VAADIMME MUUTOSTA SUSIPOLITIIKKAAN: KANSALAISALOITE


Vieras

#3226 Petopoliitakasta

18.04.2012 08:09

Petopoliitiikka päätettävä PAIKAAKUNTA KOHTAISESTI.

Vieras

#3227

18.04.2012 11:06

paras kommentti tähän asti. Siellähän se asia on hoidettava missä ongelma seisoo. Parhaiten tietää joka asian kokee ihan henkilökohtaisesti. Olisihan se hauskaa portugalilaislapselle antaa ihania kokemuksia susista, mutta moni suolmalaislapsi on nähnyt lemmikkinsä suolet ulos revittynä, että eikö se olis vähän liikaa pyydetty.
Skepsis

#3228 Paikallisesti!

18.04.2012 11:36

Kun päästään paikalliseen päätöksentekoon ollaan päästy pitkälle susiasiassa. Ongelmana on että ne jotka haluavat kovemmin susia asuvat kaupungeissa eikä siellä ole riittävästi ravintoa vaikkakin se yksi susiperhe söikin siinä ihanassa elokuvassa pelkkiä jyrsiöitä yhden talven. Mutta kannattaa se kokeilla. Aidataan kehäkolmonen ja siirretään susilauma sinne. Jos kokeilu todetaan hyväksi niin aletaan porukalla aitaamaan loput isot kaupungit jotta susiporukka saa mitä haluaa. Tämä on sitä demokratiaa :) Me metsästäjät kyllä pystytään huolehtimaan suden tehtävästä tässä suhteellisen tiheästi asutussa maassa runsaine metsäteineen. Me pystytään tappamaan eläimet ennen kun aletaan niitä syömään. Me ei ahdistella lapsiperheitä eikä tapeta toisten koiria. Me hoidamme suden homman inhimillisesti välttäen turhaa kitumista.
Pekka

#3230 Vänrikki

18.04.2012 12:21

Kirjoitit näin:
"
Terve Pekka, sun lainauksessa ei muuten puhuta tapetuista lapsista. Aika kummallinen ja kriteeritãon teksti, "nãlkiintynyt susi syõ 21 ihmistã". Onko se ollut se kuuluisa 100 metriã pitkã ja 1000 tonnin painoinen dinousaurus susi ??."

Minun lainaamassani tekstissä sanottiin kyllä suoraan, että "SUSI TAPPOI 21 IHMISTÄ".
Eikä se niitä syönyt, tappoi huvikseen kuten sudet tekevät nykyäänkin esimerkiksi metsästyskoirille ja karjalle.

Ja niitä sinun kahta Suomen lomareissua vartenko me täällä säästämme susia???

Ja niitä muutaman cityvihreän kesälomareissuja vartenko??

Voi voi..... Ette te niitä näkemään pääse kun ei kokenut eränkävijäkään pääse vaikka vie koiran muutaman sada metrin päästä.


Olisit kattonut sen A-talkin, mikä just tuli. Siinä se entinen kaupunkilais luonnonsuojelija juuri sanoi, että tuollaisessa susien romantisoinnissa ei ole mitään järkeä.

Pekka

#3231 Re: AVOIN KIRJE / VAATIMUS MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERILLE

18.04.2012 12:38

#3229: NYT RIITTÄÄ - projekti - AVOIN KIRJE / VAATIMUS MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERILLE

 

 

Todella hyvä kirje!!

