SÄILYTETÄÄN LÄNSI-PAKILA PIENTALOALUEENA

SÄILYTETÄÄN LÄNSI-PAKILA PIENTALOALUEENA / Tiedotteet / Pakilan UUDET suunnitelmat / Kommentit


Vieras

#1

14.03.2022 11:30

Käsittämätöntä suunnittelua. Pakila pitää EHDOTTOMASTI pysyä pientaloalueena. Ketkä poliitikot ja puolueet ovat tätä hanketta viemässä eteenpäin?? Pakilan pohjoispuolella riittää metsää ja peltoa jos halutaan kerrostaloja rakentaa!

Vieras

#2

14.03.2022 11:37

- Energia Paloheinän alueella huononee (siten myös Paloheinän alueella asuvat tulevat kärsimään tästä), silla puustoalueet pienenevät. Kerrostalot yleensä tuovat myös ravintolat ja alkoholin alueelle negatiivisessa mielessä ja nykyinen hyvä energinen, rauhallinen Paloheinä/Pakila tulee muuttamaan uusien kerrostalojen myötä. - Suomessa on niin paljon tyhjää maapinta-alaa, eli suosittelen hyvän energian puolesta ja ihmisten hyvinvoinnin ylläpitämiseksi ja parantamiseksi laajentamaan pääkaupunkiseutua ja rakentamaan yksikerroksisia ja pienkerrostaloja ja säästämään luontoa meidän hyvinvoinnin takia.

Vieras

#3

14.03.2022 11:43

1. Suunnitelma ei vastaa yleiskaavaa. Kehä I:n eteläpuolen kerrostaloalue edelleen huomattavasti laajempi kuin yleiskaavassa. 2. Suunnittelu on etupainotteista. Miksi mahdollistaa kerrostalojen rakentaminen, kun Pakilan kohdalla bulevardi tai raitotie ei toteudu ennen vuotta 2040. 3. Liikenteen ohjausta ei ole lainkaan huomioitu. Liikenne tulee Pakilassa lisääntymään ja kulkemaan läpi Pakilan. 4. Yleiskaavan mukaiset kerrostalot eivät saa olla yli 3-kerroksisia, nyt suunniteltu 5-7. 5. Pyydämme kaupunkiympäristölautakuntaa palauttamaan suunnitelman takaisin suunnittelijoille.

Vieras

#4

14.03.2022 11:46

Helsinki varautuu mielestäni liian suureen asukasmäärän kasvuun. Kun kaupunkia yhä suuremmassa määrin tiivistetään, se ei ole enää miellyttävä asuinpaikka lapsiperheille ja nk. hyvät veronmaksajat kaikkoavat viihtyisimmille alueille. Pakilan aiemmin viihtyisää, lapsiperheille sopivaa asuinaluetta ei pitäisi tuhota kokonaan korkeilla kerrostaloilla.
Asukas

#5 Säilytetään Länsi-Pakila pientaloalueena

14.03.2022 12:04

Hei!

Vaadin monen muun asukkaan lisäksi,  että kunnioitetaan pientalo-aluetta ja sen asukkaita pitämällä miljöö nykyisellään. 

Kerrostalot rikkovat täysin rauhan ja yksityisyyden, jonka vuoksi täällä asutaan. 

Ystävällisin terveisin Merja Martti 


Vieras

#6

14.03.2022 12:25

Täysin samaa mieltä addressin tekijoiden kanssa, nykyinen suunnitelma takaisin suunnittelijoille

Vieras

#7 Pakila ja Paloheinä pidettävä pientaloalueena

14.03.2022 12:52

Helsingin kaupungille on eduksi, että sillä on pientaloalueita. Miksi Helsingin kaupunki ei halua vaalia Pakilan ja Paloheinän alueen perinteisiä pientaloalueita?


