VAADIMME MUUTOSTA SUSIPOLITIIKKAAN: KANSALAISALOITE

Skepsis

#3251 Oli miten oli..

19.04.2012 08:56

Suden kans meillä sellainen sopimus että jos sillä on niin kova vitutus päällä että ottaa mun koiran niin mä otan sudelta turkin. Se passas sudelle joten älkää siihen ainakaan puuttuko. Minusta tämä on reilu kahden metsästäjän välinen sopimus jota tulee kunnioittaa.
Eränkävijä

#3252 Enpä oikein usko että sutta vituttaa...

19.04.2012 09:35

#3251: Skepsis - Oli miten oli..

Hyvä skepsis. Sinulla on väärä lähtökohta. Susi toimii vaistollaan. Ei se tahallaan, uhalla eikä keljuillakseen koiria syö.

Susi puolustaa reviiriään ja saattaa silloin tappaa. Tai sitten se tappaa  ruokaa hankkiakseen. Se on peto. Susi ei tapa itsatuntoaan kohottaakseen. Sillä ei ole itsetunto-ongelmia, eikä alfa-uros syndroomaa, niiinkuin monilla uhoavilla eränkävijäkollegoillani näyttää olevan :)

Vielä kerran: Olen sitä mieltä, että metsästäjien uskottavat edustajat, MKJ ja metsästäjäliitto, riistapäälliköt ja RKTL  sekä MTK ja poronomistajat ja myös kennelliitto yhdessä suojelutahojen kanssa  hoitakoot susiasian kuntoon. Siellä näkyy olevan hyvinkin  asiallinen dialogi metsästäjien ja tällä palstalla kovasti haukuttujen RKTL:n tutkijoiden kesken meneillään. Susiasia ei poliisin eikä riistapäälliköiden mukaan kaadu päälle, eikä räjähdä käsiin. Asetatteko heidän asiantuntemuksen kyseenalaiseksi?

Taatusti kaikki Nyt Riittää allekirjoittaneet kuuluvat joihinkin mainitsemiini neuvottelukumppaneihin. Olkaa yhteydessä niihin oikeisiin tahoihin joiden sanomaa kuunnellaan. (Valitettavasti Nyt Riittää  yhdistystä ei jostain syystä koeta uskottavana)

Masentaa kun metsästäjien jalosta joukosta syntyy mielikuva pahaisina sohlojensa kanssa uhoavina  pikkuramboina. Demokratian ja byrokratian tie on joskus hidas, mutta se on kuitenkin se paras.

 

 


Vieras

#3254

19.04.2012 12:18

Kyllähän sinne Eu:hun pitää lopulta ottaa yhteyttä, jos muu ei auta. Uskon kuitenkin että tälläinen susitilanne on luotu ihan muutaman toimesta, joka on nyt karannut käsistä.Jari Koskiset ja muutkin on vain vaaleilla valittu, ja jos ei sitä muista niin pitää vaihtaa. Pelkään että jos tämä meno jatkuu, niin ei ole mitään sutta suojeltavana. Olen liikkunut koko elämäni metsissä, ja uskon että susienkaan ainut vihollinen ei ole metsästäjä vaan toinen susi. Jos samalla reviirillä on ainuasta ruuasta kysymys, niin vahvempi voittaa. Voi vaan toivoa että se olisi villi korpisusi, mutta epäilempä. Kyllä sudelle kaikki koiraeläimet ovat susia. Jos jätettäis tyhjä urputus, niin huomattais että kaikilla on syytä huoleen
Pohjanmaa

#3255 Eikun susi on kaunis eläin

19.04.2012 13:00

ja metsästäjät pönkittävät vaan omaa egoaan..... Näin ne vihreät miettii, ihan sama mitä yrität selittää. Ei ne kuuntele metsästäjiä tai maalaisia.

LEVITKÖÖN KAPI RAUHASSA !!!

Vieras

#3256

19.04.2012 14:14

Varmasti on kanssasi paljon samoin ajattelevia ja ymmärrän kyllä. En jostain syystä jaksa uskoa että tämä tilanne on jotenkin normaali, vaan jossakin ei edes uskalleta ajatella omien tekojen seurauksia mitä on tullut tehtyä.Monta tuttavaani on kertonut miten susi juosta jolkottelee auton vieressä tai edessä mitään välittämättä ja jos yrittää häätää vaikka huutamalla se jää sivuun vain tuijottamaan.Voi vain kysyä että missä ne sikiää.
mie ja nyt myös mun ystävät

#3257

19.04.2012 14:59

Kertakaikkiaan Eränkävijä on aivan huippulaatuaan. Pidämme kaikki hänen oikeudenmukaisuudestaan ja ennen kaikkea järkevää ajattelua.Voi kunpa kaikki ois yhtä viisaita ajatuksia omaavia.Paljon olemme omineet täällä Eränkävijän mielipiteitä.Aivan mahtava ihminen.Kiitos kun saamme lukea viisaan mielipiteitä.
Eränkävijä

#3258 Ketä vastaan tällä kertaa.

