieras

#3595 Doc Point elokuvat 2013

24.01.2013 00:10



Toisenlaista vaikeutta koin katsoessani Eyal Sivanin elokuvaa Adolf Eichmannin oikeudenkäynnistä. Eichmann oli vastuussa holokaustin järjestämisestä. Elokuva Specialist, Portrait of a Modern Criminal on kuvattu oikeussalissa, kamera vain tallentaa oikeussalin tapahtumat. Juuri mitään ei tapahdu, Eichmann pitää itseään syyttömänä - hän teki niin kuin kuului tehdä, kaikki muutkin tekivät sen mitä kuului tehdä. Itseään Eichmann ei pidä syyllisenä mihinkään erityisesti.

Sarjassamme esitettävät Eyalin elokuvat tutkivat syyllisyyttä, muistia ja ihmisen asemaa yhteiskunnan tapahtumissa. Elokuva Izkor, Slaves of Memory luo katseen lapsiin ja nuoriin ja eritoten siihen, mitä heille opetetaan historiasta, minkälainen menneisyys heidän harteilleen asetetaan. Route 181 elokuvassa kohtaamme suuren joukon ihmisiä, jotka näyttävät osuneen kameran eteen sattumanvaraisesti tekijöiden matkatessa pitkin Israelin vuoden 1947 rajaa. Jokaisesta kohtaamisesta syntyy syvällinen tarina elämästä uudessa Israelissa. Jaffa, the Orange’s clockwork kuvaa meidän kaikkien tunteman appelsiinin kautta Israelin ja Palestiinan kipeää historiaa. Palestiinalaiset ovat viljelleet appelsiineja lehdoissaan iäisyyksiä, ja jo 1800-luvun puolivälissä appelsiinien kansainvälinen kauppa kukoisti. Aiemmin arabit ja juutalaiset työskentelivät sulassa sovussa palestiinalaisten appelsiinilehdoissa. Elokuva yhdistää väkevästi vanhaa arkistomateriaalia nykyhetken haastatteluihin. Pienessä appelsiinissa näyttäytyy kahden kansakunnan historia ja pitkä verinen taival. Ja silti, mieleen jää voimakkaasti vanhojen ihmisten viisaus: on elettävä sitä elämää, mikä on.

http://docpoint.info/content/erja-dammert-matka-vieraille-maille-ja-uusiin-ajatuksiin



Vieras

#3596 Suomalaislapsia koulutetaan Israelin armeijan taistelulajiin - hyökkäys paras puolustus?

24.01.2013 00:13



Suomalaislapsia koulutetaan Israelin armeijan taistelulajiin - hyökkäys paras puolustus?


Sotilaiden ja varsinkin erikoisjoukkojen koulutukseen kuuluva Israelin armeijan taistelulaji, Krav Maga, on tavoittanut Suomessa ala-asteikäiset lapset. Sanomalehti Länsiväylä kertoi hyökkäykseen perustuvan taistelulajin viemisestä lasten harrasteeksi. Porvoolainen peruskoulun rehtori ei innostu ajatuksesta.

Toimittaja: Janus Putkonen
21.1.2013, Verkkomedia.org



Suomalaislapsia koulutetaan Israelin armeijan taistelulajiin - hyökkäys paras puolustus?

Krav Magan eroavaisuus perinteisiin itämaisiin itsepuolustukseen perustuviin taistelulajeihin on suoraviivaisen hyökkäämisen lisäksi kaikenlaisten apuvälineiden mielikuvituksellinen käyttö vastustajan eliminoimiseksi. Lajista lieneekin kehitetty pehmennetty "siviiliversio", mutta lajin sisältöä ja perustaa se ei muuta.

Länsiväylä kirjoittaa 16.1.2013 (katso alla) siitä kuinka "lapsiin ja nuoriin kohdistuvan uhkan lisääntyminen on saanut itsepuolustuslajien harrastajat puuttumaan tilanteeseen aivan uudella tavalla." Mihin väitös väkivallan lisääntymisestä perustuu, sitä ei uutisessa kerrota. Vastauksena ongelmaan on tarjolla jopa kymmenvuotiaille lapsille tarkoitettu Krav Maga -kurssi, joka alkoi viime lauantaina Tapiolassa.

Espoon kerrotaan olevan edelläkävijä lajin edistämisessä ja saattamisessa yhä nuoremmille harrastajille.

Lajissa ei jäädä odottamaan päälekarkaajan iskua vaan Krav Maga perustuu ennaltaehkäisevään väkivallan käyttöön ja uhkan väistämiseen, artikkelissa todetaan. Lapsien koulutusta kannattava kouluttaja Jonna Vartiainen sanoi, että "yhteiskunta on viime vuosina muuttunut sellaiseksi, että melkeinpä mitä tahansa voi tapahtua." Tavoite onkin opettaa lapset ja nuoret olemaan tietoisia näistä vaaroista.

Lajia luonnehditaan loistavaksi tavaksi toimia äkillisissä uhkatilanteissa, kuten koulukiusaamistilanteissa ja epämääräisissä aikuisten kohtaamisissa, esimerkiksi houkuttelutilanteissa. Krav Magaa tarjotaan ratkaisukeinoksi jopa kotona syntyviin väkivaltatilanteisiin.

