Suomen HALLITUKSEN pyydettävä anteeksi Israelilta!

Suo siellä, vetelä täällä!
Vieras

#4351 Ministeri toivotti Sini Saarelan tervetulleeksi kotiin

27.12.2013 18:21

Ministeri toivotti Sini Saarelan tervetulleeksi kotiin

Kuva: Markku Ojala

http://www.ksml.fi/incoming/2013/09/29/1025064.jpg/alternates/w480/1025064.jpg...

Ympäristöministeri kirjoitti perjantaina blogiinsa tervetulotoivotuksen Venäjältä palaavalle aktivisti Sini Saarelalle.

17:44 19:25

Vihreiden puheenjohtaja, ympäristöministeri Ville Niinistö toivotti tänään perjantaina blogitekstissään Greenpeace-aktivisti Sini Saarelan tervetulleeksi kotiin. Niinistö kiittää Saarelaa paitsi teoistaan myös tapauksen nostattamasta keskustelusta.

Sini Saarela saapuu takaisin kotimaahansa Suomeen tänään perjantaina.

"Olen iloinen siitä, että kansainvälisen merioikeuden kannalta kyseenalainen pidätyksesi Venäjällä päättyi nopeammin kuin miltä jossain vaiheessa näytti. Suomessa on keskusteltu paljon arktiseen öljynporaukseen liittyvistä riskeistä sinun ansiostasi", Niinistö kirjoitti blogissaan.

"Samoin on keskusteltu siitä, mikä on oikea tapa kiinnittää ihmisten huomiota aikamme suuriin ympäristökriiseihin. Tällaisessa keskustelussa yleensä paljastuu varsin nopeasti keskustelijoiden suhtautuminen ihmisen vastuuseen oman toimintansa seurauksista."

Niinistö vetosi blogissaan samalla siihen, että kaikkien maiden pitäisi asettaa kunnianhimoisempia päästövähennystavoitteita ilmaston lämpenemisen rajoittamiseksi. Hän myös kertoo huolensa napa-alueiden lämpenemisestä.

"Ympäristöministerinä tehtäväni on varmistaa, että Suomen valtio omalta osaltaan edistää arktisen herkän luonnon suojelua sekä kunnianhimoisen ilmastosopimuksen ja päästövähennysten aikaansaamista", Niinistö sanoo.

Lue koko ympäristöministeri Ville Niinistön blogiteksti tästä.

Juhani Starczewski

#4352 Re: Ministeri toivotti Sini Saarelan tervetulleeksi kotiin

27.12.2013 18:24

#4351: -  Ministeri toivotti Sini Saarelan tervetulleeksi kotiin

 Kannattaisi Niinistön keskittyä ensin oman maamme ympäristöön. Viimeaikaiset myrskyt ja nytkin jatkuva vesisade joulukuussa sekä tulvat Pohjanmaalla puhuvat jo puolestaan, että Joku muukin on lämmennyt tälle maamme touhulle kuin ilmasto!

Hän säät ja ilmat säätää
ja aallot tainnuttaa
ja hyisen hallan häätää
ja viljan vartuttaa.
Hän onneen meidät ohjaa,
myös aikaan vaikeaan.

Nyt ollaan vaikeassa ajassa ja vielä vaikeampaan ollaan menossa. Henkilökohtaisesti en usko, että Niinistön edustamilla "arvoilla" suunta muuttuu, päinvastoin!

Ajankohtaista:
Vieras

#4353 Pasi Turunen: YK:n ihmisoikeuskomission Israel-kriittisyys yksipuolista

28.12.2013 17:09

Pasi Turunen: YK:n ihmisoikeuskomission Israel-kriittisyys yksipuolista

28.12.2013 08:02 | Ristin Voitto | RV Uutiset

http://www.seurakuntalainen.fi/filebank/news/images/fullWidth_4023.jpg...

Myös YK:n yleiskokouksen päätöslauselmat jättävät pimentoon muiden maiden ja alueiden ongelmat, blogikirjoituksessa sanotaan.

YK ja erityisesti sen ihmisoikeuskomissio kärsii rappiotilasta, joka näkyy kohtuuttoman runsaana Israel-vastaisten päätöslauselmien tuottamisena, Patmos Lähetyssäätiön toimittaja ja julistustyöntekijä Pasi Turunen väittää blogissaan.

Turusen mukaan pelkästään marraskuun aikana YK:n yleiskokous teki yhdeksän päätöslauselmaa Israelia vastaan. Samaan aikaan yleiskokous ei saanut aikaan ainuttakaan muita maita koskevaa päätöslauselmaa. Vuonna 2013 yleiskokous teki yhteensä 22 Israelin tuomitsevaa päätöslauselmaa ja yhteensä vain neljä, jotka koskivat koko muuta maailmaa.

Turusen mukaan YK:n koneiston "todellinen ongelmalapsi" on kuitenkin järjestön ihmisoikeuskomissio (UNHRC), jonka jäseniksi valittiin hiljattain lisää eräitä maailman pahimpia ihmisoikeusrikkojia, kuten Kiina, Kuuba, Venäjä ja Saudi-Arabia. Komission Israel-vastaisuudesta puolestaan on Turusen mukaan vastuussa ennen kaikkea islamilaisten maiden yhteistyöelin OIC.

Komissio ei ole koko olemassaolonsa aikana laatinut ainuttakaan päätöslauselmaa esimerkiksi Pakistanin, Zimbabwen, Kiinan tai Egyptin ihmisoikeustilanteesta, Turunen kirjoittaa patmos.fi/blogi -sivulla. Esimerkiksi suomalaisen Finnwatch-järjestön Israel-vastainen raportointi nojaa Turusen mukaan silti juuri ihmisoikeuskomission näkemyksiin.

 

Lue Turusen blogikirjoitus tästä.

Juhani Starczewski

#4354 Re: Pasi Turunen: YK:n ihmisoikeuskomission Israel-kriittisyys yksipuolista

28.12.2013 17:11

#4353: Ajankohtaista: - Pasi Turunen: YK:n ihmisoikeuskomission Israel-kriittisyys yksipuolista 

 PSALMIT 2
Turha taistella Heran voideltua vstaan
1. Miksi pakanat pauhaavat ja kansat turhia ajattelevat?
2. Maan kuninkaat nousevat, ruhtinaat yhdessä neuvottelevat Herraa ja hänen voideltuansa vastaan:
3. "Katkaiskaamme heidän kahleensa..., heittäkäämme päältämme heidän köytensä".
4. Hän, joka taivaassa asuu, nauraa; Herra pilkkaa heitä.
5. Kerran hän on puhuva heille vihassansa, peljättävä heitä hirmuisuudessaan:
6. "Minä olen asettanut kuninkaani Siioniin, pyhälle vuorelleni".
7. Minä ilmoitan, mitä Herra on säätänyt. Hän lausui minulle: "Sinä olet minun poikani, tänä päivänä minä sinut synnytin.
8. Ano minulta, niin minä annan pakanakansat sinun perinnöksesi ja maan ääret sinun omiksesi.
9. Rautaisella valtikalla sinä heidät muserrat, niinkuin saviastian sinä särjet heidät."
10. Tulkaa siis järkiinne, kuninkaat, maan tuomarit, ottakaa nuhteesta vaari.
11. Palvelkaa Herraa pelvolla ja iloitkaa vavistuksella.
12. Antakaa suuta pojalle, ettei hän vihastuisi ettekä te hukkuisi tiellänne. Sillä hänen vihansa syttyy äkisti. Autuaat ovat kaikki, jotka häneen turvaavat.