 

Hieman hyökkäävä, mutta suorastaan lempeä susien suojelijoiden hyökkäävään asenteeseen verrattuna.

mie ja nyt myös mun ystävät

#3232

18.04.2012 19:28

tämä juttelu tällä palstalla ei ole kui muiden ihmisten mielipiteiden morkkaamista.mitään yhteissopimusta ei edes yritetä saada aikaan.joku adressi kerätä kansalaisaloitteella,naurettavaa. senhän susiystävätkin tajuavat ettei susi ole pehmolelu,mutta ei se ole kuienkaan ole uhka niinkuin jotkut kiihkoilijat antavat kuvan. joo joo susi käy pihoilla ja syö ja tappaa jne. kauheuksia sattuu ja tapahtuu ilman suttakin.vaikuttaa aivan liioittelulta niinkuin onkin. "ERÄMIES" kaipaamme sinun järkeviä mielipiteitä tänne luettavaksi.muut ovat täyttä p...aa. Ilo lukea hänen tekstiä.
VÃNRIKKI LISSABONISTA

#3233 Re: Vänrikki

18.04.2012 19:29

#3230: Pekka - Vänrikki

Terve taas Pekka. Megalomaanisusi tappoi kaikki painajais-hirviõ metsãstãjãt.

PEDOT(FIILIT) vaanivat lapsia.

Jes joonas tulen Suomeen viettãmããn perheeni kanssa lomia vaikka Finnfart on turhan arvokas.

VÃNRIKKI LISSABONISTA

#3234 Re: Re: AVOIN KIRJE / VAATIMUS MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERILLE

18.04.2012 19:45

#3231: Pekka - Re: AVOIN KIRJE / VAATIMUS MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERILLE

PEDOFIILIT ovat ne pedot joista keskustelu alkoi.

Pohjanmaa

#3235 Ei järjen häivää

18.04.2012 19:57

Nimittäin tässä kommentoinnissa. Pedofiilit ei kuulu milläänlailla tähän keskusteluun. Sen kummemmin kun mitkään anaalijutukaan. Niistä voitte jauhaa sielä vihreiden foorumeilla.

Vieras

#3236 Re: Re: Re: Re: OLEMME JÄRJESTÄYTYNEET YHDISTYKSEKSI: TERVETULOA JÄSENEKSI

18.04.2012 20:00

#3224: VÃNRIKKI LISSABONISTA - Re: Re: Re: OLEMME JÄRJESTÄYTYNEET YHDISTYKSEKSI: TERVETULOA JÄSENEKSI

et kai oikestai usko siihen Romulus ja Remus tarinaan? Sama kun pitäisi kalevalaa totena.  Molemmat ovat hienoja kansallis tarinoita, mutta eivät valitettavasti totta.


Vieras

#3237 Re:

18.04.2012 20:07

#3215: järki käteen ja luonto kunniaan -

autoja tarvitaan nykyään, ne ovat välttämättömi ei niitä voi poistaa. Liikenne turvallisuutta voidaan parantaa omalla käytöksellä ja havainnoinilla. Sutta ei tarvita enää nykyään. Ja jos niitä kerran pitää olla niin niitä pitäisi metsästää joka laumasta muutamia pois, että pelko ihmistä kohtaan ei katoa.

!

#3238

18.04.2012 20:27

Olette te suomen miehet pelkureita kun tommosen paniikkiin menette susien kanssa. ei teistä muka metsämiehistä oo muuta kun vetäkää ittenne....
Eränkävijä

#3239 Tekstiä tulee kuin Päätalolta ;)

18.04.2012 20:36

#3229: NYT RIITTÄÄ - projekti - AVOIN KIRJE / VAATIMUS MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERILLE

Niinköhän herra maatalousministeri jaksaa  kyhäämänne sepustuksen, voisipa melkein sanoa pumaskan, loppuun asti lukea. Tekstiä ainakin näyttää syntyvän kuin  Kalle Päätalo vainajalta parhaina päivinään. Kiinnittäisin huomion muutamaan kohtaan.

