Ilotulitteet kiellettävä yksityishenkilöiltä

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Ilotulitteet kiellettävä yksityishenkilöiltä.

Aku Ankka
Ankkalinna

#26

22.01.2007 18:30

Ihan perseestä! Millä mä posautan naapurin postilaatikon vastaisuudessa? Kääk!
Nimetön Henkilö
Tuntematon

#27

22.01.2007 20:39

Uskon kyllä, että ne uutenavuonna kännäävät teinit kännäävät huolimatta rakettien saatavuudesta. Ja jos rakettien paukuttelu aiheuttaa enemmän ympäristövahinkoja kuin esim. vuosittainen lentoliikenne, silloin näiden käytön rajoittamiselle olisi pätevät perustelut.

Ja "pikku elmerit" ja muut lapset kyllä varmasti keksivät jotain muutakin tekemistä, kuin ampua rahaa taivaalle. Mokomathan eivät (vastuullisten ihmisten seurassa) tee muuta kuin sytyttävät langan palamaan, jos sitäkään. Ja ilman valvontaa he tekevät rakettien kanssa kaikkea mikä vain tuntuu hauskalta (mm. räjäyttelevät toisten postilaatikot, ampuvat eläimiä/ihmisiä, tai tekevät muuten vain ilkivaltaa).

Ja ehkei Aasiassa teetetä lapsilla raketteja, mutta työntekijät ovat silti alipalkattuja ja yksi kipinä tehtaassa vie hengen.

Itse olen 17 vuotias, mutta en ole ostanut raketteja kahteen vuoteen ja sitä ennen vain maksimissaan 20€-30€ arvosta. Ja kadun yhä rahojeni tuhlausta. Ikäni takia en myöskään julkaise nimeäni tai asuinpaikkaani netissä. Ja ei. En ole mikään ympäristöaktivisti, vaan tavallinen opiskelija.
Nimetön Henkilö
Tuntematon

#28

22.01.2007 20:42

Niin ja toivottavasti nuo teini-angstaajat lopettavat keskustelujen spämmimisen. Teidän viestäjänne lukiessa tulee väistämättä mieleen, että kyseessä taitaa olla melkoisen typerä(=teinix) henkilö, joka ilmeisesti saa outoja "kiksejä" vitun haistattelusta ja omasta mielestään hauskoista viesteistä.
Santtu Heikkilä
Mänttä

#29

22.01.2007 21:38

EI KÄY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Missä on uusi vuosi!!!!!!!!! Kaupungit ei enää järjestä ilotulutuksia!!!
Ritta Salmi
Vihti

#30

22.01.2007 23:41

Joku epäili lapsityövoiman käyttöä rakettien valmistuksessa. Totuus kuitenkin on, että rakettitehtaissa käytetään lapsityövoimaa tietyissä Aasian maissa. Suurin osa ilotulitteista päätyy sisämarkkinoille. Mutta koska Suomeenkin tuovat raketteja useat firmat (osa vähemmän tarkkoja eettisissä näkökohdissa), on enemmän kuin todennäköistä että meillekin päätyy pikku kätösillä väsättyjä ilotulitteita.

Kansainvälinen työjärjestö ILO listaa ilotuliteteollisuuden vaarallisimpiin lapsityön muotoihin kaivostoiminnan ja prostituution ohella.
Henrik Saarimäki
Keuruu

#31

24.01.2007 14:41

Kannatan! Kaikki räjähtävä pois taitamattomien tavisten käsissä ja varsinkin lasten, myös niiden ns. pienitehoisten tuotteiden joiden ikäraja on 12v. Minusta ainoa sallittu "ilotulite" saisi olla sädetikku, sekin pienin varauksin.
Joonas Junttila
Espoo

#32

25.01.2007 22:14

Lainaus:

"Kyllä kirjoitustyylistä huomaa, että Aku, Joonas ja Jorma ovat nimenomaan näitä teini-ikäisiä poikia jotka uutena vuonna (sekä sitä ennen ja jälkeen) eniten aiheuttavat häiriötä räjäyttelemällä papattejaan ja muita rasittavia, roskaavia, täysin turhia pikku paukkuja. Piittaamatta lainkaan kanssaihmisistä, saati nyt sitten mistään aikarajoituksista. Näitä jotka huvikseen ammuskelevat toisiaan, ohikulkijoita ja varsinkin koiria roomalaisilla kynttilöillä jne."