Juhani Starczewski

#4355 Re: Re: Pasi Turunen: YK:n ihmisoikeuskomission Israel-kriittisyys yksipuolista

28.12.2013 17:13

Gavriblock

#4356 Thursday, January 02, 2014

03.01.2014 20:27

http://israblockupdate.blogspot.fi/
Oikeistoon kuuluvien kansanedustajien tehtyä lakialoitteen Jordanin laakson liittämiseksi Israeliin, vasemmisto esitti vastaehdotuksensa, jolla kielletään Juudean ja Samarian liittäminen Israeliin, mikä on yksi omituisimmista lakialoitteista kuin osoituksena juutalaisen kansan eripuraisuudesta. Homopareille luvataan samat oikeudet kuin perinteisille aviopareille, ja ilmainen abortti luvataan kaikille 20 -33-vuotiaille sitä haluaville naisille. Knesset aikoo kiriä maailman vihreimmäksi parlamenttirakennukseksi parissa vuodessa energian säästämiseksi, sanoo puhemies Yuli Edelstein. Israelin arabit eivät halua elää PA:n hallinnon alaisina. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/175808#.UsUZaEC2FDQ
Historiallinen jatkumo!

#4357 Re: Thursday, January 02, 2014

03.01.2014 20:44

#4356: Gavriblock - Thursday, January 02, 2014

Israel profiloituu hienosti Tel Avivin - valittu maailman parhaaksi gay-kaupungiksi - kautta Jerusalemiin, jossa on järjestetty homomarsseja valtion erityissuojeluksessa. Länsirannan ja ns. Jordanin laakson eteläpuolella sijaitsevat myös Sodoman ja Gomorrna alueet, jotka Israel haluaa edelleen pitää vapaana kaiken maailman seksuaalivähemmistöille. Jos nuo alueet joutuisivat Palestiina-valtion läheisyyteen, ei homoseksuaalien pyhin paikka olisikaan enää niin vapaasti vierailun kohteena.

USAn malliin!

#4358 Re: Re: Thursday, January 02, 2014

03.01.2014 20:59

#4357: Historiallinen jatkumo! - Re: Thursday, January 02, 2014

Israel voisi liputtaa sateenkaarilipuilla väylän Tel Avivista Jerusalemin kautta Kuolleelle Merelle, jossa mm. Sodoma ja Gomorra sijaitsivat. Sinne voisi perustaa muistomuseon tuhottujen kaupunkilaisten muistoksi ja kunniaksi kuten Yad Vashem Jerusalemissa. Kaiken maailman sorrettujen ja tuhottujen homojen muistomerkki ja toimintapiste olisi varmasti melkoinen imagovoitto kaiken uskonnollisen krääsän ja paatoksen vastapainoksi!

Tel Aviv pyrkii virallisesti saamaan sille annetun ”valkoisen kaupungin” tittelin lisäksi ”maailman homokaupungin” arvonimen ja kunnian. Ehkäpä sana valkoinen tulisi muuttaa muotoon ”sateenkaaren värinen”, se ehkä paremmin kuvaisi kaupungin johdon pyrkimyksiä.

Tel Aviv äänestettiin maailman parhaaksi gay-kaupungiksi ennen esimerkiksi New Yorkia ja Lontoota lentoyhtiö American Airlinesin ja www.gaycities.com -sivuston järjestämässä kilpailussa.

Tel Aviv toi voiton kotiin 43 prosentilla äänistä. Toiseksi tullut New York sai äänistä ainoastaan 14%. Tel Avivissa, joka on tunnettu avoimesta asenteestaan HBT-liikettä kohtaan (homoseksuaalit, biseksuaalit ja transvestiitit), järjestetään joka vuosi gay-festivaali ja muita tapahtumia, jotka houkuttelevat monia HBT-turisteja koko maailmasta.

Vuoden 2012 Gay Pride -festivaali järjestetään 8. kesäkuuta 2012 ja festivaalille odotetaan yli 100 000 vierailijaa. Viime vuonna Tel Avivin festivaalilla vieraili 5 000 turistia mm. Britetistä, Yhdysvalloista, Saksasta, Hollannista ja Pohjoismaista.
American Airlinesin kotisivuilla vierailleita on viimeisen kuukauden aikana pyydetty äänestämään suosituinta gay-kaupunkia. Äänestys sisälsi kategoriat paras yöelämä, paras ruoka, hienoimmat rannat ja hauskin gay-paraati.
Tulos osoittaa, että Tel Avivin ja New Yorkin jälkeen Toronto sai äänestyksessä 7 prosenttia äänistä, San Paulo 6%, Madrid ja Lontoo 5% ja New Orleans yhdessä Mexiko Cityn kanssa 4%.

 

Israel palkkaa homoja imagokampanjaansa

Israel palkkaa homoseksuaaleja epäviralliseksi lähettiläikseen eri puolille maailmaa. Tarkoituksena on parantaa Israelin imagoa maailmalla korostamalla moniarvoisuutta, sanoi diplomatiasta vastaava ministeriö.

http://img.yle.fi/uutiset/ulkomaat/article5000766.ece/ALTERNATES/w580/israel+hom...

Israelilaissotilas liittyi pride-kulkueeseen Jerusalemissa heinäkuussa 2011. Kuva: Jim Hollander / EPA

Ministeriö on julkistanut erilaisista vapaaehtoisista koostuvan ydinjoukon, jotka puhuvat Israelista eri maissa. Verkkosivullaan julkistamassa viestissä ministeriö rohkaisee vähemmistöjä ja homoyhteisön jäseniä liittymään kampanjaan.

Ministeriön tiedottajan mukaan ihmisten mieleen ei useinkaan nouse homoyhteisöt, kun he ajattelevat Israelia. Israelissa on kuitenkin suuria seksuaalisten vähemmistöjen yhteisöjä.

Lähteet:AP

Sateenkaari liiton merkki!

#4359 Re: Re: Re: Thursday, January 02, 2014

03.01.2014 21:05

#4358: USAn malliin! - Re: Re: Thursday, January 02, 2014

1.Mooseksen kirja:
9:8 Ja Jumala puhui Nooalle ja hänen pojillensa, jotka olivat hänen kanssansa, sanoen:
9:9 "Katso, minä teen liiton teidän ja teidän jälkeläistenne kanssa
9:10 ja kaikkien elävien olentojen kanssa, jotka luonanne ovat, lintujen, karjaeläinten ja kaikkien metsäeläinten kanssa, jotka luonanne ovat, kaikkien kanssa, jotka arkista lähtivät, kaikkien maan eläinten kanssa.
9:11 Minä teen liiton teidän kanssanne: ei koskaan enää pidä kaikkea lihaa hukutettaman vedenpaisumuksella, eikä vedenpaisumus koskaan enää maata turmele."
9:12 Ja Jumala sanoi: "Tämä on sen liiton merkki, jonka minä ikuisiksi ajoiksi teen itseni ja teidän ja kaikkien elävien olentojen välillä, jotka teidän luonanne ovat:
9:13 minä panen kaareni pilviin, ja se on oleva liiton merkkinä minun ja maan välillä.
9:14 Ja kun minä kokoan pilviä maan päälle ja kaari näkyy pilvissä,
9:15 muistan minä liittoni, joka on minun ja teidän ja kaikkien elävien olentojen, kaiken lihan välillä, eikä vesi enää paisu tulvaksi hävittämään kaikkea lihaa.
9:16 Niin kaari on oleva pilvissä, ja minä katselen sitä muistaakseni iankaikkista liittoa Jumalan ja kaikkien elävien olentojen, kaiken lihan välillä, joka maan päällä on."
9:17 Ja Jumala sanoi Nooalle: "Tämä on sen liiton merkki, jonka minä olen tehnyt itseni ja kaiken lihan välillä, joka maan päällä on."

Samaistumiskohde - Holokausti yhdistää!

#4360 Natsi-Saksa vainosi homoja

03.01.2014 21:47

Natsi-Sakahan vainosi ja tappoi myös homoja, romaneja, Jehovan todistajia ja myös polliittisesti väärinajattelevia sekä sotavankeja yms..

Nykyinen Israelin Jumala on toista mieltä!

#4361 Aikaisempi Israelin Jumalakaan ei oikein pitänyt näistä:

03.01.2014 21:49

3.Mooseksen kirja:
18:22 Älä makaa miehenpuolen kanssa, niinkuin naisen kanssa maataan; se on kauhistus.
20:13 Jos joku makaa miehenpuolen kanssa, niinkuin naisen kanssa maataan, tekevät he molemmat kauhistuksen; heidät rangaistakoon kuolemalla, he ovat verivelan alaiset.

