Suomen HALLITUKSEN pyydettävä anteeksi Israelilta!

Janus Putkonen

#4251 Israelin strategiaministeri: 'Kohteet Iranissa voidaan tuhota muutamassa tunnissa'

13.08.2013 08:04

Washington Postille antamassaan haastattelussa Israelin strategiaministeri Yuval Steinitz arvioi, että Iranin ydinohjelmaan liittyvät kohteet olisi tuhottavissa ilmapommituksilla muutamassa tunnissa.

Lähde: Israel National News, Channel 7
Toimittaja: Janus Putkonen
13.8.2013, Verkkomedia.org

Israelin strategiaministeri: 'Kohteet Iranissa voidaan tuhota muutamassa tunnissa'

Israelin strategiaministerin mukaan kansainvälisen yhteisön tulee tehdä Iranille selväksi, että sillä on ainoastaan kaksi vaihtoehtoa: lopettaa ydiohjelmansa vapaaehtoisesti, tai nähdä sen tuhoutuminen brutaalilla voimalla. Strategiaministeri lausui ukaasinsa Washinton Postin haastattelussa.

Ministerin mukaan Iranin ydinohjelman kohteiden tuhoaminen on täysin mahdollista ja hänen mukaansa ilmaiskut kestäisivät ainoastaan muutaman tunnin.

Steinitz ei ole huolissaan mahdollisuudesta, että Iran voisi ampua ohjuksia Israeliin vastauksenaan yhdistetyin voimin tehtäviin iskuihin sen laitoksia vastaan. Hänen mukaansa kyseiset vastahyökkäykset aiheuttaisivat ainoastaan "erittäin rajoitettuja vahinkoja" selittäen, että Israelilla olisi kyky torjua laukaistuja ohjuksia.

Iranin uusi presidentti Hassan Rouhani on ilmaissut halunsa jatkaa neuvotteluja kansainvälisen yhteisön kanssa maansa ydinohjelmasta.

Israelin hallinto on kuitenkin varoittanut maailmaa siitä, ettei sen tulisi vakuuttua Rouhanin julkisista lausunnoista. "Tietenkin hän haluaa lisää keskusteluja. Hän haluaa vain puhua, puhua ja puhua. Ja kun kaikki ovat kiireisiä puhuessaan hänen kanssaan, hän itse on kiireinen rikastaessaan uraania," sanoi pääministeri Netanyahu tavatessaan USA:n kongressin jäseniä, jotka olivat vierailulla Israelissa.

Steinitzin näkemys on samansuuntainen. "Rouhani on charmikas, hän on viekas, ja hän hymyilee - aina pommiin saakka," ministeri sanoi Washington Postille. Israel vaatiikin yhä lisää painostusta Irania vastaan.

Israel ja Yhdysvallat ovat toistuvasti väittäneet, että Iran tavoittelisi ydinasetta. Tälle väitteelle ei ole kuitenkaan esitetty koskaan mitään todisteita tueksi eikä lukemattomat kansainvälisen atomijärjestö IAEA:n tarkastukset ole antaneet sellaisesta mitään viittettä.

Tiedusteluviranomaiset ja kansainväliset järjestöt ovat toistuvasti todenneet, ettei ole mitään näyttöä siitä, että Iran tavoittelisi ydinasetta. Iranin korkein johtaja on lausunut fatwan, ettei Iranilla saa olla ydinasetta, eikä sellaista saa tavoitella. Iranin johto onkin toistuvasti vakuuttanut, että sen ydinohjelma on yksinomaan laillinen ja rauhanomainen. Iran on allekirjoittanut ydinaseiden leviämistä rajoittavan NPT-sopimuksen, toisin kuin Israel, jolla on arviolta 200-300 ydinasetta arsenaalissaan.

Toimittajan kommentti:

Silmissäni totuus on päinvastainen kuin strategiaministeri koittaa meitä harhauttaa. Viikkojen ilmapommituskampanjakaan ei antaisi mitään takeita siitä, että syvälle maan alle siirretyt strategiset tuotantolaitokset olisivat tuhottuja, tai että mitään peruuttamatonta olisi teknisessä mielessä tapahtunut. Paljon vaarallista ydinsaastetta leviäisi tosin koko alueelle, ja samalla kaikkialle levittyvä sotilaallinen eskalaatio.

Olisiko näillä uhkarohkeilla - suorastaan hulluilla - pommituksilla mitään käytännön merkitystä, on täysin epäselvää. Ensin pitäisi olla edes jotain todisteita uhasta, jonka Iran ohjelmineen ja laitoksineen mahdollisesti loisi Israelille tai kenellekään muullekaan. Tästä eivät ole vakuuttuneita ainakaan Kiina, Venäjä eikä Intia. Enkä myöskään minä.

Iran ei ole tehnyt elettäkään valmistellakseen hyökkäystä mitään maata vastaan. Iran puolustautuu sionistista hallintoa vastaan, ei hyökkää, ja siinä on moraalinen ja ratkaiseva ero. Eikä kaikki juutalaiset todellakaan ole sionisteja.

Raivoisat Iranin pommitukset ja vastauksena niihin ammutut arviolta 2 500 Iranin ballistista ohjusta... On mahdotonta uskoa, etteikö juuri Iranin massiivinen vastaus aiheuttaisi suurinta ajateltavissa olevaa tuhoa laajoilla alueilla ja kaikkia sitä vastaan hyökänneitä maita sekä intressejä vastaan. Näin on toistuvasti varoitettu.

Iranin Shahab-ohjukset tuhoavat kerralla kokonaisia kortteleita, tukikohtia, tuotantolaitoksia ja kaupunginosia. Me siis puhumme korkealta taivaalta putoavista teräsmöhkäleistä - "junavaunuista" - täynnä voimakasta räjähdettä.

Iranin laivasto ja merimaaliohjukset lakaisevat pinnalta muutamassa vuorokaudessa koko merialueen tankkeriliikenteen ja ison liudan sotalaivoja Persianlahdelta sekä Hormuzin salmesta, jonka miinoitus tapahtuu vain tuntien sisällä pommitusten alkamisesta.

Öljyhanat Lähi-idästä katkeaisivat tehokkaiden Sunburn-merimaaliohjusten ja niiden laukaisualustojen maastoutuessa korkeiden ja vaikeakulkuisten kalliorantojen luoliin ja pienet sukellusveneet asettuisivat väijytysasemiin hyvän suojan niille antavan Persianlahden syvyyksiin. Pinnalla - omista luolistaan - partioisivat sadat ohjuksin aseistetut Iranin erikoisjoukkojen pikaveneet:

- Daavid vs. Goljat.

Jo ensimmäisen viikon aikana puhumme kolminkertaisesta raakaöljyn hinnannoususta maailmanmarkkinoilla ja sotatoimien piiskatessa tuotantolaitokset, terminaalit ja supertankkerit savuaviksi romukasoiksi - toipuminen ja jälleenrakennus veisi vuosia - jonka jälkeen maailmantaloudesta sellaisena kuin sen olemme oppineet tuntemaan, ei olisikaan juuri mitään jäljellä. Sekö onkin kaiken tarkoitus?

Se mistä Steinitz puhuu "parin tunnin operaationa" on nähdäkseni pikemminkin jopa parin vuosikymmenen ajan kestävä ja järjettömyyksiin saakka etenevä kansainvälisen poliittiikan sekasotku ja tuhoava suursota. Miksi tämä hulluus ja psykopatia?

Ehkä paras kommentti kuultiin entisen ja maansa hallintoon kyllästyneen Israelin tiedustelupomon suusta vain jokin aika sitten: "Netanyahu ja hänen hallintonsa jäsenet ovat messiaanisia." He siis pitävät itseään jotenkin jumalallisina?

Tämä näyttää sopivan paremmin kuin hyvin niille pyramidin huipulta politiikkaa ohjaaville kansainvälisille pankkiireille, jotka tähtäävät historialliseen tavoitteeseensa: yhteen maailmanhallitukseen, johon päästäkseen juuri näännyttävät suursodat ovat tehokas väylä: hajoita ja hallitse.

Suuren johtokunnan, Illuminatin, luomassa maailmanjärjestyksessä ei ole sijaa sen paremmin Israelille, kuin millekään muullekaan kansallisvaltiolle, joten olisiko parempi antaa tämän ultra-sionistien hallinnon tuhota itsensä ja "messiaanisuutensa" ennen tavoiteltua hegemoniaa - Uutta maailmanjärjestystä?