19.04.2012 17:17

#3253: NYT RIITTÄÄ - projekti - KANTELU EU:hun KOIRASUSISTA

Eilen arvoisalle herra kirjailija puheenjohtajallenne kelpasi Riistakeskuksien ja riistapäälliköiden perustelut maatalousministeriön susipolitiikan arvosteluun. Hän vetosi vetosi hyökkäävässä ministerikirjeessään riistakeskukseen, ollen täysin samaa mieltä.

Suomen riistakeskus pitää tarpeellisena uskottavan susipolitiikan toteuttamiseksi, että asetuksella mahdollistettaisiin poikkeuslupien myöntäminen myös poronhoitoalueen ulkopuolella.

Yön yli nukuttua vai pitäisikö sanoa pikkutakin käännyttyä Riistakeskus muuttuikin  EU:lle lähetetyssä  koirasusikantelussa ystävästä viholliseksi. ja harmaasusi vihollisesta ylimmäiseksi ystäväksi. Harmaasutta ei pitäisikään hävittää vaan suojella:)

Koirien ja susien risteymät uhkaavat hävittää maastamme kokonaan aidon suojeltavan harmaasuden, mutta ministeriö, eikä sen alaisuudessa toimivat RKTL saatikka Suomen riistakeskus ole mitenkään tuoneet tätä ongelmaa näyttävästi esiin, vaan tiedotteissaan peitelleet risteymien olemassaoloa.

Kysynkin. Onko Riistakeskus hyvä vai paha. Ystävä vai vihollinen. Nyt Rittää ihmisten puolella vai heitä vastaan. Entäs mikä on harmaasuden status?

Miten on mahdollista että  te EU:lle lähettämässänne kantelussa syytätte Riistakeskuksia ja riistapäalliköitä asiantuntemattomiksi ja tiedon vääristelijöiksi ja ministerikirjeessä vetoatte heidän asiantuntemukseen  heitä innokkaasti sanasta sanaan siteeraten.

Eränkävijä ei ymmärrä.

Kysymys: Minne olette ajatellut kannella huomenna ja mistä. Jäämme mielenkiinnolla ododttamaan kuka on siinä kantelussa vihollinen? Kuka ystävä? Ja minkä  puolesta silloin huolestutaan? Kansalaisten , koirien, kotieläinten vai harmaasuden.

Tämähän menee mielenkiintoiseksi. Saisi mediakin kiinnostua kun tarjolla on sivutolkulla mielen virkeänä pitävää hauskaa luettavaa:)


Vieras

#3259 Re:

19.04.2012 19:12

#3257: mie ja nyt myös mun ystävät -

Jos et osaa muuta kuin kehua Eränkävijää, niin lopeta jo. Kyllä se uskotaan, kun et muuta höpötäkkään!


Vieras

#3260

19.04.2012 19:17

Riittää ajokoirien tappainen!!
Eränkävijä

#3261 Susimarkkinaosuustaistelu kiristyy...

19.04.2012 21:17

Nyt ymmärrän miksi teille, Nyt Riittää johtoryhmälle, tuli kiire perustaa Suurpedot ja luonto yhdistys. Kasvaville susimarkkinoillehan, markkinaosuuksista taisteleman on tullut uusi toimija, tv:stä tuttujen vetämä TAAJAMASUSI http://taajamasusi.com/.
Fundeeraan onkohan työnjako selkiintynyt,rajankäynti suoritettu.Siten että TAAJAMASUSI keskittyisi susiuhan torjumiseen taajamissa ja Suurpedot ja luonto RY:n kontolla olisi haja-asutusalueen ihmisten arjen turvaaminen.
Hankalissa tapauksissa voisi kysyä neuvoa Susiviha http://www.facebook.com/groups/243391299056146/ sivustojen käytännön toimijoilta.
Toivottavasti susiyhdistyksiä ei kuitenkaan enää kovin paljon enempää sikiä.Haja-asutusaluesusi tai Pääkaupunkisusi yhdistykset vaan suotta sotkisivat käymistilassa olevaa susikenttää.