Katso, minä teen uutta; nyt se puhkeaa taimelle, ettekö sitä huomaa? Niin, minä teen tien korpeen, virrat erämaahan.

hallituksen hyväksymä 28.9.2013
Vieras

#4362 Helluntailiikkeen Israel-teologisia näkemyksiä

06.01.2014 13:36

 

 

hallituksen hyväksymä 28.9.2013

Helluntailiikkeen Israel-teologisia näkemyksiä

Juutalaisella kansalla on erityinen merkitys koko ihmiskuntaa koskevassa Jumalan pelastussuunnitelmassa.

Israelin valinnan tarkoitus oli levittää tietoisuutta ainoasta oikeasta Jumalasta.

Juutalaiset kutsuttiin Jumalan palvelijaksi ja valkeudeksi kansoille.

 

1 Israelin valinta ei perustunut kansakunnan hengelliseen tai moraaliseen ansioon, vaan Jumalan omaehtoiseen

armovalintaan.

Juutalaisuuden ytimeen kuuluu liiton käsite: Jumala kutsui kansan elämään liittosuhteessa itsensä

kanssa.

 2 Mooseksen kirjojen eli tooran opetukset muodostavat liittodokumentin, joka 

välittää juutalaisille elämisen ja jumalanpalveluksen periaatteet ja ohjeellisen normiston. Niiden

määrittelemältä pohjalta Jumalan omaisuuskansan tuli elää todeksi liittosopimusta.

Yhtäältä tätä liittosopimusta ylläpitää Jumalan ehdoton uskollisuus, toisaalta juutalaisilta edellytetään

kuuliaisuutta Jumalaa kohtaan, mikä tuo heille siunauksen ja kunniapaikan kansojen

keskuudessa. Vastaavasti uskottomuus johtaa liiton rikkomiseen ja siunauksen menettämiseen.

Raamatun historialliset kirjat ja profeetat osoittavat, että Israel ei pysynyt tehdyssä liittosopimuksessa.

Sen epäusko ja tottelemattomuus kansakuntana ei kuitenkaan mitätöinyt

Jumalan valintaa, eikä poistanut Israelin kutsumusta.

Juutalaisten kautta maailma on saanut sekä Jumalan Sanan että Jumalan lähettämän Messiaan,

Kristuksen Jeesuksen. Myös kristinuskon juuret ovat juutalaisuudessa. Paavalin mukaan

pakanakansoista kääntyneet kristityt liittyvät uskon kautta Jumalan perheeseen ja heidät

”oksastetaan Israelin jaloon öljypuuhun”. Niin juutalaisille kuin ei-juutalaisillekin usko Jeesukseen

on välttämätön edellytys ”tosi Israeliin” eli Jumalan kansaan kuulumiselle. Uusi testamentti

lupaa, että myös ”muihin kansoihin kuuluvilla on sama oikeus perintöön kuin juutalaisillakin,

he ovat saman ruumiin jäseniä ja heitä koskee nyt sama lupaus, kun evankeliumi

on johtanut heidät Kristuksen Jeesuksen yhteyteen”.

 

3 Näin Jumala on tehnyt nämä kaksi ihmisryhmää  yhdeksi Jeesuksessa Kristuksessa.4 Uuden testamentin valossa Jumalan kansa

muodostuu Messiaaseen uskovista ihmisistä, ensin juutalaisista ja sitten pakanoista.

 

5  Vanhassa testamentissa juutalaiseksi syntyminen ei automaattisesti taannut liittosopimuksen

 

 

 

tuomaa siunausta. Tämä tulee esille myös Uudessa testamentissa.

 

6 Enemmistö juutalaisista hylkäsi epäuskossaan Jeesuksen jääden siunauksesta osattomaksi. Siitä huolimatta Jumala

pysyi uskollisena kansalleen, jota armovalintaan perustuva jäännös edustaa.

 

7 Abrahamille ja hänen jälkeläisilleen antamallaan lupauksella8 Jumala osoitti juutalaisille pysyväksi

perintömaaksi Kanaanin maan, jonka rajat hän myös itse määritteli.9 Asumiseen tässä

maassa liittyi kuuliaisuuden ehto: maa-alue säilyy Israelilla, mikäli annetut käskyt pidetään, ja

eskatologisissa tapahtumissa.

Perinteisesti on nähty, että maa-alue sijoittuu lopun ajan tapahtumiin ja toimii niiden tärkeänä

näyttämönä. Tämän tulkinnan mukaan Uusi testamentti viittaa useissa kohdin Vanhan testa mentin lupauksiin,

joilla on eskatologinen ja myös maa-alueisiin liittyvä merkitys kuten valtakunta

ja kansa. Osana tätä esimerkiksi viime vuosikymmenten aikana tapahtunut exodus

nähdään ainutlaatuisena todistuksena juutalaisen identiteetin säilymisestä ja samalla myös

osoituksena Jumalan uskollisuudesta omille lupauksilleen. Monet näkevät myös, että Jeesuksen

tulemuksessa Israel ottaa kansana vastaan Jeesuksen Messiaanaan. Tämän nähdään

olevan Aabrahamille ja profeetoille annettujen sekä maa-aluetta että hengellistä perintöä

koskevien lupausten täyttymys.

Toisen näkemyksen mukaan kansa- ja valtakunta-käsitteitä ei voida sitoa maa-alueeseen,

vaan ne koskevat maailmanlaajuista Jumalan kansaa. Tämä kansa koostuu evankeliumin

sanoman vastaanottaneista juutalaisista ja pakanoista.

Teologisista näkemyseroista huolimatta kristittyinä vastuullinen tehtävämme on pitää huolta

siitä, että emme yhdy vihamieliseen ja antisemitistiseen suhtautumiseen juutalaisia kohtaan.

Tarvittaessa nousemme yleistä yhteiskunnallista mielipidettä vastaan ja osoitamme tukemme

Israelille silloin, kun huomaamme antisemitismin nostavan päätään.

Samalla kun tunnustamme Israelin kansan erityisaseman ja roolin pelastushistoriassa, näemme

kristittyjen asenteissa ja käyttäytymisessä myös epäterveitä piirteitä suhteessa Israeliin.

Siksi on tärkeää kiinnittää huomiota muun muassa seuraaviin näkökohtiin:

– Israel on demokraattinen ja itsenäinen valtio. Kristittyjen tehtävä on ensisijaisesti edistää

kaikkien Israelissa asuvien hengellistä, sosiaalista ja aineellista hyvinvointia puuttumatta tarpeettomasti

maan poliittisiin asioihin.

– Kaikkien ihmisten tasavertainen kunnioitus kuuluu kristinuskon keskeisiin ydinarvoihin. Siksi

kristittyjen tulee tukea tasapuolisesti kaikkia avun tarpeessa olevia ihmisiä ja kansanryhmiä

asettamatta ketään erityisasemaan.

– Lähimmäisenrakkauden periaate merkitsee eettistä ja humanitaarista vastuuta sekä väkivallan

hylkäämistä. Epäeettisiä toimia ei tule hyväksyä ja oikeuttaa kansallisuuden perusteella

myöskään Israelin kohdalla. Väkivallan käyttö on kuitenkin aina erotettava oikeutetusta

maan ja kansan turvallisuuden puolustamisesta.

– Juutalaisella kansalla on oma rikas kulttuurinen ja uskonnollinen perinteensä. Eijuutalaisten

uskovien keskuudessa juutalaisen kulttuurin, rituaalien ja traditioiden omaksuminen

ja ihannoiminen voivat kuitenkin saada piirteitä, jotka ovat evankeliumin hengen ja Uuden

testamentin opetuksen vastaisia.

– Raamatun ilmoituksen valossa tehtävämme kristittyinä on siunata juutalaista kansaa ja rukoilla

Israelin puolesta, jotta Jumalan suunnitelma sen kohdalla voisi täydellisesti toteutua.

 

niiden rikkominen johtaa pakkosiirtolaisuuteen. Katumus ja kääntyminen antoi kansalle kuitenkin

mahdollisuuden palata jälleen luvattuun maahan.

