VAADIMME MUUTOSTA SUSIPOLITIIKKAAN: KANSALAISALOITE

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista VAADIMME MUUTOSTA SUSIPOLITIIKKAAN: KANSALAISALOITE.

Sativa

#451 Maalaistollot voisivat muuttaa turvareservaattiin

28.12.2011 21:33

Itse olen henkeen ja vereen luonnonsuojelija ja vihreiden vankkumaton kannattaja.En ymmärrä metsästäjiä lainkaan. Tänäkin kesänä annoin satoja kiloja kirjolohta sellaisille söpöille mustille näädän näköisille otuksille. Ne tulivat joka ilta, emo ja 8 poikasta peräkanaa syömään mökkini edustalle iltapalaa. niillä oli kaunis musta turkki ja valkoinen leuanalus ja ne sukeltelivat rantavedessä ja söivät kaikessa rauhassa kalaa. Metsästäjät varmaan hävittävät nekin sukupuuton partaalle. Myös supikoiraparoille kannan kalaa ympäri vuoden ja kuvaan niitä. Millaiset hirviöt haluavat pahaa noille kauniille ja harmittomille karvapalloille? Haluan susikannan niin vankaksi, että pääsen kuvaamaan niitä ja kuulemaan niiden ulvontaa.

Vieras

#452

28.12.2011 21:41

Suomenselän ja koko itärajan Metsäpeura-alueelle susivapaa vyöhyke mitä pikimmiten Metsäpeuran sukupuuttoon kuolemisen pelastukseksi.

Vieras

#453 Re: Maalaistollot voisivat muuttaa turvareservaattiin

28.12.2011 21:49

#451: Sativa - Maalaistollot voisivat muuttaa turvareservaattiin 

 Meirän Oskarilla on aina käytös ollu kymppi, ja joskus lykkää yhtäkitoista!

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

28.12.2011 21:53



Vieras

#455

28.12.2011 22:02

Sudet pois ne tekee kaikille eläimille pahaa

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

28.12.2011 22:03



Vieras

#457

28.12.2011 22:26

I might add this applies to Lynx as well. Because they are protected, our deer population is absolutely disasterous. Where are all metsäkauris? If you protect something too long, the natural balance in nature is lost. This is green people in Urban areas making these rules.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

28.12.2011 22:29



Vieras

#460 Re: Re: Ehehehheee

28.12.2011 22:43

#22: Metsästyskoiran omistaja - Re: Ehehehheee

Olen samaa mieltä "Metsästyskoiran omistajan" kanssa. Susi-kantoja ja tätä nykyä ilves-kantojakin tulee supistaa. Sillä tavalla säilyy tasapaino petojen ja ihmisten välillä. Kohtuudella....


Vieras

#461 Re:

28.12.2011 22:48

#457: -  

 Jott`ei vaan oo koo, ku tuohon lajihin kenaa!?

 


Vieras

#462

28.12.2011 23:55

Tarpeeksi kauan ovat metsästäjät ja maalla asuvat olleet viherpiipertäjien ja kuukkelinhalaajien talutusnuorassa!

Vieras

#463 Re: Maalaistollot voisivat muuttaa turvareservaattiin

29.12.2011 00:22

#451: Sativa - Maalaistollot voisivat muuttaa turvareservaattiin

Supi harmiton karvapallo... salli mun nauraa. Ensinnäkin supi syö lintujen munia(ja juu ei kiipee puihin) vaan maassa pesivien esim: hanhi, metso.teeri.... jne. Toisekseen supi levittää kapia ja muita tauteja... Sekin perk.le on tullu ryssän maalt niiku myös suden sa.tanat mut onneks molemmat tottelee lyijyä niiku ryssäkin aikoinaan :)


Vieras

#464

29.12.2011 01:36

Vai että kaatolupia pitäisi sillä perusteella saada, että susi syö lemmikin metsässä. Kun ihminen menee metsään, silloin ihminen on mennyt SUDEN ALUEELLE, eikä susi ole tieten tahtoen lähtenyt koiria tms. lemmikkejä hakemaan asutuksen läheisyydestä. Jos susi syö sen rakkaan lemmikin siellä omassa oikeassa elinympäristössään, niin kyllähän se nyt vituttaa, mutta voi voi, elämä on. Ei se susi ajattele, että syöpä ihmisen koiran ihan vi*tuillakseni. Se on sudelle luonnollista. Sudet kokevat koiran tunkeilijana ja kilpailijana omalla reviirillään. Syöväthän sudet toisiaankin.

