VAADIMME MUUTOSTA SUSIPOLITIIKKAAN: KANSALAISALOITE

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista VAADIMME MUUTOSTA SUSIPOLITIIKKAAN: KANSALAISALOITE.


Vieras

#1376

18.01.2012 08:10

Haluan selvityksen viranomaistaholta, minne katoavat lukuisat eläinpuistoissa syntyvät sudenpennut. Ähtärin ja Ranuan eläinpuistojen historian aikana kadonneiden pentueiden määrä on lukuisa. Virallisessti palauttaminen luontoon ja keinotekoinen siirtäminen on kiellettyä, mutta ei millään tavoin valvottua.
seppo

#1377

18.01.2012 08:36

niinpä niin.siirtoistutuksia on tehty susien,ahmojen ja ilvesten osalta.löytyipähän eteläsuomesta nelisenkymmetä ilvesperhettä viimeisen laskun yhteydessä.kun nämä lisääntyvät,on toinen ongelma.mikä saakelin petoreservaatti suomesta pitää tehdä? joka tappoluvan ruikuttamisessa ei eu:lta lupia kannata anoa.turvat tukkoon ja miehet metsälle..

Vieras

#1378 Re: Numerot mainitsematta

18.01.2012 08:37

Laskennalliset numerot on olemassa: Vanha RKTL:n laskentatapa antoi omaksi susikannaksemme lähes 350 tämän laskentatavan ollessa vieläpä suden kanalta edullinen. Laskennallisen susikannan ylitettyä 300-rajan, alkoi mallin korjaustoimenpiteet mistä seurasikin muutos laskentamalliin ja viralliseksi susikannaksi enintään 200 yksilöä ja lajista taantuvan sekä syylliseksi tietysti rikolliset metsästäjät. Jos susia olisi kadonnut vuosittain yli sata salametsästyksellä, voisi olettaa edes muutaman löytyneen Etelä- ja Keski-Suomesta, vaan eipä ole. Laskennassa jo vanhankin malllin mukaan oli ongelmana todentaminen jälkien perusteella, koska suden jäljen todistaminen vaatii varsinaisen tunnetun elinalueen ulkopuolella myös yksilön näköhavainnon. Myöskään näköhavainto ilman jälkihavaintoa ei riitä. Lisäksi kaikki epämääräiset pienten kotieläinten raatelut tai katoamiset menevät ilveksen piikkiin. Ruotsissa susi on lainsuojaton poronhoitoalueella sekä kotieläinten laitumilla - poronhoitoalue tulee Vaaasan korkeudelle. Lisäksi suden saa tappaa, mikäli siitä on välitöntä uhkaa ihmiselle tai kotieläimelle (mm. Hägglund-tapaus). Venäläiset akatemiatutkijat, joilla on tutkimuksissaan jo 200-vuotinen historia (ei yhden "susipulliaisen" subjektiivinen käsitys), ovat todenneet, että Uralin länsipuolella ei ole olemassa luonnonvaraista susikantaa, vaan ainoastaan koirasusia. Geneettisesti tätä ei ole todistettavissa puoleen eikä toiseen, koska esim. naapurin mäyräkoiralla on 99,8 %:sesti samat geenit kuin sudella. Tämä tarkoittaa myös sitä, että susi ei ole laji, vaan rotu eli yksi villikoirarotu, mitä kutsutaan sudeksi. Käyttäytymistutkimusten perusteella tutkijat ovat lulleet johtopäätökseen, jossa toteavat suden ja koiran symbioituneen ppitkän ajan kuluessa eritoten suomensukuisten kansojen asuttamilla alueilla johtuen näiden kansojen tavasta asua hajallaan eikä tiiveissä yhteisöissä. Todetuissa suden salakaatotapauksissa on määritelmä "susi" otettu oikeusllaitoksessa subjektiivisesti käyttöön eli jos syytetty on todettu tappaneen eläimen, minkä han on mieltänyt sudeksi tai joku yksipuolisesti sanonut olevan susi. Mikäli kyse olisi ollut koirasta, olisi näyttö lain mukaan asettunut syyttäjän kontolle.