Aloite lasten ja nuorten koulutuksen aloittamisesta on tullut Krav Maga -liitosta, joka on ottanut yhä nuorempien kurssit toimintasuunnitelmiin useilla paikkakunnilla, kertoo Länsiväylä.



Yläasteen rehtori: "Tuntuu liioittelulta"

Pyysin kommenttia Porvoon Linnajoen yläasteen rehtorilta Juha Henrikssonilta. Hänen mukaansa yhteistyö koulun ja paikallisten itsepuolustuslajeja kouluttavien seurojen kanssa on sujunut hyvin. Perinteisiä itsepuolustukseen perustuvia lajeja kouluttavat seurat ovat omaksuneet yhteisen linjan, jossa väkivaltaa ei pidetä ratkaisukeinona, ja ne lajit, kuten Porvoossa suosittu Thai-nyrkkeily, joissa otteet ovat hiukan kovempia, käyvät oppilaiden kautta avointa tiedotusta nuorten osallistumisesta lajiharjoitteluun.

"Oppilaat ovat tuoneet mukanaan seuran laatiman kirjeen, jossa oppilaat kertovat osallistuvansa lajiin, ja jossa he myös lupaavat olla käyttämättä näitä taitojaan koulutovereita tai muitakaan kohtaan", Henriksson kertoo. Hän suhtautuu positiivisesti itsepuolustuslajien tuottamaan hyötyyn esimerkiksi yleiskunnon parantajana.





Porvoon Linnajoen yläasteen rehtori Juha Henriksson.



Henriksson sanoo kuulevansa ensimmäistä kertaa, että suoraviivaisen taistelulajin koulutusta annettaisiin kouluikäisille. Hänen mukaansa kuulostaa siltä, että nyt kaupataan ajatusta siitä, että "hyökkäys olisi paras puolustus". Tämä ei ole kuitenkaan rehtorin näkemyksen mukaista, sillä päinvastoin keskustelun merkityksen korostaminen on yhteiskuntakelpoisten nuorten kouluttamista.

"Tuntuu liioittelulta. Ymmärrän kyllä sotilaiden tai muuten tehtäviensä takia näitä taitoja tarvitsevien henkilöiden kouluttamisen, mutta tässä on se vaara, että homma voi lähteä käsistä - varsinkin jos päihteitä on mukana kuviossa", Henrikkson sanoo.

Onko mielestäsi näkemys yhteiskunnan vaarallisuuden lisääntymisestä perusteltu? Miten jo -80 luvulta saakka Linnajoen koulussa työskennellyt rehtori näkee tilanteen kehittyneen viime vuosien aikana?

"En ole nähnyt muutosta. Koulukiusaamisesta kyllä puhutaan nykyään enemmän kuin ennen, mutta ainakaan meidän koulussa mistään turvattomuuden lisääntymisestä ei ole näkynyt merkkiäkään", Henriksson sanoo.


Vieras

#3597 Euroopan juutalaiset käännynnäisten kasaarien jälkeläisiä Venäjältä ja Kaukasukselta

24.01.2013 00:15



Euroopan juutalaiset käännynnäisten kasaarien jälkeläisiä Venäjältä ja Kaukasukselta


Kotimaan mediamonitorin on tarkoitus herättää keskustelua kotimaisesta mediasta ja sen tarjoamista uutisista. Alla ensimmäisenä mahdollinen uutistoimittajan henkilökohtainen kommentti artikkelista.
20.1.2013 22:25





Ote alkuperäisestä uutisesta:
Euroopan juutalaiset käännynnäisiä | Tiede.fi

Albert Einstein on kuuluisimpia taustaltaan euroopanjuutalaisia ihmisiä.
Keski- ja Itä-Euroopan juutalaistenalkuperästä on kaksi kilpailevaa oletusta. Näistä suositumman mukaan juutalaiset vaelsivat Eurooppaan 600-luvulla muslimien vallattua Palestiinan. Tuore dna-vertailu kuitenkin tukee vahvasti kilpailevaa oletusta, jonka mukaan kaikki Euroopan juutalaiset ovat juutalaisuuteen kääntyneiden kasaarien jälkeläisiä ja vaelsivat Eurooppaan 1200-luvulla Etelä-Venäjältä ja Kaukasukselta.

Tähän tulokseen tuli geneetikko Eran Elhaik Johns Hopkinsin yliopistosta Yhdysvalloista. Hän tutki tietokantaa, jossa oli kartoitettu runsaat 500 000 yhden emäksen monimuotoisuutta lähes 1 300 ihmisestä. Tutkimuksen julkaisi Genome Biology and Evolution.

Tuloksen myötä syntyi uusi historian arvoitus: jollei suuri joukko juutalaisia lähtenytkään Palestiinasta 600-luvulla, mitä Palestiinan juutalaisille tapahtui?

