VAADIMME MUUTOSTA SUSIPOLITIIKKAAN: KANSALAISALOITE

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista VAADIMME MUUTOSTA SUSIPOLITIIKKAAN: KANSALAISALOITE.

NYT RIITTÄÄ - projekti

#426 SUSIASIOISSA PÄÄTÖKSENTEKO ON SUOMELLA - MEILLE ON AIKAISEMMIN VALEHDELTU:

28.12.2011 14:25

Viime vaalikauden maa- ja metsätalousministeri (Sirkka Liisa Anttila) kirjoittaa vastauksessaan mm. "Meillä on liikaa sellaista asennetta erityisesti ympäristöministeriössä, että haetaan EU:ta apuun Suomen susikannan kasvattamiseksi!!! Ympäristöjärjestöt vaativat lisää petoja Suomeen. He usein käyttävät taustatukenaan EU-komissiota. Se on vääränlaista toimintaa syystä että susipolitiikan päätöksenteko ja vastuu siitä on Suomella itsellään. Tätä korosti Suomessa vieraillut ympäristökomissaarikin v. 2010 heinäkuussa."

LISÄKSI HÄN KIRJOITTAA VASTAUKSESSAAN:
"en kannata susikannan lisäämistä vaan päinvastoin kannatan sellaisten toimien käyttöönottoa, jolla pedot tässä tapauksessa susi voidaan ampua, kun se tulee liian lähelle ihmisasutusta tai aiheuttaa elinkeinoille vahinkoa."

Kiitos kyselystä, joka on erittäin ajankohtainen ja tärkeästä asiasta.

Suomen petopolitiikkaa ohjaa eri eläinlajien hoitosuunnitelmat niin susipolitiikkaakin. Hoitosuunnitelmassa on määritelty ne toimenpiteet, joita tarvitaan että susikanta olisi ns. kestävällä tasolla. Suurin ongelmamme ihmisten turvallisuuden kannalta on susien levittäytyminen ihmisasutuksille ja alueille, jossa esim. lapset kulkevat kouluun taikka ihmiset lenkkeilevät kuten jouluaattona Turussa. Pedot eivät kuulu ihmisasutusten läheisyyteen vaan syviin suuriin metsiin.

Toinen ongelmamme on menetelmissä jolla susikantamme lasketaan, kun tulokseksi saadaan niin pieniä lukuja että ihmiset eivät niihin yksinkertaisesti usko, koska he joutuvat elämään näiden petojen kanssa arkipäiväänsä pelossa. Susikantaa pitää säädellä niin etteivät pedot pääse ihmisten asumuksille eivätkä ne saa aiheuttaa turvattomuutta eivätkä pelkoja. Toiseksi susi on petoeläin, joka tappaa koiria ja lampaita ja poron vasoja erityisesti. Susien elinkeinolle ja koirille aiheuttamat vahingot ovat mittavat erityisesti poronhoitoalueella ja Itä-Suomessa.

Näiden perustelujen jälkeen en kannata susikannan lisäämistä vaan päinvastoin kannatan sellaisten toimien käyttöönottoa, jolla pedot tässä tapauksessa susi voidaan ampua, kun se tulee liian lähelle ihmisasutusta tai aiheuttaa elinkeinoille vahinkoa.

SUOMESSA TARVITAAN VAHVAA TAHTOTILAA PUOLUSTAA SUSIPOLITIIKKAAMME EU:N PÖYDISSÄ:

Meillä on liikaa sellaista asennetta erityisesti ympäristöministeriössä, että haetaan EU:ta apuun Suomen susikannan kasvattamiseksi!!! Ympäristöjärjestöt vaativat lisää petoja Suomeen. He usein käyttävät taustatukenaan EU-komissiota. Se on vääränlaista toimintaa syystä että susipolitiikan päätöksenteko ja vastuu siitä on Suomella itsellään. Tätä korosti Suomessa vieraillut ympäristökomissaarikin v. 2010 heinäkuussa. Tällaisen lähestymistavan tuomitsen jyrkästi. Meillä on itsellä päätösvalta ja vastuu oman susipolitiikkamme hoidossa mutta toki se pitää tehdä hyvässä yhteistyössä komission DG Envin siis ympäristönsuojelusektorin kanssa.

Siis ei lisää susia vaan pikemmin susia ammuttava aina silloin kun peto menee liian lähelle ihmisasutusta ja tekee vahinkoa elinkeinoille. Susia ei tarvita lisää. Sudet tekevät merkittävää vahinkoa tappamalla lampaita ja poronvasoja sekä koiria.
Susien vahingoista maksetaan korvauksia mikä on ihan perusteltua mutta korvausten määrää voitaisiin vähentää vähentämällä susikantaa sieltä missä vahingot ovat suurimmat siis Lapista ja Itä-Suomesta. Sudet on saatava pois lasten koulutieltä sekä ulkoilijoiden teiltä.