Nähdäkseni Tel-Avivin tehtävä on käynnistää seuraava suursota, eikä selvitä siitä. Sodassa ei ole voittajia, mutta niiden jälkitilanteessa piilee pirullisia juonia ja kavalia, ahneuden luomia tavoitteita. Sotien syyt kannattaa oppia - arvioida niiden vaikuttimet ja suhtautua niiden odotettaviin seurauksiin hyvin vakavasti.

Väitän, että juutalaiset Israelissa ovat näinä päivinä kenties maailman vaarallisimmalla tavalla harhaanjohdettu kansa. Pelolla lietsottuja, ja tilanne on siksi koko ihmiskunnalle nyt erittäin vaikea.

Janus Putkonen

Janus Putkonen @ 13.8.2013 1:41
Uusi turistirysä Israeliin!

#4252 Re: Jerusalemin Gay Pride sujui kohtalaisen rauhallisesti

13.08.2013 08:29

#4246: Sodoman ja Gomorran kotimaa! - Jerusalemin Gay Pride sujui kohtalaisen rauhallisesti 

 Israel voisi liputtaa sateenkaarilipuilla väylän Tel Avivista Jerusalemin kautta Kuolleelle Merelle, jossa mm. Sodoma ja Gomorra sijaitsivat. Sinne voisi perustaa muistomuseon tuhottujen kaupunkilaisten muistoksi ja kunniaksi kuten Yad Vashem Jerusalemissa. Kaiken maailman sorrettujen ja tuhottujen homojen muistomerkki ja toimintapiste olisi varmasti melkoinen imagovoitto kaiken uskonnollisen krääsän ja paatoksen vastapainoksi!

Tel Aviv pyrkii virallisesti saamaan sille annetun ”valkoisen kaupungin” tittelin lisäksi ”maailman homokaupungin” arvonimen ja kunnian. Ehkäpä sana valkoinen tulisi muuttaa muotoon ”sateenkaaren värinen”, se ehkä paremmin kuvaisi kaupungin johdon pyrkimyksiä.

Tel Aviv äänestettiin maailman parhaaksi gay-kaupungiksi ennen esimerkiksi New Yorkia ja Lontoota lentoyhtiö American Airlinesin ja www.gaycities.com -sivuston järjestämässä kilpailussa.

Tel Aviv toi voiton kotiin 43 prosentilla äänistä. Toiseksi tullut New York sai äänistä ainoastaan 14%. Tel Avivissa, joka on tunnettu avoimesta asenteestaan HBT-liikettä kohtaan (homoseksuaalit, biseksuaalit ja transvestiitit), järjestetään joka vuosi gay-festivaali ja muita tapahtumia, jotka houkuttelevat monia HBT-turisteja koko maailmasta.

Vuoden 2012 Gay Pride -festivaali järjestetään 8. kesäkuuta 2012 ja festivaalille odotetaan yli 100 000 vierailijaa. Viime vuonna Tel Avivin festivaalilla vieraili 5 000 turistia mm. Britetistä, Yhdysvalloista, Saksasta, Hollannista ja Pohjoismaista.
American Airlinesin kotisivuilla vierailleita on viimeisen kuukauden aikana pyydetty äänestämään suosituinta gay-kaupunkia. Äänestys sisälsi kategoriat paras yöelämä, paras ruoka, hienoimmat rannat ja hauskin gay-paraati.
Tulos osoittaa, että Tel Avivin ja New Yorkin jälkeen Toronto sai äänestyksessä 7 prosenttia äänistä, San Paulo 6%, Madrid ja Lontoo 5% ja New Orleans yhdessä Mexiko Cityn kanssa 4%.

 

Israel palkkaa homoja imagokampanjaansa

Israel palkkaa homoseksuaaleja epäviralliseksi lähettiläikseen eri puolille maailmaa. Tarkoituksena on parantaa Israelin imagoa maailmalla korostamalla moniarvoisuutta, sanoi diplomatiasta vastaava ministeriö.

  •  

http://img.yle.fi/uutiset/ulkomaat/article5000766.ece/ALTERNATES/w580/israel+hom...

 Israelilaissotilas liittyi pride-kulkueeseen Jerusalemissa heinäkuussa 2011. Kuva: Jim Hollander / EPA

Ministeriö on julkistanut erilaisista vapaaehtoisista koostuvan ydinjoukon, jotka puhuvat Israelista eri maissa. Verkkosivullaan julkistamassa viestissä ministeriö rohkaisee vähemmistöjä ja homoyhteisön jäseniä liittymään kampanjaan.

Ministeriön tiedottajan mukaan ihmisten mieleen ei useinkaan nouse homoyhteisöt, kun he ajattelevat Israelia. Israelissa on kuitenkin suuria seksuaalisten vähemmistöjen yhteisöjä.

Lähteet:AP
Rysä vai rysähdys?!

#4253 Re: Re: Jerusalemin Gay Pride sujui kohtalaisen rauhallisesti

13.08.2013 12:46

#4252: Uusi turistirysä Israeliin! - Re: Jerusalemin Gay Pride sujui kohtalaisen rauhallisesti 

 Israel on näköjään tehnyt pesäeron menneisyyden "sortajaansa", joka käski kohtelemaan todella tylysti nyt näköjään niin rakkaita homoja!

3.Mooseksen kirja:
18:22 Älä makaa miehenpuolen kanssa, niinkuin naisen kanssa maataan; se on kauhistus.
20:13 Jos joku makaa miehenpuolen kanssa, niinkuin naisen kanssa maataan, tekevät he molemmat kauhistuksen; heidät rangaistakoon kuolemalla, he ovat verivelan alaiset.

Harkitkaa tätä, neuvotelkaa ja puhukaa!