 

1 Jes. 49:6; 2:2–4; 42:1; Miika 4:1–4

2. Ms. 20; 5. Ms. 7

Ef. 3:6

Ef. 2:14

1. Piet. 2:9

Room. 9:6–8

Room. 9:27; 11:1–6; Jes. 10:22–23

1. Ms. 12:1

1. Ms. 15:18; 4. Ms. 34

10 

5. Ms. 29:23–28; 30:1–5

 

 

Bileamin Aasi

#4363 Re: Helluntailiikkeen Israel-teologisia näkemyksiä

06.01.2014 13:46

#4362: hallituksen hyväksymä 28.9.2013 - Helluntailiikkeen Israel-teologisia näkemyksiä 

 Tiedoksenne...



Shalom!

Aasi sai eräältä juutalaiselta henkilöltä huolestuneen viestin koskien Järjestöä EAPPI, (Ekumeeninen kumppanuusohjelma Palestiinassa ja Israelissa), joka on Suomen Kirkon ulkomaanavun yhteistyökumppani. Vieraillessaan järjestön nettisivuilla hän välittömästi kiinnitti huomiota järjestön logoon. Helluntailaisena siinä oli hänelle jotain tuttua.

Tuossa logossa on paljon yhteistä Suomen Helluntaikirkon logon kanssa.

Koska logot ovat lähes identtiset, voisi olettaa, että järjestöjen ideologiassakin löytyy yhteisiä suuntaviivoja. Ja niitähän löytyi.

Kun lukee virallista helluntaikirkon tiedotetta helluntailiikkeen Israel-teologiasta, niin siinä sanotaan, että helluntailiikkeessä ilmenee kaksi teologista käsitystä koskien Israelin maa-alueen merkitystä eskatologisissa tapahtumissa, perinteinen ja toinen näkemys, jonka mukaan kansa- ja valtakunta-käsitteitä ei voida sitoa maa-alueeseen, vaan ne koskevat maailmanlaajuista Jumalan kansaa.

On selvää, että tämä toinen näkemys tarkoittaa korvausteologiaa, jota ei mitenkään torjuta, vaan esitetään tasavertaisena perinteisen näkemyksen kanssa.

Nämä näkemykset ovat kuitenkin toistensa vastakohtia, mutta Helluntaikirkko, joka on mukana ekumeniassa, ei voi ottaa kantaa totuuden puolesta, vaan esittää vain ympäripyöreitä lausuntoja.

Kun on kysymyksessä tällainen virallinen tiedote, niin siitä tulisi käydä selvästi ilmi, mikä on helluntaikirkon kanta korvausteologiaan onko se myönteinen vai kielteinen. Nimittäin korvaustelogia on se oleellinen kysymys, joka määrittelee, kuka on Israelin ystävä ja kuka vihollinen, Sitä ei sanota tässä tiedotteessa ja Aasista on täysin selvää, mikä se kanta todellisuudessa on. Se on myönteinen ja helluntaikirkko asettuu toisten kirkkojen rinnalle Israelin vihollisten leiriin.

Israel-teologia ja eskatologia ovat kuin paita ja peppu ja Keravan pappi Esa Hyvönen esittää tämän kaikkien ekumeenisten kirkkojen eskatologian Netmissionin 44 sekunnin videossa. Katso tästä: http://www.uskonet.fi/ukk Se sopii hyvin yhteen kirkojen amillennialismin ja korvausteologian kanssa. Ei mitään salaista ylösottoa (seurakunnalle), 7-vuotista vihan aikaa (Israelille), tuhatvuotista valtakuntaa (Israelille). Jeesus tulee joskus kaukaisessa hämärässä tulevaisuudessa ja kaikki tapahtuu kertarysäyksellä.

Toisaalla Netmissionissa Loimaan pappi Seppo Paldanius tekee naurettavaksi perinteistä helluntailaista Herramme tulee-eskatologiaa (ja samalla myös perinteistä Israel-teologiaa) hutiloivalla esityksellään, josta selvästi paistaa, ettei hän oikein itsekään usko asiaansa.

Myös Juha Partasen artikkeli on Suomen helluntailaisten perinteisen Herramme Tulee-eskatologian (Hartonen/Viksten) vastainen.

On toivottavaa, että mahdollisimman moni lähettäisi näitä posteja eteenpäin totuuden edistämiseksi, koska näyttää, että suuri eksytys, apokalypsin ensimmäinen ratsumies, on jo suuressa määrin vallannut Suomenkin Siionin. Näitä posteja saa myös vapaasti julkaista missä tahansa.


Bileamin Aasi

Juhani Starczewski

#4364 jeshua on Messias!

06.01.2014 19:13


Hän oli ylenkatsottu, ihmisten hylkäämä, kipujen mies ja sairauden tuttava,
jota näkemästä kaikki kasvonsa peittivät, halveksittu, jota emme minäkään pitäneet.
Mutta totisesti, meidän sairautemme hän kantoi, meidän kipumme hän sälytti päällensä.
Me pidimme häntä rangaistuna, Jumalan lyömänä ja vaivaamana,
mutta hän on haavoitettu meidän rikkomustemme tähden, runneltu meidän pahain tekojemme tähden.
Rangaistus oli hänen päällänsä, että meillä rauha olisi, ja hänen haavainsa kautta me olemme paratut.
Me vaelsimme kaikki eksyksissä niinkuin lampaat, kukin meistä poikkesi omalle tielleen.
Mutta Herra heitti hänen päällensä kaikkien meidän syntivelkamme.
Jesaja 53
http://raamattu.uskonkirjat.net/servlet/biblesite.Bible?chp=1&ref=Jes.+53%3A1&rnd=1389034108014

Lähde HS-kuukausiliite

#4365 Suomalaiset naiset intissä Israelin armeijassa

07.01.2014 18:10

Suomalaiset naiset intissä Israelin armeijassa

Jasmin Levit on kotoisin Helsingistä. Ruut Cohen kävi lukiota Vantaalla.

Jasmin Levit vastaa puhelimeen Tel Avivin läheltä Herzliyasta. Hänellä on lounastauko. Ympäriltä kuuluu hepreankielistä puhetta, vahvoja konsonantteja.

Levit puhuu puhelimeen suomea. Hän on 21-vuotias Suomen kansalainen. Hänen äitinsä on suomalainen ja isänsä israelilainen, ja hän on asunut suunnilleen puolet elämästään Israelissa ja puolet Suomessa. Helsingissä hän kävi juutalaista koulua ja Länsi-Helsingin lukiota.

Sitten hän jätti lukion kesken ja lähti armeijaan. Israeliin.

Israelissa kaikki ovat asevelvollisia, myös naiset. Miehet käyvät armeijaa kolme ja naiset kaksi vuotta. Seitsemän kymmenestä miehestä valitsee asepalveluksen, naisista joka toinen - tarjolla on myös siviilipalvelus.

Monessa maassa, kuten Suomessa, naiset voivat suorittaa vapaaehtoisen asepalveluksen, mutta Israelin puolustusvoimat on ainoa armeija, johon kutsutaan myös kaikki naiset.

Jasmin Levit oli 12-vuotias helsinkiläistyttö, kun hän päätti käydä armeijan isänsä kotimaassa. Hän halusi muuttaa takaisin Israeliin, jossa vietti lapsuutensa.

"Jos haluaa olla israelilainen, on hyvä käydä armeija. Kun hakee töitä, kysytään, mitä teit armeijassa."

Levitin koulutoveri Ruut Cohen teki saman havainnon, kun hän muutti Israeliin lukion jälkeen asuttuaan teini-ikänsä Suomessa. Hänenkin isänsä on israelilainen ja äiti suomalainen. Kolmesta sisaruksesta kaksi asuu Israelissa.

"Israelissa kaikki puhuvat armeijasta ja kokemuksistaan siellä. Jos ei ole käynyt armeijaa, jää ulkopuolelle", alikersantti Cohen sanoo puhelimessa - hän on parhaillaan jossain armeijan tukikohdassa Etelä-Israelissa.

"Tiesin aina, että tekisin armeijan. Se oli aina mun päässä."