Tiede

Vieras

#3598 Lähde mukaan Keren Kajemet Finland ry:n yhteispohjoismaiselle matkalle Israeliin

24.01.2013 10:21




22. tammikuuta 2013 klo 10:19


Lähden mukaan Keren Kajemet Finland ry:n järjestämälle upealla yhteispohjoismaiselle matkalle Israeliin viikoksi

Israelin valtion täyttäessä huhtikuussa 65 vuotta kevät Israelissa on kauneimmillaan. Keren Kajemet Finland ry on sunnittelemassa yhteispohjoismaista viikon kestävää matkaa Israeliin 14-21.4.2013. Ohjelman sisällön ovat suunnitelleet Pohjoismaiden paikalliset toimistot yhteistyössä KKL:n Jerusalemin turismiosaston kanssa. Oheinen matkaohjelma (kts. tästä linkistä) on vasta luonnos, jota vielä täydennetään ja joitakin muutoksiakin voi tulla. Se antaa kuitenkin jo melko hyvän kuvan siitä, mitä ohjelma tulee sisältämään. Retkiohjelmaan kuuluu muun ohjelman lisäksi tutustumista myös useampaan KKL:n ympäristökohteeseen ja niiden joukossa kunkin maan lahjoituksilla rahoittamiin projekteihin.

Tarkoituksena on saada bussillinen (n. 50 henkeä) osallistujia eli n. 10-12 henkeä kustakin maasta, eli Suomesta, Ruotsista, Norjasta ja Tanskasta.
Koska matka on yhteispohjoismainen, tulee opastuskieli olemaan englanti.
Alustavasti suomalaisille on varattu10-15 paikkaa Toiviomatkojen suorille lennoille.Toiviomatkojen Hki-Tel Aviv-Hki -lentomatkan hinta on 550 euroa ja lentoaikataulu:

AY1921 Helsinki – Tel Aviv klo 06.05 – 10.25
AY1922 Tel Aviv – Helsinki klo 11.15 – 15.50

Yöpymisiä on 7 hyvän tason hotelleissa, joista 2 Jerusalemissa Hotel Leonardo http://fi.hotels.com/ho271865/leonardo-jerusalem-jerusalem-israel/ ja 5 Tel Avivissa Hotel Metropolitan http://fi.hotels.com/ho249363/metropolitan-hotel-tel-aviv-israel/. Huoneita on nyt varattu näistä hotelleista ja viimeinen peruutusaika, jonka jälkeen veloitetaan 100%:n maksu on 13.2.2013. Paikallisten kustannusten hinta riippuu ryhmän koosta, mitä enemmän osallistujia sitä halvempi hinta. Matkan hinnaksi/hlö tulee n. 1300-1400 euroa. Yhdenhengen huoneen lisä on 380 euroa.
Hinnat sisältävät siis lennot, hotellit, mainitut ateriat, kuljetukset, oppaan, kaikki sisäänpääsyliput käyntikohteisiin sekä 1lt:n vesipullon/päivä/hlö.
Tänä ajankohtana kevät on jo pitkällä Israelissa ja luonto kauneimmillaan. Koska Israelin 65-vuotisitsenäisyyspäivä Yom Ha'atsmaut on juuri tähän aikaan, Israelissa tulee varmasti olemaan paljon ryhmiä eri puolilta maailmaa ja hotellitkin ovat hyvin varattuja.
KKL toivoo, että myös Suomesta saataisiin ryhmä osallistumaan tälle matkalle.
Mikäli tämä matka herättää kiinnostusta, lisätietoja voi tiedustella numerosta +358 (0)50 512 4624 tai sähköpostitse KKL@kolumbus.fi.
Takaisin




Vieras

#3599 Ulkolinja: Juutalaiset USA:n ruorissa?

24.01.2013 16:23



Ulkolinja: Juutalaiset USA:n ruorissa?


Juutalaiset USA:n ruorissa?. Yhdysvalloissa juutalaisten AIPAC -järjestön väitetään kontrolloivan pörssikauppaa, elokuvateollisuutta, mediaa ja valtakunnanpolitiikkaa. Miten AIPAC toimii, vai ovatko puheet juutalaisten ylivallasta vain myytti?

SARJA Ulkolinja: Juutalaiset USA:n ruorissa? »

Dokumentit ja fakta›DokumentitFaktaYhteiskunta

http://areena.yle.fi/tv/1229181

 

 

http://areena.yle.fi/static/mk/images/previews/b1/b15f5c86267c4bbe9868dc0590621c...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Vieras

#3600 Israel loukkasi Libanonin ilmatilaa

25.01.2013 00:09



Israel loukkasi Libanonin ilmatilaa

Ainakin 12 Israelin ilmavoimien lentokonetta loukkasi keskiviikon vastaisena yönä Libanonin ilmatilaa, mikä on vastoin YK:n päätöslauselmaa numero 1701, raportoi Libanonin armeijan johto. Israelilaisia koneita on havaittu useammalla Libanonin alueella. Paikallinen media muistutti, että päätöslauselmassa numero 1701 Israelia kehotetaan kunnioittamaan Libanonin itsenäisyyttä.



Kommentoi adressia




Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…