#4254 Gibealaisten ilkityö

13.08.2013 13:16

Tuomarien kirja:
19:1 Siihen aikaan, kun ei ollut kuningasta Israelissa, asui eräs leeviläinen mies muukalaisena Efraimin vuoriston perukoilla, ja hän otti itselleen sivuvaimon Juudan Beetlehemistä. >> Jakeen lisätiedot
19:2 Mutta hänen sivuvaimonsa oli hänelle uskoton ja meni hänen luotansa isänsä kotiin Juudan Beetlehemiin, ja hän oli siellä jonkun aikaa, neljä kuukautta.
19:3 Sitten hänen miehensä nousi ja lähti hänen jälkeensä viihdytelläkseen häntä ja palauttaakseen hänet luokseen; ja hänellä oli mukanaan palvelija ja aasipari. Ja nainen vei hänet isänsä kotiin; ja kun naisen isä näki hänet, riensi hän iloisena häntä vastaan.
19:4 Ja hänen appensa, naisen isä, pidätteli häntä, niin että hän viipyi hänen luonaan kolme päivää; he söivät ja joivat ja olivat siellä yötä.
19:5 Neljäntenä päivänä hän varhain aamulla nousi lähteäkseen; mutta naisen isä sanoi vävyllensä: "Vahvista itseäsi leipäpalalla; sitten saatte lähteä."
19:6 Niin he istuivat, söivät ja joivat molemmat yhdessä. Sitten naisen isä sanoi miehelle: "Suostu jäämään yöksi, ja olkoon sydämesi iloinen."
19:7 Mutta mies nousi lähteäksensä; silloin hänen appensa pyysi häntä pyytämällä, ja hän jäi sinne vielä yöksi.
19:8 Viidentenä päivänä hän varhain aamulla nousi lähteäksensä, mutta naisen isä sanoi hänelle: "Vahvista itseäsi, ja viipykää iltapäivään asti." Niin he söivät toistensa kanssa.
19:9 Ja mies nousi lähteäkseen sivuvaimonsa ja palvelijansa kanssa, mutta hänen appensa, naisen isä, sanoi hänelle: "Katso, päivä kallistuu iltaan, jääkää yöksi; päivä on menemässä mailleen, jää tänne yöksi, ja olkoon sydämesi iloinen. Nouskaa huomenna varhain matkallenne, ja lähde sitten majallesi."
19:10 Mutta mies ei tahtonut jäädä yöksi, vaan nousi ja lähti ja tuli Jebuksen, se on Jerusalemin, kohdalle, mukanaan satuloitu aasipari ja sivuvaimonsa.
19:11 Kun he olivat Jebuksen luona ja päivä oli kohta laskemassa, sanoi palvelija isännälleen: "Tule, poiketkaamme tuohon jebusilaisten kaupunkiin ja yöpykäämme sinne."
19:12 Mutta hänen isäntänsä vastasi hänelle: "Emme poikkea vieraitten kaupunkiin, jotka eivät ole israelilaisia, vaan menemme edelleen Gibeaan asti."
19:13 Ja hän sanoi palvelijallensa: "Tule, pyrkikäämme toiseen paikkaan, yöpykäämme Gibeaan tai Raamaan."
19:14 Niin he jatkoivat matkaansa, ja aurinko laski heiltä lähellä Gibeaa, joka on Benjaminissa.
19:15 Ja he poikkesivat Gibeaan yöpyäkseen sinne. Hän tuli sinne ja istuutui kaupungin torille, mutta ei kukaan ottanut heitä yöksi huoneeseen.
19:16 Ja katso, illalla tuli vanha mies työstään kedolta; hän oli Efraimin vuoristosta ja asui muukalaisena Gibeassa. Mutta sen paikkakunnan miehet olivat benjaminilaisia.
19:17 Ja kun hän nosti silmänsä, näki hän matkamiehen kaupungin torilla. Silloin vanha mies sanoi: "Minne olet matkalla ja mistä tulet?"
19:18 Hän vastasi hänelle sanoen: "Me olemme matkalla Juudan Beetlehemistä Efraimin vuoriston perukoille; sieltä minä olen kotoisin ja olen käynyt Juudan Beetlehemissä asti. Olen matkalla Herran huoneeseen, mutta ei kukaan ota minua huoneeseen.
19:19 Meillä on sekä olkia että muuta rehua aaseillemme, niin myös leipää ja viiniä minulle itselleni ja palvelijattarellesi ja nuorelle miehelle, joka on palvelijasi kanssa, niin ettei meiltä mitään puutu."
19:20 Vanha mies sanoi: "Rauha sinulle! Minun asiani on, jos sinulta jotakin puuttuisi. Älä vain jää yöksi tähän torille."
19:21 Ja hän vei hänet taloonsa ja teki aaseille appeen. Ja he pesivät jalkansa ja söivät ja joivat.
19:22 Ja kun he olivat ilahduttamassa sydäntänsä, niin katso, kaupungin miehet, kelvottomat miehet, piirittivät talon, kolkuttivat ovelle ja sanoivat vanhalle miehelle, talon isännälle, näin: "Tuo tänne se mies, joka tuli sinun taloosi, ryhtyäksemme häneen."
19:23 Mutta mies, talon isäntä, meni ulos heidän luokseen ja sanoi heille: "Älkää, veljeni, älkää tehkö niin pahoin! Kun kerran tämä mies on tullut minun talooni, älkää tehkö sellaista häpeällistä tekoa.
19:24 Katso, täällä on minun tyttäreni, joka on neitsyt, ja tämän miehen sivuvaimo. Minä tuon heidät tänne; tehkää heille väkivaltaa, tehkää heille, mitä tahdotte, mutta tälle miehelle älkää tehkö sellaista häpeällistä tekoa."
19:25 Mutta miehet eivät tahtoneet häntä kuulla. Silloin mies tarttui sivuvaimoonsa ja vei hänet heidän luoksensa kadulle, ja he yhtyivät häneen ja pitelivät häntä pahoin koko yön aina aamuun asti, ja vasta aamun sarastaessa he hänet päästivät.
19:26 Ja päivän koittaessa vaimo tuli ja kaatui sen miehen talon oven eteen, jonka talossa hänen isäntänsä oli, ja makasi siinä, kunnes päivä valkeni.
19:27 Kun hänen isäntänsä aamulla nousi ja avasi talon oven ja tuli ulos lähteäksensä matkalle, niin katso, hänen sivuvaimonsa makasi talon oven edessä, kädet kynnyksellä.
19:28 Hän sanoi hänelle: "Nouse ja lähtekäämme!" Mutta vastausta ei tullut. Silloin mies nosti hänet aasin selkään, nousi ja lähti kotiinsa.
19:29 Mutta kotiin tultuaan hän otti veitsen, tarttui sivuvaimoonsa ja paloitteli hänet luineen kaikkineen kahdeksitoista kappaleeksi ja lähetti ne kaikkialle Israelin alueelle.
19:30 Ja jokainen, joka sen näki, sanoi: "Mitään sellaista ei ole tapahtunut eikä nähty siitä päivästä lähtien, jona israelilaiset tulivat Egyptin maasta, aina tähän päivään saakka. Harkitkaa tätä, neuvotelkaa ja puhukaa."

KOMINFORM

#4255 Israel rakentaa miehitetyille alueille lähes 1200 uutta laitonta asuntoa

14.08.2013 17:26

Israel rakentaa miehitetyille alueille lähes 1200 uutta laitonta asuntoa



Israel ilmoitti vain kolme päivää ennen palestiinalaisten ja Israelin viranomaisten niin sanottuja uusia rauhanneuvotteluita suunnitelmistaan rakentaa lähes 1200 uutta laitonta asuntoa miehitetyille palestiinalaisalueille.

Israelin asuntoministeri Uri Ariel sanoi lauantaina, että 1187 asuntoa on saanut lopullisen hyväksynnän, kertoi uutistoimisto Press TV sunnuntaina.

Hän sanoi, että 793 asuntoa rakennetaan Itä-Jerusalemiin (East al-Quds) ja 394 asuntoa miehitetyn Länsirannan Maaleh Adumim Efratin ja Arielin kaupunginosiin.

Israelin asuntoministeri totesi lisäksi, että Tel Avivin hallinto aikoo jatkaa ja laajentaa siirtokuntien rakentamista

"Jatkamme asuntojen markkinointia... se on oikein tällä hetkellä sionismille ja taloudelle", Ariel totesi.

Toimenpide torpedoi tehokkaasti yritykset käynnistää pitkään pysähdyksissä olleet neuvottelut Israelin ja Palestiinan johtajin välillä ja syventää siten edelleen epäluottamusta osapuolten välillä.

Palestiinalaishallinnon presidentti Mahmud Abbas on jo kauan sanonut, että hän ei jatka keskusteluja ilman Israelin siirtokuntarakentamisen jäädyttämistä. Hän kuitenkin antoi periksi Yhdysvaltain painostukselle neuvotteluiden jatkamisesta.

YK:ssa ja useimmissa maissa Israelin siirtokunnat katsotaan laittomiksi, koska alueet liitettiin Israeliin kuuden päivän sodassa vuonna 1967 ja siirtokunnat ovat siten vastoin Geneven sopimuksia, jotka kieltävät rakentamisen miehitetyille alueille. Palestiinalaiset pyrkivät luomaan itsenäisen valtion alueella, johon sisältyvät Länsiranta, Itä-Jerusalem ja Gazan alue ja vaativat Israelia vetäytymään miehitetyiltä palestiinalaisalueilta.

Tel Aviv on kuitenkin kieltäytynyt palaamasta vuoden 1967 rajoille ja on haluton keskustelemaan Itä-Jerusalemin kysymyksestä.

Yli puoli miljoonaa israelilaista asuu yli 120:ssa laittomasti rakennetussa siirtokunnassa Israelin miehitettyä Länsirannan ja Itä-Jerusalemin palestiinalaisalueet vuonna 1967.

Fars News Agency / KOMINFORM

http://english.farsnews.com/newstext.aspx?nn=13920520001133



KOMINFORM
http://www.kominform.eu
vieras

#4256 Magneettimedian Kärkkäisen tempaus

15.08.2013 11:15



Kaleva: Israel suuttui ylivieskalaisen halpakauppaketjun tempauksesta - "Kopioitu suoraan mielipuolelta"

Magneettimedia on satoihintuhansiin koteihin jaettava ilmaisjakelulehti.
Magneettimedia on satoihintuhansiin koteihin jaettava ilmaisjakelulehti.

Marjo Sormunen
Julkaistu: 15.8.2013 8:19

"mielipuolen kirjoituksia" Tavarataloketju Kärkkäisen julkaiseman Magneettimedian epäillyt juutalaisvastaiset artikkelit ovat suututtaneet nyt Israelin Suomen-suurlähettilään.