Vieras

#1379 Re: Vaikea todistaa

18.01.2012 09:15

Siirtojen/istutusten todistaminen on muodostunut hyvin vaikeaksi koska samat tahot, joita epäillään toimenpiteiden masiinoijiksi ovat myös antamassa viranomaislausunnon tutkinnassa. Yksi todettu ahma-siirto on olemassa, jossa osa virnaomaistahoista oletti ssihen olleen luvan. Tämä tapahtui 1990-luvun lopulla ilmeisesti Savukoskelta, mutta todistetusti Sysmään. Tästä seurauksena on Päijänteen itäpuolella todettu ahman jälkiä, joiden takajalan jäljen pituus on ollut 16 cm eli nuori yksilö, joten pari on saanut pentuja, mitkä on levittäytyneet useiden pitäjien alueelle. Vuosituhannen vaihteen tienoilla Lavialla iäkäs maanviiljelijä huomasi keväällä Hiacen menevän omistamansa metsätietä, mikä päättyi kääntöympyrään. Viljelijä lähti traktorilla peräään ja saapuessaan lenkkiin oltiin Hiacen takaovia jo sulkemassa siten, että viljelijä näki hetken auton sisältävän jonkinlaisia verkkoja tai häkkejä. Viljelijän kysyessä autossa tulleilta miehiltä (2) syytä liikkumiseen vastasivat he olevansa jo lähdössä. Auton kyljessä luki "Ähtärin eläinpuisto". Vuonna 2004 menin alkutalvesta Juvalla rautakauppaan ostamaan m-sahaan tarvikkeita. Koko kaupan väki asiakkaineen oli kovasti tuohuksissaan ja pulina oli kovaa jopa savolaisille. Syytä tiedustellessani sain tietää, että vähän aikaisemmin kaupassa oli käynyt mökkiläinen Etelä-Suomesta samoissa merkeissä ja oli laittamassa Juva-Rantasalmi -välilllä sijaisemaansa kesämökkkiä talvikuntoon. Hän oli lähtenyt käymäään aamupäivällä Juvalla ja tavannut matkalla katetun kuorma-auton (nk. nupin) peräovet avoinna ja ovista näki kuorman sisältävän eläinhäkkejä sekä häkeissä susia. Mökkiläinen jäi keskustelemaan kuljettajan kanssa saaden tietää kyseessä olevan yhdeksän suden siirto viranomaistahon (RKTL) toimesta. Paikkaan jätettiin kaksi sutta ja kuljettaja kertoi muistakkin istutuskunnista mm. Mäntyharju viimeisten mennessä Kuhmoisiin. Asia kuitattiin viranomaisten taholta mökkiläisen provona, mutta kuitenkin kahdet todetut sudenjäljet löytyivät lähtöpaikkana Mäntyharju ja siityivät Pertunmaan-Hartolan-Joutsan kautta Kangasniemelle. Miten tulivat Mäntyharjulle, kun lumessa ei ollut tulojälkiä, mutta menojäljet  oli todettavissa näköhavaintoineen?

 

seppo

#1380

18.01.2012 10:39

esimerkiksi ahmoja on siirtoistutettu jo kymmeniä vuosia eteläsuomeen.ei kai se tunturin elukka sieltä laukkaamalla tule.monta sataa kilometriä.no jos finnairin vuorolla... ja sekin ahma on paljakan asukki.ikäsä siellä ruokansa hankkinut.tälläisista eläinten siirroista ei puhuta mitään kansalaisille,mutta kyllä osa kansaa tietää.kyllä näistäkin pitäisi tietoa jakaa,vaan taitavat mennä sinne "rysselin" mappiin. niin ja "piipertäjien"!
En luota RKTL laitokseen

#1381 Mikä neuvoksi?