Vieras

#3262

19.04.2012 21:39

Totuushan on nyt se että metsästysseuroilla ja riistanhoitoyhdistyksillä on pallo hallussa. Jos sitä ei nyt käytetä, niin turha sitä on myöhemmin valittaa. Metsästäjiähän on Suomessa 300000, ja sillä määrällähän saa mitä haluaa.
Eränkävijä

#3263 Se on totta

19.04.2012 21:59

#3262: -

Olet aivan oikeassa metsästäjien joukkovoimasta. Muutokset petopolitiikkaan saadaan vain ja ainoastaan neuvottelemalla valtiovallan ja myös toista mieltä olevien  kanssa. Siihen tarvitaan keskusteluyhteys. Ahdistelut, syyttelyt ja salakaadoilla uhoamiset sekä viranomaisten painostamiset eivät johda muuhun kuin torjuntaan. Luulen, että juuri sen vuoksi Nyt Riittää  ei ole tämän kummempaa jalansijaa maltillisten metsästäjien keskuudessa saavuttanut.

mie ja mun ystävät

#3264

19.04.2012 22:09

Kyllähän met saamme kehua "Eränkävijää" niin paljon kun halutaan.tämä on keskustelupalsta,hyvä kirjoittaja.Ja vielä mielopide sellainen. sINULLA EI NÄYTÄ KANTTI KESTÄVÄN KUN JOTAIN MUUTA KUIN SUA KEHUTAAN!!!!????
Sushukka

#3265 Re: Re: Re:

19.04.2012 22:22

#3196: PAKOLLINEN AJATUS - Re: Re:

Hienoa että toit tämän asian esille! Kas kummaa kun tuosta ei ole mitään mainintaa Nyt riittää projektin sivuilla???


Vieras

#3266

19.04.2012 22:26

nyt meni taas pöpinäks. Voihan sitä neuvotella tämän kansalaisaloitteen kauttakin. Suurimmalla osalla metsästäjiä ei ole nettiä, joten siinä just tarvitaan riistanhoitoyhdistyksiä. Niillä kehuilla ei nyt tässä ole käyttöä ja turha tässä on toistemme kimppuun käydä.
Maalainen

#3267 Re: Ei ymmärrä ei

19.04.2012 22:28

#3054: Pohjanmaa - Ei ymmärrä ei

P****puhetta sanon minä! Meidän mailla on kärppiä, minkkejä, supia, kettuja, mäyriä ja ilveksiä ja silti löytyy myös valkohäntäkauriita, metsäkauriita, hirviä, rusakkoja, metsäjäniksiä, teeriä, metsoja ja pyitä! Milläs sen selität???

Tuo että pedot tappaa luonnon monimuotoisuuden, on taas sitä metsästäjien petovihapropagandaa pahimmillaan. Jos joku tappaa luonnon monimuotoisuuden, niin juuri metsästäjät itse!

maalainen kanssa

#3268

19.04.2012 22:33

HYVÄ MAALAINEN!!!!!!
Eränkävijä

#3269 Re:

19.04.2012 23:47

#3266: -

Mutta kun teidän nokkamiesten mukaan Riistanhoitoyhdistykset eivät tee asian hyväksi yhtään mitään eikä niiden apua tarvita. (Paitsi eilisessä ministerikirjeesä) Riistapäällikötkin ovat Rktl:n kätyreitä jos ei ihan susiensuojelijoita. Sen verran monta kertaa ne on ylimmäisen Nyt Riittää johdon toimesta julkisesti mollattu, että pakko sitä on aikuista miestä uskoa.

Ei kannata kovin ärhäkästi virallisilla sivuilla mollata eikä julkisissa kirjeissä syytellä. Jos tarkoituksena on tehdä yhteistyötä tai neuvotella.

asuu korvessa

#3270 sudet kaupunkiin

20.04.2012 07:30

Sudet siirrettävä kaupunkeihin tai kaupunkilaiset tänne maaseudulle pienine lapsineen missä sudet liikkuu eiköhän susien suojelu loppuisi

Vieras

#3271

20.04.2012 09:04

harmi jos on näin, että on niin huonot välit.tavallaan samalla kannalla olevilla. Täytyy kuitenkin ymmärtää että tunnekuohuihin vaikuttaa se kuinka omakohtaisia susikokemukset ovat. Luulempa että siitä omakohtaisuudesta tämä susifoorumi juuri on saanut alkunsa. Siksi olisi turhaa ajanhaaskausta tässä nyt ruveta omiaan ruotimaan. Mitä tulee näihin kommentteihin jossa mainitaan kakka sana, minä hyppään ainakin vain yli.
Maalainen