Perustuslaki suojaa meitä ihmisiä, meidän ei tarvitse elää susien ja petojen pelossa koko elämäämme.



vieraelija

#427

28.12.2011 14:48

HYVÄ VIEREMÄ!!!
YKS P----LE VÄHEMMÄN!!!
KYLLÄ NE OEKEET IMMEESET JOTKA NÄETTEN ASIOETTEN KANSSA OEKEESTI OEKEESSA ELÄMÄSSÄ PAENII JA PELEKEE TÄRKEETTEN ASOETTEN PUOLESTA(lapset, perheenjäsenet ja elinkeino); OSSOO JA YMMÄRTÄÄ ALLEKIRJOTTOO TÄMÄNNII ATRESSIN!!!
Metsän nainen

#428 Ei

28.12.2011 16:44

Pitäkää koiranne ja kissanne kiinni. Ei tule raatoja. Sudet ovat erikoisin luonnon ihmeemme. Susia on aivan liian vähän Suomessa. Lihaa saa kaupasta.

Vieras

#429 Re: Ei

28.12.2011 16:51

#428: Metsän nainen - Ei 

 susiko se kauppaan vie ruokaa


Vieras

#430 ajokoiramies

28.12.2011 17:09

Olisiko nyt ehkä järkevää lisätä kaatolupamäärää maltillisesti,jotta saataisiin susi karttamaan ihmistä, ennen ensimäistä lapsiin kohdistuvaa hyökkäystä.Koska sen jälkeen tapetaan kaikki, ja se ei ole kenenkään etu

Vieras

#431 Re: Ei

28.12.2011 17:21

#428: Metsän nainen - Ei 

Leipoo ku Horon muori, jotta niskakin on taikinas. 

Zeppo

#432 Re: Re: Re: Itseasiassa susienkin puolesta

28.12.2011 17:24

#419: - Re: Re: Itseasiassa susienkin puolesta 

 Niinhän minä koko ajan teenkin

Zeppo

#433 Re: Seksi-Seppo

28.12.2011 17:26

#423: Ex- Stadilainen - Seksi-Seppo 

Eikös ne ihmiset tunnu ennemminkin viihtyvän siellä kehä kolmosen sisällä. Miksi sinne sudet pitäisi panna?

tuotantoeläimiään menettänyt

#434 sudet pois asutusten läheltä

28.12.2011 18:00

Kun suden nään ammun sen jos pystyn, jahtaamaan en lähde. Näin susi oppii pelkäämään ja väistämään ihmistä korpimaille.

Vieras

#435 Susien puolesta puhujille

28.12.2011 18:01

lisäys PETOJEN.
JOKAINEN SUOJELIA JOKA MAANPÄÄLLÄ ASUU VIE ELIN TILAA PEDOILTA. Kyllähän niitä hupsuja on yrittänyt yhdessä asua petojen keskellä peto on suojeliasta ottanut suurimman hyödyn syönyt liiviin. siinä on käynyt vähän sama kun sodassa äkkinäinen vartiomies nosti päätään hiljaisuuden keskellä.
Ympäristö ins

#436 Vaihtoehto.

28.12.2011 18:44

Huomattava määrä susilaumoista tänne kehän sisälle vaan. Täällä ihmiset ovat vieraantuneet jo luonnosta eikä edes tiedä miltä susi näyttää. Mutta olisi korkea aika palauttaa se muistin virkistämiseksi. Täällä olisivat NATO ja KODINTURVAJOUKOT hoitamassa susia pois päiviltä kun ensimmäinen fifin ulkoiluttaja sen näkisi nuuksiossa (FAKTAA). Itse kainuussa nuoruuteni asuneena tiedän mistä tämä adressi kertoo, vantaalla asuessani olen oppinut näkemään miten kauniissa lasipallossa nämä "viisaat" täällä elävät. Eivät tosin kaikki täälläkään ole susien hyysääjiä. Mutta toivon tosiaankin että saataisiin eteläänkin oma hyvin suojeltu susikanta.

Vieras

#437 Re: Vaihtoehto.

28.12.2011 19:11

#436: Ympäristö ins - Vaihtoehto. 

 KANNATETAAN...Juuri näin!

Tässä on se asian avain kaikessa yksinkertaisuudessaan.

Tyhminkin pissis oppii kyllä kantapään kautta, vaikka ei normaalia tietä oppisikaan, ja näin näistä molemmista päästään sitten siinä siivellä eroon muuallakin Suomea.

eläinsuojelija

#438 Susia lisää niin loppuu metsästys!!!

28.12.2011 19:14

Asun stadissa, enkä todellakaan pelkää susia. olen usein retkeillyt lähimetsissä vailla pelon häivääkään. Maalla asuvat ovat velliperseitä, kun pelkäävät petoja. Mielestäni myös supikoira pitäisi rauhoittaa, koska se on niin söpö. Metsästäjät ovat alinta kastia verenhimoisine koirineen ja on hyvä, että vihreät lisäävät susien määrää, niin loppuu tuo "jalo" harrastus. Haluan susien määrän kasvavan suomessa tuhansiin yksilöihin. En aijo koskaan hankkia lapsiakaan, joten ihan sama. Sitä paitsi voi ne lapset jäädä autonkin alle, joten susi on vain pieni vaara ihmiselle. Lisää susia!