Asia on toinen, mikäli susi tulee ihmisten aluelle pihapiireihin. Tällöin mielestäni jokaisella on oikeus puolustaa omaisuuttaan ja tällaisten häirikkösusien lietsoman pelonkin vuoksi näille susille kaatolupia tulisikin myöntää. Susi ei ole kuitenkaan tappanut ihmistä Suomessa sitten 1800-luvun jälkeen, että ehkäpä sitä omaa suhtautumista (PITÄÄKÖ ODOTTAA ETTÄ VIE LAPSEN!!!!!1111111) voisi harkita uudelleen.

Media on osaltaan lietsonut susivihaa ja pienistäkin asioista uutisoidaan isosti. Esimerkiksi marraskuussa uutisoitiin tilanteesta, jossa lapsi näkee suden ylittävän tietä ja suden irvistävän lapselle. Tämän jälkeen susi on ottanut jalat alle ja lähtenyt paikalta. (http://www.tunturisusi.com/uutinen181.htm)Tästäkin oli paljon keskustelua tyyliin: "noniin, kohta ne syö meidän lapset!!!". JOs susi ylittää tien ja vastaan tulee yllättäen ihminen, niin todennäköisesti susi säikähtää ihan yhtä paljon kuin ihminenkin. Tottakai susi irvistää säikähtäessään viestittäen, että älä hyökkää ja lähtee tämän jälkeen menemään. Tämäkin tapaus osoittaa, ettei susi hyökkää ihmisen kimppuun, mutta tottakai tämäkin juttu saatiin väännettyä nurinpäin.

Itse asun alueella, jossa susia liikkuu ajoittain ja myös pihapiiriin ovat tulleet. Itsekin olen koiran kanssa lenkillä ollessai törmännyt suteen. Rakastan eläimiä ja erityisesti koiria, mutta kaikesta huolimatta olen sitä mieltä, että susilla on yhtä lailla oikeus olla täällä kuin meillä ihmisilläkin. Se, että joku haluaa kaatoluvan omassa luonnollisessa elinympäristössä eläville susille, jotka luonnon lakien mukaisesti tappavat lemmikin, jonka itse olemme susien elinympäristöön vieneet, kertoo siitä, että nämä ihmiset asettavat itsensä ja ihmisenä olemisen kaiken muun yläpuolelle. Kuinka paljon ihmiset tappavat eläimiä sukupuuttoon asti? Ei ihminen ole oikeutettu raivaamaan tieltään kaikkea, mikä aiheuttaa itselle jollain tapaa haittaa. Aina ei voi voittaa, ei edes joka kerta.

Ja tosiaan tämän anomuksen "faktat" on osattu kyllä niin hienosti perustella ja lähdetiedoista ei näy tietoakaan..tosin hankalapa niitä on leittaa, jos ne on omasta päästä.
Zeppo

#465 Re:

29.12.2011 05:55

#462: -

Ei tarvitse olla viherpiipertäjä, kuukkelinhaalaaja, ituhippi tai kettutyttö kunnioittaakseen luontoa ja sen monipuolisuutta. Voin kyllä kuvitella Suomen ilman Mannerheimia, salmiakkia ja fazerin sinistä, mutta en ilman suopursua, karpaloita tai susia.

Peaceman

#466 Metsästäjät hävii tän. Hehe.

29.12.2011 05:55

Metsästäjät on niin tyhmiä, että väkisinkin häviävät susitaistelunsa. Inhoan metsästystä ja koiria, joten minusta on siistiä kun sudet lisääntyvät. Niitä saisi olla ainakin 5000 Suomessa landella. Tuossakin äskeisessä viestissä joku väitti supikoiraa vaaralliseksi linnunmunien syöjäksi ja että ne kiipeää puihin syömään ne? Hahhah. Meikä nauraa. Onneksi harva maalaistollo osaa käyttää tietokonetta tai kirjoittaa, joten ikinä nimiä ei adressiin tule tarpeeksi.Haavisto presidentiksi!

Vieras

#467 Re: Re: Maalaistollot voisivat muuttaa turvareservaattiin

29.12.2011 05:57

#463: - Re: Maalaistollot voisivat muuttaa turvareservaattiin

"Supi harmiton karvapallo... salli mun nauraa. Ensinnäkin supi syö lintujen munia(ja juu ei kiipee puihin) vaan maassa pesivien esim: hanhi, metso.teeri.... jne. Toisekseen supi levittää kapia ja muita tauteja... Sekin perk.le on tullu ryssän maalt niiku myös suden sa.tanat mut onneks molemmat tottelee lyijyä niiku ryssäkin aikoinaan :)"

Aikamoinen kovis olet. Hui!