Vieras

#8

14.03.2022 12:52

1. Kehä 1:n eteläpuolella olevat Länsi-Pakilan itä-länsisuuntaiset kadut kärsivät jo nyt runsaasta läpiajoliikenteestä. Näille kaduille ei saa tuoda lisää läpiajoliikennettä! - Kehä 1:n eteläpuolelle suunniteltu kerrostaloalue ei voi eikä saa olla laajempi kuin nykyisessä yleiskaavassa. - Yeiskaavan mukaista kerrostalojen max. korkeutta, 3 kerrosta, ei saa missään olosuhteissa ylittää. - Lähialueen liikenneongelmien hallitsemiseksi kerrostalorakentamista ei saa aloittaa ennen kuin bulevardisuunnitelmiin kuuluvat tiet ja kulkuväylät/liittymät ovat valmiita. Jouko Strand Asukas Länsi-Pakilasta

Vieras

#9

14.03.2022 13:24

Helsinki pilaa systemaattisesti kaupunkia sen asukkailta. Länsi-Pakila on minulle jo rakas kaupunginosa yli 60 vuoden takaa. Sinne ei tarvita kerrostaloja, pilaa muutoin pientalovaltaisen alueen. Tehtyä ei saa tekemättömäksi. Järki käteen nyt. Kerrostaloja mahtuu kyllä muuallekin.

Vieras

#10

14.03.2022 14:56

Kerrostalot ei sovi pientalo miljööseeen. Liikenneväylät eivät riitä lisääntyville asukasmäärille.

Vieras

#11

14.03.2022 16:36

Me pakilalaiset tahdomme alueen pysyvän rauhallisena pientaloalueena ja turvallisena elinpiirinä lapsille kasvaa. Kerrostalojen tuomaa lieveilmiötä ei kaivata. Montako pientaloaluetta Helsingissä enää on? Onko mielekästä todella tuhota niistä viimeisimmätkin? Kerrostalot muuttavat alueen sosioekonomista populaatiota ja ajaa vääjäämättä Pakilan hyvät veronmaksajat hakemaan parempaa asuinaluetta Helsingin ulkopuolelta. Halutaanko Helsingissä menettää tämä porukka?

Vieras

#12

14.03.2022 17:34

Pidetään Länsi-Pakila pientaloalueena! Tämä on kaikkien nykyisten ja tulevien alueen asukkaiden sekä laajemmin kaikkien helsinkiläisten etu! Kerrostalot kuuluvat sinne, missä on urbaaniympäristö kehitetty ja rakennettu jo aikaisemmin. Maisemia ei saa turmeltua eri kokoisilla rakennuksilla.

Vieras

#13

14.03.2022 21:16

En hyväksy uudistettua suunnitelmaa. Pakila säilytettävä pientaloalueena!


Vieras

#14

15.03.2022 06:42

Pakila-Paloheinä on jo nyt tiheään rakennettu, mutta se on pientaloalue. Tänne ei pidä rakentaa kerrostaloja pilaamaan pientaloalueen luonnetta ja muuttamaan pysyvästi alue urbaaniksi. Maunulan eteläpuolella esimerkiksi on hyvin tilaa muutamalle kerrostalolle, jos niitä halutaan rakentaa. Peruuttakaa suunnittelu ja luopukaa hankkeesta, niin nykyiset asukkaat jäävät alueelle asumaan ja edelleen maksamaan veronsa Helsinkiin.

Vieras

#15

15.03.2022 14:35

Pakila on pientaloalue ja sellaisena saisi pysyä. Kerrostaloille löytyy muitakin paikkoja rakentaa! Itse muutin perheeni kanssa Pakilaan pari vuotta sitten. Halusimme nimenomaan rauhalliselle pientaloalueelle.

Vieras

#16

16.03.2022 16:44

Pakilaan eikä Paloheinään ei pidä rakentaa kerrostaloja lainkaan. Luonnontilaiset metsäkaistaleet säilytettävä pientaloalueilla. Pellot Haltialassa ja Tuomarinkylän alueella myös säilytettävä! t: Paloheinäläiset

Vieras

#17

18.03.2022 15:45

Onhan Helsingissä muualla tilaa kerrostaloille esimerkiksi Sipoon suunnalta löytyy peltoa ja metsää minne rakentaa. Samalla julkisen liikenteen saisitte sinne toimivammaksi.

Vieras

#18 Ei kerrostaloja Länsi-Pakilaan

19.03.2022 15:49

Länsi-Pakilan ja monen muunkin pientaloalueen täydennysrakentaminen uhkaa viihtyisien pientaloalueiden yhtenäistä ilmettä.

Tonttitehokkuuksien nostamisella saadaan alueelle sikin sokin uudisrakentamista samalla kun vanhoja kauniita rintamamiestaloja kulttuuriarvoineen hävitetään. Lopputulos on sietämätön sekamelska eriparista ja sekalaista rakentamista.