#3272 Re: Re: Re: OLEMME JÄRJESTÄYTYNEET YHDISTYKSEKSI: TERVETULOA JÄSENEKSI

20.04.2012 10:24

#3211: ni - Re: Re: OLEMME JÄRJESTÄYTYNEET YHDISTYKSEKSI: TERVETULOA JÄSENEKSI

Meidän perhe asuu MAALLA MAATILALLA, meillä on LAPSIA ja KOIRIA. Maillamme on nähty kaikkia petoeläimiä paitsi karhuja ja ahmoja. Meillä on myös KOTIELÄIMIÄ.

Ei, me EMME PELKÄÄ. Uskallamme kulkea lasten ja koirien kanssa metsässä. Uskallamme lähteä ulos pilkkopimeällä, jopa lenkkeilemään koirat irti. Mitään haittaa noista pedoista ei ole ollut. Enemmän on ollut HAITTAA METSÄSTÄJISTÄ JA HEIDÄN KOIRISTAAN!


Vieras

#3273

20.04.2012 11:25

mukavaa että olet välttynyt vielä petojen vahingoilta. Sitten metsästäjistä. Naapurillani oli tapana manata metsästäjiä joka asiasta, kunnes hirvet söivät 2ha:n alueelta männyntaimista kaikki latvat?
Maalainen

#3274 Re:

20.04.2012 13:33

#3273: -

Meillä on paljon taimikkoja, myös mäntytaimikkoja. Ovat selvinneet tuhoilta ehkä siksi että meillä SÄILYTETÄÄN LUONNON MONIMUOTOISUUS MYÖS METSÄN KASVILLISUUDESSA! Eli meillä ei harrasteta yhden puulajin "puupeltoja", vaan taimikoissamme kasvaa rinta rinnan niin koivua, pihlajaa ,pajua, katajaa, haapaa ym. Tietysti hieman eri suhteessa kasvupaikasta riippuen. Kyllä hirvi syö mieluummin haapaa, pihlajaa ja pajua jos sitä vaan on tarjolla. Jos ei ole, niin mäntykin kelpaa. Itseään saa metsänomistaja syyttää, jos tekee taimikostaan yksipuolisen puupellon.

Pohjanmaa

#3275 Re: Re: Ei ymmärrä ei

20.04.2012 13:50

#3267: Maalainen - Re: Ei ymmärrä ei

""

P****puhetta sanon minä! Meidän mailla on kärppiä, minkkejä, supia, kettuja, mäyriä ja ilveksiä ja silti löytyy myös valkohäntäkauriita, metsäkauriita, hirviä, rusakkoja, metsäjäniksiä, teeriä, metsoja ja pyitä! Milläs sen selität???

Tuo että pedot tappaa luonnon monimuotoisuuden, on taas sitä metsästäjien petovihapropagandaa pahimmillaan. Jos joku tappaa luonnon monimuotoisuuden, niin juuri metsästäjät itse!""

 

Rohkenen epäillä, että on kauriita, jäniksiä ja rusakkoja jos on ilveksiä.

Maassa ja vesistössä pesiviä lintuja tuskin nimeksikään jos on supeja ja minkkejä ja suuri kettukanta.

Ja jos on ilveksiä, ei todellakaan ole kettuja nimeksikään.

 

Hirviäkään on vaikea kuvitella kovin pitkään olevan jos susia metsässäsi asustaa.

 

Puheesi ovat niin kovin ristiriidassa käytäntöä vastaan. Argumentoit kyllä näillä väittämilläsi susien puolesta, mutta rohkenen syvästi epäillä käytännön kokemusta kyseisestä aiheesta. Biologian opettajat tollasia satuja monesti kouluissa luennoi kun ei ole kokemusta kuin sellasista bongailuretkistä. Kun luonnossa liikkuu läpi talven, syksyn ja kevään sekä ajelee satoja kilometriä jälkiäkin talvella useita kertoja viikossa, niin totuuskuva hahmottuu kyllä helposti. Sitä metsästäjien käytännön kokemusta nyt vaan ei haluta millään tavoin kunnioittaa vihreiden parissa vaan se metsästys halutaan kaikin konstein lopettaa, vailla mitään todellisuuden tajua suomalaisen luonnon kiertokulusta.