Vieras

#468

29.12.2011 06:15

Susien vihaajat ovat terroristeja. Täällä saa kyllä lietsoa susivihaa ja levitellä eläimiin kohdistuvaa vihapuhetta. Vihapuheet ovat ihmisiin kohdistettuna suvaitsemattomia, mutta eläimiä kohtaan ei ole olemassa vihapuhetta. Salametsästäjät toteuttavat terrori-iskuja. Hyvä Suomi!
Zeppo

#469 Re:

29.12.2011 06:21

#468: -

Voisikohan vihapuheet kieltää susikeskusteluissakin? Suomalaiset eivät ole onnistuneet elvyttämään susikantaa tavoitteista huolimatta. Salametsästys on paitsi terroriteko, myös syypää lajin uhanalaisuuteen.


Vieras

#470 Re: Re:

29.12.2011 06:23

#469: Zeppo - Re:

Eihän meidän agraaripuolueille jäisi mitään puhuttavaa, jos vihapuheet kriminalisoitaisiin.


Vieras

#471

29.12.2011 08:13

Nyt kun tässä tapauksessa vähemmän sivistyneissäkin länsimaissa on vihdoin kantapään kautta opittu susista se oleellinen, elikä kuollut susi on paras susi, on otettu yllättäen uusiokäyttöön tämä Wanhan Wihollisen Wenäjän aina käytössä ollut keino tätä tuholaista vastaan, elikä tässä tapauksessa metalleista jaloimmat: Lyijy ja Nikkeli. Aika on tullut ja hetki koittanut sanoo herra herra Obamakin. Meidän Tarjamme ei kyllä enää ehdi tässä asiassa sanoa paljon mitään, mutta PAAVO VÄYRYSELLÄ on puhtaat Lyijyt ja Nikkelit pussissaan ottamaan niiden uusiokäytön käsiinsä.

Vieras

#472 Re:

29.12.2011 08:25

#464: -  

 Tällaasta multa nyt tuloo, ku mun mieleni pahootetahan!


Vieras

#473 Re: Maalaistollot voisivat muuttaa turvareservaattiin

29.12.2011 08:54

#451: Sativa - Maalaistollot voisivat muuttaa turvareservaattiin

Se söpö pieni elukka on itseasiassa juurikin teidän piiperöiden suomen luontoon päästämä ja hävitti siinä samalla Suomen alkuperäislajeista yheden. kiitos apinat siis siitä


Vieras

#474

29.12.2011 09:22

Naapurimaamme Ruotsi ehti olla noin 150 vuotta, ja meillä noin 100 vuotta ilman susia, eikä tuona aikana tavattu yhtäkään susien raatelemaa ihmisuhria.

Tätä aikakautta ennen sellainen oli karua arkea molemmissa maissa, samoin kuin se, että luonnossa ei ollut mitään eläimistöä joka ei joko päässyt puuhun tai siivilleen susia pakoon.

Hirvet ja kaikki muutkin sorkkaeläimet olivat sudet raadelleet lähes sukupuuttoon, ja koko pohjolassa vallitsi nälänhätä niin susilla kuin ihmisilläkin.

Massamuutto Amerikkaan nälkää ja kurjuutta pakoon koko euroopasta oli valtavaa.

Sudet saatiin kuitenkin valtioitten tiukoilla pyyntivelvoitteilla hävitettyä pohjolasta, jolloin alkoi ennen näkemätön riista ja eläinrikkauksien aikakausi koko pohjolassa mistä dokumentoidut kaatoluvut kiistatta kertovat.

Esim Ruotsissa, joka ehti olla pidempään ilman susia ja sotaa, ammuttiin vuosittain puolet koko maailman hirvisaaliista mm Venäläisten tiedemiesten tilastojen mukaan...!!!

Pohjoismaissa ei juurikaan tavattu susien pahimmalla aikakaudella: Hirveä, Metsäpeuraa, Metsäkaurista, Majavaa, Jänistä, Kettua, Ilvestä, Villisikaa, vaan nämä kaikki ovat päässeet rikastuttamaan luontoa tuon sudettoman aikakauden aikana, ja joista useimmat lajit ovat alkaneet jälleen nopeasti taantumaan susien vaikutuksesta nykypäivänä.

Tällä hetkellä susien ainoa hyötypuoli luonnolle on se, että ne tappavat jonkin verran rauhoitettuja kilpailijoitaan Ilveksiä, joiden kanta on räjähtänyt rauhoituksen seuraukena käsiin, ja uhkaavat jo eläimistöä susien rinnalla tehokkaasti.


Vieras

#475

29.12.2011 09:23

kohtuullinen susien määrä ok. Meille tulee itärajan takaa täydennystä riittävästi, ei ole pelkoa että susikanta loppuuu. Otetaan oppia Virosta susikannan säännöstelystä