1, Tunnutte vetoavan aika useassa kohtaa Maatalousruottajien keskusliittoon MTK:n. Siteeraatte MTK:n lausuntoja. Tuliko kertaakaan mieleen kysyä MTK:n ja lampaankasvattajien mielipidettä tähän avoimeen kirjeeseen. Kun nyt sattumalta näitäkin järjestöjä tunnen, niin voin kertoa, että siellä poronhoitoalueen kaatolupa-asiaa ei pidetä ollenkaan kansalaisia eriarvoistavana. Eikä ainakaan tyhjänpäiväisen, julkisuushakuisen kirjeen lähettämisen arvoisena. MTK ja Lampaankasvattajat eivät näytäkään asiaa kritisoivan. Eivät ole ainakaan vielä vauhkoontuneet. Ja jos he kritisoisivat, niin kyllä kai se kirje olisi pikkuisen ammattitaitoisemmin laadittu eikä mikään sekavahko, asiasta toiseen hyppivä syytös. (VINK)

2. Sama koskee Riistakeskuksia. He toimivat tiiviissä yhteistyössä RKTL:n petoyhdyshenkilöiden,susitutkijoiden ja ministeriön virkamiesten kanssa. Kyllä he osaavat tarvittaessa kritisoida susilupakäytäntöä ihan itse. Ammattiylpeydellä, ilman" Nyt Riittää" tulitukea.

Totean vielä, että varmasti MTK ja Riistakeskukset pyytävät asiantuntija-apuanne jos he  sitä tarvistevat. Oletan että eivät ainakaan lähiakoina  tarvitse.

Toivon vilpiittömästi jäsentennekin puolesta, että jatkossa miettisitte pikkuisen tarkempaan näiden nolojen adressien, kirjeiden, syytösten ja manifestien lähettämistä. Maa- ja metsätalousministerilläkin on varmasti tärkeämpää tekemistä kuin kaikenmaailman mediahakuisiin julkilausumiin perehtymistä.

Parjaamanne media voisi tarttua sÿöttiin jos teiltä olisi lähettää ammattitaitoisesti laadittu lehdistötiedote (kehotan tutustumaan muiden järjestöjen kuten esim. susiensuojelijoiden maltillisesti ja viimeisen päälle miettien tehtyihin vastaaviin) . Oikolukija/editoija kehiin ja yhdessä tekstejä sorvaamaan (Vink,vink).

Tärkeä asianne kun saattaa sekavan tekstin takia jäädä kokonaan juomioimatta.

 

 

jaaha

#3240

18.04.2012 20:47

3236. mistä tiedät ettei romulus ja remus ole totta? ootko ollut paikalla silloin? kerro ihmeessä momakohtaiset kokemukset vai uskotko muiden kertomukseen?<<<<<<<<<<<
VÃNRIKKI LISSABONISTA

#3241 Re: Ei järjen häivää

18.04.2012 20:49

#3235: Pohjanmaa - Ei järjen häivää

Kunnioitettu Señor Pohjaanvaan.

Pedot = Viattomat.

Pedofiilejã ei ole elãinkunnassa, satanan riivaamat urokset(usein nimenomaan urheat metsãstãjãt) ovat useimmiten niitã.

Eränkävijä

#3242 Kiva, teitä on muitakin :)

18.04.2012 20:55

#3232: mie ja nyt myös mun ystävät -

Mie;) Mukavaa teitä on muitakin. Luin" Nyt Riittää" ihmisten maatalousministerille lähettämän kirjeen ja sitä hieman myös toisaalla kommentoin.

Eniten minua maa-ja metsätalouden peruselinkeinoissa suuren osan aikuisiästäni työskennelleenä ja koko ikäni luonnossa liikkuneena harmittaa se, että tahallaan lietsotaan eläinvihaa  ja korostetaan ihmisen oikeutta toimia ylituomarina ,lähes Jumalana. Samalla tulee maalaisista ja haja-asutusalueilla asuvista kuva petovauhkoisina ja yksinkertaisina. Palstan kommentit eivät kuitenkaan vastaa  ainakaan Ylä-Savon tilannetta. Sen verran paljon on tullut susialueella aikaa vietettyä ja  ihmisiä tavattua. Pikku hiljaa alkaakin epäilyttämään mistä lienevätkään kovimmat kiihkoilijat kotoisin kun noin vähän  normaalista luonnosta ymmärretään. Kun se noin paljon aikuisia miehiä kauhistuttaa. Että ihan pyssyihin pitää vedota  ja susia  etukäteen nahoittaa.