Totta, mutta omasta kirjoitustyylistäsi huomaa, että suurin osa teistä adressin allekirjoittaneista ovat nimenomaan näitä "mummeleita", joita ei enää itseä kiinnosta raketit, ja sitten keksitään jonkinlaiset perustelut tekosyyksi niiden kieltämiselle.

Mummeleilla en nyt tarkoita ikää, vaan se on nuorten keskuudessa usein kuultu nimitys tai sterotypia henkilöstä, joka on mahdollisimman kuiva ihminen sekä haluaa kieltää kaiken huvin lapsilta.

Jos luitte Helsingin Sanomien artikkelin "sotaleikeistä Suomenojalla", niin ehkä artikkelissa esiintynyt rouvashenkilö, joka huomasi pari poikaa pelaamassa airsoftia oli soittanut asiasta viranomaisille, tuo mieleen juuri tällaisen "mummelin".

Itse olen vasta 14 vuotta, mutta osaan ainakin ampua raketteja niin kuin "kiltit pojat", en muita satuttaen. Mielestäni rakettien ampuminen on sellainen perinne uutenavuotena, ettei sitä voisi jättää väliin, enkä kyllä löydä sen estämiseen myöskään mitään hyvää syytä omalla kohdallani. En väitä hyväksi asiaksi, kun nuoret aiheuttavat vahinkoa raketeillaan, mutta en halua, että niiden ampumisen ilo kielletään viattomilta. Rakettien taivaalle ampuminen on perinteisin hauskan pitometodi uutenavuotena. Mitä te raketittomat sitten teette? On varmasti todella hauskaa ulkoiluttaa koiraa, sekä samalla voivotella joka ikistä taivaalle nousevaa rakettia. Vuodessa on 364 muuta päivää koiran ulkoiluttamiseen, joten ihan turha on siitä valittaa. Jos ei itse kestä raketteja, mikä pakottaa ulos menemisen kuuden jälkeen joulukuun viimeisenä päivänä?

En allekirjoita adressianne.

Pipo Tiukalla
Tampere

#33

28.01.2007 01:25

Kun se ainoa haitta olisikin se meteli ja välähdykset, mutta kun ei! Miksei teille useimmille tunnu menevän kaaliin, että meitä "mummoja" v*tuttaa se roska ja ympäristön saastuminen?

Minun koiraani ei haitanneet paukut lainkaan, oltiin niitä yhdessä ulkona hetki jopa katsomassa. Mutta voi kiesus miten omat silmät välkkyi punaista ja savu nousi korvista kun seuraavat kaksi viikkoa sai katsella pelkkää roskaa joka puolella. Onko se niin hemmetin vaikeaa siivota niitä jätteitään pois paukuttelun jälkeen? Suurin osa roskista oli perhosia, patoja tai roomalaisia kynttilöitä, siis täysin kerättävissä olevaa tavaraa. Uskomattomimpia roskia olivat rakettien pakkausmuovit jotka eivät edes ole missään vaiheessa kuumia saati tulessa. Onko ylivoimaista viedä niitä roskiin paukuttelun jälkeen, häh?

Ja kuka sen siivouksen maksaa? No me veronmaksajat tietenkin! Eihän sillä rahalla muutakaan käyttöä ole, kyllä ne mielisairaat ja vanhukset pärjää lämpimällä kädellä ja rohkaisevilla sanoilla tämänkin vuoden.

Kele!
Mikko Hakonen
Jämsänkoski

#34

28.01.2007 12:56

"Itse olen vasta 14 vuotta, mutta osaan ainakin ampua raketteja niin kuin "kiltit pojat", en muita satuttaen. Mielestäni rakettien ampuminen on sellainen perinne uutenavuotena, ettei sitä voisi jättää väliin,"

Perinteestä ei juuri kannata puhua. Perinne se voi olla neljätoistavuotiaan mielestä, mutta me vähän enemmän maailmaa nähneet tiedämme vallan hyvin, ettei tämmöistä yleistä raiskintää ole niin pitkään ollut, että sitä perinteeksi voisi sanoa.