Toinen maailmansota muutti Lähi-idän. Natsi-Saksan toteuttama kuuden miljoonan juutalaisen kansanmurha käänsi maailman myötätunnon juutalaisten puolelle. Satojatuhansia juutalaisia pakeni vainoa Raamatun maille. Kun Israel vuonna 1948 julistautui itsenäiseksi, ei sitä juuri jaksettu vastustaa, vaikka tiedettiin, että palestiinalaiset jäivät samalla ilman omaa maata.

Seuraavina vuosikymmeninä Israel kävi sotia joka suuntaan. Se puolusti aluettaan ja miehitti ja asutti lisää alueita perustamalla siirtokuntia. YK yritti puuttua tilanteeseen laatimalla päätöslauselmia, joita Israel rikkoi. Maailmaan oli syntynyt juutalaiskysymyksen lisäksi palestiinalaisongelma. Sitä on koetettu ratkoa nyt 65 vuotta.

Arabinaapureista vain Egypti ja Jordania ovat tehneet Israelin kanssa rauhansopimuksen. Libanonin ja Israelin välissä ei ole edes rajaa vaan niin sanottu sininen linja, jota YK valvoo.

Itsenäistymisvuonna 1948 perustettiin Israelin puolustusvoimat (IDF), johon Jasmin Levit ja Ruut Cohen yli puoli vuosisataa myöhemmin hakeutuivat, vapaaehtoisina Suomesta.

Siinä on ollut selittämistä suomalaisille kavereille.

"He eivät ole sanoneet hirveästi mitään. Mutta kyllä se oli heille aikamoinen shokki", Levit sanoo. "Kaksi vuotta!"

On pitänyt selittää, että Israelissa armeija on erilainen kuin Suomessa, varsinkin naisilla. "Duunissa Suomessa sanottiin, että miksi sä haluat mennä tappamaan palestiinalaisia lapsia. Sanoin, ettei se ole niin. Että tutki vähän asiaa ja perehdy siihen."

"Molemmin puolin on väärinkäsityksiä", Levit sanoo ja viittaa Israelin ja palestiinalaisten konfliktiin. "Molemmat haluaisivat elää sovinnossa, mutta se on vaikeata. Ei siinä voi muuta kuin puhua. Ei mikään selviä muuten."

Hän kertoo, että armeija tekee myös hyväntekeväisyyttä. Hän oli mukana, kun israelilaiset sotilaat auttoivat palestiinalaisperheitä -Genesaretinjärven alueella.

Asepalvelus alkoi kolmen viikon alokaskoulutuksella. Levitille se oli järkytys.

"Yhtäkkiä annettiin ase, josta minä olin vastuussa. Jos se hukkuu, joudun vankilaan. Oli paljon perustreeniä, juoksentelua. Oli talvi ja tosi kylmä. Ei ollut kiva juosta sateessa viiden kilon aseen kanssa."

Tukikohta oli aivan Gazan palestiinalaisalueen pohjoispuolella. Juuri noina viikkoina Gazasta ammuttiin Israelin puolelle kymmeniä raketteja. Jotkin osuivat lähelle, mutta siihen tottui. Levit juoksi muiden kanssa pommisuojaan ja odotti, että vaara on ohi.

Alokasajan jälkeen hänestä koulutettiin muiden vapaaehtoisten opettaja. Hän kuvailee tehtäväänsä matkaoppaan työksi: hän opetti ulkomaalaisille tulokkaille sionismia ja terveystietoa ja kiersi heidän kanssaan eri puolilla maata. Monet uusista olivat tulleet Etiopiasta ja Venäjältä. Heille opetettiin, että Israelin armeijassa puhutaan vain hepreaa.

Lopulta kaikki oli kovin erilaista kuin hän oli kuvitellut. Israelin armeija huolehti ulkomaalaisista vapaaehtoisistaan kuin äidittömistä. He saattoivat asua kibbutsissa tai kaupungissa, saivat isäntäperheen, jonka luona ruokailla, vuokrarahaa ja suurempaa päivärahaa kuin israelilaiset varusmiehet. Jos piti hoitaa asioita, sitä varten sai vapaata.

"Oli vaikeita aikoja, jolloin oli ikävä perhettä. Silloin ajattelin, että miksi minä olen täällä. Että oliko se ihan järkevää."

Ulkomaalaiset vapaaehtoiset saavat kahden vuoden aikana kaksi kuukauden mittaista lomaa. Silloin voi matkustaa kotimaahan. Kun Levit saapui ensimmäiselle lomalleen vanhempiensa ja kolmen pikkuveljensä luokse, hän huomasi, että Suomessa kaikki oli ennallaan mutta hän oli muuttunut.

Nyt hän on muuttanut uuteen asuntoon Herzliyassa, käy töissä ja suunnittelee opintojen jatkamista. Suomeen hän tuskin palaa.

Naisia on kolmannes israelin armeijan sotilaista. Heitä on maa-, meri- ja ilmavoimissa, ja he voivat hakeutua lähes kaikkiin samoihin tehtäviin kuin miehet.

Ainakin teoriassa Israelin puolustusvoimat on maailman tasa-arvoisin armeija. Korkeimman oikeuden päätös on päästänyt naiset myös taistelutehtäviin, mutta vain kolme prosenttia naissotilaista on sitä halunnut.

Taistelujoukoissa naisten täytyy suorittaa kolmen vuoden asepalvelus, samoin kuin miesten, ja jatkaa reservin joukoissa 38-vuotiaiksi - siinäkin tapauksessa, että tulevat äideiksi. Ehdot ovat samat kuin miehillä.

Naisia on noussut yhä korkeampiin upseerintehtäviin. Puolet luutnanteista on naisia; everstiluutnanteista ja sitä korkeammista upseereista naisia on 13 prosenttia. Vuonna 2011 nimitettiin ensimmäinen naiskenraali. Vuoden 2006 Libanonin sodassa kaatui ensimmäinen naissotilas.

Kappaleessaan Tel Aviv, Tel Aviv Ultra Bra lauloi israelilaisesta lentosotanaisesta, joka jätti suomalaisen miehen pimeään yöhön huutamaan: Sabrani lausui: "Isänmaa kutsuu" / Ja heilautti kättään hyvästiksi / Israelin valtio / Tarkkaan valvoo kaikkea omaansa.

Armeija on rakentanut imagoaan kauniiden univormupukuisten tyttöjen avulla. Heidän kuviaan löytyy kasapäin verkon pin up -sivuilta. Tällaiset sotilaat ovat kaukana siitä uutisten kasvottomasta IDF:stä, joka kylvää pommeja Gazaan ja lanaa palestiinalaisten öljypuuviljelmät kumoon uusien siirtokuntien tieltä.

Jasmin Levit pääsi armeijasta äskettäin ja meni töihin. Ruut Cohenilla on asepalvelusta jäljellä maaliskuun 2014 loppuun. Alikersanttina hän kouluttaa uusia varusmiehiä, tyttöjä ja poikia, ja opettaa näille myös aseiden käyttöä.

"Huolehdin koko ajan sotilaistani. Välillä nukun kolme tuntia ja ehdin päivän aikana vessaan kahdesti. Se on rankkaa", Cohen sanoo.

Hän on yöpynyt erämaassa viikon ilman että pääsi suihkuun. Hän on tutustunut ihmisiin, joista uskoo saavansa elinikäisiä kavereita.

Ruut Cohen ei tiedä, palaako Suomeen. Vanhemmat toivovat sitä. Ensin hän aikoo mennä Israelissa töihin, ansaita rahaa ja matkustaa Etelä-Amerikkaan.



Valokuvaaja Adriana Dobrin opiskelee Pekka Halosen akatemiassa Tuusulassa. Hänen lopputyönsä käsittelee naisia Israelin armeijassa.

Lähde HS-kuukausiliite
Ajankohtaista:

#4366 Aihe: Kaiken kohdalleen asettaminen ym.

07.01.2014 21:12

Aihe: Kaiken kohdalleen asettaminen ym.

Shalom!