Kaupungin ei pitäisi edistää tätä rakennusliikkeitä miellyttävää purkavaa ja tiivistävää politiikkaa myöntämällä tonteille lisää rakennusoikeutta ja usuttamalla asukkaita myymään tonttejaan. Kerrostalot eivät kuulu pientaloalueille ollenkaan.


Vieras

#19

22.03.2022 09:49

Suunnitelma pitää palauttaa takaisin suunnittelijoille ja asukkaiden - nykyisten ja tulevien äänen pitää kuulua paremmin. Uskon - haluan luottaa siihen, että parempi ratkaisu ja yhteinen linja löytyy. Sari Vapaavuori

Vieras

#20 Olen täysin samaa mieltä kirjoittajan kanssa asukasmäärän kasvusta.

22.03.2022 11:39

#4: -  

 


Vieras

#21

22.03.2022 11:42

Täällä on moitittu suunnittelua asukasmäärän kasvusta,jota on liioteltu.Olen täysin samaa mieltä.Hyvänä esimerkkinä on yliopistokaupunki Jyväskylä.Siellä on tuhansia asuntoja tyhjillään,kun kaupunki rakentaa ja rakentaa aivan liikaa.Olisipa järkevää,että Helsingin kaupunkisuunnittelussa tämäkin voitaisiin ottaa huomioon.

Vieras

#22

22.03.2022 12:04

Pakila-Paloheinän alue pitää ehdottomasti säilyttää pientaloaalueena!

Olen samaa mieltä aikaisemmin kommentoijien kanssa eli ei kerrostaloja!

35 vuotta Pakilassa asunut!


Vieras

#23

29.03.2022 09:45

Hei, Alla olevat pointit aivan mahtavia....Haluamme ehdottomasti kasvattaa Pakilan/Paloheinän alueen asukkaiden hyvinvointia ja alla olevat pointit tukevat tätä todella hyvin. Toivon, etta ei vain Pakila ja Paloheinä toteuttaisi tätä vaan koko pääkaupunkiseutu, silla Suomessa riittää pinta-alaa toteuttaa juuri ihmisille luonnonläheisia (=luonto tukee meidän terveyttä) hyvävointisia asuinalueita jokaiselle meille. -Halutaan vaalia omaleimaisen, kulttuurihistoriallisesti merkittävän pientalokokonaisuuden säilymistä ja ajallisesti kerroksellista sekä kokonaisuudeltaan tasapainoista puutarhamaista yleisilmettä.· - Halutaan säilyttää kaupunkikuvallisesti merkittävä puusto ja vehreä yleisilme sekä tuoda esiin luontonäkökulma huomioonotettavaksi kaavaehdotuksissa.· - Halutaan vahvistaa alueen ominaisuuksia edellyttämällä täydennysrakentamisen ja uudisrakentamisen mittakaavalta ja tyyliltä soveltuvuutta jo olemassa olevaan ja ympäröivään rakennuskantaan ja, että tonttitehokkuuden nostolla ei heikennetä naapuritonttien ominaisuuksia auringonvalon, yksityisyyden eikä vehreyden osalta. · - Alueelle ei haluta kerrostaloja ja liikenteen lisääntymistä. Yst. Terv. Kristiina
Lumitiikeri

#24 Arvokasta tulee vaalia

31.03.2022 12:54

Pakilan alue on upea tällaisena kuin se nyt on.  Vaikka monet vanhemmat rakennukset ja isot tontit ovat saaneet uusia rakennuksia seurakseen, niin on sanottava, että ne sulautuvat ja sopivat maisemaan.  Moni-ilmeinen arkkitehtuuri, verheys, turvallisuus, yhdessätekeminen, kylämäisyys jne. tekevät tästä alueesta upean meille asukkaille ja kaikille, jotka vierailevat alueella.  

Sen sijaan, että jonkun suunnittelijan ja ideologin illuusiot bulevardeista, kivijalkakahviloista jne. loisivat hienon kaupunkikuvallisen muutoksen, me emme niitä kaipaa. 

Kiitos Pro Pakilalle, että perustitte tämän adressin ja pidätte sen kautta meidät alueen ihmiset ajantasalla tässä tärkeässä asiassa.

 

Kommentoi adressia




Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…