Israelin Suomen-suurlähettiläs Dan Ashbel arvostelee kovin sanoin Magneettimediaa. Ashbel puhui asiasta viikonloppuna myös oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin (r.) kanssa Pietarsaaressa, kertoo Kaleva.

- Olen nähnyt joitakin kirjoituksia englanniksi, koska muutamat niistä on kopioitu suoraan mielipuolelta Yhdysvalloista. Ne ovat potaskaa ja lokakampanjaa. En tiedä miksi ja mitä ne edistävät, Ashbel sanoo.

Magneettimedia on satoihintuhansiin koteihin jaettava ilmaisjakelulehti, jota julkaisee tavarataloketju Kärkkäinen Pohjois-Pohjanmaalla ja Lahdessa.

Asiasta on tehty rikosilmoituksia ja apulaisvaltakunnansyyttäjä syyttää Magneettimedia-lehden päätoimittajaa Juha Kärkkäistä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

- Juutalaisviha on sairaus. En voi ymmärtää, kuinka näin voi tehdä 2000-luvulla vapaassa maassa ja avoimessa yhteiskunnassa sen jälkeen, kun toisessa maailmansodassa murhattiin kuusi miljoonaa viatonta ihmistä, joiden ainoa rikos oli syntyä juutalaisiksi, Ashbel sanoo.

Lehden mukaan Ashbel kysyi viikonloppuna Henrikssonilta, onko Magneettimedialla oikeus julkaista juutalaisvastaisia kirjoituksia. Oikeusministeri lupasi ottaa asiasta selvää.

Magneettimedian julkaisija Juha Kärkkäinen vastaa Kalevan mukaan kritiikkiin kysymällä, pystyykö kukaan kertomaan hänelle yhdenkään asian lehden kirjoituksissa, joka ei pidä paikkaansa.
Juhani Starczewski
Adressin tekijä

#4257 Hyvä Keren Kayemeth LeIsrael'n (KKL) - Juutalaisen kansallisrahaston ystävä!

15.08.2013 14:23

 

Hyvä Keren Kayemeth LeIsrael'n (KKL) - Juutalaisen kansallisrahaston ystävä!

Kesä Suomessa alkaa olla ohi ja syksy tekee tuloaan. Nyt Sinulla olisi oiva tilaisuus päästä viikon tauolle Suomen marraskuisesta pimeydestä ja erinomainen mahdol...lisuus saada tutustua Keren Kayemeth LeIsrael'n (KKL) - Juutalaisen kansallisrahaston sekä rahoittamiin että rakennuttamiin kohteisiin Negevin autiomaassa. KKL perustettiin vuonna 1901 ja se on jo 112 vuoden ajan kehittänyt Israelin infrastruktuuria saamillaan maailmanlaajuisilla lahjoituksilla. KKL on yksi maailman vanhimpia ekologisia järjestöjä.

Keren Kajemet Finland ry on yhdessä Keren Kayemeth LeIsrael'n turismiosaston kanssa järjestämässä erittäin mielenkiintoista ryhmämatkaa Israeliin 8-15.11.2013. Tarkempaa tietoa matkasta:

Matkan hinta sisältää kaikki palvelut. Tervetuloa mukaan!

Ystävällisin syysterveisin,

Keren Kajemet Finland ry

Ethel Salutskij, puheenjohtaja

--
Ethel Salutskij
President
Keren Kajemet Finland ry
Töölönkatu 56 B 33
FI-00250 Helsinki
FINLAND
Tel. +358 (0)9 444 450
Mobile: +358 (0)50 512 4624
E-mail: KKL@kolumbus.fi
www.kkl.fi
www.kkl.org.il
IL

#4258 Israel teki ilmaiskun Gazaan rauhanneuvottelujen alla

15.08.2013 15:52


Vieras

#4260 Suomi tuomitsee kristinuskoon kääntyneen varmaan kuolemaan

15.08.2013 19:35




Lue kristinuskoon kääntyneen Markin tarina ja allekirjoita hänen Suomeen jäämistään tukeva adressi linkistä.


http://www.adressit.com/antakaa_turvapaikka_kristitylle_markille

http://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/kotimaa/3575/suomi_karkottaa_kristityn_miehen_kuolema_odottaa_egyptissa

Ylen A-studio raportoi 15.7. egyptiläisestä turvapaikanhakija Markista, joka Maahanmuuttoviraston ja Helsingin hallinto-oikeuden päätöksellä käännytetään kotimaahansa. Yli kolme vuotta Suomessa asuneella Markilla on alle kuukausi aikaa poistua maasta. Markille karkotus tarkoittaa valmistautumista vankeuteen, kidutukseen ja kuolemaan. Hänellä on Egyptin oikeuslaitoksen dokumentti, jonka mukaan hänet on vuonna 2011 tuomittu 15 vuodeksi kuritushuoneeseen.

- Koska olen kristitty, minut tapetaan varmasti. Minut pidätetään heti lentokentällä, koska minut on tuomittu Egyptissä, Mark sanoi A-studiossa.

Kääntyminen ja tuomio kiistettiin

Mark on entinen muslimi, jota on jo aiemmin Egyptissä pidetty ja kidutettu vankilassa. Hänen isänsä kuului Muslimiveljeskuntaan, joka pyrki hallintojärjestelmän kaatamiseen. Viime vuonna Mark kuitenkin kääntyi kristityksi. Suomen International Evangelical Churchin (IEC) pastori Timo Keskitalo kastoi hänet joulukuussa.

Kastetta edelsi koko syksyn ajan jatkunut opetus kristinuskon perusteista. Siitä huolimatta Maahanmuuttovirasto ja hallinto-oikeus eivät usko, että Mark on aidosti kristitty, joten hän ei saa turvapaikkaa uskonnollisiin syihin vedoten. Ne myös kiistävät Egyptissä annetun tuomion aitouden.

Maahanmuuttoviraston mukaan turvapaikanhakijat muuttavat uskontoaan usein, mutta yleensä siitä on viitteitä jo varhain. Markin tapauksessa kastetodistus saapui virastoon vasta kielteisen päätöksen jälkeen.

Hallinto-oikeus kommentoi Markin kristillisyyttä 28.6 seuraavasti: "Mark on oleskellut pitkään Suomessa ennen kääntymistään kristinuskoon. Hänen aviovaimonsa on aikaisemmin kääntynyt muslimiksi. Ei ole uskottavaa, että aviomies tällaisessa tilanteessa kääntyy kristinuskoon."

Timo Keskitalo protestoi A-studiossa hallinto-oikeuden perustelua.

- Jos uskotaan, että vaimo on voinut kääntyä muslimiksi, millä perusteella sitten uskotaan, että mies ei voi kääntyä kristityksi. Jos uskotaan toinen, täytyy uskoa myös toinen.

Markin venäläinen vaimo ja kuusi vuotta täyttävä poika käännytettiin jo tammikuussa Venäjälle. Kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden perheenjäsenten käännyttäminen eri maihin on yleistä.

- Sydämeni on särkynyt, koska rakastan poikaani, Mark kertoi A-studiossa.

Mark ei saanut todistaa uskoaan

Timo Keskitalo on täysin vakuuttunut siitä, että Mark on todella uskossa. Hän on tavannut Markin vuoden ajan useamman kerran viikossa.

- Hän on ollut koko ajan vapaaehtoinen vastuunkantaja. Hän on esimerkiksi pitänyt usein puheenvuoroja seurakunnassa, Keskitalo kertoo.

- Markin kääntymisestä todistavat lukuisat keskustelut, rukousyhteys - hän on rukoillut usein vapaasti ääneen - ja osallistuminen kotiraamattupiiriin viikoittain. Hän on myös asunut Vivamon raamattukylässä. Se on intensiivinen asumisen muoto, jossa on vaikea olla jotain muuta kuin mitä on.

Keskitalo voisi lisäksi helposti kerätä 50 uskovalta lausunnot siitä, että Mark on kristitty.

Mark ei itse ajatellut, että kääntyminen parantaisi hänen mahdollisuuksiaan saada turvapaikka.

- Halusin kääntyä, koska halusin löytää itseni ja saada apua henkisiin ongelmiin, joista olen kärsinyt vuosikausia, hän perusteli A-studiossa.
Maahanmuuttoviraston turvapaikkayksikön tulosaluejohtajan Juha Similän mukaan, jos kielteisen päätöksen jälkeen tulee uusi peruste harkita turvapaikan antamista, hakija saatetaan kutsua uuteen haastatteluun. Markin tapauksessa haastatteluun ei suostuttu eikä myöskään Keskitaloa kutsuttu todistamaan.