Tiedoksi. TV7:ä tuli tänään (ti klo 20.30) ruotsalaisen Lars Enarsonin puhuman ohjelmasarjan ensimmäinen osa “Syysjuhlat ja Messiaan paluu” (suomeksi tekstitettynä). Hän puhui raamatullisten juhlien merkityksestä siten, että kevään ja alkukesän juhlat liittyvät Jeshua Messiaan ensimmäiseen tulemukseen noin 2000 vuotta sitten ja että edessä olevat syksyn juhlat liittyvät Messiaan toiseen tulemukseen. Tämän ensimmäisen ohjelmajakson opetus oli aivan sama kuin mitä minäkin olen puhunut. Hän korosti myös alkuperäisten juhlien merkitystä kristikunnalle, joka on hylännyt juurensa. On iloinen asia, että Jumala herättää kaikkialla palvelijoitaan, jotka julistavat seurakunnan ennalleenasettamista Israel-juurille. Uusinta tulee keskiviikkona (8.1) klo 12.20. Jossain vaiheessa Enarsonin sarja tulee myös TV7:n ohjelma-arkistoon. Kannattaa katsoa.

Ohjelmasarja “Kaiken kohdalleen asettaminen tulee uusintana keskiviikkoaamuna (8.1) klo 7.50. Sarjan viisi osaa löytyvät jo TV7:n ohjelma-arkistosta ja aina esittämisen jälkeen ne ilmestyvät sinne. Laitan tähän vielä ohjelmasarjan nimet ja esittämisaikataulun sekä linkin TV7:n ohjelma-arkistoon.

http://www.tv7.fi/vod/

Siunauksin!

Keijo Lindeman



Ohjelmasarja TV7


TV7 lähettää 12-osaisen ohjelmasarjan KAIKEN KOHDALLEEN ASETTAMINEN oheisen aikataulun mukaisesti. Välittäkää tietoa mahdollisimman monelle.


”Tehkää siis parannus ja kääntykää, että teidän syntinne pyyhittäisiin pois ja että virvoituksen ajat tulisivat Herran kasvoista ja hän lähettäisi teille ennalta määrätyn Voidellun, Jeesuksen. Taivaan oli määrä ottaa hänet luokseen niihin aikoihin asti, jolloin kaikki asetetaan kohdalleen. Tästä Jumala on puhunut ikiajoista asti pyhien profeettojensa suulla” (Ap.t.3:19-21; Raamattu kansalle).


1.esitys
la 30.11.2013 19:00 Kaiken kohdalleen asettaminen 1 30 min Mitä ennalleenasettaminen tarkoittaa?
la 14.12.2013 19:00 Kaiken kohdalleen asettaminen 2 30 min Israelin ennalleenasettaminen
la 21.12.2013 19:00 Kaiken kohdalleen asettaminen 3 30 min Ajanlaskun ja kalenterin ennalleenasettaminen
la 28.12.2013 19:00 Kaiken kohdalleen asettaminen 4 30 min Sapatin ennalleenasettaminen
la 04.01.2014 19:00 Kaiken kohdalleen asettaminen 5 30 min Herran juhlien ennalleenasettaaminen
la 11.01.2014 19:00 Kaiken kohdalleen asettaminen 6 30 min Pääsiäisen vieton ennalleenasettaminen
la 18.01.2014 19:00 Kaiken kohdalleen asettaminen 7 30 min Lehtimajanjuhlan ennalleenasettaminen
la 25.01.2014 19:00 Kaiken kohdalleen asettaminen 8 30 min Tooran ja armon ennalleenasettaminen
la 01.02.2014 19:00 Kaiken kohdalleen asettaminen 9 30 min Seurakunnan ennalleenasettaminen
la 08.02.2014 19:00 Kaiken kohdalleen asettaminen 10 30 min Maapallon ja luomakunnan ennalleenasettaminen
la 15.02.2014 19:00 Kaiken kohdalleen asettaminen 11 30 min Ihmisen ennalleenasettaminen
la 22.02.2014 19:00 Kaiken kohdalleen asettaminen 12 30 min Elian henki ja ennalleenasettaminen




www.iltasanomat.fi
Vieras

#4367 Israelissa paljastettiin muistomerkki natsien vainoamille homoille

10.01.2014 17:57

Israelissa paljastettiin muistomerkki natsien vainoamille homoille

http://is13.snstatic.fi/img/658/1288641134300.jpg...

Kivinen muistomerkki on vaaleanpunaisen kolmion kaltainen.
Jack Guez
Julkaistu: 10.1.2014 18:01
 

Israelissa Tel Avivissa paljastettiin muistomerkki natsien vainoamille homo- ja lesbouhreille perjantaina.

Kivinen muistomerkki on vaaleanpunaisen kolmion kaltainen. Toisen maailmansodan aikana natsit määräsivät homoseksuaalit pitämään keskitysleireillä vaaleanpunaista kolmiota vaatteissaan.

Tel Avivin pormestari Ron Huldai muistutti natsien syyllistyneen paitsi Euroopan juutalaisten tuhoamiseen myös moniin hirvittävyyksiin kaikkien sellaisten ihmisten hävittämiseksi, jotka luokiteltiin erilaisiksi.

- Tämä monumentti muistuttaa meitä siitä, kuinka tärkeää on kunnioittaa jokaista ihmistä, hän sanoi.

Natsi-Saksassa lähetettiin tuhansia homoseksuaaleja keskitysleireihin 1930- ja 1940-luvuilla. Lisäksi salainen poliisi Gestapo pidätti arviolta 100 000 miestä homoseksuaalisuudesta epäiltynä.
Toinen tänne!

#4368 Re: Israelissa paljastettiin muistomerkki natsien vainoamille homoille

11.01.2014 08:22

#4367: www.iltasanomat.fi - Israelissa paljastettiin muistomerkki natsien vainoamille homoille 

 Onhan Tel Aviv maailman suosituin homokaupunki, mutta kyllä historiallisesti joku kymmenen kilometriä itäänpäin Suolameren eteläpäässä olisi muistomerkille ollut hyvä paikka, ajatellen myös alan turistivirtoja ja alueen kehittämistä!
https://www.google.fi/search?hl=fi&site=imghp&tbm=isch&source=hp&biw=1366&bih=584&q=sodoma+ja+gomorra&oq
=sodoma+ja+gomorra&gs_l=img.3..0j0i24l3.2195.9512.0.10010.17.8.0.9.9.0.93.544.8.8.0....0...1ac.1.32.img..0.
17.654.qPW6FztZztY

”Näin, kun veri purskahti hänen peräsuolestaan.”

#4369 Israel ja homoseksuaalisuus

11.01.2014 19:44

Israel ja homoseksuaalisuus


http://www.kotimaa24.fi/israel-ja-homoseksuaalisuus/

Majed on palestiinalainen nuori mies. Hän on kotoisin Länsirannalta Nabluksesta. Kaupunki on nykyään tunnettu yhtenä niistä alueista, joissa israelilaisten rakennuttamat siirtokunnat ovat herättäneet levottomuuksia.

Majedin elämä Nabluksessa muodostui sietämättömäksi. Häntä piestiin ja uhkailtiin, ja lopulta hän tunsi olevansa niin alituisessa hengenvaarassa, että hänen oli paettava kotoaan. Majed oli tuolloin vain 14-vuotias.

Majedia vainottiin, koska hän on homoseksuaali. Nyt Majed Koka, 29, on asunut toistakymmentä vuotta israelilaisen puolisonsa kanssa Tel Avivissa. Syyskuussa 2010 Koka antoi israelilaiselle Haaretz-lehdelle haastattelun, jossa hän kertoi tilanteestaan. Homostigman vuoksin hänen siteensä perheeseensä ovat rikki: edes hänen Israelissa asuva arabiäitinsä ei halua häntä luokseen.

Satojen arabihomojen kerrotaan henkensä kaupalla paenneen Israeliin. Homoja vainotaan, kidutetaan ja tapetaan Länsirannalla ja Gazassa, sillä islamilaisessa sharia-vetoisessa yhteiskunnassa homoseksuaalisuus mielletään luonnottomaksi perversioksi.