Muutenkaan perinteeseen vetoaminen ei ole mikään peruste tyhmälle toiminnallle. Sellu- ja paperitehtaiden jätevesien päästöllä vesistöihin oli paljon pitemmät perinteet, silti siitä tehtiin loppu, kun viimein tajuttiin kuinka järjetöntä toimintaa semmoinen menettely oli.

Mummottelukin on ihan turhaa. Varmasti adressin allekirjoittajissa on hyvin nuoriakin ihmisiä. Sellaisia, jotka kykenevät ajattelemaan omilla aivoillaan.
Sami Ihalainen
Pori

#35

28.01.2007 17:51

Tyhmin Idea mitä on kuultu...

Itse olen 15 vuotta ja käytän aikani uutena vuotena ilotulitteiden räjäyytelemiseen, samoin kuin monet muut. Uskon että jo ilotulitteet kiellettäisiin, yhä useammat nuoret käyttäisivät aikansa uutenavuotena Alkoholin kittaamiseen. Mitä hän tästä seuraisi? Todennäkösesti PALJON enemmänb vahinkoa. Olen samaa mieltä muutaman alussa kriittisemmin kommentoineiden kanssa enkä missään tapauksesa edes harkitsisi allekirjoittamista.
Tuomas O
Espoo

#36

28.01.2007 23:17

Sehän olisi TÖRKEÄTÄ jos yleisillä paikoilla kaupunki järjestäisi kaikkien puolesta kaikkien aikojen megatulituksen jonka maksaisvat kaikki veron maksajat.
Joten ne jotka luulevat että sillä rahalla joka ei mene raketteihin vaan menisi hyväntekeväisyyteen niin tässä vaiheessa alkaa adressi alkaa käydä itsenä kimppuun.

Taas hyvää päivän jatkoa URPOT
Maria Maunula
Tampere

#37

29.01.2007 02:04

Sanna C:C:C:;

"ajatelkaa laajemmin" Oh really, sinä ilmeisesti ajattelit vain luonnon -0,0000001 prosentin vähempää saastumista, kun tehtaat suljettaisiin, mutta et kenties sitä työttömien määrää?

Jos raketit loppuisivat, tilalle tulisi jotain uutta. Miksi kaikki vanhat perinteet koitetaan poistaa?
Eva Date
Espoo

#38

29.01.2007 05:57

Voi teitä omaan napaan tuijottavia lapsukaisia. Kaipa se teillekin joskus jonkinlainen järki ja vastuuntunto päähän kasvaa vaikka synkältä näyttää kun noita juttujanne lukee. Mutta niinhän se on, että vapaassa maassa saa olla montaa mieltä ja eihän teidän kaikkien tarvitsekkaan allekirjoittaa. Eiköhän niitä allekirjoituksia ihan tule riittävästi ja mitä tulee työttömiin niin niiden lasten kun ei alunperinkään pitäisi olla töissä vielä, mitkä monessa Aasian maassa näitä valmistavat. Ei siitäkään ole niin kauan aikaa kun Intiassa räjähti ilotulitetehdas ja siellä kuoli ja haavoittui näitä alaikäisiä vaikka kuinka monia. Ja niistä moni oli todellakin paljon nuorempia kuin 14. Mitä sitten kieltämisen syitä pohditaan, niin ne mitä ollaan täällä esitetty ei todellakaan ole mitään verukkeita vaan ihan todellisia asioita. Ei tarvitse olla mummo, jotta päässä olisi muutakin kuin puuroa.
Turhaan joidenkin teinien täällä on ihmetellä kuinka se muutaman tunnin räiskintä tahdotaan lopettaa kun hyvin itsekkin tietävät koska sitä harrastavat, että sitä räiskintää kestää parikin viikkoa ja täälläpäin sitä kesti itse asiassa kolme viikkoa. Koittakaa nyt edes pysyä totuudessa.
Juha Kankainen
Tampere

#39

31.01.2007 06:16

Tämä on selkeästi kaupunkilaisten idea. Itse asun nykyään kaupungissa ja olen huomannut kuinka paljon rakettien ampuminen ihmisiä täällä VITUTTAA. Maalla asuessa ei koskaan valitettu. En voi kuvitella uuttavuotta ettei sais ampua raketteja. Sellainenkin vielä tulee kiitos nykyiselle politiikalle mutta tämä adressi ei siihen tule yltämään.
Pipo Tiukalla
Tampere