Similä luettelee yleisiä syitä siihen, miksi kääntyminen kyseenalaistetaan. Niitä ovat kristinuskon heikko tuntemus, seurakuntaan osallistumisen puute ja aiemman uskonnon harjoittamisen jatkaminen. Markia eivät kosketa nämä syyt, mutta Suomen oikeusjärjestelmä ei ole siitä tietoinen, koska se on tehnyt päätöksensä ilman todistusaineistoa.

Markin saaman tuomion oikeudellisuuteen ei uskota, koska se ei täsmää Maahanmuuttoviraston saamaan maatietoon Egyptistä. Antero Leitzinger vastaa sen hankinnasta. A-studiossa hän sanoi, että enää vuonna 2011 ei ole voitu tällaista tuomiota langettaa. Asia olisi mahdollista selvittää Egyptin tuomioistuimelta, mutta siihen ei ole resursseja. Vaikka tuomio olisikin todellinen, Leitzingerilla riittää luottamusta maan armeijaan.

- Armeijalla on kädet täynnä töitä ja vankilat täynnä. En usko että ne ovat kovin innokkaita vanhoja asioita selvittämään.

Juha Similä ei halua kommentoida tätä Leitzingerin näkemystä Egyptin tämän hetken oikeusjärjestelyistä.

"Pitää olla yhteydessä päättäjiin"

Timo Keskitalo ei usko, että Markista enää kuullaan, jos hän palaa Egyptiin. Hän rohkaisee uskovia rukoilemaan ja kritisoimaan Suomen oikeusjärjestelmää.

- Pitää olla yhteydessä päättäjiin asiasta. Tässä on tapahtunut kolme ihmisoikeusrikkomusta. Mark on pyytänyt suojelua, mutta oikeus ei ole tutkinut hänen esittämiään todisteita, Suomen viranomaiset ovat hajottaneet hänen perheensä ja uskonnonvapautta on rikottu. Markilla ei ole Egyptissä oikeutta olla kristitty.

IL

#4261 Ruotsin kuningasparin huiveista nousi kohu

15.08.2013 20:12


Vieras

#4262 Re: Suomi tuomitsee kristinuskoon kääntyneen varmaan kuolemaan

15.08.2013 21:16

#4260: - Suomi tuomitsee kristinuskoon kääntyneen varmaan kuolemaan

 

 

 

15.8.
YK pelkää koptien joutuvan Egyptin väkivaltaisuuksien kärsijöiksi

YK:n edustajien pelko on, että Egyptin väkivaltaisuudet kohdennetaan koptivähemmistöön. Paikallinen kansalaisjärjestö on jo raportoinut kymmenistä kirkkoja vastaan tehdyistä kostoiskuista.
Ulkomaat

YK-edustajat pelkäävät, että Egyptin koptit joutuvat maata riepottelevien väkivaltaisuuksien kärsijöiksi. Koptit ovat Egyptin kristitty vähemmistö, ja he ovat ennenkin joutuneet keskenään kiistelevien uskontokuntien ja vähemmistöryhmien vihan kohteiksi.

Keskiviikkona islamisteja edustavan, vallasta syrjäytetyn presidentti Muhammad Mursin kannattajat polttivat koptien kirkkoja. Kirkkojen polttaminen oli kosto siitä, että Egyptin turvallisuusjoukot hajottivat islamistien istumamielenosoitukset pääkaupungissa Kairossa.

YK-virkailijoiden mukaan kasvava määrä koptien kirkkoja ja muita rakennuksia on tuhottu Assiutissa, Fayumissa, Minyassa ja Sohagissa. Näiden uskotaan olleen kostoiskuja Kairon tapahtumista.

Egyptiläisen kansalaisjärjestön mukaan keskiviikkona on isketty liki 40:een koptien omistamaan rakennukseen. Iskujen kohteina on ollut kirkkoja, luostareita, kouluja ja koptien omistamia kauppoja.

Kopteja on noin kuudesta kymmeneen prosenttia Egyptin väestöstä, eli noin viidestä noin 8,5 miljoonaan.

 

 

 

Juhani Starczewski
Adressin tekijä

#4263 Päivitys sunnuntaina 18.8.2013

18.08.2013 19:47

Ei lasten leikkiä-näyttely 
Näyttely tulossa Jyväskylän pääkirjaston ala-aulaan 2.-14.9.2013

Vapaudenkatu 39–41,  40100 JYVÄSKYLÄ

Näyttelyn avajaiset maanantaina 2.9.2013 klo 18-
Avauksen suorittaa Israelin Suomen suurlähettiläs Dan Ashbel
mukana Jyväskylän kaupunginjohtaja Markku Andersson ja
Jyväskylän seurakunnan kirkkoherra Arto Viitala

Laulu Jorma Pollari säestys Saara Mörsky, piano
Viulu Victoria Kiuru säestys Saara Mörsky, piano
Tanssi Ritva Turunen


Näyttely avoinna ma 2.- pe 6.9 ja ma 9.-13.9 klo 8-20 sekä la 7.9. ja la 14.9. klo 10-16 (käynti huoltoväylän kautta)

Olet Sydämellisesti tervetullut!

Näyttelyn on tuottanut Suomeen Jerusalemin Jad Vashem-museo yhteistyössä Israel-ystävyystoimikunnan kanssa:

Israel-ystävyystoimikunta:
FIDA Internationalin Israel- ja juutalaistyön valiokunta
Gesher Hajetsia ry
ICEJ Suomen osasto ry, Israelin ystävyysseura ry
Keren Kajemet Finland ry
Patmos Lähetyssäätiö
Shorashim Fellowship
Suomen Evankelisluterilaisen Kansanlähetyksen Israel-toimikunta
Suomen Karmel-yhdistys ry
Suomen Kristillisdemokraatit rp
Suomen WIZO ry
Suomi-Israel yhdistysten liitto ry

Näyttelyä ovat tukeneet:
Kirkkohallitus
Suomen juutalainen kulttuuriperinneyhdistys ry
Naham ry
Radio Dei
TV7
Toiviomatkat

"And to them will I give in my house and within my walls a memorial and a name (a "yad vashem")... that shall not be cut off."
(Isaiah, chapter 56, verse 5)
"Heille minä annan huoneessani ja muurieni sisällä muistomerkin ja nimen, joka on poikia ja tyttäriä parempi; 
minä annan heille iankaikkisen nimen, joka ei häviä."
Jesaja 56:5

Jyväskylän näyttelyn vastuu- ja yhteyshenkilö on
Juhani Starczewski
Keren Kajemet Finland ry:n jäsen
www.kkl.fi/ 
+358 40 757 3537 
juhani.starczewski@elisanet.fi
 

Ei lasten leikkiä -näyttely on varattu vuonna 2013 seuraavasti:

Kesäkuu
viikot 24-25 Keuruu

Syyskuu
viikot 36-37 Jyväskylä
Viikot 38-39 Heinola

Loka/Marraskuu
Viikot 40-41 Tampere
Viikot 44-45 Suvelan kappeli ev.lut

Joulukuu
viikot 49-50 Kainuu

Lisätietoja näyttelystä antaa:

John Remes
Israel-ystävyystoimikunnan puheenjohtaja
john.remes@saunalahti.fi
puh. 044-377 3377

http://www.isokirja.fi/suurtapahtumat/juhannuskonferenssi/konferenssiuutisia/holokausti_lasten_silmin 


 


 