Rajan toisella puolella tilanne on toinen. Jokavuotinen Tel Aviv Pride on koonnut jopa satatuhatta osallistujaa, heistä muutama tuhat on turisteja. Määrä on Lähi-idän oloissa ja juutalaisvaltion seitsenmiljoonaiseen väkilukuun nähden huomattava. Suomen 5,5-miljoonaisesta väestöstä Helsinki Prideen osallistuu vain alle 10 prosenttia siitä, mitä Israelissa – jossa pride-kulkueita on muissakin kaupungeissa Jerusalem mukaan lukien. Mutta Tel Aviv on maailmankartalla erityisen gay-uimarantansa vuoksi. Tänä vuonna Tel Avivin Pride-viikko alkaa 2.6.

Äskettäin Atlanta Jewish Film Festivalissa Yhdysvalloissa ensi-iltansa saaneen dokumenttielokuvan ”Undressing Israel: Gay Men in the Promised Land” (Israelia riisumassa: Homomiehet luvatussa maassa) ohjaaja, juutalainen Michael Lucas sanoi Haaretzin haastattelussa helmikuussa:

”Israelilainen kulttuuri on itse asiassa hyvin progressiivinen ja suvaitseva. Tämä on tosi erityisesti, mitä tulee homojen oikeuksiin, jotka ovat huomattavasti edistyneempiä kuin Yhdysvalloissa.”

Dokumenttielokuvassa on mukana juutalaisia julkkishomoja, kuten Israelin parlamentin Knessetin ensimmäinen julkihomo edustaja, vasemmistolaisen Meretz-puolueen Nitzan Horowitz.

Niin sanotun sateenkaariväestön oikeudet on Israelissa turvattu lailla. Vuonna 2011 juutalaisen homoseksuaalin katolilainen aviopuoliso sai Israelin valtion paluumuuttolain nojalla ja miehensä aliya- eli juutalaisen paluumuuttajan statuksen myötä Israelin kansalaisuuden. Toisin sanoen, vaikka Israelissa ei toistaiseksi ole samaa sukupuolta olevien avioliittoa, valtio kohtelee muualla avioliittoon vihittyjä homoseksuaalisia pareja aviopuolisoina.

Monen arabihomon haave olisi päästä Israeliin. Israel–Palestiina-konfliktin jäädyttyä arabihomojen oikeuksista onkin viime vuosina tullut uusi julkinen puheenaihe israelilaisessa sanomalehdistössä. Israelilaiset asiantuntijat tuntevat suurta myötätuntoa arabihomoja kohtaan, ja monet kritisoivat ankarasti valtion kyvyttömyyttä auttaa palestiinalaisalueilla vainottuja homoseksuaaleja. Puran tätä ongelmaa hieman.

YK:n pakolaissopimuksen kannalta palestiinalaishomojen kuuluisi saada pakolaisstatus. Perusasetelma Israel-Palestiina-konfliktissa on kuitenkin niin mahdoton, että Israel on tähän asti myöntänyt ainoastaan yksittäistapauksissa pysyvän oleskeluvapauden arabihomoseksuaaleille.

Tällaisen oleskeluluvan saaneet ovat kuuluneet terveydenhuollon piiriin, ja samalla heillä on ollut oikeus perheenyhdistämiseen. Arabihomojen kohdalla asialla ei ole ollut käytännössä merkitystä, koska palestiinalaishomojen henki on uhattuna myös heidän omassa perheessään.

Perheenyhdistämisestä on seurannut kuitenkin ongelmia Israelille, sillä islamismin nousun myötä järjestelmän kautta yleisesti tarjoutui tilaisuus auttaa myös itsemurhapommittajia iskuissaan. Nykyisin turvamuuri onneksi estää iskut, mutta asian tekee ajankohtaiseksi tuore Jerusalem Postin julkaisema gallup, jonka mukaan peräti 40 prosenttia palestiinalaisista pitää itsemurhaiskuja hyväksyttävänä keinona ”puolustaa islamia”. Tämä luonnollisesti vaikeuttaa arabihomoseksuaalien mahdollisuuksia saada virallinen tai edes epävirallinen oleskelulupa Israelissa.

Asia on entistäkin monimutkaisempi. Pakolaisten oikeuksiin erikoistuneiden Tel Avivin yliopiston oikeustieteen tutkijoiden Michael Kaganin ja Anat Ben-Dorin vuonna 2008 julkaisemasta tutkimuksesta ”Nowhere to Run - Gay Palestinian Asylum-Seekers in Israel” käy ilmi arabihomojen jo olemassa olevasta pakolaisstatuksesta johtuva ydinongelma.

YK:lla on kaksi pakolaisjärjestöä. Israelin heti ensi kättelyssä allekirjoittaman Geneven pakolaissopimuksen yhteydessä 1951 perustettiin YK:n kansainvälinen pakolaisjärjestö United Nations High Commissioner for Refugees (UNCHR). Tämän lisäksi YK:lla on erityinen United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees (UNRWA).

Se perustettiin yksistään palestiinalaisten omaksi pakolaisjärjestöksi jo 1949, eikä sitä lakkautettu 1951, kun varsinainen YK:n pakolaisjärjestö UNCHR perustettiin. UNRWA pitää yllä kouluja palestiinalaisalueilla. Terroristijärjestö Hamas tekee sen kanssa yhteistyötä, ja Hamas on vaatinut, että esimerkiksi holokaustin historiasta ei UNRWA:n kouluissa saa opettaa mitään.

Äskettäin julkisuuteen tuli dokumenttivideo, jossa paljastuu, millaista yleistä juutalaisvihaa UNRWA:n kouluissa lietsotaan. Kouluissa opettajat tietoisesti kasvattavat alakoululaisia ihannoimaan terrorismia, ja 10-vuotiaat lapset oppivat päämääräkseen ”koko Israelin pyyhkimisen pois” maailmankartalta.

Homojen kannalta ongelmana on se, että UNRWA-pakolaisstatuksella elävä ei voi samaan aikaan saada UNCHR-pakolaisstatusta. Näin ollen palestiinalaisalueiden arabihomot ovat UNRWA:n panttivankeja: UNRWA estää arabihomoja pääsemästä pakolaisiksi. Tällä tavoin etupäässä EU:n ja Yhdysvaltain rahoittaman YK-järjestön epäpyhät pyrkimykset kääntyvät sitä itseään vastaan. YK:n Israelia koskevia päätöslauselmia seuranneita tilanne ei kuitenkaan yllätä. YK:n Ihmisoikeusneuvoston antisemitismi on laajalti tiedossa, eikä ole ihme, ettei Ihmisoikeusneuvosto yhdessäkään päätöslauselmassaan puutu arabimaiden homojen kohtaamiin ihmisoikeusrikoksiin.

Kaganin ja Ben-Dorin tutkimuksesta käy kuitenkin ilmi, että kun Israel yksipuolisesti vetäytyi Gazasta 2005, arabihomojen asema alueella huononi merkittävästi. Tutkimuksessa haastateltu gazalainen homoseksuaali A kertoo:

”Suoran Israelin valvonnan alla me Gazassa nautimme edes jonkinlaisesta virallisesta Israelissa vallitsevasta toleranssista homoja kohtaan. Monet olivat luoneet kontakteja, ystävyyksiä ja suhteita Israeliin. Monet myös omaksuivat liberaaleja itsensä hyväksymisen asenteita. Vaikka inhosimme miehitystä, me pelkäsimme Palestiinan itsehallinnon vihamielisyyttä homoja kohtaan. Homojen elämä Gazassa muuttui jyrkästi, kun Palestiinan itsehallinto otti vallan Kaistaleella. Sen lisäksi, että olimme halveksittuja, meidät nähtiin vaarallisena ’viidentenä kolonnana’ palestiinalaisten taistelussa Israelia vastaan. Kaikki tämä tapahtui taustanaan äärimmäinen viha homoseksuaaleja kohtaan palestiinalaisessa yhteiskunnassa, jossa homot ovat halveksittuja iljetyksiä.”

Mitä tämä tarkoitti käytännössä? Millainen maa ”vapaa Gaza” olisi homoseksuaaleille?