mie

#3243

18.04.2012 21:06

olipa taas mukava lukea kun eränkävijä kirjoitti täyttä asiaa. ottakaa te kiihkoilijat oppia hänestä niin joku tolkku ois ees.ja värikkäitä on vänrikin jutut! aikasemminkin oon kirjottanut,että erämies on erittäin hyvä ulosanniltaan,ihan kateeksi käy kun itse en osaa tuoda noin hyvin ajatuksiani esille.Hyvä että edes muut.muuten en kävis tässä susisivulla jos eränkävijä ei ois.
mie ja nyt myös mun ystävät

#3244

18.04.2012 21:14

Erämies! Sinulle suuren suuret kiitokset edelleenkin TOSI asiallisesta kirjoituksesta.Olet tosi järkevä ihminen.Kukahan lie mutta älyä sinulla on.terveiset meiltä pohjois-pohjanmaalta.

Vieras

#3245

18.04.2012 21:22

Miksi tässä parjataan koko ajan metsämiehiä, vaikka tosiasiahan on että meitä metsämiesten ihailijoita on täällä kaupungissakin. Sinne maalle ei vaan kaikki pääse vaikka haluais. Onhan metsämiehiä kaupungissakin.Ei kaikki kaupunkilaisetkaan ole vegetaristeja. Kyllä uskon kaikkien metsämiesten/naisten tietävän nämä petoasiatkin parhaiten. Joten tsemppiä!
Eränkävijä

#3246 Mitä, mitä ihmettä, ettekö olekaan kehä kolmosen sisäpuolelta ;)

18.04.2012 21:45

#3244: mie ja nyt myös mun ystävät -

Wau olette rohkeita kun  siellä asutte, ettekä ollenkaan susia pelkää. En minä nyt järkevyydestä ja viisaudesta ja sellaisesta muuta osaa sanoa kuin, että olen allerginen perusteettomille hysterioille. (SUSIHYSTERIA ON SELLAINEN) Varsinkin kun se ilmenee raavaissa nuorissa miehissä.Ja varsinkaan  kun ei siihen saa  tukea edes pahimmilla susialueilla. Riistakannatkin ovat olleet parhaat vuosiin,ja kaikki minun tuntemat metsästäjät ovat saaneet kovasti saalista. Syötävää riittää kaikille pedoille. En tajua miksi se susi pitäis hävittää. Ehka siksi, että se on niin samanlainen kuin me suomalaiset. Muistuttaa meitä monessa. Elää ydinperheen(vanhemmat ja nuorimmat pennut) elämää omalla reviirillään, on tarkka rajoistaan, ettei muut tunkeile, sen tontilla silmille hypi.

Ylä-Savon - Kiuruveden-Pulkkilan tienoot on hyvinkin tuttuja. Kyllähän nuo lapset aikalailla vapaasti näyttävät ihan hämärissäkin ulkosella liikuskelevan. Ei ole poliisille kauheasti tullut ihmisvaaraa aiheuttavia susihälytyksiä edes maakunnan riistapäällikönkään mukaan


Vieras

#3247 Re:

18.04.2012 22:38

#3240: jaaha -

Olen opiskellut historiaa useamman vuoden ja uskon nykyisiin historia tutkimuksiin ja niihin perustuviin kirjoihin.


Vieras

#3248 Re: Mitä, mitä ihmettä, ettekö olekaan kehä kolmosen sisäpuolelta ;)

18.04.2012 22:40

#3246: Eränkävijä - Mitä, mitä ihmettä, ettekö olekaan kehä kolmosen sisäpuolelta ;)

Minusta tuo hysteria sana on väärin. En usko, että suurin osa pelkää itsensä vaan lastensa,koiriensa ja karjansa puolesta. Ne ovat kuitenkin aina suuria menetyksiä.