18.01.2012 10:44

Pihallani on ainakin kolmena vuotena käynyt sama susi. Se käy ihan röyhkeästi pihalla, mutta yöllä tai aamulla. Viime visiitistä jäi sen karvaa hevoslankoihin sekä 12 cm jäljet. Missä voisi tutkituttaa, että onko koirasusi vai susi? Iso se ainakin on. Piiperöiden mielipidettä en halua kuulla, vaan puolueettoman tutkimustuloksen. Mihin näytteen voisi viedä?
Meri

#1382 Vaikkapa....

18.01.2012 11:48

Suomessa on susia vajaa 200 ??? Se ei ole paljon ja jotkut siten vastustavat susien ampumista. Onpa täällä niin ihailtavan urhoollisia ihmisiä(sarkasmia)että antavat pihaltaan napata hauvelin hukan suuhun... sen ilon erään kirjoittajan kohdalla ymmärrän kun anopin pihalta susi koiran vei; kiltti susi, ois anopin vienyt samalla :D :D Mielestäni suden saa ampua mikäli se liikkuu ihmisen asuinympäristössä, oli se sitten vaikka valtakunnan viimeinen susi!!!En hyväksy salametsästystä, mutta ymmärrän kyllä miksi he tekevät niin.... jos kaatolupaa ei tule vaikka siihen olisi tarvetta, niin kyllä ihminen luonnostaan puolustaa omaa omaisuuttaan.....

Vieras

#1383

18.01.2012 11:54

Kyllä sitä välillä miettii, että tällaistakö tämän pitää olla, kun lähden koiria viemään ulos, niin mukaan otan puukon ja lenkillä koko ajan lampulla osoittelen ympäristöön, että näkyykö kiiluvia silmiä. Tai kun käyn illalla vanhemman koiran hakemassa tarhasta yöksi sisälle ja pentu siinä samalla käy pissalla irrallaan erehtyen joskus metsän puolelle, sydän kylmänä huutelen, että tule äkkiä takaisin sieltä.

Jaa, että jos pelkään niin muuta kaupunkiin? Se tietäisi heti rakkaista koirista luopumista, koska ne ei sinne sovi. Enkä kaupungissa pystyisi asumaan muutenkaan.
huh-huh-heijaa

#1384 hölöpölöpöppöö

18.01.2012 12:00

#2: -

Aivan huuhaa adressi,täynnä perätöntä propagandaa ja suuuuuuren suurta liiottelemista!! Ikinä en tämmöseen nimeäni laita,enkä suosittele muittenkaan laittavan! Sen sijaan suosittelen opiskelemaan biologiaa,vaikka vartin elämässään!

Cannabis_Sativa

#1385 Meitsi saapastelee vailla pelkoa!

18.01.2012 12:08

Meikällä on rohkeutta kulkea kartsalla chihuahuani kanssa ja välillä se saa tehdä eräretkiä lähimetsissä. Ei sudet tule lähelle, kun meikäläinen on siellä. Mikä teidän ongelmanne oli?

Vieras

#1386

18.01.2012 12:43

Mikä on, ettei tahdo saada allekirjoitusta menemään läpi eli näkymään listalla?

Vieras

#1387 Re:

18.01.2012 12:45

#1386: - 

Onko tullu s-postiin vahvistuspyyntö....?


Vieras

#1388 Re: Mikä neuvoksi?

18.01.2012 12:55

#1381: En luota RKTL laitokseen - Mikä neuvoksi?

Laita 3 mg nitroa lihapalaan koirien kiinnipitoaikana ja pala hukan tod.näköiselle tuloreitille. Sydänkohtaus ja nitro hajoaa sekä katoaa raadon jäähtyessä.


Vieras

#1389 Re: Re:

18.01.2012 12:56

#1387: - Re:

On ja on kuitattukin.


Vieras

#1390 Re: Re: Re:

18.01.2012 12:59

#1389: - Re: Re:

Tein uudelleen ja nyt ei tule kuittausviestiä s-postiin.???? Onkohan....??????