Kuvat Martti Kortelainen

http://www1.yadvashem.org/yv/en/exhibitions/nochildsplay/intro.asp

Jad Vashemin kokoama näyttely Ei lasten leikkiä on kertomus eloonjäämisestä ja lasten kamppailusta pitää kiinni elämästä. Holokaustin aikana murhatusta
kuudesta miljoonasta juutalaisesta noin puolitoista miljoonaa oli lapsia. Eloonjääneiden lasten lukumäärä on arvioitu vain tuhansissa. Näyttely kertoo lasten
yrityksistä säilyttää lapsuutensa ja nuoruutensa holokaustin keskellä.
Jerusalemissa toimiva Jad Vashem -museo ja koulutuskeskus perustettiin Israelin parlamentin aloitteesta vuonna 1953. Keskuksen vastuulla on juutalaisen
kansan holokaustin aikaisen historian dokumentointi, jokaisen kuuden miljoonan holokaustin uhrin muiston ja tarinan säilyttäminen sekä holokaustin merkityksen
välittäminen tuleville sukupolville. Jad Vashemissa vierailee vuosittain noin miljoona kävijää.
Sen lisäksi keskus vie kiertäviä näyttelyitä eri puolille maailmaa. Näyttelyiden tarkoitus on lisätä tietoutta holokaustista ja sen monista universaaleista
opetuksista. Jad Vashemin näyttelyitä on ollut esillä mm. YK:n päämajassa New Yorkissa ja Euroopan parlamentissa Brysselissä. Ei lasten leikkiä on
ensimmäinen Jad Vashemin näyttely Suomessa ja tuodaan suomalaisen yleisön nähtäville yhteistyössä Israel-ystävyystoimikunnan kanssa.
Näyttely tullaan näkemään myös muualla Suomessa.
Tutustu Jad Vashemin verkkomateriaaliin aiheesta

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 Keren Kajemet Finland ry
http://www.kkl.fi   

     

Pushke eli Sininen Lipas:
http://www.elisanet.fi/juhani.starczewski/Pushke.htm

Muita juttuja KKL:sta:

KKL:n Yhteispohjoismainen matka 14.-21.4.2013 Israeliin
Go Green Nordic Independence Day Mission

KKL:n toimintakertomus vuodelta 2012


Israelin 64. itsenäisyyspäivä 26.4.2012!
http://www.elisanet.fi/juhani.starczewski/Israelin_64._itsenaisyyspaiva.htm

Tule tukemaan ja onnittelemaan Israelia ja Keren Kayemeth LeiIsraelia!
http://www.elisanet.fi/juhani.starczewski/Israel_64v_KKL_110v.htm

Tule mukaan onnittelemaan 175-vuotiasta Jyväskylää puunistutuksin Israelin maahan!
http://www.elisanet.fi/juhani.starczewski/Onnittele_Jyvaskyla_175!.htm

Keren Kajemet Finland ry säännöt:
http://www.elisanet.fi/juhani.starczewski/KKL_saannot.htm

Keren Kajemet Finland ry vuosikokous 6.3.2012:
http://www.elisanet.fi/juhani.starczewski/KKL-vuosikokous_6.3.2012.htm

Keren Kajemet Finland ry ajankohtaista
http://www.elisanet.fi/juhani.starczewski/keren_kajemet_finland_ry_9.12.2011.htm

Keren Kajemet Finland ry
http://www.elisanet.fi/juhani.starczewski/keren_kajemet_finland_ry.htm

Keren Kajemet Finland ry tiedote toukokuu 2011
http://www.elisanet.fi/juhani.starczewski/Keren_Kajemet_tiedote_toukokuu_2011.htm

Keren Kajemet on ekologian asialla
http://www.elisanet.fi/juhani.starczewski/Keren_Kajemet_16.2.2011.htm

Keren Kajemet eli juutalainen kansallisrahasto ja se on perustettu vuonna 1901
http://www.elisanet.fi/juhani.starczewski/Keren_Kajemet_Juutalainen_kansallisrahasto.htm


Metsien ekologinen ja yhteiskunnallinen merkitys - Israelin metsissä tapahtuva hiilen eristäminen
http://www.elisanet.fi/juhani.starczewski/KKL_metsien_merkitys.htm

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Laita sähköpostia Juhanille

Kotisivu

Juhani Starczewski
Vieras

#4264 Ei lasten leikkiä-näyttely - päivitys pe 23.8.2013

23.08.2013 15:39

23.08.2013 18:29Ei lasten leikkiä-näyttely
Näyttely Jyväskylän pääkirjaston ala-aula 2.-14.9.2013
Vapaudenkatu 39–41,  40100 JYVÄSKYLÄ
http://www.elisanet.fi/juhani.starczewski/Ei_lasten_leikkia-nayttely.htm

Näyttelyn avajaiset Minnansalissa maanantaina 2.9.2013 klo 18-
Avauksen suorittaa Israelin Suomen suurlähettiläs Dan Ashbel
mukana Jyväskylän kaupunginjohtaja Markku Andersson ja
Jyväskylän seurakunnan kirkkoherra Arto Viitala

Laulu  Korpivaeltajat säestys Saara Mörsky, piano
Viulu Victoria Kiuru säestys Saara Mörsky, piano
Tanssi Minna Pietiläinen

Näyttely avoinna ma 2.- pe 6.9 ja ma 9.-13.9 klo 8-20 sekä la 7.9. ja la 14.9. klo 10-16 (käynti huoltoväylän kautta)

Olet Sydämellisesti tervetullut!

Näyttelyn on tuottanut Suomeen Jerusalemin Jad Vashem-museo yhteistyössä Israel-ystävyystoimikunnan kanssa:

Israel-ystävyystoimikunta:
FIDA Internationalin Israel- ja juutalaistyön valiokunta
Gesher Hajetsia ry
ICEJ Suomen osasto ry, Israelin ystävyysseura ry
Keren Kajemet Finland ry
Patmos Lähetyssäätiö
Shorashim Fellowship
Suomen Evankelisluterilaisen Kansanlähetyksen Israel-toimikunta
Suomen Karmel-yhdistys ry
Suomen Kristillisdemokraatit rp
Suomen WIZO ry
Suomi-Israel yhdistysten liitto ry

Näyttelyä ovat tukeneet:
Kirkkohallitus
Suomen juutalainen kulttuuriperinneyhdistys ry
Naham ry
Radio Dei
TV7
Toiviomatkat

"And to them will I give in my house and within my walls a memorial and a name (a "yad vashem")... that shall not be cut off."
(Isaiah, chapter 56, verse 5)
"Heille minä annan huoneessani ja muurieni sisällä muistomerkin ja nimen, joka on poikia ja tyttäriä parempi;
minä annan heille iankaikkisen nimen, joka ei häviä."
Jesaja 56:5

Jyväskylän näyttelyn järjestäjä
Keren Kajemet Finland ry:n  Jyväskylän työryhmä
Jyväskylän näyttelyn vastuu- ja yhteyshenkilö on
Juhani Starczewski
www.kkl.fi/
+358 40 757 3537 begin_of_the_skype_highlighting +358 40 757 3537 end_of_the_skype_highlighting
juhani.starczewski@elisanet.fi

Ei lasten leikkiä -näyttely on varattu vuonna 2013 seuraavasti:

Syyskuu
viikot 36-37 Jyväskylä
Viikot 38-39 Heinola

Loka/Marraskuu
Viikot 40-41 Tampere
Viikot 44-45 Suvelan kappeli ev.lut

Joulukuu
viikot 49-50 Kainuu

Lisätietoja näyttelystä antaa:

John Remes
Israel-ystävyystoimikunnan puheenjohtaja
john.remes@saunalahti.fi
puh. 044-377 3377 begin_of_the_skype_highlighting 044-377 3377 end_of_the_skype_highlighting
http://www.isokirja.fi/suurtapahtumat/juhannuskonferenssi/konferenssiuutisia/holokausti_lasten_silmin

About Yad Vashem | The Holocaust | Research | Digital Collections |Education & E-learning | Museum | Exhibitions | Remembrance | Righteous | Visiting
http://www1.yadvashem.org/yv/en/exhibitions/nochildsplay/intro.asp

Jad Vashemin kokoama näyttely Ei lasten leikkiä on kertomus eloonjäämisestä ja lasten kamppailusta pitää kiinni elämästä. Holokaustin aikana murhatusta
kuudesta miljoonasta juutalaisesta noin puolitoista miljoonaa oli lapsia. Eloonjääneiden lasten lukumäärä on arvioitu vain tuhansissa. Näyttely kertoo lasten
yrityksistä säilyttää lapsuutensa ja nuoruutensa holokaustin keskellä.

Jerusalemissa toimiva Jad Vashem -museo ja koulutuskeskus perustettiin Israelin parlamentin aloitteesta vuonna 1953. Keskuksen vastuulla on juutalaisen
kansan holokaustin aikaisen historian dokumentointi, jokaisen kuuden miljoonan holokaustin uhrin muiston ja tarinan säilyttäminen sekä holokaustin merkityksen
välittäminen tuleville sukupolville. Jad Vashemissa vierailee vuosittain noin miljoona kävijää.