Eränkävijä

#3249 Koirien hyökkäyksiä ei kuitenkaan pelätä

18.04.2012 23:39

#3248: - Re: Mitä, mitä ihmettä, ettekö olekaan kehä kolmosen sisäpuolelta ;)

Normaali pelko ja huoli on ihan eri asia kuin keskitetysti masinoitu vihakampanja. Selllainenkin hengentuotos näiden susiapostolien saarnojen seurauksena on syntynyt kuin   facebookiin  susiviha niminen ryhmä.http://www.facebook.com/groups/243391299056146/ Viha on salakavala se saattaa karata sellaisiin mittoihin joita alullepanijat eivät edes  halua. Samoin kuin pelkokin. Sehän muuttuu agitaatiolla ja viholliskuvia  luomalla (Suurpedot ja luonto yhdistyksen suttuinen etusivu suu auki kuolaavine suurpetoineen) fobiaksi

Kyllä kysynys mielestäni silloinkin  alkaa olla hysteriasta tai mauttomuuksista  kun järjestön  t-paitaan ollaan touhukkasti suunnittelemassa tekstiä  "Nahallaan susi velat maksaa" tai  "Akoilla ja susilla on maailma pilattu"

Tai kun maataluosministerille annetaan kirjeessä seuraava vaikutelma. "Korvausvahinkojen piiriin ei tietenkään lasketa sitä valtavaa pelkoa, jota susialueilla asuvat ihmiset kokevat lastensa turvallisuuden puolesta"

Jos pelon sanotaan olevan valtavaa niin silloinhan kyseessä pitäisi olla lähes poikkeustila ja poliisin olisi  tultava turvaamaan jokapäiväinen elämä. Susialueita on Suomessa aika paljon joten Valtavaa susipelkoa ja ahdistusta tunnetaan Nyt Riittää sivujen siällön perusteella suuressa osassa rakasta isänmaatamme.

Otetaan vielä yksi siteeraus kulttistatuksen saaneesta ministerikirjeestä

"(kun ei ole susia ei niiden tekemistä haitoista valtiomme joutuisi myöskään mitään maksamaan). Rahoille olisi varmasti järkevämpääkin käyttöä yhteiskunnassamme kuin jonkin villipedon suojelu kansalaisten kärsimysten kustannuksella."

Mainittakoon vielä että koira hyökkäsi  viime vuonna (Kehotan tarkistamaan poliisilta ilmoitukset) ihmisen kimppuun lähes 200 kertaa. Susi ei kertaakaan , ei edes aikonut. Koirat ovat myös tappaneet ja aiheuttaneet pelkoa ja hätää ja kotieläinmenetyksiä. Siitä huolimatta eivät nämä koiravahingoista kärsineet ihmiset ole järjestäytyneet. Lapsille ei vaadita kyydityksiä. T-paitoja "Koirilla ja akoilla on maailma pilattu" tai "Nahallaan koira velat maksaa" ei suunnitella, Koiravihaa ei lietsota. Koiravastaisia julkilausumia ei päätoimisena sorvailla. Koirien suhteen osataan olla asiallisia ja asettaa tapaukset omalle paikallleen

Tämän kärjistyksen jälkeen haluaisin todeta, että kaikki on hyvin. Suomi on hyvä maa ja varsinkin lapsiperheille turvallinen paikka asua. Kaikkein turvallisin siellä missä susipelko näiden sivujen mukaan on suurin. Kehä kolmosen sisäpuolella on paljon vaarallisempaa ;)

Susipelkovapaita yöunia toivottaen.


Vieras

#3250

19.04.2012 08:31

On niillä viherpiiperöillä argumentit asiansa tueksi vai kauhistellaanko jo sielläkin sisältöjä.olis kiva keskustella ihan asiallisesti.