Palestiinalaisviranomaiset pidättivät A:n jo 1998. Häntä syytettiin osallisuudesta pornofilmien tekemiseen. Kun A kiisti syytteen, palestiinalaisviranomaiset muun muassa ripustivat hänet käsistä roikkumaan kattoon niin, että jalat eivät yltäneet maahan, ja pieksivät häntä yli 3 tuntia.

A myös pakotettiin katsomaan sivusta, kun Palestiinan itsehallinnon univormupukuiset poliisiviranomaiset kiduttivat toista homoseksuaalia nuorukaista. Poliisit sanoivat nuorukaiselle: ”Haluamme tsekata, kumpi on mielestäsi miellyttävämpi, miehen sukuelin vai Kokis-pullo.”

Poika pakotettiin väkivalloin istumaan pullon päälle. A kertoo näkemästään: ”Näin, kun veri purskahti hänen peräsuolestaan.”

Onko Israelin Jumala sittenkin islamin Jumala?

#4370 Re: Israel ja homoseksuaalisuus

11.01.2014 19:47

Onko Israelin Jumala sittenkin islamin Jumala?

#4371 Re: Israel ja homoseksuaalisuus

11.01.2014 19:56

#4369: ”Näin, kun veri purskahti hänen peräsuolestaan.” - Israel ja homoseksuaalisuus

3. Moos. 18:22
Älä makaa miehenpuolen kanssa, niinkuin naisen kanssa maataan; se on kauhistus. 
3. Moos. 20:13
Jos joku makaa miehenpuolen kanssa, niinkuin naisen kanssa maataan, tekevät he molemmat kauhistuksen; heidät rangaistakoon kuolemalla, he ovat verivelan alaiset.

"Herra Jeshua, minun Jumalani"

#4372 Ja näin on käyvä koko maassa, sanoo Herra: kaksi osaa siitä hävitetään ja saa surmansa....

11.01.2014 20:24

Sinä päivänä on Daavidin suvulla ja Jerusalemin asukkailla oleva avoin lähde syntiä ja saastaisuutta vastaan. Ja sinä päivänä, sanoo Herra Sebaot, minä hävitän epäjumalain nimet maasta, eikä niitä enää muisteta. Myöskin profeetat ja saastaisuuden hengen minä ajan maasta pois. Ja näin on käyvä koko maassa, sanoo Herra: kaksi osaa siitä hävitetään ja saa surmansa, mutta kolmas osa siitä jää jäljelle. Ja sen kolmannen osan minä vien tuleen; minä sulatan heidät, niinkuin hopea sulatetaan, ja koettelen heitä, niinkuin kulta koetellaan. He huutavat avuksi minun nimeäni, ja minä vastaan heille. Minä sanon: "Se on minun kansani", ja se sanoo: "Herra, minun Jumalani".

Juhani Starczewski

#4373 Vai ettekö tiedä, etteivät väärät saa periä Jumalan valtakuntaa? Älkää eksykö.

12.01.2014 03:47

1.Korinttolaiskirje:
6:9 Vai ettekö tiedä, etteivät väärät saa periä Jumalan valtakuntaa? Älkää eksykö. Eivät huorintekijät, ei epäjumalanpalvelijat, ei avionrikkojat, ei hekumoitsijat eikä miehimykset,
6:10 eivät varkaat, ei ahneet, ei juomarit, ei pilkkaajat eivätkä anastajat saa periä Jumalan valtakuntaa.
6:11 Ja tuommoisia te olitte, jotkut teistä; mutta te olette vastaanottaneet peson, te olette pyhitetyt, te olette vanhurskautetut meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen nimessä ja meidän Jumalamme Hengessä.

1.Timoteuksen kirje:
1:8 Mutta me tiedämme, että laki on hyvä, kun sitä lain mukaisesti käytetään
1:9 ja tiedetään, että lakia ei ole pantu vanhurskaalle, vaan laittomille ja niskoitteleville, jumalattomille ja syntisille, epähurskaille ja epäpyhille, isänsä tappajille ja äitinsä tappajille, murhamiehille,
1:10 haureellisille, miehimyksille, ihmiskauppiaille, valhettelijoille, valapattoisille ja kaikelle muulle, mikä on tervettä oppia vastaan -
1:11 autuaan Jumalan kirkkauden evankeliumin mukaisesti, joka on minulle uskottu.

Huutavan ääni!
Vieras

#4374 Imatran kohupappi siirtyi kaupungille saarnaamaan – kiipesi lasten liukumäkeen

13.01.2014 05:28

Imatran kohupappi siirtyi kaupungille saarnaamaan – kiipesi lasten liukumäkeen

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288641808588.html

http://is13.snstatic.fi/img/658/1288641808286.jpg...

Virastaan potkut saanut pastori nuhteli sunnuntaina ohikulkijoita liukumäestä käsin.
Ari Nakari
Julkaistu: 13.1.2014 4:00
 

Virastaan sopimattoman käytöksen takia irtisanottu pastori jatkaa syntisten pelastamista.

Viime kesänä valtakunnalliseen julkisuuteen noussut pastori Eero Jaakkola on viikon ajan saarnannut joka päivä Imatran kävelykadun soittolavalla.

Hän muistuttaa muun muassa naisen asemasta miehen alamaisena ja tuomitsee avioliiton ulkopuoliset suhteet ja muun syntisen elämän.

Sunnuntaina Jaakkola kuitenkin jätti saarnansa pitämättä ja tyytyi nuhtelemaan ohikulkijoita liukumäen ylätasanteelta.
- Jumala vihaa internet-pornoa ja sen katsojia, julisti Jaakkola useampaan kertaan.

Hän kertoi valmistavansa ihmisiä hetkeen, jolloin Jeesus tulee takaisin.

”Joidenkin kauppiaiden mielestä se häiritsee”

Liperit kaulassa esiintyneen pastorin toiminta ei ohikulkijoita hetkauttanut. Jotkut ihmettelivät, mitä aikuinen mies tekee lasten liukumäessä. Internet-pornoa koskeneille kommenteille kohautettiin olkapäitä.

Kävelykadun toimintoja hallinnoivassa Imatran kaupunkikeskusta ry:ssä pohditaan parhaillaan, pitääkö saarnaamiseen puuttua.
- Joidenkin kauppiaiden mielestä se häiritsee, sanoo Kaupunkikeskusta ry:n hallituksen puheenjohtaja Emilio Urpalainen.

Pastoria on myös pyydetty ilmoittamaan aikataulunsa, ettei soittolavalle sattuisi kahta esiintyjää samanaikaisesti.
- Katsotaan nyt päivä kerrallaan. Toivon, että hän kyllästyisi, kun ei saa vastakaikua ja lopettaisi yhtä omatoimisesti kuin aloittikin, Urpalainen sanoo.

KUVA: Ari Nakari

http://is11.snstatic.fi/img/658/1288641808401.jpg...

Eero Jaakkola aikoo jatkaa saarnaamista Imatran kävelykadulla.

Aikoo jatkaa saarnaamista

Jaakkola nousi julkisuuteen viime kesänä Tainionkosken kirkossa pitämänsä rajun saarnan takia. Siinä hän muun muassa luonnehti Imatraa haureuden kattilaksi sekä tuomitsi naispappeuden ja abortin. Pappiskollega keskeytti saarnan.

Mikkelin hiippakunnan tuomiokapituli irtisanoi Jaakkolan elokuun lopulla sopimattoman käytöksen ja toiminnan takia. Virkasuhteen oli määrä päättyä neljän kuukauden irtisanomisajan jälkeen.

Nyt Jaakkola hoitaa omien sanojensa mukaan Jumalan antamaa tehtävää. Kysymykseen mahdollisesta maallisesta työsuhteesta hän ei suostunut vastaamaan. Saarnaamista Imatran kävelykadulla Jaakkola aikoo jatkaa päivittäin.
Näin kohupappi saarnasi avioerosta: "Hylätyn naiva tekee huorin!"

#4375 Re: Imatran kohupappi siirtyi kaupungille saarnaamaan – kiipesi lasten liukumäkeen

13.01.2014 05:36

Kommentoi adressia




Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…