#40

31.01.2007 16:43

Ei tällä adressilla vielä mitään kielletäkään, tollot. Kunhan herätetään keskustelua ja sitä tässä on tehtykin. Jos edes muutama ihminen tajuaa nämä tekstit luettuaan, että hän raketteja ampumalla tukee lapsityövoiman käyttöä Aasiassa (fakta, ei arvailua), osallistuu toimintaan joka saastuttaa yhtä paljon kuin Suomen lentoliikenne VUODESSA sekä roskaa ympäristöään ja sen jälkeen valittaa kuinka tupakantumppeja on niin paljon bussipysäkeillä, niin hyvä!

Mikä hemmetin pakko niitä pommeja on saada itse pommitella, menkää katsomaan kaupungin järjestämää ilotulitusta. Siinä on jotain katsottavaakin.
asd asdasd
hollola

#41

01.02.2007 00:19

Raketit ovat perinne. Jos ne poistetaan , voidaan saman tien poistaa vaikka joulukinkku joulupöydästä... Ainut asia minkä voisivat tehdä , olisi se , että aletaan oikeasti valvomaan että kenelle niitä myydään. nimim. ostin itsekkin alaikäisenä raketteja :)
Jesse Laulainen
Jyväskylä

#42

07.02.2007 21:36

adressi idea kusi heti alkaessaan... se on hyvä tulon lähde kaupoille ni 100% varmuudella ne eivät poistu markkinoilta jos jonkun adressin kirjoittaa 5000 äkästä tiukka-pipoa
Kari Eerola
Helsinki

#43

09.02.2007 11:17

Olen sitä mieltä että yksityishenkilöille pitäisi suoda mahdollisimman isojen pommien käyttö uutena vuotena. Puolustelevien kommenttien perusteella voisin kuvitella geenipoolinkin tervehtyvän samalla ainakin sikäli kun vahingot sattuisivat paukuttelijoille itselleen.

Koska siinä kuitenkin piilee se vaara että älykkäätkin ihmiset joutuisivat kärsimään, allekirjoitan tämän vetoomuksen. Mielestäni ne kaupunkien omat ilotulitukset riittää varsin hyvin.
Anu Saukko
Helsinki

#44

22.02.2007 00:19

Turha enää pieraista, kun paskat on jo housuissa.
Simo Hämäläinen
Kuopio

#45

28.02.2007 03:41

...." Tehdään uusivuodesta kaikille miellyttävä juhla! " ...

emää tykkää jos ei pommeja saa ampua...

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

04.03.2007 13:45


Antti Jalli
Espoo

#47

18.03.2007 23:54

Miksei saman tien kielletä kaikki vähänkin muita häiritsevä ja luontoa saastuttava toiminta! ja Sinulle Eva Date joka selvästi yrität olla NIIIIN viisas, kuljetko itse pelkästään pyörällä tai muulla ympäristöä saastuttamattomalla kulkuneuvolla? Kirjoitit viestisi tietokoneella, saako sinun virtansa aurinkoenergiasta tai dynamosta? Elätkö muutenkaan täysin ympäristöystävällisesti? En todellakaan uskon. Ja toisekseen sinulle Eva Date, sinun ja miltei kaikkien muitten tämän adressin kommentoitujen on TÄYSIN TURHA VALITTAA! Sanon sen teille suoraa, te voitte valittaa ELÄMÄNNE LOPPUUN ASTI ja olen TÄYSIN VARMA ettette tule saamaan kuitenkaan YHTÄÄN MITÄÄN aikaiseksi ja turha teidän tuhlata energiaanne tällaiseen turhuuteen, mieluummin menkää tekemään jotain teidän niin toivotun ympäristösuojelun eteen. Teillä ei ole mitään mahdollisuuksia vaikuttaa tällaisiin asioihin, uskokaa pois. Toki tämä voitaisiin kieltää suomessa, mutta eiköhän maailmalta löydy vielä useimpia kymmeniä miljoonia ihmisiä joille teidän tulisi vielä valittaa. Menkää ja valittakaa mieluummin jostain asiasta joka on vielä pahempi ympäristöhaitta kuin tämä. Että sitten jtkut ihmiset ovat niin pikkusieluisia...
Pipo Tiukalla
Tampere