Vieras

#439 Re: Susia lisää niin loppuu metsästys!!!

28.12.2011 19:57

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

28.12.2011 20:01


Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

28.12.2011 20:14


Zeppo

#442 Re: SUSIASIOISSA PÄÄTÖKSENTEKO ON SUOMELLA - MEILLE ON AIKAISEMMIN VALEHDELTU:

28.12.2011 20:14

#426: NYT RIITTÄÄ - projekti - SUSIASIOISSA PÄÄTÖKSENTEKO ON SUOMELLA - MEILLE ON AIKAISEMMIN VALEHDELTU:

Tämähän menee jo todella huvittavaksi! Aiemmin tämä adressin sisältö oli pelkästään naurettavaa.

"Toinen ongelmamme on menetelmissä jolla susikantamme lasketaan, kun tulokseksi saadaan niin pieniä lukuja että ihmiset eivät niihin yksinkertaisesti usko, koska he joutuvat elämään näiden petojen kanssa arkipäiväänsä pelossa."

Sirkka-Liisa Anttila on aina ollut yksi suosikeistani, eikä hän pettänyt minua tälläkään kirjoituksellaan. Näihin susilukuihin ei pitäisi mielestäni sisällyttää omia mörköjä ja kummituksia, mutta Anttilalle suon siihen kyllä oikeuden ilmanmuuta!


Vieras

#443

28.12.2011 20:21

Ei tartte olla susien vihaaja?Mutta jos ja kun ne rupee tulemaan liian röyhkeiksi ja aiheuttaa kotieläimille,koirat ja muut lukien.Ihminen on jo tappanut susille luonnolisent ravinnon lähteet,kuten hirvet,peurat ja kauriit.Niin pakkohan heidän on tulla ihmisten reviirille kun susi kanta nousee ja vain vihreiden ansiosta.Koska heidän tajuntansa on,mitä se on.Samoin kun niidenkin jotka haluaa hävittää hirvet ja muut siinä sivussa.Eli jotka haluaa hirvien katolupia lisää ja lisää vaan.Suurimmat metsien omistajat eli kepulaiset ja kokoomukselaiset jotka puolustaa vaan omia metsä varojaan.Sitten metsästäjät palkataan työn tekiöiksi,lihan himon tyydyttämiseksi.Jotka taas maksaa maltaita valtion kassaan kaatolupina.Eli mahtava pyöritystä kyseisessä jutussa.Ei tähän auta Paavot,Soinit tai muutkaan pressa kanditaatit.Susia vaan sen verran ettei kanta häviä,niin kuin hirville kohta käy?

Vieras

#444

28.12.2011 20:34

todellinen susien lukumäärä on suurempi mitä väittävät niitä olevan
Harmaaturkki

#445 Vihreät valtaan!

28.12.2011 20:41

Metsästäjät valittavat turhaan susista. Susia pitää saada lisää, niin metsästäjäpirut eivät uskalla laittaa rakkejaan viattomien supikoirien, minkkien ja kettujen perään. Jäniskin on niin harmiton eläin, ettei sitä pidä ampua huvikseen.Lapsia sudet eivät vie tai jos vievät niin minkäs sille voi. Yhtä lailla lapsilla on isompiakin uhkakuvia kuin sudet. Kannattaa muuttaa sieltä landelta kaupunkiin, jos sudet pistää niin harmittamaan. Susi oli täällä kuitenkin ensin ja susi on tärkeämpi, kuin muutamien harvojen harrastus. Metsästys on turha ja naurettava harrastus, joka pitäisi julistaa pannaan. Lihaa saa kaupastakin.
Zeppo

#446 Re:

28.12.2011 20:41

#443: -

Aletaanhan tässä pääsemään hieman asiaankin. Riistaeläinten määrä täytyisi pitää mahdollisimman korkeana, jotta kaikille ihmisille ja muille pedoille riittäisi ruoka. Tähän puolestaan päästäisiin tekemällä metsistä ei-kaupallisia alueita, joissa vaalittaisiin luonnon monimuotoisuutta. Mitä enemmän meidän metsissämme on epätaloudellisia eläimiä ja kasveja, sitä enemmän meillä on pääomaa, nimittäin luontopääomaa. Omavaraisuutemme olisi myös turvattuna kestävällä riistan metsästyksellä, sekä sienten ja marjojen kasvualustan säilyttämisellä. Energiaomavaraisuus olisi myös kestävällä tasolla, kun metsässä kasvaisi puita eikä mitään risuja. Kaikki tämä vaatisi kuitenkin myös kohtuullista kuluttamista niin lihan kuin energian kulutuksessa.


Vieras

#447 Re: Re:

28.12.2011 21:03

#446: Zeppo - Re:  

 Sekoaa niinku Korpela villapaitahansa.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

28.12.2011 21:20



Vieras

#449 Re:

28.12.2011 21:28

#444: -

Ja sinullahan on tähän varmaan olemassa todistusaineistoa?


Vieras

#450

28.12.2011 21:29

Susi kanta on kasvanut liian suureksi, sen takia niitä pitäisi saada vähentää.