Sen lisäksi keskus vie kiertäviä näyttelyitä eri puolille maailmaa. Näyttelyiden tarkoitus on lisätä tietoutta holokaustista ja sen monista universaaleista
opetuksista. Jad Vashemin näyttelyitä on ollut esillä mm. YK:n päämajassa New Yorkissa ja Euroopan parlamentissa Brysselissä. Ei lasten leikkiä on
ensimmäinen Jad Vashemin näyttely Suomessa ja tuodaan suomalaisen yleisön nähtäville yhteistyössä Israel-ystävyystoimikunnan kanssa.
Näyttely tullaan näkemään myös muualla Suomessa.
Tutustu Jad Vashemin verkkomateriaaliin aiheesta:
http://www.yadvashem.org/yv/en/exhibitions/nochildsplay/index.asp

Juhani Starczewski

#4265 Kaupunginkirkon sytyttäjä tavoittamatta

25.08.2013 09:28

Nyt me uskovat autamme rukouksin kirkkoherra Arto Viitalan johtamaa Jyväskylän seurakuntaa ja poliisia saamaan kiinni nuo tuhopolttajat! Ei ole pimeyttä, ei pilkkopimeää, johon voisivat piiloutua väärintekijät. Saattaako joku niin piiloon piiloutua, etten minä häntä näe? sanoo Herra. Enkö minä täytä taivasta ja maata? sanoo Herra. Vaan sinä, kun rukoilet, mene kammioosi ja sulje ovesi ja rukoile Isääsi, joka on salassa; ja sinun Isäsi, joka salassa näkee, maksaa sinulle julkisesti. Lopputulos on VARMA!

http://www.ksml.fi/uutiset/keski-suomi/kaupunginkirkon-sytyttaja-tavoittamatta/1367056
Juhani Starczewski
Adressin tekijä

#4267 Jyväskyläläisvaltuutettu sai ilkeän vihaviestin

25.08.2013 16:02

http://www.ksml.fi/uutiset/keski-suomi/kaupunginvaltuutettu-sai-ilkean-vihaviestin/1367207

Kiitos Yläkertaan, Poliisille ja kaikille asian puolesta rukoilleille ja toimineille, että lähettäjä selvisi!
Juhani Starczewski

#4270 Ei lasten leikkiä-näyttely Jyväskylän pääkirjaston ala-aula 2.-14.9.2013

27.08.2013 10:57

Ohessa on suurlähettiläs DAN ASHBELin vastaukset kysymyksiin:

1. Näyttelyn teema on hyvin poikkeuksellinen. Minkä keskeisen viestin toivotte näyttelyn kertovan sitä katsomaan tuleville oppilaille?

Taipumuksena on, että shoahiin eli holokaustiin viitataan usein tilastojen kautta. Tavallisesti meille esitetään lukuja, joiden avulla pyritään antamaan parempi käsitys viattomiin lapsiin ja aikuisiin kohdistuneesta käsittämättömästä murhasta. Tämän näyttelyn tarkoituksena on antaa kasvot holokaustin uhreille, erityisesti sen nuorille uhreille. Näyttely tuo esille ihmiset, jotka yrittivät säilyttää ihmisyytensä joka tilanteessa. Holokaustin kauhut ovat tämän elämisen ponnistuksen taustalla ja samalla suurissa määrin myös osa sitä.

2. Holokaust on useille tämän päivän lapsille ja nuorille hyvin kaukainen tapahtuma. Miksi mielestänne siitä tarvitsee vielä puhua?

Inhimillisenä päämääränä on estää vastaavan laajuisen rikoksen toistuminen. Kuuden miljoonan ihmisen systemaattinen tappaminen vain sen takia, että he olivat syntyneet tiettyyn ryhmään, on ennenkuulumatonta. Silti emme voi olla varmoja, etteikö tällainen rikos tapahtuisi uudelleen. Jos unohdamme menneisyyden, vaarana on että menneisyyden tapahtumat toistuvat.

3. Tämä näyttely välittää yhden hyvin kipeän näkökulman toisen maailmansodan aikaiseen juutalaisten kansanmurhaan, jossa ei säästetty edes pieniä lapsia. Onko laajemman tähän teemaan liittyvän yhteiskunnallisen keskustelun herättäminen niin Suomessa kuin Euroopassa yhä paikallaan?

Muistakaamme, että 1,5 miljoonan lapsen silmitön murha tapahtui Euroopassa. Se oli alle 80 vuotta sitten. Jotkut holokaustista selviytyneistä lapsista ovat yhä keskuudessamme. Emme voi jättää huomiotta osia Euroopan historiasta. Suomi on osa Eurooppaa ja siten holokaust on myös osa Suomen historiaa.

4. Onko olemassa vaara, että rasismin ja vihan äänien vahvistuessa EU:n alueen valtioissa puhe holokaustista liitetäänkin ns. vihapuheisiin?

Holokaustin ja sen mahdollistaneen ideologian tunteminen ja niistä oppiminen on yksi keino, jonka avulla voidaan varoittaa ennakolta niistä tahoista, jotka käyttävät vihapuhetta viattomia ryhmiä vastaan yhteiskunnassamme.

Holokaustin tunteminen auttaa ennaltaehkäisemään muukalaispelkoa.

5. Ovatko holokaustin tapahtumat koskettaneet jotenkin Teidän lähipiiriänne?

Kuulun sukupolveen, joka ei tuntenut isovanhempiaan. Kaikki vanhempieni perheenjäsenet, jotka jäivät Eurooppaan, eivät selviytyneet natsien "tappokoneesta".

Vanhempani pakenivat Saksasta vuonna 1939 ja viettivät kymmenen vuotta Mantšuriassa. Vasta tämän jälkeen he lopulta saavuttivat "turvasataman" Israelissa.

6. Kuinka itse kertoisitte kouluikäiselle lapselle holokaustin tapahtumista?

Tärkeintä on, että lapset oppivat sekä holokaustin taustoista että sen aikana tapahtuneista rikoksista. On tärkeää esittää aito kuva siitä, miten juutalaiset elivät ennen holokaustia. Näin holokausti-kokemuksen kauhut voidaan tuoda lähemmäksi nuoria ihmisiä, jotka elävät suhteellisen vakaassa ja turvallisessa ympäristössä.



Ohessa on suurlähettiläs DAN ASHBELin vastaukset kysymyksiin englanniksi.

No Child´s Play -exhibition - questions:

1. The theme of the exhibition is very unique. What would be the central message that you wish this exhibition would convey to the pupils who come to see the exhibition?

There is a tendency to refer to the Shoah/Holocaust statistically. Usually we're faced with numbers that try to give a perception of the unperceivable murder of innocent children and adults. This exhibition tries to give the victims, especially the young victims, a face. It shows human beings that try to keep their humanity in every situation. The horrors are in the background and, at the same time, very much part of this attempt to live.

2. For many children and youth of today, holocaust may seem a very distant event. Why do you think we still have to talk about it?

It is a human goal to prevent another crime of this dimension. The systematic killing of 6 million people only because they were born to a certain group is unprecedented. We cannot be sure, however, that a crime like this will not happen again. If we forget the past we run the danger of repeating it.

3. This exhibition looks at the genocide of the Jews during the II World War from a very painful angle: this was a genocide in which not even small children were saved. Do you think that a wider discussion on this theme should be raised up in our societies in Finland and in Europe?

Remember, the indiscriminate murder of one and a half million children happened in Europe. It happened less than 80 years ago. Some of the children who survived are still with us. We must not choose to ignore parts of Europe's history. Finland is part of Europe and therefore the Holocaust is also a part of Finland's history.

4. Is there a danger that a talk about holocaust would be associated with the so-called "hate speech", when the voices of racism and hate are strengthening in the EU states?

Learning and knowing about the Holocaust and the ideology that enabled this crime is one of the ways to warn, in advance, against those who use hate speech against innocent groups in the society. Knowing about the Holocaust should assist in preventing xenophobia.

5. Have the events of holocaust touched you and your family in some way?

I belong to a generation that did not know their grandparents. All members of my parents' family who remained in Europe did not survive the Nazi murder machine. My parents escaped Germany in 1939 and after 10 years in Manchuria, finally reached a safe haven in Israel.