#48

19.03.2007 20:20

Antti Jalliko on kai sitten myös sitä mieltä, että koska muutama idiootti koiranomistaja antaa koiransa sontia ihmisten pihoille ja hoidetuille nurmialueille, niin tokihan me kaikki voimme käyttää koiramme kakalla samoissa paikoissa. Turha valittaa, joku kuitenkin paskottaa koiransa siinä, miksipä minäkään tekisin toisin. Eihän sillä mikään muutu, että niistä haisevista läjistä valitetaan, vaaditaan lisää roskiksia katujen risteyksiin ja valistetaan ihmisiä siitä kuinka koirankakkapussi toimii.

Täysin turha valittaa.

Ja mitä omiin ekologisiin valintoihimme tulee, ei ajattelutavassasi ole pienintäkään järkeä. Jos kodissani on energiansäästölamput, mutta käytän kuitenkin sähköä, on mukamas aivan sama vaikkei säästölamppuja olisi. Tai jos kierrätän vain paperin, lasin ja biojätteet voisin samantien lopettaa koko homman, koska en kierrätä metallia ja muovia. Kyllä, aivan, niinhän se menee. Jos ei ole TÄYDELLINEN joka suhteessa, on aivan sama yrittää tehdä MITÄÄN minkään eteen.

Toivon kaltaisillesi kyvyttömyyden lisääntyä.
Antti Jalli
Espoo

#49

20.03.2007 18:29

Pipo Tiukalla, sinulla on hyviä vertauksia ja hyvä pointti, mutta ole realisti, luuletko tosiaan että yksi tällainen adressi 1500 allekirjoituksella saa yhtään mitään aikaan??? Kritisoit vahvasti idealismiani joka tosiaan on välillä yliampuvaa mutta pääasiallinen pointtini oli, ettei näin pienellä allekirjoitusten määrällä saa mitään aikaan. Ja vaikka tähän adressiin saisi vaikka kymmenentuhatta ääntä niin kiellettäisiinkö ilotulitteita siltikään??? En todellakaan usko. Aikaisemman kommentin tarkoituksena oli ainoastaan kritisoida tällaisten adressien turhuutta ja ylipäätänsä kritisoida kaiken kieltämistä.
Pipo Tiukalla
Tampere

#50

21.03.2007 00:11

Ei, en todellakaan usko, että tällä adressilla saavutetaan kieltoa. En usko sellaiseen adressien voimaan. On kuitenkin mukava raapustaa nimensä kantaaottavaan paikkaan ja kertoa olevansa adressin laatijan kanssa samaa mieltä (joskin olisin kirjoittanut hieman erilaisen tekstin ja vedonnut toisenlaisiin asioihin kuin adressin tekijä).

Uskon keskustelun, ajateltujen perustelluiden kommenttien ja oman ajatusmaailman tutkimisen voimaan. Siihen on tällä ainakin joidenkin ihmisten kohdalla päästy ja se on mielestäni jo jonkinlainen erävoitto. Ehkä tämän keskustelun lukeneista moni ostaa vielä ensi vuonna raketteja, luultavasti vielä sitä seuraavanakin vuonna. Mutta jossain aivojen ajatusosaston perukoilla on toivottavasti jo liikahtanut joku pieni ratas joka hiljalleen käynnistää isompaa koneistoa. Ehkä lukija jättää parin vuoden päästä ostamatta ne parikymmentä pientä taivaalle ammuttavaa suih-poks-rakettia ja ostaa kaksi komeaa isoa. Hän saattaa myös olla jopa niin huomaavainen, että kerää ammuskelun jälkeen mustuneet padat ja perhoset maasta muovipussiin. Saattaapa hän myös jaksaa kantaa sen lähimpään roskikseen.

Siksi jaksan perustella nämäkin asiat aina uudestaan täällä ja monella eri keskustelupalstalla. Jotta saisin sen pienen rataksen potkaistua pyörimään.

Kommentoi adressia

Facebook