Vieras

#1391 Re: Re: Re: Re:

18.01.2012 13:04

#1390: - Re: Re: Re:  

 Todennäköisesti se sinne tulee.... Kannattaa katsoa moneko aikaan laittanu, viivettä on ollu......


Vieras

#1392 Re: Re: Re: Re: Re:

18.01.2012 13:14

#1391: - Re: Re: Re: Re:

Ennen klo. 8 alunperin. Luulisi jo ehtineen Itellanakin.


Vieras

#1393 Kysely kansanedustajille

18.01.2012 13:17

Nyt riittää projekti ei saanut kannatusta eduskunnassa:

Tahdotteko te arvoisa Kansanedustaja Suomeen suurempaa susikantaa?
- vai tahdotteko että susikantaa rajoitettaisiin entisestään? Pyydämme vastausta: KYLLÄ tai EI. Lisäksi odotamme perusteluja.

* On sanomattakin selvää, että vastauksenne vaikuttaa lukemattomiin äänestyspäätöksiin nyt tulevissa vaaleissa. Jos jätätte vastaamatta lähettämäämme kysymykseen tulkitsemme sen susikannan kasvattamisen puolesta annetuksi vastaukseksi


Eli tarkoittaa 145 kansanedustajan suojelevan susia ja haluanvan elinvoimaista susikantaa Suomeen. Ei mikään ihme jos tekee hölmön adressin ja maailma on fanaatikon silmin musta-valkoinen kyllä-ei maailma.

Vieras

#1394 Re: Kysely kansanedustajille

18.01.2012 14:45

#1393: - Kysely kansanedustajille

Oikea susia myönteisten kansanedustajien määrä on 155 jos vain 45 maltillisesti niitä vähentäisi.


Vieras

#1395

18.01.2012 15:19

Jukisesti Susimyönteisiä kansanedustajia tuskin löyttyy kovinkaan montaa jos tuo kysymuksen asettelu muutettaisiin päinvastaiseksi. Suuri valtaosa kansanedustajista niinkuin kansastakin on tässä susiasiassa hiljaisesti susia vastaan, mutta ovat toistaiseksi vielä odottavalla kannalla kommenttien suhteen kunnes jotain hirveätä tapahtuu.

On hyvä käydä tallentamassa muidenkin susimyönteisen valehtelun levittäjien nimiä myöskin eri lähteistä tulevaa tarvetta varten kun vastuunkantajia aletaan etsimään ensimmäisten ihmisuhrien jälkimainingeissa.


Vieras

#1396

18.01.2012 16:24

On se kumma, että Romaniassa on 3500 sutta ja ihmisiä 29 000 000, vaikka pinta-alaa on Suomea vähemmän. Mitenhän me oikein selvitään 140 suden ja 5 500 000 ihmisen kanssa.

Vieras

#1397

18.01.2012 16:29

(1379) Tekevätkös eläintarhan hukat penikoita vai onkos niiltä piuhat pistetty poikki. Jos tekevät niin tuo täytyis selvittää mihin ylimääräiset laitetaan, uskoisin että ei ainakaan multiin.

Vieras

#1398 Re: olet tosi vastuuton

18.01.2012 16:30


Vieras

#1399 Re:

18.01.2012 16:31

#1396: -  

 Näkeehän sen jo siellä Romaniassa päällekin päin etteivät selviä häävisti...Yhtään ei käy kateeksi...Tuskin sinullakaan ja jos käy niin muuta ihmeessä sinne.


Vieras

#1400

18.01.2012 17:04

Käykääpä itse kukin katsomassa kriittisellä silmällä tuota Loimaan panta `sutta´kuvasta...
Kyllä on kumma paikka että oikein tutkija miehet eivät näe mitä rakkeja pannoittavat kun maallikkokin näkee jo kaukaa kuvasta etteihän tuo mikään puhdas susi ole, vaan koiran ja suden sekoitus.