6. How would you yourself tell about the holocaust to a school child?

It is of utmost importance that children learn both about the background and about the crimes. It is important to portray a genuine picture of the lives of Jews before the Holocaust that will bring the horror of this experience closer to young people who live in a relatively calm and safe environment.

http://www.elisanet.fi/juhani.starczewski/Ei_lasten_leikkia-nayttely.htm
Juhani Starczewski
Adressin tekijä

#4271 Suurlähettiläs Dan Ashbel

28.08.2013 14:09

http://embassies.gov.il/helsinki/AboutTheEmbassy/Pages/Suurl%C3%A4hettil%C3%A4s.aspx

Dan Ashbel syntyi Tel Avivissa vuonna 1949. Hän on
naimisissa Zehavan kanssa ja heillä on kolme lasta.


Ashbel opiskeli maantiedettä ja englantilaista
kirjallisuutta Haifan yliopistossa ja suoritti myöhemmin valtiotieteiden
maisterin tutkinnon keskittyen Lähi-itään.

Työskenneltyään opettajana Kfar Hasidimissa Ashbel
siirtyi Israelin ulkoministeriön palvelukseen vuonna 1975. Ashbel on
työskennellyt useissa diplomaattitehtävissä Saksassa (Bonn), Itävallassa (Wien),
Isossa-Britanniassa (Lontoo), Yhdysvalloissa (Philadelphia) ja Israelissa.

Vuosina 2005-2009 hän palveli Israelin
suurlähettiläänä Itävallassa ja Sloveniassa sekä Israelin pysyvänä edustajana
Euroopan yhteistyö- ja turvallisuusjärjestö Etyjissä ja YK:n Wienissä
sijaitsevissa kansainvälisissä elimissä. Vuosina 2009-2011 Ashbel toimi Israelin
parlamentin Knessetin diplomaattisena neuvonantajana.

Marraskuusta 2011 lukien Dan Ashbel työskentelee
Israelin suurlähettiläänä Suomessa ja Virossa (asemapaikkana Suomi).
Juhani Starczewski

#4272 Vastauksia Soini!

29.08.2013 14:02

Perussuomalaiset olivat Jyväskylän Kävelykadulla ke 28.8.2013 ja kävin Soinin jutusilla.

ILTALEHTUI to 29.8.2013 sivu 8:

Otsikolla: Vastauksia Soini!

Juhani Starczewski vaatii Soinia myöntämään, että hänen politiikkansa ja uskontonsa ovat ristiriidassa.Katolinen kirkko ajaa yhdentyvää Eurooppaa, mutta Soini ei.

+++++

Kysyin Soinilta, eikö ole ristiriitaista, kun hän aktiivikatolisena ajaa Suomea takaisin kansal-lisvaltioksi, vaikka katolisuus ajaa yhdentyvää Eurooppaa ja maailmaa. Katoliset poliitikot Euroopassa ovat samassa linjassa kirkon kanssa ja he toimivat yhdentyvän Euroopan puo-lesta. Kun tästä keskusteltiin, niin Soini myönsi ristiriidan olevan olemassa. Keskutelumme päättyi siihen, että jätetään asia Herralle ja pyydetään Häneltä vastaus ristiriitakysymykseen!

Soinihan ”hurahti” katolisuuteen 1980-luvulla Irlannissa, jossa hän tapasi katolisen nunnan, joka oli hänelle tietääkseni profetoinut jotain, mutta näistähän ei Soini ei ole kertonut, kuten hän Kävelykadullakin mainitsi, ettei nämä asiat ole olleet esillä julkisuudessa.

Tarkennuksena, ettei minulla ole mitään erityistä katolilaisia vastaan, vaikka itse olenkin samassa linjassa uskoni ja ja Suomen kansallisvaltioajatuksen kanssa.

VIIDES MOOSEKSEN KIRJA 32
7. Muistele muinaisia päiviä, ajattele menneiden sukupolvien vuosia. Kysy isältäsi, niin hän sen sinulle ilmoittaa, vanhimmiltasi, niin he sen sinulle sanovat.
8. Kun Korkein jakoi perinnöt kansoille, kun hän erotteli ihmisten lapset, silloin hän määräsi kansojen rajat israelilaisten luvun mukaan.
Apostolien teot:
17:26 Ja hän on tehnyt koko ihmissuvun yhdestä ainoasta asumaan kaikkea maanpiiriä ja on säätänyt heille määrätyt ajat ja heidän asumisensa rajat,
17:27 että he etsisivät Jumalaa, jos ehkä voisivat hapuilemalla hänet löytää - hänet, joka kuitenkaan ei ole kaukana yhdestäkään meistä;
17:28 sillä hänessä me elämme ja liikumme ja olemme, niinkuin myös muutamat teidän ru-noilijoistanne ovat sanoneet: 'Sillä me olemme myös hänen sukuansa.'
Juhani Starczewski

#4273 Shalomterveiset Hämeenlinnan Aulangolta KD:n puoluekokouksesta!

30.08.2013 20:50

Tein lisäysehdotuksen KDn Linjapaperiin sivulle 3 Ulko- ja turvallisuuspolitiikka:

Kristillisdemokraatit haluavat olla yhteistyössä Israelin valtion kanssa.
...
Haluamme olla Raamatun kehotuksen mukaan siunaamassa Israelia.

Haluamme toimia Israelin rinnalla luoden yhteyksiä kaikilla elämän alueilla.

Muistakaapa asiaa, josta huomenna päätetään!

Katsokaapa suora lähetys nettitvstä:
http://www.kristillisdemokraatit.fi/KD/www/fi/index.php
Juhani Starczewski

#4274 Re: Shalomterveiset Hämeenlinnan Aulangolta KD:n puoluekokouksesta!

31.08.2013 08:43

#4273: Juhani Starczewski - Shalomterveiset Hämeenlinnan Aulangolta KD:n puoluekokouksesta! 

 

Suomen tulee pysyä asiantuntevana ja puolueettomana rauhanrakentajana Lähi-idän kriisissä samoin kuin muissakin kansainvälisissä kriiseissä. Israelin ja palestiinalaisosapuolen välistä konfliktia ei voida ratkaista ulkopuolelta, vaan rauhan tulee rakentua osapuolten kahdenväliseen sopimukseen. Suomen tulee tukea Israelin oikeutta turvallisiin rajoihin ja edellyttää sen naapurimaita tunnustamaan Israelin oikeus olemassaoloon juutalaisena ja demokraattisena valtiona. Olennaista alueella on pyrkimys rakentaa toimintaa yhteisöllisten arvojen perustalta ilman että vahvistetaan viholliskuvia toinen toisistaan.

Edellä olevan puoluekokous äänesti linjaksi allaolevan sijaan:

Tein lisäysehdotuksen KDn Linjapaperiin sivulle 3 Ulko- ja turvallisuuspolitiikka:

Kristillisdemokraatit haluavat olla yhteistyössä Israelin valtion kanssa.
Haluamme olla Raamatun kehotuksen mukaan siunaamassa Israelia.
Haluamme toimia Israelin rinnalla luoden yhteyksiä kaikilla elämän alueilla.

Katsokaapa suora lähetys puoluekokouksesta nettitvstä:
http://www.kristillisdemokraatit.fi/KD/www/fi/index.php

Juhani Starczewski

#4275 Re: Re: Shalomterveiset Hämeenlinnan Aulangolta KD:n puoluekokouksesta!

31.08.2013 19:02

Sama kohta on myös sivulla Linjapaperin numero-osassa::

87. Lähi-idän konflikti

Suomen tulee pysyä asiantuntevana ja puolueettomana rauhanrakentajana Lähi-idän kriisissä samoin kuin muissakin kansainvälisissä kriiseissä. Israelin ja palestiinalaisosa
puolen välistä konfliktia ei voida ratkaista ulkopuolelta, vaan rauhan tulee rakentua osapuolten kahdenväliseen sopimukseen. Suomen tulee tukea Israelin oikeutta turvallisiin rajoihin ja edellyttää sen naapurimaita tunnustamaan Israelin oikeus olemassaoloon juutalaisena ja
demokraattisena valtiona. Olennaista alueella on pyrkimys rakentaa toimintaa yhteisöllistenarvojen perustalta ilman että vahvistetaan viholliskuvia toinen toisistaan.

http://www.kd.fi/KD/www/fi/yhteystiedot/puolueorganisaatio/Linjapaperi_2013__johdanto_PLH_pa776a776t

Kommentoi adressia




Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…