Ei tuulivoimaloita Ruoveden Ruhalaan!

Ei tuulivoimaloita Ruoveden Ruhalaan! / Tiedotteet / Kuntalaisaloite: Tuulivoimaloille vähintään 2 km etäisyys asutukseen / Kommentit

Ei tuulivoimalle

#1 Tuulivoimalat ovat ongelmajätettä

30.07.2022 08:59

Kahden kilometrin etäisyys asutukseen on täysin riittämätön, mutta hyvä alku sekin. Kunnan tulisi myös tehdä kattava selvitys siitä miten se aikoo tulevaisuudessa purkaa käytöstä poistetut voimalat ja mihin ne on tarkoitus sijoittaa. Voimalat ovat myrkyllistä ongelmajätettä, jota ei voi kierrättää. Pahimmassa tapauksessa kierrätys jää kunnan/maanomistajan harteille.

Lainaus (Juha-Pekka Saarela): " Tuulimyllyt ovat piilotettujen kustannusten sekä ympäristötuhojen ykkönen. Suurissa myllyissä on tuhansia tonneja lasikuitua ja vaikeasti erotettavia harvinaisten maametallien neodyymiä, praseodyyniä ja dusprosiumia. Myllyn siipi kestää n. 15-20 vuotta eikä niitä voi kierrättää. Näille teknologioille voi olla sijaa, mutta on katsottava nollapäästöjen myytin ulkopuolelle. "Going Green" saattaa kuulostaa ihanteelle, mutta kun katsoo piilotettuja kustannuksia avoimin mielin, huomaa, että se on varmasti tuhoisampi ympäristölle kuin miltä näyttää."

 

 

Kommentoi adressia
Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…